Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εμενα στα 6 χρονια που εμεινα αγγλια δεν ετυχε ποτε να χαθει δεμα. απο κει και περα...αν δεν το ειχε στειλει ασφαλισμενο δεν νομιζω να μπορεις να κανεις πολλα ως προς αποζημιωση...και αν δεν το εστειλε συστημενο ωστε να εχεις tracking code..ουτε απο αναζητηση μπορεις να κανεις πολλα.

και εγω τοσο καιρο δεν ειχα προβλημα παρολο που τα ελ.τα ειναι χαλια.πηρα τηλ στην Υπηρεσία Πληροφόρησης του Καταναλωτή των ΕΛΤΑ και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να χαθει το δεμα κ αργα η γρηγορα θα το παρω η θα γυρισει πισω καθως επισης να παω δευτερα στα ελ.τα να το κοιταξουν γιατι μπορουν να το κοιταξουν!κ οτι αν εχω προβλημα μαυτους εκει να ξαναπαρω τηλ σαυτους και θα τους κανονισουν!

παλι καλα,δεν περιμενα τετοια αντιμετωπιση.τουλαχιστον τωρα εχω κ μια ελπιδα οτι θα βρεθει κ θα τους βαλει καποιος στην θεση τους.

α ρε ελλαδαρα....200 χρονια πισω.

μου ζητησαν να στειλω κατι χαρτια μεσω ταχυδρομικης θυριδας?τι ειναι αυτο...(πλακα κανω)!στο ταχυδρομιο θα παω?θα πληρωσω κατι?

μου ζητησαν να στειλω κατι χαρτια μεσω ταχυδρομικης θυριδας?τι ειναι αυτο...(πλακα κανω)!στο ταχυδρομιο θα παω?θα πληρωσω κατι?

Mάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο. Αν ο παραλήπτης θέλει να του στείλεις κάτι στην ταχυδρομική του θυρίδα, απλά θα γράψεις αυτή τη διεύθυνση αντί για την διεύθυνσή του (την οποία θα σου δώσει ο ίδιος). Θα πληρώσεις το ίδιο που θα πλήρωνες για οποιοδήποτε απλό γράμμα (εκτός φυσικά αν θες να το στείλεις συστημένο ή εξπρες).

να αναφερω οτι το μονο που μου εχει δωσει ειναι η ταχυδρομικη θυριδα, τιποτα αλλο δεν ξερω ουτε καν ονομα!για να καταλαβω στον φακελο απεξω γραφω μονο την ταχυδρομικη θυριδα?

να αναφερω οτι το μονο που μου εχει δωσει ειναι η ταχυδρομικη θυριδα, τιποτα αλλο δεν ξερω ουτε καν ονομα!για να καταλαβω στον φακελο απεξω γραφω μονο την ταχυδρομικη θυριδα?

Δε χρειάζεται όνομα ατόμου, αλλά πρέπει να γράψεις το όνομα της πόλης/περιοχής. Κανονικά χρειάζεται και ΤΚ - αλλά αν μιλάμε για επαρχιακή πόλη που έχει ένα μόνο ταχυδρομείο τότε φαντάζομαι δεν είναι απαραίτητο. Aλλά γενικώς χωρίς ΤΚ είναι λίγο διακινδυνευμένο.

Καλησπέρα θα μπορούσατε να με βοηθήσετε επειδή είμαι αντελώς άσχετος με τα ΕΛΤΑ!!!Βασικά θέλω να στείλω ένα πολί μικρό κουτάκι με ένα κόσμιμα μέσα(όχι τίποτα το ακριβό)και ένα γράμμα.Θα τα βάλω σε γράμμα ή σε πακέτο??Χρειάζεται γραμματόσημο?(δεν έχω ιδέα).1)πού θα τα δώσω για να μου τα στείλουν.2)πόσες μέρες θα κάνει η αποστολή??3)πόσο κοστίζει ι αποστολή??Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/happy.gif

Και εδώ όλα καλά! Χρησιμοποιώ τα ΕΛΤΑ στο Μέτσοβο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αποστολές από εξωτερικό μου παραδίδονται σε 3-4 εργάσιμες.

Την ίδια καλή εμπειρία έχω από ΕΛΤΑ Πατρών και Ηρακλείου. Παράδοση στον προορισμό εντός Ελλάδος την επόμενη εργάσιμη με απλό φάκελλο (από Πάτρα-Ηράκλειο και αντίστροφα).

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Καλησπέρα θα μπορούσατε να με βοηθήσετε επειδή είμαι αντελώς άσχετος με τα ΕΛΤΑ!!!Βασικά θέλω να στείλω ένα πολί μικρό κουτάκι με ένα κόσμιμα μέσα(όχι τίποτα το ακριβό)και ένα γράμμα.Θα τα βάλω σε γράμμα ή σε πακέτο??Χρειάζεται γραμματόσημο?(δεν έχω ιδέα).1)πού θα τα δώσω για να μου τα στείλουν.2)πόσες μέρες θα κάνει η αποστολή??3)πόσο κοστίζει ι αποστολή??Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

Θα φανώ αγενής αν πω να πας (ή πάρεις ένα τηλέφωνο) στο ταχυδρομείο της περιοχής σου να ρωτήσεις; Ούτως ή άλλως θα πρέπει να πας στο ταχυδρομείο για να το στειλεις, οπότε... :O

θα μας και θα το στειλεις συστημενο...κοσμημα στελνεις!

αν το στειλεις ως απλη επιστολη μπορει να χαθει,να κλαπει κτλ κτλ

στειλτο συστημενο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

αν τωρα θελεις να παει αμεσα -σε μια δυο μερες- προτιμησε κουριερ

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Kαλά μην το έχεις και σίγουρο ότι φταίνε τα ΕΛΤΑ. Και το Royal Mail δεν πάει πίσω ...;)

Πεστα Χρυσοστομε.

Συστημενο μου στειλαν με πληρη διευθυνση και ο βλακας ο ταχυδρομος το ιδιο βιολι με περυσι.

Ερχεται χωρις το παρσελ και απλα αφηνει το χαρτι οτι ελειπα.

Ζητησα redelivery και καραδοκουσα την επομενη.

Ηρθε 11.30, αφησε αλλο ενα χαρτι (τα συμπληρωνει ολα απο πριν με 10.00 σαν ωρα απ'οτι καταλαβα) κι εφυγε σε κλασματα δευτερολεπτου.

Το ιδιο βιολι απο περυσι αλλα τωρα αποφασισα και τον "εδωσα" στο Ρογιαλ Μεϊλ :mad:

(Κριστμας σπιριτ και οταν τσαντιζομαι!)

και εγω τοσο καιρο δεν ειχα προβλημα παρολο που τα ελ.τα ειναι χαλια.πηρα τηλ στην Υπηρεσία Πληροφόρησης του Καταναλωτή των ΕΛΤΑ και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να χαθει το δεμα κ αργα η γρηγορα θα το παρω η θα γυρισει πισω καθως επισης να παω δευτερα στα ελ.τα να το κοιταξουν γιατι μπορουν να το κοιταξουν!κ οτι αν εχω προβλημα μαυτους εκει να ξαναπαρω τηλ σαυτους και θα τους κανονισουν!

παλι καλα,δεν περιμενα τετοια αντιμετωπιση.τουλαχιστον τωρα εχω κ μια ελπιδα οτι θα βρεθει κ θα τους βαλει καποιος στην θεση τους.

α ρε ελλαδαρα....200 χρονια πισω.

Πηγαινε στο τοπικο ποστ οφις και πες τους να κοιταξουν μηπως και εχει ερθει τιποτα (σκυλοβρισε τους κιολας και πες απο τον φαμπο το βρισιμο).

Προσοχη γιατι τα κανονικα τα στελνουν πισω μετα απο 3 βδομαδες και τα συστημενα μετα απο μια!

Βλεπω τη μανα σου να παιρνει χαρτι απο τα ΕΛΤΑ να παει να μαζεψει τη φετα και τα ντολμαδακια πισω...

@Ergaleios

Αυτο το τρακινγκ των ΕΛΤΑ ειναι φανταστικο.

Εδωσαν 33€ να μου στειλουν δυο κουτακια (80+ ζητουσαν να τα στειλουν ολα σε ενα κουτι!) αλλα χαλαλι!

Τετάρτη, 19 Νοέμβριος 2008 5:37:35 μμ Αποστολή Συσκευασίας

Εκει εχει κολλησει το κοντερ τους!

Αφηνω κι ασχολιαστο το γεγονος οτι το Ρογιαλ Μεϊλ δε μου ζητησε να υπογραψω (τους ρωτησα κιολας...μηπως θελουν :X αλλα μπα...) ενω και τα δυο κουτια ειχαν πανω κοκκινα αυτοκολλητα 'Signature required - Royal Mail'.

Ισως πρεπει να ζητησω αποζημιωση απο τα ΕΛΤΑ και να το παιξω τσαϊναμαν! :rolleyes:

edit

Γιατι ρε παιδια λεει 9πμ το ρολοι του φορουμ; :confused:

Ότι και να πω είναι λίγο.

Δέμα ΕΛΤΑ, σπασμένο, χάλασε το περιεχόμενο, ξανασυσκευασμένο σε παρόμοιο κουτί,

τι να κάνω; ο παραλήπτης το παρέλαβε. Υπάρχει καμμία λύση;

Γιατί κάποιος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του;

Υπάρχει κανένα τηλ., μπας και βρω καμμιά άκρη που δεν το βλέπω.

Επίσης το Tracking έχει κολλήσει στην αρχική παραλαβή του δέματος.

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Ότι και να πω είναι λίγο.

Δέμα ΕΛΤΑ, σπασμένο, χάλασε το περιεχόμενο, ξανασυσκευασμένο σε παρόμοιο κουτί,

τι να κάνω; ο παραλήπτης το παρέλαβε. Υπάρχει καμμία λύση;

Γιατί κάποιος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του;

Υπάρχει κανένα τηλ., μπας και βρω καμμιά άκρη που δεν το βλέπω.

Επίσης το Tracking έχει κολλήσει στην αρχική παραλαβή του δέματος.

Εάν δεν είναι ασφαλισμένο δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.Έπρεπε να είχε ασφαλιστεί από τον αποστολέα. Τα ΕΛΤΑ αποζημιώνουν σε διαφορετική περίπτωση ΜΟΝΟ αν υπάρχει απώλεια δέματος.

αν ήταν ασφαλισμένο, πως πάει η χρέωση...

κσι κυρίως αφού παραλάβει ο παραλήπτης και

ΔΕΝ δει ότι ανοίχτηκε/χάλασε πώς θα αποζημιωθεί;;;;

ΔΕΝ ξέρω αν καταλάβατε ακριβώς.

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

• 1 month later...
αν ήταν ασφαλισμένο, πως πάει η χρέωση...

κσι κυρίως αφού παραλάβει ο παραλήπτης και

ΔΕΝ δει ότι ανοίχτηκε/χάλασε πώς θα αποζημιωθεί;;;;

ΔΕΝ ξέρω αν καταλάβατε ακριβώς.

Πήγαινε εδώ και επέλεξε την επιλογή "τιμοκατάλογος".

• 4 months later...

Guys ειπα να ξεθαψω λιγο το θεμα αυτο καθως εχω να ρωτησω κατι..

Πριν μια βδομαδα και μια ημερα εστειλα ενα δεμα με τις ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ με αντικαταβολη και με επιστροφη σε μενα χρηματων απ'των παραληπτη. Ομως ακομη δν εχω παραλαβει τα χρηματα..:mad:

Στις ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ τοτε που το εστειλα μου ειπαν οτι τα χρηματα τα φερνει το ταχυδρομος στο σπιτι..αλλα αφαντος ο ταχυδομος....επισης ουτε ενα τηλεφωνο τιποτα..λετε να ειναι καιρος να παω στο υποκαταστημα τους εδω να δω τι γινεται..??:worry:

:thanks:

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

δες με τον αριθμο στο track

http://212.205.82.71/trackandtrace/

δες με τον αριθμο στο track

http://212.205.82.71/trackandtrace/

Τον βαζω και μου γραφει κατι για ακυρος..πως ακριβως πληκτρολογω τον αριθμο..με κενα ή οχι??..

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

Συνήθως γύρω στις 15-20 μέρες κάνουν να έρθουν τα χρήματα.

What??..α, καταλαβα..ωστε 15-20 ημερες..:(..δηλαδη δεν υπαρχει περιπτωση να τα παραλαβω πιο νωρις??..αν παω ο ιδιος στο υποκαταστημα τους δν γινεται να μου τα δωσουν εκει..??

Τι να σου πω, δοκίμασέ το...Απλά γενικά αργούν. Χειρότερος τρόπος πληρωμής για τον πωλητή, δεν υπάρχει.

Παρεπιπτόντως, τον κωδικό τον γράφεις χωρίς κενά, αν και νομίζω ότι το link που σου δωσαν πιο πάνω, είναι για την κανονική αντικαταβολή και όχι για Πόρτα - Πόρτα.

Για να μην ανοιγω νεο θεμα λεω να ρωτησω σ'αυτο..ποια εταιρια κουριερ θεωρειται καλυτερη για αποστολες με αντικαταβολη??..οσον αφορα την εγκαιρη παραδοση στον παραληπτη και την παραδοση των χρηματων στον αποστολεα..

Για να μην ανοιγω νεο θεμα λεω να ρωτησω σ'αυτο..ποια εταιρια κουριερ θεωρειται καλυτερη για αποστολες με αντικαταβολη??..οσον αφορα την εγκαιρη παραδοση στον παραληπτη και την παραδοση των χρηματων στον αποστολεα..

Καμμία. :O

Η καλύτερη λύση για αντικαταβολή είναι η Πόρτα-Πόρτα.