Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανακάλυψα ότι έβαλαν Ν78 (τα γνωστά///) στη Κάρυστο!

fbWp4UJ.md.jpg

Εντελώς τυχαία πήγε το μάτι στη κεραία.

fbWpgKg.md.jpg

fbWpSiF.md.jpg

Βρίσκομαι με την μικρή στον δημοτικό κήπο στο κέντρο των Χανίων. Στα 100μ τα κεντρικά του ΟΤΕ. Το σπίτι μας 400μ το πολύ από τα κεντρικά. Μέσα στο σπίτι με μια γραμμή συνδεμένος στο WiFi call αν βρίσκομαι σε κλήση ενώ απομακρύνομαι από το σπίτι drop call. Έχω απενεργοποιήσει τις κλήσεις μέσω 5G αλλά αυτό το  χάλι με τα drop call σε εσωτερικούς χώρους με την κοσμοτε στην κόκκινη δεν το είδα ποτέ.

Απογοήτευση τελείως ! 
IMG_0290.thumb.jpeg.ae4af5025d292cadad8335c6371e3cfe.jpegIMG_0291.thumb.png.70d951e32fde7f7641d7b112f6b4dad3.png

45 minutes ago, zerokill said:

Βρίσκομαι με την μικρή στον δημοτικό κήπο στο κέντρο των Χανίων. Στα 100μ τα κεντρικά του ΟΤΕ. Το σπίτι μας 400μ το πολύ από τα κεντρικά. Μέσα στο σπίτι με μια γραμμή συνδεμένος στο WiFi call αν βρίσκομαι σε κλήση ενώ απομακρύνομαι από το σπίτι drop call. Έχω απενεργοποιήσει τις κλήσεις μέσω 5G αλλά αυτό το  χάλι με τα drop call σε εσωτερικούς χώρους με την κοσμοτε στην κόκκινη δεν το είδα ποτέ.

Απογοήτευση τελείως ! 
IMG_0290.thumb.jpeg.ae4af5025d292cadad8335c6371e3cfe.jpegIMG_0291.thumb.png.70d951e32fde7f7641d7b112f6b4dad3.png

Το πρόβλημα είναι σε vowifi - VoNR transition? Άνοιξε τικετ ρε σύ. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

40 minutes ago, mixtri said:

Άνοιξε τικετ ρε σύ. 

Πως στο καλό ανοίγουμε ticket?

Κάθε φορά που καλώ στο 13788 με συνδέουν ΠΑΝΤΑ με εκπρόσωπο του 13888, αλλά δεν γνωρίζουν τίποτα. 

1 ώρα πριν, zerokill said:

Απογοήτευση τελείως ! 

Εντωμεταξύ να σε ρωτήσω, μιας και είδα πιάνεις SA. 

Σου τυχαίνει ποτέ αν ας πούμε δεν έχεις καλό σήμα να χάνει το SA και να μη το ξαναβρίσκει με τίποτα; 

Βλέπω πολλές φορές οταν το χάνει σε μένα να μη το ξαναβρίσκει ακόμα κι αν είμαι σε περιοχή με καλη κάλυψη Ν78. Πιάνει Ν78 αλλά NSA
Συνδεεται σε SA μόνο αν πάω και το ανοιγοκλείσω από τις ρυθμίσεις. Ούτε με λειτουργία πτήσης. 

52 minutes ago, mixtri said:

Το πρόβλημα είναι σε vowifi - VoNR transition? Άνοιξε τικετ ρε σύ. 

Ναι αυτό είναι. Επίσης όταν είσαι σε κλήση χωρίς καλό σήμα, δεν πέφτει το VoNR σε Vo2G, πέφτει η κλήση. 

Πολλά θέματα. Ανεπίτρεπτο. 

8 ώρες πριν, zerokill said:

Απογοήτευση τελείως ! 

Τραγικό… εγώ θα ζητούσα να μου δώσουν δικαίωμα να φύγω εξαιτίας αυτού αν δεν μπορούν να το διορθώσουν. Εγώ προσωπικά επειδή η κόκκινη είναι πίτα, θα τραβούσα φορητότητα σε Nova.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

Παραλία Χαλκίδας τίγκα στη παρεμβολή, παντού EN-DC με ΟΤΕ ή Χτυπά. Με το ζόρι 150Mbps. Η κεραία που καλύπτει τέλεια όλη τη παραλία είναι δίπλα από το λιμεναρχείο και κλασικά χωρίς Ν78. Αν βάλει Ν78 θα στρώσει και δε θα μπουκώνει αλλο τον ΟΤΕ (σηκώνει άνετα τη μισή πόλη μαζί με το κέντρο και τις πολυκατοικίες). 

Άλλη μια καλή λύση να βάλει κεραία πάνω απο το Lucy Hotel (όπως οι άλλες) ή στο Paliria μιας και είναι τα πιο ψηλά κτήρια. Παραλία που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο (ειδικά ΣΚ από Αθήνα και το καλοκαίρι καθημερινά) θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Για την ώρα εκει η Nova είναι η καλύτερη. Πλέον Victus έχει περισσότερες κεραίες και ελαφρώς καλύτερη κάλυψη, ειδικά σε πολυκατοικίες. Εκανε και 2 νέες προσθήκες. Η Cosmote έχει να βάλει κεραία μεσα στη πολη γύρω στα 5 χρόνια δεν σηκώνουν το κωλί και χρωστάνε 2 αναβαθμίσεις. Έχουν υποτίθεται και τους περισσότερους συνδρομητές τρομάρα τους..

Δε θα με βγάλει κάπου η γκρίνια και να μας διαβάζουν δε κάνουν και κάτι. Το χουν παρατήσει τελείως το δίκτυο τελευταία. 

Το μεζεδοπωλείο της Αργυρώς, Αρεθούσης 

fme3UJt.md.jpg

fme3NWv.md.jpg

*εν κινήσει. 

Νέο micro για το Μούρεσι Πηλίου! 

spacer.png

Ελπίζω να το βάλουν έστω μέχρι το 2036!

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

5 minutes ago, marios239 said:

spacer.png

Ε καλά Μούρεσι έχει και Ν78, τουλάχιστον στο βουνό σίγουρα. Έκανε EN-DC με MOURESI-TOP. Εντωμεταξύ ποιος είναι ο οικισμός Αγίας Τριάδας εκεί; δίπλα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας απλα θα μπει 😅

Καλύτερα να έβαζαν στο Ξορύχτι, μιας και όλα τα Ελληνικά δίκτυα πιάνουν από Χαλκιδική, Εύβοια, Αλόννησο και Σκόπελο. Ακόμα και Turkcell περνάει. 

Turkcell LTE 1800 εδώ στο Παλιό γεφύρι 

https://maps.app.goo.gl/kZxyyEdzQPhQ5oWL6?g_st=ac

Turkcell GSM εδώ 

https://maps.app.goo.gl/Eb1QD6oZQif5Nm4j6?g_st=ac

Και πιο πίσω από Τσαγκαράδα ίσως τη δεις στην αναζήτηση δικτύου αν έχει καλό καιρό.

12 ώρες πριν, elkons said:

Παραλία Χαλκίδας τίγκα στη παρεμβολή, παντού EN-DC με ΟΤΕ ή Χτυπά. Με το ζόρι 150Mbps. Η κεραία που καλύπτει τέλεια όλη τη παραλία είναι δίπλα από το λιμεναρχείο και κλασικά χωρίς Ν78. Αν βάλει Ν78 θα στρώσει και δε θα μπουκώνει αλλο τον ΟΤΕ (σηκώνει άνετα τη μισή πόλη μαζί με το κέντρο και τις πολυκατοικίες). 

Άλλη μια καλή λύση να βάλει κεραία πάνω απο το Lucy Hotel (όπως οι άλλες) ή στο Paliria μιας και είναι τα πιο ψηλά κτήρια. Παραλία που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο (ειδικά ΣΚ από Αθήνα και το καλοκαίρι καθημερινά) θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Για την ώρα εκει η Nova είναι η καλύτερη. Πλέον Victus έχει περισσότερες κεραίες και ελαφρώς καλύτερη κάλυψη, ειδικά σε πολυκατοικίες. Εκανε και 2 νέες προσθήκες. Η Cosmote έχει να βάλει κεραία μεσα στη πολη γύρω στα 5 χρόνια δεν σηκώνουν το κωλί και χρωστάνε 2 αναβαθμίσεις. Έχουν υποτίθεται και τους περισσότερους συνδρομητές τρομάρα τους..

Δε θα με βγάλει κάπου η γκρίνια και να μας διαβάζουν δε κάνουν και κάτι. Το χουν παρατήσει τελείως το δίκτυο τελευταία. 

Το μεζεδοπωλείο της Αργυρώς, Αρεθούσης 

fme3UJt.md.jpg

fme3NWv.md.jpg

*εν κινήσει. 

Από όλα αυτά κρατάω το μεζεδοπωλείο όπου έχω φάει και εγώ αρκετές φορές και είναι πολύ ωραία 

3 minutes ago, aektzhs 1 said:

Από όλα αυτά κρατάω το μεζεδοπωλείο όπου έχω φάει και εγώ αρκετές φορές και είναι πολύ ωραία 

Ναι συμφωνώ, και έχει πιο λογικές τιμές από τα μαγαζιά της παραλίας..

10 ώρες πριν, marios239 said:

spacer.png

Το θέμα είναι να μην το βγάλουν.

1 hour ago, skth said:

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος χάρτης για να δω αν στο νότιο Πήλιο παίζει η μπάντα Ν78; 

Καλησπέρα! 

Αν θέλεις να αναφέρεις πιο συγκεκριμένα κάποια περιοχή μπορεί να γνωρίζω. 

Για την ώρα n78 έχουν σίγουρα οι κεραίες στα Καλά Νερά, την Κορώπη, τον Λαύκο και το Τρίκερι.

Αν είσαι κάπου παραλιακά μπορεί να φτάνει επίσης n78 απ'τον Σωρό και το Τρίκερι, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. 

Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι!

Edited by marios239

Αργαλαστή πότε έβαλε Ν78; Έχει ανοίξει η passive στον ΟΤΕ Ν78; Στη καινούργια δεν έβαλαν κατευθείαν πάντως. 

Ελπίζω και στην Άφηυσο για να την έχουν κυνηγήσει τόσο πολύ να βάλουν τη καινούργια με Ν78 από την αρχή και όχι μισές δουλειές.. 

Edited by elkons

1 minute ago, elkons said:

Αργαλαστή πότε έβαλε Ν78; Έχει ανοίξει η passive στον ΟΤΕ; Γιατί στη καινούργια δεν έβαλαν κατευθείαν. 

Ελπίζω και στην Άφηυσο για να την έχουν κυνηγήσει τόσο να βάλουν τη καινούργια με Ν78 από την αρχή.

Ώπα λάθος! Σκεφτόμουν τη victus και τα μπέρδεψα! Το διόρθωσα. 

Just now, marios239 said:

Καλησπέρα! 

Αν θέλεις να αναφέρεις πιο συγκεκριμένα κάποια περιοχή μπορεί να γνωρίζω. 

Για την ώρα n78 έχουν σίγουρα οι κεραίες στα Καλά Νερά, την Κορώπη, την Αργαλαστή, τον Λαύκο και το Τρίκερι.

Αν είσαι κάπου παραλιακά μπορεί να φτάνει επίσης n78 απ'τον Σωρό και το Τρίκερι, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. 

Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι!

Ευχαριστώ. Για την Αργαλαστή. Έχω ένα ρούτερ zyxel fwa 505 και συνδέεται μόνο σε b3 - b20 - n1 & n28. Είτε εσωτερικά ή εξωτερικά δεν μπόρεσα να συνδεθώ σε n78. Οπτική επαφή δεν υπάρχει με τις κεραίες ( εκτός του Νεοχωρίου). Εχω βάλει και εξωτερική κεραίασ με τα ίδια αποτελέσματα. Σε δοκιμή με οπτική επαφή με τις 2 κεραίες είχα πάλι τις ιδιες μπάντες. Εννοείται ότι έχω ενεργοποιήσει την κάρτα σε 5g. 

Just now, skth said:

Ευχαριστώ. Για την Αργαλαστή. Έχω ένα ρούτερ zyxel fwa 505 και συνδέεται μόνο σε b3 - b20 - n1 & n28. Είτε εσωτερικά ή εξωτερικά δεν μπόρεσα να συνδεθώ σε n78. Οπτική επαφή δεν υπάρχει με τις κεραίες ( εκτός του Νεοχωρίου). Εχω βάλει και εξωτερική κεραίασ με τα ίδια αποτελέσματα. Σε δοκιμή με οπτική επαφή με τις 2 κεραίες είχα πάλι τις ιδιες μπάντες. Εννοείται ότι έχω ενεργοποιήσει την κάρτα σε 5g. 

2 κεραίες υπάρχουν στην Αργαλαστή. Στη καινούργια τη μεγάλη δίπλα από τις NOVA δεν έβαλε Ν78 όπως προέβλεπε η άδεια. Στη κεραία του ΟΤΕ ενώ μπορεί να ανοίξει Ν78 (μιας και είναι passive) δεν έχουν ανοίξει. 

Ούτε η κεραία του Νεοχωρίου έχει Ν78*

Δοκίμασε έξω να στοχεύσεις προς Τρίκερι για να κάνει EN-DC N78 από κει (LTE από Αργαλαστή Ν78 από Τρίκερι δηλαδή) αν τα καταφέρεις. Αν κοιτάς ακριβώς απέναντι Νηές, δεν έχει εκεί Ν78 ίσως συνδέσει Σωρό αλλά μου φαίνεται πιο ζόρικο. 

1 minute ago, elkons said:

2 κεραίες υπάρχουν στην Αργαλαστή. Στη καινούργια τη μεγάλη δίπλα από τις NOVA δεν έβαλε Ν78 όπως προέβλεπε η άδεια. Στη κεραία του ΟΤΕ ενώ μπορεί να ανοίξει Ν78 (μιας και είναι passive) δεν έχουν ανοίξει. 

Ευχαριστώ. Εύχομαι να βάλουν.. αν και από ταχύτητες εχω κάπου στα 400Mbps max , συνήθως παίζει στα 250 και upload από 40 με peak τα 100.

10 minutes ago, elkons said:

Δοκίμασε έξω να στοχεύσεις προς Τρίκερι για να κάνει EN-DC N78 από κει (LTE από Αργαλαστή Ν78 από Τρίκερι δηλαδή) αν τα καταφέρεις. Αν κοιτάς ακριβώς απέναντι Νηές, δεν έχει εκεί Ν78 ίσως συνδέσει Σωρό αλλά μου φαίνεται πιο ζόρικο. 

Δοκίμασα στην περιοχή της Καμάρας που έχει θέα προς Βόλο και Τρίκερι χωρίς αποτέλεσμα. 

11 minutes ago, skth said:

Ευχαριστώ. Εύχομαι να βάλουν.. αν και από ταχύτητες εχω κάπου στα 400Mbps max , συνήθως παίζει στα 250 και upload από 40 με peak τα 100.

Για Ν1 καλά πάει, δε θα χει κίνηση αυτή την εποχή. 

12 minutes ago, skth said:

Δοκίμασα στην περιοχή της Καμάρας που έχει θέα προς Βόλο και Τρίκερι χωρίς αποτέλεσμα. 

Μήπως υπάρχει διακόπτης στο router για να ανοίξει EN-DC; σε μερικά Router χρειάζεται χειροκίνητη ενεργοποίηση από το μενού. 

30 minutes ago, elkons said:

Για Ν1 καλά πάει, δε θα χει κίνηση αυτή την εποχή. 

Μήπως υπάρχει διακόπτης στο router για να ανοίξει EN-DC; σε μερικά Router χρειάζεται χειροκίνητη ενεργοποίηση από το μενού. 

Δεν έχω βρει κάτι τέτοιο στο μενού του fwa 505

20 minutes ago, skth said:

Συνήθως στην αυτόματη επιλογή μπάντας σε B3+B3+B20+N1 ενώ σε επιλογή μπάντας αν βγάλω τη Ν1 με συνδέει στη Ν28. Ν78 δεν συνδέεται με οποιαδήποτε συνδιασμό.

23 minutes ago, skth said:

Συνήθως στην αυτόματη επιλογή μπάντας συνδέεται σε B3+B3+B20+N1 ενώ σε επιλογή μπάντας αν βγάλω τη Ν1 με συνδέει στη Ν28. Ν78 δεν συνδέεται με οποιαδήποτε συνδιασμό.

11 ώρες πριν, skth said:

Δεν έχει Ν78 στην Αργαλαστή. Στην Καμάρα έχεις κάλυψη από τα Αλώνια (νέος σταθμός) και από ΟΤΕ κέντρο (ο ΟΤΕ ίσως σε πιάνει καλύτερα γιατί το πάνελ κοιτάει Βόρεια ακριβώς προς Καμάρα ενώ τα Αλώνια χτυπάνε προς κέντρο Αργαλαστής. Η κεραία της Καλλιθέας καλύπτει το μισό χωριό (βόρεια του σούπερ μάρκετ Ευαγγελινος) αλλά κανένας σταθμός στην περιοχή δεν έχει Ν78 (ακόμη). Μονο Τρικερι και Καλά Νερά. Η Ν28 πρέπει να κάνει καλή δουλειά όμως. Οι ταχύτητες που έχεις είναι εξαιρετικές. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

24 minutes ago, mixtri said:

Δεν έχει Ν78 στην Αργαλαστή. Στην Καμάρα έχεις κάλυψη από τα Αλώνια (νέος σταθμός) και από ΟΤΕ κέντρο (ο ΟΤΕ ίσως σε πιάνει καλύτερα γιατί το πάνελ κοιτάει Βόρεια ακριβώς προς Καμάρα ενώ τα Αλώνια χτυπάνε προς κέντρο Αργαλαστής. Η κεραία της Καλλιθέας καλύπτει το μισό χωριό (βόρεια του σούπερ μάρκετ Ευαγγελινος) αλλά κανένας σταθμός στην περιοχή δεν έχει Ν78 (ακόμη). Μονο Τρικερι και Καλά Νερά. Η Ν28 πρέπει να κάνει καλή δουλειά όμως. Οι ταχύτητες που έχεις είναι εξαιρετικές. 

Αφού στον ΟΤΕ Αργαλαστής έβαλε Passive, γιατί δεν ανάβει Ν78; 

Νοσοκομείο Κατ εσωτερικός χώρος.. 

Screenshot_20260209_085338_Speedtest.jpg

Screenshot_20260209_085355_NetMonster.jpg

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever..