Jump to content

Τα Πάντα για την τεχνολογία,και τους παρόχους Voip

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι άσχετο ρε παιδιά.

Πήγα να δοκιμάσω το voip που έχω στην callingcredit στο PC και κατέβασα την εφαρμογή που δίνει η callingcredit "MobileVoip" της Finarea μέσω του Windows Store, η οποία είναι άθλια επιεικώς...

Προτάσεις εφαρμογών για VoIP στα Windows 10;

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Πήγα να δοκιμάσω το voip που έχω στην callingcredit στο PC και κατέβασα την εφαρμογή που δίνει η callingcredit "MobileVoip" της Finarea μέσω του Windows Store, η οποία είναι άθλια επιεικώς...

Τι εννοείς ότι είναι άθλια? Δεν έχει καλή ποιότητα ήχου ή δεν σου αρέσει το ιντεφεϊς?

Επίσης μπορείς να κάνεις κλήση χωρίς την εφαρμογή, κατευθείαν από τον browser ή να κατεβάσεις την εφαρμογή voip connect που είναι πολύ καλή.

d84421741536f9293083f8d26ed1e507.jpg

Τι εννοείς ότι είναι άθλια? Δεν έχει καλή ποιότητα ήχου ή δεν σου αρέσει το ιντεφεϊς?

Επίσης μπορείς να κάνεις κλήση χωρίς την εφαρμογή, κατευθείαν από τον browser ή να κατεβάσεις την εφαρμογή voip connect που είναι πολύ καλή.

d84421741536f9293083f8d26ed1e507.jpg

Δεν έχει καν τις βασικές ρυθμίσεις ήχου. Ποια ηχεία - ακουστικά να χρησιμοποιεί για την κλήση, και ενώ είχα στα Windows 10 ως βασική αναπαραγωγή ήχου τα ακουστικά ο ήχος έβγαινε από τα ηχεία και αν θυμάμαι καλά σε μία δοκιμαστική κλήση που έκανα δεν με ακούγανε καν! Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν συνδεμένη η εφαρμογή με το μικρόφωνο, από την στιγμή που δεν υπάρχουν έστω οι βασικές ρυθμίσεις για το ρυθμίσω και να το ελέγξω...

σε PC χρησιμοποιώ το MicroSIP (https://www.microsip.org)

λιτό interface, πανάλαφρο, πλούσιο σε ρυθμίσεις, με όλα τα codec ελεύθερα, διαθέτει portable έκδοση και δωρεάν.

Η χρήση εφαρμογών mobilevoip & voip connect σου προσφέρουν ενημέρωση τρέχοντος υπολοίπου και δυνατότητα αποστολής sms. Αν χρησιμοποιήσεις λύση τρίτου κατασκευαστή αυτές τις δυνατότητες θα πρέπει να τις χαιρετίσεις.

Thank U arjuna!!

Άλλαξα τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για τα του ήχου από τις "advanced" ρυθμίσεις του ήχου των Windows, θα την ξανά περάσω και θα σας ενημερώσω, όταν ξανά εγκαταστήσω και δοκιμάσω την συγκεκριμένη εφαρμογή θα σας ενημερώσω.

Πάντως για τους πιο απλούς χρήστες θα έπρεπε να είναι πιο απλοϊκή η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων στην συγκεκριμένη εφαρμογή...

• 2 weeks later...

χθές έλαβα e-mai; από modulus:

Η modulus έχει πλέον το δικό της app!

Κατέβασε τώρα το νέο app της modulus εντελώς δωρεάν & κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη!

Νέο App, Νέες Δυνατότητες

Με το νέο μας app θα έχεις επιπλέον χαρακτηριστικά & δυνατότητες που δεν είναι διαθέσιμα σε άλλα softphone apps, μια εφαρμογή πλήρως συμβατή με τις υπηρεσίες μας & δωρεάν τεχνική υποστήριξη.

Live Υπόλοιπο

Παρακολούθησε το υπόλοιπο σου live

Call Transfers

Μετάφερε κλήσεις σε οποιοδήποτε αριθμό

Εύκολη Εκτροπή

Ρύθμισε εύκολα την εκτροπή κλήσεων

2-Step Set Up

Παραμετροποίησε το app σε 2 μόλις βήματα

Call History

Δες αναλυτικά το ιστορικό κλήσεων σου

Συμβατότητα

Πλήρως συμβατό με τις υπηρεσίες μας

Κατεβάστε το τώρα εντελώς δωρεάν!

κατά τη δοκιμή διαπίστωσα ότι έχει εξαιρετικά εύκολο παραμετροποίηση, υποστηρίζει μόνο έναν modulus λογαριασμό, μοιάζει ύποπτα με acrobits όσον αφορά τις ρυθμίσεις, το live υπόλοιπο δεν ήταν διαθέσιμο και τέλος ως κερασάκι διαθέτει push notification. διαθέσιμη στο play είναι η έκδοση 0.3

ελπίζω να έχει συνέχεια.

Είμαι με 7άρια προσωπικά και δεν έχω δοκιμάσει από υπολογιστή. Από κινητά πάντως εκτός από τη MobileVoIP, multiplatform είναι και το ZoIPer που έχουν προτείνει αρκετοί κατά καιρούς. Εϊναι διαθέσιμο και λειτουργικό ακόμη και για τα νεκρά WindowsPhone, υποθέτω θα έχει και για desktop. Έχει καλύτερη ποιότητα σύνδεσης και κλήσης από το MobileVoIP (από εμπειρία σε WIndows Mobile).

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

επανέρχομαι στο θέμα της εφαρμογής modulus που ανέφερα στις 17/7/21

η ποιότητα ομιλίας είναι κορυφαία μολονότι όλα είναι στο αυτόματο (χωρίς δυνατότητα παραμετροποίησης)

και το push notification απροβλημάτιστο.

δράττομαι τις ευκαιρίας να διορθώσω ένα λάθος μου...

στην σελίδα https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.modulus.softphone.android

στις πληροφορίες εφαρμογής (read more) αναφέρει μεταξύ άλλων:

You can find all the instructions on how to configure the app in the following link →

https://www.modulus.gr/helpdesk/configurations/modulus-voip-softphone-android/

επισκεπτόμενοι την σελίδα οδηγιών, θα εντοπίσετε περί το μέσο αυτής το ακόλουθο:

Εφόσον το επιθυμείτε μπορεί να εμφανίζετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας πάνω αριστερά στην εφαρμογή.

Θα πρέπει να μας ενημερώσετε για να ενεργοποιήσουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία.

τελικά η μη εμφάνιση υπολοίπου δεν είναι δυσλειτουργία που θα διορθωθεί σε επόμενη έκδοση, απαιτεί ενέργεια από πλευράς συνδρομητή...

Εχοντας προβλημα με τον συναγερμο μου αλλαζοντας σε voip σε nova 100 , (δεν ειναι συμβατος με voip και δεν καλει) πιστευετε οτι αν αγορασω ενα σαν αυτο (https://www.aliexpress.com/item/32819465285.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.46c42e0eenvrIz ) θα μπορω να τον χρησιμοποιησω ξανα? Λενε οτι επιτρέπουν την σύνδεση των αναλογικών συσκευών (Oπως λεει στα χαρακτηριστικα πχ του Grandstream HT801-αντιστοιχο μαλλον , το οποιο βγαινει στα 30 χωρις μεταφορικα) .

Σε αυτο το thread διαβασα στο # 1081 / 2 Μάρ. 2021

" αγοραζεις VoIP Adapters το συνδεεις με ethernet το ρυθμιζεις και συνδεεις επανω το κλασικο τηλεφωνο που εχεις στο σπιτι.

Υπαρχει τροπος να εγκαταστησεις σε υπολογιστη την εφαρμογη.

Οσο για την εφαρμογη στο κινητο σου θα πρεπει να ειναι συνδεμενη με το ιντερνετ για να δουλεψει, ή θα βαλεις εκτροπη απο τον γεωγραφικο αριθμο σε ενα κινητο τηλεφωνο ενεργοποιωντας καποιο πακετο πχ με 5 ευρω 500 λεπτα προς ολους δες εδω https://www.intertelecom.gr/fixed/bundles"

Εφοδον ισχυουν αυτα ποιος θεωρειτε οτο ειναι ο καλυτερος/φθηνοτερος τροπος για αγορα συνδρομης voip για εξυπηρετηση αρχικα του συναγερμου ωστα να κανει (ελαχιστες) κλησεις τον χρονο και να δεχεται κλησεις για εντολες ?

Επισης το οτι εχει 2 FXS ports σημαινει οτι μπορω να εχω και ενα ακομα τηλεφωνο συνδεδεμενο?

Δικαιολογηστε την αγνοια μου , αν και ειμαι σχετικα εξοικειωμενος με τα ρουτερς και τους υπολογιστες , το συγκεκριμενο θεμα μολις χθες το ανακαλυψα. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Edited by chriskan22

my tv boxes:X96 MAX X3 4/32, BEELINK KM2 , XIAOMI MI STICK 4K

Πράγματι θα χρειαστείς μια συσκευή που έχει θύρα(ες) FXS, η οποία συνήθως ονομάζεται ATA.

Αν ο συναγερμός σου "μιλάει" για να ειδοποιήσει για συμβάν και δέχεται εντολές με τονικό σύστημα (πατάς πλήκτρα στο τηλέφωνο για να πάρει εντολές) δε θα έχεις πρόβλημα. Αν είναι από αυτούς που δέχονται εντολές σαν fax και επικοινωνούν με "κέντρο" τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα.

Θα πρέπει να σκεφτείς και το ζήτημα του τι γίνεται αν κοπεί το ρεύμα. Θα χρειαστείς UPS στο ATA και στο router αν θες να μην χάνεις την "γραμμή" και άρα τη δυνατότητα επικοινωνίας.

Τώρα για το θέμα της εταιρίας, θα πρέπει να αποφασίσεις αν χρειάζεται εισερχόμενο νούμερο που θα μπορείς να το καλέσεις από οποιοδήποτε τηλέφωνο. Αν ναι, τότε οι λύσεις δεν είναι πολλές, νομίζω μόνο omnivoice, intertelecom και viva έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Αν δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο και πιστεύεις ότι χρειάζεσαι μόνο δυνατότητα για εξερχόμενες από τον συναγερμό, τότε υπάρχουν πολύ περισσότερες λύσεις. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί η voip εταιρία να σου δίνει τη δυνατότητα να καλείς το λογαριασμό του ATA μέσω voip χωρίς πραγματικό νούμερο από το δίκτυο τηλεφωνίας. Αυτό γίνεται είτε από εφαρμογή στο κινητό, υπολογιστή, ή άλλο ΑΤΑ. Είναι ίσως λίγο πιο μπερδεμένο αλλά όλα εξαρτώνται από τι ανάγκες έχεις και πόσο θες να πιέσεις το κόστος προς τα κάτω. Για παράδειγμα στην omnivoice κάθε λογαριασμός έχει ένα εξαψήφιο που μπορείς να καλείς από άλλον λογαριασμό χωρίς χρέωση και χωρίς νούμερο τηλεφωνίας "ΟΤΕ", αλλά μπορείς να καλέσεις το ATA και με την διεύθυνση IP του χωρίς κανένα λογαριασμό.

Τέλος στην δεύτερη πόρτα του ATA μπορείς αν θες να συνδέσεις τον ίδιο voip λογαριασμό (και να τον μοιράζεται) ή άλλον και ισχύει ότι και για τον συναγερμό από επιλογές.

Edited by spiliot

φίλτατε chriskan22,

Το router που σου έχει προμηθεύσει ο πάροχός σου διαθέτει θύρες PHONE1/PHONE2 τύπου FXS με σύνδεση RJ11 προκειμένου να συνδέσεις αναλογική τηλεφωνική συσκευή. Αν ο συναγερμός σου δεν συνεργάζεται με το voip της Nova έχεις πολύ μικρές πιθανότητες να δουλέψει με οποιοδήποτε ΑΤΑ που απλά θα σου φτιάξει μια ακόμα FXS RJ11 θύρα.

Το συγκεκριμένο ΑΤΑ που καλοβλέπεις σε κάθε περίπτωση είναι μουσιακό είδος, χωρίς υποστήριξη πλέον. Το τελευταίο firmware update που δέχτηκε ήταν το μακρινό 2007. Αποτελεί εντελώς ακατάλληλη αγορά κατά τη γνώμη μου.

Σκέψου το ενδεχόμενο να επενδύσεις σε GSM συναγερμό.

νομιζα οτι επειδη εχει πολλες δυνατοτητες παραμετροποιησης θα γινοταν , ειχα καπου δει οτι αλλοι παροχοι τροποποιουν κατι και λειτουργουν οι δυστροποι συναγερμοι.

Αν παρω gsm alarm πως θα μπορω να εκμεταλλευτω τις δυνατοτητες που αναφερετε στο παρον thread , δεν υπαρχει αλλη λυση?

my tv boxes:X96 MAX X3 4/32, BEELINK KM2 , XIAOMI MI STICK 4K

• 2 weeks later...
Είχε γράψει κάποιος παλιά εδώ κάποια λύση για τα sms στην εφαρμογή mobile voip που ενώ γράφει 160 χαρακτήρες στην αρχή μόλις αρχίσεις και γράφεις το πάει στους 60;

Είχε γράψει κάποιος παλιά εδώ κάποια λύση για τα sms στην εφαρμογή mobile voip που ενώ γράφει 160 χαρακτήρες στην αρχή μόλις αρχίσεις και γράφεις το πάει στους 60;
Δεν υποστηρίζει ελληνικά. Γράψε γκρικλις ή πήγαινε στο http://dosms.eu

Ευχαριστώ.Κατα τα άλλα δουλεύει άψογα,απορώ τόσο καιρό γιατί δεν το χρησιμοποιούσα.Μπορω να σου στείλω προσωπικό μήνυμα για κάτι άλλο;

• 3 weeks later...
Μια χαρά υποστηρίζει ελληνικά εγώ στέλνω κανονικά αλλά όντως λέει μέχρι 60

Στάλθηκε από το Mi A3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι καλό site αυτό έμπιστο?βλέπω καλά είναι free?

Είναι ελαφρώς παρατημένο αλλά λειτουργεί άψογα. Δεν είναι δωρεάν όμως. Το μικρότερο ποσο που μπορείς να αγοράσεις είναι 1€ και αντιστοιχεί σε περίπου 20 sms και το ποσό δεν έχει ημερομηνία λήξης

Στάλθηκε από το LEX820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι ελαφρώς παρατημένο αλλά λειτουργεί άψογα. Δεν είναι δωρεάν όμως. Το μικρότερο ποσο που μπορείς να αγοράσεις είναι 1€ και αντιστοιχεί σε περίπου 20 sms

Α οκ μια χαρά εδώ στέλνουμε sms σε 5πλασια τιμή ,φαίνεται κανονικά το sms id ? Εννοώ το νούμερο από το οποίο αποστέλλεται

Ναι κανονικά

Κομπλέ

Ναι κανονικά

Και έχει 160 χαρακτήρες κανονικά ?

2 hours ago, Jim30 said:

Κομπλέ

Και έχει 160 χαρακτήρες κανονικά ?

Ναι κανονικά όλα. Χρησιμοποιεί το τηλέφωνο που κάνεις εγγραφή και υπάρχει και εφαρμογή, εκτός καταστήματος, που δουλεύει στα περισσότερα κινητά.

Ναι κανονικά όλα. Χρησιμοποιεί το τηλέφωνο που κάνεις εγγραφή και υπάρχει και εφαρμογή, εκτός καταστήματος, που δουλεύει στα περισσότερα κινητά.
Καλό ευχαριστω !

• 1 month later...

Είναι δυνατόν ρε παιδιά, εδώ και 3 μήνες από το καλοκαίρι που το πήρα: https://www.ebay.de/itm/293640683633

και οι μόνοι firmaware που βρήκα προκειμένου το webUI να μου εμφανίσει τη δυνατότητα χρήσης της θύρας rj11 ήταν από δω:

https://lte.uiblog-it.workers.dev/Huawei/Firmware/B818-263/

και ακόμα και  το 11.0.1.1(Η220SP1C11), από 10.0.2.2 (H190SP2C11) που είχε να μη μου εμφανίζει τη δυνατότητα χρήσης της rj11:

spacer.png

και από την Huawei Hellas να κάνουν εδώ και 3 μήνες τους "κινέζους"; Την ίδια μονότονη απάντηση;

Stavroula (Huawei)

15 Oct 2021, 12:51 CEST

Αγαπητέ Πελάτη,

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τη Huawei GR.

Υπεύθυνη για την λειτουργία VOIP είναι η εταιρία του παρόχου σας. Θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία μαζί της για να πάρετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε επί του θέματος.

Γνωρίζετε πως μπορώ να "ανοίξω" στο Vodafone GigaCube CAT19 LTE Router Huawei B818-263 1,6 Gbit/s WLAN + LTE NEU τη δυνατότητα χρήσης της rj11?

Edited by sapore