Jump to content

iPhone XR

ccypruss000
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα έρχεται κι η 13.1 public beta, ελπιζω να μη τη γκαντεμιασα και κάνει το κινητο απροσπελαστο όπως μια απο τις τελευταίες ενημερώσεις της 12

Δυστηχως η Apple δεν φαινεται να εμαθε απο το κραξιμο που εφαγε το Iphone XR για την χαμηλη του αναλυση,αν τελικα ισχυουν τα leaks που βγηκαν στην φορα.

https://www.gsmarena.com/iphone_11_iphone_11_pro_and_iphone_11_pro_max_have_all_their_specs_seemingly_leaked-news-38965.php

Θετικοτατη η αισθητη αυξηση σε ολες τις μπαταριες οπως και η αυξηση σε μνημη ram.

• Administrators
Το κράξιμο το έφαγε από αυτούς που κοιτάζουν τα specs, όσοι το πήραν δεν είχαν κανένα παράπονο από την ανάλυση. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει εκεί στην apple αλλά η οθόνη με δεδομένα τα χαρακτηριστικά της είναι εντυπωσιακή στη πράξη.

Modpic.gif

Το κράξιμο το έφαγε από αυτούς που κοιτάζουν τα specs, όσοι το πήραν δεν είχαν κανένα παράπονο από την ανάλυση. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει εκεί στην apple αλλά η οθόνη με δεδομένα τα χαρακτηριστικά της είναι εντυπωσιακή στη πράξη.

+1000 Το έχω πει και εγώ τόσες φορές αλλά μερικοί ΔΕΝ...

Φιλε Fulgore η Apple έφαγε τόσο μεγάλο κράξιμο για το XR, που αυτό έγινε...best seller. :lol:

Sent from my iPad using Tapatalk

• Administrators
Να έχει και κάτι να κράζει ο Lew απο το UnboxTherapy. :lol:

Ότι και να λένε αυτοί δεν έχει σημασία όταν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε μόνοι μας. Είναι πολύ εύκολο σε οποιοδήποτε κατάστημα να βάλεις ένα XR δίπλα σε ένα XS Max για να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι τι δουλειά έχει γίνει στην οθόνη του XR. Και για να προλάβω σχετικά σχόλια, επ ουδενί δεν λέω ότι είναι καλύτερη του XR, αλλά πόσο καλή είναι σε σχέση με την κορυφαία οθόνη του XS Max.

Modpic.gif

Ότι και να λένε αυτοί δεν έχει σημασία όταν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε μόνοι μας. Είναι πολύ εύκολο σε οποιοδήποτε κατάστημα να βάλεις ένα XR δίπλα σε ένα XS Max για να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι τι δουλειά έχει γίνει στην οθόνη του XR. Και για να προλάβω σχετικά σχόλια, επ ουδενί δεν λέω ότι είναι καλύτερη του XR, αλλά πόσο καλή είναι σε σχέση με την κορυφαία οθόνη του XS Max.

Ειδικά αυτοί οι YouTubers τα παίρνουν για να πούνε αυτά που πρέπει

Ποιος τους ακούει;;;

Αν δεν πιάσεις την συσκευή στα χέρια σου δεν μπορείς να καταλάβεις από αυτούς τι είναι σωστό και τι οχι

Nokia 8800 Scirocco

Βρε μια χαρα ειναι η οθονητου xr αν δεν εχεις το κινητο πολυ κοντα(οπως πχ στο κρεββάτι/καναπε ξαπλωμενος)απλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουσε να ειναι και καλυτερη.

Δηλαδη για κοντα 1000ευρω αρχικη τιμη,δεν ειναι παραλογο να ζηταει καποιος εν ετη 2019 εστω 1080p οθονη οπως ειχαν εδω και ποσα χρονια τα plus μοντελα.

Βρε μια χαρα ειναι η οθονητου xr αν δεν εχεις το κινητο πολυ κοντα(οπως πχ στο κρεββάτι/καναπε ξαπλωμενος)απλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουσε να ειναι και καλυτερη.

Δηλαδη για κοντα 1000ευρω αρχικη τιμη,δεν ειναι παραλογο να ζηταει καποιος εν ετη 2019 εστω 1080p οθονη οπως ειχαν εδω και ποσα χρονια τα plus μοντελα.

650€ κάνει η συσκευή και είναι κατά πολύ ανώτερη από πολλές ναυαρχίδες Android

Και οθόνη έχει πολύ καλή και από κοντά να την κρατάς και όπου θέλεις να την κρατάς

Έγινε μόδα τώρα με τις amoled και όλοι θέλουμε αυτά μόνο λες και δεν υπάρχουν άλλα καλύτερα

Ένα πάνελ δεν είναι μόνο η ανάλυση μόνο τα μαύρα μόνο η φωτεινότητα

Όλα μαζί συντελούν

Nokia 8800 Scirocco

Δεν βαρεθήκατε μερικοί με αυτή την ιστορία με τη οθόνη; 10 μήνες με την συσκευή και δεν με έχει ενοχλήσει η ανάλυση της οθόνης αντίθετα μάλιστα και λόγω αυτής της οθόνης πετυχαίνει η συσκευή πολύ καλές αυτονομιες

Δεν έχετε καταλάβει δυστυχώς πολλοί ακόμα το 2019 ότι η Apple δεν δουλεύει με αναλύσεις τηλεοράσεων ή οθονών λαπτοπ πχ 720p/1080p/2160p.

Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή:

Η Apple δουλεύει με δικές της αναλύσεις και δικά της ppi επειδή το iOS έχει δικά του rendering guidelines και API από το πρωτο iPhone των 164ppi. Αυτό ας το ορίσουμε ως 1Χ (αρχική βασική ανάλυση του UI). H Apple θεωρεί ως αξίωμα τα 44x44 pixels ως ένα touch point. Ένα σημείο ξεκάθαρης διακριτής αφής ενός ενηλίκου δακτύλου για την διεπαφή μεταξύ χρήστη και λειτουργικού συστήματος/εφαρμογής σε όλα τα λειτουργικά της. Βάσει αυτού του «αξιώματος» χτίστηκε όλη η απεικόνιση σε κάθε λειτουργικό αφής της Apple.

Παρατηρωντας τις αναλύσεις όλων των προϊόντων της Apple, εύκολα συμπεραίνουμε πως ούτε σε iPhone ούτε σε iPad ούτε σε κανέναν mac δεν υπάρχουν αναλύσεις τηλεοράσεων, αλλά αναλύσεις της Apple που ταιριάζουν στα OS της και στον χειρισμό τους βάσει touch points και διεπαφή χρήστη και συσκευής.

Οι οθόνες των «απλών» iPhones μετατράπηκαν το 2010 με το iPhone 4 σε Retina ως 2Χ (326ppi) και τα πιο premium X/XS μετατράπηκαν προσφάτως σε 3Χ (458ppi).

- Θα ρωτήσετε: Και οι 1080p (401 ppi) οθόνες των 6/7/8 Plus?

Η απάντηση είναι ότι η Apple αναγκαστικά έβαλε 1080p οθονες επειδή δεν βρήκε 3Χ ppi πάνελ με τις προδιαγραφες που ήθελε η/και στις ποσότητες εκατομμυρίων που χρειαζόταν. Επίσης αν έβαζε ίδια ανάλυση με τα «απλά μοντέλα» κανεις δεν θα αγόραζε τα ακριβότερα που θα έδειχναν «χειρότερα» (ίδια ανάλυση σε μεγαλύτερη οθόνη = μικρότερο ppi density).

-Και πως έδειχνε το iOS 1080p αφού μας είπες ότι είναι ρυθμισμένο για άλλες αναλύσεις; Δυστυχώς σε εκείνα τα μοντέλα η GPU έκανε downscale rendering από 3X σε 1080p που έδειχνε η οθόνη. Γράφω «δυστυχώς» επειδή αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση της GPU και ήταν ένας λόγος που τα 6-6s Plus μπούκωναν εύκολα στο UI λόγω υψηλών απαιτήσεων από τη GPU.

Οποτε το ερώτημα «γιατί η Apple δεν έβαλε 1080p οθόνη στο XR» που είναι τόσο ακριβό σαν συσκευή, είναι επειδή η Apple δεν θα ξαναβάλει ΠΟΤΕ 1080p σε καμία συσκευή της και επειδή αν έβαζε 3Χ (458ppi) στο XR, τα πιο ακριβά δεν θα τα αγόραζαν ούτε μέσα στο Cupertino. Δεν θα είχαν κανένα απολύτως νόημα ως συσκευές.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by protsimer

Τόσα χρόνια ασχολούνται με κινητά και ακίνητα και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τα iPhone είναι πιο ακριβά από διάφορες σαβούρες των Android

Νομίζουν ότι επειδή έχουν καλή οθόνη επεξεργαστές κλπ κλπ

Δ

Οποτε το ερώτημα «γιατί η Apple δεν έβαλε 1080p οθόνη στο XR» που είναι τόσο ακριβό σαν συσκευή, είναι επειδή η Apple δεν θα ξαναβάλει ΠΟΤΕ 1080p σε καμία συσκευή της και επειδή αν έβαζε 3Χ (458ppi) στο XR, τα πιο ακριβά δεν θα τα αγόραζαν ούτε μέσα στο Cupertino. Δεν θα είχαν κανένα απολύτως νόημα ως συσκευές.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σε ευχαριστω πολυ για το ευστοχο σχολιο σου που κατα μεγαλυτερη πιθανοτητα ειναι και ο λογος που γινεται οτι γινεται.

Edited by Fulgore1

Ρε ναι εννοείται, πλάκα έκανα. Για μένα το κινητό είναι εξαιρετικό, το έχω τώρα 4 μήνες (σήμερα έχει γενέθλια) και το χαίρομαι καθημερινά. Το μοναδικό του πραγματικό κουσούρι θα έλεγα οτι είναι το βάρος.

Η κατάσταση είναι αντίστοιχη με τα αυτοκίνητα, μπορεί ένα πιο καλοστημένο, πιο ελαφρύ αλλά πιο αδύναμο αυτοκίνητο να είναι πιο γρήγορο απο ένα που έχει μια τεράστια μηχανή αλλά δε στρίβει ούτε με αίτηση. Τα χαρακτηριστικα στα χαρτιά λένε πάντα τη μισή αλήθεια :cool:

Για μένα το κινητό είναι εξαιρετικό,

Κανεις δεν ειπε οτι το κινητο ειναι κακο.

Αυτο που αναφερθηκε εξ αρχης ειναι οτι η Apple θα μπορουσε να βαλει στο XR ή στο Iphone 11(αν ισχυουν οι φημες)και καλυτερη οθονη(και δεν αναφερομαι σε amoled),αλλα οπως ειπε και ο συμφορουμιτης πιο πανω μετα κανεις δεν θα αγοραζε καθολου τα αλλα μοντελα.

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Μια απο τα ιδια ισχυουν και για το usb dongle που εβγαλαν απο τα κουτια.

Προφανως και σε κινητα τοσο μεγαλης αξιας,δεν τους ειναι κοπος να βαζουν το dongle που ουτε 10ευρω δεν κοστιζει,μην πω ακομα και μια θηκη σιλικονης ξερω γω. Αλλα αν δουμε μετα τι πωλησεις κανουν απο αυτα τα αξεσουαρ,καταλαβαινουμε γιατι το κανουν,παρολο που ειναι σαν κινηση εις βαρος μας.

Edited by Fulgore1

Κανεις δεν ειπε οτι το κινητο ειναι κακο.

Αυτο που αναφερθηκε εξ αρχης ειναι οτι η Apple θα μπορουσε να βαλει στο XR ή στο Iphone 11(αν ισχυουν οι φημες)και καλυτερη οθονη(και δεν αναφερομαι σε amoled),αλλα οπως ειπε και ο συμφορουμιτης πιο πανω μετα κανεις δεν θα αγοραζε καθολου τα αλλα μοντελα.

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Μια απο τα ιδια ισχυουν και για το usb dongle που εβγαλαν απο τα κουτια.

Προφανως και σε κινητα τοσο μεγαλης αξιας,δεν τους ειναι κοπος να βαζουν το dongle που ουτε 10ευρω δεν κοστιζει,μην πω ακομα και μια θηκη σιλικονης ξερω γω. Αλλα αν δουμε μετα τι πωλησεις κανουν απο αυτα τα αξεσουαρ,καταλαβαινουμε γιατι το κανουν,παρολο που ειναι σαν κινηση εις βαρος μας.

Μα ποιο ο λόγος του dongle αφού θέλουν να έχεις Airpods;

Αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας

Εάν είναι να είχε και θύρα υπέρυθρων, θύρα ακουστικών, κάρτα μνήμης, 4 κάμερες, 12ram, 12 πυρήνες, 6000mah μπαταρία και να είχε όνομα blackview

Όσο για την οθόνη τα είπε πιο πάνω ο φίλος

Έχει τα δικά της στάνταρ η apple και δεν ακολουθεί καμιά μόδα του ανταγωνισμού σχεδόν

Δικιά της γραμμή έχει και πολλές φορές δεν μας αρέσει

Φυσικά όλα αυτά τα κάνουν για το μεγαλύτερο κέρδος τους. Ένα τόσο κλειστό οικοσύστημα φέρνει περισσότερα κέρδη πουλώντας ακόμα και λιγότερα κομμάτια σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Nokia 8800 Scirocco

Και dongle να σου εχουν μεσα στο κουτι,παλι αν θες να το πας σε ασυρματο θα τα παρεις τα airpods.

Παρα πολλοι που εχουν αγορασει τα airpods,τα εχουν αγορασει σε συσκευες παλιοτερες του xr οι οποιες ειχαν dongle στο κουτι.

Απαξ και μαθεις με ασυρματα(λογω ευκολιας προφανως)μετα δεν υπαρχει γυρισμος.

Εγω για παραδειγμα ειτε εχουν,ειτε δεν εχουν τα νεα iphone dongle μεσα στο κουτι,θα ειχα αγορασει ηδη τα airpods αν δεν ειχα διαβασει οτι παιζει το ενδεχομενο να δουμε νεα στην παρουσιαση των νεων iphone(και αρα αναγκαστικα περιμενω).

Και dongle να σου εχουν μεσα στο κουτι,παλι αν θες να το πας σε ασυρματο θα τα παρεις τα airpods.

Παρα πολλοι που εχουν αγορασει τα airpods,τα εχουν αγορασει σε συσκευες παλιοτερες του xr οι οποιες ειχαν dongle στο κουτι.

Εγω για παραδειγμα ειτε εχουν,ειτε δεν εχουν τα νεα iphone dongle μεσα στο κουτι,θα ειχα αγορασει ηδη τα airpods αν δεν ειχα διαβασει οτι παιζει το ενδεχομενο να δουμε νεα στην παρουσιαση των νεων iphone(και αρα αναγκαστικα περιμενω).

Ανέφερα και πιο πάνω ότι έχει δική της τακτική η Apple για αυτό το κάνει

Δεν συμφωνώ με αυτήν αλλά κατανοώ τον τρόπο σκέψης της εταιρείας

Θεωρώ ότι οι Αμερικάνοι δεν νοιάζονται για το dongle

Nokia 8800 Scirocco

Δυστυχώς για εμάς που πρέπει να ακούμε και λίγο ραδιόφωνο, αναγκαστικά παίρνω ακουστικά με καρφί που τα εναλλάσσω ανάμεσα στις συσκευές.... ραδιοφωνάκι, κινητό apple, κινητό Samsung.

Και σίγουρα φαντάζεστε ποια δεν βολεύει και τόσο...

Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται!

Αμα θες μόνο για ευκολία και κυρίως για χρήση κλήσεων κλπ πας σε AirPods. Αν θες για μουσική, τα Airpods είναι κακή επιλογή, ούτε μονώνουν κι ακούγονται πάρα πολύ στο γύρω περιβάλλον. Απο το να τα ειχε και να χρεωνε το πακέτο παραπάνω, καλύτερα να μη τα έχει. Δωρεάν δε θα έπαιζε με τίποτα :p

Ωστόσο τα ασύρματα νομίζω είναι must, ειδικά όταν έχουν πάει εκεί οι τιμές πλέον, σε όλες τις εταιρίες. Μια στο τόσο βάζω ενσύρματα στο τηλέφωνο για καμία κλήση και με χαλάει :lol:

Καλησπέρα θέλω να αγοράσω το iPhone XR και βλέπω ότι στο Σκρουτζ ξεκινάνε από 650 περίπου αλλα λένε κατόπιν παραγγελίας.Το αμέσως επόμενο μαγαζί που το έχει άμεσα διαθέσιμο το έχει 100€ πάνω.

Αυτα που έχουν 650 μήπως είναι μούφα η δεν ξέρω και εγώ τι;

Apple Iphone 11 Black/Ipad mini 4 space gray

Skroutz και κατόπιν παραγγελίας σημαίνει ότι μπορεί να μην παραλάβεις ποτέ την συσκευή που παρήγγειλες....

Καλησπέρα θέλω να αγοράσω το iPhone XR και βλέπω ότι στο Σκρουτζ ξεκινάνε από 650 περίπου αλλα λένε κατόπιν παραγγελίας.Το αμέσως επόμενο μαγαζί που το έχει άμεσα διαθέσιμο το έχει 100€ πάνω.

Κοίτα και bestprice, αλλά από τα καταστήματα που βλέπω δύσκολα να μην παραλάβεις.

When the going gets tough,the tough get going...

Κατοπιν παραγγελια εχουν γιατι πολυ απλα δεν εχουν γενικα stock οπως οι μεγαλες αλυσιδες.

Μουφα δεν ειναι παντως,το drele πχ που το βλεπω πανω πανω φερνει κανονικα στις τιμες που γραφει.

• The title was changed to iPhone XR
  • The topic was unpinned