Jump to content

Modem - Router - WiFi: Επιλογή, Σύνδεση, Δικτύωση

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πες μου σε παρακαλώ ποιο μοντέλο της Netgear έχεις!

Wap2 έχει?Wep έστω?

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απο κεκτημένη ταχύτητα σε παραπληροφόρησα και ζητώ συγγνώμη!

Εννοούσα το WPA-PSK...

Αυτό σίγουρα υπάρχει,λογικά εκεί που λέει wireless settings!

Πρόσφατα έτυχε και είδα ένα Netgear στο οποίο δεν έβρισκα ρυθμίσεις κλειδώματος αλλά δεν θυμάμαι το μοντέλο.

Το συγκεκριμένο πάντως έχει σίγουρα γιατί το έλεγξα στο site της Netgear. Πάντως μου κάνει εντύπωση να έβγαλαν μοντέλο χωρίς security στο wireless!

Τη βρηκα τη ρυθμιση WPA-PSK και εβαλα κανονικα κωδικο, αλλα στο λαπτοπ τι πρεπει να κανω? Αυτο το εκανα απο τον κανονικο υπολογιστη και οταν παω να μπω απο το το φορητο και βαζω τον κωδικο δεν μπαινει.. Λογικα κατι θα πρεπει να ρυθμισω στις ιδιοτητες του δικτυου στην ασφαλεια. Επιλεγω τυπος ασφαλειας WPA-Ατομικο (?) και Τύπος κρυπτογραφησης: TKIP

WPA-PSK Personal

TKIP

και αφού το βάλεις πηγαίνεις στο laptop και κάνεις μια αναζήτηση ασυρμάτων δικτύων.

Βρίσκεις το δικό σου και στη συνέχεια σου ζητάει το password που όρισες προηγουμένως.Το βάζεις και είσαι οκ!

Μόνο 10 ευρώ σου το χρεώνω!:lol:

Αστειεύομαι φυσικά!Αντε καλά σερφαρίσματα!cu!:D:D

Καλησπέρα...

Θέλω να αγοράσω ένα router για το γραφείο. Δεν θέλω modem/router, θα πάρω χωριστό modem. Η γραμμή είναι 24mbps και θέλω να μπορώ να το χρησιμοποιήσω αν αλλάξει κάτι μελλοντικά (πχ μεγαλύτερη ταχύτητα, cable κτλ). Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο σύμφωνα με τα παρακάτω;

- Τιμή το πολύ μέχρι 170-200 €

- QoS

- VPN (δεν είναι και τόσο απαραίτητο αλλά με ψήνει πολύ)

- Να "σηκώνει" πολλά connections

Επίσης προαιρετικά:

- Ασύρματο

- Gigabit switch

Τονίζω ότι δεν θέλω modem/router αλλά σκέτο router...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κοίταξε βλέπω πως θέλεις μόνο router αλλά υπάρχει στην αγορά μια κορυφαία λύση modem router η οποία το μόνο που δεν έχει είναι το gigabit.Πρόκειται για το cisco 857 το οποίο θα το πάρεις και θα το έχεις για μια ζωή και θα αποκτήσεις και πολλές δικτυακές γνώσεις.

Προσωπικά το θεωρώ ότι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία του,υποστηρίζει vpn tunnels,QoS,είναι ασύρματο και γενικά κάνει ότι μπορείς να φανταστείς.Η τιμή του είναι περίπου 340 ευρώ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614018

Αν είσαι διατεθιμένος να δώσεις και κάτι παραπάνω υπάρχει και αυτό το οποίο το δουλεύω αρκετό καιρό επαγγελματικα και το θεωρώ ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή με κόστος περίπου 540 ευρώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614020

Να σε ενημερώσω πως το 877 τουλάχιστον (νομίζω και το 857) έχει backup interface που σημαίνει ότι όταν πχ πέφτει η dsl σου ανεβάζει αυτόματα μια pstn...(επειδή μίλησες για πολλά connections φαντάζομαι αυτό είναι πλεονέκτημα για εσένα!)

Γενικώς να ξέρεις ότι ακόμα και στα δίκτυα ότι πληρώνεις παίρνεις.Ξέρω πως τα 2 cisco είναι εκτός του ορίου σου αλλά αν το θέλεις για επαγγελματική χρήση να προτιμήσεις ένα από τα 2 που σου ανέφερα.

Παρ'όλα αυτά ορίστε και μια ενναλακτική λύση:

Το DIR-655 XTREME N το οποίο είναι και Ν και δίνει και gigabit στα 205 ευρώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613353

Γενικά θα εμπιστευόμουν D-Link,Linksys και Zyxel...

Απο εκει και πέρα σου ξαναλέω στο θέμα routing τουλάχιστον η cisco πάει μπροστά και οι άλλοι ακολουθούν από μεγάλη απόσταση...

Το θέμα είναι όμως ότι αύριο-μεθαύριο (λέμε τώρα) έρχονται cable συνδέσεις... Κρίμα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το αρκετά ακριβό Cisco μου ;) Το D-Link που δίνεις θα του ρίξω αύριο μια ματιά (αν και δεν έχει VPN απ' ότι κατάλαβα από μια γρήγορη ματιά).

Είδα και το Linksys RVL200, για το οποίο διάβασα αρκετά καλές κριτικές και το βρήκα και 147€ στο acornshop (αν και δεν είναι άμεσα διαθέσιμο). Το wireless που του λείπει διορθώνεται με ένα ΑΡ (ή χρησιμοποιώ το Sagem του ΟΤΕ για ΑΡ).

Ακούω γνώμες...

Το θέμα είναι όμως ότι αύριο-μεθαύριο (λέμε τώρα) έρχονται cable συνδέσεις... Κρίμα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το αρκετά ακριβό Cisco μου ;) Το D-Link που δίνεις θα του ρίξω αύριο μια ματιά (αν και δεν έχει VPN απ' ότι κατάλαβα από μια γρήγορη ματιά).

Είδα και το Linksys RVL200, για το οποίο διάβασα αρκετά καλές κριτικές και το βρήκα και 147€ στο acornshop (αν και δεν είναι άμεσα διαθέσιμο). Το wireless που του λείπει διορθώνεται με ένα ΑΡ (ή χρησιμοποιώ το Sagem του ΟΤΕ για ΑΡ).

Ακούω γνώμες...

Καλά με τα ελληνικά δεδομένα θα κάνουμε αρκετά χρόνια για να δούμε cable...Με την ίδια λογική θα έπρεπε να πάρεις πχ ένα router με fiber interface περιμένοντας το FTTH...Αλλά και πάλι το cisco σου θα μπορεί να δουλεύει ως router,ή ως switch!Αλλά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις μήπως βρούμε κάποια άλλη λύση που έχω στο μυαλό μου.Πχ έναν ISA server της microsoft...

Την Linksys πάντα την εμπιστευόμουν ως home user...

Δεν είναι μόνο θέμα cable. Μέχρι τώρα έπαιρνα USR που αλλάζουν ISDN-PSTN γιατί έχω και μια DSL over PSTN στο σπίτι. Ένα modem/router δυστυχώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σαν router (δεν έχει Ethernet WAN interface)...

Είδα και το D-Link που μου πρότεινες... Μου φαίνεται πολύ καλό. Είμαι ανάμεσα σε αυτό και το Linksys RVL200. Το D-Link αν και δεν έχει VPN όμως μου φαίνεται καλύτερη επιλογή και το βρήκα 110€ στο pixmania (τώρα γιατί το eshop το έχει 205... :confused:)

EDIT: Σκέφτηκα επίσης μήπως θα ήταν καλύτερο να πάρω κάτι τέτοιο; Έχω ήδη ένα μικρό rack και μπορώ να βάλω ένα IPCop σε αυτό... Το μόνο που θα χρειαστώ μετά είναι ένα ΑΡ

Απ'όσο γνωρίζω και τα D-Link αλλάζουν από ISDN σε PSTN...

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις!Μπορείς να πάρεις ένα απλό Linksys WAG200G και μετά να βάλεις έναν ISA 2006 να δουλεύει με 3 κάρτες δικτύου.Μία που παίρνει Internet,μια που δίνει Internet στο εσωτερικό σου δίκτυο και παράλληλα κάνει content filtering κτλ κτλ και άλλη μια που θα δουλεύει ως DMZ πχ για να βάλεις έναν Web server. Παράλληλα με τον ISA μπορείς με πολύ απλό έως γελοίο τρόπο να κάνεις vpn!

Ε αυτό λέω παραπάνω (αν κατάλαβα καλά τι κάνει ο ISA), απλά με Linux (IPCop) που το έχω δουλέψει και το ξέρω. Anyway, τελικά αποφάσισα να μην μπλέξω με used hardware και λειτουργικά, οπότε πάω για το routerάκι που μου πρότεινες (D-Link).

ΥΓ: Ο ISA είναι ολόκληρο OS ή τον εγκαθιστώ σε 2003; Γιατί έχω ήδη ένα 2003 μηχάνημα...

Τον εγκαθιστάς σε 2003 και μάλιστα δεν έχει και τρελές απαιτήσεις!Ίσα ίσα είναι αρκετά ελαφρύς για αυτά που κάνει!Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου με το D-Link θα πρότεινα να ρωτήσεις και κάποιον που το έχει!Αν δεν βρείς κάποιον εδώ δοκίμασε και στο http://www.adslgr.com όπου τα παιδιά έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοια μηχανήματα.

Έχω κάνει κι εκεί ερώτηση αλλά δεν πήρα και πολλές απαντήσεις ;) Για το D-Link έψαξα και βρήκα ακετά reviews που το βγάζουν πολύ καλό (μη νομίζεις δλδ ότι πάω και εντελώς στα τυφλά και θα με πάρεις στο λαιμό σου :)).

Κατέβασα ένα trial του ISA και το δοκίμασα, θα κάνω και σήμερα μια δοκιμή με IPCop σε Virtual Machine στο Server που έχουμε (έτσι κι αλλιώς το μηχάνημα είναι τερατάκι). Απλά δεν ξέρω πόσο ασφαλές (και βολικό) θα είναι να το κάνω έτσι (είτε με ISA είτε με IPCop), γιατί ο Server είναι στην ουσία File Server και έχει όλα τα αρχεία της εταιρίας. Έχω παραγγείλει ήδη ένα adsl modem και σκέφτομαι τώρα τι θα κάνω με το θέμα router.

Όπως και να έχει πάντως ευχαριστώ για τις προτάσεις... :)

Καλησπέρα, έχω το speedtouch 585v6 ρούτερ και χρειάζομαι καθοδήγηση για το πως θα αλλάξω μεσα στις ρυθμίσεις του το όνομα. Γνωρίζει κανείς γιατί από ψάξιμο αλλο τίποτα και δε το κατάφερα :worry:

Καλησπέρα, έχω το speedtouch 585v6 ρούτερ και χρειάζομαι καθοδήγηση για το πως θα αλλάξω μεσα στις ρυθμίσεις του το όνομα. Γνωρίζει κανείς γιατί από ψάξιμο αλλο τίποτα και δε το κατάφερα :worry:

Μπαινεις στο

http://192.168.1.254/ και βρισκεις τις ρυθμισεις.

:alien: ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΘΗΝΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ...ΤΟΤΕ Ο. Τ. Ε !

Geia sas pedia eimai kainourios sto forum.Exw to ekseis provlima simera m irthe o eksoplismos apo ton ote to speedtouch 585i v6 me firmware 6.2.1 kati eida sto internet oti iparxei diathesimo firmware to ekana ...

Alla to provlima m einai to eksis oti asyrmata dld me WLAN exw internet sto pc m enw ama sindethw ensyrmata dn exw internet.

Exw litourgiko Windows Vista Home Premium.

Exete na protinete kati?

Μπαινεις στο

http://192.168.1.254/ και βρισκεις τις ρυθμισεις.

Που ακριβώς είναι στις ρυθμίσεις ψάχνω

Μου λες ότι ασύρματα έχεις αλλά ενσύρματα όχι.Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι πως κάτι παίζει ή με το καλώδιο ή με την ρύθμιση του pc σου.

Για να δούμε τι συμβαίνει έστω ότι η ip διεύθυνση του router σου είναι η 192.168.100.1.

Πήγαινε Start>run

Γράψε cmd και στο μαύρο παράθυρο γράψε ping 192.168.100.1 και πάτα enter.

Τι αποτελέσματα εμφανίζει?

Μετά γράψε ipconfig και πάτα enter

Εδώ τι απότελέσματα εμφανίζει?

Παιδια καλησπερα.

Εχω ενα φορητο εξοπλισμενο με WiFi και πανω του (Ethernet)

συνδεδεμενο ενα router ΟΧΙ ασυρματο.

Μπορω μεσω του φορητου και της ασυρματης συνδεσης που διαθετει να

"μοιρασω" Ιnternet σε διαφορες συσκευες (κινητα, PDA κλπ.κλπ)

και πως γινεται αυτο? :O

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Εάν αγοράσω ένα εξωτερικό USB δέκτη Wi-Fi θα επιτύχω καλύτερη λήψη σήματος σε σχέση με την ενσωματωμένη κάρτα του laptop (Sony Vaio FE11S) που έχω στην κατοχή μου;
[sIGPIC][/sIGPIC]