memoriesradio Δημ. September 20, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2025 Δράμα - Νησάκι 6 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. September 20, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2025 14 ώρες πριν, marios239 said: Δεν έχω αλλά λέω να βάλω από περιέργεια. Με +30mhz n78 που ίσως μπορούσε να βάλει η vf (αν είναι στις αδειοδοτημένες περιοχές ο Βόλος) αναρωτιέμαι αν θα έφτανε 2gbps Να πω την αλήθεια τα 40 MHz + που έχει η Vodafone δεν τα έχω δει ποτέ να τα δουλεύουν προσωπικά 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. September 21, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2025 (edited) 11 ώρες πριν, Harry636 said: Να πω την αλήθεια τα 40 MHz + που έχει η Vodafone δεν τα έχω δει ποτέ να τα δουλεύουν προσωπικά Μπορούν να τα αξιοποιήσουν στο SA μαζί με αλλαγές όπως μεταφορά της Β28. Β8 έχει ήδη επεκταθεί στην Αττική, ίσως έχουν ετοιμάσει και σε αλλες περιοχές. Η Β8 φτάνει πολύ μακριά, θα βοηθήσει πάρα πολύ εσωτερικούς χώρους. Edited September 21, 2025 by elkons 8 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. September 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2025 Νέα άδεια στη θέση ΤΙΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΘΗΒΑ. Αν κατάλαβα καλά στα σφαγεία εννοούν. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/9Σ2Υ639-176 Και στο Δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΨΠΞ3639-06Ν Δίπλα σχεδόν με το Micro της Cosmote. Αρκετά αδύναμο σημείο σε εσωτερικούς χώρους. Μια χαρά με Ν78 κιόλας.🙂 6 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. September 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2025 32 minutes ago, elkons said: Νέα άδεια στη θέση ΤΙΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΘΗΒΑ. Αν κατάλαβα καλά στα σφαγεία εννοούν. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/9Σ2Υ639-176 Και στο Δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΨΠΞ3639-06Ν Δίπλα σχεδόν με το Micro της Cosmote. Αρκετά αδύναμο σημείο σε εσωτερικούς χώρους. Μια χαρά με Ν78 κιόλας.🙂 Στα σφαγεία στην Θήβα νόμιζα πως καλύπτει η 13038. Βέβαια καλό θα κάνει 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. September 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2025 Favela, bit bazar, Θεσσαλονίκη 6 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaptainNickGR Δημ. September 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2025 Καπηλειό , Θεσσαλονίκη https://www.speedtest.net/result/i/6766189525 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. September 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2025 ΚΤΕΛ Μακεδονία, Θεσσαλονίκη. Κάπου μπήκε n78 που καλύπτει τα ΚΤΕΛ, μάλλον είναι καινούργια γιατί ακόμα δεν αποδίδει πολύ καλά. ΥΓ: Σε πολλές νέες n78 μπαίνει ξεχωριστό PCI απ'ότι του 4G. 6 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. September 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2025 20 minutes ago, marios239 said: Κάπου μπήκε n78 https://maps.app.goo.gl/N84NMzB63gXAFRCn9 2 πανελακια μπήκαν σε αυτή. Γενικά μπήκαν αρκετά στη Θεσσαλονίκη τελευταία και σε σημεία που η κοσμοτε ακόμα δεν έχει. 2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. September 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2025 24 minutes ago, VasilisSam said: https://maps.app.goo.gl/N84NMzB63gXAFRCn9 2 πανελακια μπήκαν σε αυτή. Γενικά μπήκαν αρκετά στη Θεσσαλονίκη τελευταία και σε σημεία που η κοσμοτε ακόμα δεν έχει. Κάτσε, αυτή είναι της Nova! Υπάρχει περίπτωση να παίζουν χωριστά στο 4g, αλλά κοινά μόνο στην n78;; Έτσι θα έβγαζε νόημα και η διαφορά του PCI. Το έχω δεί και σε άλλη περιοχή στη Θεσσαλονίκη οπότε δεν είναι απίθανο. Να δούμε πότε θα τις ρυθμίσουν ώστε να αποδίδουν καλά. 4 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. September 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2025 Ωχ καλά λες, για κάποιο λόγω την είχα ότι ήταν της βονταφον στο κεφάλι μου. Ειλικρινά δεν ξέρω.. προσπαθώ να τις μάθω τους τελευταίους μήνες γιατί είχα αφήσει πολλά χρόνια τις βικτους και έχω χάσει εξελίξεις. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. September 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2025 (edited) Έχει ξεκινήσει σε πολλές κεραίες NOVA/Vodafone στο CellMapper ο Satrapis να βάζει κάτι κωδικούς και αναφέρει Ν78. Λέτε να είναι κάτι για SA ή τρολάρει; Χαμός στα email, δε σταματάνε! Ήρθαν άλλα 6. Εκτός και αν θέλει να επισημαίνει πως η κεραία τάδε έχει Ν78. Idk 🤷🏻♂️ Edited September 27, 2025 by elkons 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. September 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2025 (edited) 3 ώρες πριν, elkons said: Έχει ξεκινήσει σε πολλές κεραίες NOVA/Vodafone στο CellMapper ο Satrapis να βάζει κάτι κωδικούς και αναφέρει Ν78. Λέτε να είναι κάτι για SA ή τρολάρει; Χαμός στα email, δε σταματάνε! Ήρθαν άλλα 6. Εκτός και αν θέλει να επισημαίνει πως η κεραία τάδε έχει Ν78. Idk 🤷🏻♂️ Ο κωδικός είναι ο κωδικός θέσης ΕΕΤΤ! Και μάλλον απλά σημειώνει ότι έχει και n78. Υποψιάζομαι όμως κάτι για το συγκεκριμένο χρήστη, όσο δεν κάνει χαζομάρες όμως δεν έχω λόγια να τον κατηγορήσω. --------------- Πάτησε η vf στη 15499 της Nova που μπήκε πέρυσι το Νοέμβριο! Βρίσκεται στην Αναλήψεως 182. Πολύ θετικό! Ξέχασα να γράψω ότι μιλάω για τον Βόλο! Edited September 27, 2025 by marios239 7 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. September 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2025 2 ώρες πριν, marios239 said: Ο κωδικός είναι ο κωδικός θέσης ΕΕΤΤ! Και μάλλον απλά σημειώνει ότι έχει και n78. Υποψιάζομαι όμως κάτι για το συγκεκριμένο χρήστη, όσο δεν κάνει χαζομάρες όμως δεν έχω λόγια να τον κατηγορήσω. Α μάλιστα, είναι και αυτός ενας τρόπος να ξέρουμε ποια κεραία έχει Ν78 καθώς από SA τίποτε ακόμα. Ακριβώς. Μάλλον άργησαν να ανέβουν και πήγαν ολα μαζί στη database και ήρθαν μαζεμένες ειδοποιήσεις. 6 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ ότι έχει αλλάξει αρκετά η συμπεριφορά του δικτύου ως προς την επιλογή συχνοτήτων. Παλιότερα σε πολλά σημεία στο Βόλο η vf κολλούσε σε μεγάλες κεραίες επειδή είχαν b7, αγνοώντας εντελώς κοντινές με πολύ καλύτερη απόδοση/σήμα, επειδή δε δίνουν b7. Αυτό συνήθως ήθελε 2-3 flight mode για να ξεκολλήσει. Πλέον παρατηρώ ότι στο 4g αλλάζει πιο εύκολα μπάντες, και δεν έχει τη μανία που είχε να σε κρατήσει ντε και καλά σε b7. Ακόμα και στη Νέα Δημητριάδα που έχω δίπλα μου την κεραία, πλέον δεν είναι κολλημένη σε b7. Αναλόγως της ποιότητας σήματος επιλέγει ως κύρια band b7, b1 ή b3. Στο 5G τώρα, πλέον όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε n78, το δίκτυο αρνείται να δώσει b7 ως main band. Μπορεί να την κάνει ca, πάντως πλέον με n78 δε βλέπω b7 main ότι και να κάνω. Νέα Δημητριάδα που ο κύριος συνδυασμούς που έκανε ήταν b7 primary + n78, πλέον κάνει b3 primary + n78. B7 βλέπω μόνο αν γυρίσω σε 4g. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή έχει λύσει το περίβλημα που είχαν τους τελευταίους μήνες όπου σε αρκετές περιοχές κρατούσε σήμα από μακρινές κεραίες, ενώ υπήρχαν κοντινές με πολύ καλύτερο. Ελπίζω να μην κούρασα! 10 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 1 ώρα πριν, marios239 said: Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ ότι έχει αλλάξει αρκετά η συμπεριφορά του δικτύου ως προς την επιλογή συχνοτήτων. Παλιότερα σε πολλά σημεία στο Βόλο η vf κολλούσε σε μεγάλες κεραίες επειδή είχαν b7, αγνοώντας εντελώς κοντινές με πολύ καλύτερη απόδοση/σήμα, επειδή δε δίνουν b7. Αυτό συνήθως ήθελε 2-3 flight mode για να ξεκολλήσει. Πλέον παρατηρώ ότι στο 4g αλλάζει πιο εύκολα μπάντες, και δεν έχει τη μανία που είχε να σε κρατήσει ντε και καλά σε b7. Ακόμα και στη Νέα Δημητριάδα που έχω δίπλα μου την κεραία, πλέον δεν είναι κολλημένη σε b7. Αναλόγως της ποιότητας σήματος επιλέγει ως κύρια band b7, b1 ή b3. Στο 5G τώρα, πλέον όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε n78, το δίκτυο αρνείται να δώσει b7 ως main band. Μπορεί να την κάνει ca, πάντως πλέον με n78 δε βλέπω b7 main ότι και να κάνω. Νέα Δημητριάδα που ο κύριος συνδυασμούς που έκανε ήταν b7 primary + n78, πλέον κάνει b3 primary + n78. B7 βλέπω μόνο αν γυρίσω σε 4g. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή έχει λύσει το περίβλημα που είχαν τους τελευταίους μήνες όπου σε αρκετές περιοχές κρατούσε σήμα από μακρινές κεραίες, ενώ υπήρχαν κοντινές με πολύ καλύτερο. Ελπίζω να μην κούρασα! πως βλεπουμε σε ποια μπαντα ειμαστε?ειναι καποια εφαρμογη? 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 Netmonster 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 (edited) 7 minutes ago, elkons said: Netmonster άρα εγώ τώρα στον Πειραιά σε ποια μπάντα είμαι ;εναλασσονται ;κάποια στιγμή μένει μόνο η 2600 και η 800 τώρα είμαι Αθήνα κέντρο κάτω από το πολυτεχνείο Edited September 28, 2025 by ilka71 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 58 minutes ago, ilka71 said: άρα εγώ τώρα στον Πειραιά σε ποια μπάντα είμαι ;εναλασσονται ;κάποια στιγμή μένει μόνο η 2600 και η 800 τώρα είμαι Αθήνα κέντρο κάτω από το πολυτεχνείο Σε όσα έχεις ανεβάσει η Nova σε κρατάει σε b7 κυρία μπάντα, μια χαρά. Αν πας στις ρυθμίσεις του nm --> monitoring --> band in cell location και το αλλάξεις σε band number θα σου δείχνει b1, b3, b7 αντί για 2100, 1800, 2600. 5 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 1 ώρα πριν, ilka71 said: άρα εγώ τώρα στον Πειραιά σε ποια μπάντα είμαι ;εναλασσονται ;κάποια στιγμή μένει μόνο η 2600 και η 800 τώρα είμαι Αθήνα κέντρο κάτω από το πολυτεχνείο Κάνε download τη database δίνει και ονομασίες σε μερικές κεραίες και είναι εύκολο να την εντοπίσεις. 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobilegr Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 7 ώρες πριν, marios239 said: Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ ότι έχει αλλάξει αρκετά η συμπεριφορά του δικτύου ως προς την επιλογή συχνοτήτων. Παλιότερα σε πολλά σημεία στο Βόλο η vf κολλούσε σε μεγάλες κεραίες επειδή είχαν b7, αγνοώντας εντελώς κοντινές με πολύ καλύτερη απόδοση/σήμα, επειδή δε δίνουν b7. Αυτό συνήθως ήθελε 2-3 flight mode για να ξεκολλήσει. Πλέον παρατηρώ ότι στο 4g αλλάζει πιο εύκολα μπάντες, και δεν έχει τη μανία που είχε να σε κρατήσει ντε και καλά σε b7. Ακόμα και στη Νέα Δημητριάδα που έχω δίπλα μου την κεραία, πλέον δεν είναι κολλημένη σε b7. Αναλόγως της ποιότητας σήματος επιλέγει ως κύρια band b7, b1 ή b3. Στο 5G τώρα, πλέον όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε n78, το δίκτυο αρνείται να δώσει b7 ως main band. Μπορεί να την κάνει ca, πάντως πλέον με n78 δε βλέπω b7 main ότι και να κάνω. Νέα Δημητριάδα που ο κύριος συνδυασμούς που έκανε ήταν b7 primary + n78, πλέον κάνει b3 primary + n78. B7 βλέπω μόνο αν γυρίσω σε 4g. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή έχει λύσει το περίβλημα που είχαν τους τελευταίους μήνες όπου σε αρκετές περιοχές κρατούσε σήμα από μακρινές κεραίες, ενώ υπήρχαν κοντινές με πολύ καλύτερο. Ελπίζω να μην κούρασα! Το παρατηρώ και εγω τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που το κινητό συνδεόταν σε b7 σε μακρινές κεραίες με χαμηλό σήμα πλέον συνδέεται και σε πιο κοντινές σε b3. Ακομα βέβαια συνδέεται κάποιες φορες σε μακρινές κεραίες οχι όμως τόσο πολύ όσο πιο παλιά. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 Θεσσαλονίκη - Cosmos 8 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 5 ώρες πριν, mobilegr said: Το παρατηρώ και εγω τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που το κινητό συνδεόταν σε b7 σε μακρινές κεραίες με χαμηλό σήμα πλέον συνδέεται και σε πιο κοντινές σε b3. Ακομα βέβαια συνδέεται κάποιες φορες σε μακρινές κεραίες οχι όμως τόσο πολύ όσο πιο παλιά. Θεσσαλονίκη αεροδρόμιο που γύρισα πριν λίγο πάντως B7 στα -110 από μακριά, ενώ ακόμα στο αεροδρόμιο βλέπω έχει B3 only τουλάχιστον στον εξωτερικό χώρο με τέλειο σήμα αλλά δεν την επιλέγει. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 17 minutes ago, VasilisSam said: Θεσσαλονίκη αεροδρόμιο που γύρισα πριν λίγο πάντως B7 στα -110 από μακριά, ενώ ακόμα στο αεροδρόμιο βλέπω έχει B3 only τουλάχιστον στον εξωτερικό χώρο με τέλειο σήμα αλλά δεν την επιλέγει. Συνήθως αυτές οι αλλαγές γίνονται σταδιακά. Υπομονή. 2 3 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. September 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2025 44 minutes ago, VasilisSam said: Θεσσαλονίκη αεροδρόμιο που γύρισα πριν λίγο πάντως B7 στα -110 από μακριά, ενώ ακόμα στο αεροδρόμιο βλέπω έχει B3 only τουλάχιστον στον εξωτερικό χώρο με τέλειο σήμα αλλά δεν την επιλέγει. Σε 4g ή 5g; Θεσσαλονίκη πάντως ούτε εγώ παρατήρησα ακόμα την αλλαγή. Ίσως πειραματίζονται και το πάνε σταδιακά. Στο Βόλο στην περιοχή γύρω από τα ΚΤΕΛ που ήταν ιδιαίτερα εμφανές το κόλλημα σε μακρινές b7, πλέον μπαίνει σταθερά στην τοπική 15868 και αποδίδει αρκετά καλύτερα. Παλιότερα ακόμα και με πολλά flight mode αρνούταν να τη χρησιμοποιήσει κι έμενε πεισματικά σε κεραίες από Μακρυνίτσα, Πορταριά, Άλλη Μεριά, Μελισσάτικα κα. 3 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts