NetSurfer_g7 Δημοσιεύτηκε October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 29, 2018 Τα τελευταια χρονια εχω παρατηρησει οτι ολο και περισσοτεροι ελληνες γιορταζουν το halloween.Αρκετα μπαρ και εστιατορια διοργανωνουν costume parties,διαφορα μαγαζια διακοσμουνται με κολοκυθες,ιστους αραχνης και αλλα μπιχλιμπιδια που θυμιζουν αυτη την παραξενη αμερικανικη γιορτη,ενω δεν ειναι καθολου απιθανο στα τελη Οκτωβρη να βλεπεις νεους να κυκλοφορουν εξω το βραδυ ντυμενοι φαντασματα,ζομπι ή σκελετοι.Εγω προσωπικα το θεωρω εντελως γελοιο.Δεν βρισκω τον λογο να αντιγραφουμε τους Αμερικανους σε καθε τι.Εξαλλου για τους καθολικους εχει και καποια θρησκευτικη σημασια(ημερα προς τιμην των ψυχων των νεκρων-all hallows day),για εμας δεν εχει απολυτως κανενα νοημα.Εσεις τι πιστευετε γι'αυτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
margaritagr Δημ. October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2018 Αδιάφορο Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tarirs Δημ. October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2018 Αμερικανιες και ξεράσματα..... Παράθεση android or ios or wm......who cares.....??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos Δημ. October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2018 η μα.....ια παει συννεφο με αυτες τις αμερικανιες για αυτο χαλαει ο καιρος και βρεχει...Εδω που το καθιερωσανε οι δικοι μας οι μαγκες σε εισαγωγικα μαγκες δηλαδη ,,, το κανανε για να ξεσαβουριασουνε οτι δεν πουλιεται για να μην μεινει και εχουν χασουρα,,,,οπως γινεται με τις εκπτωσεις που κοροιδευουν το κοσμο...π.χ. μπλουζα πριν την εκπτωση 40 ευρω στην περιοδο εκπτωσεων 52 ευρω και με εκπτωση 40 ευρω παλι,, και ετσι δεν εχουν χασουρα οι εξυπνακιδες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern4 Δημ. October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2018 Halloween, αγιου βαλεντινου και τσικνοπεμπτη. οι πιο αδιοφορες μερες της χρονιας. Παράθεση GreekSupporters | To cult κοινωνικό, πολιτικό και αθλητικό forum Telegram Messenger Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIKU Δημ. October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2018 Γιατί όχι;Αλλά στις ΗΠΑ το έχουν αρκετά διαδεδομένο.Είναι , όπως εδώ με τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.Πάντα κάποιος θα σου χτυπήσει. ----- προσθήκη μηνύματος 67 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Με την ευκαιρεία δείτε και αυτό: ''Χολιγουντιανό υπερθέαμα η Μέρα των Νεκρών στο Μεξικό (pics)'' https://www.ethnos.gr/kosmos/1347_holigoyntiano-ypertheama-i-mera-ton-nekron-sto-mexiko-pics Παράθεση COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2018 Halloween, αγιου βαλεντινου και τσικνοπεμπτη. οι πιο αδιοφορες μερες της χρονιας. Δεν είμαι φαν καμίας από αυτές αλλά αν ήταν να επιλέξω, ξεκάθαρα θα διάλεγα Χάλοουϊν Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mkaras Δημ. October 29, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2018 Για εμπορικούς λόγους μπορεί να γίνει όπως το Black Friday Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Bernadi7 Δημ. October 30, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2018 Για μένα, που έχω ζήσει παιδικά χρόνια στην Αμερική, δεν έχει καμία σχέση το έθιμο, όπως το λανσάρουν σ' εμάς, εντελώς για εμπορικούς σκοπούς. Θεωρητικά είμαι υπέρ, λόγω αναμνήσεων, αλλά πρακτικά για Ελλάδα, είμαι κατά. Περί Black Friday, που αναφέρατε: κάθε φορά που στην Ελλάδα ισχυρίζονται τα καταστήματα πως έχουμε Black Friday, ένας Αμερικάνος πεθαίνει απ' τα γέλια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zerokill Δημ. October 30, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2018 Εγω παντως δεν μπορω να κοιμηθω και γενικα με επηρεαζει και στην λειτουργια του εντερου αν δεν γιορτασω Χαλογουιν Παράθεση Vodafone:Ανακοινώσεις για συνδρομητές Cosmote: Ανακοινώσεις για συνδρομητές NOVA: Γενικές ανακοινώσεις συνδρομητών. zerokill@mowned.com Οδηγίες προς ναυτιλομένους Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geodimis Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Λίγα τα λόγια σας ρε για την Τσικνοπέμπτη. Δεν ξενια γιορτή είναι ιεροτελεστία η Τσικνοπέμπτη από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GraveDigger Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Halloween, αγιου βαλεντινου και τσικνοπεμπτη. οι πιο αδιοφορες μερες της χρονιας. Αδιάφορη η Τσικνοπέμπτη μόνο άμα ΔΕΝ είσαι Έλληνας! Και οι vegans μπορεί να μην είναι βάρβαροι, αλλά Ελληναράδες δεν τους λες με τίποτα! ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Λίγα τα λόγια σας ρε για την Τσικνοπέμπτη. Δεν ξενια γιορτή είναι ιεροτελεστία η Τσικνοπέμπτη από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μόνο για το φαϊ/πιοτο φαντάζομαι :lol: Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NetSurfer_g7 Δημ. October 31, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 H Tσικνοπεμπτη τουλαχιστον εχει ενα νοημα για μας.Εφοσον ακουλουθει μια μακρα περιοδος νηστειας(σαρακοστη),ειναι λογικο λιγο πριν να εχουμε μια γιορτη κρεατοφαγιας.Ειναι η καλυτερη μερα για μενα απο την περιοδο της Αποκριας,την οποια κατα τα αλλα θεωρω γελοια.Οχι την ιδια την Αποκρια σαν θρησκευτικη γιορτη,αλλα τα εθιμα με τα καρναβαλια,τα παρτυ μασκε,τους χαρταετους κτλ.Μου φαινεται πολυ ανοητο και παιδικο ολο αυτο.Ποσο μαλλον το Halloween που ειναι και κατι εντελως ξενοφερτο και εκτος ελληνικης πραγματικοτητας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern4 Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Εαν απο ολους αυτους που.. γιορταζουν/τσικνιζουν την μερα της Τσικνοπεμπτης κάνουν νηστεία, ΝΑΙ ειναι μια σεβαστη ημερα. Ομως αυτο δεν ισχυει.. ουτε το 10% αυτων δεν νηστευουν σαραντα μερες. Ας μην ειμαστε υποκριτες. Παράθεση GreekSupporters | To cult κοινωνικό, πολιτικό και αθλητικό forum Telegram Messenger Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Λέτε λέτε τέτοια, να μας πάρουν την Τσικνοπέμπτη οι αμερικανοί και να μείνουμε με το Χάλογουιν να κοιταζόμαστε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Αδιάφορο αν και κάνει καλό στα παιδιά να ξεχαστούν λίγο από τα καθυνερινα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Το Halloween στην Ελλάδα είναι μία ανοησία. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά, αν κάποιος θέλει να το γιορτάσει, είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλά παραμένει μία ανοησία. Είναι μία θρησκευτική γιορτή, η δυτική εκδοχή της γιορτής των Αγίων Πάντων, που οι ανατολικές εκκλησίες γιορτάζουν μετά την Πεντηκοστή. Και έχει ξεχωριστό νόημα για τις δυτικές χώρες γιατί τα έθιμα που συνδέονται με αυτήν (το μασκάρεμα, το trick or treating κτλ) είναι μέρος της κουλτούρας τους. Εμείς προσπαθούμε (για κάποιο αδιανόητο λόγο) να οικειοποιηθούμε μίας γιορτής που δε μας λέει τίποτα γιατί δεν έχουμε συναισθηματικό δέσιμο μαζί της ούτε έθιμα που να τη συνοδεύουν. Το παράδειγμα με την Τσικνοπέμπτη δεν είναι καλό, άλλωστε το μοναδικό που συμβαίνει εκείνη την ημέρα είναι ότι τρώμε κρέας (ότι και καλά ο σύγχρονος Έλληνας τρώει κρέας τόσο σπάνια που είναι σημαντική ημέρα; :lol::lol: ). Ένα καλό παράδειγμα (που ταιριάζει και οπτικά) είναι οι Απόκριες. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν απόκριες, όχι όπως εδώ τουλάχιστον. Στη Βραζιλία ωστόσο (όπως και στην Ελλάδα) είναι μια μεγάλη γιορτή. Έχουμε συναισθηματικό δέσιμο με τη γιορτή αυτή, έθιμα που τη συνοδεύουν και αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Ξαναλέω ότι είναι ελεύθερος ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει και να γιορτάζει αν θέλει και το ότι ο θερμοσίφωνάς του έβγαλε ζεστό νερό. Είναι όμως προφανές παράλληλα ότι είναι και μία εξαιρετική ευκαιρία για τα μαγαζιά να κάνουν λίγο τζίρο, πατώντας στην μόνιμη και ακόρεστη ανάγκη του Έλληνα να γιορτάσει. Για κάτι. Για οτιδήποτε. Γιορτή δώσε του Έλληνα και ας είναι και επειδή η Παπαρίζου κέρδισε στη Eurovision ή γιατί ο Γαύρος πήρε το πρωτάθλημα. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. October 31, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2018 Το Halloween στην Ελλάδα είναι μία ανοησία. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά, αν κάποιος θέλει να το γιορτάσει, είναι ελεύθερος να το κάνει. Αλλά παραμένει μία ανοησία. Είναι μία θρησκευτική γιορτή, η δυτική εκδοχή της γιορτής των Αγίων Πάντων, που οι ανατολικές εκκλησίες γιορτάζουν μετά την Πεντηκοστή. Και έχει ξεχωριστό νόημα για τις δυτικές χώρες γιατί τα έθιμα που συνδέονται με αυτήν (το μασκάρεμα, το trick or treating κτλ) είναι μέρος της κουλτούρας τους. Εμείς προσπαθούμε (για κάποιο αδιανόητο λόγο) να οικειοποιηθούμε μίας γιορτής που δε μας λέει τίποτα γιατί δεν έχουμε συναισθηματικό δέσιμο μαζί της ούτε έθιμα που να τη συνοδεύουν. Το παράδειγμα με την Τσικνοπέμπτη δεν είναι καλό, άλλωστε το μοναδικό που συμβαίνει εκείνη την ημέρα είναι ότι τρώμε κρέας (ότι και καλά ο σύγχρονος Έλληνας τρώει κρέας τόσο σπάνια που είναι σημαντική ημέρα; :lol::lol: ). Ένα καλό παράδειγμα (που ταιριάζει και οπτικά) είναι οι Απόκριες. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν απόκριες, όχι όπως εδώ τουλάχιστον. Στη Βραζιλία ωστόσο (όπως και στην Ελλάδα) είναι μια μεγάλη γιορτή. Έχουμε συναισθηματικό δέσιμο με τη γιορτή αυτή, έθιμα που τη συνοδεύουν και αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Ξαναλέω ότι είναι ελεύθερος ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει και να γιορτάζει αν θέλει και το ότι ο θερμοσίφωνάς του έβγαλε ζεστό νερό. Είναι όμως προφανές παράλληλα ότι είναι και μία εξαιρετική ευκαιρία για τα μαγαζιά να κάνουν λίγο τζίρο, πατώντας στην μόνιμη και ακόρεστη ανάγκη του Έλληνα να γιορτάσει. Για κάτι. Για οτιδήποτε. Γιορτή δώσε του Έλληνα και ας είναι και επειδή η Παπαρίζου κέρδισε στη Eurovision ή γιατί ο Γαύρος πήρε το πρωτάθλημα. Μπράβο φίλε μου, η καλύτερη τοποθέτηση που έχω διαβάσει. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. November 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2018 Με καλύπτει απόλυτα το παρακάτω : Sent from my SM-G930F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alphaleaderr Δημ. November 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2018 Για μένα, που έχω ζήσει παιδικά χρόνια στην Αμερική, δεν έχει καμία σχέση το έθιμο, όπως το λανσάρουν σ' εμάς, εντελώς για εμπορικούς σκοπούς. Αυτο που εζησες στα παιδικα χρόνια στην Αμερικη, εχει μεταλλαχθει στο πέρασμα του χρόνου σε carnival show... οχι εδω... εκει στην Αμερικη. Εφόσον εκει στην Αμερική εχει μετατραπει σε κάτι τετοιο, τι εικονες περίμενες να μεταδοθουν εδω? Παράθεση Current status: Galaxy S21+, Huawei Matebook 14 (2020), Mi Air 13 (2017) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIKU Δημ. November 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2018 ''Halloween: Χάος και βία στο Παρίσι - Ληστείες, μολότοφ, επιθέσεις σε τραμ'' https://www.news247.gr/kosmos/halloween-chaos-kai-via-sto-parisi.6663704.html Παράθεση COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gringo_ Δημ. June 5, 2019 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2019 Εννοείται κατά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. June 5, 2019 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2019 Εννοείται κιόλας, αλλά δε μας λες τον λόγο που είσαι κατά. Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos Δημ. June 5, 2019 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2019 κατα με τα μπουνια που λενε.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts