Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πακέτο DHL μετά από 10 μέρες κολλήμενο στο "Αποστολή αντικειμένου από γερμανία" Εχθές έδωσε σημάδια ζωης στη σελίδα των ΕΛΤΑ ότι είναι στο αεροδρόμιο και σήμερα παρέλαβα σε επαρχία της Θεσσαλονίκης. Παρακολουθούσα την πορεία του πακέτου εχθές έκπληκτος με την ταχύτητα των ΕΛΤΑ. Ούτε courier τόσο γρήγορα. Περίμενα να κατσει κάποιες μέρες στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον 2 μέρες στο ΚΔ Αττικής και άλλες 2 μέρες στο ΚΔ Θεσσαλονίκης. Τι να πω..Θαύμα!

Πακέτο DHL μετά από 10 μέρες κολλήμενο στο "Αποστολή αντικειμένου από γερμανία" Εχθές έδωσε σημάδια ζωης στη σελίδα των ΕΛΤΑ ότι είναι στο αεροδρόμιο και σήμερα παρέλαβα σε επαρχία της Θεσσαλονίκης. Παρακολουθούσα την πορεία του πακέτου εχθές έκπληκτος με την ταχύτητα των ΕΛΤΑ. Ούτε courier τόσο γρήγορα. Περίμενα να κατσει κάποιες μέρες στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον 2 μέρες στο ΚΔ Αττικής και άλλες 2 μέρες στο ΚΔ Θεσσαλονίκης. Τι να πω..Θαύμα!

Με καθυσηχασες τώρα.. Από τις 6 του μηνός είναι κολλημένο και δείχνει ότι έχει φύγει από Γερμανία και νόμιζα πως χάθηκε...

'' ΕΛΤΑ: Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη! (VIDEO) ''

http://www.thestival.gr/society/item/423314-elta-grapse-ena-gramma-ston-agio-basili-video

https://hohoho.elta.gr/

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Έχουμε καμιά πληροφορία για καθυστερήσεις και φέτος από Κίνα;

Μπορεί κανείς να πει με σιγουριά που βρίσκονται τα κάτωθι :

UB543922147YP

UB538965697YP

UB539738294YP

UB538603517YP

Δεν είναι σημαντικής αξίας, κάτω των 20 ευρώ συνολικά.

Hello moto....!

Καλησπέρα, από τα ισπανικά ταχυδρομεία correos , ποιος το παραδίδει εδώ; από αμαζον έχω αγοράσει

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

:lol: - βρεθηκε η λυση στο προβλημα (!)

Ένας Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Εταιρικής Ταυτότητας....με μικτές μηνιαίες αποδοχές 4.2000 € έκαστος , εταιρική τηλεφωνική σύνδεση, συσκευή κινητού τηλεφώνου, διάθεση και χρήση αυτοκινήτου με όριο δαπάνης καυσίμων 250 € μηνιαίως.

Όμως από τους νεοπροσληφθέντες η στενότερη συνεργάτιδα του κ. Αθανασίου που δεν κάνει βήμα χωρίς αυτή είναι η κα Πατρίσα Οικονόμου που έχει αναλάβει να συμβουλεύει το Διευθύνοντα Σύμβουλο σε θέματα εταιρικής ταυτότητας.

Όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στα ΕΛΤΑ αναφέρουν ότι η πανέμορφη, ξανθιά σύμβουλος βρίσκεται δίπλα στον κ. Ηλία Αθανασίου νυχθημερόν παρούσα και στις συναντήσεις με συνδικαλιστές και με τρίτους αλλά σε ταξίδια που έκανε ο κ. Αθανασίου σε Σουηδία και Δανία για να … βρει λύσεις για τα ΕΛΤΑ.

Βέβαια το ερώτημα είναι η τι σχέση έχει η εταιρική ταυτότητα των ΕΛΤΑ με τα προσόντα και την επαγγελματική προϋπηρεσία της κας Οικονόμου καθώς η σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου διατηρεί κέντρο Ρεφλεξολογίας στη Βούλα κοινώς κέντρο μιας τεχνικής αναζωογόνησης και μασάζ.

http://www.press-gr.com/2018/12/blog-post_936.html

πλεον οι ταχυδρομοι στα ρεπο ´η σαββατοκυριακο θα κανουν μαθηματα ρηλαξ-ρεφλεξ-θεραπεια με ηφαιστιακες πετρες και λασπη της Μαυρης Θαλασσας-γιογκα-ται τσι κλπ και ανανεωμενοι θα ορμουν ακαθεκτοι προς διανομη μακραν πιο γρηγοροι και αποδοτικοι.

Με την νεα χρονια ολα οσα ξεραμε για την διανομη θα αλλαξουν και το παρων thread σχεδον θα ερημωσει γιατι απλα δεν θα υπαρχουν καθυστερησεις-παραπονα και τα σχετικα.

υγ: "ηταν δικαιο και εγινε πραξη"

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Έχουμε καμιά πληροφορία για καθυστερήσεις και φέτος από Κίνα;

Μπορεί κανείς να πει με σιγουριά που βρίσκονται τα κάτωθι :

UB543922147YP

UB538965697YP

UB539738294YP

UB538603517YP

Δεν είναι σημαντικής αξίας, κάτω των 20 ευρώ συνολικά.

μπορεις να τα εντοπισεις απο εδω: http://track.yw56.com.cn/en-US/

εχω και εγω 2 δικα μου πακετα με καταληξη YP οπως τα δικα σου, τα οποια μου βγαζει οτι εχουν φτασει Ελλαδα εδω και 1,5 μηνα αλλα ακομα να μου ερθουν σπιτι... :angry:

(ακριβό) δέμα με parcelforce ειναι κολημένο σε status "exported from UK" απο τις 5/12/2018 και απο τότε σιγή και στο site της parcelforce και σε αυτό των ΕΛΤΑ.

Λογικά το κλαίω και πάω για paypal case και προσευχές να πάρω τουλάχιστον πίσω τα λεφτά μου.

Μου έχει συμβεί άλλη μια φορά ακριβώς το ίδιο με δέμα από Γερμανία και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να χάνονται σάκοι ή δέματα εντός επικράτειας. Πάει κάπου το μυαλό μου βέβαια...

Edited by Hux_Flux

μπορεις να τα εντοπισεις απο εδω: http://track.yw56.com.cn/en-US/

εχω και εγω 2 δικα μου πακετα με καταληξη YP οπως τα δικα σου, τα οποια μου βγαζει οτι εχουν φτασει Ελλαδα εδω και 1,5 μηνα αλλα ακομα να μου ερθουν σπιτι... :angry:

Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ είναι γνωστές και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι' αυτό.

Υπομονή, λοιπόν, και όχι βιαστικές κινήσεις.

Όποιος αγοράζει από Αγγλία ας βοηθήσει , έφυγε 3/12 μέχρι σήμερα δεν έφτασε το ένα δέμα , είναι αγορά από ebay το έστειλε με το πιο φθηνό τρόπο με τα βασιλικά αγγλικά ταχυδρομεία , έχει χαθεί το δέμα η τα πτωχευμένα ΕΛΤΑ το έχουν σε σάκο παρατημένο.

Όποιος αγοράζει από Αγγλία ας βοηθήσει , έφυγε 3/12 μέχρι σήμερα δεν έφτασε το ένα δέμα , είναι αγορά από ebay το έστειλε με το πιο φθηνό τρόπο με τα βασιλικά αγγλικά ταχυδρομεία , έχει χαθεί το δέμα η τα πτωχευμένα ΕΛΤΑ το έχουν σε σάκο παρατημένο.

Εχω παραγγειλει απο Αγγλια 4 δεματα τον τελευταιο μηνα.

Το ενα με royalmail non tracked το παρελαβα προχθες απο ΕΛΤΑ μεσα σε 5 ημερολογιακες ημερες απο την αποστολη, οσο συνηθως δηλαδη.

Το αλλο με royalmail, tracked, εσταλη 6/12 απο Αγγλια και παρεληφθη σπιτι μου με ACS στις 14/12.

To αλλο με royalmail, tracked, εσταλη 6/12 απο Αγγλια (την ιδια ωρα και απο τον ιδιο πωλητη με το απο πανω δεμα) και παρεληφθη σπιτι μου με ACS στις 18/12.

Και το τελευταιο με parcelforce, tracked, εσταλη 4/12 απο Αγγλια κι εχει μεινει κολλημενο απο τις 5/12 σε status "exported from UK" δηλαδη ειναι στην ιδια μοιρα με το δικο σου.

Επειδη το τελευταιο ειναι αξιας, εκανα ηδη dispute στο paypal, ο πωλητης προσπαθησε να ανοιξει lost item investigation στην courier αλλα του εδωσαν ακυρο επειδη λεει ειναι φυσιολογικο delay λογω ημερων και λογω απεργιας που ειχαν τα ΕΛΤΑ προσφατα ( ;;;; ). Θα περιμενουμε λεει και βλεπουμε...

Τα τελευταια 2 χρονια εχω παραγγειλει πανω απο 200 δεματα απο διαφορες χωρες του εξωτερικου. Αναλογο περιστατικο ειχα αλλες δυο φορες.

Την μια με δεμα απο Γερμανια το οποιο και δεν παρελαβα ποτε.

Την αλλη με δεμα παλι απο Γερμανια το οποιο ηρθε οδικως και κολλησε στο τελωνειο της Θεσσαλονικης για 1,5 μηνα (δειγματοληπτικος ελεγχος). Μου καναν και το περιεχομενο χαλια...

Συνεπως δεν ημουν πολυ αισιοδοξος για την τυχη του τωρινου δεματος, αλλα μετα το δικο σου ποστ αναθαρυνα λιγο μηπως και ειναι πιο γενικο ζητημα.

Edited by Hux_Flux

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους, λοιπόν, αγορά με PDM από banggoood στις 27/11/18 με αποστολή την επόμενη μέρα έχω τελευταίο μήνυμα αυτό: 6/12/18 17:20 - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ.

Αγορά με τον ίδιο τρόπο, ίδιο μαγαζί, στις 12/12/18 με αποστολή την επόμενη μέρα έχω αυτό: 21/12/18 08:06 - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, και τώρα το πρωί αυτό: 23/12/18 07:05 - The item has arrived in the country of destination.

Περίεργα πράγματα....το ένα ταξιδεύει 16 ημέρες...και το άλλο σε μια ημέρα έφτασε Ελλάδα...

Ναί είναι ακριβώς ίδια εμπειρία με αυτό που αναφέρω κι εγώ παραπάνω. Πιθανώς δεν ανοίγουν σάκους με ομαλή ροή και μάλλον κάποιοι έχουν μείνει πίσω... Να δούμε τώρα πόσο θα καθυστερήσουν. Τουλάχιστον ας παραλάβουμε έστω και με καθυστέρηση.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους, λοιπόν, αγορά με PDM από banggoood στις 27/11/18 με αποστολή την επόμενη μέρα έχω τελευταίο μήνυμα αυτό: 6/12/18 17:20 - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ.

Αγορά με τον ίδιο τρόπο, ίδιο μαγαζί, στις 12/12/18 με αποστολή την επόμενη μέρα έχω αυτό: 21/12/18 08:06 - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, και τώρα το πρωί αυτό: 23/12/18 07:05 - The item has arrived in the country of destination.

Περίεργα πράγματα....το ένα ταξιδεύει 16 ημέρες...και το άλλο σε μια ημέρα έφτασε Ελλάδα...

Από 28/11 είμαι στο "transport tto the country of destination" και στα ΕΛΤΑ "Ολλανδία, Αποστολή αντικειμένου".

Το γρήγορο δικό σου θα φαίνεται στα ΕΛΤΑ ότι έφτασε στην Ελλάδα μόνον όταν ανοίξουν το σάκο και σκανάρουν τα δέματα που έχει μέσα.

Eιμαστε αρκετοι τελικα με καθυστερηση 1 μηνα στο ανοιγμα του σακου σε δεματα απο ΕΕ. Μαλλον μπουκωσαν απο το black friday. Βεβαια ειναι εντυπωσιακο οτι πολυ πιο προσφατες αποστολες απο τις ιδιες χωρες εχουν ηδη παραληφθει. Μαλλον το ανοιγμα των σακων ειναι καπως random και οχι με χρονολογικη σειρα.

Eιμαστε αρκετοι τελικα με καθυστερηση 1 μηνα στο ανοιγμα του σακου σε δεματα απο ΕΕ. Μαλλον μπουκωσαν απο το black friday. Βεβαια ειναι εντυπωσιακο οτι πολυ πιο προσφατες αποστολες απο τις ιδιες χωρες εχουν ηδη παραληφθει. Μαλλον το ανοιγμα των σακων ειναι καπως random και οχι με χρονολογικη σειρα.
Εμένα μου φαίνεται λες και έχουν " μπλοκάρει" όλες τις αποστολές εκείνων των ημερών ( black Friday, cyber Monday ), και οι μεταγενέστερες προχωράνε κανονικά, κάπως σαν " τιμωρία " λόγω αυξημένου όγκου δεμάτων. Δεν μπορεί και πέρσι και φέτος με ίδιες ακριβώς ημερομηνίες παραγγελιών ( δικές μου ), οι των black Friday, cyber Monday, να καθυστερούν ( τις περσινές τις παρέλαβα 10/1/18....), και οι μεταγενέστερες ( από 10/12/17 έως 15/12/17) παραλήφθηκαν από 5/1/18 έως 10/1/18. Και φέτος το ίδιο σκηνικό παρουσιάζουν οι παραγγελίες μου...οι των black Friday, cyber Monday είναι " κολλημένες " καιρό τώρα ( και άλλων παιδιών όσο διαβάζω ), και οι μεταγενέστερες προχωράνε με κανονικούς ρυθμούς ( όσο αναφορά την ροή των PDM του Banggoood ). Τι να πω... μακάρι να παραλάβουν όλοι γρήγορα, και οι " θεωρίες " μου να βγουν ψεύτικες.

Το βέβαιο είναι ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην Ολλανδία, και όχι στην Ελλάδα, αφού, στις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί σ' αυτό και σε άλλα fora, αναφέρεται "The item is on transport to the country of destination", και στα ΕΛΤΑ φαίνεται "Ολλανδία, Αποστολή αντικειμένου", όπως έγραψα παραπάνω.

Το βέβαιο είναι ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην Ολλανδία, και όχι στην Ελλάδα, αφού, στις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί σ' αυτό και σε άλλα fora, αναφέρεται "The item is on transport to the country of destination", και στα ΕΛΤΑ φαίνεται "Ολλανδία, Αποστολή αντικειμένου", όπως έγραψα παραπάνω.

Aυτό το status σημαίνει ότι έχει φύγει από την Ολλανδία. Και είναι το ίδιο status που έχουμε αναφέρει ακόμα 3, οι 2 με δέματα απο Αγγλία και όχι Ολλανδία.

Το βέβαιο λοιπόν είναι πως δεν αφορά στην Ολλανδία το πρόβλημά σου, αλλά στο οτί ενώ ο σάκος έχει φτάσει Ελλάδα δεν έχει ανοιχτεί για να σκαναριστεί το tracking number και να ανανεωθεί και το status του δέματός σου στο site των ΕΛΤΑ.

----- προσθήκη μηνύματος 106 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εμένα μου φαίνεται λες και έχουν " μπλοκάρει" όλες τις αποστολές εκείνων των ημερών ( black Friday, cyber Monday ), και οι μεταγενέστερες προχωράνε κανονικά, κάπως σαν " τιμωρία " λόγω αυξημένου όγκου δεμάτων. Δεν μπορεί και πέρσι και φέτος με ίδιες ακριβώς ημερομηνίες παραγγελιών ( δικές μου ), οι των black Friday, cyber Monday, να καθυστερούν ( τις περσινές τις παρέλαβα 10/1/18....), και οι μεταγενέστερες ( από 10/12/17 έως 15/12/17) παραλήφθηκαν από 5/1/18 έως 10/1/18. Και φέτος το ίδιο σκηνικό παρουσιάζουν οι παραγγελίες μου...οι των black Friday, cyber Monday είναι " κολλημένες " καιρό τώρα ( και άλλων παιδιών όσο διαβάζω ), και οι μεταγενέστερες προχωράνε με κανονικούς ρυθμούς ( όσο αναφορά την ροή των PDM του Banggoood ). Τι να πω... μακάρι να παραλάβουν όλοι γρήγορα, και οι " θεωρίες " μου να βγουν ψεύτικες.

Μπορεί. Εγώ βλέπω πιο λογικό οτι οι σάκοι εκείνων των ημερών πετάχθηκαν σε κάμια "γωνία" (αίθουσα) και δεν μπαίνει κανείς μέσα να αρχίσει να ανοίγει. Θεωρίες βέβαια, γιατί με ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες τρέχα γύρευε.

Edited by Hux_Flux

Καλησπερα παιδια. Μια ερωτηση εχει στειλη κανενας με ελτα εξωτερικο? Και αν ναι πιες ειναι οι χρεωσεις για μικρο δεματακι συστημενο κατω απο κιλο?

Aυτό το status σημαίνει ότι έχει φύγει από την Ολλανδία. Και είναι το ίδιο status που έχουμε αναφέρει ακόμα 3, οι 2 με δέματα απο Αγγλία και όχι Ολλανδία.

Το βέβαιο λοιπόν είναι πως δεν αφορά στην Ολλανδία το πρόβλημά σου, αλλά στο οτί ενώ ο σάκος έχει φτάσει Ελλάδα δεν έχει ανοιχτεί για να σκαναριστεί το tracking number και να ανανεωθεί και το status του δέματός σου στο site των ΕΛΤΑ.

----- προσθήκη μηνύματος 106 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μπορεί. Εγώ βλέπω πιο λογικό οτι οι σάκοι εκείνων των ημερών πετάχθηκαν σε κάμια "γωνία" (αίθουσα) και δεν μπαίνει κανείς μέσα να αρχίσει να ανοίγει. Θεωρίες βέβαια, γιατί με ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες τρέχα γύρευε.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι Δημόσιο το κομμάτι αυτό, έχει αναλάβει ιδιώτης τον εκτελωνισμο, έχει υπογραφεί σύμβαση δηλαδή, και κανονικά θα πρέπει να διαχειρίζεται μεγάλο όγκο δεμάτων( χιλιάδων ) καθημερινά....

Edited by longus

Το θέμα είναι ότι δεν είναι Δημόσιο το κομμάτι αυτό, έχει αναλάβει ιδιώτης τον εκτελωνισμο, έχει υπογραφεί σύμβαση δηλαδή, και κανονικά θα πρέπει να διαχειρίζεται μεγάλο όγκο δεμάτων( χιλιάδων ) καθημερινά....

Aυτο δε το γνωριζα...Ακομα χειροτερα τοτε.

Έχεις κάποιο στοιχείο για την επιχειρηματολογία σου ή υποθέτεις;

Έχεις κάποιο στοιχείο για την επιχειρηματολογία σου ή υποθέτεις;

Ναι το στοιχείο είναι όσα μας έγραψες εσύ για το status του tracking σου. Kαι συγκεκριμένα το "The item is on transport to the country of destination" από καταβολής tracking number έχει μία και μόνο σημασία και καμία άλλη.

Αν εγώ -όπως φαίνεται- δε σε πείθω, μπορείς να πας να διαβάσεις στο site του εκάστοτε carrier -κατά προτίμηση του δικού σου- τι σημαίνει το συγκεκριμένο status.

Αν δεν σε πείσουν ούτε αυτά που θα διαβάσεις ( ; ) εκεί μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ να δώσεις το tracking number σου και να ακούσεις και απο εκεί ό,τι αρνείσαι να δεχθείς εδώ.

Edited by Hux_Flux

Πολύ σοβαρό επιχείρημα αυτό, πολύ περισσότερο αφού φαίνεται ότι το πιστεύεις.

από καταβολής tracking number έχει μία και μόνο σημασία και καμία άλλη

Δυστυχώς, για σένα, αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής στη χώρα προορισμού και όχι ότι έφτασε σ' αυτήν.

Άλλωστε, το επόμενο βήμα απ' αυτό είναι το " The item has arrived in the country of destination", που σημαίνει ότι έφτασε στη χώρα προορισμού.