Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια περιμενω εναν φακελο απο αμερικη ο οποιος εχει φυγει απο τις 15 και δεν εχει ερθει κατι εδω ακομα!

ειναι first class και δεν μπορω να τον αναζητησω ελλαδα επειδη η ελλαδα δεν ειναι στις χωρες που σκαναρουν τα απλα!

να αρχισω να ανησυχω που δεν εχει ερθει μεχρι ωρας?πηρα στα ελτα και ουτε αυτοι δεν γνωριζουν κατι το μονο που μου ειπαν ειναι οτι η αλληλογραφια δεν περναει απο τελωνειο!

παιδια επειδη και εγω ειμαι σε μια παρομοια κατασταση.Ο δικος μου φακελος εχει φυγει απο τις 23.......εχω λοιπον 2 ερωτησεις:

1)να τον περιμενω μεσα στην εβδομαδα;;

2)ποσο καιρο κανουν να φερουν φακελους με First Class Mail απο αμερικη;

παιδια επειδη και εγω ειμαι σε μια παρομοια κατασταση.Ο δικος μου φακελος εχει φυγει απο τις 23.......εχω λοιπον 2 ερωτησεις:

1)να τον περιμενω μεσα στην εβδομαδα;;

2)ποσο καιρο κανουν να φερουν φακελους με First Class Mail απο αμερικη;

:rolleyes: - USPS first class 7 εργασιμες αλλα με αργιες εδω κλπ μπορει να παει λιγο παραπανω

Εγω ειμαι ακομα στο περιμενε για συστημενο απο τουρκια,δεν βλεπω "κινηση" στα ενδιαμεσα και πανω που ειχα ελπιδα να το παραλαβω εστω αυριο (!)

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 29-10-2014 23:31 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Λοιπόν να κάνω και εγώ την καταγγελία μου.

Κάθε χρόνο κάνω 7-8 παραλαβές από courier , όποτε έρχεται με ΕΛΤΑ courier ποτέ δεν με βρίσκουν και ας είμαι στο σπίτι και πρέπει να πάω να το παραλάβω από εκεί όπως μου λένε από το τηλέφωνο!!!

Με όλα τα άλλα κούριερ όλα εντάξει!

Τώρα τι σόι κούριερ είναι αυτό που απαιτούν να πας από εκεί σαν να το έστελνες με ΕΛΤΑ δεν το καταλαβαίνω.:confused:

Στην τελευταία αγορά δυστυχώς ξέχασα να γράψω στις σημειώσεις να μην σταλεί με ΕΛΤΑ courier και η ιστορία επαναλήφθηκε ακόμα μια φορά!

Αυτή την φορά σκέφτομαι να το αφήσω να γυρίσει πίσω και να το στείλουν με πραγματικό κούριερ, μήπως γνωρίζεται που μπορώ να κάνω καταγγελία που να πιάσει τόπο στα ΕΛΤΑ γιατί κάτι μου λέει πως με το email που έχουν στην σελίδα τους δεν θα ιδρώσει κανενός το αυτί!

Από Ομάδα Διαχείρισης: Απαγορεύονται οι υπογραφές εκτός των κανονισμών. Παρακαλώ προς συμμόρφωση σύμφωνα με τα ανωτέρω.

:confused: - την εχω πατησει κι εγω μερικες φορες ετσι οποτε μπορω τους αποφευγω και ρωταω το καταστημα εαν εχει και αλλη επιλογη, φαινεται εκει μερικοι "παλιωσαν" οπως λεγαμε στον Στρατο

Γραφουν πως δεν με βρηκαν ή λενε πως αφησαν ειδοποιηση αλλα ΔΕΝ ισχυει (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

:confused: - την εχω πατησει κι εγω μερικες φορες ετσι οποτε μπορω τους αποφευγω και ρωταω το καταστημα εαν εχει και αλλη επιλογη, φαινεται εκει μερικοι "παλιωσαν" οπως λεγαμε στον Στρατο

Γραφουν πως δεν με βρηκαν ή λενε πως αφησαν ειδοποιηση αλλα ΔΕΝ ισχυει (!)

Συμφωνώ και επαυξάνω γιατί συμβαίνει και στην κοπέλα μου όταν της στέλνουν με ΕΛΤΑ κούριερ αλλά και σε μερικούς φίλους/γνωστούς.

Το κακό είναι ότι στην περιοχή μου το πρακτορείο είναι ιδιωτικό και όχι με ΔΥ αλλά από ότι φαίνεται έχει περάσει και εκεί η ίδια νοοτροπία.:(

Από Ομάδα Διαχείρισης: Απαγορεύονται οι υπογραφές εκτός των κανονισμών. Παρακαλώ προς συμμόρφωση σύμφωνα με τα ανωτέρω.

:rolleyes: - USPS first class 7 εργασιμες αλλα με αργιες εδω κλπ μπορει να παει λιγο παραπανω

Εγω ειμαι ακομα στο περιμενε για συστημενο απο τουρκια,δεν βλεπω "κινηση" στα ενδιαμεσα και πανω που ειχα ελπιδα να το παραλαβω εστω αυριο (!)

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 29-10-2014 23:31 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)

ηρθε τελικα χτες.......8 ημερες πηρε στο συνολο(5 εργασιμες)

Η EMS ΠΟΣΟ κανει να ερθει απο κυπρο?

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

Μήπως γνωρίζει κάποιος τί σημαίνουν τα αρχικά Μ.Δ. που βγάζει στο tracking system των ΕΛ.ΤΑ.; Ξέρω ότι Κ.Δ. σημαίνει Κέντρο Διαλογής, αλλά αυτό τί σημαίνει;

Μήπως γνωρίζει κάποιος τί σημαίνουν τα αρχικά Μ.Δ. που βγάζει στο tracking system των ΕΛ.ΤΑ.; Ξέρω ότι Κ.Δ. σημαίνει Κέντρο Διαλογής, αλλά αυτό τί σημαίνει;

Μήπως Μονάδα Διαλογής ;

Μήπως Μονάδα Διαλογής ;

Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Απλά απόρησα γιατί από το "Άφιξη σε Πάτρα Κ.Δ.", οι επόμενες ενδείξεις στο tracking system των ΕΛ.ΤΑ. ήταν οι "Κλείσιμο από Πάτρα Κ.Δ.", "Άφιξη σε Μ.Δ. Πάτρας" και "Προς παράδοση", χωρίς να φαίνεται η προώθησή του στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. που εξυπηρετεί την περιοχή μου (Πάτρα 4)...

Status: Transit

Destination: Greece

2014-10-25 07:39 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Origin: Netherlands

2014-10-29 23:58 The item has arrived in the country of destination

2014-10-28 08:40 The item is on transport to the country of destination

2014-10-25 07:39 The item is at the PostNL sorting center

Παιδια εχω ενα δεμα που ερχεται απο Κινα μεσω Ολλανδικου ταχυδρομειου.Εδω και μια εβδομαδα οπως λεει και παραπανω εχει φτασει Ελλαδα αλλα δεν κουνιεται φιλο απο τοτε.Τι γινεται ?? εχει αντιμετωπισει καποιος κατι παρομοιο ???

Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Απλά απόρησα γιατί από το "Άφιξη σε Πάτρα Κ.Δ.", οι επόμενες ενδείξεις στο tracking system των ΕΛ.ΤΑ. ήταν οι "Κλείσιμο από Πάτρα Κ.Δ.", "Άφιξη σε Μ.Δ. Πάτρας" και "Προς παράδοση", χωρίς να φαίνεται η προώθησή του στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. που εξυπηρετεί την περιοχή μου (Πάτρα 4)...

Τελικά Μ.Δ. είναι η Μονάδα Διανομής, δηλαδή το σημείο από όπου ξεκινάνε κάθε πρωί οι διανομείς με τα μηχανάκια. Από ότι έμαθα, στην Πάτρα τουλάχιστον, ξεκινάνε από το Κεντρικό Ταχυδρομείο και όχι από τα τοπικά υποκαταστήματα, τα οποία δεν εμπλέκονται στην διαδικασία της διανομής.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Status: Transit

Destination: Greece

Origin: Netherlands

2014-10-29 23:58 The item has arrived in the country of destination

2014-10-28 08:40 The item is on transport to the country of destination

2014-10-25 07:39 The item is at the PostNL sorting center

Παιδια εχω ενα δεμα που ερχεται απο Κινα μεσω Ολλανδικου ταχυδρομειου.Εδω και μια εβδομαδα οπως λεει και παραπανω εχει φτασει Ελλαδα αλλα δεν κουνιεται φιλο απο τοτε.Τι γινεται ?? εχει αντιμετωπισει καποιος κατι παρομοιο ???

Δεν έχει φτάσει ακόμα Ελλάδα. Το έχουμε γράψει πολλές φορές... Όταν στην NL Post γράφει "The item has arrived in the country of destination" εννοεί στην Ολλανδία. Δες και εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showpost.php?p=5688892#post5688892

Γεια χαρα στην παρεα,firts class mail (USPS).Υπαρχει καποιο σαιτ να τσεκαρω ,εκτος απ της usps βεβαια,γιατι γνωριζω οτι τα ελτα δεν το υποστηριζουν.Ευχαριστω.

το first class το βλέπεις μόνο όσο βρίσκεται εντός των Η.Π.Α

όταν φύγει από Η.Π.Α και έρχεται προς Ελλάδα, δεν ανιχνεύεται πλέον

Μπορεί να μου πει κανείς πως κάνουμε track ένα πακέτο από PostNL?

φιλε μπες εδω http://www.postnl.post/tracktrace και βαλε το track number σου και δες τι θα βγαλει

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εχω ενα track number απο Ολλανδικο ταχυδρομειο το οποιο μεχρι χθες το εμφανιζε στο 17track που το παρακολουθω και εγραφε οτι το δεμα μου ειναι στην μεταφορα απο Κινα σε Ολλανδια.Χθες το μεσημερι ξαφνικα δεν βγαζει τιποτα το 17track σαν να μην υπαρχει το δεμα.Επειδη εχω και δευτερο track number απο Ολλανδικο το 17track το εμφανιζει κανονικα.Μπηκα στο site του Ολλανδικου ταχυδρομειου και το εμφανιζει κανονικα αλλα εχει μεινει πολυ πισω απο ενημερωση.Ψαχνωντας βρηκα αυτο το site https://tracktrace.postnlpakketten.nl/search/searchbasic.aspx?lang=en&B=Barcode%20or%20Not-at-home%20code&D= στο οποιο μπορεις να βαλεις το αριθμο εντοπισμου σου και μου λεει στο status "Definitely missing".Αρχιζω να ανησυχω.Αν μπορει να με βοηθησει καποιος ας απαντησει.

Το Σάββατο το πρωί πέρασε ταχυδρόμος και άφησε όλη την αλληλογραφία έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας. Μάλιστα υπήρχε ένα πακέτο το οποίο όσο να 'ναι έχει λίγο μεγάλες διαστάσεις, άρα και κάτι καλό μέσα!

Κάλεσα σήμερα στο ταχυδρομείο, μίλησα με την ίδια την ταχυδρόμο και μου είπε ότι υπάρχει νόμος ότι οι πολυκατοικίες πρέπει να έχουν θυρίδες έξω! Επίσης στην ερώτησή μου γιατί πέρασε Σάββατο που ήταν κλειστό το ταχυδρομείο, μου είπε ότι υπάρχει κανόνας όπου έχει 24 ώρες περιθώριο να μοιράσει γράμματα. Ζωάρα δηλαδή.... ξεκινάνε μοιράζουν με τον ρυθμό που θέλουν.

Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν όντως ισχύουν αυτά τα πράγματα? Στην εξυπηρέτηση πελατών δεν γνωρίζουν, αν και για τις θυρίδες μου απάντησε μία κοπέλα ότι δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός.

καλησπέρα παιδιά .... μια ερώτηση,

έχει κανείς εμπειρία από ebay γερμανίας και χρόνους παράδοσης ?

αναμενομενη ημερομηνία παραλαβής 6-10/11 λεει αλλά δεν το πολυδίνω σημασία αυτό... αυτό που με ανησυχεί είναι ότι το δέμα έφυγε από Γερμανία στις 6/11 και από τότε είναι άφαντο στα ελτα....

Estimated delivery Nov 06, 2014 - Nov 10, 2014

Tracking number: Tracking number RL411658284DE

ο αποστολέας το στειλε 2/11/14 , τα γερμανικά ταχυδρομεία το προώθησαν στις 5 / 11 από φρανκφούρτη , στις 6/11 έφυγε/έφτασε Ελλάδα , και από τότε τίποτα... ούτε στα ΕΛΤΑ.gr φαίνεται !!!! τι γίνεται ? ξεχασμένο σε κανέναν σάκο είναι ?

το first class το βλέπεις μόνο όσο βρίσκεται εντός των Η.Π.Α

όταν φύγει από Η.Π.Α και έρχεται προς Ελλάδα, δεν ανιχνεύεται πλέον

Υπάρχει περίπτωση και τα registered να μην φαίνονται στο σύστημα;

Περιμένω ένα δέμα με usps registered και δεν υπάρχει καταχωρήση στο σύστημα του Ελτα.

Το μονο tracking που μπορώ να δω είναι από usps.

2014-11-02 09:45ISC NEW YORK NY(USPS), Processed Through Sort Facility, Your item was processed through our ISC NEW YORK NY(USPS) facility on November 2, 2014 at 9:45 am. The item is currently in transit to the destination.

2014-11-02 09:42ISC NEW YORK NY(USPS), Arrived at Sort Facility

2014-10-29 22:19MELVILLE, NY 11747, Departed USPS Facility

2014-10-29 21:43MELVILLE, NY 11747, Arrived at USPS Facility

2014-10-29 17:04WOODMERE, NY 11598, Departed Post Office

2014-10-29 16:43WOODMERE, NY 11598, Acceptance

Περιμένω ένα δέμα από dhl de , ο αριθμός tracking είναι 12 ψηφία. Έχουν περάσει 8 ημέρες από την αποστολή. Χρειάζεται τόσες μέρες ? Γιατί έτσι όπως πάει θα περάσει κι αυτή η εβδομάδα πάει για πάνω από 10 ημέρες στο τέλος. Το tracking μπορώ να το δω στα ελτα με το ίδιο tracking code;

Υπάρχει περίπτωση και τα registered να μην φαίνονται στο σύστημα;

Περιμένω ένα δέμα με usps registered και δεν υπάρχει καταχωρήση στο σύστημα του Ελτα.

Το μονο tracking που μπορώ να δω είναι από usps.

2014-11-02 09:45ISC NEW YORK NY(USPS), Processed Through Sort Facility, Your item was processed through our ISC NEW YORK NY(USPS) facility on November 2, 2014 at 9:45 am. The item is currently in transit to the destination.

2014-11-02 09:42ISC NEW YORK NY(USPS), Arrived at Sort Facility

2014-10-29 22:19MELVILLE, NY 11747, Departed USPS Facility

2014-10-29 21:43MELVILLE, NY 11747, Arrived at USPS Facility

2014-10-29 17:04WOODMERE, NY 11598, Departed Post Office

2014-10-29 16:43WOODMERE, NY 11598, Acceptance

Αν ξεκινάει από LN,LJ,LK κλπ δεν θα φαίνεται εκτός ΗΠΑ

επειδή δεν δίνεις τράκινγκ μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω

Περιμένω ένα δέμα από dhl de , ο αριθμός tracking είναι 12 ψηφία. Έχουν περάσει 8 ημέρες από την αποστολή. Χρειάζεται τόσες μέρες ? Γιατί έτσι όπως πάει θα περάσει κι αυτή η εβδομάδα πάει για πάνω από 10 ημέρες στο τέλος. Το tracking μπορώ να το δω στα ελτα με το ίδιο tracking code;

Εγώ έπαθα το εξής:

παρήγγειλα κάτι με dhl de απο Γερμανία και το έφερε σπίτι μέσα σε 3 μέρες η DHL Courrier που έχουμε εδώ :D

2η παραγγελία πάλι με dhl de, το δέμα το πήραν τα τοπικά ΕΛΤΑ και έκανε 3 εβδομάδες :blink:

(άλλη παραγγελία, απλό δέμα μη συστημένο, έφτασε σε 2 μέρες)

Βλέπω σήμερα νωρίς το πρωί

The shipment has arrived in the destination country

Next step The shipment is being transported to the delivery depot

Παίζει να γίνει κανένα θαύμα για αύριο; Αν το φέρνει ελτά θα φανεί με το ίδιο tracking στο site τους;

Μαλλον off topic η ερωτηση μου, δεν ξερω που αλλου να ποσταρω :)

Περιμενει ενα δεμα απο Αγγλια ενας φιλος μου το tn ειναι αυτο RO944680641GB και στη σελιδα gb post γραφει

Status: Delivery attempted

A delivery was attempted for your item with reference RO944680641GB in GREECE before 10:23 on 13/11/14.

If the addressee does not collect it or make an arrangement to have it redelivered, it will be returned to the sender in the UK.

https://www.royalmail.com/track-your-item

Τι σημαινει αυτο ? οτι σημερα ''εντοπιστηκε'' και ξεκιναει να ερθει στην Ελλαδα ?

Ρωταω γιατι εχει το tn 7-10 μερες και δεν μπορουσε να το εντοπισει.

Ευχαριστω εκ τον προτερων :)

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love: