Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Internet θα έχεις. Τηλέφωνο δεν θα έχεις αν δεν το συνδέσεις πάνω στο router, στην περίπτωση που είναι voip.

Δεν είναι τόσο τραγικό. Αν έχεις το router κοντά στην κεντρική πρίζα μπορείς να δώσεις μετά πάλι τηλεφωνικό σήμα που θα πάει σε όλο το σπίτι εύκολα.

Ελπιζω αυτο να μην σημαινει οτι εγω θα πρεπει να αναγκαστω υποχρεωτικα να συνδεσω το τηλεφωνο με το modem..

Εννοείται!!!

Πρεπει να αλλαξεις και την διασύνδεση του σπιτιού.

επιστροφή τηλεφωνίας γίνεται και με φίλτρα σε περίπτωση που δεν το επιτρέπει η καλωδίωση σου

επιστροφή τηλεφωνίας γίνεται και με φίλτρα σε περίπτωση που δεν το επιτρέπει η καλωδίωση σου

Εννοείς να βάλεις ένα φίλτρο "ανάποδα" στην έξοδο voip του ρούτερ(και φυσιολογικά ένα σε κάθε τηλεφωνική συσκευή);

Εννοείς να βάλεις ένα φίλτρο "ανάποδα" στην έξοδο voip του ρούτερ(και φυσιολογικά ένα σε κάθε τηλεφωνική συσκευή);

μπες εδω https://www.youtube.com/watch?v=XPtgc0GU2Vo θα δεις βιντεο το πως γινεται επιστροφη της γραμμης του τηλεφωνου σε ολα τα τηλεφωνα! και εκει αναγκαστηκα θελει φιλτρο σε καθε τηλεφωνο , αλλιως αμα εχεις ξεχωριστη γραμμη για να πηγαινει στο ρουτερ γραμμη , τοτε γλυτωνεις τα φιλτρα αλλα επειδη δεν ειναι ευκολο να γινει αυτο σε καθε σπιτι για αυτο γινεται επιστροφη και αναστηκα μενουν τα φιλτρα, εγω τα εχω βγαλει διοτι εχω ξεχωριστο καλωδιο που παει στο ρουτερ και μετα ολα τα αλλα τηλεφωνα χωριστα ειναι μονα τους οποτε βολευει.

Επισης ενα αλλο σπαστικο-μπερδεμα με την ευρυζωνικη τηλεφωνια ειναι οτι αμα συνδεσεις πχ ολες τις συσκευες τηλεφωνου στο phone 2 και μετα στο phone 1 βαλεις ενα αλλο τηλεφωνο πχ ασυρματο και μιλας στο phone 2 ή το αντιστροφο και υπαρχει ενεργη αναμονη χτυπαει και στο ακουστικο σου και το phone 1 το σηκωνεις και ακους τουτου οτι εχει πεσει η γραμμη , γενικα επειδη δουλευει 1/2 , δεν μπορεις να κανεις 2 εξερχομενες ταχυτοχρονα μου ειπανε κατι που το δοκιμασα και υπολειτουργει αλλες φορες μου δινει γραμμη κανονικα και τις περισσοτερες φορες ακουω γραμμη κατειλημενου, επισης μπορει να σε εχει παρει καποιος τηλεφωνο και να παρεις απο το αλλο phone κανονικα εξερχομενη , παλι σε εμενα υπολειτουργει, επισης μου ειπανε οτι δεν μπορεις να απαντησεις σε 2 εισερχομενες κατι που παλι το εχω δοκιμασει και νομιζω και εδω υπολειτουργει , αμα δεν το θελετε απλα τα συνδεεται ολα μαζι στο phone 2 . Απο την αλλη ειναι παρα πολυ ωραιο να μπορεις να χρησιμοποιησεις το τηλεφωνο σου οταν σου βγαλει την γραμμη, διοτι εμενα υπολειτουργει αυτη η λειτουργια ή δεν την εχω καταλαβει καλα. Επισης αλλοι που τους το ειπα μου ειπανε οτι θελει τουλαχιστον να μιλας 1 λεπτο για να μπορεις να καλεσεις απο το αλλο τηλεφωνο στο αλλο phone δεν τα καταφερα , τελικα και οποτε θελει λειτουργει , το εχει καποιος διαλευκανει αυτο; διοτι εχω μπερδευτει ; .

Τωρα με το φορο 5% υπερ του κρατους το πακετο των 30,14 ευρω γινεται 31,65 ευρω , επισης ο θειος μου ρωτησε στον Γερμανο για μεταφορα σε κοσμοτε σταθερη και του εδωσαν προσφορα με 26,36ευρω για απεριοριστα σταθερα , ιντερνετ εως 24 και 30 λεπτα προς κινητα για 24 μηνες συμβολαιο + 2 καρτοκινητα που καθε μηνα θα μπαινουνε 120 λεπτα, και κοστος μεταφορας φορητοτητας 31,50 ευρω, του ειπανε οτι ειναι τελικη τιμη μαζι με το φορο 5% υπερ του κρατους .

Edited by JOHNMEGARYTHMOS
διορθωση

μπες εδω https://www.youtube.com/watch?v=XPtgc0GU2Vo θα δεις βιντεο το πως γινεται επιστροφη της γραμμης του τηλεφωνου σε ολα τα τηλεφωνα! και εκει αναγκαστηκα θελει φιλτρο σε καθε τηλεφωνο , αλλιως αμα εχεις ξεχωριστη γραμμη για να πηγαινει στο ρουτερ γραμμη , τοτε γλυτωνεις τα φιλτρα αλλα επειδη δεν ειναι ευκολο να γινει αυτο σε καθε σπιτι για αυτο γινεται επιστροφη και αναστηκα μενουν τα φιλτρα, εγω τα εχω βγαλει διοτι εχω ξεχωριστο καλωδιο που παει στο ρουτερ και μετα ολα τα αλλα τηλεφωνα χωριστα ειναι μονα τους οποτε βολευει.

Επισης ενα αλλο σπαστικο-μπερδεμα με την ευρυζωνικη τηλεφωνια ειναι οτι αμα συνδεσεις πχ ολες τις συσκευες τηλεφωνου στο phone 2 και μετα στο phone 1 βαλεις ενα αλλο τηλεφωνο πχ ασυρματο και μιλας στο phone 2 ή το αντιστροφο και υπαρχει ενεργη αναμονη χτυπαει και στο ακουστικο σου και το phone 1 το σηκωνεις και ακους τουτου οτι εχει πεσει η γραμμη , γενικα επειδη δουλευει 1/2 , δεν μπορεις να κανεις 2 εξερχομενες ταχυτοχρονα μου ειπανε κατι που το δοκιμασα και υπολειτουργει αλλες φορες μου δινει γραμμη κανονικα και τις περισσοτερες φορες ακουω γραμμη κατειλημενου, επισης μπορει να σε εχει παρει καποιος τηλεφωνο και να παρεις απο το αλλο phone κανονικα εξερχομενη , παλι σε εμενα υπολειτουργει, επισης μου ειπανε οτι δεν μπορεις να απαντησεις σε 2 εισερχομενες κατι που παλι το εχω δοκιμασει και νομιζω και εδω υπολειτουργει , αμα δεν το θελετε απλα τα συνδεεται ολα μαζι στο phone 2 . Απο την αλλη ειναι παρα πολυ ωραιο να μπορεις να χρησιμοποιησεις το τηλεφωνο σου οταν σου βγαλει την γραμμη, διοτι εμενα υπολειτουργει αυτη η λειτουργια ή δεν την εχω καταλαβει καλα. Επισης αλλοι που τους το ειπα μου ειπανε οτι θελει τουλαχιστον να μιλας 1 λεπτο για να μπορεις να καλεσεις απο το αλλο τηλεφωνο στο αλλο phone δεν τα καταφερα , τελικα και οποτε θελει λειτουργει , το εχει καποιος διαλευκανει αυτο; διοτι εχω μπερδευτει ; .

Τωρα με το φορο 5% υπερ του κρατους το πακετο των 30,14 ευρω γινεται 31,65 ευρω , επισης ο θειος μου ρωτησε στον Γερμανο για μεταφορα σε κοσμοτε σταθερη και του εδωσαν προσφορα με 26,36ευρω για απεριοριστα σταθερα , ιντερνετ εως 24 και 30 λεπτα προς κινητα για 24 μηνες συμβολαιο + 2 καρτοκινητα που καθε μηνα θα μπαινουνε 120 λεπτα, και κοστος μεταφορας φορητοτητας 31,50 ευρω, του ειπανε οτι ειναι τελικη τιμη μαζι με το φορο 5% υπερ του κρατους .

Μηπως πηρε σε 2 καρτοκινητα cosmote 200' προς ολους καθε μηνα και οχι 120' και αυτα για 1 χρονο και οχι για 2. Στο λεω αυτο γιατι ετσι πηρα εγω οταν ανανεωσα τον οκτομβρη του 2015

Εμένα όπως είπα έχει λήξει το συμβόλαιο, αλλά θα το δοκιμάσω μπας και γλιτώσουμε κανένα ευρώ. Χαχαχα, ας πετύχει η ιστορία και ας κρατήσω το ίδιο ρουτερ, που είναι άθλιο!

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Οταν εχεις νεα μας λες να μαθουμε τι εγινε !

Για την ιστορια αρχικα εκανε αιτηση μεσα απο το site 2-3 μηνες νωριτερα και την πηραν τηλεφωνο και της ειπαν οτι δεν μπορει να παρει το πακετο με τα 26,11 γιατι εχει ηδη συμβολαιο. Στο ιδιο τηλεφωνημα ειπε η αδελφη μου οτι δεν εχει χρηματα να πληρωνει τα 30φευγα ευρω που θα γινοταν αυτοματα το συμβολαιο της μετα τη ληξη και οτι αναγκαστικα θα το εκοβε και της ειπαν να κανει την αιτηση 1μηνα με 20 μερες πριν τη ληξη του συμβολαιου.

Επισης για το ρουτερ της ειπαν οτι αφου δουλευει και ειναι του ιδιου παροχου δεν θα της δωσουν καινουριο. Μικρο το κακο, μπορεις να το καψεις και να σου κανουν αντικατασταση οτι ωρα θες :p;)

Για την ιστορία, απέρριψα την πρόταση για ανανέωση με 32.5€, έκανα φορητότητα σε άλλο πάροχο και δέχτηκα αντιπροσφορα από ΟΤΕ στα 26.36 τελική τιμή (απεριόριστα αστικά, υπεραστικά, 24 internet, 30λεπτα κινητά) + 200λεπτά ή 600mb το μήνα για ενα χρόνο σε 2 καρτοκινητά. Βεβαια μου είπαν θα μου δώσουν καινούργιο ρουτερ ευρυζωνικής σύνδεσης. Τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, αλλά μου είπε θα έχω πιο γρήγορο internet. Αν ισχύει το τελευταίο, έχει καλώς.

The day is my enemy, the night my friend

Για την ιστορία, απέρριψα την πρόταση για ανανέωση με 32.5€, έκανα φορητότητα σε άλλο πάροχο και δέχτηκα αντιπροσφορα από ΟΤΕ στα 26.36 τελική τιμή (απεριόριστα αστικά, υπεραστικά, 24 internet, 30λεπτα κινητά) + 200λεπτά ή 600mb το μήνα για ενα χρόνο σε 2 καρτοκινητά. Βεβαια μου είπαν θα μου δώσουν καινούργιο ρουτερ ευρυζωνικής σύνδεσης. Τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, αλλά μου είπε θα έχω πιο γρήγορο internet. Αν ισχύει το τελευταίο, έχει καλώς.

Ο ΟΤΕ τείνει να τους γυρίσει όλους σε VOIP εξού και το νέο ρούτερ :)

Καλησπέρα

Στις 29-2 λήγει το 2ετές συμβόλαιό μου με τον ΟΤΕ (εως 24Mbps , 180 προς κινητά και 300 προς σταθερά) με 21€ απο προσφορά . Στην περιοχή μου ο μόνος εναλλακτικός είναι η Vodafone με 23,3€ . Πήρα στο 13888 να ρωτήσω ποτε λήγει (γιατι δεν θυμόμουν ακριβή ημερομηνία)και μου λένε να ανανεώσω με το ίδιο ποσό (συν το 5%) . Για πείτε μου τη γνώμη σας : να κάνω την κλασσική αίτηση φορητότητας περιμένοντας να μου κάνει ο ΟΤΕ καλλύτερη προσφορά , ή θα την πατήσω όπως στην παροιμία που λέει "όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα" ;

Μάκης

"ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ"

"ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣ ΕΧΕΙΝ "

Όταν εμείς τα λέγαμε αυτά οι "άλλοι" απλώς δεν υπήρχαν ...

Καλησπέρα

Στις 29-2 λήγει το 2ετές συμβόλαιό μου με τον ΟΤΕ (εως 24Mbps , 180 προς κινητά και 300 προς σταθερά) με 21€ απο προσφορά . Στην περιοχή μου ο μόνος εναλλακτικός είναι η Vodafone με 23,3€ . Πήρα στο 13888 να ρωτήσω ποτε λήγει (γιατι δεν θυμόμουν ακριβή ημερομηνία)και μου λένε να ανανεώσω με το ίδιο ποσό (συν το 5%) . Για πείτε μου τη γνώμη σας : να κάνω την κλασσική αίτηση φορητότητας περιμένοντας να μου κάνει ο ΟΤΕ καλλύτερη προσφορά , ή θα την πατήσω όπως στην παροιμία που λέει "όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα" ;

Ανάλογα τι θέλεις φίλε μου, αν είσαι ικανοποιημένος με τα δωρέαν που έχει το πρόγραμμα στα 22€ περίπου που θα σου βγαίνει φθηνότερο δε θα βρεις. Αν θέλεις απεριόριστα και περρισσότερα κινητά πας voda απλά τα πράγματα. Ο ΟΤΕ γενικά πιο φθηνά δε δίνει όπως οι άλλοι πάροχοι σε αντιπροσφορές. Το αντίστοιχο με απεριόριστα και 30' κινητά πχ το δίνει στα 26,5€ σε όποιο κάνει φορητότητα πιο κάτω δε πάει

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Καλησπέρα

Σιγουρα θα σου κανουν καποια καλυτερη αντιπροσφορα απο την αρχικη προσφορα.Τωρα δεν ξερω αν θα ειναι δωρεπιταγη ή χρονο ομιλιας προς καρτοκινητα,αλλα κατι θα δωσουν για να σε δελεασουν.Απ'την αλλη εαν εισαι ευχαριστημενος απο την τιμη,μην μπαινεις στη διαδικασια.Ομως,ειναι 99.9999% οτι εαν κανεις φορητοτητα,θα σε παρουν τηλεφωνο για αντιπροσφορα.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος και απο τιμή και απο χρόνους ... Σκεφτομαι να περιμένω μερικές μέρες ακόμη μήπως με πάρουν αυτοί τηλέφωνο ...

Μάκης

"ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ"

"ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣ ΕΧΕΙΝ "

Γενικά είμαι ευχαριστημένος και απο τιμή και απο χρόνους ... Σκεφτομαι να περιμένω μερικές μέρες ακόμη μήπως με πάρουν αυτοί τηλέφωνο ...

καντω δεν εχεις να χασεις τιποτα , απλα ρωτα ποσο καιρο μπορεις να ακυρωσεις την αιτηση φορητοτητας για να ξερεις μην την πατησεις στην vodafone .

καντω δεν εχεις να χασεις τιποτα , απλα ρωτα ποσο καιρο μπορεις να ακυρωσεις την αιτηση φορητοτητας για να ξερεις μην την πατησεις στην vodafone .

Η αίτηση φορητότητας μπορεί να ακυρωθεί μέσα σε διάστημα 14 ημερών απο την ημέρα που γίνεται η αίτηση στην άλλη εταιρεία . Εκτός εάν η άλλη εταιρεία ενεργοποιήσει τη γραμμή νωρίτερα οποτε δεν γίνεται ακύρωση .

Μάκης

"ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ"

"ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣ ΕΧΕΙΝ "

Η αίτηση φορητότητας μπορεί να ακυρωθεί μέσα σε διάστημα 14 ημερών απο την ημέρα που γίνεται η αίτηση στην άλλη εταιρεία . Εκτός εάν η άλλη εταιρεία ενεργοποιήσει τη γραμμή νωρίτερα οποτε δεν γίνεται ακύρωση .

Έχεις 15 ημέρες από την υπογραφή δικαίωμα ακύρωσης της φορητότητας. Συνήθως η ενεργοποίηση όμως γίνεται νωρίτερα. Ακόμα και αν ενεργοποιηθεί, μπορείς να κάνεις υποχώρηση μέσα σε τρεις ημέρες από την ενεργοποίηση. Από εκεί και περα, υπάρχουν οι ανάλογες κυρώσεις. Γι αυτό αν είναι να γίνει ακύρωση, θα πρεπει οι διαδικασίες ακυρωσης να γίνουν άμεσα πριν γίνει η ενεργοποίηση. Έτσι κατάλαβα εγώ τουλάχιστον όπως μου τα ειπαν μιας και έκανα ακύρωση φορητότητας πριν λίγες ημέρες και τα έχω πολύ φρέσκα.

Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk

Καλησπέρα

Καλυτερη προσφορα δεν πιστευω να σου δωσουνε γτ εχεις ηδη πολυ καλο πακετο. Εγω τον οκτοβρη του 2015 πηρα 250' σταθερα,30' κινητα εως 24mbps(πιανω 22 απο καφαο) δωρεαν αναγνωριση στα 21€ τελικη τιμη. Μια δωροεπιταγη 30€ γερμανος και για ενα χρονο 200' σε 2 καρτοκινητα καθε μηνα. Ολα αυτα για 2 χρονια. Βεβαια ημουν στο Οτε και εκανα αιτηση φορητοτητας στην wind και τα πηρα αυτα.Το μονο που μπορης να πετυχης ειναι να σου δωσουνε καμια δωροεπιταγη,καινουργιο μοντεμ,λεπτα σε καρτοκινητα για καλυτερη τιμη λιγο δυσκολο. Γνωμη μου ειναι να μην φυγης απο τον οτε να το παλεψης για καλυτερη συνολικη προσφορα και οτι κατση.

Η κοσμοτε δινει απευθείας γραμμη σε νεες συνδεσεις?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Τι εννοείς;;

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Δεν εχω σε κανεναν παροχο τηλεφωνία. Κανω αιτηση για νεα γραμμη/νέο νουμερο αυριο. Ποτε θα εχω ιντερνετ/τηλεφωνια σπιτι μου?

Πχ Η wind δεν εχει προς το παρών γραμμες.

Ο,τι σου εγραψα στο αλλο.Αλλιως mobile internet ή δορυφορικο ή cosmote home double play sim με 25€ για 250' σταθερα και 30' κινητα και 25GB internet ή 50GB + περισσοτερα λεπτα με 35€.

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/page/HCG/section/COSMOTE_Home_DP_SIM

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Δεν εχω σε κανεναν παροχο τηλεφωνία. Κανω αιτηση για νεα γραμμη/νέο νουμερο αυριο. Ποτε θα εχω ιντερνετ/τηλεφωνια σπιτι μου?

Πχ Η wind δεν εχει προς το παρών γραμμες.

Αν υπάρχει ελεύθερη γραμμή στην περιοχή σου άμεσα. Ακόμα και αν δεν έχει, μόνο με ΟΤΕ θα ξεμπερδέψεις γρήγορα. Ανάλογη περίπτωση είχα και εγώ, μετά από μετακόμιση η hol που είχα τότε δεν είχε γραμμή και μου είπε πήγαινε ΟΤΕ. Ούτε ο ΟΤΕ είχε όμως και έπρεπε να περιμένω να γίνει επέκταση δικτύου. Μου είχε δώσει τη δυνατότητα αν ήθελα να διακόψω την αίτηση, αλλά θυμάμαι μέσα σε 40 μέρες περίπου είχα τηλέφωνο. Οπότε Κάνε μια αίτηση ΟΤΕ και πράττεις αναλόγως. Βέβαια μπορείς να δοκιμάσεις και με Vodafone, αν δεν έχει και αυτή στην περιοχή σου τότε ο ΟΤΕ είναι μονόδρομος.

Αν υπάρχει ελεύθερη γραμμή στην περιοχή σου άμεσα. Ακόμα και αν δεν έχει, μόνο με ΟΤΕ θα ξεμπερδέψεις γρήγορα. Ανάλογη περίπτωση είχα και εγώ, μετά από μετακόμιση η hol που είχα τότε δεν είχε γραμμή και μου είπε πήγαινε ΟΤΕ. Ούτε ο ΟΤΕ είχε όμως και έπρεπε να περιμένω να γίνει επέκταση δικτύου. Μου είχε δώσει τη δυνατότητα αν ήθελα να διακόψω την αίτηση, αλλά θυμάμαι μέσα σε 40 μέρες περίπου είχα τηλέφωνο. Οπότε Κάνε μια αίτηση ΟΤΕ και πράττεις αναλόγως. Βέβαια μπορείς να δοκιμάσεις και με Vodafone, αν δεν έχει και αυτή στην περιοχή σου τότε ο ΟΤΕ είναι μονόδρομος.

γιατί δεν μπορεί αίτηση σε άλλον πάροχο ?

γιατί δεν μπορεί αίτηση σε άλλον πάροχο ?

Μπορεί, αλλά ο φίλος έγραψε ότι έκανε wind και δεν υπήρχε γραμμή, γι αυτό ανέφερα και τη vodafone.

Έχετε δίκιο οτι δεν θα βρώ καλύτερη προσφορά . Οι τιμές έχουν πάρει λίγο τα πάνω τους ... Θα περιμένω λίγο καιρό μήπως και με καλέσουν για κάτι καλύτερο -που δεν το νομίζω- και θα συνεχίσω στον ΟΤΕ .

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .

Μάκης

"ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ"

"ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣ ΕΧΕΙΝ "