montoya_42 Δημ. April 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2020 αρκετά κουνημένη.. 1/4 shutter με τον τηλεφακό και χωρίς τρίποδο.. γκολ απο τα αποδυτήρια Το θέμα είναι τι μπορεί να προσφέρει το ois σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν θυμάμαι είναι και με 4x (για να αποφύγω τα σπίτια/λάμπες) Θα την δω αύριο σε pc.. Κανένας το φεγγάρι σήμερα. Εδώ παίζει κρυφτό με τα σύννεφα..... ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Τώρα που την ζουμάρω στο κινητό είναι όντως κουνημένη. Ειδικά το δέντρο με τα φύλλα πήγε περίπατο. Δεν θυμάμαι αν εστίασα στη φωλιά αλλά κι αυτή δεν. Νομίζω κάποια κλωνάρια (αριστερά) βγήκαν καλύτερα. Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2020 αντε να σας βαλω και με τριποδακι, 1x, 5x, 10x αντιστοιχα, tap & shot στο κεντρο νομιζω σε ολες: S20 ultra by Nikos Bletas, on Flickr P30 pro by Nikos Bletas, on Flickr εδω εχω κανει ταπ στην πρασιναδα: S20 ultra by Nikos Bletas, on Flickr P30 pro by Nikos Bletas, on Flickr εδω στον κορμο: S20 ultra by Nikos Bletas, on Flickr P30 pro by Nikos Bletas, on Flickr Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punisher24 Δημ. April 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2020 στο πρωτο σετ προτιμώ p30.. λιγο σκοτεινή και αυξημένο κοντραστ το ultra στα άλλα δυο σετ μου αρεσει το ultra, πιο δυνατός και με καλύτερη λεπτομέρεια ο τηλεφακος του Παράθεση aka bill_thes Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2020 Το θέμα είναι τι μπορεί να προσφέρει το ois σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν θυμάμαι είναι και με 4x (για να αποφύγω τα σπίτια/λάμπες) Θα την δω αύριο σε pc.. Κανένας το φεγγάρι σήμερα. Εδώ παίζει κρυφτό με τα σύννεφα..... ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Τώρα που την ζουμάρω στο κινητό είναι όντως κουνημένη. Ειδικά το δέντρο με τα φύλλα πήγε περίπατο. Δεν θυμάμαι αν εστίασα στη φωλιά αλλά κι αυτή δεν. Νομίζω κάποια κλωνάρια (αριστερά) βγήκαν καλύτερα. Πως καταφερες 1/4 ? Χειροκινητα πηγες? Noμιζω το πηγες μονοτερμα "1/4 στο βασικο με οις καποτε...1/4 στο τηλεφακο".. Δεν παει ετσι. 1 πολυ βαρια 2 στοπ..που αμφιβαλλω για τα δυο αλλα ας πουμε οτι σε νορμαλ φακο η εικονα περναει ελεω νορμαλ φακου (σε σχεση με τηλεφακο). Δλδ..απο ενα ισοδυναμο 26mm στο φακο να πεσεις σε 1/8 στο κλειστρο. Στο τηλεφακο απο 140 μοιρες τα αντιστοιχα δυο στοπ ειναι 1/35...1/40. Που απο το προηγουμενο σετ του νικου ειναι miss or hit...εκει (και με 1/50 εε) Και σε μεγαλυτερο ζουμ που κανει αλλο ιντερπολατιον θες πραγματικα ειτε τριποδο ειτε πολυ μικρο χρονο. Αλλα πολυ μικρο. αντε να σας βαλω και με τριποδακι, 1x, 5x, 10x αντιστοιχα, tap & shot στο κεντρο νομιζω σε ολες: ... Ωραιος..δεν χρειαζοτανε αλλα φαινεται καλυτερα η ανωτεροτητα του ultra απο οτιδηποτε κινητο φερει τη λεξη ζουμ στη πλατη του σε ρεβιου κλπ... Λιγο το κοντραστ να χαμηλωνε απο τον 108αρι...(ή εσύ απο τις ρυθμισεις :p) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. April 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2020 Δεν έχω γνώσεις,σίγουρα το σαμυ καλύτερο και σαν ποιο νέα τεχνολογία λογικό,αλλά και το p αξιοπρεπέστατο στο ζουμ. Παράθεση Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
r31134 Δημ. April 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2020 Μαγικο το p30!!! Στο 2ο και 3ο σετ εξαφανισε ολοκληρο βουνο στο βαθος!! Εκτος τα σκοταδια του πρωτου σετ που και παλι μου ειναι σχετικα αποδεκτα, παλι samsung θα προτιμουσα αναμεσα στα 2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. April 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2020 Ούτε εγώ έχω τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά όντως το βουνό πίσω μπαμ κάνει! Ακόμα και ο ουρανός καλύτερα φαίνεται στο S20 ultra. Κι εγώ υπέρ του Ultra είμαι. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 (edited) Μαγικο το p30!!! Στο 2ο και 3ο σετ εξαφανισε ολοκληρο βουνο στο βαθος!! Εκτος τα σκοταδια του πρωτου σετ που και παλι μου ειναι σχετικα αποδεκτα, παλι samsung θα προτιμουσα αναμεσα στα 2. Ούτε εγώ έχω τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά όντως το βουνό πίσω μπαμ κάνει! Ακόμα και ο ουρανός καλύτερα φαίνεται στο S20 ultra. Κι εγώ υπέρ του Ultra είμαι. αυτο παιδες συνεβη λογω του ταπ που εκανα στο κεντρο στο φυτο, φωτομετρησε εκει και εκαψε το φοντο αρκετα.Κατα τα αλλα, το σ20 απλα καταφερε να το κρατησει ειτε γιατι μετα το ταπ "καταλαβε" οτι το καιει και το σκοτεινιασε λιγο παραπανω ειτε γιατι εχει καλυτερο dynamic range. Στην 1η πχ εχει γινει το αντιθετο, δεν εχει ανοιξει καλα το πευκο το s20 ενω το p30 το εχει ανοιξει και δεν εχει καψει το φοντο, απλα στο σ20 το φοντο φαινεται πιο ζωηρο, ομως θεωρω καλυτερη του p30 Ισως αν εβγαζα με HDR λειτουργια στο Ρ30 να ηταν πολυ καλυτερο και στις κατω, αλλα το ξεχασα οτι το εχει ξεχωριστα και μετα βαρεθηκα να το κανω. Edited April 3, 2020 by Nikos_Mpl Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
r31134 Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Το διαβασα για το ταπ. Αν το tap λειτουργησε και στα δυο τηλεφωνα,τοτε σε κανενα απο τα δυο δε λειτουργησε σωστα γιατι στο samsung εχουν μεινει πολυ σκουρες σκιες και στο huawei φτασαμε στο εντελως απεναντι ακρο και εκαψε ουρανο κλπ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Το διαβασα για το ταπ. Αν το tap λειτουργησε και στα δυο τηλεφωνα,τοτε σε κανενα απο τα δυο δε λειτουργησε σωστα γιατι στο samsung εχουν μεινει πολυ σκουρες σκιες και στο huawei φτασαμε στο εντελως απεναντι ακρο και εκαψε ουρανο κλπ. επειδη ειχα βαλει τριποδο αλλα βαρεθηκα να βαλω και χρονομετρο (ειχα και τα πιτσιρικια να κοβουν βολτες και δεν ηθελα να τα βαλω στο καδρο (εκτος αν ηταν πλατη οπως ειναι στις 2) , εκανα μεν το ταπ, αλλα δεν πατουσα κλικ κατευθειαν, μου επαιρνε κανα 2 δευτερολεπτα γιατι επρεπε ισα να χαιδεψω οθονη να μην κουνηθει. οποτε στον ενδιαμεσο αυτο ξανα φωτομετρουσε...ειδικα το samsung ειναι λιγο πιο ανυπακουο....παρολα αυτα με τον ιδιο τροπο τα εκανα και τα 2, οπως θα εβγαζα και σε κανονικη χρηση αν την ηθελα για μενα, γιαυτο και τις ανεβαζω, αλλιως ισως εστηνα και Manual ρυθμισεις να δωσω το μεγιστο. εδω ανεβαζω κατα βαση αυτοματα και με τεχνικη που θα επελεγα και για προσωπικη χρηση. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
r31134 Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Ωραιος και αναλυτικοτατος. Ευχαριστουμε και παλι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Ωραιος και αναλυτικοτατος. Ευχαριστουμε και παλι Θελω να ειμαι αναλυτικος για να μην υπαρχουν παρερμηνειες. παιδες εδω θα ειμαστε και θα κανω κι αλλα. απλα λογω υποχρεωσεων (παιδια, γυναικα εγκυος, δουλεια κλπ) μπορει για μερες να μην εχω χρονο και απλα να βρω 1 ωρα να βγαλω. σκεφτειτε οτι τωρα τις ειδα και εγω πιο προσεκτικα. Επειδη το p30 pro θα το κρατησω θα βγαλω κι αλλες. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Φυσικά και καλα κανεις και μας λες το τι εκανες . Μακαρι να γινόταν ακομα και σε reviews απο μεγαλες ιστοσελιδες , αντι να βγαζουμε συμπεράσματα ετσι απλα μονοι μας . Διοτι λέμε χάθηκε το βουνό . Οκ. Οταν έρχεται ομως ο κλικαδωρος και μας λέει . Ειχα κανει φωτομέτρηση στον κορμο , ε δε περιμένεις να βγει το βουνό λοιπόν. Ξαναέρχεται ο κλικαδωρος και ξανα λεει , και στο αλλο ειχα κανει κλικ στον κορμο αλλα επαναφωτομετρησε γρήγορα και μαλλον πριν το κλικ. Ε τοτε βγηκε και βουνό!!!!! Υ.γ οχι οτι θα το εβγαζε το βουνο και αλλιως το hua , απο την πρώτη έδειξε οτι δεν έχει πρόθεση να κατεβασει τα φωτεινά πολύ . Και παλι μου αρέσουν του huawei εμενα . Μπορει να περνάω φάση τι να πω ; Δε μου αρεσουν τα εντονα και οι αντιθέσεις , και τον ουρανο τον βρισκο απλά ψεύτικο , καλύτερα σχεδον προς το λευκό του huawei . Οταν ένας αισθητήρας δεν εχει τα κακαλα να παρει όμορφα και με βαθος τα πάντα ας αφήσει και κάτι τότε. 0 υφή στον ουρανο σύννεφα βουνό του sammy . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Φυσικά και καλα κανεις και μας λες το τι εκανες . Μακαρι να γινόταν ακομα και σε reviews απο μεγαλες ιστοσελιδες , αντι να βγαζουμε συμπεράσματα ετσι απλα μονοι μας . Διοτι λέμε χάθηκε το βουνό . Οκ. Οταν έρχεται ομως ο κλικαδωρος και μας λέει . Ειχα κανει φωτομέτρηση στον κορμο , ε δε περιμένεις να βγει το βουνό λοιπόν. Ξαναέρχεται ο κλικαδωρος και ξανα λεει , και στο αλλο ειχα κανει κλικ στον κορμο αλλα επαναφωτομετρησε γρήγορα και μαλλον πριν το κλικ. Ε τοτε βγηκε και βουνό!!!!! Υ.γ οχι οτι θα το εβγαζε το βουνο και αλλιως το hua , απο την πρώτη έδειξε οτι δεν έχει πρόθεση να κατεβασει τα φωτεινά πολύ . Και παλι μου αρέσουν του huawei εμενα . Μπορει να περνάω φάση τι να πω ; Δε μου αρεσουν τα εντονα και οι αντιθέσεις , και τον ουρανο τον βρισκο απλά ψεύτικο , καλύτερα σχεδον προς το λευκό του huawei . Οταν ένας αισθητήρας δεν εχει τα κακαλα να παρει όμορφα και με βαθος τα πάντα ας αφήσει και κάτι τότε. 0 υφή στον ουρανο σύννεφα βουνό του sammy . ναι δεν ειχα σκεφτει να τα πω απο την αρχη γιατι δεν τις ειχα δει καν. με τις παρατηρησεις σας σκεφτηκα που μπορει να οφειλονται οι διαφορες και ετσι ειπα ακριβως πως τις εβγαλα για να καταλαβουμε οτι μπορει να οφειλονται σε πολλους παραγοντες τα αποτελεσματα και οχι στην καλη την καμερα μονο! Προσωπικα δεν ανεβαζω για να ανεβασω/θαψω καποια εταιρεια, δεν τα παιρνω απο καμια και προσωπικα προτιμω το samsung Λογω sd και μενου, αλλα αν ειναι χειροτερο απο το αλλο σε καμερα θα το πω. Τωρα για το φοντο, οπως ειπα ισως επρεπε να επιλεξω λειτουργια HDR στο P30 pro την οποια την ξεχασα τελειως χθες. Οσο για τον ουρανο, πιο κοντα ηταν το samsung, ηταν αρκετα μπλε, ειχε λιγο συννεφο το πρωι αλλα μετα καθαρισε, ηταν καθαρος μπλε με συνεφα σε καποια σημεια αλλα οχι ολος λευκος οπως φαινεται στο P30. Τελος, στι ζουμ προτιμω το ultra, γιατι οπως και να εχει δειχνει και φοντο και καλυτερη λεπτομερεια στο θεμα, ενω στην κυρια καμερα ειναι 50-50 για μενα, αλλου υπερτερει το ενα αλλου το αλλο.. επισης με την αντιθεση μπορεις να παιξεις και μετα λιγακι (και για τα 2 το λεω αυτο) Γενικα θα ηθελα το HDR να δουλευει στο P30 πιο αυτοματα και οχι να μπαινει στο ον με ειδικη λειτουργια. Απο την αλλη στα samsung μετα τη μεταβαση σε ανδροιδ 10, το HDR εχει επιλογη ειτε OFF ειτε AUTO, δεν εχει ΟΝ και αυτο καμια φορα μου σπαει τα νευρα γιατι αν και σχεδον παντα ενεργοποιειται, αν δεν ενεργοποιηθει μπορει να στην καψει τελειως ή να στη μαυρισει τελειως μια φωτο. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Oi σκιες που ειναι εντονες ειναι λογω εντονου κοντραστ στην αρχικη εικονα απο τον 108αρι. Ακομα και τωρα αν δοκιμασετε στο jpg να το κατεβασετε σε photoshop κλπ θα ανοιξουν λιγο. Μιας και εχω δει δοκιμη απο το νικο με αλλες ρυθμισεις..το αποτελεσμα ειναι πιο αποδεκτο αν τις ανοιξει πριν την οποια ληψη. (κατεβασει το κοντραστ εννοω) @Nikos_Mpl Οταν βαζεις το πρωτο ζουμ τεστ ..θυμασαι ειναι 4χ στο ουλτρα και 5χ στο huawei ..σωστα? Ενημερωτικα ρωταω..δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι. (Θεωρητικα ετσι θα πρεπει να ειναι). Στα του τηλεφακου στο δευτερο ζευγαρι.. Το ultra περα απο τον τεραστιο σενσορα των 48mpx με 1.6nm (τελικο) pixel size λογικο ειναι να αποδιδει καλυτερα αν και νομιζω ειναι καθαρα θεμα hdr η συγκεκριμενη. Αν ηταν στο off θα εχει κρατησει λιγοτερη λεπτομερεια. Και το π30 προ μεχρι προτινος ηταν το πρωτο καλυτερο σε θεμα ζουμ κινητο. Δεν ειναι τυχαιο. Απλα πλεον ηρθε η σειρα του να υπολειπεται. Αντε να βγαλει καμμια xiaomi 108 για νορμαλ τον 48αρι για τελε και τον 40αρι για ultrawide να τα εχουμε ολα σε ενα νοικοκυρεμενα.. (στα 200++ ευρω..εε) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Oi σκιες που ειναι εντονες ειναι λογω εντονου κοντραστ στην αρχικη εικονα απο τον 108αρι. Ακομα και τωρα αν δοκιμασετε στο jpg να το κατεβασετε σε photoshop κλπ θα ανοιξουν λιγο. Μιας και εχω δει δοκιμη απο το νικο με αλλες ρυθμισεις..το αποτελεσμα ειναι πιο αποδεκτο αν τις ανοιξει πριν την οποια ληψη. (κατεβασει το κοντραστ εννοω) @Nikos_Mpl Οταν βαζεις το πρωτο ζουμ τεστ ..θυμασαι ειναι 4χ στο ουλτρα και 5χ στο huawei ..σωστα? Ενημερωτικα ρωταω..δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι. (Θεωρητικα ετσι θα πρεπει να ειναι). Στα του τηλεφακου στο δευτερο ζευγαρι.. Το ultra περα απο τον τεραστιο σενσορα των 48mpx με 1.6nm (τελικο) pixel size λογικο ειναι να αποδιδει καλυτερα αν και νομιζω ειναι καθαρα θεμα hdr η συγκεκριμενη. Αν ηταν στο off θα εχει κρατησει λιγοτερη λεπτομερεια. Και το π30 προ μεχρι προτινος ηταν το πρωτο καλυτερο σε θεμα ζουμ κινητο. Δεν ειναι τυχαιο. Απλα πλεον ηρθε η σειρα του να υπολειπεται. Αντε να βγαλει καμμια xiaomi 108 για νορμαλ τον 48αρι για τελε και τον 40αρι για ultrawide να τα εχουμε ολα σε ενα νοικοκυρεμενα.. (στα 200++ ευρω..εε) αν εννοεις στο τελευταιο, 5x ειχα και στα 2 με βαση το κινητο. Απλα νομιζω οτι επειδη ο κυριος φακος του ultra ειναι πιο ζουμαρισμενος, τοτε και το 5x αναλογικα ειναι πιο πολυ απο το 5χ του Ρ30 που εχει πιο wide βασικο φακο. Γιατι αν εχω καταλαβει καλα το 4,5,6x κλπ ειναι ως προς τον βασικο... Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 αν εννοεις στο τελευταιο, 5x ειχα και στα 2 με βαση το κινητο. Ok αυτο ηθελα να δω . Αν ηταν χ5 στα δυο ή οχι. Το "φυσικο" ζουμ του ultra ειναι η "4x" επιλογη..ενω στο π30 προ η "5χ" επιλογη. Ασχετα απο το ποσο ζουμ κανουν και ποσο κοντα φερνουν την εικονα. (τα ειχα γραψει αναλυτικα πως βγαινουν σε παλιοτερο ποστ) Απο εκει και πανω ειναι το διαφορετικο ιντερπολατιον. Αυτο ηθελα να δω οπως προειπα..οκ καλυφθηκα. Thanks. υ,γ Σορυ για τις λεξεις "φυσικο ζουμ" αλλα ετσι οπως δουλευουν πλεον τα κινητα πρεπει να βρουμε νεες εννοιες :-p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Ok αυτο ηθελα να δω . Αν ηταν χ5 στα δυο ή οχι. Το "φυσικο" ζουμ του ultra ειναι η "4x" επιλογη..ενω στο π30 προ η "5χ" επιλογη. Ασχετα απο το ποσο ζουμ κανουν και ποσο κοντα φερνουν την εικονα. (τα ειχα γραψει αναλυτικα πως βγαινουν σε παλιοτερο ποστ) Απο εκει και πανω ειναι το διαφορετικο ιντερπολατιον. Αυτο ηθελα να δω οπως προειπα..οκ καλυφθηκα. Thanks. υ,γ Σορυ για τις λεξεις "φυσικο ζουμ" αλλα ετσι οπως δουλευουν πλεον τα κινητα πρεπει να βρουμε νεες εννοιες :-p Ευτυχώς που είσαι και εσύ εδώ αλλιώς θεωρώ ότι τα συγκριτικα μου τουλάχιστον δε θα είχαν καμία αξία. Μέσα από την ανάλυση και τη διαδικασία που μας βάζεις 1ον μαθαίνουμε πολλά 2ον διαπιστώσαμε ακόμα και εμείς που κάναμε τη σύγκριση ότι για το ίδιο πράγμα υπάρχουν τόσες διαφορές. Τη θυμάμαι την ανάλυση περί ζουμ και μου είχε ανοίξει πολύ το μυαλό γιατί μέχρι τότε δεν είχα μπει στη διαδικασία να τα σκεφτώ όλα αυτά ακάθιστος θεωρούσα ότι όλα είναι ίδια. Ελπίζω και άλλα μέλη να συμμετέχουν με περισσότερα σχόλια και δείγματα με ποικιλία συσκευών κλπ. Δύσκολο να βρεις 2η συσκευή αλλά θεωρώ ότι όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας φίλους με παρεμφερείς συσκευές που θα είχε ενδιαφέρον ένα συγκριτικό.. Αλλα και μεμονωμένες λήψεις φυσικά με ποικιλία θεμάτων προτείνω Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Η ενημέρωση Απριλίου θα φέρει νέα βελτίωση στις κάμερες της σειράς s20 Επίσης τώρα πρόσεξα ότι η επιλογή “επαγγελματική" για πλήρη χειροκίνητη ρύθμιση, το ζουμ πάει μέχρι 10x. Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 Η ενημέρωση Απριλίου θα φέρει νέα βελτίωση στις κάμερες της σειράς s20 Επίσης τώρα πρόσεξα ότι η επιλογή “επαγγελματική" για πλήρη χειροκίνητη ρύθμιση, το ζουμ πάει μέχρι 10x. Ναι ήθελα να το πω και εγώ, δε μπορείς να παίξεις σε χειροκίνητο με ζουμ, πχ χθες ήθελα να βγάλω φεγγάρι και μόνο αυτόματο με έκθεση είχα περιθώριο και το παράτησα. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 (edited) Ναι ήθελα να το πω και εγώ, δε μπορείς να παίξεις σε χειροκίνητο με ζουμ, πχ χθες ήθελα να βγάλω φεγγάρι και μόνο αυτόματο με έκθεση είχα περιθώριο και το παράτησα. Aφου παει μεχρι 10χ...τοτε μπορεις ! :p Kακως το παρατησες. Αν δυσκολευτηκες καπου και δεν ηθελες απλα το φεγγαρι στο 30χ ή 100χ στειλε πμ.. Για αρχη ..και να σου εδινε την επιλογη με τα οσα εχεις δει τι περιμενες να δεις απο το φεγγαρι με τετοιο ζουμ?? Χαλια θα ηταν.. Το ιντερπολατιον που εχει κανει στις προηγουμενες θα επρεπε να σε προιδεασει. Παντως μη σε τρομαζει το "αφου δεν εχω 100χ (αντε και 30χ) δεν εχω ζουμ". Μεγα λαθος. Ας το παρουμε αναποδα.. Ξεκινας με 26mm (ισοδυναμο)..Το 10χ σημαινει οτι παιρνεις εικονα αντιστοιχου καδρου με 260mm ..Ητοι κατι πολυ λιγοτερο απο 300αρηδες που κυκλοφορουν και κατα καμποσο παραπανω απο 200mm φακο. Ειναι αρκετα ικανοποιητικο για φεγγαρι. Ναι δεν θα εχεις κοντινο τον καθε κρατηρα , ενα μερος σε % της εικονας θα ειναι ολο το φεγγαρι,,,,Αν δεν κανω λαθος τα νουμερα και δεν θυμαμαι λαθος καπου στα 10%..δλδ θα εχει καπου στα 300πιξελ διαμετρο. (πολυ χονδρικα με οτι θυμαμαι απο μενα οταν τραβουσα φωτογραφιες). Δοκιμασε το..δεν ειναι τιποτα. Απλα πρεπει να υποεκθεσεις αρκετα..2 στοπ θα πρεπει να τα κατεβεις..ισως χρειαστει και αλλο. Και αν εχει "κλειδαρια" στην μπαρα της εκθεσης πατα το να σου κλειδωσει να μην αλλαξει μετα απο λιγο ..Και τριποδο εε...Και αφου βαλεις τριποδο για καλο και για κακο ισως χρειαστεις να εισαι πανω απο 1/100. Αν σου βγει καθαρη με μικροτερο εχει καλως. Θα το δεις στη πραξη. υγ..και οπως ειχα πει θελω τα dng απο 4χ και 10χ για οποτε με το καλο :p) υ.γ2 300 πιξελ πρεπει να ειναι οσο το ασπρο οταν γραφεις απαντηση στο φορουμ:p (οχι τη "γρηγορη") Δωσε το dng να σου επιστρεψω το κροπ του φεγγαριου να την ανεβασεις. edit Μη μεινεις και τοσο στα νουμερα γιατι ειχα αλλο pixel size.. Πολυ πιθανων να εχεις πολλαπλασιο μεγεθος. Απλα δεν εκανα πραξεις.. (Tωρα που εκανα -αν δεν εκανα λαθος καπου- στα ~300 πιξελ θα παιξεις με 10χ.) Edited April 3, 2020 by xteacher Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 (edited) Edit: είχα 5X και στα 2. Απλά μπερδεύτηκα με τις έτοιμες επιλογές που έχει. καταρχας να πω οτι στο s20 ultra χθες ισως ειχα 4x. πρεπει να παω να δοκιμασω μετα απο το ιδιο σημειο να δω τι ταιριαζει αν δοκιμασω να βγαλω παλι εκτος αν φαινεται καπως στο exif. Τωρα που εβγαλα παλι ενα νεο δοκιμαστικο ειδα οτι η ετοιμη τιμη που εχει ειναι το 4x αλλα για καποιο λογο νομιζα οτι ηταν το 5x. και δε θυμαμαι χθες να το πηγα με το χερι (με Pinψh to zoom) , θυμαμαι οτι απλα επελεξα τις 2 ετοιμες τιμες του καθενος. 2ον, οσο αφορα το φεγγαρι, αν εξαιρεσεις λιγο την εστιαση, με 50x πχ εβγαζε καλη εικονα. Απλα το τριποδο που εχω ειναι μικρο 20 εκατοστα, με ενα στηριγμα απλο για το κινητο με αποτελεσμα να μην εχω την οθονη διαθεσιμη για ρυθμισεις με ευκολια αφου η οθονη κοιταζε προς τα κατω για να βγει το φεγγαρι αφου με αλλη κλιση δεν βολευε να κατσει το τριποδο. γιαυτο δεν ασχοληθηκα. 3ον βαζω ενα ακομα συγκριτικο μιας πηρα εναν καφε στο δρομο, με 5x και τα 2 και με hdr Ληψη στο Ρ30... Edited April 3, 2020 by Nikos_Mpl Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 2ον, οσο αφορα το φεγγαρι, αν εξαιρεσεις λιγο την εστιαση, με 50x πχ εβγαζε καλη εικονα. Απλα το τριποδο που εχω ειναι μικρο 20 εκατοστα, με ενα στηριγμα απλο για το κινητο με αποτελεσμα να μην εχω την οθονη διαθεσιμη για ρυθμισεις με ευκολια αφου η οθονη κοιταζε προς τα κατω για να βγει το φεγγαρι αφου με αλλη κλιση δεν βολευε να κατσει το τριποδο. γιαυτο δεν ασχοληθηκα. Σηκωσε ολο το τριποδο μαζι και εστιασε εφοσον βλεπεις και αστο παλι μετα. 400K χιλιομετρα μακρια δεν επηρεαζει η εστιαστη απο μισο ενα μετρο.:p Το πιο σημαντικο ειναι να εχεις υποεκθεσει αρκετα ..τουλαχιστον για το dng. Το ξανατονιζω αλλη μια , δεν μπορεις να φανταστεις ποσο χαμηλα πρεπει να πεσεις σε χρονο. (για το manual...Αυτοματο δεν τρεφω μεγαλες ελπιδες..) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 (edited) Λοιπον, το νεο συγκριτικο ειναι στο αυτοματο, με ταπ στο κεντρο και αυτοματο HDR που μπηκε μονο του στο ulta, και με 2 ληψεις για το P30 pro που δε βλεπω καμια διαφορα, Μια αυτοματο μια με hdr on. Επισης τα ζουμ ειναι σιγουρα 5x τωρα. S20 ultra by Nikos Bletas, on Flickr P30 pro by Nikos Bletas, on Flickr P30 pro by Nikos Bletas, on Flickr 5x S20 ultra by Nikos Bletas, on Flickr P30 pro by Nikos Bletas, on Flickr 10x S20 ultra by Nikos Bletas, on Flickr P30 pro by Nikos Bletas, on Flickr 30x S20 ultra by Nikos Bletas, on Flickr P30 pro by Nikos Bletas, on Flickr Σηκωσε ολο το τριποδο μαζι και εστιασε εφοσον βλεπεις και αστο παλι μετα. 400K χιλιομετρα μακρια δεν επηρεαζει η εστιαστη απο μισο ενα μετρο.:p Το πιο σημαντικο ειναι να εχεις υποεκθεσει αρκετα ..τουλαχιστον για το dng. Το ξανατονιζω αλλη μια , δεν μπορεις να φανταστεις ποσο χαμηλα πρεπει να πεσεις σε χρονο. (για το manual...Αυτοματο δεν τρεφω μεγαλες ελπιδες..) για να το σηκωσω θα πρεπει να το ακουμπησω καπου, πχ οροφη αυτοκινητου, γιατι το θεμα ειναι να παιξεις και manual την εστιαση η οποια δε θελει στο απειρο αλλα λιγο πριν για να κατσει καλα. τελος παντων, θα το κανω καποια στιγμη σωστα. Οσο για το χρονο, δε θελει πολυ χαμηλα γιατι ειναι αρκετα φωτεινο και το καιει. Edited April 3, 2020 by Nikos_Mpl Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2020 για να το σηκωσω θα πρεπει να το ακουμπησω καπου, πχ οροφη αυτοκινητου, γιατι το θεμα ειναι να παιξεις και manual την εστιαση η οποια δε θελει στο απειρο αλλα λιγο πριν για να κατσει καλα. τελος παντων, θα το κανω καποια στιγμη σωστα. Οσο για το χρονο, δε θελει πολυ χαμηλα γιατι ειναι αρκετα φωτεινο και το καιει. Την εστιαση την κανεις onthefly στα χερια σου και μετα το αφηνεις οπου θες εφοσον το εχεις "κλειδωσει" . Δεν εχει σημασια. Για το φεγγαρι μιλαμε. Περι χρονου αναποδα τα λες .. Χαμηλα ειναι το 1/1000 πχ. Το 1/100 ειναι λιγοτερα χαμηλα κ.ο.κ.. Για το dng που θα ηθελα δεν πρεπει να ειναι καν "σωστα" φωτισμενο..πρεπει να ειναι αρκετα υποφωτισμενο. Οταν θα εχω το dng και θα μπορω να κανω την επεξεργασια στο cc θα σου πω και γιατι.. Τις φωτος τις ειδα απο το προηγουμενο ποστ οταν τις εβαζες στο φλικρ οταν το ανεφερες. Μια απο τα ιδια..To ultra υπερτερει...απλα μη το δοκιμαζετε με 1/50. ιδιως μετα απο το 4χ..(εστω 5χ που ειχες στην εικονα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts