gnt Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 @Veltiwths Αφού σε ενδιαφέρει το design, μπορείς να δεις και αυτό: Panasonic Etherea CS/CU-XE12PKEW το οποίο είναι η ναυαρχίδα της Panasonic. Το Daikin είναι επίσης πολύ καλή επιλογή, το Mitsubishi είναι παλαιότερο μοντέλο και όχι τόσο αποδοτικό/οικονομικό όσο τα δύο πρώτα. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEDAIKIN Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Καλησπέρα φίλε, Από Whirlpool μακριά δεν είναι καθόλου αξιόπιστη εταιρία και τα κλιματιστικά της είναι φασόν φυσικά.Για Fujitsu,General Fujitsu ενώ είναι πολύ καλές μάρκες δυστυχώς δεν βγάζουν η βγάζουν λίγα συμβατικά κλιματιστικά.Εγώ αν και επιμένω ότι σου ταιριάζει το hitachi που επέλεξες και το έχει επιλέξει πολύς κόσμος και όχι τυχαία κοίταξε την σειρά κλιματιστικών της Gree η οποία βγάζει ακόμα συμβατικά κλιματιστικά και αρκετά αξιόπιστα έχω συναντήσει αρκετά.Συγκεκριμένα αυτό το κλιματιστικό Gree Jade GRS - 123 H/JE - N2 είναι αρκετά αξιόπιστο.Απο εκεί και πέρα η απόφαση δικιά σου. ----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Φίλε καλησπέρα και σε έσενα για το gree είναι κιναζικη εταιρια εξολοκλήρου ; σήμερα πηγα σε καταστημα και μου προτειναν το carrier παλιά μάρκα δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη και τώρα ψεύτικο μου φάνηκε . Το hitachi δεν το βρίσκω στην περιοχή μου μόνο στο ιντερνετ δεν ξέρω αν πρέπει να ρισκάρω όμως μου αρέσει Καλησπέρα Φίλε μου, Τα gree είναι κινέζικη/Ιαπωνική εταιρία και είναι αρκετά αξιόπιστη δικιά μου γνώμη.Τα carrier είναι η πρώτη εταιρία που φτιάχτηκε και μετά δημιουργίθηκαν οι υπόλοιπες απο την στιγμή που βρήκες συμβατικό δεν ξέρω κατά πόσο καλό μοντέλο είναι και πόσο πρόσφατο γιατί η carrier εχει σταματήσει καιρό τώρα να βγάζει συμβατικά και δεν ξέρω αν πρέπει να το ρισκάρεις. ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Καλησπερα σε ολους,ψαχνω για ενα κλιματιστικο 12αρι!Θα με ενδιεφερε και το design αλλα δεν καιγομαι κιολας!Budget μεχρι 900 ευρω. https://www.skroutz.gr/s/3206607/Daikin-FTXS35K-RXS35K.html https://www.skroutz.gr/s/335859/Mitsubishi-Kiri******-Zen-MSZ-MUZ-EF35VE.html μερικα που κινησαν το ενδιαφερον μου!Για samsung και lg να φανταστω ουτε λογος οσο και ελκυστικα να ειναι σωστα?Ευχαριστω.. Καλησπέρα Φίλε μου, Δεν θέλω να λες ότι το λέω επειδή δουλεύω στην συγκεκριμένη εταιρία αλλά το Daikin είναι κάπως καλύτερο και το προτείνω όχι ότι το Mitsubishi δεν είναι καλό παναγία μου απλά στην θέση σου θα προτιμούσα το Daikin λόγω ότι έχει κάποιες παραπάνω λειτουργίες και η εταιρία είναι κλάσης ανώτερη από εκεί και πέρα η πρόταση του gnt είναι πολύ καλή.Από samsung μακριά η πλακέτες τους χαλάνε τόσο εύκολα δεν μπορείς να φανταστής για τα lg τα προτείνω γιατί τα έχω ο ίδιος και είναι σκυλιά.:)Αν θες lg δες τα lg inverter v είναι πολύ καλά μοντέλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Veltiwths Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας,εχω ηδη 2 Daikin και μπορω να πω οτι ειναι αριστα μηχανηματα γι αυτο και παλι προσανατολιζομαι προς τα εκει!Τα panasonic ομολογω οτι δεν τα ειχα υπ οψην μου καθολου,οποτε ενα απο τα τρια:Daikin,Panasonic,LG!Αν μπορει καποιος που γνωριζει ας μου πει μερικα υπερ και κατα για να μπορεσω να καταληξω!Ευχαριστω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Oι πέντε μεγάλοι του οικιακού κλιματισμού είναι παραδοσιακά οι Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic και Toshiba. To Daikin, πέραν από την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, είναι πιο αποδοτικό/οικονομικό τόσο σε ψύξη, όσο και σε θέρμανση σε σχέση με το Panasonic (όχι μεγάλες διαφορές βέβαια) ενώ παράγει λιγότερο θόρυβο. Το Panasonic έχει κορυφαία ποιότητα παραγόμενου αέρα, με τα φίλτρα του να έχουν αντοχή 10 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Daikin υστερεί στον τομέα αυτόν. Από άποψη λειτουργιών/αυτοματισμών και τα δύο είναι εξαιρετικά. Σίγουρα καλύτερο το Daikin αλλά ίσως το Panasonic να είναι καλύτερο vfm καθώς κοστίζει €100+ λιγότερο (ποσό που η διαφορά απόδοσης δεν το καλύπτει τουλάχιστον στα πρώτα 5 χρόνια). Το LG αν και είναι καλό, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δύο πρώτα τόσο σε απόδοση/οικονομία, όσο και στα υπόλοιπα. Παραμένει βέβαια μια αξιοπρεπέστατη πρόταση στην κατηγορία του. Τέλος, υπάρχουν και άλλες επιλογές με ισοδύναμα ή και ανώτερα χαρακτηριστικά, που όμως δεν έχουν το desing των εν λόγω τριών κλιματιστικών. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Veltiwths Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Θα ηθελα να ακουσω και για τις αλλες επιλογες,ισως μου ταιριαξουν καλυτερα περαν απο το κομματι του design! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Υπάρχουν τα κορυφαία στην κατηγορία των 3,5 kW (~12000 BTU/h) και budget κάτω των €1000: -Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH35VE -Mitsubishi Heavy Industries SRK-35ZJX-S και υπάρχουν και πιο high end λύσεις όπως: -Toshiba Daisekai Super 6,5 RAS-13N3AVP-E / RAS-B13N3KVP-E Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Veltiwths Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Τα συγκεκριμενα mitsubishi τα ειχα δει και μου αρεσαν!Τι διαφορες εχουν με τα υπολοιπα μοντελα της ιδιας εταιριας? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Το FH35VE είναι η ναυαρχίδα της Mitsubishi Electric (αντίστοιχα το 35ZJX-S για τη Heavy Industries) και έχει ανώτερες επιδόσεις από όλα τα υπόλοιπα. Στη θέση σου θα περίμενα 2 μήνες για να δω τις νέες προτάσεις των εταιρειών για το 2014. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEDAIKIN Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας,εχω ηδη 2 Daikin και μπορω να πω οτι ειναι αριστα μηχανηματα γι αυτο και παλι προσανατολιζομαι προς τα εκει!Τα panasonic ομολογω οτι δεν τα ειχα υπ οψην μου καθολου,οποτε ενα απο τα τρια:Daikin,Panasonic,LG!Αν μπορει καποιος που γνωριζει ας μου πει μερικα υπερ και κατα για να μπορεσω να καταληξω! Ευχαριστω! Καλησπέρα Φίλε μου, Εγώ προτείνω Daikin που όπως είπε και ο φίλος gnt είναι καλύτερα σε θέρμανση/ψύξη αλλά και σε λειτουργίες.Και το λέω ως τεχνικός χωρίς να θέλω να προωθήσω την εταιρία. Από εκεί και πέρα όπως καλή είναι και η lg.Κατέληξε σε μάρκα για να βρω ανάλογα μοντέλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anibel Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Καλησπέρα σας! Πριν από τρεις εβδομάδες τοποθετήσαμε το κλιματιστικό μας, μάρκας Mitsubishi. Όλα καλά, αλλά δυστυχώς διαπιστώσαμε στη συνέχεια ότι η εσωτερική μονάδα δεν ήταν σωστά αλφαδιασμένη. Τους πήραμε τηλέφωνο να έρθουν να το φτιάξουν και ακόμα περιμένουμε. Τί πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί όταν το κλιματιστικό δεν είναι αλφαδιασμένο? Αυτοί από το κατάστημα μας είπαν ότι μόνο στην ψύξη θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα έρθουν να το φτιάξουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Προς τα που γέρνει? Αν γέρνει προς την μεριά της αποχέτευσης, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν γέρνει στην αντίθετη μεριά και πολύ, τότε όντως δεν θα βγάζει τα νερά. Τότε χρειάζεται διόρθωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anibel Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Δυστυχώς γέρνει προς την αντίθετη μεριά της αποχέτευσης. Τα νερά βγαίνουν και στην περίπτωση της θέρμανσης? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Όχι, τα συμπυκνώματα βγαίνουν από την εσωτερική μονάδα κατά τη λειτουργία ψύξης. Στη λειτουργία θέρμανσης βγαίνουν από την εξωτερική μονάδα. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Δυστυχώς γέρνει προς την αντίθετη μεριά της αποχέτευσης. Τα νερά βγαίνουν και στην περίπτωση της θέρμανσης? Όχι στην θέρμανση η υγροποιηση γίνεται στην εξωτερική μονάδα. Στην ψύξη γίνεται στην εσωτερική. Υγροποιηση εννοούμε κάτι σαν το νερό που δημιουργείται σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αυτό το νερό πρέπει να φύγει εκτός μονάδος, γιατί θα γεμίσει νερά, εκτός του ότι η στασιμότητα του, βοηθάει την περαιτέρω ανάπτυξη βακτηριδίων. Πάντως έχεις χρόνο μέχρι να σφίξουν οι ζέστες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anibel Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπρόκριση! Πέρα απ' αυτό που είναι λάθος των τεχνικών, το Mitsubishi που διάλεξα με την βοήθειά σας, είναι αστέρι! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEDAIKIN Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπρόκριση! Πέρα απ' αυτό που είναι λάθος των τεχνικών, το Mitsubishi που διάλεξα με την βοήθειά σας, είναι αστέρι! Αφού λύθηκε το πρόβλημα σου όλα καλά.Πες τους όμως να το φτιάξουν γρήγορα γιατί όπου να ναι μπαίνει το καλοκαίρι και θα έχεις πρόβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Veltiwths Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Καλησπερα και απο εμενα,τα μοντελα που κατεληξα ειναι Daikin FTXS35K / RXS35K και καποιο αντιστοιχο της Mitsubishi απο την top σειρα που ειχε προτεινει ο φιλος πιο πανω!Καθε συμβουλη προτροπη δεκτη,ευχαριστω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. March 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2014 (edited) Τελικά ο Φιορεντίνος είχε καλέσει την αντιπροσωπία της Mitsubishi, πράγματι ήλθαν, άκουσαν το γρου γρου στο ρελαντί και ήταν το ματάκι που βλέπει εάν είσαι στο δωμάτιο για να ρίχνει τη θερμοκρασία όταν δεν κυκλοφορεις εντός του δωματιου (κάτω δεξιά όπως κοιτάζεις το κλιματιστικό το κυλινδράκι που προεξέχει στην φωτο). http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.MSZ-MUZ-FH50VE-Se-24-atokes-doseis.832997.html?ref=bestprice.gr Μου είπαν ότι όλα έτσι κάνουν αλλά αν θέλω να φέρουν ανταλλακτικό. Το έφεραν την άλλη μέρα στο κουτάκι του αλλά αυτό είχε ανοιχτεί στο παρελθόν, ήταν όμως καθαρό, το βάλανε και έκανε χειρότερο γρου γρου αυτό. Ελπίζω να μην ήταν από κανένα που το είχε αλλάξει πιο πριν από μένα! Μετά μου έβαλαν το δικό μου με λίγη μόνωση και μειώθηκε αρκετά. Μετά μου έδειξαν πως απενεργοποιείται το ματάκι μια και ποτέ δεν το χρησιμοποιώ (αφου θελω το κλιματιστικο να μου καλυπτει όλο το σπιτι ιδιαιτερα όταν κοιμαμαι), μόνο στριφογύριζε χωρίς λόγο. Τελικά ησύχασα και απολαμβάνω την ησυχία μου! Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις οδηγίες! Edited March 21, 2014 by antonn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkostas88 Δημ. March 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2014 (edited) Τελικά ο Φιορεντίνος είχε καλέσει την αντιπροσωπία της Mitsubishi, πράγματι ήλθαν, άκουσαν το γρου γρου στο ρελαντί και ήταν το ματάκι που βλέπει εάν είσαι στο δωμάτιο για να ρίχνει τη θερμοκρασία όταν δεν κυκλοφορεις εντός του δωματιου (κάτω δεξιά όπως κοιτάζεις το κλιματιστικό το κυλινδράκι που προεξέχει στην φωτο). http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.MSZ-MUZ-FH50VE-Se-24-atokes-doseis.832997.html?ref=bestprice.gr Μου είπαν ότι όλα έτσι κάνουν αλλά αν θέλω να φέρουν ανταλλακτικό. Το έφεραν την άλλη μέρα στο κουτάκι του αλλά αυτό είχε ανοιχτεί στο παρελθόν, ήταν όμως καθαρό, το βάλανε και έκανε χειρότερο γρου γρου αυτό. Ελπίζω να μην ήταν από κανένα που το είχε αλλάξει πιο πριν από μένα! Μετά μου έβαλαν το δικό μου με λίγη μόνωση και μειώθηκε αρκετά. Μετά μου έδειξαν πως απενεργοποιείται το ματάκι μια και ποτέ δεν το χρησιμοποιώ (αφου θελω το κλιματιστικο να μου καλυπτει όλο το σπιτι ιδιαιτερα όταν κοιμαμαι), μόνο στριφογύριζε χωρίς λόγο. Τελικά ησύχασα και απολαμβάνω την ησυχία μου! Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις οδηγίες δέν κάνουν όλα έτσι , το δικό μου με παρακολουθεί αθόρυβα...:p αλλά μου φαίνετε τραγικό να μην μπορουν να στο διορθώσουν , οταν δινεισ τόσα λεφτά θέλεις όλα να λειτουργούν στην εντέλεια και όταν δεν το κάνουν να σε το φτιάχνουν η στην τελική να το αντικαθιστούν.. Edited March 22, 2014 by impreza_sti Διόρθωση κώδικα παράθεσης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stknightmare Δημ. March 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2014 (edited) Καλησπέρα, σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα air condition inverter για το σαλόνι - κουζίνα, 45 τετραγωνικά, διπλά τζάμια, καινούργιο σπίτι. το budget είναι περίπου 700 - 850 toyotomi gan 18αρι http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Toyotomi-akira-GAN-GAG-A180GVR-T3-18-000-btu-A-A-A-SE-24-ATOKES-DOSEIS.795767.html toyotomi tzn 18αρι http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Toyotomi-Zen-TZN-TZG-18V3-18000-btu-inverter-A-A-A-SE-24-ATOKES-DOSEIS.834595.html toshiba ras 18αρι http://www.skroutz.gr/s/2506618/Toshiba-RAS-18N3KV2-E-RAS-18N3AV-E.html Ποια είναι η γνώμη σας, το έχει κάποιος να μας πει απόψεις? Σκέφτομαι περισσότερο το gan! Δεκτές και άλλες προτάσεις! Edited March 24, 2014 by stknightmare Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2014 To Toshiba είναι σίγουρα ανώτερο ποιοτικά αλλά υστερεί κάπως σε απόδοση σε σχέση τα δύο Τoyotomi. Μια εναλλακτική η οποία προσφέρει κορυφαία ποιότητα, απόδοση/οικονομία είναι το Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. March 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2014 δέν κάνουν όλα έτσι , το δικό μου με παρακολουθεί αθόρυβα...:p αλλά μου φαίνετε τραγικό να μην μπορουν να στο διορθώσουν , οταν δινεισ τόσα λεφτά θέλεις όλα να λειτουργούν στην εντέλεια και όταν δεν το κάνουν να σε το φτιάχνουν η στην τελική να το αντικαθιστούν.. εχεις το ίδιο ακριβως μοντελο με εμένα; http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.MSZ-MUZ-FH50VE-Se-24-atokes-doseis.832997.html?ref=bestprice.gr το ανταλλακτικο που φέραν ήταν ανοιγμενο το κουτί και φοβάμαι ότι δεν ήταν καινούργιο αλλά από κάποιον που έιχε το ίδιο πρόβλημα (γρουγρουδίζων μάτι) αρα και εκεινο ήταν ελαττωματικό Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkostas88 Δημ. March 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2014 έχω το fh 35 http://www.skroutz.gr/s/2756139/Mitsubishi-MSZ-MUZ-FH35VE.html και κλείνει ένα χρόνο ζωής ..τον αισθητήρα έχει τον ίδιο με το δικό σου δεν αλλάζει κάτι. Εγώ δεν τον έχω απενεργοποίhσει , σαρώνει κανονικά αλλα δέν ακούγεται τίποτα!! .Το να το απενεργοποιήσεις δεν είναι λύση φώναξε τους να το φτιάξουν πάλι, μπορεί να οφήλετε σε καποιο εσωτερικό μέροσ που περιστρέφει τον αισθητήρα και όχι ο αισθητήρας, και αν δεν μπορούν αντικατάσταση της εσωτερικής μονάδας..έδωσες ένα σωρό λεφτά για να πάρεις ένα απο τα καλύτερα κλιματιστικά που κυκλοφωρεί ,χώρια που εμπιστεύθηκες το όνομα της εταιρίας ,πρέπει να έχεις και τν απαίτηση να λειτουργεί στην εντέλεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pantellis Δημ. April 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2014 Γειά σας.Είμαι καινούργιο μέλος στο forum.Τι έγινε και έχει κάποιος να γράψει κάτι τόσο καιρό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. April 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2014 Τα ίδια και τα ίδια γράφουμε. Ξεκίνα να διαβάζεις προς τα πίσω και σε 100 ποστς τα έμαθες όλα. Καλώς ήλθες στο φόρουμ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts