Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@mixtriή κάποιο άλλο μελος θα ηθελα τη γνώμη σας. Η κεραία της περιοχής μου έχει παλιά panel και 5G N1 only. Προφανώς N78 παίρνω από κάποια άλλη κεραία και 4G από την κοντινή κεραία. Το προηγούμενο καλοκαίρι η cosmote εγκατέστησε FTTH στην περιοχή. Υπάρχει περίπτωση σε βάθος διετίας να συνδεθεί η κεραία με οπτικές ίνες, να αλλάξουν τα panel με καινούργια και να μπει N78? Ευχατιστω 

Edited by Gv2008

12 minutes ago, Gv2008 said:

@mixtriή κάποιο άλλο μελος θα ηθελα τη γνώμη σας. Η κεραία της περιοχής μου έχει παλιά panel και 5G N1 only. Προφανώς N78 παίρνω από κάποια άλλη κεραία και 4G από την κοντινή κεραία. Το προηγούμενο καλοκαίρι η cosmote εγκατέστησε FTTH στην περιοχή. Υπάρχει περίπτωση σε βάθος διετίας να συνδεθεί η κεραία με οπτικές ίνες, να αλλάξουν τα panel με καινούργια και να μπει N78? Ευχατιστω 

Η λογική λέει ότι θα την κουμπώνουν σε οπτική αν δεν είναι ήδη (επειδή περνάνε τώρα για FTTH, δεν σημαίνει πως δεν έχουν ήδη κάμποσες από αυτές σύνδεση με γραμμή που έχουν τραβήξει ειδικά για αυτήν από το τηλεφωνικό κέντρο) και θα πυκνώσουν και άλλο τις N78. Δύο χρόνια είναι αρκετά για να γίνουν σκέψου ότι έγινε μέχρι τώρα σε σχέση με πριν 2 χρόνια που η Cosmote έπαιζε με τις μισές ταχύτητες από αυτές που δίνει η Ookla σήμερα. Τελειώνουν και με τις αναβαθμίσεις του 4G, άρα είναι πιο ελεύθεροι ας το πούμε να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το SA. Γενικά εγώ τα επόμενα δύο χρόνια για την Cosmote, τα βλέπω σαν τον επόμενο γύρο "αναβαθμίσεων" αν θες. Πάλι στο πόδι φουλ θα είναι και πρέπει να είναι φυσικά. 

Edited by johnny_htc

4 ώρες πριν, johnny_htc said:

Δυστυχώς φοβάμαι ότι μπλέκεται και το εμπορικό κομμάτι μέσα σ αυτό που συμβαίνει με τις άδειες. Δηλαδή τους νοιάζει να πουλήσουν και σταθερή επικοινωνία και ανάλογως την περιοχή που είσαι να σου κλείσουν καλύτερο συνδυαστικο σε καλύτερη τιμή ώστε να το "μπαλωσουν" χοντρα χοντρά όποιο πρόβλημα έχουν εκεί και επίσης να πουλήσουν στους άλλους δύο γραμμές... Γενικά βλέπω τους αφήνει τους άλλους δύο πολλά περιθώρια να καλύψουν μια περιοχή ενώ μπορεί άνετα να τους σβήσει από το χάρτη. Δεν το θέλουν όμως. Απλά αφού κάνουν ο, τι κάνουν οι άλλοι δύο σε μια περιοχή, θα έρθει να κουμπώσει και η Cosmote σταθμό.. Μπορούν πάντα όμως να καλύψουν με μερικά micros να τελειώνει η υπόθεση. Ίσως όμως να αργούν απλά οι άδειες από την εεττ για άγνωστους λόγους ή απλά να θέλουν να τελειώσουν τα έργα FTTH στις περιοχές που έχουν σκοπο να βάλουν κεραία και να τους καθορίζει αυτός ο παράγοντας το τι θα κάνουν.. Μερικούς από τους λόγους που μάλλον παίζουν πιστεύω είναι αυτοί. Το τελευταίο πάντως το έχω δει να παίζει πολύ και στην Αθήνα να ξέρεις. Είναι πολλοί σταθμοί pending και βλέπω τώρα τελείωσαν τα έργα FTTH ακριβώς έξω από τα κτίρια που έχουν βγάλει άδειες.. 

Τα προβκηματα που αναφέρω είναι σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ .  Το διανόηστε ; Τεράστιες περιοχές χωρίς Ίντερνετ ούτε για τε βασικα ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ . Όποτε ΔΝ νμζ να πολύ βγαζει νόημα το να μην θέλουν να κάνουν κάτι λόγο των σταθερών .  Από εδώ και πέρα θα τους ζαλίζω τα π@π@ρια στην εξυπηρέτηση . Ας έρθουν να το δουν και αυτοί από κοντά , η μάλλον ας περάσουν μια βόλτα από την περιοχή με το αμάξι . 

Σίγουρα γνωρίζουν...

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

ίσως κατάφερε να πάρω μοα καλή εκτπωση στο πάγιο.. δεν ήταν έτσι η COSMOTE στην Θεσσαλονίκη . Έχουν γεμίσει συμβόλαια / what’s up και extra sim . Και ξαναλέω , το RAN ακόμα ανταποκρίνεται εκτός από την 800αρα 

Just now, p_k said:

Σίγουρα γνωρίζουν...

Just now, georgebad said:

ίσως κατάφερε να πάρω μοα καλή εκτπωση στο πάγιο.. δεν ήταν έτσι η COSMOTE στην Θεσσαλονίκη . Έχουν γεμίσει συμβόλαια / what’s up και extra sim . Και ξαναλέω , το RAN ακόμα ανταποκρίνεται εκτός από την 800αρα 

Γι αυτό συνιστώ επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών. Αυτό που είπες για την έκπτωση είναι πολύ καλή ιδέα.

Μακάρι να το πετύχεις.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Στο χωριό Πλατάνα Λακωνίας, περίπου 9 χλμ από την Σπάρτη. Η κεραία είναι στο απέναντι βουνό, η n78 δεν έχω ιδέα. Μπορεί να είναι από την πόλη. 

Screenshot_2024-01-20-14-51-34-443_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Screenshot_2024-01-20-14-51-37-085_cz.mroczis.netmonster.jpg

Αυτο το "η Ν78 ειναι απο αλλο σταθμο" πως το τεκμηριωνετε αληθεια;

Γκαλοπ:  Τι εχετε καταλαβει παραπανω;

Απαντηση "δεν το γραφουν τα κιταπια (δημοσια δεδομενα)" ειναι ακυρη!  Οι αδειες ειναι θεωρια.  Στην πραξη δεν ταυτιζονται (παντα).

Από το N78 με διαφορετικό PCI

Απλώς καμιά φορά δεν φαίνεται στο netmonster. από service mode φαίνεται. 

Edited by waeo

11 minutes ago, waeo said:

Από το N78 με διαφορετικό PCI

Απλώς καμιά φορά δεν φαίνεται στο netmonster. από service mode φαίνεται. 

Το PCI δεν ειναι "δεμενο" με ενα σταθμο.  Δεν ειναι ασφαλης δεικτης.

21 minutes ago, d_alex said:

Το PCI δεν ειναι "δεμενο" με ενα σταθμο.  Δεν ειναι ασφαλης δεικτης.

Όντως. Έτσι και αλλιώς πλέον έχουμε καταλάβει έπειτα από τις αναφορές εδώ μέσα κάποιων ότι πολλοί σταθμοί με παλιά πανελ, παίζουν N78 και ακόμα δεν φαίνεται τίποτα στην άδεια (όπως μου ανέφερες και στο χθεσινό ποστ). Και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει και άλλος σταθμός που αγνοούσα με Ν78, συγκεκριμένα ο 100204 στην Αργυρούπολη που δίνει μεγάλα νούμερα, αλλά μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι κάνει en dc με την 100294 που έχει σίγουρα. Και το συμπέρανα αυτό από τα κρυφά σημεία μέσα στην Αργυρούπολη που μου δίνει δυνατά νούμερα. Ο σταθμός φυσικά που ανέφερα (100204) είναι με παλιά πάνελ η άδεια του δεν έχει τπτ καινούργιο μέσα άμα δείτε.. Θα το βρω κάποια στιγμή,που θα μου πάει. Και μάλλον θα αρχίσω να παίζω με το service mode πιο πολύ γιατι7το netmonster κάνει νερά άμα θες να δεις πληροφορίες για την N78. Έχει δίκιο ο @waeo😛😎

Edited by johnny_htc

2 minutes ago, johnny_htc said:

Όντως. Έτσι και αλλιώς πλέον έχουμε καταλάβει έπειτα από τις αναφορές εδώ μέσα κάποιων ότι πολλοί σταθμοί με παλιά πανελ, παίζουν N78 και ακόμα δεν φαίνεται τίποτα στην άδεια (όπως μου ανέφερες και στο χθεσινό ποστ). Και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει και άλλος σταθμός που αγνοούσα με Ν78, συγκεκριμένα ο 100204 στην Αργυρούπολη που δίνει μεγάλα νούμερα, αλλά μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι κάνει en dc με την 100294 που έχει σίγουρα. Και το συμπέρανα αυτό από τα κρυφά σημεία μέσα στην Αργυρούπολη που μου δίνει δυνατά νούμερα. Ο σταθμός φυσικά που ανέφερα (100204) είναι με παλιά πάνελ η άδεια του δεν έχει τπτ καινούργιο μέσα άμα δείτε.. Θα το βρω κάποια στιγμή,που θα μου πάει. Και μάλλον θα αρχίσω να παίζω με το service mode πιο πολύ γιατι7το netmonster κάνει νερά άμα θες να δεις πληροφορίες για την N78. Έχει δίκιο ο @waeo😛😎

Οι σταθμοί με τα παλιά πάνελ που έχουν Ν78 δεν έχουν τα τετράγωνα κουτάκια. Πως γίνεται αυτό;

Μπήκε και η κεραία της cosmote στην Παραλία Κατερίνης (143537) στο προβληματικό σημείο. Τέλεια πλέον κάλυψη.

Όταν εννοείτε παλιά πάνελ ποια εννοείτε ; Υπάρχει κάποια φωτογραφία ;

Just now, georgebad said:

Όταν εννοείτε παλιά πάνελ ποια εννοείτε ; Υπάρχει κάποια φωτογραφία ;

Όταν περάσω από εκεί θα βγάλω φωτογραφία. Σκέψου τελευταία αναβάθμιση έγινε το 2020

Edited by Gv2008

Just now, Gv2008 said:

Όταν περάσω από εκεί θα βγάλω φωτογραφία. Σκέψου τελευταία αναβάθμιση έγινε το 2020

Οκέι ναι αυτό το ακούω , κάποια από αυτά μπορούν να έχουν legacy 5G . Τα παλιά πάνελ όμως ΔΝ νομίζω να το υποστηρίζουν 

https://www.speedtest.net/result/i/5951926325 

εξω από το χρυσό Σερρών EN DC από 103094 . Τρομερή η θέση της . Κριμα που οι ακλες δυο παίζουν μόνο με ο στο cell που κοιτάει μέσα στην πολη με n78 

51 minutes ago, Gv2008 said:

Οι σταθμοί με τα παλιά πάνελ που έχουν Ν78 δεν έχουν τα τετράγωνα κουτάκια. Πως γίνεται αυτό;

Τα πολυ παλια σιγουρα δεν πανε 3500.  Αλλα απο την αλλη, κυκλοφορουν πλεον κατι πανελ μεσαιων διαστασεων (2-3 φορες μεγαλυτερα απο τα μικρα και λιγοτερο φαρδια) που τα προσθετουν απο πανω απο τα παλια και δινουν 3500 + 700!  Σε ξενα δικτυα τα εχουν βαλει μαζικα.

Ολ' αυτα ειναι καινουργια για μενα, γι αυτο ρωταω.  Αλλα μου φαινεται δυσκολο να εισαι κλειδωμενος σε 2 σταθμους ταυτοχρονα.

Εχετε κιολας υποψη, οτι οι συσκευες "χανουν πεταλιες" πολλες φορες (οι πληροφοριες που δινει το υποσυστημα radio στην εφαρμογη αργουν να ενημερωθουν), και εχουμε το ευτραπελο να παιρνεται μετρηση με eΝb Cosmote και TAC Nova π.χ. !  Στα δεδομενα του OpencellID ειναι τακτικο φαινομενο.

stationphoto?id=18940&name=1403_10.09.20

Ο 5358 της Vodafone (262-02) στο Μοναχο:

5358.jpg

Edited by d_alex

2 ώρες πριν, cocu said:

Μπήκε και η κεραία της cosmote στην Παραλία Κατερίνης (143537) στο προβληματικό σημείο. Τέλεια πλέον κάλυψη.

Στη παραλία πέρυσι το καλοκαίρι υπέφερε το δίκτυο. Οριακά λειτουργούσαν τα δεδομένα. Ελπίζω φέτος να μήν έχει μονοψήφια.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Έτσι ακριβώς είναι, και ειδικά το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει, υπήρχε ίσως πλεον, από την δεξιά πλευρά της εκκλησίας, που το κινητό συνδεόταν με κεραίες απέναντι από την Χαλκιδική.

1 hour ago, Nikolas14 said:

Στη παραλία πέρυσι το καλοκαίρι υπέφερε το δίκτυο. Οριακά λειτουργούσαν τα δεδομένα. Ελπίζω φέτος να μήν έχει μονοψήφια.

Φίλε θα έρθεις στα πράσινα λιμάνια;;;;

IMG_5076.thumb.jpeg.5de6f6a1c7bea11532d01cdb1da674b8.jpeg

Σε αυτό το σημείο της κοιλάδας των Σερρών παίζει μόνο COSMOTE με B20 και rsrq -110 έως και -128. Volte κλήση σε όλη την διαδρομή και ταχύτητες μέχρι το σημείο που παίζει στα -120 (μισή διαδρομή) με 10-30 mbps. Από τα -125 και μετά μου έδινε αυτά τα νούμερα σταθερά 

IMG_5077.thumb.png.e4743dbe6835983bd1b6188da93a1fef.png

stress test των Ericsson και του 15pro . Ασπροπρόσωπος 

3 ώρες πριν, d_alex said:

Τα πολυ παλια σιγουρα δεν πανε 3500.  Αλλα απο την αλλη, κυκλοφορουν πλεον κατι πανελ μεσαιων διαστασεων (2-3 φορες μεγαλυτερα απο τα μικρα και λιγοτερο φαρδια) που τα προσθετουν απο πανω απο τα παλια και δινουν 3500 + 700!  Σε ξενα δικτυα τα εχουν βαλει μαζικα.

Ολ' αυτα ειναι καινουργια για μενα, γι αυτο ρωταω.  Αλλα μου φαινεται δυσκολο να εισαι κλειδωμενος σε 2 σταθμους ταυτοχρονα.

Εχετε κιολας υποψη, οτι οι συσκευες "χανουν πεταλιες" πολλες φορες (οι πληροφοριες που δινει το υποσυστημα radio στην εφαρμογη αργουν να ενημερωθουν), και εχουμε το ευτραπελο να παιρνεται μετρηση με eΝb Cosmote και TAC Nova π.χ. !  Στα δεδομενα του OpencellID ειναι τακτικο φαινομενο.

stationphoto?id=18940&name=1403_10.09.20

Ο 5358 της Vodafone (262-02) στο Μοναχο:

5358.jpg

Για τέτοια πάνελ μιλάμε ναι. Τετραπλός κιόλας παρακαλώ. 

Screenshot_20240121_213541_CellMapper.jpg

2 minutes ago, johnny_htc said:

10/205133 που έχω αναφέρει επίσης 

Screenshot_20240121_214026_CellMapper.jpg

14 minutes ago, johnny_htc said:

10/205133 που έχω αναφέρει επίσης 

Screenshot_20240121_214026_CellMapper.jpg

Δεν νομίζω. Α υποστηρίζουν 3500

7 ώρες πριν, d_alex said:

Αυτο το "η Ν78 ειναι απο αλλο σταθμο" πως το τεκμηριωνετε αληθεια;

Γκαλοπ:  Τι εχετε καταλαβει παραπανω;

Απαντηση "δεν το γραφουν τα κιταπια (δημοσια δεδομενα)" ειναι ακυρη!  Οι αδειες ειναι θεωρια.  Στην πραξη δεν ταυτιζονται (παντα).

Δεν είμαι "δικτυάς", αλλά έχω δει κάποιες φορές πολύ κοντά σε σταθμούς τη n78 να τον κάνει να δείχνει 1-2 γραμμές, γιατί μόνο αυτή έχει κακό σήμα. Οπότε συμπεραίνω ότι πιάνει από αλλού. Μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά η Cosmote έχει πλέον σε πολλούς σταθμούς n78, που σπάνια το βλέπω πια. 

Έχω όμως και το αντίθετο παράδειγμα, αλλά όχι με Cosmote. 😁 Έμοιαζε σαν να παίζει η n78 κάπου μόνη της κοντά μου με σήμα -69 dBm (έπιασε ~1100 Mbps το τεστ) και η 1800 στα -81. 

Screenshot_2024-01-21-18-23-07-880_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Edited by MitsosDaBest13