Jump to content

Cosmote: Συμβόλαια κινητής: Επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

23ε/μηνα το ενα νουμερο-25ε/μηνα το δευτερο-25ε/μηνα το τριτο με εκπτωση 15% επειδη ο πατερας μου ειναι συνταξιοουχος ανω των 65ετων.στρογγυλα πληρωνουμε 70ε/μηνα και δεν ξεπερναμε ποτε το παγιο.αν ειχαμε και οτε double play υπολογισε ακομα ενα -20% σε ενα νουμερο.

υπαρχουν και αλλοι που εχουν παρει το απεριοριστα 65 με πολυ καλυτερες τιμες δες λιγο πιο πισω στο thread.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια.φετος θα το ψαξω πολυ πριν κανω οτιδηποτε.

Μην πιστεύεις τον υπάλληλο και εγώ έκανα ακριβώς το ίδιο που έκανες και εσύ και μια χαρα υπέγραψα στο 65άρι...

Κατάλαβα ο λόγος μας συμβόλαιο :Ρ

Τελικά πήγα σε κατάστημα Cosmote έστειλα fax για ακύρωση αίτησης φορητότητας και τώρα περιμένω. Πάντως ο υπάλληλος της Cosmote μου είπε ότι δεν χάνω την προσφορά. Τώρα είδωμεν.

εδω και 2-3 βδομαδες παλευω με ακυρωση φορητοτητας απο cosmote σε vodafone,η προσφορα που σου κανουν δεν χανεται γιατι εχει περαστει στην καρτελα σου στο συστημα της cosmote.οποτε μην ανησυχεις δεν χανεις την προσφορα.και εμενα μου εκαναν την ιδια προσφορα με σενα παντως.

Οι πωλητές επιμένουν για να σε πείσουν ότι δεν γίνεται τίποτα. Επιμένετε κι εσείς για να κάνετε τη δουλειά σας. Απλά παλιά η ακύρωση γινόταν με ένα απλό τηλεφώνημα και τώρα θέλει ολόκληρο σήριαλ. Επιμείνετε και θα κάνετε τη δουλειά σας.

Είχα μια επικοινωνία με την εξυπηρέτηση γιατί ζήτησα προανανέωση να δω την προσφορά και τους τα είπα πάλι τα κλασσικά. Ότι κάθε χρόνο πρέπει οι επιδοτήσεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να κάνουμε φορητότητες για να θυμηθούν ξαφνικά ότι υπάρχουν προσφορές. Όχι ότι βγήκε κάτι γιατί στην περίπτωση μου είναι λίγο περίεργα. Εγώ είμαι στο 45άρι και μου δίνουν 12€/μήνα έκπτωση για 18μηνο για το 55. Που το θέλω (περισσότερο θέλω το 65) γιατί ψάχνω περισσότερη άνεση στο Ίντερνετ. Θα μπορούσα να κάνω φορητότητα όμως (το οποίο μου το είπαν κι εκείνοι, αλίμονο), έχω:

- 20% έκπτωση από μια παλιά ανανέωση (τότε που έκαναν καλές προσφορές για να μείνεις)

- 20% έκπτωση από το Double Play

- 10% από το οικογενειακό (που θα γίνει 15% με το 55)

Οπότε και να μου δώσουν το 65 θα μου κόψουν την έκπτωση από τη γραμμή που δεν το θέλω γιατί αυτή ισχύει για πάντα σε ό,τι πακέτο και να είμαι. Και επίσης, ξέρουν με αυτές τις προσφορές ότι δεν με συμφέρει και να φύγω. Οπότε λέω να πάρω την έκπτωση και θα μου βγει ~21€ το 55 και αν αποφασίσω να πάω στο 65 θα βγει στα 26-27.

Πάντως με μια νορμαλ πολιτική θα γλίτωναν και τις τόσες αιτήσεις φορητότητας κάθε χρόνο και θα είχαν και πιο ευχαριστημένους πελάτες. Από την άλλη όταν το 80% παίρνει την επιδότηση ως έχει, γιατί να το κάνουν?

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Οι πωλητές επιμένουν για να σε πείσουν ότι δεν γίνεται τίποτα. Επιμένετε κι εσείς για να κάνετε τη δουλειά σας. Απλά παλιά η ακύρωση γινόταν με ένα απλό τηλεφώνημα και τώρα θέλει ολόκληρο σήριαλ. Επιμείνετε και θα κάνετε τη δουλειά σας.

Είχα μια επικοινωνία με την εξυπηρέτηση γιατί ζήτησα προανανέωση να δω την προσφορά και τους τα είπα πάλι τα κλασσικά. Ότι κάθε χρόνο πρέπει οι επιδοτήσεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να κάνουμε φορητότητες για να θυμηθούν ξαφνικά ότι υπάρχουν προσφορές. Όχι ότι βγήκε κάτι γιατί στην περίπτωση μου είναι λίγο περίεργα. Εγώ είμαι στο 45άρι και μου δίνουν 12€/μήνα έκπτωση για 18μηνο για το 55. Που το θέλω (περισσότερο θέλω το 65) γιατί ψάχνω περισσότερη άνεση στο Ίντερνετ. Θα μπορούσα να κάνω φορητότητα όμως (το οποίο μου το είπαν κι εκείνοι, αλίμονο), έχω:

- 20% έκπτωση από μια παλιά ανανέωση (τότε που έκαναν καλές προσφορές για να μείνεις)

- 20% έκπτωση από το Double Play

- 10% από το οικογενειακό (που θα γίνει 15% με το 55)

Οπότε και να μου δώσουν το 65 θα μου κόψουν την έκπτωση από τη γραμμή που δεν το θέλω γιατί αυτή ισχύει για πάντα σε ό,τι πακέτο και να είμαι. Και επίσης, ξέρουν με αυτές τις προσφορές ότι δεν με συμφέρει και να φύγω. Οπότε λέω να πάρω την έκπτωση και θα μου βγει ~21€ το 55 και αν αποφασίσω να πάω στο 65 θα βγει στα 26-27.

Πάντως με μια νορμαλ πολιτική θα γλίτωναν και τις τόσες αιτήσεις φορητότητας κάθε χρόνο και θα είχαν και πιο ευχαριστημένους πελάτες. Από την άλλη όταν το 80% παίρνει την επιδότηση ως έχει, γιατί να το κάνουν?

1. Και 20 ευρω να ειχε το 65, παλι πολλοι θα εκαναν φορητοτητα για καλυτερη επιδοτηση.

2. Με το να σου κατεβαζουν το 65 στα πχ 25, προφανως συμφερει την εταιρεια, γιατι αν θελησεις να φυγεις, θα πληρωσεις αναποσβεστο κατι κατοσταρικα....

Από την άλλη όταν το 80% παίρνει την επιδότηση ως έχει, γιατί να το κάνουν?

Εδώ είναι η μεγάλη αλήθεια*

Πολύ καλα κάνατε αλλά έχω μπλέξει με την πιστωτικη κ το υπολοιπο χανεται αν πάω voda έπρεπε να τα παίξω όλα για όλα αλλά ήξεραν ότι θα βγαινα χαμενος
Ακομα μαθαίνω......

1. Και 20 ευρω να ειχε το 65, παλι πολλοι θα εκαναν φορητοτητα για καλυτερη επιδοτηση.

2. Με το να σου κατεβαζουν το 65 στα πχ 25, προφανως συμφερει την εταιρεια, γιατι αν θελησεις να φυγεις, θα πληρωσεις αναποσβεστο κατι κατοσταρικα....

1. Μέχρι ένα σημείο θα σου κάνουν καλή προσφορά. Από εκεί και μετά χάνει το νόημα και θα σου πουν στο καλό. Εξαρτάται από πολλά, φαντάζομαι, αλλά κυρίως από το προφίλ του πελάτη. Αυτό λέει η λογική μου, τουλάχιστον.

2. Αυτό που πληρώνεις είναι το υπόλοιπο της επιδότησης από όσο ξέρω. Πχ. στα 216€ που είναι η δικιά μου για μείωση παγίου, αν φύγω θα πρέπει να τους το πληρώσω και από όσο ξέρω δεν πάει αναλογικά αλλά απόσβεση γίνεται προς.. το τέλος του συμβολαίου. Ποτέ δεν έψαξα, βέβαια, τη λογική του παραλόγου στην οποία στηρίζεται αυτό γιατί ποτέ δεν προσπάθησα πραγματικά να φύγω.

Αλλά γενικά, σίγουρα δεν θα σου προτείνουν κάτι που δεν τους συμφέρει.

Εδώ είναι η μεγάλη αλήθεια*

Απλώς νομίζω πως τώρα με τα ζόρια, αρχίζει ο κόσμος να ψιλοψάχνεται τι να κάνει με τα πάγια. Αλλά σοβαρή βελτίωση στην πολιτική τους δε βλέπω!

Πολύ καλα κάνατε αλλά έχω μπλέξει με την πιστωτικη κ το υπολοιπο χανεται αν πάω voda έπρεπε να τα παίξω όλα για όλα αλλά ήξεραν ότι θα βγαινα χαμενος

Γι' αυτό είπα κι εγώ ότι και στη δική μου περίπτωση δεν θα κέρδιζα πολλά παραπάνω. Βλέπουν μέχρι που σε συμφέρει. Και ξέρουν πότε δεν σε συμφέρει να φύγεις. Στην καλύτερη να κατέληγα να πλήρωνα τα ίδια στη voda. Στα άκρα το τραβάς όταν ξέρεις πως θα βγεις κερδισμένος είτε μείνεις είτε φύγεις. Ή όταν καταφέρνεις να κάνεις αυτό που έκανε ο συμφορουμίτης που προτίμησε να δίνει 5€ παραπάνω και να μην τον δουλεύουν! Ίσως αν το κάναμε όλοι να άλλαζαν τα πράγματα.

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

M@λ@κίες στην Vodafone κάνουν τα βαριά πεπόνια και δεν δέχονται να μου ακυρώσουν το συμβόλαιο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Τα έχω παρει και με την Cosmote που περίμενε να φύγω για να μου κάνει καλύτερη προσφορά. Τους είχα πρήξει στα τηλέφωνα μια βδομάδα πρίν αλλά κάτι καλύτερο απο τον κατάλογο δεν μου είχαν δώσει!

Ενώ στο 18394 μου λένε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα ο πωλητής στo κατάστημα της Vodafone μου λέει ότι δεν μπορεί να ακυρώσει την φορητότητα και άλλες ********. Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε μόνο τηλεφωνικώς και δεν έχω πάει απο εκεί. Το φαξ που έχω στείλει της ακύρωσης το έχουν πάρει.

Edited by maximusv

M@λ@κίες στην Vodafone κάνουν τα βαριά πεπόνια και δεν δέχονται να μου ακυρώσουν το συμβόλαιο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Τα έχω παρει και με την Cosmote που περίμενε να φύγω για να μου κάνει καλύτερη προσφορά. Τους είχα πρήξει στα τηλέφωνα μια βδομάδα πρίν αλλά κάτι καλύτερο απο τον κατάλογο δεν μου είχαν δώσει!

Ενώ στο 18394 μου λένε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα ο πωλητής στo κατάστημα της Vodafone μου λέει ότι δεν μπορεί να ακυρώσει την φορητότητα και άλλες ********. Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε μόνο τηλεφωνικώς και δεν έχω πάει απο εκεί. Το φαξ που έχω στείλει της ακύρωσης το έχουν πάρει.

Και εμενα ο πωλητής μου εκανε το βαρύ πεπόνι...αλλά εστειλα φαξ και επιπλέον κλήση στο 13894 και τελείωσε το θεμα! Πάντως σε φίλο που συνεχίζανε να του δημιούργουν θεμα επικοινώνησε μέσω twitter με vodafone και του ακυρώσαν άμεσα!

και εμενα στην vodafone μου πηρε απιστευτο χρονο να ακυρωσουν την φορητοτητα.μια φορα πηρα στο 18394 μια φορα πηρα vodafone να στο cc να μου ακυρωσουν την φορητοτητα μετα φαξ και μετα παλι στο cc για ακυρωση.τελικα τα καταφερα.και να πεις οτι μου εκαναν καμια καλη προσφορα.τιμες καταλογου μου εδωσαν.

Ζήτα το όνομα του ανθρώπου που μιλάς, πες του ότι θα κάνεις την ίδια μέρα καταγγελία σε ΕΕΤΤ και Συνήγορο του Καταναλωτή (χρησιμοποιώντας και το όνομά του) και πες του να σου τεκμηριώσει γιατί δεν κάνουν την ακύρωση και να στο στείλουν και γραπτά για την καταγγελία σου.

παιδια βρηκα ενα νουμερ cosmote "τηλεωνικης προωθησης προιοντων cosmote".2108006300.απο οτι καταλαβα ειναι αν θελεις να ερθεις cosmote απο vodafone παιρνεις τηλ για να σου κανουν προσφορα.

Ζήτα το όνομα του ανθρώπου που μιλάς, πες του ότι θα κάνεις την ίδια μέρα καταγγελία σε ΕΕΤΤ και Συνήγορο του Καταναλωτή (χρησιμοποιώντας και το όνομά του) και πες του να σου τεκμηριώσει γιατί δεν κάνουν την ακύρωση και να στο στείλουν και γραπτά για την καταγγελία σου.

Τελικά μεταφέρθηκα στην Vodafone όπου εκτός από το ότι αγνοήθηκε η ακύρωση της φορητότητας μου ο υπάλληλος με είπε και ψέμματα για την τελική τιμή. Είχε πει τελικό πάγιο 33 ευρώ για 18 μήνες αλλά πριν που μίλησα με εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν ότι είναι 36 τελική για τους πρώτους 12 και μετά 40. Την πάτησα σαν πρωτάρης και δεν ξέρω πως και τι να κυνηγήσω απο εδώ και πέρα. Είπαν απο Cosmote ότι θα με πάρουν τηλέφωνο για καμιά παραπλήσια προσφορά αλλά πραγματικά δεν ξέρω...

Τηλεφωνικά ή σε κατάστημα έκανες την αίτηση φορητότητας;

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Τελικά μεταφέρθηκα στην Vodafone όπου εκτός από το ότι αγνοήθηκε η ακύρωση της φορητότητας μου ο υπάλληλος με είπε και ψέμματα για την τελική τιμή. Είχε πει τελικό πάγιο 33 ευρώ για 18 μήνες αλλά πριν που μίλησα με εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν ότι είναι 36 τελική για τους πρώτους 12 και μετά 40. Την πάτησα σαν πρωτάρης και δεν ξέρω πως και τι να κυνηγήσω απο εδώ και πέρα. Είπαν απο Cosmote ότι θα με πάρουν τηλέφωνο για καμιά παραπλήσια προσφορά αλλά πραγματικά δεν ξέρω...

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και με κάθε επιφύλαξη μάλλον έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών... Τώρα από την αίτηση ή την ενεργοποίηση δεν ξέρω. Έψαχνα να βρω τίποτα στο google. Βρήκα αυτό και αυτό για αρχή. Γκούγκλαρα 14 μέρες δικαίωμα υπαναχώρησης

Επίσης βρήκα και αυτό που είναι σημαντικό δες και το λινκ:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Σε κάθε σύμβαση από απόσταση ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως μέσα σε δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές ημέρες. Η προθεσμία αρχίζει, για τα αγαθά, από την παραλαβή τους και για τις υπηρεσίες από την λήψη των πληροφοριών, είτε με έγγραφα είτε με σταθερά μέσα, που ενημερώνουν τον καταναλωτή ότι έχει συναφθεί η σύμβαση. Σε περίπτωση που ο προμηθευτής δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις συμβατικής ενημέρωσης που αναφέρονται παραπάνω η προθεσμία υπαναχώρησης γίνεται τρίμηνη.

http://www.efpolis.gr/el/diasfalisi-oikonomikon-symefronton-katanaloton/exasfalisi-asfalon-synallagon/59-polisi-apo-apostasi.html

Τηλεφωνικά ή σε κατάστημα έκανες την αίτηση φορητότητας;

Σε κατάστημα. Απλώς αν επιστρέψω ξανά Cosmote ξέρει κανείς πόσα θα πληρώσω Vodafone; Δεν πήρα επιδότηση μόνο έκπτωση στο πάγιο του red1

Σε κατάστημα. Απλώς αν επιστρέψω ξανά Cosmote ξέρει κανείς πόσα θα πληρώσω Vodafone; Δεν πήρα επιδότηση μόνο έκπτωση στο πάγιο του red1

Δεν ξέρω πόσα θα σου ζητήσουν, αλλά δεν τους οφείλεις τίποτα. Στο νόμο περί φορητότητας ορίζεται σαφώς ότι οφείλουν να σε ενημερώσουν με ακρίβεια για το μηνιαίο κόστος και να μπορούν να το αποδείξουν. Όπως περιγράφεις αυτό δεν έγινε.

Εξάλλου μπορείς να επικαλεστείς και την ηχογραφημένη συνομιλία στην οποία σου έδιναν την προσφορά με την χαμηλότερη τιμή.

Είναι υποχρεωμένοι να το ψάξουν εάν τους το ζητήσεις.

Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

Το ακατοίκητο μου πάει να εκραγεί μελετώντας τιμές για φορητότητα!

Μπορεί κάποιος να με χαρακτηρίσει και ως κορόιδο. Εγώ τον εαυτό μου σίγουρα :) Είμαι σε παλιό VF Unlimited 50 (46€) + Internet (17€). Έχω δεύτερη γραμμή το ένα γονίδιο (φάδερ) με unlimited 30 old (29€). Το συμβόλαιο στη VF έχει λήξει από το 2012 και δεν έχω πάρει καμία επιδότηση. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλες οι επιδοτήσεις μου (300+ €) και έχω μείνει με 120€. Δεν υπάρχει emoticon με το οποίο μπορώ να εκφραστώ κατάλληλα!

2 είναι οι στόχοι λοιπόν (οι εξής τρεις) - Ποιος μπορεί να με καθοδηγήσει;

1. να μειώσω το πάγιο (αρκετά)

2. να πάρω iPhone 5S (ξέρω πως δεν αξίζει πλέον η επιδότηση και καλύτερα έκπτωση σε πάγιο, οπότε μάλλον το ξεχνάμε το iPhone εν όψη καλύτερων τιμών)

3. σκέφτομαι για VDSL 50 Κοte (έχω ON Telecoms slow-dsl προς το παρόν) για να επωφεληθώ και επιπλέον εκπτώσεων...

Θέλω να φέρω 2 νούμερα στην Cosmote. Το ένα γύρο στο 45-65 και το άλλο σε ένα πιο οικονομικό (25; ). Έχω διαβάσει τα περισσότερα post από το 2013 και μετά και άκρη δεν έβγαλα, όσο αφορά τα δικαιώματά μου και τη διαδικασία φορητότητας, ακύρωσης κλπ με τις τελευταίες τακτικές των εταιριών 2014! Φίλος που δουλεύει στον ΟΤΕ μου είπε να πάω σε κατάστημα cosmote και να με καθοδηγήσουν εκεί.

Πήρα το τμήμα φορητότητας Cosmote και μόνο που δεν με έβρισε η ευγενέστατη (not) κυρία που της ζήτησα προσφορά! Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με καθοδηγήσει η να ρίξει λίγο φως στο τι βήματα χρειάζεται να κάνει κάποιος για να πετύχει καλύτερες τιμές;

Bonus question: Οι τιμές στο site της Cosmote είναι συμπεριλαμβανόμενων των τελών κινητής ή όχι; Έκανα γκούγκλ το μισό internet και δεν βρήκα τίποτα!

Ευχαριστώ,

Νίκος

οταν λες 45-65 εννοεις ευρω ή προγραμμα 45-65.παντως ειδα σε site "προσφορα" για το απεριοριστα 65 στα 30e με τις εκτωσεις μεσα.δεν θυμαμαι αν συμπεριλαμβανεται και το -20% για οτε double play.στο τηλ που εβαλα πιο πριν τμημα προσφορων εκει πηρες τηλ?

Παιδια , μια ερωτηση και απο εμενα..

πρoκειται να ανανεωσω ενα οικογενειακο συμβολαιο της Cosmote για 18 μηνες

στο ενα νουμερο υπαρχουν ΜΒ που ο χρηστης δεν προκεται να καταναλωσει.

Δεν χρησιμοποιει καν internet στο κινητο

Μπορω αυτα τα ΜΒ να τα μεταφερω σε αλλο νουμερο εντος του οικογενειακου πακετου;;;

thanks

Across the satellite beams Across the oceans or seas

To the lighthouse I could be I see some soldiers with guns

And they are killing for fun They are killing to entertain me

Παιδια , μια ερωτηση και απο εμενα..

πρoκειται να ανανεωσω ενα οικογενειακο συμβολαιο της Cosmote για 18 μηνες

στο ενα νουμερο υπαρχουν ΜΒ που ο χρηστης δεν προκεται να καταναλωσει.

Δεν χρησιμοποιει καν internet στο κινητο

Μπορω αυτα τα ΜΒ να τα μεταφερω σε αλλο νουμερο εντος του οικογενειακου πακετου;;;

thanks

Θα έλεγα ξεκάθαρα όχι. Για να μην είμαι απόλυτος, θα πω εξαιρετικά δύσκολα. Χάνεις μόνο 0.25€ για να προσπαθήσεις :).

Θα έλεγα ξεκάθαρα όχι. Για να μην είμαι απόλυτος, θα πω εξαιρετικά δύσκολα. Χάνεις μόνο 0.25€ για να προσπαθήσεις :).

OK...το ξερω πως τελικα θα παρω τηλ στην εξυπηρετηση πελατων....απλα ηθελα μια πρωτη γνωμη/γνωση μεσα στο προχωρημενο της ωρας..:)

ρωταω παντως γιατι στη vodafone γινεται...να μεταφερεις ΜΒ σε αλλο νουμερο εντος family pack..

τουλαχιστον αυτο μου ειπαν σε καταστημα σημερα....

Across the satellite beams Across the oceans or seas

To the lighthouse I could be I see some soldiers with guns

And they are killing for fun They are killing to entertain me