coulis Δημ. July 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2017 Ξεκινησαν οι αδειες? Κ υπαρχει τοση καθυστέρηση? ------------- Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο. Παράθεση Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FIREBLADE1 Δημ. July 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2017 Αυτο ηταν, καταλαβαν οτι ετσι απλα δεν γινεται πλεον, χρειαζονται βοηθεια, κ εμεις το ιδιο..... Γι αυτο οσοι εχουν παραγγειλει κατι απο εξωτερικο και νομιζουν οτι τελικα δεν θα παραλαβουν μπορουν πλεον να προσευχηθουν.... http://picpaste.com/extpics/IMG_20170712_130659-oJ3yX5oC.jpg Παράθεση With great power, comes great responsibility... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocu Δημ. July 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2017 Τα 2 τελευταια πραγματα που παρήγγειλα πέρασαν τελωνείο στον Αερολιμενα Αθηνών. Πάντα αν πήγαινε τελωνείο κάτι από Κατερίνη αυτό γινόταν στην Θεσ/νίκη. Παράθεση Ψηφίστε όλοι τον Όλυμπο μας για τα 7 νέα θαύματα του κόσμου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FIREBLADE1 Δημ. July 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2017 Τα 2 τελευταια πραγματα που παρήγγειλα πέρασαν τελωνείο στον Αερολιμενα Αθηνών. Πάντα αν πήγαινε τελωνείο κάτι από Κατερίνη αυτό γινόταν στην Θεσ/νίκη. Το Α' τελωνειο εχει μπουκωσει, ισως γι αυτο, για κατερινη αναλαμβανε η υεδ θεσσ/νικης. Ποιος ξερει τι αλλαξε κ εκει. Παντως εμενα το τελευταιο που σταματησαν στο ΚΑΤ για ΥΕΔ θεσ/νικης ηταν ενα σακουλακι με αναρτησεις για τηλεκατευθυνομενο, κοστος 10$ και τελικα αντι για ΥΕΔ το εστειλαν απευθειας στην Μ.Δ. της περιοχης μου, ουτε 3ευρω ουτε τπτ. Παράθεση With great power, comes great responsibility... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. July 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2017 Κουράγιο, δεν έκλεισες ακόμα μήνα :) Εγώ σήμερα έκλεισα το μήνα που φαίνεται να είναι η "ταρίφα" της China Post αυτό τον καιρό. Νεότερα δεν βλέπω αλλα πήρα δύναμη απο ένα φίλο που το πακέτο του έφυγε στις 8/6 και είδε κίνηση στις 8/7. ...και ως εκ θαύματος, με το που έκλεισε ο μήνας απο την αναχώρηση του πακέτου, ανοίχτηκε ο σάκος στα ΕΛΤΑ (χθες) και έφτασε Θεσσαλονίκη (σήμερα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TSAKHS_EVIA Δημ. July 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2017 Είμαστε ένα κάρο άτομα που έχουμε κλείσει 2+ μήνες. εγω παρηγγειλα κατι νωριτερα να το εχω στις διακοπες μου,αυριο θα κλεισει 1 μην στο αεροδρομιο,με το σκεπτικο το δικο σου να περιμενω κανα 2 ακομα? με το μυαλο το δικο σου αμα καποιος παει στα επειγοντα και περιμενει 6 ωρες να μπει μεσα να μην τολμησει να διαμαρτυρηθει γιατι καποτε καποιος αλλος καποτε εκανε πολυ παραπανω (!) Προφανώς και δεν έχασες τα λεφτά σου, ούτε πας για κάποιο ρεκόρ. εσυ που το ξερεις? δουλευεις στο αεροδρομιο ως γενικος προισταμενος? μεχρι στιγμης παω για προσωπικο ρεκορ,αμα αλλος εχει παραπανω βεβαιως και να το πει αυτος αλλωστε ειναι και ο σκοπος του να γραφουμε εδω εαν σκεπτονταν ολοι σαν εσενα πχ σε φορουμ αμαξιου ΔΕΝ θα εγραφε κανεις πως αντιμετωπιζει καποιο προβλημα πχ θαμπωματος φαναριων γιατι θα του ελεγαν για κοιτα που το ειχε και ο Α πριν χρονια,εαν ηταν ετσι οπως σκεφτεσαι εσυ ενας θα ξεκιναγε ενα τοπικ και αλλοι απλα θα ελεγαν +1 και απο μενα Οι χρόνοι αναμονής αυτοί είναι πλέον, εσύ περίμενες στις 10-12 μέρες να το είχες στα χέρια σου; ναι,δεν περιμενα 1 μηνα να ειναι στο αεροδρομιο γιατι το χρειαζομαι και επειδη κανεις τον εξυπνο φαινεται πως εσυ δεν διαβασες που γραφω πως παρηγγειλα με τον ιδιο τροπο μια μερα μετα απο αυτο και μου ηρθε ηδη εδω και βδομαδες (!) αυτο δηλαδη πως ηρθε κανονικα? Παράθεση NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpet84 Δημ. July 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2017 Αν καθόμαστε απαθείς δεν γίνεται τίποτα... Διαμαρτυρία παντού! Οι χρόνοι είναι απαράδεκτοι! Ας χρεώσουν τα νόμιμα μα να λαμβάνουμε σε λογικά χρονικά πλαίσια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FIREBLADE1 Δημ. July 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2017 Οριστε, ξεκινησαμε, βλεπεις κινητο, καλη τιμη, καλο κινητο, αξιοπιστο, international firmware και μολις πας να το βαλεις καλαθι.... παρε το ακυρο σου ελληνα, ευγε στα ελτα και στα ελληνικα τελωνεια. http://picpaste.com/extpics/1-vd7OHrMk.jpg Παράθεση With great power, comes great responsibility... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. July 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2017 Οριστε, ξεκινησαμε, βλεπεις κινητο, καλη τιμη, καλο κινητο, αξιοπιστο, international firmware και μολις πας να το βαλεις καλαθι.... παρε το ακυρο σου ελληνα, ευγε στα ελτα και στα ελληνικα τελωνεια. http://picpaste.com/extpics/1-vd7OHrMk.jpg Καλά κάνουν δεν φταίνε οι Κινέζοι αν εμείς είμαστε μαλακες. Send From Note 3 With S8 Port Rom Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FIREBLADE1 Δημ. July 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2017 Καλά κάνουν δεν φταίνε οι Κινέζοι αν εμείς είμαστε μαλακες. Send From Note 3 With S8 Port Rom δεν διαφωνω, αυτο λεω και γω.... σε λιγο καιρο θα βλεπουμε ολο και πιο συχνα το "does not ship to greece" εκτος αν αλλαξει κατι. Δεχομαι ενα μηνα να περιμενω, να πληρωσω αν το δεμα εχει πανω απο 25 ευρω, αλλα να ειναι γρηγοροι σωστοι και αντικειμενκοι, οχι διαχωρισμος δεματων σε 50 ευρω και 100 ευρω... ελα να τελειωνουμε λεμε!!! Παράθεση With great power, comes great responsibility... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Καλά κάνουν δεν φταίνε οι Κινέζοι αν εμείς είμαστε μαλακες. Ακριβώς. Εμείς φταίμε όταν στέλνουμε πακέτα πίσω επειδή δεν θέλουμε να πληρώσουμε δασμούς ή όταν πρήζουμε τους κινέζους με ερωτήσεις και disputes τη στιγμή που το φταίξιμο είναι αποκλειστικά στα ΕΛΤΑ και τις καθυστερήσεις τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Δηλαδή να μην κάνουμε dispute μετά από δίμηνο γιατί θα παρεξηγηθεί ο κινέζος και δε θα στέλνει πλέον. Μη σώσει και στείλει αν δε μπορεί να αντέξει το βάρος του πωλητή ανα τον κόσμο. Αυτοί που είναι σωστοί πωλητές δε θα σταματήσουν τόσο εύκολα αλλά θα βρίσκουν ολοένα καλύτερους τρόπους και για εμάς αλλά και γι'αυτούς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Ακριβώς. Εμείς φταίμε όταν στέλνουμε πακέτα πίσω επειδή δεν θέλουμε να πληρώσουμε δασμούς ή όταν πρήζουμε τους κινέζους με ερωτήσεις και disputes τη στιγμή που το φταίξιμο είναι αποκλειστικά στα ΕΛΤΑ και τις καθυστερήσεις τους. Εγώ και εσύ τι φταίμε? Περίμενα από 17 Μαΐου που ήρθε Ελλάδα ένα δεμα από banggood τους στέλνω μετά από 40 μέρες που είχε έρθει Ελλάδα ότι δεν μου ήρθε ακόμα. Και με ρωτάνε να με κάνουν refund η να το ξανά στείλουν. Τους λέω ας περιμένουμε ακόμα λίγο και βλεπουμε. Τελικά το δέμα ήρθε πίσω σε αυτούς για ανεξήγητο λόγο χωρίς να έρθει σε μένα στα ΕΛΤΑ. Έτσι το ξανά έστειλαν. Από 7/7 ήρθε Ελλάδα και η δεύτερη αποστολή και περιμένω να δω πότε θα συγκινηθουν τα ΕΛΤΑ να μου το φέρουν. Γενικά τελευταία είμαστε για τα πανηγύρια. Είναι πολύ ωραίο να πληρώνουμε κάθε μήνα ασφάλειες φόρους ενφια στο **** κράτος αλλά όταν είναι να το χρειαστούμε μας γράφει στα παπάκια του. Και μιλάμε για ΕΛΤΑ αν το πάω σε περίθαλψη που είναι το σημαντικότερο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Μας έχουν χεσμενους με λίγα λόγια και μας θυμούνται όταν είναι να μας παρουν φόρους και ασφάλειες λες και είμαστε συνέταιροι με τα 300 ζώα που μας κυβερνανε. Send From Note 3 With S8 Port Rom Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Δηλαδή να μην κάνουμε dispute μετά από δίμηνο γιατί θα παρεξηγηθεί ο κινέζος και δε θα στέλνει πλέον. Μη σώσει και στείλει αν δε μπορεί να αντέξει το βάρος του πωλητή ανα τον κόσμο. Αυτοί που είναι σωστοί πωλητές δε θα σταματήσουν τόσο εύκολα αλλά θα βρίσκουν ολοένα καλύτερους τρόπους και για εμάς αλλά και γι'αυτούς. Και φταίει ο κινέζος δηλαδή που έστειλε το πακέτο, αυτό έφτασε στην Ελλάδα σε 5-6 μέρες και μετά τα ΕΛΤΑ καθυστερούν την παράδοση; Αυτός ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις του, τα ΕΛΤΑ τι κάνουν; Το τελευταίο μου πακέτο έφτασε απο το Gearbest στην Αθήνα σε 8 μέρες και έμεινε στο αεροδρόμιο 22 μέρες. Τα ΕΛΤΑ έπρεπε να ζαλίσω με ερωτήσεις, όχι το μαγαζί. Εγώ και εσύ τι φταίμε? Δεν έγραψα οτι φταίμε εσύ κι εγώ. Αλλού είναι η ευθύνη, και απο εκεί πρέπει να τη ζητήσουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 (edited) Και φταίει ο κινέζος δηλαδή που έστειλε το πακέτο, αυτό έφτασε στην Ελλάδα σε 5-6 μέρες και μετά τα ΕΛΤΑ καθυστερούν την παράδοση; Αυτός ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις του, τα ΕΛΤΑ τι κάνουν; Το τελευταίο μου πακέτο έφτασε απο το Gearbest στην Αθήνα σε 8 μέρες και έμεινε στο αεροδρόμιο 22 μέρες. Τα ΕΛΤΑ έπρεπε να ζαλίσω με ερωτήσεις, όχι το μαγαζί. Στις περισσότερες φορές όχι δε φταίει καθόλου ο κινέζος για τις καθυστερήσεις αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι εγω έκανα μια αγορά με εκτιμώμενο χρόνο παραλάβης ''τάδε'' και είμαι στο διπλάσιο χρόνο ήδη. Γιατί να κάτσω να σπάσω εγώ τα νεύρα μου με τα ΕΛΤΑ; Ας σπάσει αυτός τα νεύρα του με την ταχυδρομική υπηρεσία που πλήρωσε για να πιέσουν τα ΕΛΤΑ. Πιο πιθανό είναι να γίνει κάτι παρα να τους κράξεις εσυ κι εγώ. Υπάρχουν ήδη sites που είτε έχουν δωρεάν την τριγωνική η οποία έρχεται πολύ πιο γρήγορα μιας και απαξ και μπει Ελλάδα έρχεται με κουριερ, είτε έχουν σχετικά φθηνα το priority που επίσης δεν καθυστερεί τόσο. Αυτοί για μένα είναι σωστοί πωλητές, αυτοί που απλά κατεβάζουν ελάχιστα τις τιμές και νομίζουν ότι οι καταστάσεις είναι ίδιες με τα ταχυδρομεία ανα τον κόσμο ( γιατί δεν είναι μόνο στην Ελλάδα έτσι ) κι αμα τους φωνάξεις λίγο σου κοτσάρουν ένα we dont ship to greece, ε τότε ας μη στείλουν ποτέ τους. υγ: δε υποστηρίζω καθόλου τα ΕΛΤΑ, όπως μπορείς να δεις τους έχω κράξει λίγες σελίδες πριν. Αλλά έχω το δικαίωμα να τους κρίνω γιατί τους πλήρωσα για μια υπηρεσία που δεν προσφέραν. Ο κινέζος είναι κλαιν για να πιέσει τα δικά του ταχυδρομεία. Edited July 14, 2017 by adversus Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikhatzi Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Καλησπέρα σε όλους και από εμένα. Στα elta-courier είναι απαράδεκτοι. Έκανα παραγγελία 1 Ιουλίου πληρώνοντας και 25 ευρώ για fast shipping. Οι κινέζοι 4 του μηνός (μετά από 2 μέρες) έστειλαν την παραγγελία, και επειδή ακόμα δεν παρέλαβα το δέμα μου πήρα σήμερα τηλέφωνο τα ελτα να ρωτήσω τι παίζει. Ε λοιπόν, το δέμα έφτασε Ελλάδα από την Κίνα στις 6 του μηνός (μετά από μόνο 2 μέρες), και ακόμα δεν έχει περάσει εκτελωνισμό. Οι τύποι είναι τουλάχιστον απαράδεκτοι. Μου είπανε μάλιστα ότι ίσως την άλλη βδομάδα να περάσει τελωνείο και να δωθεί για παράδοση. Δηλαδή 1 μήνα μετά θα παραλάβω, και αν. Για ένα πακέτο που έχει την ένδειξη "URGENT" και πληρώθηκαν για γρήγορη αποστολή (και) τα ΕΛΤΑ. Είναι για φτύσιμο μόνο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό λοιπόν. Σου στέλνει σε 5 μέρες ο Κινέζος το δέμα σου από Κίνα-Ελλάδα με μηδέν μεταφορικά ό,τι και να αγοράσεις, αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι για να είναι σωστός πρέπει να τα βάζει ο ίδιος ΚΑΙ με τα ΕΛΤΑ, αλλιώς έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε dispute. Κάθονται και ανοίγουν κουβέντα με τον κάθε Έλληνα που αποφασίζει να μην παραλάβει το δέμα επειδή τελικά πέρασε τελωνείο και δεν θέλει να πληρώσει τους δασμούς, δέχονται να το ξαναστείλουν δωρεάν μπας και αυτή την φορά δεν περάσει τελωνείο, αλλά δεν πάνε στο διάολο, εμένα η δουλειά μου να γίνει, να πάρει τηλέφωνο και τα ΕΛΤΑ και να κανονίσει να μου έρθει σπίτι, εγώ το fidget spinner μου θέλω να πάρω. Όταν τελικά αποφασίσει ότι δεν τον συμφέρει να στέλνει Ελλάδα, φταίει ΑΥΤΟΣ φυσικά. Έπρεπε να "βρει λύση", ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Δεν ξέρω γιατί εκπλήσσομαι που υπάρχουν και αυτές οι απόψεις. Βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας και πως συμπεριφέρονται παντού, σε εστιατόρια, σε καταστήματα, στις πωλήτριες, στον σερβιτόρο. Αυτοί είμαστε. Edit: Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς δεν αναφέρομαι στο ποστ του nikhatzi που γράφτηκε ενώ έγραφα εγώ αυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikhatzi Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Edit: Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς δεν αναφέρομαι στο ποστ του nikhatzi που γράφτηκε ενώ έγραφα εγώ αυτό. Όλα καλά :) . Φυσικά δε φταίνε οι άνθρωποι στην Κίνα (ή οπουδήποτε αλλού). Στη δική μου περίπτωση έκαναν ολόσωστα τη δουλειά τους, και μέσα σε 4 μέρες (από την ημερομηνία παραγγελίας) έφεραν το δέμα μου Ελλάδα. Με τους δικούς μας τους αργόσχολους τα 'χω.... Και φυσικά, τι dispute να κάνεις; Να στερήσεις από τον κινέζο το μικρό μεροκάματο που παίρνει διότι οι δικοί μας εδώ είναι γίδια; Αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο......... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό λοιπόν. Σου στέλνει σε 5 μέρες ο Κινέζος το δέμα σου από Κίνα-Ελλάδα με μηδέν μεταφορικά ό,τι και να αγοράσεις, αλλά τώρα μαθαίνουμε ότι για να είναι σωστός πρέπει να τα βάζει ο ίδιος ΚΑΙ με τα ΕΛΤΑ, αλλιώς έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε dispute. Κάθονται και ανοίγουν κουβέντα με τον κάθε Έλληνα που αποφασίζει να μην παραλάβει το δέμα επειδή τελικά πέρασε τελωνείο και δεν θέλει να πληρώσει τους δασμούς, δέχονται να το ξαναστείλουν δωρεάν μπας και αυτή την φορά δεν περάσει τελωνείο, αλλά δεν πάνε στο διάολο, εμένα η δουλειά μου να γίνει, να πάρει τηλέφωνο και τα ΕΛΤΑ και να κανονίσει να μου έρθει σπίτι, εγώ το fidget spinner μου θέλω να πάρω. Όταν τελικά αποφασίσει ότι δεν τον συμφέρει να στέλνει Ελλάδα, φταίει ΑΥΤΟΣ φυσικά. Έπρεπε να "βρει λύση", ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Δεν ξέρω γιατί εκπλήσσομαι που υπάρχουν και αυτές οι απόψεις. Βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας και πως συμπεριφέρονται παντού, σε εστιατόρια, σε καταστήματα, στις πωλήτριες, στον σερβιτόρο. Αυτοί είμαστε. Edit: Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς δεν αναφέρομαι στο ποστ του nikhatzi που γράφτηκε ενώ έγραφα εγώ αυτό. Επειδή αναφέρεσε στο δικό μου ποστ, δεν ανέφερα πουθενά για το θέμα της μη παραλαβής λόγω τελωνείου. Οπότε μη διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου. Αναφέρομαι στις καθυστερήσεις και μόνο σε αυτές. Και σαφέστατα έχω κάθε δικαίωμα να κάνω dispute και να ρίχνω το ζητάω τα ρέστα απ'τον Κινέζο/άγγλο/γάλλο αν δε παραλαβώ σε λογικό χρόνο μετά τον εκτιμώμενο χρόνο παραλαβής και να μη με νοιάζει αν μετά δε θα ξαναστείλει ο συγκεκριμένος. Περιμένα δέμα 3 μήνες που μέχρι και σήμερα δεν έχει έρθει, χωρίς tracking, που ο κινέζος είπε ότι το έστειλε σε 2 ημέρες. Περιμένω μέχρι και σήμερα δέμα με china post με tracking, που έχει 50 ημέρες απ'την ημέρα που έφυγε απ'το τελευταίο αεροδρόμιο της Κίνας και 2μιση μήνες απ'την παραγγελία. Άρα με την λογική σου να μην κάνω dispute αλλά να δεχτώ ότι έχασα τα λεφτά μου γιατί δε μου φταίει ο κινέζος αλλά τα ΕΛΤΑ. Σαφέστατα και ο πωλητής πρέπει να πιέσει κι αυτός το δικό του ταχυδρομείο κι όχι απλά να πουλάει κάτι και μετά να κόψει τον λαιμό του ο αγοραστής να το παραλάβει οοοοοταν το παραλάβει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Τι φταίει φίλε μου καλέ ο Κινέζος που στα ΕΛΤΑ δεν έχουν αρκετά άτομα να κάνουν την δουλειά τους ή για το αν αποφάσισε ο Τσίπρας ξαφνικά τα μπιχλιμπίδια των 30 cents να περνάνε τελωνείο; Σε όλο τον κόσμο πως παραδίδονται σε 2 βδομάδες μαξ τα δέματα από Κίνα; 100άδες αγορές έχω κάνει από Κίνα, οι άνθρωποι σε 2 μέρες το πολύ έχουν αποστείλει το προιόν και σε μια βδομάδα είναι Ελλάδα. Ή μέχρι τον Νοέμβρη πέρσι πως ερχόντουσαν τα δέματα στο σπίτι μας σε 3 βδομάδες max; Τι παραπάνω να κάνουν και πως ακριβώς είναι δικιά τους ευθύνη το τι γίνεται στα ΕΛΤΑ; Φταίει ο γάιδαρος και βαράμε το σαμάρι; Συνειδητοποιείς με τι ποσοστό κέρδους δουλεύουν οι άνθρωποι και τι ακριβώς του κάνεις όταν ενώ σου έχει στείλει το προιόν, εσύ του κάνεις και dispute από πάνω; Τα χέρια θα 'πρεπε να τους φιλάμε που στην φτώχεια που μας κατάντησαν οι δικοί μας εδώ, έχουμε (ή ΕΙΧΑΜΕ) μια λύση να καλύψουμε κάποιες ανάγκες μας. Να αργήσει να στο στείλει - Μαζί σου. Να έρθει και να είναι ελαττωματικό - Μαζί σου. Αλλά οι άνθρωποι κάθονται και ασχολούνται μαζί μας και δέχονται τις περιέργειες μας (βάλε gift/μην δηλώσεις κινητό, βάλε Χ, μην βάλεις τιμή, βάλε ψεύτικη), τρώνε το κόστος και δέχονται επιστροφές επειδή έτυχε να περάσεις τελωνείο για να μην σε χάσουν από πελάτη και δυσαρεστηθείς και τώρα θα τους βάλουμε να παίρνουν τηλέφωνο και στα ΕΛΤΑ; "Άρα με την λογική σου να μην κάνω dispute αλλά να δεχτώ ότι έχασα τα λεφτά μου γιατί δε μου φταίει ο κινέζος αλλά τα ΕΛΤΑ." Καταρχήν τα λεφτά σου δεν τα έχασες. Κάποια στιγμή θα έρθει. Και ΝΑΙ, φυσικά και να μην κάνεις dispute ώστε να την πληρώσει το λάθος άτομο. Να τσατιστείς με αυτόν που πρέπει! Το ότι "αδικείσαι" εσύ δεν σου δίνει το δικαίωμα να αδικήσεις τον άλλο που δεν έφταιξε σε τίποτα. Και δεν έχει καν νόημα αυτό που συζητάμε γιατί εξ' ορισμού δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Το "εμένα δεν με νοιάζει, να κόψουν τον λαιμό τους να μου βρουν λύση" είναι που δεν έχει λογική. Για μένα και πολύ ασχολούνται και φοβάμαι ότι δυστυχώς ολοένα και συχνότερα θα βλέπουμε το "Does Not Ship To Greece". Εσύ αν ήσουν πωλητής θα συνέχιζες να πουλάς Ελλάδα; Πουλάει ο άλλος τα μπιχλιμπίδια των 50 cents και των 3 δολλαρίων και έχει τους Έλληνες να του λένε "πάρτο πίσω" και "κλέφτη, ακόμα δεν ήρθε!!"; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikhatzi Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Έστειλα e-mail στην elta-courier και έχουμε update: "Λόγω εργασιών αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων στο Τελωνείο δεν γίνονται εκτελωνισμοί δεμάτων και συνεπώς καθυστερούν και οι επιδόσεις των αντικειμένων από εμάς. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε από το Τελωνείο είναι πως από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν με κανονικό ρυθμό οι διαδικασίες εκτελωνισμού." ...συνεπώς περιμένουμε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TSAKHS_EVIA Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 ...συνεπώς περιμένουμε... :shifty: - κατι ηξερε φαινεται η μανταμιτσα η προισταμενη με το "ε, υπομονη",το θεμα ειναι πως ο χρονος περασε κλεισαμε 1 μηνα και δυστυχως θα φυγω χωρις αυτο που ηθελα,ελπιζω πως καποια στιγμη θα ερθει απο το τελωνειο και δεν θα εχει χαθει (ειναι απλο οχι συστημενο) μα τι να το κανεις? μου κοπηκε η χαρα και δεν ειναι να πεις "το παθημα-μαθημα"γιατι αμα ειναι να γινει συστημα αυτο στα ΕλΤα καηκαμε (!) Παράθεση NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Τι φταίει φίλε μου καλέ ο Κινέζος που στα ΕΛΤΑ δεν έχουν αρκετά άτομα να κάνουν την δουλειά τους ή για το αν αποφάσισε ο Τσίπρας ξαφνικά τα μπιχλιμπίδια των 30 cents να περνάνε τελωνείο; Σε όλο τον κόσμο πως παραδίδονται σε 2 βδομάδες μαξ τα δέματα από Κίνα; 100άδες αγορές έχω κάνει από Κίνα, οι άνθρωποι σε 2 μέρες το πολύ έχουν αποστείλει το προιόν και σε μια βδομάδα είναι Ελλάδα. Ή μέχρι τον Νοέμβρη πέρσι πως ερχόντουσαν τα δέματα στο σπίτι μας σε 3 βδομάδες max; Τι παραπάνω να κάνουν και πως ακριβώς είναι δικιά τους ευθύνη το τι γίνεται στα ΕΛΤΑ; Φταίει ο γάιδαρος και βαράμε το σαμάρι; Συνειδητοποιείς με τι ποσοστό κέρδους δουλεύουν οι άνθρωποι και τι ακριβώς του κάνεις όταν ενώ σου έχει στείλει το προιόν, εσύ του κάνεις και dispute από πάνω; Τα χέρια θα 'πρεπε να τους φιλάμε που στην φτώχεια που μας κατάντησαν οι δικοί μας εδώ, έχουμε (ή ΕΙΧΑΜΕ) μια λύση να καλύψουμε κάποιες ανάγκες μας. Να αργήσει να στο στείλει - Μαζί σου. Να έρθει και να είναι ελαττωματικό - Μαζί σου. Αλλά οι άνθρωποι κάθονται και ασχολούνται μαζί μας και δέχονται τις περιέργειες μας (βάλε gift/μην δηλώσεις κινητό, βάλε Χ, μην βάλεις τιμή, βάλε ψεύτικη), τρώνε το κόστος και δέχονται επιστροφές επειδή έτυχε να περάσεις τελωνείο για να μην σε χάσουν από πελάτη και δυσαρεστηθείς και τώρα θα τους βάλουμε να παίρνουν τηλέφωνο και στα ΕΛΤΑ; "Άρα με την λογική σου να μην κάνω dispute αλλά να δεχτώ ότι έχασα τα λεφτά μου γιατί δε μου φταίει ο κινέζος αλλά τα ΕΛΤΑ." Καταρχήν τα λεφτά σου δεν τα έχασες. Κάποια στιγμή θα έρθει. Και ΝΑΙ, φυσικά και να μην κάνεις dispute ώστε να την πληρώσει το λάθος άτομο. Να τσατιστείς με αυτόν που πρέπει! Το ότι "αδικείσαι" εσύ δεν σου δίνει το δικαίωμα να αδικήσεις τον άλλο που δεν έφταιξε σε τίποτα. Και δεν έχει καν νόημα αυτό που συζητάμε γιατί εξ' ορισμού δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Το "εμένα δεν με νοιάζει, να κόψουν τον λαιμό τους να μου βρουν λύση" είναι που δεν έχει λογική. Για μένα και πολύ ασχολούνται και φοβάμαι ότι δυστυχώς ολοένα και συχνότερα θα βλέπουμε το "Does Not Ship To Greece". Εσύ αν ήσουν πωλητής θα συνέχιζες να πουλάς Ελλάδα; Πουλάει ο άλλος τα μπιχλιμπίδια των 50 cents και των 3 δολλαρίων και έχει τους Έλληνες να του λένε "πάρτο πίσω" και "κλέφτη, ακόμα δεν ήρθε!!"; Κατ'αρχην σαφέστατα και θα χάσω τα χρήματα μου στο ένα που είναι untracked αν δε κάνω dispute γιατί δεν ξέρει και δε ξέρω καν που βρίσκεται. Στο άλλο όχι δε θα χάσω τα χρήματα μου εξ'ολοκλήρου αλλά θα χάσω την χρησιμότητα του αντικειμένου που το αγόρασα τέλη απρίλη για να το χω για τις διακοπές του Αυγούστου. Καταλαβαίνεις δηλαδή ότι δε θα το χω μιας και ακόμα δεν έχει φτάσει Ελλάδα. Άρα εγώ έκανα την παραγγελία πολύ πριν τον Αύγουστο και δε φταίω σε τίποτα να μην το έχω. Πάμε στα άλλα τώρα, εξ'αρχης είπα ότι είναι μεγάλη κουβέντα και ότι όχι δε φταίνε οι κινέζοι για τα χάλια των ΕΛΤΑ ΑΛΛΑ δεν είμαι εγώ κι εσύ ( κι ούτε θα έπρεπε ) αυτός που πρέπει να κόψει τον κ___ του να κάνει οτιδήποτε μπορεί μπας και το παραλάβει επιτέλους ή να το παραλάβει πριν τα χριστούγεννα. Ξανα συνεχίζεις και γράφεις ότι είπα να τους βάλουμε να παίρνουν τηλέφωνο και στα ΕΛΤΑ ενω δεν είπα τίποτα τέτοιο ούτε μια φορά. Αυτό που είπα είναι ότι θα έπρεπε κι αυτοί να πρίζουν κι αυτοί τα δικά τους ταχυδρομεία όπως πρίζουμε εμείς τα ΕΛΤΑ. Όσο για το ''Σε όλο τον κόσμο πως παραδίδονται σε 2 βδομάδες μαξ τα δέματα από Κίνα;'' Όχι φίλε μου δεν παραδίδονται σε όλο τον κόσμο σε 2 εβδομάδες τα δέματα από Κίνα, στον Καναδά μπορεί να αργήσει και 1 μήνα να περάσει απ'το τελωνείο. Στην νορβηγία πριν 1 εβδομάδα έστειλα κάτι ( από Ελλάδα ε, όχι από Κίνα ) στον κολλητό μου και κάθεται στο αεροδρόμιο τους ακόμα. Αυτά είναι μέσα στο ρίσκο του να πουλάς παγκόσμια, τι να κάνουμε δεν θα χει μόνο 100% επιτυχία. Όσο για το τέλος για να μην το κουράζουμε άλλο και θα παρακαλούσα να το διαβάσεις καλά κι εσύ και ο οποιοσδήποτε απαντήσει γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα στο να κατακρίνεται κι όλας την άποψη μου. Δεν λέω ότι πρέπει ο κινέζος να μπει μέσα εξαιτίας των ΕΛΤΑ αλλά ναι ο Κινέζος πρέπει να δεχτεί ότι δεν είναι πλέον ίδιες οι καταστάσεις και να κάνει καλύτερες επιλογές ταχυδρομικής υπηρεσίας, ακόμα και με μια μικρή αύξηση στην τιμή αν χρειαστεί. Και προφανέστατα δεν μιλάμε για τον Κινέζο που πουλάει μπιχλιμπίδια των 50cents αλλά για τον κινέζο που μου πουλάει το κινητό με 40-50ευρώ κέρδος σε σχέση με την λιανική τιμή πώλησης που έχει στη Κίνα. ( πόσο μάλλον που δεν αγοράσει σε λιανική ο πωλητής αλλά τέλος πάντων ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
WitchKing Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Έστειλα e-mail στην elta-courier και έχουμε update: "Λόγω εργασιών αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων στο Τελωνείο δεν γίνονται εκτελωνισμοί δεμάτων και συνεπώς καθυστερούν και οι επιδόσεις των αντικειμένων από εμάς. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε από το Τελωνείο είναι πως από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν με κανονικό ρυθμό οι διαδικασίες εκτελωνισμού." ...συνεπώς περιμένουμε... Ελπίζω να είσαι πιο τυχερός απο μένα και να μην περάσει το δέμα σου απο δύο τελωνεία (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) όπως το δικό μου πριν 3 μήνες... ----- προσθήκη μηνύματος 110 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν λέω ότι πρέπει ο κινέζος να μπει μέσα εξαιτίας των ΕΛΤΑ αλλά ναι ο Κινέζος πρέπει να δεχτεί ότι δεν είναι πλέον ίδιες οι καταστάσεις και να κάνει καλύτερες επιλογές ταχυδρομικής υπηρεσίας Για παράδειγμα ποια είναι καλύτερη;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. July 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2017 Ελπίζω να είσαι πιο τυχερός απο μένα και να μην περάσει το δέμα σου απο δύο τελωνεία (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) όπως το δικό μου πριν 3 μήνες... ----- προσθήκη μηνύματος 110 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Για παράδειγμα ποια είναι καλύτερη;; Ένα παράδειγμα είναι το Priority κι όχι το standard που έχουν ακόμα οι περισσότεροι, το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο αναλόγως την συμφωνία που θα κάνει ο κάθε πωλητής. Ακόμα και στον αγοραστή να το μεταβιβάσει δε θα αρνηθεί κανείς να δώσει 3-4 ευρώ παραπάνω για έρθει πιο γρήγορα. Δεύτερο παράδειγμα το σύστημα της τριγωνικής που έχει π.χ το eglobalcentral, δωρεάν το δίνει, έρχεται το πολύ σε 10 ημέρες χωρίς τελωνείο και έχει μια χαρά ίδιες τιμές με το gearbest σε αρκετά κινητά. Π.χ redmi 4x 32gb στο eglobal και redmi 4x 32gb στο gearbest ( που αν βάλεις και τα κουπόνια του που είναι πραγματικά κι όχι στο στυλ του gear, βγαίνει πολύ πιο φθηνά ) Παραδείγματα υπάρχουν πολλά κι λύσεις επίσης αν είσαι επαγγελματίας και σε ενδιαφέρει να πουλάς παντού, δε κρίνω τους μικρο πωλητές που βγάζουν 20cent απ'το κάθε πραγματάκι των 1 ευρώ που πουλάνε αλλά τους πωλητές που πουλάνε ακριβά πράγματα και έχουν κέρδη αρκετά απ'την Ελλάδα όποτε θα πρέπει να τρέξουν λίγο κι όχι να μην σου απαντάνε τίποτα άλλο απ'το i apologize και κόψτον λαιμό σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts