Jump to content

Vodafone 5G εντυπώσεις

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αξεπέραστες ταχύτητες στα κάτω Πετράλωνα 

Screenshot_20240112-230610.png

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Για να είμαστε δίκαιοι, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτές τις ταχύτητες, τουλάχιστον για το 95% των χρηστών.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

11 ώρες πριν, p_k said:

Για να είμαστε δίκαιοι, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτές τις ταχύτητες, τουλάχιστον για το 95% των χρηστών.

Για να ειμαστε δικαιοι, αμα παρεις την κυψελη αγκαλια, ναι.

Αμα πεσουν επανω 5-10-20 χρηστες;

Ας βγαλουμε τα χρωματιστα γυαλια τωρα.

1 minute ago, d_alex said:

Εγώ πάντως, δεν φοράω γυαλιά κόκκινου χρώματος. Το σχόλιο ήταν γενικό.

Παύλος Παυλίδης 

Δεκτον.  Εγω παιζω και στα 3 δικτυα, αλλα για data οχι στη Nova, οποτε δεν ξερω.

-  Γενικα, η Cosmote φαινεται να εχει λιγο εως πολυ μεγαλυτερο backbone bandwidth.

-  Οι μετρησεις με το Ookla ΔΕΝ ειναι αντιπροσωπευτικες κατα την γνωμη μου.  Ειναι γνωστο οτι η Cosmote τις "διευκολυνει", και ετσι φαινεται ταχυτατη.  Η πραγματικη ζωη ομως δεν συμφωνει παντα.

-  Στη Vodafone, μου εχει τυχει ενω μου δειχνει καποιο 80/60, να κανω update το android κατεβαζοντας > 2.5 GB μεσα σε λιγα λεπτα!

-  Και στην Cosmote, με 650/80 το αντιθετο.

-  Στη Vodafone επισης, αγοραζοντας ενα μηνα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ σε καρτοκινητο, να μου βαλει πεναλτυ 12 MBps μολις περασα ενα συγκεκριμενο ογκο.  Παντα τα "ψιλα" γραμματα της υποκρισιας.

Ολοι εχουν τα υπερ και τα κατα τους.

1 minute ago, d_alex said:

Δεκτον.  Εγω παιζω και στα 3 δικτυα, αλλα για data οχι στη Nova, οποτε δεν ξερω.

-  Γενικα, η Cosmote φαινεται να εχει λιγο εως πολυ μεγαλυτερο backbone bandwidth.

-  Οι μετρησεις με το Ookla ΔΕΝ ειναι αντιπροσωπευτικες κατα την γνωμη μου.  Ειναι γνωστο οτι η Cosmote τις "διευκολυνει", και ετσι φαινεται ταχυτατη.  Η πραγματικη ζωη ομως δεν συμφωνει παντα.

-  Στη Vodafone, μου εχει τυχει ενω μου δειχνει καποιο 80/60, να κανω update το android κατεβαζοντας > 2.5 GB μεσα σε λιγα λεπτα!

-  Και στην Cosmote, με 650/80 το αντιθετο.

-  Στη Vodafone επισης, αγοραζοντας ενα μηνα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ σε καρτοκινητο, να μου βαλει πεναλτυ 12 MBps μολις περασα ενα συγκεκριμενο ογκο.  Παντα τα "ψιλα" γραμματα της υποκρισιας.

Ολοι εχουν τα υπερ και τα κατα τους.

Έτσι ακριβώς φίλε μου. Οι απόλυτοι αριθμοί δεν έχουν καμία σημασία.

Παύλος Παυλίδης 

34 minutes ago, d_alex said:

Δεν ισχύει. Σε καμία εταιρεία είναι ΑΔΎΝΑΤΟΝ να κάνεις την δουλειά σου και με 30 και με 40 Mbps. Έχω δει σε Vodafone και Cosmote την κίνηση στο -14 και με 32 Mbps η Vodafone και με 43 Mbps η Cosmote να γίνεται δουλειά.

Μπορεί κάποιος να δει τους σταθμούς στη Χαλκιδική στο cellmapper; η 1850 δεν έπρεπε να είναι στο πρώτο πόδι ; 

2 ώρες πριν, p_k said:

Εγώ πάντως, δεν φοράω γυαλιά κόκκινου χρώματος. Το σχόλιο ήταν γενικό.

Εσύ ξέρουμε νόβα μέχρι το κόκαλο το έχουμε εμπεδώσει όλοι 🤣

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Μπορεί κάποιος να δει τους σταθμούς στη Χαλκιδική στο cellmapper; η 1850 δεν έπρεπε να είναι στο πρώτο πόδι ; 
Εσύ ξέρουμε νόβα μέχρι το κόκαλο το έχουμε εμπεδώσει όλοι 
Θα τους δω εγω

2 minutes ago, georgeavl3 said:
8 minutes ago, cmvr said:
Εσύ ξέρουμε νόβα μέχρι το κόκαλο το έχουμε εμπεδώσει όλοι emoji1787.png

Θα τους δω εγω

Τέλεια. Έχω στείλει άτομο με cellmapper συνδεμένο με τον δικό μου λογαριασμό και θα σκάσουν και νέα scan  από την περιοχή.  Απλά σαν να μην πάει καλά με τις θέσεις των σταθμών. Όποτε τα δεις στείλε ένα μήνυμα. Ευχαριστώ.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Ναι γίνεται ένα χάος και θέλει πολύ research. Τα είχα φτιάξει κάποια στιγμή αλλά κάποιος έβαλε χέρι κ αναγκαστικά οι κεραίες έγιναν ξανά "κόκκινες"

Η 1850 είναι "κόκκινη",δεν την έχει τοποθετήσει κάποιος εκεί.

3 minutes ago, georgeavl3 said:

Ναι γίνεται ένα χάος και θέλει πολύ research. Τα είχα φτιάξει κάποια στιγμή αλλά κάποιος έβαλε χέρι κ αναγκαστικά οι κεραίες έγιναν ξανά "κόκκινες"

Η 1850 είναι "κόκκινη",δεν την έχει τοποθετήσει κάποιος εκεί.

Χαράς το κουράγιο σου. Με Cosmote παλεύεται, έχω φτιάξει και γω μπόλικες με μπούσουλα τις άδειες. Εδώ θέλει υπομονή πολύ. 

Σήμερα που είχε τέλεια μέρα (επιτέλους), ευκαιρία για βόλτα προς τη νέα κεραία, βόρεια της Καλαμάτας. 

Δεν φαίνεται που ακριβώς είναι, αλλά αυτό το γκρι "μπαούλο" μου φαίνεται λίγο περίεργο, δεν αποκλείεται να είναι καμουφλάζ και να βρίσκεται η κεραία-τέρας από κάτω.

Τεσπα, μια μέτρηση από κοντά εκεί. 

Screenshot_2024-01-13-12-14-11-890_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Screenshot_2024-01-13-12-13-40-043_cz.mroczis.netmonster.jpg

Το περίεργο είναι ότι δεν έχει 2G. Το είχα κλειδώσει εκεί και συνεχώς από την #311 στο κέντρο έπιανα. Δεν ξέρω αν στην τσέπη μετά "είδε" κάτι άλλο. Θα φανεί στο Cellmapper κάποια στιγμή. 

Screenshot_2024-01-13-12-15-14-097_cz.mroczis.netmonster.jpg

Edited by MitsosDaBest13

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι κόλλημα έχει το Netmonster και τις N78 τις δείχνει στα 3600 Mhz και φαίνονται ως N48. 64a2a69d75af9c3886d11fec53f8bac1.jpg615700f9f5ee6ca559ffca9f43444972.jpg

3 ώρες πριν, MitsosDaBest13 said:

Σήμερα που είχε τέλεια μέρα (επιτέλους), ευκαιρία για βόλτα προς τη νέα κεραία, βόρεια της Καλαμάτας. 

Δεν φαίνεται που ακριβώς είναι, αλλά αυτό το γκρι "μπαούλο" μου φαίνεται λίγο περίεργο, δεν αποκλείεται να είναι καμουφλάζ και να βρίσκεται η κεραία-τέρας από κάτω.

Τεσπα, μια μέτρηση από κοντά εκεί. 

Screenshot_2024-01-13-12-14-11-890_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Screenshot_2024-01-13-12-13-40-043_cz.mroczis.netmonster.jpg

Το περίεργο είναι ότι δεν έχει 2G. Το είχα κλειδώσει εκεί και συνεχώς από την #311 στο κέντρο έπιανα. Δεν ξέρω αν στην τσέπη μετά "είδε" κάτι άλλο. Θα φανεί στο Cellmapper κάποια στιγμή. 

Screenshot_2024-01-13-12-15-14-097_cz.mroczis.netmonster.jpg

Δεν το έβγαλες φωτογραφία να σου πούμε;;

48 minutes ago, Chrischal1908 said:

Δεν το έβγαλες φωτογραφία να σου πούμε;;

Πάτα στο υπογραμμισμενο κομμάτι. 😉

Τσάρκα σήμερα στους Λιγκιάδες - Ορειβατικό καταφύγιο και ευκαιρία για μετρήσεις... Δυστυχώς δεν είχα την Cosmote για μετρήσεις. Nova δεν έχω.

Vodafone 910c849eaee3c4628740535226166b7a.jpg

Cosmote
c292b199bbf538dd895277bdd4768391.jpg

Nova
0cf64544f23f20530ea040eb25ed669e.jpg

Και πορεία προς το ορεινό καταφύγιο. d280921845dafa5a5bdb979e74b251b1.jpg

Κάτω από την 4004 και το Netmonster τρελάθηκε, ίσως από την ακτινοβολία. Χαχαχα. Το Cellmaper έδειχνε κανονικά το enb με Ν1.
487680393c79a0e1b412ea56e995dd30.jpgf55150fb6786ba78daf33c6de8040665.jpg

Κι άλλες ωραίες φωτογραφίες.

Σήμερα είναι η μέρα.

Παύλος Παυλίδης 

16 minutes ago, katsiletra said:

Τσάρκα σήμερα στους Λιγκιάδες - Ορειβατικό καταφύγιο και ευκαιρία για μετρήσεις... Δυστυχώς δεν είχα την Cosmote για μετρήσεις. Nova δεν έχω.

Vodafone 910c849eaee3c4628740535226166b7a.jpg

Cosmote
c292b199bbf538dd895277bdd4768391.jpg

Nova
0cf64544f23f20530ea040eb25ed669e.jpg

Και πορεία προς το ορεινό καταφύγιο. d280921845dafa5a5bdb979e74b251b1.jpg

Κάτω από την 4004 και το Netmonster τρελάθηκε, ίσως από την ακτινοβολία. Χαχαχα. Το Cellmaper έδειχνε κανονικά το enb με Ν1.
487680393c79a0e1b412ea56e995dd30.jpgf55150fb6786ba78daf33c6de8040665.jpg

Εξαιρετική πεζοπορία, την εχω κάνει και γω. Καλά να περάσεις  

Οι λιγκιαδες πιάνουν Ν78 από τον ΟΤΕ, καλά λέει το cellmapper. Το ίδιο γίνεται και με τη Nova σε όλο το χωριό και περιξ Ν78, από τον ΟΤΕ. (Έχουν μια κλίση προς τα πάνω τα πανελς της Vantage στον Πύργο του οτε)
COSMOTE καλύτερα που δεν είχες, δεν φορτωνει Χριστο με την 4052. Στην καλύτερη 5mbps  

Edited by panos.k2

Εξαιρετική πεζοπορία, την εχω κάνει και γω. Καλά να περάσεις  
Οι λιγκιαδες πιάνουν Ν78 από τον ΟΤΕ, καλά λέει το cellmapper. Το ίδιο γίνεται και με τη Nova σε όλο το χωριό και περιξ Ν78, από τον ΟΤΕ. (Έχουν μια κλίση προς τα πάνω τα πανελς της Vantage στον Πύργο του οτε)
COSMOTE καλύτερα που δεν είχες, δεν φορτωνει Χριστο με την 4052. Στην καλύτερη 5mbps  

Όχι βρε με τ αυτοκίνητο πήγα. Έχει άσφαλτο μέχρι την κορυφή. Για Χιονοδρομικό Ανηλίου είχα σκοπό να πάω αλλά μου είπαν ότι είχε τόσο κόσμο σήμερα που γύριζαν πίσω και κατέληξα Λιγκιάδες.
Το Netmonster έδειχνε κάτω από την κεραία ότι συνδέεται στην 2266 που είναι στα MyMarket στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Δεν νομίζω να στέκει αυτό. Το Cellmaper έδειχνε την 4004 και έπιανε Ν1. Δεν είδα πουθενά Ν78. Πάντως η θέση των κεραιών είναι προβληματική τόσο για την πόλη όσο και για το χωριό. Μέσα στο χωριό είχα οριακά σήμα σχεδόν παντού. Σε ελάχιστα σημεία είχα φουλ σήμα.

16 minutes ago, katsiletra said:

Όχι βρε με τ αυτοκίνητο πήγα. Έχει άσφαλτο μέχρι την κορυφή. Για Χιονοδρομικό Ανηλίου είχα σκοπό να πάω αλλά μου είπαν ότι είχε τόσο κόσμο σήμερα που γύριζαν πίσω και κατέληξα Λιγκιάδες.
Το Netmonster έδειχνε κάτω από την κεραία ότι συνδέεται στην 2266 που είναι στα MyMarket στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Δεν νομίζω να στέκει αυτό. Το Cellmaper έδειχνε την 4004 και έπιανε Ν1. Δεν είδα πουθενά Ν78. Πάντως η θέση των κεραιών είναι προβληματική τόσο για την πόλη όσο και για το χωριό. Μέσα στο χωριό είχα οριακά σήμα σχεδόν παντού. Σε ελάχιστα σημεία είχα φουλ σήμα.

Στο στιγμιότυπο που ανέβασες φαινεται Ν78 από το PCI 88 που είναι του eNb 502 στον ΟΤΕ. 

Στο χωριό μπροστά που βλέπει την πόλη εχει καλό σημα. Πιο μέσα ολες έχουν θέματα. 

Στο στιγμιότυπο που ανέβασες φαινεται Ν78 από το PCI 88 που είναι του eNb 502 στον ΟΤΕ. 
Στο χωριό μπροστά που βλέπει την πόλη εχει καλό σημα. Πιο μέσα ολες έχουν θέματα. 
PCI γράφει 356. Το enb άμα το ψάξεις στο Cellmaper είναι η κεραία στα MyMarket εκεί στον Βελισσάριο. H Cosmote είναι 4052 το enb εκεί στους Λιγκιάδες. Το 502 που λες είναι της Nova με Vodafone στο κέντρο. Έπιανε από κει N78 ενώ ήμουν κάτω από την κεραία;;
Άσχετο αλλά στην 993 πρέπει να βάλει 5G στα 700 όπως και η Cosmote.

Από την 502 με Ν78 μια μέρα είχα πάρει αυτήν τη μέτρηση.
29f56b05f610fe94d90cc1cab4e2c9f7.jpg

Και έσπαγα το κεφάλι μου από πού μπορεί να έρχεται αυτή η 2266. Λιγκιάδες τελικά. Καμιά σχέση με My Market. Την έχω (είχα) 'κόκκινη' την κεραία (2266) στο χάρτη.

Η 4004 έχει τα PCI 251, 252, 355 και την ακολουθία συμπληρώνει η 2266 με το PCI 356

Τώρα μένει να βρω από πού εκπέμπει η 166 (στην οποία εκπέμπει και η Nova με το ίδιο eNb άρα συνεγκατασταση). Στο ΕΕΤΤ δε βρίσκω τίποτα.

Και έσπαγα το κεφάλι μου από πού μπορεί να έρχεται αυτή η 2266. Λιγκιάδες τελικά. Καμιά σχέση με My Market. Την έχω 'κόκκινη' την κεραία (2266) στο χάρτη.

Η 4004 έχει τα PCI 251, 252, 355 και την ακολουθία συμπληρώνει η 2266 με το PCI 356

Τώρα μένει να βρω από πού εκπέμπει η 166 (στην οποία εκπέμπει και η Nova με το ίδιο eNb άρα συνεγκατασταση). Στο ΕΕΤΤ δε βρίσκω τίποτα.
Δεν ξέρω, αλλά μια μέρα που είχα πάει Jumbo, το Netmonster μου έβγαλε την 2266 κι όταν κοίταξα Cellmaper μου την έβγαλε σ αυτό το σημείο εκεί που είναι και τα My MyMarket. Τώρα δεν ξέρω αν είναι λάθος περασμένη. Πάντως N78 δεν νομίζω να έχει νόημα να βάζανε σε τέτοια απόσταση από την πόλη.