Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δε καταλαβα τι σημαινει η φραση "Πανελ υπερυθρης = καταρράκτης" :)

Η υπερυθρη ακτινοβολια δημιουργει οφθαλμικο καταρακτη εκτος και αν βαζεις γυαλια ηλιου οπως καλοκαιρι.

Οτι πάρεις 100...

Η υπερυθρη ακτινοβολια δημιουργει οφθαλμικο καταρακτη εκτος και αν βαζεις γυαλια ηλιου οπως καλοκαιρι.

Μάλλον ο καταρράκτης είναι στην παραληροφόρηση.

Πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούν χωρίς γυαλιά το καλοκαίρι.

Δεν συνδέεται η υπέρυθρη ακτινοβολία με βλάβες στο σώμα. Μήπως μπερδεύεις την UV υπεριώδη που μας μαυρίζει?

Η υπέρυθρη κυρίως μας καίει το καλοκαίρι.

Υπέρυθρη ακτινοβολία βγάζουν και τα κάρβουνα, ξύλα, σόμπες, θερμοπομποί, λάμπες πυρακτώσεως κλπ κλπ.

Ακόμα και μια σομπιτσα "κουκουναρα" ζεσταίνει με ακτινοβολία.

Η ένσταση είναι ότι δεν προσφέρει οικονομία στην θέρμανση, εκτός του ότι η εφαρμογή της είναι υπερτιμολογημενη στα ομώνυμα πάνελ.

Επιτελους!!!!!

τελειωνουν τα ψωνια των πανελ

http://www.efpolis.gr/filesbase/1727_sitefile-10873.pdf

χονδρικα ,αναφερονται εδω http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63948005

γιατι τελειωνουν? κανουν κατι που δεν υποσχονται? απλα η επιτροπη ειπε τα αυτονοητα τα οποια ισχυουν σε γενικες γραμμες για ολα τα θερμαντικα.

γιατι τελειωνουν? κανουν κατι που δεν υποσχονται? απλα η επιτροπη ειπε τα αυτονοητα τα οποια ισχυουν σε γενικες γραμμες για ολα τα θερμαντικα.

:confused:

δεν το διαβασες???

Προσοχή στις απάτες για την «οικονομική» υπέρυθρη θέρμανση

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

:confused:

δεν το διαβασες???

Προσοχή στις απάτες για την «οικονομική» υπέρυθρη θέρμανση

ναι επειδη το διαβασα το λεω. απλα επειδη σε διαφημισεις ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει καλο ειναι ο χρηστης να ψαξει λιγο.

αυτο ισχυει για ολα τα προιοντα.

εχω πανελ 2 χρονια τωρα, στα δωματια των παιδιων. καινε 600-605 watt μετρημενα με μηχανημα( 600watt λεει οτι ειναι ο κατασκευαστης) κανουν μια ωραια ζεστη στο δωματιο, υγρασια δεν εχει.

πχ αν δεις τις διαφημισεις με τις διαφορες σομπες αλογονου , σομπες με λαμπες κλπ. που καινε απο 1-2,5 kw θα φριξεις.

τις λενε οικονομικες , οτι ζεσταινουν 40 τμ κλπ. αυτοι πρεπει να πανε σουμπιτοι μεσα για παραπλανηση.

Άμα αρχίζουν και πηγαίνουν φυλακή για παραπλάνηση, όλοι οι διαφημιστές σε μια βδομάδα θα είναι πίσω από τα κάγκελα.

Από τη φύση της η διαφήμιση είναι παραπλάνηση.

Συμπεριλαμβανωμένων και των πάνελ υπερύθρων.

Όταν βλέπεις οτιδήποτε σχόλιο πέραν των τεχνικών προδιαγραφών με πιστοποίηση, είναι απλά "παραπλάνηση".

ναι επειδη το διαβασα το λεω. απλα επειδη σε διαφημισεις ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει καλο ειναι ο χρηστης να ψαξει λιγο.

αυτο ισχυει για ολα τα προιοντα.

εχω πανελ 2 χρονια τωρα, στα δωματια των παιδιων. καινε 600-605 watt μετρημενα με μηχανημα( 600watt λεει οτι ειναι ο κατασκευαστης) κανουν μια ωραια ζεστη στο δωματιο, υγρασια δεν εχει.

πχ αν δεις τις διαφημισεις με τις διαφορες σομπες αλογονου , σομπες με λαμπες κλπ. που καινε απο 1-2,5 kw θα φριξεις.

τις λενε οικονομικες , οτι ζεσταινουν 40 τμ κλπ. αυτοι πρεπει να πανε σουμπιτοι μεσα για παραπλανηση.

αυτο δεν το καταλαβα?δηλαδη λες οικονομικο το πανελ επειδη ζεσταινει με 600w το υπνοδωματικο και δεν ειναι οικονομικη η αλογονου επειδη θελει 1500-2000w για το σαλονι???

Εγω δεν θα διαφωνησω μαζι σου οτι καινε 600w.Αλλωστε ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ και να βαλεις στο δωματιο η ενεργεια που θα χρειαστει ειναι παντα η ιδια .Το μυστικο κρυβεται στο κατα ποσο μπορεις να παρεις φτηνα αυτην την ενεργεια.Εδω λοιπον ερχεται η παραπληροφορηση(και γυρω σε αυτο το κομματι της παραπληροφορησης η υπερβολικη τιμη τους ) που λεει οτι ειναι οικονομικο... Ενω ειναι η ιδια τεχνολογια που ισχυει σε ολες τις αντιστασεις που διαρεονται απο ρευμα και ακτινοβολουν θερμοτητα ,1w καις se ηλεκτρισμο 1w παιρνεις σε ισχυ....ειτε αυτο λεγεται αλογονου,πανελ υπερυθρα,υπεριωδες ,αεροτετοιο η δεν ξερω και εγω τι.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

αυτο δεν το καταλαβα?δηλαδη λες οικονομικο το πανελ επειδη ζεσταινει με 600w το υπνοδωματικο και δεν ειναι οικονομικη η αλογονου επειδη θελει 1500-2000w για το σαλονι???

Εγω δεν θα διαφωνησω μαζι σου οτι καινε 600w.Αλλωστε ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ και να βαλεις στο δωματιο η ενεργεια που θα χρειαστει ειναι παντα η ιδια .Το μυστικο κρυβεται στο κατα ποσο μπορεις να παρεις φτηνα αυτην την ενεργεια.Εδω λοιπον ερχεται η παραπληροφορηση(και γυρω σε αυτο το κομματι της παραπληροφορησης η υπερβολικη τιμη τους ) που λεει οτι ειναι οικονομικο... Ενω ειναι η ιδια τεχνολογια που ισχυει σε ολες τις αντιστασεις που διαρεονται απο ρευμα και ακτινοβολουν θερμοτητα ,1w καις se ηλεκτρισμο 1w παιρνεις σε ισχυ....ειτε αυτο λεγεται αλογονου,πανελ υπερυθρα,υπεριωδες ,αεροτετοιο η δεν ξερω και εγω τι.

δεν καταλαβες τι λεω.

εννοω οτι λενε οτι ειναι οικονομικα τα πανελ και δεν καινε πολυ κλπ κλπ αυτοι που τα πουλανε

το ιδιο λενε και οι αλλοι που φερνουν τις διαφορες σομπες που καινε απο 1-2,5 kw,

το ιδιο λενε και αυτοι που πουλανε θερμοπομπους απου καινε απο 750w -2000watt.

το ιδιο λενε και αυτοι που πουλανε σωματα λαδιου που καινε απο 1-3kw.

και καμμια απο αυτες τις σομπες η θερμοπομπους η σωματα λαδιου δεν κανει για 35 η 40 τμ

ομως διαφημιζουν ολοι οτι πουλανε οικονομικη θερμανση.

ολοι λοιπον παραπληροφορουν.

και ολοι λενε οτι η kw στοιχιζει 8-10 λεπτα και εδω παραπληροφορουν διοτι τους συμφερει.

διοτι μπορει μια kw να εχει τοσο αλλα κανενας δεν υπολογιζει στον λογαριασμο και τα παρελκομενα( σκουπιδια , δημο, ΑΠΕ κλπ) και η τελικη τιμης της φτανει να ειναι 18 λεπτα περιπου.

Ενώ οι πωλητές των πανελ υπερυθρης, λένε αλήθεια.

Οτι εξαφανίζεται η υγρασία, ότι καίνε ελάχιστο ρεύμα, ότι είναι υγιεινή η ατμόσφαιρα, ότι δεν καίγομαι αν τα ακούμπησε κλπ και δεν αποκρύπτουν ότι είναι πανάκριβα. :D

Εγώ έχω πάνελ στο σπίτι μου και το είχα ψάξει αρκετά.

Δεν προκαλούν καταρράκτη,λένε ότι αν έχειν προδιάθεση για καταρράκτη μπορεί να εμφανιστεί λίγο πιο γρήγορα δηλ. αν είναι να σου εμφανιστεί στα 70 θα σου εμφανιστεί στα 65.

Και για την κατανάλωση πάλι είναι σχετικό ανάλογα με την μόνωση και τα σώματα που βάζεις.

Επιτελους!!!!!

τελειωνουν τα ψωνια των πανελ

http://www.efpolis.gr/filesbase/1727_sitefile-10873.pdf

χονδρικα ,αναφερονται εδω http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63948005

Τι Μα@#@#ες είναι αυτές που λένε ας έρθουν στο σπίτι μου να τα δούνε και να τους κολλήσω στην μούρη τον λογαριασμό της ΔΕΗ να τον συγκρίνουν με της παλιές αποδείξεις πετρελαίου.

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλα κάπου αποσκοπούν

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

U-Lace

Πολύχρωμα ελαστικά κορδόνια

www.u-lace.gr

Τι Μα@#@#ες είναι αυτές που λένε ας έρθουν στο σπίτι μου να τα δούνε και να τους κολλήσω στην μούρη τον λογαριασμό της ΔΕΗ να τον συγκρίνουν με της παλιές αποδείξεις πετρελαίου.

Που μένεις; ερχομαι εγώ με καλή διάθεση. Μπορεί όντως, αν και δηλωμένος, να κάνω λάθος.

Εχω δει πολλά υπερυθρης, αλλά μπορεί τα δικά σου να είναι το κάτι άλλο.

Δεν αμφισβητώ τα βατ, αλλά την απόδοση.

Δλδ θα μπορούσες με λιγότερη κατανάλωση, να ζεσταθεις το ίδιο, αν έχεις τέτοια καλή μόνωση. Αυτή είναι η ένσταση. Θα φέρω δικά μου θερμόμετρα, αν και πιστεύω ότι η αίσθηση είναι το καλύτερο θερμόμετρο.

Που μένεις; ερχομαι εγώ με καλή διάθεση. Μπορεί όντως, αν και δηλωμένος, να κάνω λάθος.

Εχω δει πολλά υπερυθρης, αλλά μπορεί τα δικά σου να είναι το κάτι άλλο.

Δεν αμφισβητώ τα βατ, αλλά την απόδοση.

Δλδ θα μπορούσες με λιγότερη κατανάλωση, να ζεσταθεις το ίδιο, αν έχεις τέτοια καλή μόνωση. Αυτή είναι η ένσταση. Θα φέρω δικά μου θερμόμετρα, αν και πιστεύω ότι η αίσθηση είναι το καλύτερο θερμόμετρο.

Β.Ελλάδα Καβάλα.

Αν θέλεις με P.M. σου στέλνω διεύθυνση.

Η όποιος φίλος η φίλη θέλει να δει που είναι εδώ κοντά.

Και ο κουμπάρος μου έχει τα ίδια στην Αθήνα (Γλυφάδα) δεν ξέρω αν σε βολεύει αν είναι κοντά στον Πειραιά.

Edited by ulace

U-Lace

www.u-lace.gr

Ενώ οι πωλητές των πανελ υπερυθρης, λένε αλήθεια.

Οτι εξαφανίζεται η υγρασία, ότι καίνε ελάχιστο ρεύμα, ότι είναι υγιεινή η ατμόσφαιρα, ότι δεν καίγομαι αν τα ακούμπησε κλπ και δεν αποκρύπτουν ότι είναι πανάκριβα. :D

δεν ειπα αυτο . ολοι λενε και τα ψεμματα τους για να πουλησουν. απλα μου κανει λιγο οτι επιασε η επιτροπη μονο τα πανελ και λεει για παραπληροφορηση. ολοι οι αλλοι δεν κανουν το ιδιο?

Παιδιά συγγνώμη που ποσταρω εδώ,αλλά μήπως ξέρετε κάποιο καλό καθαριστη αέρα ιονιστη; Είδα το philco I-breathe 30 σε καλη τιμή,αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό για χώρο 25 τετραγωνικά ,για άτομο με αλλεργίες και κάπνισμα από άλλους. Ευχαριστώ.

δεν καταλαβες τι λεω.

εννοω οτι λενε οτι ειναι οικονομικα τα πανελ και δεν καινε πολυ κλπ κλπ αυτοι που τα πουλανε

το ιδιο λενε και οι αλλοι που φερνουν τις διαφορες σομπες που καινε απο 1-2,5 kw,

το ιδιο λενε και αυτοι που πουλανε θερμοπομπους απου καινε απο 750w -2000watt.

το ιδιο λενε και αυτοι που πουλανε σωματα λαδιου που καινε απο 1-3kw.

και καμμια απο αυτες τις σομπες η θερμοπομπους η σωματα λαδιου δεν κανει για 35 η 40 τμ

ομως διαφημιζουν ολοι οτι πουλανε οικονομικη θερμανση.

ολοι λοιπον παραπληροφορουν.

και ολοι λενε οτι η kw στοιχιζει 8-10 λεπτα και εδω παραπληροφορουν διοτι τους συμφερει.

διοτι μπορει μια kw να εχει τοσο αλλα κανενας δεν υπολογιζει στον λογαριασμο και τα παρελκομενα( σκουπιδια , δημο, ΑΠΕ κλπ) και η τελικη τιμης της φτανει να ειναι 18 λεπτα περιπου.

ναι ,συμφωνω μαζι σου,οποιαδήποτε παραπλάνηση πρέπει να διώκεται.Περί δήμου δεν έχει σχέση με την καταναλισκώμενη ενέργεια οπότε την πληρώνεις ούτως ή άλλως.

Εγώ έχω πάνελ στο σπίτι μου και το είχα ψάξει αρκετά.

Δεν προκαλούν καταρράκτη,λένε ότι αν έχειν προδιάθεση για καταρράκτη μπορεί να εμφανιστεί λίγο πιο γρήγορα δηλ. αν είναι να σου εμφανιστεί στα 70 θα σου εμφανιστεί στα 65.

Και για την κατανάλωση πάλι είναι σχετικό ανάλογα με την μόνωση και τα σώματα που βάζεις.

Καλά αυτό με τον καταράκτη είναι τραβηγμένο(αλλά τίποτα αποδεδειγμένο)

Αν θες να κάνουμε σύγκριση να παραθέσουμε όλα τα δεδομένα (εγώ έχω γνωστό που με 9000btu κεροσάν ζεσταίνει όλο το σπίτι,βέβαια φοράει και ζακέτα και την έχει αγκαλιά όπου πάει)

Ποιοί αποσκοπούν? το ΕΜΠ που έβγαλε την μελέτη?Το κράτος που θέλει να κυνηγήσει τους κομπιναδόρους??

Λάθος και αυτό??

Καλά αυτό με τον καταράκτη είναι τραβηγμένο(αλλά τίποτα αποδεδειγμένο)

Αν θες να κάνουμε σύγκριση να παραθέσουμε όλα τα δεδομένα (εγώ έχω γνωστό που με 9000btu κεροσάν ζεσταίνει όλο το σπίτι,βέβαια φοράει και ζακέτα και την έχει αγκαλιά όπου πάει)

Ποιοί αποσκοπούν? το ΕΜΠ που έβγαλε την μελέτη?Το κράτος που θέλει να κυνηγήσει τους κομπιναδόρους??

Λάθος και αυτό??

Μιλάω για 22 βαθμούς θερμοκρασία και με κοντομάνικο στο σπίτι.

U-Lace

www.u-lace.gr

Μιλάω για 22 βαθμούς θερμοκρασία και με κοντομάνικο στο σπίτι.

και 'αλλη διαφημιστική καμπάνια?? και τι θες να μου πείς με αυτό? οτι ειναί καλό?

οικονομικό?Σε ποσα μ² τι μονωση ,τι εξ.θερμοκρασιες.Ποσα τμ² βλεπουν περιβαλον?Ποσα πανελ?τι ειχες πριν?σε τι θερμοκρασια?τι εκαιγε?ειχε κανει κανεις μελετη?τι ισχυ ηταν?τι οροφο??

επειδηγ βγηκαμε off topic ,υπαρχει αντιστοιχο για τα πανελ..Μιας και μπηκες εδω ριξε μια ματια παραπισω να δεις μετρησεις (οχι συγκρισεις με οτι μας αρεσει) που εχουν για ΑΘ .Μπορει να πειστεις και εσυ να βαλεις..

και 'αλλη διαφημιστική καμπάνια?? και τι θες να μου πείς με αυτό? οτι ειναί καλό?

οικονομικό?Σε ποσα μ² τι μονωση ,τι εξ.θερμοκρασιες.Ποσα τμ² βλεπουν περιβαλον?Ποσα πανελ?τι ειχες πριν?σε τι θερμοκρασια?τι εκαιγε?ειχε κανει κανεις μελετη?τι ισχυ ηταν?τι οροφο??

επειδηγ βγηκαμε off topic ,υπαρχει αντιστοιχο για τα πανελ..Μιας και μπηκες εδω ριξε μια ματια παραπισω να δεις μετρησεις (οχι συγκρισεις με οτι μας αρεσει) που εχουν για ΑΘ .Μπορει να πειστεις και εσυ να βαλεις..

και τι θες να μου πείς με αυτό? ότι ειναί καλό? οικονομικό? Ναι

Σε ποσα μ² τι μονωση Διπλό τούβλο με το άσπρο 5αρι φελιζολ του 1984

τι εξ.θερμοκρασιες ? στης υπάρχουσες θερμοκρασίες του περσινού και φετινού χειμώνα. Της μέρες που στην Αλεξανδρούπολη είχε -4 ένας φίλος μου που έβαλε Hitachi invertes A+++ τα χρειάστηκε (το δάγκωσε) ενώ εγώ όχι.

Ποσα τμ² βλεπουν περιβαλον? τι οροφο?? 90 τμ. μονοκατοικία με απέραντη θέα.

Ποσα πανελ? Γερμανικά συνολικής άξιας 3700 με την έκπτωση.

τι ειχες πριν?σε τι θερμοκρασια?τι εκαιγε? Λέβητα πετρελαίου Buderus και έκεγα 2000 λίτρα πάντα στους 22 βαθμούς 24ωρο (επί της ευκαιρίας τα πουλάω)

είχε κάνει κανεις μελετη? τι ισχυ ηταν? Μηχανολόγος. 4000 watt όλα τα πάνελ μαζί.

Αντλία θερμότητας θα έβαζα μόνο σε περίπτωση που είχα ενδοδαπεδια θέρμανση αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.(Γνωμη μου)

Και δεν κάνω διαφήμιση την γνώμη μου λέω.

Εγώ κορδόνια πουλάω

Edited by ulace

U-Lace

www.u-lace.gr

τι εξ.θερμοκρασιες ? στης υπάρχουσες θερμοκρασίες του περσινού και φετινού χειμώνα. Της μέρες που στην Αλεξανδρούπολη είχε -4 ένας φίλος μου που έβαλε Hitachi invertes A+++ τα χρειάστηκε (το δάγκωσε) ενώ εγώ όχι.

τι ειχες πριν?σε τι θερμοκρασια?τι εκαιγε? Λέβητα πετρελαίου Buderus και έκεγα 2000 λίτρα πάντα στους 22 βαθμούς 24ωρο (επί της ευκαιρίας τα πουλάω)

είχε κάνει κανεις μελετη? τι ισχυ ηταν? Μηχανολόγος. 4000 watt όλα τα πάνελ μαζί.

Αντλία θερμότητας θα έβαζα μόνο σε περίπτωση που είχα ενδοδαπεδια θέρμανση αλλιώς είναι πεταμένα λεφτά.(Γνωμη μου)

Εγώ κορδόνια πουλάω

Με 4000 watt να είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο, ακόμα και αν καίνε τις μισές ώρες, είναι 48 kw/h τη μέρα!!!!! Μήπως είναι πιο φθηνό το πετρέλαιο? Πόσο πλήρωσες ΔΕΗ?

Εγώ με 2 air condition να δουλεύουν τουλάχιστον για 12 ώρες κάθε μέρα και ένα στο σαλόνι να δουλεύει 16 ώρες (Αθήνα), καταναλώνω 4 με 5 kw/h για το κεντρικό και 2 με 3 kw/h το κάθε ένα από τα μικρά.

Εγώ κορδόνια πουλάω

λοιπον:

1. 2000λτ*11,9kw(αποδοση πετρελαιου) = 23,800kwh επαιρνες απο το πετρελαιο.θες να ειναι αποδοσης 70% ? 60%

πες μου πως μπορεις να παρεις αυτη την ενεργεια απο 4kw εγκατεστημενη ισχυ.

2. 4κw εχουν σε αυτα τα τμ τα πρασινα σπιτια.Αυτο τουλαχιστον υποστηριζουν παρα πολλοι μηχ.μηχανικοι που εχεουν σπουδασει το αντικειμενο.Συνηθως ενα σπιτι 95μ² αυτης της μονωσης (υπαρχουν ακομα και ανοιγματα που δεν εχουν υπολογιστει ,τυπος αλουμινιων κλπ) θελει 12kw ισχυ.Τωρα αν εσυ το καλυψες με 4..

Ειναι θαυμα .

Να σου υπενθυμισω οτι η ενεργεια που χρειαζεται ενα σπιτι ειναι παντα ιδια,ειτε ειναι κλιματιστικο ειτε τζακι ειτε καλοριφερ ειτε πυρκαια.Αυτο που κανει το μεσο ακριβοτερο ή φτηνοτερο ειναι το κοστος αυτης.

Αν παλι εχεις αμφιβολια για τα γραφομενα μου πες μου να σου στειλω με Pm ενα φορουμ οπου υπαρχουν επαγγελματιες(οχι πωλητες) που ασχολουνται με μελετες να σε διαφωτησουν καλυτερα.Ειναι πραγματικα ενδιαφερον αυτα που γραφεις,ισως αυτοι μπορουνε να τα τεκμηριωσουνε.

λοιπον:

1. 2000λτ*11,9kw(αποδοση πετρελαιου) = 23,800kwh επαιρνες απο το πετρελαιο.θες να ειναι αποδοσης 70% ? 60%

πες μου πως μπορεις να παρεις αυτη την ενεργεια απο 4kw εγκατεστημενη ισχυ.

2. 4κw εχουν σε αυτα τα τμ τα πρασινα σπιτια.Αυτο τουλαχιστον υποστηριζουν παρα πολλοι μηχ.μηχανικοι που εχεουν σπουδασει το αντικειμενο.Συνηθως ενα σπιτι 95μ² αυτης της μονωσης (υπαρχουν ακομα και ανοιγματα που δεν εχουν υπολογιστει ,τυπος αλουμινιων κλπ) θελει 12kw ισχυ.Τωρα αν εσυ το καλυψες με 4..

Ειναι θαυμα .

Να σου υπενθυμισω οτι η ενεργεια που χρειαζεται ενα σπιτι ειναι παντα ιδια,ειτε ειναι κλιματιστικο ειτε τζακι ειτε καλοριφερ ειτε πυρκαια.Αυτο που κανει το μεσο ακριβοτερο ή φτηνοτερο ειναι το κοστος αυτης.

Αν παλι εχεις αμφιβολια για τα γραφομενα μου πες μου να σου στειλω με Pm ενα φορουμ οπου υπαρχουν επαγγελματιες(οχι πωλητες) που ασχολουνται με μελετες να σε διαφωτησουν καλυτερα.Ειναι πραγματικα ενδιαφερον αυτα που γραφεις,ισως αυτοι μπορουνε να τα τεκμηριωσουνε.

Αυτά που μου λες τώρα τα ακούω κινέζικα εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ζεσταίνομαι με αυτά τα σώματα όπως μου είπαν.

Είχαν και σώματα με την μισή τιμή αλλά μου είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέσει με αυτά στην απόδοση.

U-Lace

www.u-lace.gr

Αυτά που μου λες τώρα τα ακούω κινέζικα εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ζεσταίνομαι με αυτά τα σώματα όπως μου είπαν.

Είχαν και σώματα με την μισή τιμή αλλά μου είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέσει με αυτά στην απόδοση.

ναι ξερω και ειδες φως και μπηκες :lol:

λες δεν γραφομαι και εδω (οπως εχεις κανει σε καμποσα site) να διαφημισεω τιποτα?

ναι ξερω και ειδες φως και μπηκες :lol:

λες δεν γραφομαι και εδω (οπως εχεις κανει σε καμποσα site) να διαφημισεω τιποτα?

Άντε αφού το λες, δεν ξέρω αλλά νομίζω δεν απαγορεύεται να έχω γραμμένο στην υπογραφή μου κάτι από την στιγμή που δεν πηγαίνει σε link.

U-Lace

www.u-lace.gr

Καλημέρα σε όλους, διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με το νέο ψυκτικό υγρό R32 που θα υοθετηθεί ως αντικατάσταση του R410 και μπορώ να πώ οτι έχω εντυπωσιαστεί πάρα πολύ με την απόδοση!!! Ενώ σήμερα οι κορυφαίες αποδόσεις κλιματιστικών σε seer scop παίζουν στο 5 και 9 αντιστοιχα με το R32 εκτινάσσονται μέχρι και σε seer 12.5 scop 8.2 !!!!!!!Πραγματικά εξωφρενικές αποδόσεις...Λογικά αυτό θα επεκταθέι και στις A/Θ...Το μόνο που με προβλιματίζει είναι η τιμή των εν λόγο κλιματιστικών όταν κυκλοφρήσουν (τελευταίο 3 μηνο του 2014 υπολογίζουν) γιατί αν το 9άρι έχει 2000ευρώ οπως το καιNούριο daikin ururu sarara τότε δέν νομίζω να αξίζει...παραθέτω το άρθρο αλλα μάλλον ειναι στα ρωσο-ουκρανικά ή κάτι τέτοιο το δίάβασα με με΄ταφραση του CHROME http://6ya-s-vami7.ru/page/kondicionery-novyh-tehnologij-i-ih-shedevry

αν θυμαμαι καλα r32 παιρνουν τα νεα αυτοκινητα στα κλιματιστικα τους.ιδια αποδοση σε μικροτερες πιεσεις.