Jump to content

Χάλκινα euro-κέρματα: Τι να τα κάνω;

Georgekatz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γράφω για ένα πρόβλημα που λίγο πολύ έχει απασχολήσει τον καθένα μας. Μετά την έλευση του euro-νομίσματος έχει γεμίσει ο τόπος κέρματα και αφού "το euro έχει αξία" έχουμε και τα χάλκινα κέρματα. Προσωπικά δεν τα μπορώ, έχω ένα μπολάκι και τόσο καιρό άδειαζα τις τσέπες μου από τον χαλκό εκεί μέσα. Βέβαια το μπολάκι γέμισε, καθώς έβγαζα από εκεί € όταν είχα τρελές αφραγκίες. Το ζητούμενο τώρα είναι: τι να τα κάνω τόσα ψιλά;

- Να τα πάω σε τράπεζα; Μήπως με βρίσει ο ταμίας;

- Να τα πάω σε ένα περίπτερο; Μήπως θα με βρίσει ο περιπτεράς;

- Να τα ξοδεύω λίγο-λίγο, χαλώντας την υπομονή μου μετρώντας και τις τσέπες μου κουβαλώντας;

- Να πάρω δεύτερο μπολάκι; :p

- Να τα λιώσω; Αλήθεια πόσο πάει η πλάκα χαλκού σήμερα; :D

Εκτιμώ ότι έχω εκεί μέσα κανένα 20€ και σαν φοιτητής, ψάχνω κάθε λύση.

Ευχαριστώ :cool:

Time is what keeps everything from happening at once.

• Απαντήσεις 69
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Το εύκολο είναι να πας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι υποχρεωμένοι να σου τα αλλάξουν.

Τράπεζα της Ελλάδος

Με άλλη τράπεζα τι γίνεται; Δοκίμασε κανείς;

Αλήθεια τελείωσαν οι απεργείες των τραπεζών;

εκτος απο την τραπεζα που θα στα αλλαξουν απο υποχρεωση, τα περισσοτερα super market χρειαζοντε χαλκινα γιατι δινουν ακριβως τα ρεστα.... ρωτα πρωτα!

Καποιες τραπεζες -η ΕΘΝΙΚΗ αν δεν κανω λαθος- εχουν ενα μηχανημα που τα ριχνεις μεσα χυμα, μετραει το βαρος τους και σου δινει το αντιστοιχο ποσον σε χαρτονομισματα

to idio problhma exo ki ego..bebaia oxi me eurocents alla me alla kermata ta opoia den einai kjan xalkina alla exoun ashmi kai xryso xroma :p

ta mpolakia pleon de mou lene tpt kai exo parei mia ...glastra..kamia 50ara einai xalara:p

sth trapeza de ta pao...pos na ta koubalhso?8a fao xontro mpineliki kai de 8elo...

skefthka na ta dino liga liga sto super market alla einai ateliota ta atima!!xoria pou ena dineis 5 sou gyrizoun!!

etsi katelhksa sto na dino men liga liga sto super market,dino me tis xouftes se zhtianous kai o,ti perisepsei 8a to kano diakosmhtiko:p

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Α παίδες εγώ τα κάνω συλλογή.

Παίρνω ένα cilit bang(κάπως έτσι τέλως πάντως) βάζω αρκετό σε μια λεκάνη,ρίχνω μέσα τα κέρματα και σε λίγο αστράφτουν!

Και αν μαζευτούν πανω από 50,αρχίζω να τα δίνω και μετά πάλι από την αρχή...

Εγώ προτίνω να τα χρησημοποιήσεις..Αν π.χ. πας σε ένα σουπερ μαρκετ κ στο τέλος έχεις λογαριασμό 10,87 ευρά, γιατι να μην δώσεις 10,87 κ να δώσεις 11 με αποτέλεσμα να πάρεις κ άλλα ρέστα...Έτσι σιγα σιγα θα σου φύγουν... :)

παρτα στο γηπεδο.1€ η 100αδα Πουλησε τα :P :P

Ωραίος! Ακού και αυτό:

Στα 1.000 δώρο μια σφεντόνα!

Στα 10.000 δώρο και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου :lol:

Πρόβλημα πάντως τα λεφτά;;; Απίστευτο!

Στο μετρο στα μηχανηματα που βγαζουν εισιτηρια...Εκει να ριχνετε ολα τα ψιλα σας!Σε κοιταζουν κομματακι περιεργα βεβαια που για 1 εισιτηριο ριχνεις 14 κερματακια αλλα την δουλεια σου την κανεις!
[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο μετρο στα μηχανηματα που βγαζουν εισιτηρια...Εκει να ριχνετε ολα τα ψιλα σας!Σε κοιταζουν κομματακι περιεργα βεβαια που για 1 εισιτηριο ριχνεις 14 κερματακια αλλα την δουλεια σου την κανεις!

Αφού παίρνει κέρματα απο 10 λεπτά και πάνω. Μάλλον 7 κερματάκια εννοείς...

Αυτό που θα πρότεινα είναι να τα πας σε κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ. Εκεί θα τα αλλάξουν. Ή το πολύ πολύ αγόρασε κανένα πακέτο τσίχλες και πλήρωσε με αυτά :p

Ας είχαμε μετρό και εμείς...

Αν μένεις Αθήνα ενδιαφέρομαι για όλα τα πορτογαλικά, ιρλανδικά, φινλανδικά και λουξεμβουργιανά που έχεις, καθώς επίσης και για το βέλγικο και ισπανικό δίλεπτο.

Κάνω συλλογή με τα κέρματα όλων των χωρών της Ευρωζώνης και αυτά μου λείπουν.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γράφω για ένα πρόβλημα που λίγο πολύ έχει απασχολήσει τον καθένα μας. Μετά την έλευση του euro-νομίσματος έχει γεμίσει ο τόπος κέρματα και αφού "το euro έχει αξία" έχουμε και τα χάλκινα κέρματα. Προσωπικά δεν τα μπορώ, έχω ένα μπολάκι και τόσο καιρό άδειαζα τις τσέπες μου από τον χαλκό εκεί μέσα. Βέβαια το μπολάκι γέμισε, καθώς έβγαζα από εκεί € όταν είχα τρελές αφραγκίες. Το ζητούμενο τώρα είναι: τι να τα κάνω τόσα ψιλά;

- Να τα ξοδεύω λίγο-λίγο, χαλώντας την υπομονή μου μετρώντας και τις τσέπες μου κουβαλώντας;

\Εγώ θα τα πήγαινα στην τράπεζα και θα ήλπιζα να με "βρίσει" ο ταμίας. Είναι υποχρεωμένος να σε εξυπηρετήσει. Σε αντίθετη περίπτωση.....

Παιδιά στο μετρό παίρνει και 5λεπτα. Έπαιρνε τουλάχιστον μέχρι πριν μερικούς μήνες (έχω καιρό να πάω με μετρό :O ). Δε νομίζω να τα κατήργησαν.

Πάντως μην το λέτε ότι στα σούπερ μάρκετ δίνουν και ΟΛΑ τα ρέστα. Συνήθως γίνεται στρογγυλοποίηση στο 5λεπτο (προς τα πάνω φυσικά). :down:

Σπάνια μου δίνει μέχρι το λεπτό. Δεν είναι το θέμα το ένα και δύο λεπτά αλλά φανταστείτε αυτό που το κάνουν στον καθένα. :shifty:

Πάντως μην το λέτε ότι στα σούπερ μάρκετ δίνουν και ΟΛΑ τα ρέστα. Συνήθως γίνεται στρογγυλοποίηση στο 5λεπτο (προς τα πάνω φυσικά). :down:

Σπάνια μου δίνει μέχρι το λεπτό. Δεν είναι το θέμα το ένα και δύο λεπτά αλλά φανταστείτε αυτό που το κάνουν στον καθένα. :shifty:

Στα ΣΜ που ψωνίζω εγώ έχουν εμμονή με τα ψιλά! Και ένα λεπτό να είναι θα σου το δώσει.

εγω λεω να τα κανεις ολα σε 1 cent και να πας στην τραπεζα :D