Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Drone απο tomtop.

Μη με λες τετοια. Free shiping επελεξα. Αποστολη εκτος ευρωπης.

Sent from my Letv-LeEco Le Max 2 X829 6/128 using Tapatalk!

Drone απο tomtop.

Μη με λες τετοια. Free shiping επελεξα. Αποστολη εκτος ευρωπης.

Δε σημαίνει τίποτα οτι θα το πάρεις απο την ΕΛΤΑ courier. Λόγω όγκου περισσότερο τα δίνουν σε αυτούς για διανομή. Αν ήταν μικρότερο, θα το έφερναν τα ΕΛΤΑ. Δε νομίζω να αλλάζει ο τρόπος εκτελωνισμού (αν περάσει τελωνείο)

Γεια σας. Θα ηθελα λιγο τα φωτα σας μιας και παραγγειλα πρωτη φορα απο Αμερικη.

Το πακετο σταλθηκε με USPS Priority Mail International αλλα επειδη ειναι κατω των 4lb διαβασα στο νετ οτι απο το αεροδρομιο Αμερικης και επειτα ακολουθει πορεια first class με αποτελεσμα να μην ισχυουν οι αρχικες 6-10 εργασιμες μερες παραδοσης.

Το πακετο σταλθηκε 30 ιουνιου και απο το αεροδρομιο ΤζονΚενεντυ λεει εφυγε 1 Ιουλιου. Εχω αριθμο εντοπισμου αλλα εχει σταματησει εκει στο αμερικανικο αεροδρομιο.

Εχει καποιος καποια εμπειρια πανω στο θεμα?

Ποσες μερες περιπου να περιμενω να μπει?

Το οτι εχει tracking number σημαινει απο ο εντοπισμος απο το σαιτ των ελτα θα το εμφανισει?

Ευχαριστω!

Μακαρι να ναι ελτα κουριερ μπας και ερθει πιο γρηγορα.

Ένα πακέτο απο Ιαπωνία, έκανε μία εβδομάδα να ανέβει απο την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Είχα πληρώσει και αποστολή EMS για πιο γρήγορα... :rolleyes:

Tracking number της μορφης CD123456789DE με τι ερχεται?

Ελτα?

Sent from my Letv-LeEco Le Max 2 X829 6/128 using Tapatalk!

Ειναι DHL γερμανιας, ειπες πακετο απο tomtop, drone? κανα mi drone μηπως? στειλε pm να σου πω με ποιον μπορεις να μιλησεις για το tomtop που εχει καλη σχεση μαζι τους να σου πει πως θα σου ερθει.

With great power, comes great responsibility...

Γεια σας. Θα ηθελα λιγο τα φωτα σας μιας και παραγγειλα πρωτη φορα απο Αμερικη.

Το πακετο σταλθηκε με USPS Priority Mail International αλλα επειδη ειναι κατω των 4lb διαβασα στο νετ οτι απο το αεροδρομιο Αμερικης και επειτα ακολουθει πορεια first class με αποτελεσμα να μην ισχυουν οι αρχικες 6-10 εργασιμες μερες παραδοσης.

Το πακετο σταλθηκε 30 ιουνιου και απο το αεροδρομιο ΤζονΚενεντυ λεει εφυγε 1 Ιουλιου. Εχω αριθμο εντοπισμου αλλα εχει σταματησει εκει στο αμερικανικο αεροδρομιο.

Εχει καποιος καποια εμπειρια πανω στο θεμα?

Ποσες μερες περιπου να περιμενω να μπει?

Το οτι εχει tracking number σημαινει απο ο εντοπισμος απο το σαιτ των ελτα θα το εμφανισει?

Ευχαριστω!

Καλησπέρα, είμαι σε παρόμοια κατάσταση με σένα ... όποτε

Εμένα έφυγε επησις από JFK αλλά 21/6 και είναι και εμένα first class καθώς και μικρό.

Τώρα αν το tracking σου ξεκινάει από UA ... τότε αυτό θα πει ότι ο ΕΛΤΑ δεν το σκανάρει μόνο η usps μέχρι την αναχώρηση όποτε υπάρχει μια πιθανότητα να εμφανιστεί σε μερικές μέρες μόνο του στην πόρτα σου (αυτό είναι και το καλύτερο σενάριο).

Εμένα μου το σκάναρε το τελωνείο ότι μπήκε 3/7 και από τότε τίποτα, πήρα τηλέφωνα και μου είπανε ότι επειδή είναι από Αμερική θα περάσει τελωνείο οποιαδήποτε (πηθανοτατα για να τσιμπήσουν τα 3€) αυτό όμως δεν θά πει απαραιτήτως ότι θα φάει και δασμούς, απλά καθυστερεί....

Όποτε υπομονή .... εύχομαι τα καλύτερα

Παύλος

Γεια σου Παυλο. Το tracking number ξεκιναει με LK και ειναι Priority(λογικα κατηγορια small flat rate package). Πηρα σημερα τελωνειο και Ελτα και μου ειπαν οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι να το σκαναρουν για track(το περνανε σαν απλη αλληλογραφια λενε) μεσα σε Ελλαδα και να απευθυνθω στο ταχυδρομο της περιοχης.

Οταν λες οτι στο σκαναρε το τελωνειο αυτο που το εμαθες? Μεσω εντοπισμου Ελτα στη ιστοσελιδα?

Ευχαριστω και ευχομαι και για σενα οτι καλυτερο και λιγοτερες εγνοιες με δαυτους...

Edited by KostasPlmn

Καλησπέρα περιμένω ένα δέμα από Κίνα,αγορά από eBay,έχει περάσει ο χρόνος που έγραφε ότι θα μου έρθει.Η τελευταία ενημέρωση είναι ότι είναι στο αεροδρόμιο της Αθήνας,κει δεν έχει αλλάξει το status εδώ και μια βδομάδα.Επειδη έχει περάσει ο χρόνος και χρειάζομαι το αντικείμενο,αν ανοίξω case στο eBay τι θα γίνει;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως ανοίγουμε case και κάνουμε dispute αν αργήσει ο Κινέζος να κάνει την αποστολή του αντικειμένου ή αν, όταν τελικά έρθει το αντικείμενο, έχει κάποιο πρόβλημα ή δεν είναι αυτό που παραγγείλαμε.

Από την στιγμή που οι άνθρωποι τα στέλνουν την ίδια μέρα ή το πολύ σε κανά-δυο μέρες από την στιγμή της παραγγελίας, μετά είναι καθαρά θέμα ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ είχαν που είχαν τεράστιο θέμα με τις καθυστερήσεις, τώρα που είναι καλοκαίρι και μπορεί να πήρε άδεια και κανένας, όλοι φτάσαμε να περιμένουμε όχι μια βδομάδα, αλλά μήνες.

Με το να ρίχνεις το φταίξιμο στον Κινέζο, 1. κατηγορείς έναν άνθρωπο που δεν φταίει και προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του, 2. θα φτάσουμε στο τέλος ΟΛΟΙ να λένε "Does NOT ship to Greece" και να τελειώσει η ιστορία, από την στιγμή που βλέπουν ότι όχι απλά δεν βγάζουν κέρδος, αλλά βγαίνουν και ζημιωμένοι.

Αν έχεις κάτι τεράστια ανάγκη και το βιάζεσαι, απλά δεν το παραγγέλνεις από Κίνα. Από Κίνα το πληρώνεις μεν πολύ φτηνά και πιθανώς να βρεις και πράγματα που δεν βρίσκεις εδώ, αλλά το αρνητικό είναι ότι μπορεί να φτάσεις να περιμένεις και 3 μήνες αυτήν την στιγμή, πράγμα για το οποίο μόνο ο Κινέζος πωλητής δεν ευθύνεται.

Γεια σου Παυλο. Το tracking number ξεκιναει με LK και ειναι Priority(λογικα κατηγορια small flat rate package). Πηρα σημερα τελωνειο και Ελτα και μου ειπαν οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι να το σκαναρουν για track(το περνανε σαν απλη αλληλογραφια λενε) μεσα σε Ελλαδα και να απευθυνθω στο ταχυδρομο της περιοχης.

Οταν λες οτι στο σκαναρε το τελωνειο αυτο που το εμαθες? Μεσω εντοπισμου Ελτα στη ιστοσελιδα?

Ευχαριστω και ευχομαι και για σενα οτι καλυτερο και λιγοτερες εγνοιες με δαυτους...

Χαίρε Κώστα,

Και εμένα ακριβώς έτσι έπρεπε να είναι με το UA δυστυχώς όμως μπήκε τελωνείο, φαίνετε στο track n trace των ΕΛΤΑ, όταν μίλησα στο τηλέφωνο μου είπαν ότι κανονικά δεν σκαναρετε αλλά από ότι φαίνετε ειδικά για μένα κάνανε εξαίρεση, τι να πω ...........

Τώρα παίζουν δυο πράγματα, ή ότι εδώ και ένα μήνα ότι από εκτός ΕΕ πλέον μπαίνει έτσι και αλλιώς τελωνείο (για το 3€) ή απλά μου έκατσε ....

Όπως και να έχει τσέκαρε τον εντοπισμό αντικειμένων των ΕΛΤΑ αλλά σου εύχομαι να σου έρθει κατευθείαν σπίτι. Πάντως αν σου κάτσει τελωνείο δεν θα πει απαραίτητα ότι θα πληρώσεις περισσότερα από 3€ όμως σίγουρα θα χρειαστεί να περιμένεις 2 - 4 εβδομάδες (δυστυχώς) παραπάνω.

Παύλος

Δείτε και αυτό .....

http://www.kathimerini.gr/916453/article/oikonomia/epixeirhseis/meiwseis-mis8wn-kai-e8eloysia-e3odos-sto-epixeirhsiako-sxedio-twn-elta

Μεταξύ άλλων προσέξτε αυτό " έσοδα από εκτελωνισμό που θα φτάσουν τα 296.000 ευρώ "

Έχω κάνει αίτημα αναζήτησης για ένα δέμα που χω στείλει στην Αγγλιά και 1μιση μήνα περίπου δεν έχω απάντηση, παίρνω τηλέφωνο το κέντρο εξυπηρέτησης και ο υπάλληλος που είπε για 3η φορά να πάρω μια άλλη κυρία που είναι υπεύθυνη γι'αυτά. Του εξηγώ ότι την παίρνω 3 ημέρες και δεν το σηκώνει και επιμένει ότι εκεί είναι απλά έχει πολύ δουλειά.

Όταν νευρίασα με συνδέει με μια άλλη και μου λέει ότι η πρώτη έχει πάρει άδεια τελικά και ότι η απόφαση έχει βγει αλλά δεν έχει έρθει ακόμα ταχυδρομικώς, δηλαδή αν άκουγα τον άλλον θα συνέχιζα να έπαιρνα τηλέφωνο μπας και μιλήσω με την καρέκλα της κυρίας.

Ελλάς το μεγαλείο σου.

Δείτε και αυτό .....

http://www.kathimerini.gr/916453/article/oikonomia/epixeirhseis/meiwseis-mis8wn-kai-e8eloysia-e3odos-sto-epixeirhsiako-sxedio-twn-elta

Μεταξύ άλλων προσέξτε αυτό " έσοδα από εκτελωνισμό που θα φτάσουν τα 296.000 ευρώ "

Το αλλο το διαβασες? Μεσο μηνιαιο μισθολογικο κοστος...... 3100ευρω!!! τι μισθους ειχαν δλδ??? Που να παει μπροστα το δημοσιο....

πως καταλαβαινεις αν μπηκε ενα δεμα τελωνειο οταν ειναι unregistered?

και αν γνωριζει καποιος πακετο με DHL Global Mail packet economy ποιος παραδιδει? DHL ή ΕΛΤΑ? ειναι μικρης αξιας ανταλλακτικο κινητου

Edited by dkostas
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το αλλο το διαβασες? Μεσο μηνιαιο μισθολογικο κοστος...... 3100ευρω!!! τι μισθους ειχαν δλδ??? Που να παει μπροστα το δημοσιο....

Η αναφορά αυτή είναι για όσους έχουν θεμελιώαει δικαίωμα σύνταξης δηλαδή 35 χρόνια υπηρεσίας.

Edited by Vasileios

Η αναφορΆ αυτή είναι για όσους έχουν θεμελιώαει δικαίωμα σύνταξης δηλαδή 35 χρόνια υπηρεσίας.

Ναι 300 άτομα που κοστίζουν σε επιχείρηση δημοσίου 900.000€ το μήνα, και μάλιστα ζημιογόνα επιχείρηση .

Η αναφορά αυτή είναι για όσους έχουν θεμελιώαει δικαίωμα σύνταξης δηλαδή 35 χρόνια υπηρεσίας.

Φιλε μου, εγω εχω 25 χρονια ενσημα ΙΚΑ και ειχα τελευταιο μισθο 585 ευρω, τι μου λες τωρα....

Προφανώς δεν μίλησα για τον δικό σου μισθό ούτε σχολίασα θετικά ή αρνητικά

Απλά για να μην θεωρήσει κανείς ότι το μέσο μισθολογικό κόστος στα Ελτα είναι 3000 ( και όχι ο μέσος μισθός ) διόρθωσα στο ότι αυτός είναι ο μισθός όσων έχουν δικαίωμα σύνταξης σύμφωνα με το δημοσίευμα δηλαδή πολλά χρόνια .

Το πόσο πληρώνουν αλλού είναι αδιάφορο για την συζήτηση μιας και εδώ συζητάμε για τα Ελτά

Αν και η διαφορα ειναι μεγάλη έτσι και αλλιώς.

Edited by Vasileios

:mad: - 16 ιουνιου το trackitonline.ru λεει πως μπηκε στην Ελλαδα,εχουμε σημερα 30 και ακομη να φτασει στα χερια μου,μαλλον το φορτωσαν σε κανενα σαλιγκαρι ή χελωνα να το φερει ή καποιος ανοιξε το μη συστημενο δεματακι και παει αυτο ηταν (!)

:wacko: - εχουμε 12 ιουλιου και ακομη το δεματακι να φτασει στα χερια μου,δεν ξερω τι να κανω πλεον (!) τι να πω στον κινεζο αφου φαινεται πως εφθασε στην Αθηνα και εκτοτε τιποτα,θα γινω και ρεζιλι αμα του πω κατι πχ δεν παραδοθηκε κλπ

αιντε πες πως περασε τελωνειο,ΟΚ δεν κοβεται στα σιγουρα αλλα τοσες μερες τι στο διαολο κανει το ερμο? οχι μονο πανε τα λεφτα μου αλλα αντε παλι να ξαναπαραγγειλω και φυσικα θα κανει βδομαδες να ερθει που σημαινει δεν θα εχω αυτο που ηθελα στις διακοπες μου

απο 16 ιουνιου μεσα και εχουμε 12 ιουλιου-παω για ρεκορ ´η μου φαινεται?

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

:wacko: - εχουμε 12 ιουλιου και ακομη το δεματακι να φτασει στα χερια μου,δεν ξερω τι να κανω πλεον (!) τι να πω στον κινεζο αφου φαινεται πως εφθασε στην Αθηνα και εκτοτε τιποτα,θα γινω και ρεζιλι αμα του πω κατι πχ δεν παραδοθηκε κλπ

αιντε πες πως περασε τελωνειο,ΟΚ δεν κοβεται στα σιγουρα αλλα τοσες μερες τι στο διαολο κανει το ερμο? οχι μονο πανε τα λεφτα μου αλλα αντε παλι να ξαναπαραγγειλω και φυσικα θα κανει βδομαδες να ερθει που σημαινει δεν θα εχω αυτο που ηθελα στις διακοπες μου

Κουράγιο, δεν έκλεισες ακόμα μήνα :)

Εγώ σήμερα έκλεισα το μήνα που φαίνεται να είναι η "ταρίφα" της China Post αυτό τον καιρό. Νεότερα δεν βλέπω αλλα πήρα δύναμη απο ένα φίλο που το πακέτο του έφυγε στις 8/6 και είδε κίνηση στις 8/7.

Παιδιά πακέτα από iherb με global mail έχει μπει Ελλάδα 1/7 και ακόμα τπτ...που σε μια βδομάδα το χες στα χέρια σου .

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Τα προηγούμενα μηνύματα τα έριξες καθόλου μια ματιά στο τόπικ ή όχι;

Είμαστε ένα κάρο άτομα που έχουμε κλείσει 2+ μήνες.

Προφανώς και δεν έχασες τα λεφτά σου, ούτε πας για κάποιο ρεκόρ.

Οι χρόνοι αναμονής αυτοί είναι πλέον, εσύ περίμενες στις 10-12 μέρες να το είχες στα χέρια σου;