Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

5 minutes ago, johnny_htc said:

Πιθανολογώ αλλαγή ιστού. Ίσως παίζει από ιστό κάποιας victus τώρα και να σηκώσουν αργότερα δικό τους, κάτι τέτοιο 

Αφού στις φωτογραφίες της ΕΕΑΕ ο ιστός της Victus απο κάτω είναι πιο χοντρός ενω της Cosmote ίσιος μέχρι πάνω και ετσι είναι στις φωτογραφίες και αρχιτεκτονικά. 

Επίσης αμα πατάει στη Victus δεν θα φαινόταν η άδεια της COSMOTE ούτε θα είχε Γνωμάτευση Μαρτίου 2025. Δεν έχω ιδεα τι παίζει, καλα το θεμα μας βέβαια είναι γιατί αφού έχει άδεια να μη βάλει τη Ν78. Γενικά είναι να απορείς με τη Cosmote που περνάει βάζει Ν78 και αφήνει μερικές έξω ενω έχουν αδειοδοτηθεί 😏

Ούτε με Speedex να έφεραν τον εξοπλισμό.

Hlias.

5 minutes ago, elkons said:

Αφού στις φωτογραφίες της ΕΕΑΕ ο ιστός της Victus απο κάτω είναι πιο χοντρός ενω της Cosmote ίσιος μέχρι πάνω και ετσι είναι στις φωτογραφίες και αρχιτεκτονικά. 

Επίσης αμα πατάει στη Victus δεν θα φαινόταν η άδεια της COSMOTE ούτε θα είχε Γνωμάτευση Μαρτίου 2025. Δεν έχω ιδεα τι παίζει, καλα το θεμα μας βέβαια είναι γιατί αφού έχει άδεια να μη βάλει τη Ν78. Γενικά είναι να απορείς με τη Cosmote που περνάει βάζει Ν78 και αφήνει μερικές έξω ενω έχουν αδειοδοτηθεί 😏

Ούτε με Speedex να έφεραν τον εξοπλισμό.

Αχαχα, τι να σου πω, το έχουμε υπεραναλυσει το θέμα γενικά γιατί δε βάζει κατευθείαν N78 και σίγουρα προκαλεί απορία. Αν το κάνουν γιατί δεν είναι έτοιμοι ακόμα και πρέπει να αυξήσουν χωρητικότητα πριν δώσουν υπηρεσία στον ιστό, τότε καλά κάνουν. Το θέμα είναι να γινόταν γρήγορα η οποιαδήποτε αλλαγή, ένας ή δύο μήνες δεν πειράζει, όταν παίρνει κάνα χρόνο είναι το πρόβλημα. Πάντως εδώ δε ξέρω τι ακριβώς γίνεται, είχα την εντύπωση ότι είναι πάνω σε βικτους και ότι έχει δίπλα αυτόν τον ίσιο ιστό για OTE purposes, κάποιο link πιθανότατα χωρίς να έχει σχέση για κινητή απαραίτητα αλλά για σταθερή. Τώρα μάλλον έχει βγάλει άδεια για να βάλει σ αυτόν τον ιστό κεραία (το πιο λογικό, μπράβο που το σκέφτηκαν..) γιατί νομίζω δεν είχε πάνω πάνελ ή κάνω λάθος; Τελσοπαντων η φάση είναι λίγο περίεργη ή βλέπουμε παλιότερες φώτο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Επίσης μπορεί επειδή οι άλλοι ανανέωσαν την άδεια για πάρτι τους και η Cosmote να μην θέλει πλέον να είναι πάνω σε δικό τους ιστό, να μην την καταχωρησαν καν επειδή είναι προσωρινά. Γενικά άστο να βάλουν απλά την Ν78, δε βγάζεις άκρη 😜😂

Edited by johnny_htc

Χμμ έχεις δίκιο όπως βλέπω τις φωτογραφίες ΕΕΑΕ με τα αρχιτεκτονικά! Μπορεί τότε να έχει απλά άδεια για να βάλει στον ιστό της. Κάτι τέτοιο δηλαδή καταλαβαίνω άρα το νέο eNb θα είναι παρόμοιο. Τώρα δε νομίζω με αυτή τη ζέστη προς Σεπτέμβρη τους κόβω γιατί με Ν1 και τόσο μέρος που καλύπτει παίζει ικανοποιητικά φαίνεται. 

Θα ψάξω στο Street view αν και δε νομίζω να πήγαν εκει πάνω. 

Hlias.

10 minutes ago, elkons said:

Χμμ έχεις δίκιο όπως βλέπω τις φωτογραφίες ΕΕΑΕ με τα αρχιτεκτονικά! Μπορεί τότε να έχει απλά άδεια για να βάλει στον ιστό της. Κάτι τέτοιο δηλαδή καταλαβαίνω άρα το νέο eNb θα είναι παρόμοιο. Τώρα δε νομίζω με αυτή τη ζέστη προς Σεπτέμβρη τους κόβω γιατί με Ν1 και τόσο μέρος που καλύπτει παίζει ικανοποιητικά φαίνεται. 

Θα ψάξω στο Street view αν και δε νομίζω να πήγαν εκει πάνω. 

Μπα εκεί πάνω δύσκολα.. Αλλά ναι, εφόσον παίζει κομπλέ προς το παρόν, από Σεπτέμβρη λογικά. 

Παλιά είχα το ΤΑ 144 στο netmonster με και μου έδειχνε σωστές αποστάσεις. Τώρα με το motorola edge 60 pro οι αποστάσεις είναι σωστές με ΤΑ 78. Γιατί;

9 minutes ago, empeiros said:

Παλιά είχα το ΤΑ 144 στο netmonster με και μου έδειχνε σωστές αποστάσεις. Τώρα με το motorola edge 60 pro οι αποστάσεις είναι σωστές με ΤΑ 78. Γιατί;

Είναι ανάλογα το κινητό. Εμένα είναι σωστές με 78.

Εμανουηλ παπάς Σερρών ένα από τα χωριά που έχουν ιστορική σημασια με αρκετά μαγαζιά  στην κεντρική πλατεία , δεν έχει καλή κάλυψη μόνο EDGE και αν αφήσεις το κινητό στην τσέπη no service.Η VF 1 μπάρα b20 στα -120db 

7 minutes ago, georgebad said:

Εμανουηλ παπάς Σερρών ένα από τα χωριά που έχουν ιστορική σημασια με αρκετά μαγαζιά  στην κεντρική πλατεία , δεν έχει καλή κάλυψη μόνο EDGE και αν αφήσεις το κινητό στην τσέπη no service.Η VF 1 μπάρα b20 στα -120db 

Θα μπορούσε να παίξει έστω με micro τότε εκεί. Βλακεια τους 

2 minutes ago, johnny_htc said:

Θα μπορούσε να παίξει έστω με micro τότε εκεί. Βλακεια τους 

Πραγματικά 50 μετρα ποιο κάτω παίζει με SA N28 άριστα . Το θέμα είναι η πλατεία τι γίνεται , εκεί που μαζεύει κόσμο 

9 minutes ago, georgebad said:

Πραγματικά 50 μετρα ποιο κάτω παίζει με SA N28 άριστα . Το θέμα είναι η πλατεία τι γίνεται , εκεί που μαζεύει κόσμο 

Ε ναι, έχουν τέρμα οριακή κάλυψη από μακρινό ιστό φαίνεται, λογικά υπάρχει σκίαση από κάποιο βουνό υποθέτω, γι αυτό το λέω ή ακόμα και τα ίδια τα πετροχτιστα στην πλατεία πιθανότατα να κόβουν πάρα πολύ το αδύναμο σημα. Ας βάλουν micro στην πλατεία και με τη σειρά του δημιουργούν καλή κάλυψη και όπου αλλού χρειάζεται μέσα στο χωριό 

Edited by johnny_htc

On 27/7/2025 at 5:34 ΜΜ, elkons said:

Ευκαιρία να αναβαθμιστεί και η 101071 στο Λάκκωμα να κάνει καλή κάλυψη με Ν78.

Κοντός ψαλμός αλληλούια:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/996Υ639-ΖΩΣ

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

1 ώρα πριν, georgebad said:

Η Cosmote προσπαθεί να καλύψει από Χρυσό και από Γυμνή Κορυφή Κάτω Σουλίου με Β20. Θα είναι τέρμα οριακά στο χωριό που ανέφερες ειδικά σε κάτι στενά No Service. Η Vodafone φαίνεται επίσης κόκκινη με σήμα από 2126, το ίδιο και η Nova. Λογικά περνάει καμία Β28.

5 minutes ago, marios239 said:

Κοντός ψαλμός αλληλούια:

Εοχι, και φαίνεται θα αλλάξουν όλο τον εξοπλισμό μάλλον. Ελπίζω να καλυφτεί καλύτερα ο δρόμος συν τη καινούργια στην Επανομή.

Πιάσανε δουλειά για Θεσσαλονίκη. 

Edited by elkons

Hlias.

29 minutes ago, marios239 said:

Κοντός ψαλμός αλληλούια:

Έτσι έτσι, καιρός ήταν 👌🏻🚅

26 minutes ago, elkons said:

Η Cosmote προσπαθεί να καλύψει από Χρυσό και από Γυμνή Κορυφή Κάτω Σουλίου με Β20. Θα είναι τέρμα οριακά στο χωριό που ανέφερες ειδικά σε κάτι στενά No Service. Η Vodafone φαίνεται επίσης κόκκινη με σήμα από 2126, το ίδιο και η Nova. Λογικά περνάει καμία Β28.

Εοχι, και φαίνεται θα αλλάξουν όλο τον εξοπλισμό μάλλον. Ελπίζω να καλυφτεί καλύτερα ο δρόμος συν τη καινούργια στην Επανομή.

Όπως το βλέπω, θέλει κεραία προς τα; εκει στο χωριό, αν και την ψιλοπαλευει όπως είπε ο georgebad ανά σημεία γιατί μάλλον είναι ψηλά και πιάνει από δω και από κει. 

Παιδιά πάντως το Θεσσαλονίκη Μουδανιά έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ. Ναι θέλει δουλειά ακόμα αλλά παλιά ούτε Spotify έπαιζε σε αρκετά σημεία . Τωρα με SharePlay ενεργό στο CarPlay (οποιος το έχει χρησιμοποιήσει ξέρει ότι με το που χάσει δεδομένα αποσυνδέεται ) και δεν θα με πετάξει πάνω από 2-3 φορές. Θέλει κεραίες tho, πραγματικά αραιά και που εχει Κεραίες στο κομμάτι Θέρμη Νέα Καλλικράτεια

15 ώρες πριν, dasnowy said:

Είναι ανάλογα το κινητό. Εμένα είναι σωστές με 78.

Ειναι θεμα mediatek,qualcomm κτλ.;

30 minutes ago, empeiros said:

Ειναι θεμα mediatek,qualcomm κτλ.;

Ίσως. Το poco x3 pro που είχα πριν είχε qualcomm και έδειχνε σωστά με 144. Το redmi note 12 pro που έχω τώρα έχει mediatek και δείχνει σωστά με 78.

46 minutes ago, dasnowy said:

Ίσως. Το poco x3 pro που είχα πριν είχε qualcomm και έδειχνε σωστά με 144. Το redmi note 12 pro που έχω τώρα έχει mediatek και δείχνει σωστά με 78.

Το Redmi 12 5G TA 144. Μάλλον σε Qualcomm 144 και MTK 78; 

Γενικά διαφέρει ανα συσκευή με λίγο σκάλισμα και υπολογισμό απόφασης αυτή που φαίνεται πιο σωστή βάζουμε.

Hlias.

7 ώρες πριν, elkons said:

Είναι εκείνη η κεραία που ενημερώθηκε πρόσφατα στο Cellmapper;

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

29 minutes ago, zurabi_97 said:

Αμα λες για τη Λάκκωμα, ναι αυτή που τράβηξες φωτογραφία. 

Hlias.

2 ώρες πριν, elkons said:

Αμα λες για τη Λάκκωμα, ναι αυτή που τράβηξες φωτογραφία. 

2 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Άρα θα χρειαστεί να ξανά πας για φωτογραφίες @zurabi_97😜😜😜. Καλά όχι σύντομα, μη βιαστείς, μπορεί να κάνουν και κάνα χρόνο να τη βάλουν ή μπορεί επειδή είναι μεγάλος ιστός με μεγάλη κάλυψη να μπει και κάπως σύντομα, ποιος ξέρει. 

Αυτοί είναι ικανοί να βάλουν μετα απο 4 χρόνια 🤣

Καλά σε μεγάλους ιστούς δεν αργούν (εκτός Λιγκιάδες που είναι άλλη περίπτωση με νέο ιστό). Σε ΟΤΕδες και μερικές μέσα σε πολεις αργούν. 

Hlias.

18 minutes ago, elkons said:

Αυτοί είναι ικανοί να βάλουν μετα απο 4 χρόνια 🤣

Καλά σε μεγάλους ιστούς δεν αργούν (εκτός Λιγκιάδες που είναι άλλη περίπτωση με νέο ιστό). Σε ΟΤΕδες και μερικές μέσα σε πολεις αργούν. 

Κοίτα Λιγκιάδες μόλις έβγαλαν την άδεια κάπου Οκτώβρη αν δεν κάνω λάθος, έκαναν αναβάθμιση άμεσα στον ιστό, απλά δεν έβαλαν Ν78 (σ αυτήν θα ανέφερεσαι λογικά). Ή περιπτωσαρα όλων των περιπτώσεων είναι αυτή των Μάλγαρων κατά τη γνώμη μου που τελικά κατέληξε να πάνε προς τον ιστό της βοντα. Αλήθεια, και αυτή η εγκατάσταση θα πρέπει να την περιμένουμε σύντομα εδώ που τα λέμε 

https://www.kerkyrasimera.gr/kerkyra-goyvia-kataggelia-gia-teratodi-keraia-kinitis-entos-oikismoy/ 

Αρχίσαμε και εδώ με όλους τους ψεκα.αστείο το τερατώδη 🥲

13 minutes ago, Ninjis said:

https://www.kerkyrasimera.gr/kerkyra-goyvia-kataggelia-gia-teratodi-keraia-kinitis-entos-oikismoy/ 

Αρχίσαμε και εδώ με όλους τους ψεκα.αστείο το τερατώδη 🥲

7 μέτρα, κάτσε καλά 😂🤣