Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα δεματα απο Αμερικη που παντα περναγαν αερα από τελωνείο ακομα και οταν τα Κινεζικα εκαναν μηνες τωρα ούτε καν που εχει εμφανιστεί στο σύστημα. Λετε να εχουν μπλεξει τα μπουτια τους η να το εχασαν και εγω περιμενω τσαμπα;

δεν εκανες refund?

στα περσινα που δεν ηρθαν ποτε, εκανα refund.

στα τωρινα που περιμενω, εκανα extended το buyer's protection. αλλα και αυτο ληγει οπου να ναι...

Έχουν τα ΕΛΤΑ απεργία;

Μόλις γύρισα από ΚΜΔ καθώς 2 μέρες ήταν στάσιμο δέμα εκεί. Jenga από δέματα... Χαμός. Απεργία μου είπαν...

Έχουν τα ΕΛΤΑ απεργία;

Μόλις γύρισα από ΚΜΔ καθώς 2 μέρες ήταν στάσιμο δέμα εκεί. Jenga από δέματα... Χαμός. Απεργία μου είπαν...

Εχει να ερθει ταχυδρομειο στο σπιτι μου, 2 βδομαδες...

και το λεω με σιγουρια, γιατι λαμβανω καθε βδομαδα συνδρομητικο εβδομαδιαιο εντυπο...

δεν κουνιεται φυλλο...

Εχει να ερθει ταχυδρομειο στο σπιτι μου, 2 βδομαδες...

και το λεω με σιγουρια, γιατι λαμβανω καθε βδομαδα συνδρομητικο εβδομαδιαιο εντυπο...

δεν κουνιεται φυλλο...

Νόμιζα 3 μέρες είχαν Απεργία στα ΕΛΤΑ και στα Χανιά δεν λαμβάνουμε τίποτα που περιμένω απο εξωτερικό σημαντικές αλληλογραφίες καθε βδομάδα εχω να δω ταχυδρομο μέρες.

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Εμένα ήρθε ταχυδρόμος έφερε λογαριασμούς, κίτρινοι φάκελοι από παραγγελίες δεν..

Μονο για να μην 'ληξουν' οι λογιαριασμοι δηλαδη...τα απολυτως απαραιτητα...

Πανε τα ΕΛΤΑ τα παράτησαν τελείως απο οτι κατάλαβα, στη χειρότερη κατάσταση εδω και δεκαετίες.

Πως αλλιώς θα πουληθούν σε χαμηλή τιμή, για να τα πάρουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί, αν πρώτα δεν τα υποβιβασουν και τα ξεφτιλίσουν στους πάντες. Να μου το θυμηθείτε ότι τα ΕΛΤΑ θα καταλήξουν στα χέρια της DHL (δηλαδή στους Γερμανούς - όπως ο ΟΤΕ) σε τιμή ξεφτίλα και ως θαύμα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια θα γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση ή όποια θα αποφέρει και κέρδος στους μετόχους της. Το έχουνε ξαναδεί το έργο αλλά αφού δεν είναι άξιο το κράτος, η πολιτεία και οι κυβερνήσεις που εκλέγονται τόσα χρόνια να την διορθώσουν καλύτερα να πουληθεί σε ιδιώτες να τελειώνει το πανηγύρι και να μπουν πολλά πράγματα στην θέση τους.

Ειναι κριμα και δυστυχία αυτό που συμβαινει στην Ελλάδα, μας θέλουν σκλάβους των 500 ευρω.

Κρίμα, κρίμα και ειδικά για την νεα γενιά

Ειναι κριμα και δυστυχία αυτό που συμβαινει στην Ελλάδα, μας θέλουν σκλάβους των 500 ευρω.

Κρίμα, κρίμα και ειδικά για την νεα γενιά

Οι γενιές που γεννήθηκαν από το 1990 μέχρι το 2010 είναι ήδη καταδικασμενες να ζήσουν στα 500ευρω και στο σημερινό χάλι αφού οι κυβερνήσεις και η Ευρώπη έσωσε και σώζει τις τράπεζες σε βάρος τις ζωές των ανθρώπων όλης της Ευρώπης.

Η μετανάστευση στην Ε.Ε. είναι ελεύθερη

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ζήσει με 500 Ευρώ.

Η παραμονή στον τόπο είναι επιλογή και όχι αναγκαιότητα.

Μπράβο όμως στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ που απεργούν για την διασφάλιση του μέλλοντος των ΕΛΤΑ

Edited by Vasileios

Μπράβο όμως στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ που απεργούν για την διασφάλιση του μέλλοντος των ΕΛΤΑ

Πήγαινε πες το αυτό σε κάποιον που έχει άρρωστους η ανάπηρους γονείς ότι είναι ΕΠΙΛΟΓΉ του να κάτσει να επιβιώνει με 500ΕΥΡΩ. Δεν έρχονται στην ζωή όλα τέλεια όπως νομίζει κανείς.

Πήγαινε πες το αυτό σε κάποιον που έχει άρρωστους η ανάπηρους γονείς ότι είναι ΕΠΙΛΟΓΉ του να κάτσει να επιβιώνει με 500ΕΥΡΩ. Δεν έρχονται στην ζωή όλα τέλεια όπως νομίζει κανείς.

Για μια ακόμα φορά ακούω τους "γραιώδεις μύθους."

Δεν βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ σε αυτην την κατηγορία

Πραγματικά τα ΕΛΤΑ βρίσκονται στη χειρότερη φάση των τελευταίων ετών!

Πιστεύω ότι επίτηδες τα καταποντίζουν προφανώς για να πωληθούν φθηνότερα! Τυχαίο που οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες βρέθηκαν χρεωμένες! Πηγαίνουμε κατά διαόλου!

Τα ΕΛΤΑ ήταν απ' τις υπηρεσίες που "κρατούσε" ακόμη, μέχρι πριν μερικά χρόνια τουλάχιστον! Οι απλοί υπάλληλοι δεν είχαν ποτέ υπέρογκες μισθοδοσίες, απ' τους οποίους κόπηκε με την κρίση και το 30% του μισθού. Δεν είχαν ποτέ περίεργα και εξωπραγματικά επιδόματα! Τα τελευταία 15-20 χρόνια το μόνιμο προσωπικό έμεινε σχεδόν το μισό! Στα περισσότερα γραφεία το 30 με 40% του προσωπικού είναι εποχιακοί ή ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι των 450€ και πάλι είναι 6 εκατομμύρια μέσα κάθε μήνα!!

Τις ημέρες αυτές έχουν κλείσει αρκετά γραφεία που θεωρούνταν "ασύμφορα" και το επόμενο δίμηνο θα διώξουν και μεγαλύτερο μέρος των νοικιαζόμενων υπαλλήλων!

Το προσωπικό θα μειωθεί ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ άρα και το επίπεδο σωστής λειτουργίας! Τα χειρότερα έρχονται!

Έχουν αποφασίσει να τα διαλύσουν!

Το κράτος χρωστάει στα ΕΛΤΑ υπέρογκα πόσα που ήταν υποχρεωμένο να δώσει, αλλά δε μιλάει κανείς!

Αλλά αυτά είναι τα ωραία της Ελλάδος μας!

Διαφωνώ, οι περισσότεροι δεν έχουν τα εφόδια να μεταναστεύσουν, αλλά αυτό δεν είναι λύση είναι ακραία νεοφιλελεύθερη άποψη. Τότε εδώ να μείνουν όσοι δεν έχουν επιλογή και βεβαίως οι μετανάστες που με 500 ευρώ είναι μια χαρά. Η χώρα των φτωχών!

Το φοβερό είναι ότι μου ήρθε δεματακι από Ali, για πρώτη φορά σε λιγότερο από 30 μέρες και τώρα έχει κολλήσει από τη προηγούμενη εβδομάδα στη ΜΔ των ΕΛΤΑ.

Όταν πήγα να τους το ζητήσω εκεί, μου είπαν δε βλέπεις τι γίνεται, είναι αδύνατο να το βρούμε να στο παραδώσουμε, κάνε υπομονή!!!!

Αν θέλανε να βάλουν μία τάξη θα μπορούσαν τα συστημένα να τα προωθήσουν στο κατάστημα των ΕΛΤΑ για να παραλάβει από εκεί ο κόσμος και οι διανομείς όταν επιστρέψουν να παραδίδουν ειδοποιητηρια.

Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by vassar
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το κράτος χρωστάει στα ΕΛΤΑ υπέρογκα πόσα που ήταν υποχρεωμένο να δώσει, αλλά δε μιλάει κανείς!

Αλλά αυτά είναι τα ωραία της Ελλάδος μας!

Πιο ωραίο είναι να πεις ότι κάθονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

«Επειδή θα έχουμε συνέχεια σε αυτή την κουβέντα, να δώσω άλλο ένα δείγμα της πλήρης απαξίωσης και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργήσατε στα ΕΛΤΑ. Τοποθετήσατε το 2018, ως υπεύθυνο διευθυντή της υπηρεσίας για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, κάποιον ο οποίος καταχράστηκε 660.000 €. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς, με πράξη αυτής της διοίκησης, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του.

Καταχράστηκε 660.000 € το 2018, αυτός που τοποθετήθηκε από εσάς για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Προφανώς το ξέπλυνε καταλλήλως. Ευχαριστώ κύριοι συνάδελφοι”.

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Days in transit 86 νταξ σε κανα χρονο θα ερθει βρε

13 Φεβ 2020

10:03

Dispatch Unloaded - Awaiting Customs Inspection

Athens Airmail Center δεμα αξιας 9 ευρο

τ να πεις? να πεις να κλεισουν αφου δεν δουλευουν ? φυσικα να πανε ολοι σπιτια τους στο καλο:X

13 μερες ακομα αθηνα τεμπελχαναδες

Xiaomi Mi 9t pro red

Με αφορμή την απεργία των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, διαβάζω τα σχόλια κάποιων που εξακολουθούν να βλέπουν άγνωστους εχθρούς που έχουν στόχο να υποβαθμίσουν τα ΕΛΤΑ, για να πουληθεί ο οργανισμός σε ξένους (ακόμη και στην DHL, όπως ο ΟΤΕ) για ένα κομμάτι ψωμί, που το κράτος χρωστάει υπέρογκα ποσά στα ΕΛΤΑ και δεν τα δίνει, και άλλες φανταστικές ιστορίες ...

Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και, αν κοιτάξει κανείς τους ισολογισμούς της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων για την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, θα καταλάβει ποια είναι η αλίθεια και ποιο το ψέμα. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ αναφέρονται πάρα πολλά στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των υπαλλήλων (6000) το καλοκαίρι του 2019, τη μισθοδοσία τους που ξεπερνάει τα 200 εκ, τα ποσά που διεκδικούν τα ΕΛΤΑ από το Κράτος (152 εκατ για την περίοδο 2013-2017) και ένα σωρό άλλα στοιχεία που δείχνουν την κακοδιαχείριση των εκάστοτε διοικήσεων. Δεν το γράφει το ρεπορτάζ, αλλά θυμηθείτε το θέμα με τις εισπράξεις από το ΕΕΤΗΔΕ που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Σκεφθείτε ότι τα ΕΛΤΑ έγιναν πάροχος ηλ. ενέργειας και ότι έχουν κλείσει από δεκαετίες ένα σωρό καταστήματα σε όλα την Ελλάδα προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα. Προχθές αναφέρθηκε ότι για να πληρωθούν οι μισθοί του ΜΑΡ το Κράτος έδωσε 15 εκ, δηλαδή ολόκληρη την ετήσια χορηγία του. Το πρόβλημα της ρευστότητας είναι τεράστιο. Τα ΕΛΤΑ έμπαιναν μέσα 8 εκ το μήνα το 2018 !!!

Εγώ ξέρω ότι αν δεν μπορώ να τα βολέψω με τα χρήματα που βγαζω, θα κόψω πολλά έξοδα από όσα έχω συνηθίσει να κάνω, για να ζήσω την οικογένειά μου. Αυτόν τον απλό κανόνα δεν μπορούν να τον κάνουν οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ χρόνια τώρα και οι δικαιολογίες του τύπου "το Κράτος χρωστάει υπέρογκα ποσά" είναι παραμύθια. Απόδειξη ότι τα διεκδικούμενα χρήματα είναι 152 εκ. όταν η μισθοδοσία είναι 200 εκ.

Σε κάθε πρίπτωση, εάν αποτύχει και αυτή η προσπάθεια διάσωσης των ΕΛΤΑ με το πρόγραμμα που τρέχει, τότε δικαιολογημένα πρέπει να περάσει σε άλλα χέρια, κατά την ταπεινή μου άποψη.

Πάντα σε μια υπηρεσία το μεγαλύτερο έξοδο της είναι η μισθοδοσία του προσωπικου.

Μπορείς τότε τουλάχιστον να μου εξηγήσεις (αφού λες ότι αυτά είναι φανταστικές ιστορίες) πως γίνεται πριν 15-20 χρόνια που ο ΕΛΤΑ είχε 11000 χιλιάδες μόνιμους υπαλλήλους, με μισθοδοσία 30% μεγαλύτερη απ' τη σημερινή, συν τα δώρα, να ήταν πλεονασμάτικος;

Και τώρα με 6000 υπαλλήλους να είναι 8 εκατομμύρια το μήνα μέσα;

Η Β' αλληλογραφία έχει βέβαια μειωθεί, αλλά τα συστημένα έχουν αυξηθεί και τότε δεν υπήρχαν όλα αυτά τα Κινέζικα.

Μάλλον εσύ πρέπει να μας δώσεις εξηγήσεις για αυτά που έγραψες πριν από λίγη ώρα

Τα ΕΛΤΑ ήταν απ' τις υπηρεσίες που "κρατούσε" ακόμη, μέχρι πριν μερικά χρόνια τουλάχιστον! Οι απλοί υπάλληλοι δεν είχαν ποτέ υπέρογκες μισθοδοσίες, απ' τους οποίους κόπηκε με την κρίση και το 30% του μισθού. Δεν είχαν ποτέ περίεργα και εξωπραγματικά επιδόματα! Τα τελευταία 15-20 χρόνια το μόνιμο προσωπικό έμεινε σχεδόν το μισό! Στα περισσότερα γραφεία το 30 με 40% του προσωπικού είναι εποχιακοί ή ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι των 450€ και πάλι είναι 6 εκατομμύρια μέσα κάθε μήνα!!

Τι να σου εξηγήσει ; Οι ισολογιμοί είναι ξεκάθαροι. Τα ΕΛΤΑ χάνουν χρήματα κάθε μήνα.

Τα ΕΛΤΑ πριν από 15 χρόνια είχαν τζίρο 600 εκατ. ευρώ. Το 2018 ο τζίρος έκλεισε στα 315 εκατ. ευρώ, αλλά αν αφαιρεθούν οι νεοσύστατες δραστηριότητες στην εμπορία ρεύματος ύψους 45 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από τις βασικές δραστηριότητες ανέρχονται στα 270 εκατ. ευρώ. Σε αυτόν τον τζίρο το κόστος μισθοδοσίας για τους περίπου 6.000 υπαλλήλους ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ!

Edited by Vasileios

Τι να σου εξηγήσει ; Οι ισολογιμοί είναι ξεκάθαροι. Τα ΕΛΤΑ χάνουν χρήματα κάθε μήνα.

Τα ΕΛΤΑ πριν από 15 χρόνια είχαν τζίρο 600 εκατ. ευρώ. Το 2018 ο τζίρος έκλεισε στα 315 εκατ. ευρώ, αλλά αν αφαιρεθούν οι νεοσύστατες δραστηριότητες στην εμπορία ρεύματος ύψους 45 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από τις βασικές δραστηριότητες ανέρχονται στα 270 εκατ. ευρώ. Σε αυτόν τον τζίρο το κόστος μισθοδοσίας για τους περίπου 6.000 υπαλλήλους ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ!

Προφανώς, δεν διάβασες όσα τόνισα που υποστήριζε σε προηγούμενο σχόλιό του και δεν έχουν σχέση με όσα με ρώτησε.

Όσα αντιγράφεις από το ρεπορτάζ που παρέθεσα είναι πραγματικές διαπιστώσεις και όχι οι φανταστικές ιστορίες που γράφονται από μερικούς. Το θέμα, λοιπόν, είναι με ποιο τρόπο θα σωθούν τα ΕΛΤΑ από την κατήφορο που έχουν πάρει από την κακοδιαχείριση επί τόσα χρόνια και όχι να κάνουμε μόνο διαπιστώσεις. Και όταν ο σύμβουλος (που ανέλαβε με την προηγούμενη κυβέρνηση και γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση των ΕΛΤΑ) προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη σωτηρία του οργανισμού, με το σχέδιο μέχρι το 2021, δεν βοηθάμε σε τίποτε γράφοντας φανταστικές ιστορίες για ανύπαρκτους εχθρούς.

Edited by makap