Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

H Cosmote δεν θέλει νέους, δεν θέλει ούτε τους υφισταμενους. Νομίζω ότι σε κάθε πελάτη με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το έχει δείξει.

Και όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι ενέργειες "απόσχισης" κλάδων, μην περιμένετε βελτίωση σε customer service (εξυπηρέτηση, τεχνικό τμήμα, εγκαταστάτες)

Μήπως δε θέλει άλλους πελάτες η Cosmote τελικά;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Θέλει αλλά θέλει άδεια και χρόνο να βγάλει άδεια να σκάψει μερικά χιλιόμετρα δρόμου να περάσει δεύτερο βρόγχο

Ευτυχώς να λες που έχουμε και αυτο το δίκτυο που έχουμε, γτ με τους Γερμανούς στο τιμόνι... Δύσκολα τα πραματα!

Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

Μετακόμισα πρόσφατα σε καινούργια πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου. Το ίδιο έπραξαν και άλλες επτά οικογένειες. Ζητήσαμε σταθερό τηλέφωνο και μας είπαν ότι πρέπει να περιμένουμε μήνες, ίσως και χρόνο, μέχρι να διακόψει κάποιος γείτονας τη γραμμή του. Για να βάλεις σταθερό πριν 40 χρόνια έπρεπε να περιμένεις μήνες. Το ίδιο πλέον συμβαίνει και το 2020! Τα σχόλια δικά σας!

Απλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες γραμμές στην περιοχή σου . Συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες. Είσαι σε λίστα αναμονής και απλά θα περιμένεις μέχρι 6 μήνες.

TCL 40 NXTPAPER

Μετακόμισα πρόσφατα σε καινούργια πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου. Το ίδιο έπραξαν και άλλες επτά οικογένειες. Ζητήσαμε σταθερό τηλέφωνο και μας είπαν ότι πρέπει να περιμένουμε μήνες, ίσως και χρόνο, μέχρι να διακόψει κάποιος γείτονας τη γραμμή του. Για να βάλεις σταθερό πριν 40 χρόνια έπρεπε να περιμένεις μήνες. Το ίδιο πλέον συμβαίνει και το 2020! Τα σχόλια δικά σας!

Και απο αυτό συμπερανες ότι πάει για φούντο;:rolleyes:

Κάθε χρόνο το σπίτι μου απομακρύνεται από το DSLAM της περιοχής;

Αρχικά πριν 5 χρόνια η γραμμή κλείδωνε στα 18-19mbps σταθερά, χωρίς προβλήματα.

Χρόνο με το χρόνο αποσυνδέσεις, κολλήματα, ήρθε η λύση του VDSL, που βάλαμε 5 φορές αποτυχημένα, λόγω απόστασης κλείδωνε όσο το ADSL, ελάχιστα παραπάνω.

Μου έλεγαν μην γυρίζετε σε ADSL, γίνονται ενέργειες... Μετά από λίγο καιρό σε ενοχλήσεις που έκανα, μου έλεγαν γυρίστε ατελώς ADSL...

Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει κι ούτε πρόκειται να γίνει.

Πλέον η γραμμή μετά βίας πιάνει 12mbps , του χρόνου μας βλέπω για κάτω από 10... Μιας και το παλιό καφαο έχει μπουκωσει και δεν μπορούν να δώσουν ούτε νεες απλές τηλεφωνικές γραμμές εν έτει 2020!!!

Η ξεφτίλα σας δεν έχει όρια

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πριν 40 χρόνια περίμενες 4-5 χρόνια για σταθερό! ;)

Μόνο για φούντο δεν πάει.

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Καλησπέρα, υπάρχει τρόπος να βάλουμε δικό μας ρουτερ αντι αυτο της Cosmote; έχω vdsl 200
Μονο ενα που πουλανε τα καταστήματα τους.

(avm fritzbox)

Μπορει και παιρνει μονο του τις ρυθμισεις του οτε με το που συνδεθει στη γραμμη.

(εννοείται υπαρχει και σε αλλα καταστηματα αν δεν θες να το παρεις απο αυτούς)

Στάλθηκε από το SM-G988B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by Leon_G

παντως στο plus αμα μπειτε εδω 192.168.1.1 και βαζωντας τους κωδικους , και στα settings και με επιλεγεται το Problem handling και μετα επιλεγεται το restart

If your router no longer operates correctly due to technical reasons, you can restart it by clicking Restart. το restart our settings will be kept.

The last restart was performed on 2020-06-18 at 12:57:47 a.m./p.m.

και μολις το πατησεις γραφει σε 70 δευτερολεπτα οτι θα γινει το restart μολις το πατησετε μετραει αντιστροφα. οπως φαινεται και στην φωτογραφια εκανα επανεκκινηση 11:21 σημερα και στις 11:24 συνχρονισε και εχω adsl !.

48.png

Ευχαριστώ απλά θέλω να έχω καλύτερο wifi σε όλο το σπίτι

Πάρε ένα access point είτε ένα power line και συνδέσε το με το router όχι ασύρματα αλλά με Ethernet. Για να μην έχεις προβλήματα2

Ποιο mini ups ειναι καλυτερο, απο οσα εχετε παρατηρησει εμπειρικα;

Της conceptum ή το αλλο της lamtech?

Νομιζα οτι εχει 'καταργηθει' της conceptum, αλλα οπως εμαθα, το δινουν ακομη.

Έχεις να προτείνεις κάποιο που να παίζει καλά με της Cosmote το ρούτερ;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποιο mini ups ειναι καλυτερο, απο οσα εχετε παρατηρησει εμπειρικα;

Της conceptum ή το αλλο της lamtech?

Νομιζα οτι εχει 'καταργηθει' της conceptum, αλλα οπως εμαθα, το δινουν ακομη.

το lamtech ειναι καλυτερο, το conceptium μου χαλασε σε 2 χρονια πανω κατω , το lamtech εχει λυχνια που δειχνει ποση μπαταρια υπολειπεται , και φωτιζει διπλα σε 25% ,50% ,75% και 100%.

αναβει κοκκινο το λαμπακι απο πρασινο οταν δεν φορτιζεται.

επισης αμα διαβασετε στις οδηγιες γραφει οτι οταν φτασει η μπαταρια στο 25% γραφει να το απενεργοποιουμαι και να μην το αφηνουμε να τελειωσει , η εταιρεια lamtech ειναι στο Κορωπι.

Το κακο με το lamtech ειναι οτι δεν εχει οπες για να το κρεμασεις στο τοιχο ,οπως με το conceptium . Πηρα την εταιρεια να ρωτησω και μου ειπανε οτι δεν υπαρχει τροπος να το κρεμασω στο τοιχο και ετσι εφτιαξα καλωδιο για να το εχω λιγο πιο μακρυα απο το ρουτερ που το εχω κρεμασμενο.

Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο για να πάρουμε προσφορά για μεταφορά από vodafone σε cosmote? Στο 13888 ήταν κάθετοι, ούτε το κόστος μετάβασης δεν καλύπτουν.

Χρειάζομαι VDSL και ο ΟΤΕ είναι ο μόνος που δίνει από το Α/Κ. Επειδή οι ταχύτητες θα είναι ανάμεσα σε 30-40 στην καλύτερη, ψάχνω μήπως τσιμπήσω λεπτά ομιλίας σε κινητό what's up και δωρέαν τέλος μετάβσης.

παιδιά καλησπέρα.

μου ήρθε λογαριασμός 390 ευρώ που προέκυψε όπως γράφει από 226 ευρώ εξτρα ιντερνετ που ξοδεύτηκε τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. έχω δυο συνδέσεις κινητής ( με ενεργοποιημένη την υπηρεσία My internet και στις δυο) και ένα σταθερό. Μου λένε ότι κάποια στιγμή τον Απρίλιο απενεργοποίησα το myinternet και για αυτό έγινε αυτή η έξτρα χρέωση αλλά δε μπορώ να το αποδείξω οτι δεν έγινε. Είμαι σίγουρος οτι δεν απενεργοποίησα αυτήν την υπηρεσία μια και είναι πάντα το δίχτυ ασφαλείας κάθε μήνα όταν υπερβώ τα δεδομένα του πακέτου μου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους μου είπαν ότι απενεργοποιήθηκε 13/4 το My internet, μια μέρα πριν την ανανέωση της σύνδεσής μου και οτι ενεργοποιήθηκε πάλι στις 6/7, αφού είχε γίνει ήδη το κακό δηλαδή. Στου Μαιου το λογαριασμό δεν υπήρχε έξτρα χρέωση επειδή δεν ξεπεράσαμε τα δεδομένα. Δεν ξέρω πως μπορώ να αποδείξω ότι δεν απενεργοποίησα εγώ κάτι τέτοιο απο μεριάς μου και επίσης σε σχέση με τα 50 το μήνα που δινω και για τις 2 συνδέσεις, τα 400 είναι υπερβολικά πολλά για να τα πληρώσω. Τι προτείνετε εσείς;

Ευχαριστώ πολύ

Οπως και να έχει πρέπει να κάνεις επίσημα αμφισβήτηση λογαριασμού και να ερθεις σε επικοίνωνία μαζί τους κοινοποιώντας το πρόβλημα στην ΕΕΤΤ.

Σου ήρθε μήνυμα οτι έίχες φτάσει στο όριο της χρήσης;

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Μήνυμα πάντα ερχόταν ότι έφτανα στο 100% αλλά ήξερα ότι επειδή έχω ενεργοποιημένο το myinternet , δεν θα μου συνδέεται στο ίντερνετ. Τώρα η γυναίκα μου στην οποία ανήκει το κινητό, ίσως να μη πρόσεξε το μήνυμα . Παρ όλα αυτά, αφού είχε φτάσει σε ένα τόσο υψηλό νούμερο η χρέωση, δεν μπορούν και αυτοί να ενημερώσουν ότι ξέρεις κάτι, έχεις φτάσει 100 ευρώ έξτρα από αυτό που δίνεις κάθε μήνα ... Το έχεις υπόψιν;

Μήνυμα πάντα ερχόταν ότι έφτανα στο 100% αλλά ήξερα ότι επειδή έχω ενεργοποιημένο το myinternet , δεν θα μου συνδέεται στο ίντερνετ. Τώρα η γυναίκα μου στην οποία ανήκει το κινητό, ίσως να μη πρόσεξε το μήνυμα . Παρ όλα αυτά, αφού είχε φτάσει σε ένα τόσο υψηλό νούμερο η χρέωση, δεν μπορούν και αυτοί να ενημερώσουν ότι ξέρεις κάτι, έχεις φτάσει 100 ευρώ έξτρα από αυτό που δίνεις κάθε μήνα ... Το έχεις υπόψιν;

Ναι αμέ.Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν.Εχω το Mobile Family και καλου κακου έβαλα limit στον λογαριασμο.Το μικρότερο που μπορείς ειναι τα 100 ευρω (Καθαρής αξίας προ φόρων) δηλαδη περιπου 140 ευρω που μπορεί να πάει αν στραβώσει κάτι.Φυσικά εχω και φραγή σε ΥΠΠ (5ψήφια μηνύματα με χρέωση).Του φούστη πια!!!!!!

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Παιδιά πλησιάζει να λήξει το συμβόλαιό μου με τον ΟΤΕ και θα ήθελα να μάθω εάν παίζει καμία αντιπροσφορά. Στην περιοχή μου άνοιξε δίκτυο vodafone με vdsl μέχρι 200mbps και nova με 100mbps. Έχω το πρόγραμμα 50Μbps με απεριόριστα σταθερά και 120 λεπτά σε κινητά. Ο οτε δίνει το ίδιο στα 31,90 και 42,90 τα 100mbps. Η vodafone 27.30 τα 50 με 360 λεπτά κινητά (και διεθνή) και η nova 29.90 απεριόριστα σταθερά και ταχύτητα έως 100mbps. H vodafone τα 100mbps τα δίνει με 38ευρώ. Επειδή για την nova δεν έχω ακούσει και τέλεια πράγματα έλεγα μήπως πάω vodafone για 50mbps. Αλλά θα ήθελα να μάθω τι δίνει ως αντιπροσφορά ο οτε στα 50 και 100 mbps γιατι είμαι ευχαριστημένος και δεν θα ήθελα να φύγω. Εάν έχετε πάρει κάποια αντιπροσφορά πείτε μου για να δω πως μπορώ να πιέσω.

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

παιδιά καλησπέρα.

μου ήρθε λογαριασμός 390 ευρώ που προέκυψε όπως γράφει από 226 ευρώ εξτρα ιντερνετ που ξοδεύτηκε τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. έχω δυο συνδέσεις κινητής ( με ενεργοποιημένη την υπηρεσία My internet και στις δυο) και ένα σταθερό. Μου λένε ότι κάποια στιγμή τον Απρίλιο απενεργοποίησα το myinternet και για αυτό έγινε αυτή η έξτρα χρέωση αλλά δε μπορώ να το αποδείξω οτι δεν έγινε. Είμαι σίγουρος οτι δεν απενεργοποίησα αυτήν την υπηρεσία μια και είναι πάντα το δίχτυ ασφαλείας κάθε μήνα όταν υπερβώ τα δεδομένα του πακέτου μου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους μου είπαν ότι απενεργοποιήθηκε 13/4 το My internet, μια μέρα πριν την ανανέωση της σύνδεσής μου και οτι ενεργοποιήθηκε πάλι στις 6/7, αφού είχε γίνει ήδη το κακό δηλαδή. Στου Μαιου το λογαριασμό δεν υπήρχε έξτρα χρέωση επειδή δεν ξεπεράσαμε τα δεδομένα. Δεν ξέρω πως μπορώ να αποδείξω ότι δεν απενεργοποίησα εγώ κάτι τέτοιο απο μεριάς μου και επίσης σε σχέση με τα 50 το μήνα που δινω και για τις 2 συνδέσεις, τα 400 είναι υπερβολικά πολλά για να τα πληρώσω. Τι προτείνετε εσείς;

Ευχαριστώ πολύ

Κοιτά εγώ σε κινητό συμβόλαιο που είχα χωρίς εσωματωμένα mb γιατί ήταν εταιρικό, όταν έμπαινε κάποιο πακέτο ιντερνετ δεν ενημερωνόμουν όταν έληγαν τα mb, και μάλιστα όταν έληγε το πακέτο η υπηρεσία my internet δεν λειτουργούσε όπως μου είχαν πει και έμπαινα κανονικά στο ιντερνετ (ενώ ήταν ενεργοποιημένη υπηρεσία myinternet). Όταν κάλεσα την εξυπηρέτηση και το είδε ο υπάλληλος του φάνηκε παράξενο πως ενώ δεν είχα πακέτο ιντερνετ έμπαινε κανονικά το κινητό. Μου είπε πως άμα δω χρέωση να καλέσω για πίστωση αλλά εμένα δεν με χρέωσε και το παράτησα. Γενικά μετά πρόσεχα πολύ να μην έχω ανοιχτά δεδομένα. Πιστεύω λοιπόν και σε εσένα είχε πρόβλημα το σύστημα και δεν έπιασε η φραγή. Είναι πολύ δύσκολο να απενεργοποιήσεις το Myinternet και να μην το πάρεις χαμπάρι.

Της αποσυνδεσεως το αναγνωσμα...

Να πω κι εγώ την 'ιστορία' μου, τον 'πόνο' μου, και την 'περιπέτεια' μου, με την ελπιδα να βρω εδώ την βοήθεια που δεν βρήκα αλλου, και ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες.

Μένω στο ίδιο σπίτι, εδώ και μια δεκαετία. Πολυκατοικία, όχι πολύ παλιά, περίπου 25ετιας.

Ποτε δεν είχα πρόβλημα με την dsl μου, μέχρι πριν λίγο καιρο.

Πριν 2 χρονια, έγινε (δυστυχώς; ) η μετάβαση σε voice over ip.

Και με το νέο status όμως, επί 1.5 χρόνο, δεν είχα και πάλι, κανένα πρόβλημα.

Και πάμε στην φετινή ανοιξη...

Από τον Απρίλιο, με έχει ξεσκίσει στις αποσυνδέσεις! Και είναι τελείως random. Μπορεί μια μερα να μην έχω πρόβλημα, και μπορεί την άλλη μερα, να τραβήξει 10 αποσυνδέσεις/restart (το power του router πάντοτε on). Και από τον οτε λένε, ότι άλλοι στην περιοχή, δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα.

Έχω δώσει βλάβη, άπειρες φορές.

Έχω αλλάξει router. Έχω αλλάξει καλώδια.

Έχω το router πάνω σε κλασατο ups της apc.

Επί κάνα δίμηνο, όταν έδινα βλάβες, στον οτε έκαναν διαφορα.

Κάθε φορα υποτίθεται λύνονταν το πρόβλημα, και μετά από λίγες μέρες, ξανά τα ιδια.

Με αλλαξαν 'προφίλ', μου επιδιορθωσαν 'ρεγκλετα', έκαναν μετρήσεις μέχρι το δικό μου ζεύγος στην πολυκατοικία και μου είπαν ότι φτάνει καλο σήμα χωρίς πρόβλημα και αλλα πολλά...

Που καταλήξαμε;

Εγώ να έχω πρόβλημα ακόμη, και αυτοί να μου προτείνουν, ή να φέρω δικό μου ηλεκτρολόγο να ελέγξει τη γραμμή, από την είσοδο της πολυκατοικίας ως το διαμέρισμα, ή να μου στείλουν αυτοί δικό τους ηλεκτρολόγο του οτε (ή συμβεβλημένο), με έξτρα αμοιβή φυσικά(50ευρω αν θυμάμαι καλα), για να βρεθεί που έχω πρόβλημα, στο διαμέρισμα πια...

Είμαι επιφυλακτικός με αυτή την λύση.

Δηλαδή, 10 χρονια στο ίδιο σπίτι, χωρις προβλημα, και 1,5 ετος με voip, και τώρα ξαφνικά χάλασε το εσωτερικό δίκτυο της πολυκατοικίας; Και μονο σε εμενα;

Και αν εχω προβλημα, γιατι ειναι μερες που ολα ειναι μια χαρα, και αλλες μερες που ξεσκιζεται στις αποσυνδεσεις;

Μήπως κάτι δεν κάνουν καλα; Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει;

Εσείς τι μπορείτε να καταλάβετε από το όλο σκηνικό;

Πρεπει να λυθει το προβλημα...

:(

Edited by karib