Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

On 30/3/2025 at 7:56 ΠΜ, Antonio21 said:

Είναι στο βουνό κοντά γιατί όχι; 

Expand  

Απλά μου κάνει εντύπωση. Δεν έχω δει κάτι παραπάνω από 700-800μ μέσα στις πόλεις.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

On 30/3/2025 at 8:19 ΠΜ, mixtri said:

Απλά μου κάνει εντύπωση. Δεν έχω δει κάτι παραπάνω από 700-800μ μέσα στις πόλεις.

Expand  

Και όμως, Άνω Γλυφάδα ας πούμε καλύπτουν από κεραία στο βουνό και Αργυρούπολη κάποια σημεία. Τούμπανο κεραιοσυστημα, αλλά κάποιες φορές θέλει βοήθεια σε σημεία. Και αυτή μάλλον κατάλαβα είναι πάνω στο όρος Αιγάλεω που έχει πάρκο κεραιών μαζί με ραδιοφώνου κλπ, αν και τελευταία πάνε να το φτιάξουν αυτό, είδα έχουν βγάλει για Πετρούπολη κάνα δυο άδειες φέτος, επιτέλους.. 

Edit : σορρυ, μπερδεύτηκα, είχα στο μυαλό μου ότι και Πετρούπολη παίζουν σε σημεία από κεραία του βουνού, Κορυδαλλός είναι πιο καλά τα πράματα νομίζω 

Edited by johnny_htc

On 30/3/2025 at 5:41 ΠΜ, Antonio21 said:

Την καλημέρα μου καλή Κυριακή να έχουμε με υγεία. 

Ανω Κορυδαλλός.. 

Screenshot_20250330_083756_Speedtest.jpg

Screenshot_20250330_083707_NetMonster.jpg

Expand  

Ουαου με 30 MHz 

μιλάμε για πολύ καλό κινητό σούπερ ντουπερ ουαου 

Για να μαντέψω Samsung 5400 η Qualcomm x75 ή κάτι παρόμοιο 

πολύ δυνατό κινητό έχω να το πω 

On 30/3/2025 at 8:32 ΠΜ, Harry636 said:

Ουαου με 30 MHz 

Expand  

Νομίζω S23 έχει ο φίλος 

On 30/3/2025 at 8:31 ΠΜ, johnny_htc said:

Και όμως, Άνω Γλυφάδα ας πούμε καλύπτουν από κεραία στο βουνό και Αργυρούπολη κάποια σημεία. Τούμπανο κεραιοσυστημα, αλλά κάποιες φορές θέλει βοήθεια σε σημεία. Και αυτή μάλλον κατάλαβα είναι πάνω στο όρος Αιγάλεω που έχει πάρκο κεραιών μαζί με ραδιοφώνου κλπ, αν και τελευταία πάνε να το φτιάξουν αυτό, είδα έχουν βγάλει για Πετρούπολη κάνα δυο άδειες φέτος, επιτέλους.. 

Expand  

Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί cell split με την κίνηση να ανεβαίνει πλέον εκθετικά. Το Ericsson Mobility Report έδωσε πράσινο φως για mmwave πλέον. Μην αγοράζετε νέες συσκευές χωρίς mmwave αν έχετε σκοπό να τις χρησιμοποιήσετε για 2+ χρόνια. Τα δίκτυα θα πρέπει να αναβαθμιστούν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

On 30/3/2025 at 8:35 ΠΜ, mixtri said:

Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί cell split με την κίνηση να ανεβαίνει πλέον εκθετικά. Το Ericsson Mobility Report έδωσε πράσινο φως για mmwave πλέον. Μην αγοράζετε νέες συσκευές χωρίς mmwave αν έχετε σκοπό να τις χρησιμοποιήσετε για 2+ χρόνια. Τα δίκτυα θα πρέπει να αναβαθμιστούν.

Expand  

Θενκς για το info μαν. Προσωπικά αργώ ακόμα για νέα συσκευή, οπότε φαντάζομαι θα αρχίσουν να φουλαρουν και την ευρωπαϊκή αγορά πλέον με συσκευές που υποστηρίζουν mmWave, γιατί τώρα μόνο αμερικάνικο iphone αν δεν κάνω λάθος μπορείς να αγοράσεις, εξ Αμερικής.. 

On 30/3/2025 at 8:32 ΠΜ, Harry636 said:

Ουαου με 30 MHz 

Expand  

Bug του Netmonster είναι έχει Ν78 απλά η Samsung σε μερικά μοντέλα δε δίνει τη πληροφορία στο Netmonster 

"Άντε γεια ρε ασέβαστε" — Τάκης Τσουκαλάς

Expand  

Σκέφτομαι να πάρω το iPhone 16, έχει mmWave?

Μόνο αν το αγοράσεις από Αμερική.

Οι συσκευές που πωλούνται εκεί έχουν μία ειδική κεραία για mmwave, στο πλάι της συσκευής.

Edited by p_k

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Αμερική έχουν κλείσει όμως το 2G δηλαδή η T-Mobile USA το χει κλείσει από το 2024. 

Το κινητό έχει με την Αμερικανική έκδοση και υποστήριξη 2G;

On 30/3/2025 at 9:08 ΠΜ, elkons said:

Αμερική έχουν κλείσει όμως το 2G δηλαδή η T-Mobile USA το χει κλείσει από το 2024. 

Expand  

Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση, δυστυχώς όμως δεν ξέρω την απάντηση.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

On 30/3/2025 at 9:08 ΠΜ, elkons said:

Expand  

Εννοείται, γιατί όχι; 900 MHz και 1800 κανονικότατα θα έχουν

Της πουτ.νας το κάγκελο από μπάντες, απλά μοντεμαρα αυτό του 16αρι 😎

Screenshot_20250330_125256_Samsung Internet.jpg

On 30/3/2025 at 8:54 ΠΜ, Gv2008 said:

Σκέφτομαι να πάρω το iPhone 16, έχει mmWave?

Expand  

Οχι. Στο 17 ίσως και για Ευρώπη. Γενικώς η Ευρώπη έχει μείνει πίσω σε όλα. Δε ξέρω αν θα πάρει μπρος με την πιο ανίκανη ευρωπαϊκή ηγεσία που έχει υπάρξει, μόνο με ένα θαύμα ρουφώντας από χάρτινο καλαμάκι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Expand  

Τι είναι το mmware? 

Ευχαριστω. 

Το κινητό είναι το S23 Ultra 

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

On 30/3/2025 at 12:54 ΜΜ, Antonio21 said:

Τι είναι το mmware? 

Ευχαριστω. 

Το κινητό είναι το S23 Ultra 

Expand  

Το mmWave είναι μια τεχνολογία 5G που δίνει πάρα πολύ γρήγορο ίντερνετ μέσω δεδομένων κινητής, αλλά πιάνει μόνο σε μικρές αποστάσεις. Δηλαδή μπορείς να δεις άνετα ταχύτητες 3Gbps να καταλάβεις. 

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Το χρησιμοποιούν σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Συνήθως οι συσκευές αγορασμένες από ΗΠΑ το έχουν για το ευρωπαϊκό μοντέλο του S23 Ultra δεν γνωρίζω. 

Τώρα εάν θα μπει στην Ευρωπαϊκή αγορά το mmwave δεν ξέρουμε ακόμα πάντως θα αργήσει θεωρώ.

On 29/3/2025 at 8:26 ΠΜ, mixtri said:

Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με iPhone.

Expand  

Μα, δεν φοράνε Qualcomm Snapdragon X Modems και τα iPhone;

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Πήγαμε σήμερα πάνω βουνό Τρουμπέτα γιά μάζεμα φασκόμηλο 😉 ευκαιρία γιά κοίταγμα

troumpetas-30-3-25.png

το netmonster εκεί ψηλά μάλλον βρήκε κάποια καινούρια cells 5G

cosmote-5sa-troumpetas-30-3-25.png

ένα scan έβγαλε από μακρυά σε 2G voda Iταλίας & Αλβανίας

network-scan-30-3-25.png

ΕΡΩΤΗΣΗ

όσο ήμουν σε 5G SA μόνο, το ξανα είπαμε ΔΕΝ πήρα data ... αλλά γιατί το netmonster εμφάνισε αυτά ? και τα 3 είναι από Ιταλία, δεν είναι δικά μας

netmonster-database-30-3-25.png

On 30/3/2025 at 2:15 ΜΜ, babis3g said:

Πήγαμε σήμερα πάνω βουνό Τρουμπέτα γιά μάζεμα φασκόμηλο 😉 ευκαιρία γιά κοίταγμα

troumpetas-30-3-25.png

το netmonster εκεί ψηλά μάλλον βρήκε κάποια καινούρια cells 5G

cosmote-5sa-troumpetas-30-3-25.png

ένα scan έβγαλε από μακρυά σε 2G voda Iταλίας & Αλβανίας

network-scan-30-3-25.png

ΕΡΩΤΗΣΗ

όσο ήμουν σε 5G SA μόνο, το ξανα είπαμε ΔΕΝ πήρα data ... αλλά γιατί το netmonster εμφάνισε αυτά ? και τα 3 είναι από Ιταλία, δεν είναι δικά μας

netmonster-database-30-3-25.png

Expand  

Δεν είναι νέα cells απλά μερικα του SA δεν είναι περασμένη στη βάση του netmonster και δε λένε ονομασία λόγω αυτού. 

Πωπω και Ιταλία πιάνει και Αλβανία εκεί πάνω ..

Απλά έπιασες SA από αυτές τις χώρες επειδή έχουν ανοίξει λογικά SA και είχες ήδη το κινητό σε SA βέβαια δε μπορείς να κάνεις χρήση απλά είδαμε πως άνοιξαν και εκεί!! Ευχαριστούμε πολύ για αυτές τις πληροφορίες. Πραγματικά είναι φοβερό να πιάνεις από άλλη χώρα SA είναι βέβαια πάρα πολύ χαμηλό σήμα και τεράστιο θόρυβο αλλά φοβερό μέχρι που έφτασε το 5g!

Τρουμπέτα εκεί βλέπεις τη κεραία; γιατί είναι λιγάκι πιο χαμηλό το σήμα αλλά λογικά δε χτυπάνε τα πανελ εκεί αλλά προς τα κάτω 

Απ ότι κατάλαβα SA δεν έχεις από Τρουμπέτα 🙂 έχει άλλο PCI αλλά το λέει ήδη από πάνω ότι δεν έχει ανοίξει SA δε πειράζει όμως φαίνεται καινούργια η Ν78 ακόμα στη κεραία πολύ καλές ταχύτητες γενικά.

Edited by elkons

στο συγκεκριμένο speed test δεν έβλεπε κερα΄'ια, ήμουν πολύ πιό χαμηλά ... εδώ η κεραία δίπλα

IMG-20250330-130211.jpg

γιά το netmonster , τα Ιταλικά τα εμφάνισε ζητώντας να καταβάσω κάποιο data base περίεργο να πέρασαν σε 5G τόσο μακρυα 100χιλ ... μήπως επειδή το netmonster κατάλαβε ότι πέρασε Ιταλία ζητούσε να ανανεώσει την βάση δεδομένων γιά τα Ιταλικά (νόμιζε ότι ήμουν σε Ιταλικό έδαφος) ... ΑΝ κάποιος ξέρει

ξέχασα ... και ένα speed test μόλις περάσαμε από Σκιπερό στα φανάρια εκεί πιάνει από Γιαννάδες και όχι Τρουμπέτα παρότι είναι από επάνω του χωριού

30-3-25.png

On 30/3/2025 at 2:39 ΜΜ, babis3g said:

στο συγκεκριμένο speed test δεν έβλεπε κερα΄'ια, ήμουν πολύ πιό χαμηλά ... εδώ η κεραία δίπλα

IMG-20250330-130211.jpg

γιά το netmonster , τα Ιταλικά τα εμφάνισε ζητώντας να καταβάσω κάποιο data base περίεργο να πέρασαν σε 5G τόσο μακρυα 100χιλ ... μήπως επειδή το netmonster κατάλαβε ότι πέρασε Ιταλία ζητούσε να ανανεώσει την βάση δεδομένων γιά τα Ιταλικά (νόμιζε ότι ήμουν σε Ιταλικό έδαφος) ... ΑΝ κάποιος ξέρει

ξέχασα ... και ένα speed test μόλις περάσαμε από Σκιπερό στα φανάρια εκεί πιάνει από Γιαννάδες και όχι Τρουμπέτα παρότι είναι από επάνω του χωριού

30-3-25.png

Expand  

Άμα θες κατεβάζεις τη Database για να φαίνονται οι ονομασίες στις ιταλικές κεραίες αλλά άμα δε σε ενδιαφέρει το προσπερνάς δεν είναι κάτι μην αγχώνεσαι. 

Ναι και η κεραία στους Γιαννάδες φαίνεται και αυτή να την αναβάθμισαν τώρα γιατί μάλλον Ν78 είναι από την ίδια ίδιο PCI βλέπω με LTE ,πολύ καλά ούτε αυτή έχει ανοικτό SA. Έχετε εκεί στη Κέρκυρα αρκετή Ν78 βοηθάει στην τουριστική περίοδο.

@johnny_htc Φαίνεται καλή η φωτογραφία για cellmapper μιας και είναι πιο πρόσφατη άμα μπορείς εσύ πέρνα τη γιατί δεν βρίσκω τ κανω να την αλλαξω παλι 😅😅 φαίνεται αυτή δεν έχει Ericsson air...περιεγο για τη κοτε 

ήθελα να κατεβάσω το data base να δείξει κεραίες αλλά εκείνη την στιγμή δεν μου έδινε πρόσβαση σε data ... αλλά αν έπιασαν Ιταλοί 5G μιλάμε γιά 100χιλ πρέπει να έχουν τα KW της Αρκούδας

On 30/3/2025 at 3:17 ΜΜ, babis3g said:

ήθελα να κατεβάσω το data base να δείξει κεραίες αλλά εκείνη την στιγμή δεν μου έδινε πρόσβαση σε data ... αλλά αν έπιασαν Ιταλοί 5G μιλάμε γιά 100χιλ πρέπει να έχουν τα KW της Αρκούδας

Expand  

Λογικά αυτοί θα έχουν τα νέα όρια στην Ελλάδα ακόμα δεν λένε να αλλάξουν τα όρια εκπομπής...φαντάσου άμα είναι η κεραία κοντά σε σχολείο εντός 300μ η ισχύς είναι στο 60% ενώ άμα δεν είναι γύρω στο 65% με 70%....

Που να ήσουν σε άλλο νησί από την άλλη μεριά να δεις πως παίζουν οι Τούρκοι σαν φούρνοι μικροκυμάτων 😂 και Αλβανία παίζει δυνατά. Μόνο εμείς στην Ελλάδα δε πιάνουμε απέναντι...

On 30/3/2025 at 3:17 ΜΜ, babis3g said:

Expand  

Μπορείς και χειροκίνητα να βάλεις τη Database οποιαδήποτε χώρας λειτουργεί το Netmonster 

Πατάς τις 3 κάθετες γραμμές κάτω αριστερά έπειτα πατάς database, download, add rule επιλέγεις τη χώρα που επιθυμείς πχ Italy και τέλος επιλέγεις τον πάροχο που θες ας πούμε ΤΙΜ. Έτοιμος μπορείς να το κάνεις και σπίτι σου δεν είναι ανάγκη να είσαι εκείνη την ώρα στη ΤΙΜ συνδεδεμένος!

😉

On 30/3/2025 at 2:45 ΜΜ, elkons said:

Άμα θες κατεβάζεις τη Database για να φαίνονται οι ονομασίες στις ιταλικές κεραίες αλλά άμα δε σε ενδιαφέρει το προσπερνάς δεν είναι κάτι μην αγχώνεσαι. 

Ναι και η κεραία στους Γιαννάδες φαίνεται και αυτή να την αναβάθμισαν τώρα γιατί μάλλον Ν78 είναι από την ίδια ίδιο PCI βλέπω με LTE ,πολύ καλά ούτε αυτή έχει ανοικτό SA. Έχετε εκεί στη Κέρκυρα αρκετή Ν78 βοηθάει στην τουριστική περίοδο.

@johnny_htc Φαίνεται καλή η φωτογραφία για cellmapper μιας και είναι πιο πρόσφατη άμα μπορείς εσύ πέρνα τη γιατί δεν βρίσκω τ κανω να την αλλαξω παλι 😅😅 φαίνεται αυτή δεν έχει Ericsson air...περιεγο για τη κοτε 

Expand  

Αν μπορέσω, θα την περάσω μαν μου 😎

On 30/3/2025 at 2:39 ΜΜ, babis3g said:

IMG-20250330-130211.jpg

30-3-25.png

Expand  

Καλά τα πάτε από Ν78, δεν το περίμενα, αλλά σας έχουν βάλει σε δύο διαφορετικές κεραίες, ωραίο. Αν και το δεύτερο νούμερο ψιλό ψόφιο, αλλά οκ, not bad φυσικά 

On 30/3/2025 at 1:00 ΜΜ, elkons said:

Το mmWave είναι μια τεχνολογία 5G που δίνει πάρα πολύ γρήγορο ίντερνετ μέσω δεδομένων κινητής, αλλά πιάνει μόνο σε μικρές αποστάσεις. Δηλαδή μπορείς να δεις άνετα ταχύτητες 3Gbps να καταλάβεις. 

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Το χρησιμοποιούν σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Συνήθως οι συσκευές αγορασμένες από ΗΠΑ το έχουν για το ευρωπαϊκό μοντέλο του S23 Ultra δεν γνωρίζω. 

Τώρα εάν θα μπει στην Ευρωπαϊκή αγορά το mmwave δεν ξέρουμε ακόμα πάντως θα αργήσει θεωρώ.

Expand  

Ευχαριστώ πολύ!! 

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

Περάσανε τόσοι μήνες και τώρα ανακοινώσανε πάλι τα παρακάτω ;  γελάνε και τα τσιμέντα 🤣

Οι κατασκευαστές που υποστηρίζουν πρώτοι το COSMOTE 5G+ είναι:

Samsung: Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S23+, Samsung Galaxy 24+, Samsung Galaxy S25+, Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsu΄΄;ng Galaxy S25 Ultra
Xiaomi: Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 14, Xiaomi 14T Pro, Xiaomi 15, Xiaomi 15 Ultra, Xiaomi POCO F7 Pro 5G+, Xiaomi F7 Ultra 5G+