Jump to content

Κριτική καμερών κινητών v.2

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολύ ευχαρίστως.. Δεν έγραψες το ίδιο όμως και γι αυτούς που ανεβάζουν με gcam και δεν βάζουν ταυτόχρονα το jpeg της στοκ κάμερας

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μα δεν είναι το ίδιο.

Ελάχιστοι ασχολούνται με raw στα κινητά.

Αν κάποιος θέλει κάτι τέτοιο παίρνει φωτογραφική μηχανή.

Ούτε τα site σύγκρισης δεν ασχολούνται με το raw.

Τα κινητά είναι point & shoot.

Είτε με την στοκ εφαρμογή, είτε με οποιαδήποτε κάμερα συμπεριλαμβανομένης της gcam, opencamera, fx κλπ.

Τραβάς και κρατάς ότι βγήκε.

Ποιον ενδιαφέρει το τι κάνεις εσύ με το raw και όχι με αυτό που κάνει το ίδιο το κινητό;

Μήπως θα με κάνει να αγοράσω τη συσκευή, επειδή απλά είσαι εσύ καλός στην επεξεργασία;

Δεν διαφωνώ να βάζει κάποιος raw, απλά δεν είναι το ίδιο και δεν συγκρίνεται με τις εφαρμογές κάμερας που παράγουν jpeg.

Αυτό είναι το ζητούμενο.

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Βαζω και μερικές indoor με καλό σχετικά φωτισμό και πρόσωπα... Μένει να ανεβάσω και κάποιες βραδυνές και θα εχουμε μια γενική εικόνα... Παντως εγω απο P20 pro δεν μπορώ να πω οτι μου έλειψε η καμερα του... Την καμερα του Note 9 την βρίσκω εξαιρετική οπως επίσης και του s9+

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces

43725328645_49a240ffb1_c.jpg

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE

44634749031_1dfe9fd6f2_c.jpg

https://farm2.staticflickr.com/1874/30764636708_8af69a028b_c.jpg[/img]

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE"]30764636708_8af69a028b_c.jpg

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode44584551212_886e5c6fef_c.jpg

LITE

Μαγικά πράγματα εδώ στα όρια της απόλυτης υπεροχής. 10/10 κάμερα και σαν συσκευή στο σύνολο.

Σίγουρα η επόμενη μου αγορά.

Η αλήθεια ειναι οτι με το raw περνεις μια εικόνα εσυ σαν χρήστης τι μπορεί να κανει ο φακος σου,στον αλλον ομως θα την περασεις με βαση το πως την μονταρες,με το jpeg ομως το οποιο ειναι και το ζητούμενο μιας και με αυτο θα βγαλεις τους φιλους τα παιδια σου την ζωη σου γενικά δίνεις στον αλλο να εχει μια σωστή εικονα της συσκευής.

Παντως δε με χαλαει η raw μανια που έχει πέσει,εχει το ενδιαφερον της.

Υ.γ το note μαμει!!!!!

Υ.γ2 προσπαθήστε τα raw να τα κάνετε πιο γλυκά στο μάτι (δε ξερω πως) οπως του φιλου με το lumia που παρέθεσε 3 εικόνες,δεν ειναι αναγκη να δειξεις οτι σύννεφο παρα σύννεφο πηρε ο φακος και οτι γραμωσεις εχει ο βραχος!

Είναι ωραίες αλλα τα μάτια μου νιώθουν σαν να κοιτώ βεγγαλικά απο την πληροφορία.

Η αλήθεια ειναι οτι με το raw περνεις μια εικόνα εσυ σαν χρήστης τι μπορεί να κανει ο φακος σου,στον αλλον ομως θα την περασεις με βαση το πως την μονταρες,με το jpeg ομως το οποιο ειναι και το ζητούμενο μιας και με αυτο θα βγαλεις τους φιλους τα παιδια σου την ζωη σου γενικά δίνεις στον αλλο να εχει μια σωστή εικονα της συσκευής.

Παντως δε με χαλαει η raw μανια που έχει πέσει,εχει το ενδιαφερον της.

Υ.γ το note μαμει!!!!!

Υ.γ2 προσπαθήστε τα raw να τα κάνετε πιο γλυκά στο μάτι (δε ξερω πως) οπως του φιλου με το lumia που παρέθεσε 3 εικόνες,δεν ειναι αναγκη να δειξεις οτι σύννεφο παρα σύννεφο πηρε ο φακος και οτι γραμωσεις εχει ο βραχος!

Είναι ωραίες αλλα τα μάτια μου νιώθουν σαν να κοιτώ βεγγαλικά απο την πληροφορία.

έτσι σωστά ..... όπως υπήρχε η gcam μανια θα δεχτούν κ την raw μανία.. παμε γερά παιδιά δώστε υλικό θα προσπαθήσω κ εγώ αν κ είναι δύσκολο κομμάτι δεν το εχω όπως άλλα παιδιά εδω μέσα

IPhone 15 Pro 

Tεχνικά μιλωντας οι φωτο ειναι κατω του μετριου. Υπερβολικο sharpening, Yπερβολικο παστελ και το χρωμα είναι απαραδεκτο...καθολου ρεαλισμος!! Κινητό των 150€!!

o κυριος copy-paste! σκεψου κατι δικο σου αντι να μ'αντιγραφεις συνεχεια!

----- προσθήκη μηνύματος 86 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στην φωτογραφιαρα με τα λουκανικα αυτα μονο τπτ αλλο.

χααααααααχαχαχαχαχαχχχχχχχχαχαχαχαχαχαχα!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

γιαννακη? αμα σου αρεσε τοσο πολυ, θα ανεβασω κι αλλες παρομοιες

χαχαχαχαχχχχχχαααααα:lol::lol:

έτσι σωστά ..... όπως υπήρχε η gcam μανια θα δεχτούν κ την raw μανία.. παμε γερά παιδιά δώστε υλικό θα προσπαθήσω κ εγώ αν κ είναι δύσκολο κομμάτι δεν το εχω όπως άλλα παιδιά εδω μέσα
Φιλαράκι Νίκο δούλεψες το raw στο δικό σου τι λέει;

Μα δεν είναι το ίδιο.

Ελάχιστοι ασχολούνται με raw στα κινητά.

Αν κάποιος θέλει κάτι τέτοιο παίρνει φωτογραφική μηχανή.

Ούτε τα site σύγκρισης δεν ασχολούνται με το raw.

Τα κινητά είναι point & shoot.

Είτε με την στοκ εφαρμογή, είτε με οποιαδήποτε κάμερα συμπεριλαμβανομένης της gcam, opencamera, fx κλπ.

Τραβάς και κρατάς ότι βγήκε.

Ποιον ενδιαφέρει το τι κάνεις εσύ με το raw και όχι με αυτό που κάνει το ίδιο το κινητό;

Μήπως θα με κάνει να αγοράσω τη συσκευή, επειδή απλά είσαι εσύ καλός στην επεξεργασία;

Δεν διαφωνώ να βάζει κάποιος raw, απλά δεν είναι το ίδιο και δεν συγκρίνεται με τις εφαρμογές κάμερας που παράγουν jpeg.

Αυτό είναι το ζητούμενο.

Παρα πολυ σωστη η τοποθετηση...θα συμφωνησω 100%.

Πρωτον, οι επεξεργασμενες φωτο δεν εχουν θεση σε αυτο το νημα

...υπαρχει ξεχωριστο νημα που δημιουργηθηκε γι αυτον το λογο.

Δευτερον, εδω μας ενδιαφερει ποια καμερα βγαζει καλυτερες φωτο

...και οχι ποιος χρηστης ειναι καλυτερος στην επεξεργασια.

Αυτα τα ολιγα

Φιλαράκι Νίκο δούλεψες το raw στο δικό σου τι λέει;
ναι φιλαράκι το δούλεψα με δυσκολεύει λίγο απο κινητο γιατι εχει πολλές ρυθμίσεις.... νομιζω καλύτερα ειναι σε pc και σε μεγαλη οθόνη θα παρεις αλλα αποτελέσματα

IPhone 15 Pro 

να σαι καλα φιλε μου...τιποτα

ποιο αγορασες τελικα?

Το έψαξα πολύ στο μαγαζί που πήγα και με έπεισε και εκεί ο πωλητής. Μου είπε ότι η Sony θα τα παρατήσει και μπορεί να μην έχει ανταλλακτικά στο μέλλον και άλλα τέτοια και μου είπε είναι ευκαιρία, 300 ευρώ μόνο το Α5.

Σκίζει ε?

30767596568_9fa6f59bb7_c.jpgΑυτο by Mpaok7 ...., on Flickr

εγω εχω καταλαβει οτι εαν παρεις μια φωτογραφια και την δεις μια στο κινητο μια στο pc η διαφορα ειναι μεγαλη προς το κακο,επισης χθες εφτιαχνα κατι δικες μου στο κινητο και εβγαλα πονοκεφαλο,οποτε μαλλον θελει pc η φαση,το φτιαχνεις οπως νομιζεις ομορφα και ανετα και εισαι σιγουρος οτι στην οθονη του κινητου θα δειχνει κατα πολυ καλυτερη.

πιστευω ειναι καλυτερη σειρα (pc-smartphone /καλο-ουαου) παρα (smartphone-pc /πολυ καλη-εχμμμμ ε οχι και τοσο) για ψυχολογικους λογους!

η sony δε τα παραταει,εχει το λιπος να ασχολειται εστω σαν χομπυ,απλα ασχολειται με αλλα και επενδυει,οπως κανει και η sammy που ολα τα δις πανε σε chip σε ai τεχνολογια και αλλου και οχι στα τηλεφωνα πλεον για αυτο και δεν κανει αλματα τα οποια περιμενες να κανει και βλεπει την huawei να ανεβαινει και ουτε που νοιαζεται!οσο για ανταλλακτικα σε 60 λεπτα μου περασαν θυρα otg σε sony του αδελφου μου στην εγγυηση στην αρβατο.

να χαρεις την αγορα σου παντως αδελφε.

Edited by georgerapp

Θα προτιμησω την πρωτη...χωρις την επεξεργσια

Το raw Μοιαζει πολυ ψευτικο και τα χρωματα σαν πλαστικα...τουλαχιστον στα δικα μου ματια.

o κυριος copy-paste! σκεψου κατι δικο σου αντι να μ'αντιγραφεις συνεχεια!

Βαζω και μερικές indoor με καλό σχετικά φωτισμό και πρόσωπα... Μένει να ανεβάσω και κάποιες βραδυνές και θα εχουμε μια γενική εικόνα... Παντως εγω απο P20 pro δεν μπορώ να πω οτι μου έλειψε η καμερα του... Την καμερα του Note 9 την βρίσκω εξαιρετική οπως επίσης και του s9+

https://farm2.staticflickr.com/1899/43725328645_49a240ffb1_c.jpg[/img]

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE"]43725328645_49a240ffb1_c.jpg

https://farm2.staticflickr.com/1884/44634749031_1dfe9fd6f2_c.jpg[/img]

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE"]44634749031_1dfe9fd6f2_c.jpg

https://farm2.staticflickr.com/1874/30764636708_8af69a028b_c.jpg[/img]

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE"]30764636708_8af69a028b_c.jpg

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode44584551212_886e5c6fef_c.jpg

LITE

Το πιο ολοκληρωμένο για μένα (λίγο καλύτερη λεπτομέρεια να είχε..).. Μέτα p20pro, mi8 και one plus 6..

Παρα πολυ σωστη η τοποθετηση...θα συμφωνησω 100%.

Πρωτον, οι επεξεργασμενες φωτο δεν εχουν θεση σε αυτο το νημα

...υπαρχει ξεχωριστο νημα που δημιουργηθηκε γι αυτον το λογο.

Δευτερον, εδω μας ενδιαφερει ποια καμερα βγαζει καλυτερες φωτο

...και οχι ποιος χρηστης ειναι καλυτερος στην επεξεργασια.

Αυτα τα ολιγα

Εμ δε συμφωνούμε.

Δεν είπα δεν έχουν θέση οι raw.

Να το πω απλά, το raw είναι manual αποτέλεσμα jpeg αυτού που φωτογράφησες.

Η εφαρμογή που χρησιμοποιείς όποια και να είναι αυτή, στο κάνει αυτόματα.

Καλό και το ένα, καλό και το άλλο.

Απλά τον κόσμο τον ενδιαφέρει στη συντριπτικότατη πλειοψηφία τι θα βγάλει η εφαρμογή.

Από κει και πέρα όμως δε θα τη θεωρήσω επεξεργασμένη.

Με την έννοια ότι έχει παρόμοια επεξεργασία με αυτή που κάνει η εφαρμογή για να βγει jpeg.

Άρα έχει θέση, αλλά προσωπικά δε με ενδιαφέρει, όπως και τον πολύ κόσμο.

Αρκεί να μη γίνει καινούρια μόδα και αρχίσουμε και το ποιος έχει πιο μεγάλο το raw...

ανώτερο το raw ξεκάθαρα.. δύναμη ο αισθητήρας, το software τη χαντακώνει τη συσκευή!

aka bill_thes

p20 pro raw vs jpeg

raw

P20 pro raw 43728385605_b480234555_o.jpg[/url]P20 pro raw by Nikos Gemelas, on Flickr

auto ai on

P20 pro auto ai on 43728478905_430658d2f6_o.jpg[/url]P20 pro auto ai on by Nikos Gemelas, on Flickr

auto ai off

P20 pro auto ai off 43918888654_649b6d9a3b_o.jpg[/url]P20 pro auto ai off by Nikos Gemelas, on Flickr

φίλε μου για μένα καλυτερη raw τα σπαει με σωστα χρωματα και φωτα μετα auto,ai

IPhone 15 Pro 

Το raw απίστευτα φυσικό αποτέλεσμα φίλε Νίκο! Δύναμη το p20 pro!

Mate 10 pro Raw edited.Aμα βρω και την κανονικες θα τις ανεβασω.

44588052332_721232f1f4_c.jpgRaw edited by John, on Flickr

30750079898_1455bdc187_c.jpgLRM_EXPORT_149093309407457_20180911_194330444 by John, on Flickr

Mate the 10 pro be with you

Edited by johnnyman25

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Το έψαξα πολύ στο μαγαζί που πήγα και με έπεισε και εκεί ο πωλητής. Μου είπε ότι η Sony θα τα παρατήσει και μπορεί να μην έχει ανταλλακτικά στο μέλλον και άλλα τέτοια και μου είπε είναι ευκαιρία, 300 ευρώ μόνο το Α5.

Σκίζει ε?

30767596568_9fa6f59bb7_c.jpgΑυτο by Mpaok7 ...., on Flickr

Καλες ληψεις φιλε μου!!!

Η φωτογραφια ειναι εξαιρετικη με πολυ καλη λεπτομερεια.

Θα ελεγα οτι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τις σημερινες ναυαρχιδες.

Συνεχισε να μας δινεις δειγματα!!

Καλες ληψεις φιλε μου!!!

Η φωτογραφια ειναι εξαιρετικη με πολυ καλη λεπτομερεια.

Θα ελεγα οτι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τις σημερινες ναυαρχιδες.

Συνεχισε να μας δινεις δειγματα!!

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω να βάλω κι άλλες σιγά σιγά χθες το έβαλα να φορτώσει 12 ώρες που μου είπε ο πωλητής γιατί είναι πρώτη φόρτιση και τώρα δεν πέφτει με τίποτα η μπαταρία και θα του πιω το αίμα.

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω να βάλω κι άλλες σιγά σιγά χθες το έβαλα να φορτώσει 12 ώρες που μου είπε ο πωλητής γιατί είναι πρώτη φόρτιση και τώρα δεν πέφτει με τίποτα η μπαταρία και θα του πιω το αίμα.

ωραιος ο φιλος

Παντως ξερετε τι συμπερασμα βγαζω βλεπωντας κι αλλες συσκευες περαν της δικης μου απο τα raw αρχεια σε σχεση με τα jpeg απο τα software της καθε εφαρμογης? Ποσο προχειροδουλειες κανουν ολες οι εταιριες ανεξαιρετως στα software! Αν εγω ο ασχετος πχ μπορω σε 5 λεπτα να βγαλω απειρως καλυτερο αποτελεσμα απο το software της καθε huawei ποσο ευκολο θα τους ειναι να το τελειοποιουσαν και να εδιναν ολες οι συσκευες το maximum των δυνατοτητων τους γιατι φαινεται καθαρα ποσο λιγο ειναι αυτο που μας δινουν! Ποσο λιγο support και αναπτυξη δινουν μεχρι να βγαλουν το επομενο flagship για να παμε σαν τα προβατα να το παρουμε με μονη αλλαγη εναν αλγοριθμο που πειραζει τα settings της καμερας! Βλεπε..s9 με note9!

Ai και τριχες! Πραγματικα αυτος ο πειραματισμος τελειταια με τα αρχεια raw μονο διδακτικος ειναι για ολους μας!

https://farm2.staticflickr.com/1899/43725328645_49a240ffb1_c.jpg[/img]

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE"]]

κορυφή το note με τρομερό dynamic range.. δώσε κι άλλα δείγματα φίλε μου απο το βασιλιά

aka bill_thes

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...