Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

να πω και 'γω κάτι

έκανα 2 παραγγελίες συστημένα, την 1η φορά παρακολουθώντας το τράκινγκ είδα το στάτους να αλλάζει τελικά σε "ειδοποίηση", που σημαίνει ότι ο διανομέας πρέπει να φέρει το χαρτάκι για να πάω να παραλάβω

πέρασαν 3 μέρες και τίποτα

πήγα στο ΕΛΤΑ της περιοχής μου και δίνοντας τον αριθμό τράκινγκ που είχα, ο εξυπηρετικότατος υπάλληλος μου έφτιαξε ένα χαρτάκι ειδοποίησης επιτόπου, υπέγραψα παραλαβή και πήρα την παραγγελία μου.

τώρα 2η παραγγελία και γίνεται ακριβώς το ίδιο. το στάτους έχει αλλάξει σε "ειδοποίηση" αλλά χαρτάκι δεν έρχεται

"ήμαρτον" που λέει και ο γνωστός

ελπίζω να διορθωθούν τα πράγματα το συντομότερο δυνατόν

να πω και 'γω κάτι

έκανα 2 παραγγελίες συστημένα, την 1η φορά παρακολουθώντας το τράκινγκ είδα το στάτους να αλλάζει τελικά σε "ειδοποίηση", που σημαίνει ότι ο διανομέας πρέπει να φέρει το χαρτάκι για να πάω να παραλάβω

πέρασαν 3 μέρες και τίποτα

πήγα στο ΕΛΤΑ της περιοχής μου και δίνοντας τον αριθμό τράκινγκ που είχα, ο εξυπηρετικότατος υπάλληλος μου έφτιαξε ένα χαρτάκι ειδοποίησης επιτόπου, υπέγραψα παραλαβή και πήρα την παραγγελία μου.

τώρα 2η παραγγελία και γίνεται ακριβώς το ίδιο. το στάτους έχει αλλάξει σε "ειδοποίηση" αλλά χαρτάκι δεν έρχεται

"ήμαρτον" που λέει και ο γνωστός

ελπίζω να διορθωθούν τα πράγματα το συντομότερο δυνατόν

Αν έχεις σωστή διεύθυνση και έχεις ταχυδρομικο κουτί με το όνομα σου (για να βάλει με ασφάλεια κάπου την ειδοποίηση) δεν δικαιολογειται να μην έρθει το χαρτάκι! Αν υπάρχουν όλα τα παραπάνω (γιατι έτσι προβλέπεται) πρέπει να βρεις τον υπεύθυνο (ενδεχομένως τον ταχυδρομο σου) και να ζητήσεις το λογο!

Αν έχεις σωστή διεύθυνση και έχεις ταχυδρομικο κουτί με το όνομα σου (για να βάλει με ασφάλεια κάπου την ειδοποίηση) δεν δικαιολογειται να μην έρθει το χαρτάκι! Αν υπάρχουν όλα τα παραπάνω (γιατι έτσι προβλέπεται) πρέπει να βρεις τον υπεύθυνο (ενδεχομένως τον ταχυδρομο σου) και να ζητήσεις το λογο!

Φυσικά έχω κουτί με το όνομα μου εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν ξαναείχα τέτοιο πρόβλημα, απλά μου κάνει εντύπωση

Αν γίνει το ίδιο και με αυτό το συστημένο θα κάνω ένα τηλέφωνο στον προϊστάμενο πάλι

-Πριν από 3 χρόνια περίπου είχαμε άλλον διανομέα, ο οποίος έριχνε τα γράμματα και των άσχετων που έμεναν 1 τετράγωνο παρακάτω στο δικό μου κουτί. Μιλάω για φορολογικά, χαρτιά νοσοκομείου, λογαριασμοί ότι θέλεις

πήρα τον προϊστάμενο στο κέντρο διανομής και του έριξα ένα γερό **σιμο για τον διανομέα του.

Δεν ξαναείδα γράμματα άσχετων στο κουτί μου, αλλά όταν έβγαζα τα σκουπίδια, έβλεπα κοντά στον κάδο φάκελους λογαριασμών κλειστούς και απλά παραπεταμένους

Δηλαδή μια κατάσταση να σου γυρίζει το μάτι-

Οσο παει και χειροτερευει η κατασταση στις αποστολες.Κανουμε refund,τσακωνομαστε με τους πωλητες,τελικα μας κανει επιστροφη χρηματων και μετα απο 15-20 μερες ερχονται τα πραγματα.Συγχαρητηρια στον ΕΛΤΑ,ελπιζω να πουληθει και να εχουμε επιτελους αξιοπιστες υπηρεσιες.

Θα τα έλεγες αυτά αν εργαζόσουν στα Ελτα;

Μη κρίνεται έτσι αν δε ξέρετε ορισμένα πράγματα παιδιά.

Xiaomi 12 Pro

Φυσικά έχω κουτί με το όνομα μου εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν ξαναείχα τέτοιο πρόβλημα, απλά μου κάνει εντύπωση

Αν γίνει το ίδιο και με αυτό το συστημένο θα κάνω ένα τηλέφωνο στον προϊστάμενο πάλι

-Πριν από 3 χρόνια περίπου είχαμε άλλον διανομέα, ο οποίος έριχνε τα γράμματα και των άσχετων που έμεναν 1 τετράγωνο παρακάτω στο δικό μου κουτί. Μιλάω για φορολογικά, χαρτιά νοσοκομείου, λογαριασμοί ότι θέλεις

πήρα τον προϊστάμενο στο κέντρο διανομής και του έριξα ένα γερό **σιμο για τον διανομέα του.

Δεν ξαναείδα γράμματα άσχετων στο κουτί μου, αλλά όταν έβγαζα τα σκουπίδια, έβλεπα κοντά στον κάδο φάκελους λογαριασμών κλειστούς και απλά παραπεταμένους

Δηλαδή μια κατάσταση να σου γυρίζει το μάτι-

Το σίγουρο πάντως είναι οτι έχεις δίκιο!

Στα ΕΛΤΑ έχει να μπει μόνιμο προσωπικό εδω και χρόνια (γ*μω την κρίση μου). Για λόγους οικονομίας, σε παρα πολλες περιοχές, μπαίνουν εποχιακοι υπάλληλοι, οι οποιοι μέχρι να μάθουν (καλά) τον τομέα τους φεύγουν, στην καλύτερη περίπτωση θα δώσουν στο κατάστημα (σχετικα συντομα) νεο υπάλληλο (εχουμε τωρα και τη "μοδα" των ενοικιαζομενων υπαλληλων). Τα παιδιά αυτά όπως είναι λογικο ούτε το "νοιάξιμο" του οργανισμού έχουν, ούτε το χρόνο να μάθουν να δουλεύουν σωστά με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται το ονομα όλου του οργανισμού (παντού βέβαια υπάρχουν και "κακοί" υπάλληλοι ακόμη και μόνιμοι) ! Και κάτι λιγο άσχετο, που μπερδεύει πολυ κόσμο, τη vodafone και τη wind τα μοιράζει η ACS!

Συγγνώμη αν έχω βγει off topic!!

Edited by Titarasaudi

Τι ξερεις εσυ που δεν ξερουμε εμεις ;;

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Οσο παει και χειροτερευει η κατασταση στις αποστολες.Κανουμε refund,τσακωνομαστε με τους πωλητες,τελικα μας κανει επιστροφη χρηματων και μετα απο 15-20 μερες ερχονται τα πραγματα.Συγχαρητηρια στον ΕΛΤΑ,ελπιζω να πουληθει και να εχουμε επιτελους αξιοπιστες υπηρεσιες.

Για το γεγονός ότι αργούν να έρθουν τα δέματα από το εξωτερικό, δεν είναι ευθύνη των ΕΛΤΑ. Από τη στιγμή της άφιξης στον ελλαδικό χώρο, ναι. Αλλά αυτά τα "ελπίζω να πουληθεί για να έχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες" είναι τουλάχιστον υπερβολικά...

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Τι ξερεις εσυ που δεν ξερουμε εμεις ;;

Φαντάζομαι ξέρετε ότι τα δέματα αργούν κυρίως να φτάσουν Ελλάδα και όχι από Αεροδρόμιο να φτάσουν στην πόρτα μας έτσι;

Επίσης εσείς που λέτε για τους ταχυδρόμους θα κάνατε την δουλειά καλύτερα;την έχετε κάνει ποτέ και μάλιστα με επιτυχία;

Να πουληθεί ο Ελτά μάλιστα.Να κοπούν και άλλες θέσεις εργασίας.Λογικό...:wacko:

Xiaomi 12 Pro

Φαντάζομαι ξέρετε ότι τα δέματα αργούν κυρίως να φτάσουν Ελλάδα και όχι από Αεροδρόμιο να φτάσουν στην πόρτα μας έτσι;

Επίσης εσείς που λέτε για τους ταχυδρόμους θα κάνατε την δουλειά καλύτερα;την έχετε κάνει ποτέ και μάλιστα με επιτυχία;

Να πουληθεί ο Ελτά μάλιστα.Να κοπούν και άλλες θέσεις εργασίας.Λογικό...:wacko:

Γιατί θα κοπούν θέσεις;

Θα φύγουν οι άχρηστοι και θα έρθουν άλλοι.

Για να κοπούν θέσεις θα πει ότι θα μας έρχονται τα πακέτα με περιστέρια ή με drones.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Τα Ελτα μια χαρα ειναι εγω τουλαχιστον με το που ερθει Ελλαδα το πακετο με οποιοδηποτε ταχυδρομειο σε 2-3 μερες εινα στο σπιτι μου.

Εχω κανει αγορες απο Κουβειτ και Εμιρατα σε μια εβδομαδα ειχα παραλαβει. Απο Κινα υπαρχει μεγαλη κινηση και αργουν χαρακτηριστικα αλλα σε καμια περιπτωση δεν ευθυνονται τα ΕΛΤΑ. Εξαλου οτι πληρωνεις παιρνεις με δωρεαν μεταφορικα ας μην εχουμε και τρελες απιτησεις διαφορετικα οποιος βιαζεται υπαρχει και η courier.

Κάνουμε μια παραγγελία από το εξωτερικό γνωρίζοντας από την αρχή ότι ενδεχομένως μπορεί η παράδοση να πάει και 40+ μέρες και μας φταίνε οι "άχρηστοι" και όχι εμείς που από την πρώτη βδομάδα της παραγγελίας κάνουμε σαν τη χήρα στο κρεβάτι?
Aν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που έχεις.

Για να το λεω κατι ξερω.Απλα δεν συνεχιζω το θεμα γιατι θα τραβηξει πολυ.

Οπως ειπε και ο mod,ας παραμεινουμε στο θεμα.

παιδια καλημερα ξερει κανεις να μου πει ποσο καιρο κανει να παει μια επιστολη στην κυπρο ?

οχι συστημένο απλο α προτεραιοτητας

''Your item could not be delivered on February 5... due to the addressee not available at time of delivery. It is scheduled for another delivery attempt tomorrow.'', τι σημαινει αυτο?? Edited by Tasos_24

Καλημέρα στη παρέα. Μέχρι πρότινος τα δέματα από Γερμανία ανιχνεύονταν στο site των ΕΛΤΑ αλλά τώρα τίποτα. Συγκεκριμένα έχω ένα δεματάκι που προχτές το ανίχνευσα και μετά από λίγη ώρα άλλαξε το site elta-courier.gr και τέρμα η ανίχνευση. Ξέρει κανείς τι γίνεται;

Παιδια καλησπέρα εχω ένα δεμα με EMS από κινα με tracking EA009409764CN και μου γραφει από τις 3-2-15 παραδωθηκε στο τελωνειο.Το περιμενω στην Αρτα είναι φυσιολογικη η καθυστερηση 3 ημερων η συμβαινει κατι???

Παιδια καλησπέρα εχω ένα δεμα με EMS από κινα με tracking EA009409764CN και μου γραφει από τις 3-2-15 παραδωθηκε στο τελωνειο.Το περιμενω στην Αρτα είναι φυσιολογικη η καθυστερηση 3 ημερων η συμβαινει κατι???

Η διαδικασία εκτελωνισμού παίρνει κάποιες μέρες όταν το δέμα έρχεται με courier, όπως είναι η EMS.

Να εύχεσαι να έχει χαμηλή δηλωμένη αξία, για να μην έχεις μπλεξίματα.

Σ`ευχαριστω πολύ φιλε για την απαντηση σου αλλα εχω ξαναπαρει από τον συγκεκριμενο και δεν μου διμιουργηθηκε πρόβλημα.50 ευρω πληρωσα παπούτσια ειναι συγκεκριμενα.Τι μπορει να συμβει όμως?? Edited by Giorgos2412014

Δεν υπάρχει πλαίσιο κανόνων που ακολουθούν όλα τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες.

Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων, (τον κυριότερο) ο τελωνειακός.

Έχω ένα δέμα από Ιταλια που το περιμένω εδώ και 3 εβδομαδες (σταλθηκε 21/1/2015 :!: ) χωρίς track/bar number. Είναι φυσιολογικό; έχω στήλη πολλες φόρες ιταλια (με την διάφορα πως ητανε συστημένα) και έφταναν μέσα σε 2 εβδομαδες. Edited by lucagiftzek

Έχει κάνεις εμπειρία από χαμένο πακέτο με tracking των ΕΛΤΑ;

Έχει πιθανότητες να βρεθεί ή είναι στάνταρ βουτηγμένο;

Λοιπόν ακομα κανένα νέο για το χαμένο πακέτο των ΕΛΤΑ που στάλθηκε συστημένο από την οικογένεια μου στην Ελλάδα στην Μάλτα όπου μένω.

Έχουνε περάσει κοντά 3 βδομάδες και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Έφυγε από Ελλάδα και δεν έφτασε ποτέ Μάλτα.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια αποζημίωση για τέτοια περίπτωση; Είχα πολλά πράγματα μέσα γύρω στα 200€, χωρίς όμως να τα έχω ασφαλίσει.

Amazon Fire stick 4k max

Λοιπόν ακομα κανένα νέο για το χαμένο πακέτο των ΕΛΤΑ που στάλθηκε συστημένο από την οικογένεια μου στην Ελλάδα στην Μάλτα όπου μένω.

Έχουνε περάσει κοντά 3 βδομάδες και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Έφυγε από Ελλάδα και δεν έφτασε ποτέ Μάλτα.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια αποζημίωση για τέτοια περίπτωση; Είχα πολλά πράγματα μέσα γύρω στα 200€, χωρίς όμως να τα έχω ασφαλίσει.

Έγινε αίτηση αναζήτησης απ' το σημείο που στάλθηκε; Νομίζω προβλέπεται κάποια αποζημίωση, δεν ξέρω όμως σε ύψος φτάνει! Το θέμα όμως είναι που χάθηκε; Ελλαδα ή έξω; Ισως με την αίτηση αναζήτησης βρεθεί άκρη.

Έγινε αίτηση αναζήτησης απ' το σημείο που στάλθηκε; Νομίζω προβλέπεται κάποια αποζημίωση, δεν ξέρω όμως σε ύψος φτάνει! Το θέμα όμως είναι που χάθηκε; Ελλαδα ή έξω; Ισως με την αίτηση αναζήτησης βρεθεί άκρη.

Έγινε αίτηση και είπαν ότι εκτός Ελλάδος χάθηκε.

Περιμένω να δω αν θα πούνε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Amazon Fire stick 4k max

Χωρις ασφάλιση , η απώλεια συστημένου αποζημιώνεται με 36 ευρώ .