makis_thess Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε μένα. Στην πολυκατοικία μένω στον 5ο και έχω pc και η αδερφή μου στον 1ο κια έχει laptop. Έχουμε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου πανω-κάτω και conn-x ασύρματο με εμβέλεια μόνο ενός ορόφου. Άν αγοράσω δεύτερο modem και το συνδέσω στο κάτω διαμέρισμα θα μπορώ να συνδεθώ στο laptop?:help: δεν μπορεις να βαλεις δευτερο ρουτερ ! Παράθεση :up: Myphone Meeting @ Thessaloniki 14/12/14 ! XARISETO.GR Μην το πετάς... XariseTo.gr ! 2030.gr Οδηγος camping Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsarm Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 δεν μπορεις να βαλεις δευτερο ρουτερ ! Δευτερο ρουτερ μπορει να βαλει, αρκει να μην ειναι και τα δυο ανοιχτα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!:worry: Παράθεση :alien: ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΘΗΝΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ...ΤΟΤΕ Ο. Τ. Ε ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deyan Δημ. July 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2008 Πριν μια βδομάδα αγόρασα το Fritz!box 7140 μετά από αρκετή έρευνα αγοράς (τρομάρα μου...) ψάχνοντας ένα wireless modem router που να μοιράζει εκτυπωτή και usb σκληρό δίσκο στο δίκτυό μου. Που να ήξερα ο άμοιρος ότι όταν λέει print server όμως εννοούσε ότι πρέπει να εγκαθιστάς σε κάθε pc με αλχημείες χρησιμοποιώντας το cd του μόντεμ τον εκτυπωτή... Όταν ένας εκτυπωτής μοιράζεται (share) στο δίκτυο τον βλέπεις από το Network και τον εγκαθιστάς από εκεί χωρίς οδηγούς και χωρίς τπτ... Επίσης ο διαμοιρασμός του εξωτερικού σκληρού δίσκου (μέσω usb) γίνεται με ftp???! Μα καλά αυτό εννοούν ότι μοιράζεται ο σκληρός στο δίκτυο?! Εγώ που νόμιζα ότι θα ήταν όπως οι shared σκληροί δικτύου που τους κάνεις απλά map και είναι λες και είναι σκληροί του υπολογιστή σου... Τώρα θα πρέπει να τους ανοίγω με τον explorer (!!!) και ότι θέλω να εκτελέσω ή να δώ θα πρέπει να το κάνω copy paste στο pc μου πρώτα... :mad: Είναι άραγε έτσι όλα τα router που υποστηρίζουν αυτές τις 2 δυνατότητες (print & file sharing)?? http://www.adslgr.com/forum/images/smilies/thumbdown0.gifhttp://www.adslgr.com/forum/images/smilies/thumbdown0.gifhttp://www.adslgr.com/forum/images/smilies/thumbdown0.gif Σε ποιανού το κεφάλι να πετάξω το F@#$#%@#fritz τώρα? μετά από το δικό μου;! edit: Οι MyBook Ethernet είναι έτσι και αυτοί; Άντε τώρα να "σπρώξω" το fritz και να πάρω ένα mybook να κάνω τουλάχιστον μια από τις 2 δουλειές που ήθελα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2008 γεια σας.εχω ενα προβλημα με τα pc ( 1 laptop & 1 desktop).θελω να τα συνδεσω στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω με τιποτα.δεν μπορω να εγκαταστησω το usb driver. με το ethernet συνδεομαι μια χαρα.μονο με το usb αντιμετωπιζω προβλημα. εχω συνδεσει τον desktop με ethernet και θελω να συνδεσω το laptop με usb.προσπαθω αρκετες ωρες διχως αποτελεσμα:mad: στο laptop εχω τα vista home premium sp1.sto desktop xp pro sp3. οταν ειχα πρωτοκανει την συνδεση στο νετ τα ειχα συνδεμενα και τα 2!τωρα δεν μπορω με τπτ. καμια ιδεα? ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakiss Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 edit............... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sauber Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Πριν μια βδομάδα αγόρασα το Fritz!box 7140 μετά από αρκετή έρευνα αγοράς (τρομάρα μου...) ψάχνοντας ένα wireless modem router που να μοιράζει εκτυπωτή και usb σκληρό δίσκο στο δίκτυό μου. Που να ήξερα ο άμοιρος ότι όταν λέει print server όμως εννοούσε ότι πρέπει να εγκαθιστάς σε κάθε pc με αλχημείες χρησιμοποιώντας το cd του μόντεμ τον εκτυπωτή... Όταν ένας εκτυπωτής μοιράζεται (share) στο δίκτυο τον βλέπεις από το Network και τον εγκαθιστάς από εκεί χωρίς οδηγούς και χωρίς τπτ... Επίσης ο διαμοιρασμός του εξωτερικού σκληρού δίσκου (μέσω usb) γίνεται με ftp???! Μα καλά αυτό εννοούν ότι μοιράζεται ο σκληρός στο δίκτυο?! Εγώ που νόμιζα ότι θα ήταν όπως οι shared σκληροί δικτύου που τους κάνεις απλά map και είναι λες και είναι σκληροί του υπολογιστή σου... Τώρα θα πρέπει να τους ανοίγω με τον explorer (!!!) και ότι θέλω να εκτελέσω ή να δώ θα πρέπει να το κάνω copy paste στο pc μου πρώτα... :mad: Είναι άραγε έτσι όλα τα router που υποστηρίζουν αυτές τις 2 δυνατότητες (print & file sharing)?? http://www.adslgr.com/forum/images/smilies/thumbdown0.gifhttp://www.adslgr.com/forum/images/smilies/thumbdown0.gifhttp://www.adslgr.com/forum/images/smilies/thumbdown0.gif Σε ποιανού το κεφάλι να πετάξω το F@#$#%@#fritz τώρα? μετά από το δικό μου;! edit: Οι MyBook Ethernet είναι έτσι και αυτοί; Άντε τώρα να "σπρώξω" το fritz και να πάρω ένα mybook να κάνω τουλάχιστον μια από τις 2 δουλειές που ήθελα... Οι WD Mybook ethernet δεν νομίζω να είναι έτσι, γενικά ψάξε στα χαρακτηριστικά όποιου προιόντος πάρεις να υποστηρίζει windows networking ή smb shares. Μια ακόμα επιλογή είναι κάποιο NAS, όπως πχ το DLink dns-323 ή τα νέα μοντέλα της QNAP TS-109 ή 209 ή 409 pro. Το καλό με αυτά είναι ότι δέχονται open firmwares ( dlink ) ή είναι ήδη ανοικτά (qnap ) οπότε μπορεις να εγκαταστήσεις διαφορους servers που υπάρχουν σε linux/bsd, ακόμα και mldonkey p2p ( emule & bittorrent ). Είναι όμως αρκετά ακριβά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sauber Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε μένα. Στην πολυκατοικία μένω στον 5ο και έχω pc και η αδερφή μου στον 1ο κια έχει laptop. Έχουμε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου πανω-κάτω και conn-x ασύρματο με εμβέλεια μόνο ενός ορόφου. Άν αγοράσω δεύτερο modem και το συνδέσω στο κάτω διαμέρισμα θα μπορώ να συνδεθώ στο laptop? Η πιο γρήγορη και αποδοτική λύση είναι μέσω πχ κάποιου φωταγωγού να ρίξεις ένα ethernet καλώδιο, του οποιου η μία άκρη θα ειναι συνδεδεμένη στον router σου στον 5o, ενώ στον 1ο αν η αδερφή σου θέλει να συνδέεται ασύρματα θα αγοράσεις ένα Wireless AP, αν όχι, απλά θα συνδέει το άλλο άκρο του ethernet καλωδίου στο laptop. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
neo24gr Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 καλησπερα. εχω αγορασει το TP-LINK WR642G. προσπαθω να το συνδεσω με τον υπολογιστη μου και δεν γινεται τιποτα. συγκεκριμενα,εχω το jetspeed 520,το οποιο το εχω συνδεσει στο router,απο το router,με καλωδιο UTP,συνδεω τον υπολογιστη μου στην καρτα δικτυου του. ολα τα λαμπακια κανονικα αναμενα. πως μπορω να το ρυθμισω τελικα συτο το router? το Modem(jetspeed 520) ειναι σε κατασταση routing. πρεπει να κανω καποια αλλη αλλαγη? wan to wan,bridging?κατι αλλο? μπορει να βοηθησει καποιος? Παράθεση http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deyan Δημ. July 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2008 Οι WD Mybook ethernet δεν νομίζω να είναι έτσι, γενικά ψάξε στα χαρακτηριστικά όποιου προιόντος πάρεις να υποστηρίζει windows networking ή smb shares. Μια ακόμα επιλογή είναι κάποιο NAS, όπως πχ το DLink dns-323 ή τα νέα μοντέλα της QNAP TS-109 ή 209 ή 409 pro. Το καλό με αυτά είναι ότι δέχονται open firmwares ( dlink ) ή είναι ήδη ανοικτά (qnap ) οπότε μπορεις να εγκαταστήσεις διαφορους servers που υπάρχουν σε linux/bsd, ακόμα και mldonkey p2p ( emule & bittorrent ). Είναι όμως αρκετά ακριβά... Μάλλον το MyBook θα αγοράσω... Εκτός αν πάρω ένα NAS linksys που έχω δεί, αλλά είναι ακριβό έχεις δίκιο. Το παν είναι να κάνει αυτό που θέλω, να μπορώ να δω το σκληρό ως κανονικό σκληρό δικτύου και όχι ftp... Σε ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. July 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2008 να ρωτησω..απο αυτα τα πακετα που κυκλοφορουν στην αγορα ,ποιο δινει το καλυτερο ασυρματο μοντεμ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2008 γεια σας.εχω ενα προβλημα με τα pc ( 1 laptop & 1 desktop).θελω να τα συνδεσω στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω με τιποτα.δεν μπορω να εγκαταστησω το usb driver. με το ethernet συνδεομαι μια χαρα.μονο με το usb αντιμετωπιζω προβλημα. εχω συνδεσει τον desktop με ethernet και θελω να συνδεσω το laptop με usb.προσπαθω αρκετες ωρες διχως αποτελεσμα:mad: στο laptop εχω τα vista home premium sp1.sto desktop xp pro sp3. οταν ειχα πρωτοκανει την συνδεση στο νετ τα ειχα συνδεμενα και τα 2!τωρα δεν μπορω με τπτ. καμια ιδεα? ευχαριστω τελικα λυθηκε το προβλημα με φορματ στο laptop και εγκατασταση των vista ultimate sp1. ηρθε ομως η ωρα να παρω καποιο wi-fi modem router. η γραμμη μου ειναι pstn και εχω συνδεση στα 24 mbps στη forthnet.θελω να παρω καποιο το οποιο να εχει αρκετη εμβελεια.να περναει το σημα απο 5 τοιχους και αποσταση γυρω στα 10 μετρα.πηγα στο πλαισιο και το παλικαρι μου εδειξε καποια με εμβελεια 1x,2x,3x,4x,5x,N.το 1x ασ πουμε ειναι το πιο ασθενες και το 5x και το Ν ειναι τα πιο ισχυρα.αυτος μου προτεινε να παρω καποιο 5x ή Ν.δεν ξερω ομως ποιο να επιλεξω. δεν εχω λειτουργησει ποτε καποιο wi-fi οποτε δεν ξερω τιποτα απο αυτα.τα χρηματα που διαθετω ειναι μεχρι 100,το παρα πολυ μεχρι 120-130 ευρω. αν μπορειτε να μου προτεινεται καποια θα σας ευχαριστουσα παρα πολυ.προτιμω να το παρω απο το πλαισιο ή απο το e-shop.δεν λεω οχι και σε καποιο αλλο καταστημα βεβαια. λοιπον,ακουω προτασεις... ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tolispao13 Δημ. July 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2008 linksys wag200g Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. August 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2008 Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό το router, αλλά δεν καταλαβαίνω αν είναι για pstn ή isdn. Μήπως είναι και για τα 2;:stupid: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
neo24gr Δημ. August 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2008 ειναι router οχι modem router. οποτε δεν σε ενδιαφερει το αν θα ειναι για pstn η isdn. http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/RangeMaxNEXTWirelessRoutersandGateways/WNDR3300.aspx?detail=System+Requirements http://www.trustedreviews.com/networking/review/2008/05/26/Netgear-RangeMax-Dual-Band-Wireless-N-Router-WNDR3300/p1 http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2308069,00.asp αν κανω λαθος,ας με διορθωσει καποιος! Παράθεση http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
caveman21 Δημ. August 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2008 Έχω adsl από την hol και θέλω να μου προτείνετε να αγοράσω ένα καλό modem router να συνδέω και τα δυο pc που έχω για ιντερνετ….:worry::worry::worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. August 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2008 ειναι router οχι modem router. οποτε δεν σε ενδιαφερει το αν θα ειναι για pstn η isdn. http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/RangeMaxNEXTWirelessRoutersandGateways/WNDR3300.aspx?detail=System+Requirements http://www.trustedreviews.com/networking/review/2008/05/26/Netgear-RangeMax-Dual-Band-Wireless-N-Router-WNDR3300/p1 http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2308069,00.asp αν κανω λαθος,ας με διορθωσει καποιος! Δίκιο έχεις, πάω να αναζητήσω νεα αγάπη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chris2k4 Δημ. August 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2008 Έχω ένα Wi-Fi Modem Router της D-Link το DSL-G624T, στο οποίο έχω συνδέσει ένα Laptop HP και δουλεύει άψογα. Τώρα έβαλα στο σπίτι και ένα Desktop με Wi-Fi. Και τα δύο συνδέονται στο internet ταυτόχρονα και λειτουργούν άψογα. Το προβλημά μου είναι ότι όταν θέλω να κάνω μεταφορά αρχείων μεταξύ των δύο πιάνω μόνο 5Mbit ενώ το internet και στα δύο πιάνει 11Mbit. Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 Θα μπορούσε να είναι φυσιολογικό. Αν σκεφτείς ότι τα 11mbps τα πιάνεις όταν δουλεύει ο ένας υπολογιστής με το router. Όταν δουλεύουν και τα 2 ασύρματα τότε η ταχύτητα πέφτει στο μισό. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά και το ο ένας από τους 2 υπολογιστές συνδέεται ενσύρματα. Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chris2k4 Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 Εννοώ όταν μεταφέρω αρχεία από τον ένα στον άλλο δεν θα έπρεπε να πιάνει 54Mbps; Όταν κατεβάζουν και οι 2 από το internet εννοείτε ότι θα σπάει στα 2 η ταχύτητα αλλά εμένα με ενδιαφέρει η μεταφορά μεταξύ τους. Και τα 2 συνδέονται με Wi-Fi Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 Εννοώ όταν μεταφέρω αρχεία από τον ένα στον άλλο δεν θα έπρεπε να πιάνει 54Mbps; Όταν κατεβάζουν και οι 2 από το internet εννοείτε ότι θα σπάει στα 2 η ταχύτητα αλλά εμένα με ενδιαφέρει η μεταφορά μεταξύ τους. Και τα 2 συνδέονται με Wi-Fi Ειναι και τα δυο μηχανακια 802.11g; Εχεις το ρουτερ σε mode 802.11g; Επισης, σε τι αποσταση τα εχεις σε σχεση με το ρουτερ; Οσοι περισσοτεροι τοιχοι τοσο χειροτερα. :O Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσεις το θεωρητικό όριο των 54mbps. Με αυτό που σου είπα εγώ, εννοούσα ότι στις αποστάσεις που είναι τα μηχανήματα τώρα καταφέρνει το κάθε μηχάνημα να πιάσει με το ρουτερ ανεξάρτητα 11mbps. Οπότε όταν το ασύρματο κομμάτι του ρούτερ παιδεύεται διπλά λαμβάνοντας αρχεία από το ένα και στέλνοντας στο άλλο είναι λογικό να πέφτει στα μισά. Να σκεφτείς ότι και στα ενσύρματα switches των 100mbps δύσκολα βλέπεις πάνω από 50mbps μεταξύ υπολογιστών. Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ginalovu Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 δηλαδη κ εμενα που πιανει 17 mbps με το ρουτερ να ειμαι ευχαριστημενος? usr 9108 εχω και τα μηχανηματα τα δοκιμαζα μεσα στο ιδιο δωματιο. ξενερωσα τωρα, νομιζα οτι κατι δεν ειχα σεταρει σωστα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. August 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2008 παιδια εκανα αιτηση 4νετ και μου εδωσαν το D-Link DSL-2640B ..εχει κανεις εμπειριες απο το συγκεκριμενο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. August 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2008 O rigasnic εχει δικιο. Τα 54Mbps ειναι οριο θεωρητικο και δεν πιανονται. Αν πιασεις τα μισα πρεπει να εισαι ευχαριστημενος μιας και στο 802.11 (WiFi) υπαρχει μεγαλο overhead. Επισης στο υπαρχει το dynamic rate scaling που σημαινει οτι οτι αν το σημα μεταξυ δυο συσκευων δεν ειναι αρκετα δυνατο τοτε δεν υποστηριζεται η μεγιστη θεωρητικη ταυχυτητα 54Mbps αλλα κατεβαινει σε 48, 36, 24, 18...6 Mbps. Γενικα το WiFi (και το ποιο dynamic data rate επιλεγεται) επηρεαζεται απο: την αποσταση των συσκευων (PC - Router/AP) τις παρεμβολες απο αλλες συσκευες (απο το ρουτερ του γειτονα απο κατω μεχρι οτιδηποτε παραγει Η/Μ ακτινοβολια) τα φυσικα εμποδια μεταξυ πομποδεκτων την ισχυ των πομποδεκτων Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. August 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2008 παιδια εκανα αιτηση 4νετ και μου εδωσαν το D-Link DSL-2640B ..εχει κανεις εμπειριες απο το συγκεκριμενο? Νομιζω τωρα τελευταια τα δινουνε αυτα. Δεν ειναι και σουπερ ντουπερ αλλα δε νομιζω οτι θα εχεις προβληματα. :) Καπου ειχα διαβασει για ενα τετοιο μηχανακι που συγχρονιζε 4Mbps λιγοτερο απο αλλο ρουτερ στην ιδια γραμμη αλλα τιποτ' αλλο. Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts