Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απο τον Αυγουστο του 2017 εχω στα χερια μου το Xiaomi redmi 4x (3/32). Αν και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το τηλεφωνο νομιζω πως ηρθε η ωρα για μια αναβαθμιση.

Τα αγαπημενα μου features ειναι η μπαταρια του, ο αποθηκευτικος χωρος και το ποσο smooth ειναι η λειτουργεια της συσκευης. Οσο αφορα το MIUI μου φανηκε αρκετα καλο και βολικο. Το μονο που με απογοητευσε ηταν οι καμερες του κινητου μις και το Sony C4 που ειχα πριν ειχε απιστευτες καμερες.

Για το επομενο μου κινητο θελω κατι στα 200+ κατι ευρω και με μονη απαιτηση καλυτερες καμερες και τουλαχιστον 4/64 μνημη. Εχω κανει αρκετο ψαξιμο που με οδηγει στο redmi note 5 και στο Mi a2. Η μονη εταιρια που αποφευγω ειναι η Sony. Κοιταω επισης Huawei, Samsung και αλλες εταιριες.

Εχετε καμια γνωμη για συσκευη και μαγαζι για αγορα;

Edited by billkap95

Mi A2 πολύ καλό

(Realme X2 pro)Mi 9,Mi Max 3,Mi A2,LG V10 H901,Mi Note 2,Samsung Galaxy S7 Edge, LG V10 , LG G Flex 2 ,Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G3,Lenovo Vibe X2, Coolpad F1, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3,

(Samsung Galaxy Tab Pro 8,4)

μπορούμε να έχουμε π.χ. μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σύγκριση (και όχι π.χ. 4000 vs 3000mAh κλπ ) βάση μπαταρίας (για ιδία χρήση) μεταξύ του Note 6 Pro και του Mi A2 ??? π.χ. μισή μέρα έναντι μίας μέρας (με μέτρια χρήση) από κάποιον που έχει δουλέψει ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και τα δύο ...

Καλησπέρα παιδιά.

Ψάχνω για μία αξιοπρεπή all around συσκευή μέχρι 220e. Σκέφτομαι ένα καλό μτχ LG G6 με υπόλοιπο εγγύησης ένα ίσως και παραπάνω χρόνο.

Από την άλλη κάποιοι φίλοι που το έχω συζητήσει μου λένε να πάω σε καινούργιο, όπως redmi note 5 η 6 pro ή ακόμη mate 10 lite. Έχω μπερδευτεί πραγματικά.

Εσείς τι λέτε;;;

Είναι μεγάλη η διαφορά στην μπαταρία, τα έχουν δύο φίλοι μου( mi a2/note 5). Προσωπικά θα πήγαινα στο a2 μόνο αν δεν μπορούσα το miui. Στην φωτογραφία δεν έχουν μεγάλη διαφορά, ο snap 660

του a2 σε σχέση με τον 636 του note 5 είναι λίγο γρηγορότερος αλλά δεν νομίζω να γίνεται τόσο αισθητος στο multitasking.

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@ billkap95 Στη θέση σου θα πήγαινα για το Xiaomi Redmi note 5. Είναι πολύ ισορροπημένο κινητό για την κατηγορία του. (μπαταρία, audio jack, ραδιόφωνο, αξιοπρεπές φώτο και μια χαρά επεξεργαστή)

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θέλω να αντικαταστήσω το πιστό redmi not 3 pro. Δουλεύει ακόμη αλλά πρόσφατα απέκτησε ένα ράγισμα στην οθόνη και τα πλαστικά περιπετρικά έχουν φθαρεί και μετά από μεγάλη τούμπα έχει ψιλοξεκολλήσει κιόλας... Συν το ότι το αισθάσνομαι και πιο αργό και μερικές φορές κολλάει.Κατά τα άλλα 2.5 χρόνια έβγαλε και το αξιολογώ ως σούπερ αγορά. Δεν με ταλεπώρησε καθόλου και άντεξε και χτυπήματα αρκετά.

Είχα και παλαιότερα xiaomi και την εταιρία την συμπαθώ φουλ και την εμπιστεύομαι σε αντίθεση με κάτι cubo κτλ που δεν είχα ποτέ επαφή οπότε κοίταζα τα δικά της μοντέλα.

Αυτά που μου γυάλισαν και στα οποία είμαι ανάμεσα είναι τα Redmi not 6 pro / mi A2 τα μοντέλα με 4 GB ram και 64 GB μνήμη.

Γενικά στα χαρτιά η διαφορές είναι συγκεκριμένες:

Ελάχιστα φθηνότερο το mi A2.

Ελαφρώς καλύτερος επεξεργαστής και γραφικά το mi A2.

To Android One μάλλον θετικό το βρίσκω, στο note 3 τρώει πολύ ραμ το λογισμικό xiaomi.

Οθόνη με την ποζεριά το note, που το θεωρώ κυρίως ποζεριά, αλλά με ψήνει.

Μεγαλύτερη μπαταρία το note 4000 αντί 3000 mah, νομίζω πως αντέχω.

Απώλεια jack και fm στο mi A2, που δεν έχω πρόβλημα.

Και έχω απορεία ως προς τις κάμερες. Αν στο ένα ήταν σημαντικά καλύτερες από το α΄λλο θα το έπαιρνα. Έχει κανείς εικόνα;

Έχετε κάποια άλλη πρόταση σε κινητό που πρέπει να δω (πρόταση στα ίδια λεφτά);

Δίνετε προσωπικά προβάδισμα σε κάποιο;

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ REDMI NOTE 3 ???

Προσωπικά, αν δεν είσαι μεγάλος φαν των σέλφι, θα σκεφτόμουν το RN5 αντί για το 6, αφού σε όλα τα άλλα πλην σελφοκάμερας φαίνεται να είναι το ίδιο κινητό, και το πρώτο είναι φθηνότερο και πιο δοκιμασμένα.

Από εκεί και πέρα, το Α2 έχει λίγο καλύτερη κάμερα και επεξεργαστή, οπότε αν η SD κάρτα, το ραδιόφωνο το τζακ και κυρίως η μπαταρία δεν σου κάνουν μεγάλη διαφορά, τότε μάλλον είναι καλύτερη επιλογή.

Όπως λέει κι ο τιτλος:

To πιο οικονομικό αδιαβροχο κινητό βασικά μόνο να έχει φορτιστή microUSB.

(Αγορά από Ελλάδα)

Edited by nikosxeng3

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

To LG G6 είναι καλύτερο από όλα όσα ανέφερες, πλην της μπαταρίας του, όπου χωρίς να είναι κακό δεν φτάνει τη διάρκεια Redmi Note 5/6. Το αν αισθάνεσαι άνετα με μεταχειρισμένο είναι δικό σου θέμα, εγώ πιστεύω πως συνήθως βρίσκεις καλές ευκαιρίες και αξίζει.

To LG G6 είναι καλύτερο από όλα όσα ανέφερες, πλην της μπαταρίας του, όπου χωρίς να είναι κακό δεν φτάνει τη διάρκεια Redmi Note 5/6. Το αν αισθάνεσαι άνετα με μεταχειρισμένο είναι δικό σου θέμα, εγώ πιστεύω πως συνήθως βρίσκεις καλές ευκαιρίες και αξίζει.

Σε ευχαριστώ φίλε μου! Και εγώ έτσι πιστεύω, ότι μπορείς να πάρεις ένα καλό μτχ, πολύ καλύτερο από πολλά καινούργια. Το είχα ψάξει και πριν ένα δίμηνο, αλλά μου έτυχε πρόβλημα υγείας και το άφησα!

Πως και προτιμας microusb αντι usb type-c? Αν μπορεις να συμβιβαστείς σε αυτό το κομμάτι μπορείς να δεις το lg g6 που ειναι ip68 και νομιζω best price το βρισκεις κοντα στα 270 ευρώ.

Η μπαταρία του g6 προσωπικά δεν με ικανοποίησε. Αλλα εγώ γενικά παίζω με κινητά που έχουν μεγάλη αυτονομια (πχ u11, mi note 3 κλπ).

Κατα τα άλλα ειναι ενα πολυ ποιοτικό κινητό, το χαίρεσαι στο χέρι σου με πολύ ποιοτική οθόνη, τίμια για τα λεφτά κάμερα (ίσως η καλύτερη σε αυτα τα χρήματα μετα το u ultra) και αδιαβροχοποίηση. Ίσως δείχνει λιγο τα χρονάκια του ο snap 821 σε συνδιασμό με το ui της lg. Ειδικά όταν ανεβάζει θερμοκρασίες μπορει να ειναι αρκετά πιο αργό απο ένα mi a2 για παραδειγμα που ειναι κοντά σε χρηματα.

Edited by Antretng

Βασικά ψάχνω οικονομικο. Τωρα και USB type c είναι εντάξει.

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Εγώ σε αυτά τα χρήματα θα διάλεγα μεταξύ των huawei honor 8x, mi8 lite ή se και mia2.Για καινούρια μιλάω και από Κίνα

Sent from my C106 using Tapatalk

Την καλησπέρα μου.....

Θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ για να μην κουράσω.

Ψάχνω για ένα κινητό μέχρι τα 300,00€ βαριά. Μετά βίας να ανέβω κάνα 10αρικο ακόμα.

Με ενδιαφέρει:

- να είναι γρήγορο

- να έχει ανάλυση τουλάχιστον 1920x1080

- να έχει καλή κάμερα

- να έχει μεγάλη μπαταρία

- να έχει οθόνη από 5,5" και πάνω

- να το αγοράσω καινούριο

Δε με ενδιαφέρει:

- αν θα είναι λίγο παλιό μοντέλο

- αν θα έχει ραδιόφωνο

Στον ελάχιστο χρόνο που μου απομένει για έρευνα αγοράς, εστίασα στα δύο κινητά του τίτλου. Θα έβαζα και το Poco αλλά ξεφεύγει κομματάκι.

Εννοείται ότι αν υπάρχει κάτι αξιόλογο με λιγότερα χρήματα, μου το αναφέρετε.

Οποιαδήποτε βοήθεια, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Edited by jimteo
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Την καλησπέρα μου.....

Θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ για να μην κουράσω.

Ψάχνω για ένα κινητό μέχρι τα 300,00€ βαριά. Μετά βίας να ανέβω κάνα 10αρικο ακόμα.

Με ενδιαφέρει:

- να είναι γρήγορο

- να έχει ανάλυση τουλάχιστον 1920x1080

- να έχει καλή κάμερα

- να έχει μεγάλη μπαταρία

- να έχει οθόνη από 5,5" και πάνω

- να το αγοράσω καινούριο

Δε με ενδιαφέρει:

- αν θα είναι λίγο παλιό μοντέλο

- αν θα έχει ραδιόφωνο

Στον ελάχιστο χρόνο που μου απομένει για έρευνα αγοράς, εστίασα στα δύο κινητά του τίτλου. Θα έβαζα και το Poco αλλά ξεφεύγει κομματάκι.

Εννοείται ότι αν υπάρχει κάτι αξιόλογο με λιγότερα χρήματα, μου το αναφέρετε.

Οποιαδήποτε βοήθεια, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Το Pocophone από Κίνα έχει γύρω στα 265...

Στο Mi Global Store(aliexpress) αναφέρει ότι το φέρνει η DHL σε 6-8 εργάσιμες χωρίς τελωνείο για Ευρώπη... και με δώρο Mi Band 3....

Για μένα είναι τρελό deal

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

(Realme X2 pro)Mi 9,Mi Max 3,Mi A2,LG V10 H901,Mi Note 2,Samsung Galaxy S7 Edge, LG V10 , LG G Flex 2 ,Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G3,Lenovo Vibe X2, Coolpad F1, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3,

Προσωπικά, αν δεν είσαι μεγάλος φαν των σέλφι, θα σκεφτόμουν το RN5 αντί για το 6, αφού σε όλα τα άλλα πλην σελφοκάμερας φαίνεται να είναι το ίδιο κινητό, και το πρώτο είναι φθηνότερο και πιο δοκιμασμένα.

Από εκεί και πέρα, το Α2 έχει λίγο καλύτερη κάμερα και επεξεργαστή, οπότε αν η SD κάρτα, το ραδιόφωνο το τζακ και κυρίως η μπαταρία δεν σου κάνουν μεγάλη διαφορά, τότε μάλλον είναι καλύτερη επιλογή.

Για μενα A2 καλύτερο σε όλα εκτός από την μπαταρία...

Και κάτι άλλο δεν βλέπω μειονέκτημα την έλλειψη υποδοχής ακουστικών... εγώ σε όλα τα κινητά που είχα, επειδή κάνω πολύ χρήση ακουστικών, μετα απο κάποιο καιρό χάλαγε η υποδοχή... τώρα είμαι άρχοντας και να χαλάσει 0.50 έχει στο aliexpress ο αντάπτορας...

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Δεν έχω πρόβλημα με τις αγορές μέσω ίντερνετ. Έχω κάνει άπειρες.

Το συγκεκριμένο όμως τηλέφωνο, θα προτιμούσα να το πάρω με εγγύηση λόγω του "touch latency" που αναφέρουν πολλοί στα διάφορα φορα.

Να το πάρεις και να σου παρουσιάζει κανένα τέτοιο κουλό, είναι ξενερα.

Στάλθηκε από το OnePlus 5 χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Σε αυτά τα λεφτά είναι πολύ καλή ευκαιρία. Το συγκεκριμένο δεν έχει την Β20, αν σε ενδιαφέρει.

Έχω 2 Καρτες μια κοσμοτε και μια Wind. Κακό που δεν έχει την 800αρα:(

Βασικά το θέλω για τη γυναικα μου οπότε θα δούμε

• The title was changed to 📱 Αγορά κινητού μαξ 750-800€
  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)
  • The topic was pinned