Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πήρα από περιέργεια στα ΕΛΤΑ να δω τί θα μου πούν και γελάει ο κόσμος.

Αφού τους έδωσα το tracking χωρίς αρχικά να αναφέρω κάτι και μου απάντησε το κλασσικό "ακόμα δεν φαίνεται να έχει άφιξη Ελλάδα", του ανέφερα ότι αν το χτυπήσει στο γερμανικό site θα του δώσει άφιξη από προχθές 5/12 , και η απάντησή του!

"Κύριε, οι Γερμανοί δίνουν προφανώς μια ενδεικτική ημερομηνία άφιξης που δεν ισχύει πάντα, θα εμπιστευεστε μόνο τα ΕΛΤΑ στην ενημέρωσή σας"!!! :shock:

Χαχα τα ιδια και με μενα..ρε τους αστειους !!!

Εγω παντως κλεισιμο απο κ.δ αεροδρομιου..αρα οπου να ναι ερχεται ε ;?

ναι φιλε εφόσον το είδες εδώ αεροδρόμιο, σου έρχεται!

Απλά να σε ρωτήσω, μετά από πόσες μέρες που το είχες δει αρχικά άφιξη στο USPS, εμφανίστηκε στο ελληνικό site;

Χαχα τα ιδια και με μενα..ρε τους αστειους !!!

Εγω παντως κλεισιμο απο κ.δ αεροδρομιου..αρα οπου να ναι ερχεται ε ;?

Αν εισαι Αθηνα ναι......

Αν εισαι σε κανενα νησι με την 48ωρη απεργια των πλοιων και την 24ωρη της ΓΣΣΕ μαλλον απο εβδομαδα!!!:(

[sIGPIC][/sIGPIC]

@ teris η usps το εδειξε ελβετια και ελλαδα απο κυριακη. Σημερα τα ελτα

@ akis44 Οχι αθηνα αλλα πολυ κοντα.αφου σημερα εκλεισε απο αεροδρομιο λογικα αυριο μεθαυριο με κοβω.

Πήρα από περιέργεια στα ΕΛΤΑ να δω τί θα μου πούν και γελάει ο κόσμος.

Αφού τους έδωσα το tracking χωρίς αρχικά να αναφέρω κάτι και μου απάντησε το κλασσικό "ακόμα δεν φαίνεται να έχει άφιξη Ελλάδα", του ανέφερα ότι αν το χτυπήσει στο γερμανικό site θα του δώσει άφιξη από προχθές 5/12 , και η απάντησή του!

"Κύριε, οι Γερμανοί δίνουν προφανώς μια ενδεικτική ημερομηνία άφιξης που δεν ισχύει πάντα, θα εμπιστευεστε μόνο τα ΕΛΤΑ στην ενημέρωσή σας"!!! :shock:

Αν και το έχω γράψει αρκετές φορές που στο τέλος θα νομίζετε ότι δουλεύω στα ΕΛΤΑ, θα το πω άλλη μια. Τα ΕΛΤΑ σου λένε την αλήθεια. Ναι δεν κάνω πλάκα. Το τι γράφουν τα ξένα ταχυδρομεια είναι απλά και μόνο μια ΕΚΤΊΜΗΣΗ. Δεν σημαίνει πως έχουν φτάσει Ελλάδα. Είναι μια θεωρητική εκτίμηση που βγάζουν δεδομένων των εξής : το πακέτο σου σκαναριστικε για να μπει θεωρητικά σε 1 σάκο και να σταλεί, ο σακος θεωρητικά μπήκε σε ένα κλουβί, το κλουβί θεωρητικά μπήκε σε ένα αεροπλάνο, το αεροπλάνο θεωρητικά έφυγε στην ώρα του και έφτασε Ελλάδα.

Καταλαβαίνεις ότι αν ένα μέρος της θεωρητικης αλυσίδας δεν γίνει σωστά το tracking number προχωρά ακολουθώντας την θεωρητική πορεία που έπρεπε να έχει.

Δυστυχώς τα έμαθα τον περασμένο Απρίλιο όταν μαζί με 10αδες άλλους χάσαμε τα δέματα μας μέσω sing post και δεν ξέραμε τι γίνεται. Να δεις το αστείο της υπόθεσης, είχαμε καμία 20αρια άτομα tracking numbers που δειχναν κάνα μήνα ότι τα δέματα μας είχαν φτάσει Ελλάδα, εννοείται στα ΕΛΤΑ δεν φαινόταν τίποτα και να τα τηλέφωνα στα ΕΛΤΑ και τα τηλέφωνα στα αεροδρόμια και ντροπή τους που δεν ξέρουν τι γίνεται. Το συμπέρασμα ήταν να πάρουμε όλοι refund αφού τελικά σύμφωνα με την εταιρεία είχαν κλαπεί σακοι με δέματα στη Σιγκαπούρη!!!

Τα tracking έγραφαν άφιξη στην Ελλάδα ενώ οι σακοι είχαν κάνει φτερά στη άλλη άκρη του κόσμου ένα μήνα πριν.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον geomos για τα ΕΛΤΑ. Άμα γράφει ότι δεν έχει έρθει, ισχύει. Τα υπόλοιπα των "έξω" είναι εκτιμήσεις. Και εμένα μου γράφει το Amazon ότι θα μου παραδοθεί σήμερα η παραγγελία αλλά τα ΕΛΤΑ έχουν άλλη άποψη :lol:
He who controls the past,commands the future.He who commands the future,conquers the past.

Δεν υπάρχει τίποτα "θεωρητικό" στις διεθνείς αποστολές, ειδικά σε registered. Όλα καταγράφονται και παρακολουθούνται. Δεν πετάνε ένα σάκο στο "αμπάρι" του ΚΤΕΛ, σε αεροπλάνα τα βάζουν. Μέχρι και τι έχει το τάδε πακέτο μπορούν να σου πουν.

Απο τη στιγμή που μένουν για 1-2 εβδομάδες στο τελωνείο, γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο να έχουν μείνει στο αεροδρόμιο άλλο τόσο μέχρι να καταγραφεί η άφιξη τους απο τα ΕΛΤΑ;

Δεν υπάρχει τίποτα "θεωρητικό" στις διεθνείς αποστολές, ειδικά σε registered. Όλα καταγράφονται και παρακολουθούνται. Δεν πετάνε ένα σάκο στο "αμπάρι" του ΚΤΕΛ, σε αεροπλάνα τα βάζουν. Μέχρι και τι έχει το τάδε πακέτο μπορούν να σου πουν.

Απο τη στιγμή που μένουν για 1-2 εβδομάδες στο τελωνείο, γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο να έχουν μείνει στο αεροδρόμιο άλλο τόσο μέχρι να καταγραφεί η άφιξη τους απο τα ΕΛΤΑ;

Διάβασες το post μου? Αν ναι εξήγησε μου πως ένα δέμα που καταγράφεται και παρακολουθειται δεν έφυγε ποτέ από τη Σιγκαπούρη, έφτασε Ελλάδα, παρέμεινε για ένα μήνα σύμφωνα με την μεταφορική εταιρεία και μετά κλάπηκε από τις αποθήκες της ίδιας εταιρείας κατά τη μετακόμιση των γραφείων της στην Σιγκαπούρη ένα μήνα πριν, πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενα της μεταφορικής εταιρείας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση φταίνε τα ΕΛΤΑ? Το πακέτο δεν έφυγε ποτέ, δεν μπήκε καν σε αεροπλανο και παρόλα αυτά το tracking number ταξίδευε.

Προφανώς δεν μιλάω για τις καθυστερήσεις 4-5 ημερών που είναι αναμενόμενες πλέον μέχρι να σκαναριστει το δέμα στο Αεροδρόμιο, ειδικά τώρα στις γιορτές μπορεί να φτάσει και τη μιάμιση εβδομάδα.

Edited by geomos

Διάβασες το post μου? Αν ναι εξήγησε μου πως ένα δέμα που καταγράφεται και παρακολουθειται δεν έφυγε ποτέ από τη Σιγκαπούρη, έφτασε Ελλάδα, παρέμεινε για ένα μήνα σύμφωνα με την μεταφορική εταιρεία και μετά κλάπηκε από τις αποθήκες της ίδιας εταιρείας κατά τη μετακόμιση των γραφείων της στην Σιγκαπούρη ένα μήνα πριν, πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενα της μεταφορικής εταιρείας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση φταίνε τα ΕΛΤΑ? Το πακέτο δεν έφυγε ποτέ, δεν μπήκε καν σε αεροπλανο και παρόλα αυτά το tracking number ταξίδευε.

Αυτό ήταν μία περίπτωση που "βρομάει" δουλειά απο μέσα.

Εδώ μιλάμε για όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες (SG, China, Swiss, NL, DHL κ.τλ.) που υποτίθεται οτι δεν ξέρουν τι λένε και ξέρουν μόνο τα ΕΛΤΑ με την άψογη οργάνωση τους. :lol:

Αν και το έχω γράψει αρκετές φορές που στο τέλος θα νομίζετε ότι δουλεύω στα ΕΛΤΑ, θα το πω άλλη μια. Τα ΕΛΤΑ σου λένε την αλήθεια. Ναι δεν κάνω πλάκα. Το τι γράφουν τα ξένα ταχυδρομεια είναι απλά και μόνο μια ΕΚΤΊΜΗΣΗ. Δεν σημαίνει πως έχουν φτάσει Ελλάδα. Είναι μια θεωρητική εκτίμηση που βγάζουν δεδομένων των εξής : το πακέτο σου σκαναριστικε για να μπει θεωρητικά σε 1 σάκο και να σταλεί, ο σακος θεωρητικά μπήκε σε ένα κλουβί, το κλουβί θεωρητικά μπήκε σε ένα αεροπλάνο, το αεροπλάνο θεωρητικά έφυγε στην ώρα του και έφτασε Ελλάδα.

Καταλαβαίνεις ότι αν ένα μέρος της θεωρητικης αλυσίδας δεν γίνει σωστά το tracking number προχωρά ακολουθώντας την θεωρητική πορεία που έπρεπε να έχει.

Δυστυχώς τα έμαθα τον περασμένο Απρίλιο όταν μαζί με 10αδες άλλους χάσαμε τα δέματα μας μέσω sing post και δεν ξέραμε τι γίνεται. Να δεις το αστείο της υπόθεσης, είχαμε καμία 20αρια άτομα tracking numbers που δειχναν κάνα μήνα ότι τα δέματα μας είχαν φτάσει Ελλάδα, εννοείται στα ΕΛΤΑ δεν φαινόταν τίποτα και να τα τηλέφωνα στα ΕΛΤΑ και τα τηλέφωνα στα αεροδρόμια και ντροπή τους που δεν ξέρουν τι γίνεται. Το συμπέρασμα ήταν να πάρουμε όλοι refund αφού τελικά σύμφωνα με την εταιρεία είχαν κλαπεί σακοι με δέματα στη Σιγκαπούρη!!!

Τα tracking έγραφαν άφιξη στην Ελλάδα ενώ οι σακοι είχαν κάνει φτερά στη άλλη άκρη του κόσμου ένα μήνα πριν.

σωστος, ημουν κ εγω τον απριλιο ππου χαθηκαν δεματα, δυστυχως το ιδιο συμβαινει και τωρα με δεματα nlpost απο 8-11 κολλημενα στο item is on transport to the country of destination....

With great power, comes great responsibility...

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει ακριβώς. Το Άφιξη στην Ελλάδα βγαίνει όταν η πτήση φτάσει στην Ελλάδα. Επομένως τα δέματα όντως έχουν φτάσει στην Ελλάδα εκτός αν έλειπαν από το αεροπλάνο για άλλους λόγους. Προφανώς στην παραπάνω περίπτωση, η πτήση όπου θα έμπαιναν τα δέματα έφτασε στην ελλάδα, άσχετα με το αν κλάπηκαν τα δέματα και δε μπήκαν στο αεροπλάνο ποτέ. Δεν είναι κατ εκτίμηση επομένως, είναι η ημερομηνία άφιξης της πτήσης.

σωστος, ημουν κ εγω τον απριλιο ππου χαθηκαν δεματα, δυστυχως το ιδιο συμβαινει και τωρα με δεματα nlpost απο 8-11 κολλημενα στο item is on transport to the country of destination....

Καλα αυτο ειναι το μαυρο 10/μερο..φαντασου οτι εχω κολλητο στα ΕΛΤΑ και τον εβαλα να το ψαξει μιας και εχω κολημενα και εγω με nl την ιδια περιοδο και δεν βρηκε ακρη καν ,ουτε υπηρεσιακα...ειναι σε γκρι ζωνη... καπου χαμενα? παρατημενα? Το μονο που ξερει οτι εχει ερθει εγκυκλιος τα δεματα να ελενχονται οσο τον δυνατον περισσοτερα.. τα τηλ των ΕΛΤΑ εχουν παρει φωτια απο παραπονα απο οτι μου ειπε...

Οι ηλιθιοι ειναι αηττητοι!

Παιδιά ερώτηση.. Πως γίνεται όσες φορές παρήγγειλα από Κίνα, να φεύγει από Αθήνα και να έρχεται στο Κ. Δ. ΛΆΡΙΣΑΣ, και από κει στην πόλη μου, αλλά σήμερα αντί για Λάρισα το βλέπω ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ??? τι δουλειά έχει εκεί ρε παιδιά?? Φίλος μου είπε ότι γνωστός από ΕΛΤΑ του είπε πως θα περνάνε πλέον τελωνείο πολλά δέματα που πριν δεν περνούσαν... Λέτε να μου βγει ο κούκος αηδόνι? Edited by bill80_

Παιδιά ερώτηση.. Πως γίνεται όσες φορές παρήγγειλα από Κίνα, να φεύγει από Αθήνα και να έρχεται στο Κ. Δ. ΛΆΡΙΣΑΣ, και από κει στην πόλη μου, αλλά σήμερα αντί για Λάρισα το βλέπω ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ??? τι δουλειά έχει εκεί ρε παιδιά?? Φίλος μου είπε ότι γνωστός από ΕΛΤΑ του είπε πως θα περνάνε πλέον τελωνείο πολλά δέματα που πριν δεν περνούσαν... Λέτε να μου βγει ο κούκος αηδόνι το κινητό.?

Δεν βλέπεις τη διαδρομή με το tracking #;

Μετά το αεροδρόμιο που πάει;

Δεν βλέπεις τη διαδρομή με το tracking #;

Μετά το αεροδρόμιο που πάει;

Ήταν Κ. Δ. ΑΤΤΙΚΉΣ και πάντα πήγαινε στην Λάρισα από κει, τώρα γράφει ότι είναι Κ. Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ!! Εγώ είμαι Καρδίτσα.. Γιατί δεν πήγε Λάρισα όπως πάντα?

Γιατί, μετά τα περιστατικά του ΝΟΕ, όλα τα δέματα που θεωρούνται ότι πρέπει να ελεγχθούν και οι παραλήπτες τους μένουν στη Β. Ελλάδα, προωθούνται στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης που είναι αρμόδια για τον εκτελωνισμό.

Γιατί, μετά τα περιστατικά του ΝΟΕ, όλα τα δέματα που θεωρούνται ότι πρέπει να ελεγχθούν και οι παραλήπτες τους μένουν στη Β. Ελλάδα, προωθούνται στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης που είναι αρμόδια για τον εκτελωνισμό.

Άρα τι σημαίνει αυτό? Είναι σίγουρο ότι πληρώνεις τελωνείο? Και πως κρινουν ότι πρέπει να χρεωθεί ένα πακέτο?

Δεν είναι σίγουρο ότι θα πληρώσεις έξοδα.

Θα ελέγξουν το δέμα και αν κρίνουν ότι είτε η δηλωμένη αξία δεν είναι σωστή είτε η περιγραφή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είτε κάτι άλλο, θα υπολογίσουν τα έξοδα βάσει της αξίας CIF και θα προωθήσουν το δέμα στο γραφείο της περιοχής από όπου θα το παραλάβεις πληρώνοντας τα έξοδα.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα πληρώσεις έξοδα.

Θα ελέγξουν το δέμα και αν κρίνουν ότι είτε η δηλωμένη αξία δεν είναι σωστή είτε η περιγραφή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είτε κάτι άλλο, θα υπολογίσουν τα έξοδα βάσει της αξίας CIF και θα προωθήσουν το δέμα στο γραφείο της περιοχής από όπου θα το παραλάβεις πληρώνοντας τα έξοδα.

Μάλιστα....μακάρι να ξέραμε με τι κριτήρια αποφασίζουν τι θα χρεωθεί.. Αυτά μας έλειπαν τώρα..

Μάλλον δεν παρακολουθείς τι γίνεται σχεδόν ένα μήνα τώρα. Διάβασε μερικές από τις τελευταίες σελίδες σ' αυτό και σε άλλα σχετικά νήμα του forum.

Νεότερη συνομιλία με ΕΛΤΑ σχετικά με το δέμα από Deutsche Post που περιμένω, με ενημέρωσε πως επειδή η Deutsche Post τα στέλνει οδικώς, κατά 99% έχουν κολλήσει στην νταλίκα Ιταλία και περιμένουν την λήξη της απεργίας των ναυτικών για να περάσουν και να έχουν άφιξη Ελλάδα....Αι να δούμε....:rolleyes:

Έκανα παραγγελία απο geekbuying 15/11 ένα κινητό xiaomi και είδα σήμερα στο tracking number του έλτα οτι το δέμα είχε εισαγωγή στο τελωνείο. Πόσες μέρες θα κάτσει τελωνείο και πόσο ειναι η λυπητερή περίπου αν γνωρίζει κάποιος?το κινητό είχε κόστος 160$.

Κανενα 40 αρι υπολογιζε..τελωνείο που;;Αθήνα η Θεσσαλονίκη;

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Φίλος μου έστειλε τη ΔΕ 5/12 ένα δέμα με ΕΛΤΑ από τη Β. Ελλάδα και το παρακολουθώ στο site.

Την ΠΕ 8/12 05.37 έφτασε στο Κέντρο Διαλογής Αττικής και ήλπιζα ότι θα το παραλάμβανα την ίδια μέρα.

Επειδή δεν μετακινήθηκε, σκέφτηκα ότι λόγω απεργίας δεν λειτούργησε το σύστημα. Αλλά και την ΠΑ 9/12 και σήμερα ΣΑ 10/12 εξακολουθεί να δείχνει παρκαρισμένο στην ίδια υπηρεσία.

Έχει παρόμοιο περιστατικό άλλος;

εμαθε κανεις τι γινεται με την postnl? εχω 2 δεματα κολλημενα απο 6/11 και 13/11 στην Ολλανδια και δεν εχουν φανει Ελλαδα ακομα...