Jump to content

Περί... Vodafone γενικά

President
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ισχυει για όλες τις αγορές

πάρτε τηλεφωνο στην γραμμή προστασιας καταναλωτή (άν θυμάμε καλά 1520,δεν είμαι σιγουρος) να σας λύσει όλες σας τις απορίες.

Λυπάμαι, αλλά όπως το υποψιαζόμουν, δεν ισχύει αυτό που λές.:O

Αν δεν υπάρχει ελάττωμα δεν έχεις δικαίωμα να επιστρέψεις την συσκευή, απλά επειδή δεν σου αρέσει.

Εναπόκειται στην πολιτική του καταστήματος αν θα το δεχτεί, δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση ακόμα τουλάχιστον(αν υπάρχε, θα είχε σίγουρα περαστεί στον ΑΚ).

Το επιβεβαίωσε και η Γ.Γ.Καταναλωτή.(1520):)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

για αγορές μέσω νετ ισχύει το αρθρο 4 παραγραφος 10

για αγορές απο κατάστημα πάλι ειναι υποχρεομένο να σου επιστρέψει τα χρήματα

εφόσον το προιόν που αγοραζεις δεν υπάρχει προς επείδηξη ώστε να αποφασισεις αν τελικά σου κάνει η όχι.

Αν υπάρχει προς επείδηξη το προιον αυτο στο αλλάζουν μονο κατοπιν ελλατώματος.

εφόσον το προιόν που αγοραζεις δεν υπάρχει προς επείδηξη ώστε να αποφασισεις αν τελικά σου κάνει η όχι.

Συγγνώμη φίλε μου, αλλά σε κάθε πόστ σου προσθέτεις και μια καινούρια λεπτομέρεια.

Στο 1520 ήταν κατηγορηματικοί σε αυτό που μου είπαν χωρίς να αναφερθούν σε καμία πιθανή εξαίρεση.

πήρα το 1520 μολις τωρα και ρώτησα:

για αγορες μεσω νετ ισχυει το αρθρο 4 παρ.10? ----->ΝΑΙ

για αγορές απο κατάστημα ισχυέι η επιστροφη σε 14 ημέρες?---->μονο σαν με ελατωματική συσκευή

για αγορές απο καταστημα ισχυει η επιστροφη χωρις λογο του προιόντος σε 14 ημέρες εφόσον δεν έχει ανοιχτεί η συσκευασία του?---->ΝΑΙ

οπότε ο φιλος μας με το ελατωματικό τηλ. πρέπει να ζητήσει επιστροφή χρημάτων και οχι να του λένε διαφορα για 5 αντικαταστάσεις κτλ.

Προσωπική εμπειρία:οτι μου τυχενε ελωτηματικο απο πλαισιο γινοταν επιστροφη σε πιστωτικο αμεσως και αν ηθελα χρημάτων με λιγη προσπαθεια.

Σε οποιαδήποτα άλλα μαγαζιά αν δεν έκανα εναν καβγα κανα 2ωρο να μας ακουσει ολο το μαγαζι δεν γινοταν αντικατάσταση αλλα το γνωστό θα το στειλουμε στο service......

δεν είμαι νομικός (φοιτητής λογιστικής ειμαι :) )

εχεις μήπως κανα αντιγραφό του? τι αναφέρει?

Πάντως για να είμαστε κατοχυρωμένοι αν εχουμε ενδιασμους σε αγορά καποιου προιόντος καλό ειναι να το αγοραζουμε Online :):)

δεν είμαι νομικός (φοιτητής λογιστικής ειμαι :) )

εχεις μήπως κανα αντιγραφό του? τι αναφέρει?

Πάντως για να είμαστε κατοχυρωμένοι αν εχουμε ενδιασμους σε αγορά καποιου προιόντος καλό ειναι να το αγοραζουμε Online :):)

Κείμενο Αρθρου

Η πώληση με δοκιμή λογίζεται, σε περίπτωση αμφιβολίας, ότι τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισης του αγοραστή. Ο αγοραστής είναι ελεύθερος να εγκρίνει ή να αποποιηθεί.

Αυτό μόνο όταν έχει συμφωνηθεί πώληση με δοκιμή ισχύει.

Το άρθρο υπάρχει και δεν έχει καταργηθεί.

Αν ίσχυε αυτό που έλεγες θα είχε ήδη καταργηθεί αφού δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.

Πάντως, το ψάχνω ακόμα...:)

δεν ξέρω αν λέμε το ιδιο για την δοκιμή.

εγω ενοοώ οτι π.χ. παω σε ένα κατάστημα και βλεπω ζωντανά ενα κινητό το δοκιμάζω κτλ και αν μου αρέσει αγοράζω οχι αυτό αλλα σφραγισμένο.

ενώ αν πάω και πάρω ενα π.χ. κινητό που δεν το έχω δει παρα μονο σε photo η σε dummy ουσιαστικά ειναι το ιδιο με την αγορα απο αποσταση.

το ίδιο ενοείς ?

δεν ξέρω αν λέμε το ιδιο για την δοκιμή.

εγω ενοοώ οτι π.χ. παω σε ένα κατάστημα και βλεπω ζωντανά ενα κινητό το δοκιμάζω κτλ και αν μου αρέσει αγοράζω οχι αυτό αλλα σφραγισμένο.

το ίδιο ενοείς ?

Δοκιμή εννοώ ότι παίρνω το σφραγισμένο, αλλά συμφωνώ με τον πωλητή ότι αν δεν μου αρέσει, μπορώ να το φέρω πίσω(μέσα σε μια χρονική προθεσμία)

Γμτ, στο αρθ.4 παρ.10 δεν λέει τροποποίηση ώστε να βρώ το νόμο.Αυτό που παρέθεσες χτες δεν είναι νόμος, είναι κάτι σαν εγκύκλιος...

Θα το βρώ, που θα μου πάει...

Ναι ρε φίλε, έχεις δίκιο!!!!:respect:

Αλλά θα πρέπει να μην έχει ανοιχτεί η συσκευασία(όπως είπες)

Τα έξοδα αποστολής δικά σου(του αγοραστή).

Δεν μου είχε τύχει ποτέ, δεν το ήξερα.

Thanks για την ενημέρωση:)

τα εξοδα αποστολής αμα θες τα γλιτώνεις με το να το πας ο ιδιος πισω :)

edit: αυτό για την σφραγισμένη συσκευασία δεν πολυισχύει αν εχει ανοιχτει αλλα δεν εχει π.χ. το κινητο δεν εχει κανει κλησεις δηλ. ο μετρητης ειναι 0:00:00 δεν νομιζω να υπάρχει προβλημα. :)

να αναφέρω και ένα περιστατικό απο ενα μαγαζι πληροφορικής.

αγορασα ενα ups αλλά ατό ηταν μεγαλο 1100 και ειχε ενα ανεμιστηρα που δουλευε συνέχεια κατα συνεπεια δεν μπορουσα να κοιμηθώ.το ξανασυσκευάζω και το παω για επιστροφη στο μαγαζι.

Με κανενα τροπο δεν θέλανε να μου δωσουν τα λεφτά μου πισω αλλά και ουτε να το αντικαταστήσουν με καποιο αλλο που δεν ειχε ανεμιστήρα.

για τον λογο οτι δουλευει κανονικά και εχει ανοιχτεί οποτε δεν γινετε επειστροφη.

τι εκανα;

πήγα το ups στην αντιπροσωπεία,και ζήτησα εκθεση του τεχνικου της αντιπροσωπειας οτι στο κουτι περιεχοντε ολα τα πραγματα του και οτι δουλευει κανονικά.Το σφραγισανε και το πηρα και το πηγα στο καταστημα σφραγισμενο απο την αντιπροσωπεια μαζι με την εκθεση του τεχνικου.

αποτέλεσμα; σε 5 λεπτά ειχα τα λεφτά μου πίσω.

Θα την καταστρεψει την Vivodi η Vodafone

Καλως ηρθες στο Myphone!

Μιλας αοριστα και δεν βασιζεις αυτο που γραφεις σε κατι συγκεκριμενο. Τετοιες αερολογιες δεν σημαινουν τιποτα οποτε δεν νομιζω οτι ειναι σκοπιμο να υπαρχουν.

Μάλλον λέει ο φίλος μας για την νέα τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί τελευταία η vodafone.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τότε για που στρέφει το ενδιαφέρον της!! Ξέρεις κάτι?!
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τότε για που στρέφει το ενδιαφέρον της!! Ξέρεις κάτι?!

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις εντός των επομένων ωρών ή ημερών.

Έχουν περάσει 20 μέρες από τότε! Τώρα το στρέφει αλλού το ενδιαφέρον της η voda:shifty:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχουν περάσει 20 μέρες από τότε! Τώρα το στρέφει αλλού το ενδιαφέρον της η voda:shifty:

Ξερεις τα mergers or buy outs δεν ειναι ευκολα. Υπαρχουν παρα πολλοι παραμετροι το be taken into consideration. Σκεψου μονο τη δουλεια που εχει να κανει το νομικο τμημα. Δεν ειναι απλα τα πραγματα.

Τελικά καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: Η συγκεκριμένη εταιρία (το όνομά της δεν μπορώ να το πω πια...) είναι μπ... Ότι του κατέβει του καθενός λέει εκεί μέσα...

Και που να δεις τα χειροτερα μπ... που υπαρχουν στις τηλεπικοινωνιες!!! :lol:

Άλλοι λένε ότι έχει καταργηθεί η μεταφορά υπολοίπου, άλλοι ότι αυτό ισχύει από το νέο έτος.

Τελικά ισχύει η ημερομηνία που σας έδωσα παραπάνω. Που σημαίνει ότι όποιος την ενεργοποίησε σε παλιό πρόγραμμα, την ενεργοποίησε. Οι υπόλοιποι να πάμε να πνιγούμε...

Ηθικό δίδαγμα:

Vodafone. Πάθος για την κάθε πα...α...

Ισχει η καταργηση για τα 100 και 200 ετσι? Φυσικα οποιος εχει ενεργοποιησει απο παλια σε παλιο ή νεο προγραμμα θα ισχυει! Το κουλο της υπηρεσιας για μενα ειναι το 200 γιατι στο 100 τι να την κανεις τη μεταφορα! :)

Το κουλο της υπηρεσιας για μενα ειναι το 200 γιατι στο 100 τι να την κανεις τη μεταφορα! :)

mhn to les.. gia kapoion pou den milaei polu, kai h metafora upoloipou sta 100 lepta einai xrhsimh...

pantws den fainetai na akolou8oun to paradeigma ths voda, gia ta "mikra" pagia, oi alles duo etaireies..

Αν έχεις ενεργοποιήσει την υπηρεσία από πριν και μεταφερθείς στο 200 ας πούμε ισχύει κανονικά.

Επίσης η ΤΙΜ από την αρχή δεν είχε δώσει την υπηρεσία στα μικρά προγράμματα. Αλλά στα πολύ μικρά. Στο 120 ας πούμε το έδωσε. Στα προγράμματα κάτω από 120 είναι λίγοι αυτοί που το χρειάζονται ούτως ή άλλως.

Ξερεις τα mergers or buy outs δεν ειναι ευκολα. Υπαρχουν παρα πολλοι παραμετροι το be taken into consideration. Σκεψου μονο τη δουλεια που εχει να κανει το νομικο τμημα. Δεν ειναι απλα τα πραγματα.

Κι εσύ πιστέυεις ότι τώρα ξεκίνησε η διαδικασία αυτή? Μην κοιτάς που τώρα ακούστικε αυτό και προς τα έξω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

H ΤΙΜ παλαιοτερα ειχε τα πακτα του στυλ ΤΙΜ 20, ΤΙΜ 40, 70, 190, 240, 350 κτλ...

Τα ΝΕΑ πακετα με μεταφορα, μεταφερουν και μετεφεραν χρονο απο το ΤΙΜ 60 και πανω.

Οποτε καποιος που εχει το ΤΙΜ 60, και δεν μιλαει πολυ, εχει μεταφορα.

Τωρα, πως η vodafone κρινει πως καποιος με 200 λεπτα δεν χρειαζεται μεταφορα, μονο αυτη ξερει!

Εμενα παντως οι γονεις μου εχουν 2 ΤΙΜ 60, και καθε μηνα πληρωνουν το παγιο και κανουν κλησεις συνηθως 10 λεπτα το πολυ....

Ε, κανα μηνα που πανε διακοπες κτλ, εχουν παντα 60 +40 πες λεπτα του προηγουμενου μηνα κ βολευει.

τεσπα.

Οτι βολευει τον καθενα, δεν ειναι ολοι λοξοι και περιεργοι σαν τους γονεις μου χαχαχαχα!

• The title was changed to Περί... Vodafone γενικά
  • The title was changed to wrong
  • The topic was pinned