Jump to content

Sony Xperia XZ3

JimZe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

r31134 τραβαει raw αρχειο;

εαν κατεβασεις το Lightroom cc και πας στην καμερα του στην εφαρμογη εχει αριστερα ενα κουμπι που σε αφηνει να διαλεξεις η jpeg η dng για να τραβηξεις,σε εμας που δεν υποστηριζει raw δεν αλλαζει παραμενει jpeg.

κανε εναν κοπο ρε τρελε να μας πεις αφου μπηκες για τα καλα στο πειραμα!

r31134 τραβαει raw αρχειο;

εαν κατεβασεις το Lightroom cc και πας στην καμερα του στην εφαρμογη εχει αριστερα ενα κουμπι που σε αφηνει να διαλεξεις η jpeg η dng για να τραβηξεις,σε εμας που δεν υποστηριζει raw δεν αλλαζει παραμενει jpeg.

κανε εναν κοπο ρε τρελε να μας πεις αφου μπηκες για τα καλα στο πειραμα!

Θα το δοκιμασω.

Αυτό είναι?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.lrmobile&hl=el&rdid=com.adobe.lrmobile

Δεν υπάρχει κουμπί ή κάτι άλλο.Ούτε στο auto ούτε στο pro. Μόνο αυτό βρήκα στις γενικές ρυθμίσεις της εφαρμογής. Προφανώς η κάμερα γενικώς είναι κουτσουρεμενη στην beta

Screenshot-20190511-170843.png

Μπορεί και να είναι κλειδωμένο.

Οταν μπαινεις στην κάμερα εχει στα αριστερά στο κέντρο εναν διακόπτη που τον πας απο jpeg σε dng.

Αλλα δε θα υπάρχει,θα το έβλεπες.

Κριμας!!!

Μιας και η συσκευή άλλαξε και όνομα και έτσι φαίνεται και στο playstore, δοκίμασα μη τυχόν παίξει gcam αλλά τζίφος... Μη συμβατή και παλι

Ναι για αυτο σε ρώτησα για το raw,το επομενο βημα θα ηταν μια gcam,αλλα που!!!!!!

Sony = στριμμαντερος γερος σε αυτο το κομμάτι.

υπομονή με την νέα σειρά για αυτο το κομμάτι

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

Aυτη η λειτουργια μου αρεσε παρα πολύ και εχει αρκετες δυνατότητες. Κανω copy paste το κειμενο από τη σχετικη ανακοινωση στο φορουμ εδώ: "τα "digital wellbeing" χαρακτηριστικά, στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο προηγούμενο Android, τώρα προστίθεται ένα νέο "focus mode" που μπλοκάρει τα περισσότερα alerts και ειδοποιήσεις εφαρμογών επιτρέποντας σημαντικές επαφές (όπως π.χ. μέλη της οικογένειάς σας) να επικοινωνήσουν μαζί σας. Υπάρχουν επίσης περισσότερα εργαλεία για τους γονείς ώστε να διαχειρίζονται το χρόνο των παιδιών τους."

Screenshot-20190511-133106.png

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.wellbeing&hl=el

Edited by r31134

Ένα αρκετά σημαντικό bug που κρασάρει και κλείνει τον Nova launcher είναι όταν επιλέγω την εμφάνιση του app drawer να είναι σε μορφή λίστας. Ήδη στάλθηκε bug report.

Για τα gestures αν και είχαν αναφερθεί μερικά προβλήματα με το back gesture που γίνεται με τράβηγμα από το δεξί άκρο της οθόνης προς αριστερά ή από το αριστερό ανάποδα. Λίγο σε μπερδεύει όταν είσαι σε μενού εφαρμογών και αντί να κάνεις πίσω, συνήθως ασυναίσθητα κάνεις tap όπου χτυπήσεις την οθόνη. Νομίζω είναι καθαρά θέμα συνήθειας. ήδη βελτιώθηκα προσωπικά.

Από τη λειτουργία για προγραμματιστές μπορείς να αλλάξεις γραμματοσειρά (μόνο μία εξτρά διαθέσιμη πέρα από την στοκ) όπως επίσης και να αλλάξεις το χρώμα έμφασης (προεπιλογή τιρκουαζ, μωβ, μαύρο, πράσινο). Το χρώμα έμφασης είναι αυτό που φαίνεται συνήθως πάνω πάνω στα μενού. Το μαύρο δεν αποδίδεται σωστά ενώ έχω ενεργοποιημένο το Dark Mode.

Tο ακόμα καλύτερο είναι ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι μια και μοναδική και λειτουργεί χωρίς να κάνει το κινητό να λαγκάρει στο scrolling (είχαμε θέμα). Δουλεύει με χρονοδιάγραμμα ή με ποσοστό μπαταρίας (από 75% και κάτω).

Από 96% που το έβγαλα από την φόρτιση, δείτε ως τώρα με τη συνήθη χρήση μου και πολύ ψάξιμο ρυθμίσεων.

Screenshot-20190512-114806.png

Βοηθάει πάρα πάρα πολύ και η εξοικονόμηση και το σκούρο θέμα.

Αν συνεχίσει έτσι θα μείνω με την Q Beta.

@Άρχοντα ήδη κάποιος έχει ρωτήσει για την customization version που έχεις και εσύ και του απάντησαν ότι ίσως δώσουν και γι αυτήν το μέλλον.

Edited by r31134

Καλημέρα :) Δημήτρη σε ευχαριστώ, αξίζει η αναβάθμιση παρά τα θέματα που εμφάνισε.

Χθες μετά την αναβάθμιση του Chrome στην έκδοση 74 με μια ρύθμιση απέκτησε μαύρο φόντο.

Το έβαλα ανταλλαγή το θηρίο με Νοτε 9 αλλά μηδέν ενδιαφέρον, όπως μου είπε μέλος σε διπλανό φόρουμ Sony και LG δεν τα θέλει κανείς, μπορεί η LG να μην είναι συνεπής στις αναβαθμίσεις τους αλλά η Sony είναι άρτια, μη ξεχνάμε ότι το δικό μας ήρθε με την 9 όταν οι υπόλοιπες ναυαρχίδες την πήραν μήνες μετά.

Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. 

Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. 

Samsung Galaxy buds live white. 

hqdefault.jpg

Πως γίνεται μαύρο φόντο στον Chrome? Δεν βρισκω κάποια επιλογή γι αυτό.

Μας μπερδεύεις λίγο. Από την μία μιλάς με τα καλύτερα λόγια για το ΧΖ3 αλλά πάλι θες να το δώσεις για 2η φορά.

Το έχεις και μπιμπελό.

Με το τελευταίο update τις άλλες αλλαγές παρατήρησες?

Edited by r31134

Δημήτρη απλά μην πατήσεις σε έτοιμα λινκ γράψε τα χειροκίνητα.

Δεν εχω δει αλλες διαφορες.

Απλως και το θεμα με το φουλ σημα και η αναβαθμιση με χαλασε λιγο, φυσικα με αυτο θα πορευτω αφου ουτε το δινω σε χαρισμα τιμη ουτε διαφορες δινω, το Νοτε το σκρφτομαι για λιγο μεγαλυτερη οθονη, φουλ σημα και γραφιδα.

Edited by Arxontas71

hqdefault.jpg

Ευχαριστω.Το έκανα αν και νόμιζα θα έχει έτοιμη επιλογή. Άμα έχουν βάλει και δυνατότητα να πάει η μπάρα κάτω θα είναι πολύ δυνατό αλλα τελείως μαύρο δεν έγινε και πάλι. Kiwi και πάλι Kiwi

Ευχαριστω.Το έκανα αν και νόμιζα θα έχει έτοιμη επιλογή. Άμα έχουν βάλει και δυνατότητα να πάει η μπάρα κάτω θα είναι πολύ δυνατό αλλα τελείως μαύρο δεν έγινε και πάλι. Kiwi και πάλι Kiwi

Εγινε ενα βημα, μαυρο σαν το Kiwi δεν ειναι, εξοικονομηση να γινετε το θετικο.:)

hqdefault.jpg

Σαφώς. Τα σκούρα θέματα είναι καλοδεχούμενα και πολύ αποδοτικά-ξεκούραστα.

Ξέχασα να αναφέρω ότι μπορείς να αλλάξεις και το σχήμα των εικονιδίων συστήματος.

Από απλά στοκ κυκλικά τα έκανα squircle (Οι έξτρα επιλογές είναι Square,teardrop,squircle,rounded rectangle)

Το είχανε σταματήσει από κάποια έκδοση και μετά. Αν το επανέφεραν, είναι τρομερά βολικό.

Δημήτρη πως πάει η αναβάθμιση; είχες άλλα θέματα, η φώτο που ανέβασες πολύ ωραία.

Βλέπω τα σχόλια στην κοινότητα για τις εκδόσεις version και μου ανάβουν τα λαμπάκια :mad:

hqdefault.jpg

Μια χαρα. Χθες εφαγε ένα γερο σκαλωμα και επανηλθε με hard reset. 2-3 πραγματάκια τα εχω αναφερει.

Οσο για την κοινοτητα… σκεψου μονο ότι καποιες μεγαλε εταιριες δεν δινουν καθολου την Q Beta και η Huawei για να το δωσει πρεπει να εισαι ο ιδιος developer και να εχεις ανεβασει τουλάχιστον μια εφαρμογή ο ιδιος…

Τωρα η Sony το εδωσε ετσι.Μπορει λενε να δωσει και σε άλλες version

Edited by r31134

Μια χαρα. Χθες εφαγε ένα γερο σκαλωμα και επανηλθε με hard reset. 2-3 πραγματάκια τα εχω αναφερει.

Οσο για την κοινοτητα… σκεψου μονο ότι καποιες μεγαλε εταιριες δεν δινουν καθολου την Q Beta και η Huawei για να το δωσει πρεπει να εισαι ο ιδιος developer και να εχεις ανεβασει τουλάχιστον μια εφαρμογή ο ιδιος…

Τωρα η Sony το εδωσε ετσι.Μπορει λενε να δωσει και σε άλλες version

Νομίζω ότι θα βελτιώνεται συνεχώς, σκάλωμα λες μάλλον θα πάγωσε τελείως;

Βλέπεις δεν ήμουν επιφυλακτικός εξαρχής να περάσω την q και μου την έκαναν, με αυτά που διάβασα δεν προσλεπω σε κάτι περισσότερο.

Πέρασα και από Γερμανό σήμερα να ρωτήσω μήπως υπάρχει επιλογή περάσματος ρομ κοσμοτε και φυσικά δεν είχαν ιδέα,.

hqdefault.jpg

Εγινε τελειως λευκη και τελειως φωτεινη η οθονη και δεν συνερχοτανε με τιποτα. Συνηλθε με hard reset (μπορει να επιασε και το απλο on/off). Αυτό εγινε ενώ προσπαθουσα να εντοπισω συσκευες με το Bluetooth.

Προχθες το βραδυ ψαρωσα αγρια όμως. Στην εφαρμογή Digital Wellbeing εχει μια επιλογή Wind Down μεσω της οποιας μπαινει σε κατασταση "Μην ενοχλείτε" και αμα θες ενεργοποιείς παραλληλα να εχει αποχρωση του γκρι η οθονη και προφανως χωρις χρωμα σε ότι βλέπεις.Σαν παλια τηλεοραση ένα πραμα.Το ειχα βαλει να ενεργοποιηθει με χρονοδιάγραμμα χωρις να ξερω τι κανει και το ξεχασα.

Στις 01.00 το βραδυ ενώ σκαλιζα τις λειτουργιες προγραμματιστη και τα κινουμενα γραφικα,ξαφνικα χαθηκαν τα χρωματα της οθονης. Εψαχνα να δω αν εκανα καμια βλακεια. Εκανα restart και ενώ ξεκινουσε εγχρωμο,γυρνουσε σε ασπρομαυρο.

Ε αφου το ειδα πιο ψυχραιμα και ανοιξα ολες τις ειδοποιήσεις μεχρι κατω,βρηκα τον ενοχο και ησυχασα. Δεν ηταν κολλημα απλα πιστεψα ότι εγινε χοντρη χαζομαρα. Τελος καλο...

Θα τα χρειάστηκες για τα καλά Δημήτρη, το τελευταίο να είναι και να πηγαίνει βούτυρο η beta.

hqdefault.jpg

Ημουν προετοιμασμένος για μεγαλα κολληματα,να μη δουλευουν βασικες λειτουργιες ή να κολλανε και επανεκιννησεις αλλα τελικα κάθε μερα απομακρύνεται ολο και περισσοτερο το ενδεχομενο να γυρισω στην κανονικη 9αρα. Εκτος αν υποχρεωθούμε καποια στιγμη.

Τα θετικα είναι περισσοτερα και σημαντικοτερα από μερικα μικροκολληματα συγκεκριμενων εφαρμογών.

Θελω να δω αν μας δωσουν και καποιο update συντομα.

Το μονο δυσλειτουργικο είναι ότι η εφαρμογή για το συναγερμο του αμαξιου δεν συνδέεται πλεον αλλα αυτό είναι απαγορευση του συναγερμου το οποιο δεν βρισκει την οριζομενη εξ αρχης συσευη για να επικοινωνησει . Εχω όμως εναλλακτικη λειτουργια χωρις το κινητο οποτε οκ.

Αυτό ακριβώς πίστευα και εγώ γιαυτό την ήθελα εγκατεστημένη.

Νομίζω εξ αρχής οι δύο μας είχαμε εκφράσει την επιθυμία να την δοκιμάσουμε.

hqdefault.jpg