Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 44,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Λοιπόν δεν ξέρω τι γίνεται τελευταία με την cosmote αλλά από το πουθενά τραβάει χρήματα από την κάρτα.

Πριν λίγες μέρες είχα βάλει με paypal 12 ευρώ και είχα σύνολο 16 με το προηγούμενο υπόλοιπο. Χωρίς να βάλω πακέτο η κάτι άλλο ήρθε μήνυμα μετά από 3 μέρες ότι έχω κάτω από 1 ευρώ. Gb έχω πολλά όντας φοιτητικό όπως και χρόνο ομιλίας οπότε δεν χρεωθηκε από εκεί.

Το περίεργο είναι ότι χθες έφαγαν 4 ευρώ και από κινητό wind χωρίς να γίνει καμία κλήση η άλλη κίνηση σε κινητό απλό των 30 ευρώ. Τι συμβαίνει τελευταία κλέβουν χρήματα επειδή έτσι τους καπνισε? Θα πάω στον ΟΤΕ σήμερα να δω τι θα πουν και θα απαιτησω να μπουν και τα 15 ευρώ που έκλεψαν.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Τα Greeklish απαγορεύονται στο myphone. Τα ορθογραφικά λάθη δεν απαγορεύονται ακόμα . :cool:

Λοιπόν η Cosmote είπε ότι αυτές οι χρεώσεις είναι από κάτι μηνύματα που ερχονται με 5ψηφιους αριθμούς. Αν ανοιχτεί το μήνυμα αυτομάτως σε τρώει όλη την κάρτα. Δεν πήγα εγώ στον ΟΤΕ αλλά η αδερφή μου στην οποία ανήκει ο αριθμός. Σήμερα το πρωί έβαλε 10ευρω κάρτα και αμέσως ήρθε το μήνυμα και έφυγαν όλα τα χρήματα. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο η δεν ξέρουν τι λένε στον ΟΤΕ?

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Έχω μια κάρτα what's up σε ένα παλιό τηλέφωνο. Προσπαθώ να κάνω εγγραφή ώστε να βλέπω το υπόλοιπο και να ενεργοποιήσω πακέτα, όπως στο myg2go αλλά δεν βρίσκω πουθενά στη σελίδα του κάποιο πεδίο. Έκανα download την εφαρμογή σε smartphone αλλά πρέπει να έχω την κάρτα σιμ μέσα. Κάποια λύση ;

Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρησιμοποίησα PayPal για ανανέωση whatsup, ξέρει κανείς αν σε ένα μήνα η κοσμοτε θα τσιμπησει πάλι 10€ η αυτό ήταν και τελείωσε? Αν είναι να γίνει πάλι ανανέωση ( που δεν θέλω ) πως το ακυρωνω? Ρωταω γιατί νομίζω είχα διαβάσει κάτι τετοιο

Λοιπόν η Cosmote είπε ότι αυτές οι χρεώσεις είναι από κάτι μηνύματα που ερχονται με 5ψηφιους αριθμούς. Αν ανοιχτεί το μήνυμα αυτομάτως σε τρώει όλη την κάρτα. Δεν πήγα εγώ στον ΟΤΕ αλλά η αδερφή μου στην οποία ανήκει ο αριθμός. Σήμερα το πρωί έβαλε 10ευρω κάρτα και αμέσως ήρθε το μήνυμα και έφυγαν όλα τα χρήματα. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο η δεν ξέρουν τι λένε στον ΟΤΕ?

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Ξέρουνε τι λένε .

Θα πάρει η αδελφή σου στην εξυπηρέτηση πελατών και θα ζητήσει φραγή στα 5ψήφια , και καθάρισε.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/ea2420e1bb980de03384fff15ab8c8ec.jpg

Η απορία μου είναι αν πάρω αυτά τα 500 και βάλω κ ένα δικό μου πακετάκι mb, θα ενωθουν όλα μαζί??? Και θα γίνουν για ένα μήνα? Η θα λήξει το δώρο σε 3 μέρες και θα μείνω μόνο με το πακετάκι που θα βάλω?

(Στάλθηκε απο lg g4. Lollipop 5.1)

Edited by lek88

Είναι για 3 μέρες

Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70L μου

Aν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που έχεις.

Ξέρουνε τι λένε .

Θα πάρει η αδελφή σου στην εξυπηρέτηση πελατών και θα ζητήσει φραγή στα 5ψήφια , και καθάρισε.

Φραγη έκανε εκείνη την ώρα απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να σε χρέωση ένα μήνυμα απλά επειδή ανοιχτηκε?

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Είναι για 3 μέρες

Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70L μου

Δεν θα προστεθούν όλα μαζί αν βάλω κ ένα πακέτο δικό μου λες ε? Έστειλα και μήνυμα στο Facebook sto what's up να δω τι θα μου πούνε κ αυτοί κ ενημερώνω.

(Στάλθηκε απο lg g4. Lollipop 5.1)

Φραγη έκανε εκείνη την ώρα απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να σε χρέωση ένα μήνυμα απλά επειδή ανοιχτηκε?

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Έχεις δίκιο που δεν το καταλαβαίνεις.

Η χρέωση γίνεται επειδή το έλαβες και όχι επειδή το άνοιξες.

Ελπίζω τώρα να το κατάλαβες.

Δηλαδη το παιδι δεν μπορει να δηλωσει αγνοια και να ζητησει πισω τα "κλεμμενα". Οτι δεν ειχε ενημερωθει για τετοιες χρεωσεις.

Πως μπορει να προστατευθει ο οποιοσδηποτε απο αυτα τα 5ψηφια?

Εκτος απο τη φραγη εννοω. Καποιος (οπως κι εγω) που δεν εχει ιδεα απο αυτα.

Κι αν ειναι τοσο ευκολο, να ανοιξω κι εγω ενα "5ψηφιο μαγαζακι" και ν αρχισω να στελνω μηνυματα σε ολο τον τηλεφωνικο καταλογο και να λυσω το οικονομικο μου μια για παντα....

Οποιος ξερει κατι παραπανω (οχι φημες, γεγονοτα) ας αναφερει παρακαλω.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Ποιος είναι αυτός ο αριθμός? Γιατί και εμένα μου έρχονται κάτι μηνύματα από 5ψηφιο, το 54155, για quiz που κερδίζεις Mercedes κλπ. Και υποτίθεται ότι τα στελνει η cosmote.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Μα γίνεται επειδή ήρθε ένα μήνυμα να χρεωθεί? Είναι τόσο εύκολο να σε φάνε χρήματα? Τόσα χρόνια δεν είχα κανένα θέμα τώρα εδώ και 2 βδομάδες έρχονται αυτά τα μηνύματα.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ποιος είναι αυτός ο αριθμός? Γιατί και εμένα μου έρχονται κάτι μηνύματα από 5ψηφιο, το 54155, για quiz που κερδίζεις Mercedes κλπ. Και υποτίθεται ότι τα στελνει η cosmote.

Λοιπόν είναι:

54155

12763

54603

54641

4 μηνύματα ήρθαν και έφαγε 15 ευρώ.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

----- προσθήκη μηνύματος 88 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δηλαδη το παιδι δεν μπορει να δηλωσει αγνοια και να ζητησει πισω τα "κλεμμενα". Οτι δεν ειχε ενημερωθει για τετοιες χρεωσεις.

Πως μπορει να προστατευθει ο οποιοσδηποτε απο αυτα τα 5ψηφια?

Εκτος απο τη φραγη εννοω. Καποιος (οπως κι εγω) που δεν εχει ιδεα απο αυτα.

Κι αν ειναι τοσο ευκολο, να ανοιξω κι εγω ενα "5ψηφιο μαγαζακι" και ν αρχισω να στελνω μηνυματα σε ολο τον τηλεφωνικο καταλογο και να λυσω το οικονομικο μου μια για παντα....

Οποιος ξερει κατι παραπανω (οχι φημες, γεγονοτα) ας αναφερει παρακαλω.

Και εγώ το ίδιο ρωτάω. Τι συμβαίνει έτσι εύκολα τρώνε την κάρτα του καθενός.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Ναι γίνεται διότι είναι συνδρομητική υπηρεσία

Στις περισσότερες φορές ο συνδρομητής βάζει ένα κωδικό σε μια σελίδα στο internet από ένα μήνυμα που ήρθε στο κινητό σου

Αυτό αποτελεί επιβεβαίωση μέσω δεύτερης ανεξάρτητης εταιρείας

Άρα δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες διότι υπάρχουν μάρτυρες

Οι εταιρείες αυτές είναι απόλυτα νόμιμες και παρέχουν υπηρεσίες

Το σχόλιο μου αυτό παρακαλώ να μην το εκλάβεται ως υποστήριξη προς αυτές τις εταιρείες

Για πληρέστερη ενημέρωση δείτε τον τιμοκατάλογο κοσμοτε

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/pricelist/index.jsp?catName=THIRD_PARTY_SMS_Services_TR1053

ΜΤ σημαίνει mobile terminate δηλαδή χρεώνεσαι όταν το μήνυμα τερματίζει στο κινητό σου

ΜΟ mobile originate δηλαδή όταν στέλνεις εσύ

Αρκετά ενδιαφέρον αυτά και είναι κάτι που δεν ξέρει πολύ κόσμος. Το θέμα είναι ότι ήρθαν μόνο 4 SMS τα οποία έφαγαν όλη την κάρτα και όχι αυτά τα χρήματα που γράφει στον τιμοκατάλογο

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

Μεγάλη απάτη, τεράστια, σου έρχεται μήνυμα και το ανοίγεις να δεις τί είναι και σε χρεώνουν ; Για το άνοιγμα του κειμένου ; Και η Cosmote αυτό το θεωρεί φυσιολογικό ; Θα είχε μια λογική να χρεωθείς εάν απαντήσεις.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε αποκλεισμό αυτών των αριθμών στέλνοντας απλά κάποιο μήνυμα στην Cosmote όπως κάνουμε και για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση υπηρεσιών ;

Στάλθηκε από το ASUS_Z00AD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

αυτο που λεει ο Vasileios παραπάνω είναι προφανως,οτι χρεωνεσαι οταν λαμβανεις το μηνυμα,οχι οταν το ανοιγεις. Ετσι λειτουργουν αυτες οι υπηρεσιες,σε χρεωνουν για τα μηνύματα που θα λάβεις,αφου εχει προηγηθει βεβαιως εγγραφη στην υπηρεσία απο μερους σου.Γραφτηκε και πριν,οτι μπορεί καποιος να ζητήσει φραγη των 5ψηφίων.

Λοιπόν είναι:

54155

12763

54603

54641

4 μηνύματα ήρθαν και έφαγε 15 ευρώ.

Στάλθηκε από NOTE 3 CM13

----- προσθήκη μηνύματος 88 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κατάλαβα, την έκατσα την βάρκα, τρία μηνύματα ήρθαν από το 54155 χτες πρώτη φορά και το θέμα είναι ότι μου ήρθαν στο νούμερο cosmote που έχω σύνδεση οπότε θα δω στο λογαριασμό τι γίνεται...

Ναι γίνεται διότι είναι συνδρομητική υπηρεσία

Στις περισσότερες φορές ο συνδρομητής βάζει ένα κωδικό σε μια σελίδα στο internet από ένα μήνυμα που ήρθε στο κινητό σου

Αυτό αποτελεί επιβεβαίωση μέσω δεύτερης ανεξάρτητης εταιρείας

Άρα δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες διότι υπάρχουν μάρτυρες

Οι εταιρείες αυτές είναι απόλυτα νόμιμες και παρέχουν υπηρεσίες

Το σχόλιο μου αυτό παρακαλώ να μην το εκλάβεται ως υποστήριξη προς αυτές τις εταιρείες

αυτο που λεει ο Vasileios παραπάνω είναι προφανως,οτι χρεωνεσαι οταν λαμβανεις το μηνυμα,οχι οταν το ανοιγεις. Ετσι λειτουργουν αυτες οι υπηρεσιες,σε χρεωνουν για τα μηνύματα που θα λάβεις,αφου εχει προηγηθει βεβαιως εγγραφη στην υπηρεσία απο μερους σου.Γραφτηκε και πριν,οτι μπορεί καποιος να ζητήσει φραγη των 5ψηφίων.

Εγώ πάντως δεν εγώ γραφτεί πουθενά και ξαφνικά χτες έσκασαν 3 μηνύματα.

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Καμία σχέση το ebanking με πενταψήφια νούμερα από 54

Δεν χρεώνουν όλα τα πενταψήφια αλλά μόνο αυτά που είναι ΜΤ στον τιμοκατάλογο που έδωσα και εφόσον έχουν τιμή και όχι μηδέν