Jump to content

Συγκριτικό καμερών κινητών τηλεφώνων

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως και το mi note 10 pro που έχω ουδέποτε τράβηξα φωτογραφία πάνω από 15-20χ, μέχρι 10χ υβριδικό πάω που τραβάνε αρκετά κινητά πλέον,καλυπτει τους περισσσοτερους πιστεύω και έχεις και ωραίο αποτέλεσμα. Σκεφτείτε πριν 2 χρόνια να μας έλεγαν ότι με 10χ θα έχεις μια χαρά αποτέλεσμα τουμπες θα κάναμε.

Στάλθηκε από το Mi Note 10 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kαι σκεψου οτι εχεις αλλο τηλεφακο.

Μεχρι στιγμης το s20 ultra ειναι μια κατηγορια απο μονο του σε αυτο το τομεα.

Πιο επικινδυνα μαρκετινιστικο παντως προσωπικα θεωρω το τυπωμενο/χαραγμενο 10χ 5χ 4χ που γραφουν στην πλατη του κινητου.

Δεν ειναι ψεματα , στηριζεται οντως καπου αλλα οταν βλεπω/ακουω οτι το 5χ του ταδε κινητου ειναι καλυτερα απο το 4χ του s20 ultra ειναι η απολυτη παραπληροφορηση.

Ουδεμια σχεση εχει με την ποιοτητα που θα παρεις απο την εικονα.. χωρια οτι δεν αποδιδεται πληρως η εικονα του τηλεφακου (ως φακος) με αυτο το νουμερο.

Edited by xteacher

Πιο επικινδυνα μαρκετινιστικο παντως προσωπικα θεωρω το τυπωμενο/χαραγμενο 10χ 5χ 4χ που γραφουν στην πλατη του κινητου.

Δεν ειναι ψεματα , στηριζεται οντως καπου αλλα οταν βλεπω/ακουω οτι το 5χ του ταδε κινητου ειναι καλυτερα απο το 4χ του s20 ultra ειναι η απολυτη παραπληροφορηση.

Ουδεμια σχεση εχει με την ποιοτητα που θα παρεις απο την εικονα.. χωρια οτι δεν αποδιδεται πληρως η εικονα του τηλεφακου (ως φακος) με αυτο το νουμερο.

4x είναι; Νομιζα οτι ειναι 5x (δεν εχω κοιτάξει focal)

Κατα τα αλλα κακός μιλάνε για ζουμ εφόσον μιλάμε για αλλη κάμερα. Αν χρησιμοποιούσε τον ίδιο αισθητήρα τότε ναι θα ήταν ζουμ. Αλλά τώρα έχεις απλά 2-3 κάμερες διαφορετικού focal (με τις υψηλότερου focal να έχουν κατώτερο αισθητήρα) και αναλόγως επιλέγεις.

Εγώ περιμένω τη στιγμή που θα βγει τεχνολογία που να επιτρέπει χρήση ίδιου αισθητήρα στα κινητά με ρεαλιστικό μέγεθος των φακών. Αν και πρακτικά μάλλον είναι αδυνατο με μεγάλους αισθητήρες και το μικρότερο crop factor που έχουν (θα εξέχει πολύ ο φακός). Πόσο μάλλον αν ειναι και μεταβλητό το focal.

Edited by Antretng

Και του mi note 10 pro 3.7x είναι το οπτικό, άλλο οι χαζομάρες της Xiaomi για 5x, αλλά γενικά πέφτει τρελή παραπληροφόρηση από τις περισσότερες εταιρείες.

4x είναι; Νομιζα οτι ειναι 5x (δεν εχω κοιτάξει focal)

Κατα τα αλλα το κακός μιλάνε για ζουμ εφόσον μιλάμε για αλλη κάμερα. Αν χρησιμοποιούσε τον ίδιο αισθητήρα τότε ναι θα ήταν ζουμ. Αλλά τώρα έχεις απλά 2-3 κάμερες διαφορετικού focal (με τις υψηλότερου focal να έχουν κατώτερο αισθητήρα) και αναλόγως επιλέγεις.

Και να κοιταξεις το focal δεν ειναι ουτε 4χ.

2.71χ ειναι επι της ουσιας ως τηλεφακος...σε σχεση με το νορμαλ 26μμ. (7μμ δλδ)

Παρολαυτα ως κρυσταλλο-φακος ειναι 19mm που ειναι απο μονο του πολυ μεγαλυτερο απο τα 14,5mm που κυκλοφορουν σε αλλα τηλε-συστηματα.

Σκεψου τωρα οτι ας πουμε μια εταιρια δεν βαζει νορμαλ φακο 26μμ ...αλλα 23μμ . Μπορει το νουμερο ζουμ (αυτο το ελλεεινο #χ) να μεγαλωσε αλλα το reach ειναι το ιδιο.

Σκεψου αλλη εταιρια να μη το βαλει με βαση το νορμαλ φακο αλλα με τον ultrawide....ητοι 13mm . Γιγαντωσε το νουμερο το reach ειναι παλι το ιδιο.

Αυτο χωρις να φτασουμε στο pixel size γιατι στη πλατη του κινητου ειναι τυπωμενου ΚΑΙ με βαση της διαφορας στο pixel size.

Απο νορμαλ ας πουμε 1.6nm αντε 2nm στα huawei πας στα 1nm που εχει ο μικρσοσκοπικος σενσορας οποτε ως εικονα και μονο απο αυτο εχει το διπλασσιο μεγεθος το οποιο αντικειμενο σου (εστω απο 2nm σε 1nm ).

Toυλαχιστον η samsung απο τα τελικα 2.4 πηγε στο επισης τελικο 1.6 που εχει ο σενσορας του τηλε ..και με βαση τον φακο ..απο 7mm se 19mm βγαινει 4χ.

Παρολαυτα ειναι μακραν καλυτερο απο οποιαδηποτε αλλη υλοποιηση σε τηλεφακο μεχρι στιγμης.

Στον αντιποδα ειναι το p40 pro στον ευρυγωνιο.

Πλεον ειναι το μονο που εχει τετοιο σενσορα στον ευργωνιο..και θα κανει τη διαφορα εκει απο τα υπολοιπα...και ας "χανει" στο ποσο ευρυγωνιος ειναι. Ποιοτικα θα ειναι ανωτερο.

εδιτ

Και του mi note 10 pro 3.7x είναι το οπτικό, άλλο οι χαζομάρες της Xiaomi για 5x, αλλά γενικά πέφτει τρελή παραπληροφόρηση από τις περισσότερες εταιρείες.

ουτε καν...ειναι κατα πολυ μικροτερο.

Απο 6.7 που ειναι ο νορμαλ παει στα 8.2mm (ή 8.7mm ..και τα δυο νουμερα εχω δει..)

1.22χ ειναι ..απλα απο το τεραστιο πιχελ που ειναι ο κυριος σενσορας παει στο μικροσκοπικο.

Απο default δεν εχει το reach που εχει το s20 ultra

Edited by xteacher

Ενα μινι συγκριτικο με απογευματινες και βραδινες,με ιδιο θεμα (εκκλησια)

Stock Oneplus 7 pro (Android 10-Beta 11) vs Gcam 7.2.010_Urnyx-v2.1 με το αγαπημενο μου xml (pixel-4-v1-urnyx-v2.1.)

Εχουν βγει και νεωτερες gcam αλλα ειχα καποια θεματα με την προβολη αλμπουμ.

Βοηθαει πολυ το αναγλυφο της επιφανειας καθε εκκλησιας και φαινεται η χαωδης διαφορα. Στα σκοτεινα-σκιερα μερη εχει χαθει πολλη πληροφορια που την ανεδειξε η gcam και φαινεται πιο καλα οσο αρχιζεις να ζουμαρεις (πχ. η μαυρη πορτα)

Stock

49716122511_dd6eab057d_z.jpgIMG_20200329_194845 by Dim Tsak, on Flickr

Gcam

49715576518_49b905cab1_z.jpgIMG_20200329_194838 by Dim Tsak, on Flickr

Stock καμερα

49715581508_9411dcfdaa_z.jpgIMG_20200329_203437 by Dim Tsak, on Flickr

Gcam

49716433882_c144024cd2_z.jpgIMG_20200329_203443 by Dim Tsak, on Flickr

Ακούω......

Αρχική

49717017937_269e082e34_z.jpg20200330_174708 by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

49716714711_70051298ea_z.jpg20200330_174658 by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

10Χ

49716180063_4715e2c33e_z.jpg20200330_174654 by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

30Χ

49717040812_4fc26eeed5_z.jpg20200330_174644 by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

100Χ space zoom..... :)

49717046382_c7d36a0993_z.jpg20200330_174630 by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Για 100x ψηφιακό η λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακή, στο δικό μου που πάει μέχρι 50χ δεν φαίνεται τίποτα, πολύ καλή δουλειά το λογισμικό.

Θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερη αν επέλεγα ένα σταθερό σημείο. Ακόμη κι ένα πολύ ελαφρύ αεράκι κουνουσε το λουλούδι.

Μέχρι το 10x είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, απο κει και πάνω το θεωρώ too much.. Αλλά συμφωνώ είναι πολύ μπροστά απο τον ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

aka bill_thes

Μέχρι το 10x είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, απο κει και πάνω το θεωρώ too much.. Αλλά συμφωνώ είναι πολύ μπροστά απο τον ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή

Εγώ νομίζω πως και 30Χ είναι πολύ καλό (τηρουμένων των αναλογιών) αλλά εδώ είναι εντυπωσιακό και το 100Χ. Μιλάμε για 100Χ και όχι για ένα απλό ζουμάρισμα.

Εγώ νομίζω πως και 30Χ είναι πολύ καλό (τηρουμένων των αναλογιών) αλλά εδώ είναι εντυπωσιακό και το 100Χ. Μιλάμε για 100Χ και όχι για ένα απλό ζουμάρισμα.

δεν αντιλέγω αλλά απ το 30 και πανω νομιζω αλλοιώνει πολυ. η χρυση τομη πιστεύω ειναι στο 10 ως προς την ποιότητα και τη λεπτομέρεια

aka bill_thes

δεν αντιλέγω αλλά απ το 30 και πανω νομιζω αλλοιώνει πολυ. η χρυση τομη πιστεύω ειναι στο 10 ως προς την ποιότητα και τη λεπτομέρεια

Σαφώς και αλλοιώνει. Δεν είναι να εκτυπώσεις την φωτογραφία να τη βάλεις σε κορνίζα.... :lol:

Είναι όμως ένα χαρακτηριστικό που έχει το δικό του χάζι. Καλό είναι να υπάρχει.

Σαφώς και αλλοιώνει. Δεν είναι να εκτυπώσεις την φωτογραφία να τη βάλεις σε κορνίζα.... :lol:

Είναι όμως ένα χαρακτηριστικό που έχει το δικό του χάζι. Καλό είναι να υπάρχει.

θα χρησιμεύσει στην παραλία σε λίγους μήνες:lol:

aka bill_thes

Το φεγγαρι δοκιμαστε με τετοιο ζουμ!

Το περιμένω μέρες αλλά η συννεφιά δεν με άφησε. Σύντομα όμως.....

Το περιμένω μέρες αλλά η συννεφιά δεν με άφησε. Σύντομα όμως.....

Bγαλτε σε διαφορα ζουμ..οχι κατευθειαν 100χ.

Και μαλλον θα χρειαστει να υποεκθεσετε αρκετα ..(σιγουρα στα μικρα ζουμ)

Και τριποδο οπωςκαιδηποτε.

Bγαλτε σε διαφορα ζουμ..οχι κατευθειαν 100χ.

Και μαλλον θα χρειαστει να υποεκθεσετε αρκετα ..(σιγουρα στα μικρα ζουμ)

Και τριποδο οπωςκαιδηποτε.

Εννοείται και εγώ σε διάφορα θα δοκιμάσω καθώς δεν είναι απλό να το πιάσεις, άσε που θα βγει καμένο αν δεν παιξεις με τα υπόλοιπα..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Τι iso θα ήταν καλύτερο?

Γενικά ποιες θα ήταν οι καλύτερες ρυθμίσεις (αν και θα δείξει εκείνη την στιγμή)

Τι iso θα ήταν καλύτερο?

Γενικά ποιες θα ήταν οι καλύτερες ρυθμίσεις (αν και θα δείξει εκείνη την στιγμή)

Ρίχνεις το iso στα τάρταρα και ανεβάζεις τέρμα το διάφραγμα αν είναι μεταβλητό που νομίζω στα Samsung είναι,σε pro mode φυσικά.

Παιζει ρολο και σε τι φαση ειναι το φεγγαρι ..(ποσο φως ανακλα).

Αλλα γενικα οπως ειπωθηκε μικροτερο δυνατο ισο με ικανοποιητικο κλειστρο. Σιγουρα τριποδο.

Θα το βρεις στη πραξη ..

Εννοείται και εγώ σε διάφορα θα δοκιμάσω καθώς δεν είναι απλό να το πιάσεις, άσε που θα βγει καμένο αν δεν παιξεις με τα υπόλοιπα..

Αμα μπορεις κρατα τα raw απο τα 4χ και 10χ . Θα τα ηθελα εφοσον εχεις προσεξει να εχεις σωστη εκθεση.

Ρίχνεις το iso στα τάρταρα και ανεβάζεις τέρμα το διάφραγμα αν είναι μεταβλητό που νομίζω στα Samsung είναι,σε pro mode φυσικά.

Όχι, αυτό ίσχυε στα προηγούμενα μοντέλα.. Το ultra έχει σταθερό.

Άσε που δεν έμπαινε στον τηλεφακό το μεταβλητό διάφραγμα, μόνο στον κύριο φακό.

aka bill_thes

• The topic was unpinned