Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εντάξει... πέρα από την πλάκα πάντως... κατάντια το σημερινό σχολείο να μην μπορεί καθηγητής να ελέγξει έναν χώρο 15 τετραγωνικών και να μην μπορεί να εφαρμόσει τα αυτονόητα... :(
I see stupid people...

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

OK, τα σύγχρονα μοντέλα... μόνο καφέ δεν ψήνουν (ακόμα :p) αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά άτομα τα οποία θέλουν κατά βάση το κινητό τους να είναι Κινητό.

Με άλλα λόγια, αρκετοί απο εμάς έχουμε ένα ξεπερασμένο ίσως, αγαπημένο μοντέλο δε, το οποίο δεν θέλουμε να αποχωριστούμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Μιλώντας επί προσωπικού λοιπόν, αν και έχουν περάσει πολλά κινητά από τα χέρια μου, κανένα δεν κατάφερε να με κάνει να αποχωριστώ το Siemens ME45. :)

http://www.myphone.gr/devices/phones/siemens-me452.jpg

Εσείς? Ποια είναι τα κινητά που δεν θέλετε... να ξεφορτωθείτε, και γιατί?

Αυτο θα ελεγα και γω,μα τι διαολο δεν μπορουν να επιβληθουν οι καθηγητες και να απαγορεψουν τα κινητα μεσα στην αιθουσα;Η και αυτοι εχουν τοσο μεγαλο ζηλο που το μονο που τους νοιαζει ειναι να περασει το 45λεπτο και να πανε στο γραφειο τους; :worry:

Καλά με αυτό είχα λιώσει στις φάρσες με τα καρτοτηλέφωνα... Όταν είχα τελιώσει την τρίτη γυμνασίου ( Ιούνιος 2001 ) είχε ο πατέρας μου μια δουλειά στο ΙΕΚ Αλίμου και επειδή θα βγαίναμε έξω με είχε πάρει μαζί του. Μόλις είδα καρτοτηλέφωνο το πρώτο πράγμα που του ζήτησα ήταν τηλεκάρτα και φυσικά ήξερε γιατί την ήθελα ( του το είχα πει το κόλπο ). Πάω, την βάζω, παίρνω 1301 και μόλις άκουσα ένα σήμα το κλείνω και την κοπάνησα. Μετά από λίγο άκουσα το καρτοτηλέφωνο και είχα λιώσει στα γέλια. Το έκανα αρκετές φορές και μεγάλη πλάκα είχε όταν το άκουσαν κάποιοι και το σήκωσαν :p Το καλύτερο από όλα ήταν όμως μέσα στο γραφείο... Το είπα και στον πατέρα μου και στον κύριο που μίλαγε ο πατέρας μου ότι θα κάνω αυτό και δεν είπαν τίποτα. Σηκώνω στην ζούλα το τηλέφωνο, βάζω 1301 και το κλείνω. Μετά από λίγο άρχισε να χτυπάει και το σήκωσε κάποιος άλλος που ήταν στο ίδιο γραφείο. Το έκανα άλλες 10 φορές περίπου και μετά ξεράθηκα στα γέλια. Και η μεγαλύτερη πλάκα ήταν ο πατέρας μου με τον άλλο κύριο να γελάνε με τρόπο :p :p Επειδή το είχα ξεσκίσει, έμαθα τα απαραίτητα κόλπα: το πως θα κάνετε το τηλέφωνο να χτυπήσει, εξαρτάται από το αν το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο σε κέντρο EWSD ( Siemens ) ή κέντρο AXE-10 ( Ericsson ). Στην περίπτωση που το κέντρο είναι EWSD θα πρέπει να ξέρετε απαραίτητα τον αριθμό του τηλεφώνου που θέλετε να κάνετε να χτυπήσει. Εγώ πριν μπουν τα 010, 210 το έκανα ως εξής: 1301+αριθμός τηλεφώνου χωρίς το 01 και το έκλεινα μόλις άκουγα το σήμα. Σε κέντρο Ericsson ( η περίπτωση στο ΙΕΚ Αλίμου :whistle: ) βάζετε μόνο 1301 και κλείνετε το τηλέφωνο μόλις ακουστεί το σήμα. Το 1301 δουλεύει ΜΟΝΟ σε γραμμές PSTN. Με εμένα η "καταστροφή" ήταν που έβαλαν απόκρυψη αριθμού σε όλα τα καρτοτηλέφωνα καθώς στην περιοχή μου ( Βούλα ) και στην Γλυφάδα που πηγαίνω για καφέ, το κέντρο είναι EWSD... Πριν βάλουν απόκρυψη στα καρτοτηλέφωνα, στην περίπτωση που δεν έγραφαν τον αριθμό του καρτοτηλεφώνου πάνω του, έπαιρνα στο κινητό μου, έβλεπα το νούμερο και έκανα ήσυχα την δουλειά μου :whistle:

Υ.Γ.

Το 2001 που πήγα για διακοπές στον Βόλο το ξέσκισα. Το καλύτερο ήταν στο κέντρο του Βόλου σε ένα καρτοτηλέφωνο σε μια πλατεία με μαγαζιά: ήμουν με έναν φίλο του αδερφού μου και είχαμε πάει λίγο βόλτα. Φυσικά έκανα αυτό σε κάθε καρτοτηλέφωνο που έβλεπα μπροστά μου. Το αποκορύφωμα ήταν στην πλατεία που είπα παραπάνω. Εκεί καθόντουσαν κάποιοι έξω από τα μαγαζιά τους και συζητούσαν. Εγώ έκανα το κόλπο με το 1301 και μόλις χτύπησε το καρτοτηλέφωνο έτρεξαν να το σηκώσουν. Δεν έπρεπε να το κάνουν αυτό... Μετά το έκανα τουλάχιστον 6 φορές χωρίς να με καταλάβουν καθόλου... Ευτυχώς το κέντρο του Βόλου είναι AXE-10 και δεν χρειαζόταν να βρω το νούμερο του καρτοτηλεφώνου ;)

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Εγώ έχω στο συρτάρι ένα παλιό μοτορόλα (m5888 αν θυμάμαι καλά..το οποίο λειτουργεί άψογα παρακαλώ, και είναι σκυλί! Το προτέρημα του είναι ότι λειτουργεί και με απλές αλκαλικές μπαταρίες! Ό.τι πρέπει για εξοχή!

Εγγραφείτε στο κανάλι μου για χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική, fitness, διατροφή και εύκολες απολαυστικές και υγιεινές συνταγές!

http://www.youtube.com/irinifitness

Βασικά το μεγαλύτερο πρόβλημα νομίζω είναι ότι οι περισσότεροι καθηγητές δεν μπορούν να κρατήσουν την προσοχή των μαθητών, κάνοντας π.χ. αρκετά ενδιαφέρον το μάθημα, και αυτοί μετά λογικό είναι να αρχίσουν να χαζεύουν με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. παίζοντας με το κινητό και στέλνοντας μηνύματα). Νομίζω ότι ένας καθηγητής είναι αποτυχημένος αν πρέπει να φωνάζει στους μαθητές ή να απαγορεύσει τα κινητά για να μην παίζουν και να προσέχουν στο μάθημά του.

[imgalign=right]http://www.ixbt.com/mobile/phonemodel/images/philips/twist/philips.twist.jpg[/imgalign]Εγώ λάτρεψα το Philips Twist! Φοβερό τηλέφωνο!

To S35i. Το κράτησα 2,5 χρόνια (Άξιζε μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έδωσα)...

Aπίστευτο τηλέφωνο για την εποχή του...

http://212.213.255.72/keepthls/pics/siemens/sis35_01.jpg

Δεν θα το άλλαζα αν δεν χάλαγε από δικιά μου υπαιτιότητα (Σκάλιζα το εσωτερικό του :wacko: )

Πλέον έχω το εσελάκι το οποίο όμως θα το αλλάξω κάποια στιγμή με το καλό, αν και καλύπτει όλες μου τις απαιτήσεις με το παραπάνω... :rolleyes:

Είναι ομολογουμένως απο τα λίγα αν όχι το μόνο κινητό τριετίας που μπορεί να σταθεί άνετα σήμερα... :cool:

...αν και βλέπω το thread να μετονομάζεται σε "Reminiscences of my SIEMENS experiences" και εγώ θα "δηλώσω" το... SIEMENS S25...

Υπήρξε το πρώτο κινητό που αγόρασα...υπέροχο.. :)

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Egw pisteuw oti enas ma8hths pou exei to prwi sto sxoleio 6wro,to apogeuma stis kales periptwseis kanena 3wro fronthsthrio k to diavasma pou prepei na kanei monos tou den mporei na apodwsei apo ena shmeio k pera k na prosexei sunexws se mia ta3h.

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Egw pisteuw oti enas ma8hths pou exei to prwi sto sxoleio 6wro,to apogeuma stis kales periptwseis kanena 3wro fronthsthrio k to diavasma pou prepei na kanei monos tou den mporei na apodwsei apo ena shmeio k pera k na prosexei sunexws se mia ta3h.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (10 Μάρ. 2004 , 22:54)

...αν και βλέπω το thread να μετονομάζεται σε "Reminiscences of my SIEMENS experiences" και εγώ θα "δηλώσω" το... SIEMENS S25...

Υπήρξε το πρώτο κινητό που αγόρασα...υπέροχο.. :)

Και το πρώτο σοβαρό κινητό της Siemens μετά από μια μακρά περίοδο δυσπραγίας θα μπορούσα να προσθέσω... Και αυτό που γλίτωσε το τμήμα κινητών της από κατάρρευση... :whistle: μαζί με το C25 και το SL10 φυσικά αν και το τελευταίο δεν παρήχθη σε μεγάλους αριθμούς :)

Δεν έχεις και άδικο... Θα ήταν και δικιά μου τότε (και πολλών άλλων) επιλογή τότε αν δεν ήταν το κόστος στην μέση... :whistle:

Αναμένουμε φυσικά και εκπροσώπους των άλλων εταιρειών... :p Κάποιος δεν θα βρεθεί να δοξάσει το 7110? :happy: :rolleyes:

Kala kati kartothlefwna pou exei sto sxoleio den hsuxazoun pote apo tote pou edei3a stous filous mou to kolpo auto! :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (10 Μάρ. 2004 , 23:06)

Και το πρώτο σοβαρό κινητό της Siemens μετά από μια μακρά περίοδο δυσπραγίας θα μπορούσα να προσθέσω... Και αυτό που γλίτωσε το τμήμα κινητών της από κατάρρευση... :whistle: μαζί με το C25 και το SL10 φυσικά αν και το τελευταίο δεν παρήχθη σε μεγάλους αριθμούς :)

Δεν έχεις και άδικο... Θα ήταν και δικιά μου τότε (και πολλών άλλων) επιλογή τότε αν δεν ήταν το κόστος στην μέση... :whistle:

Αναμένουμε φυσικά και εκπροσώπους των άλλων εταιρειών... :p Κάποιος δεν θα βρεθεί να δοξάσει το 7110? :happy: :rolleyes:

τότε (04/2000), στην e-Motion, βασικό συμβόλαιο ΠΑΝΑΦΟΝ, δρχ. 10.000

Αγόρασα, δε και την original θήκη της SIEMENS...άλλο πράγμα...ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΕΛΟΣ... ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (10 Μάρ. 2004 , 23:20)

τότε (04/2000), στην e-Motion, βασικό συμβόλαιο ΠΑΝΑΦΟΝ, δρχ. 10.000

Αγόρασα, δε και την original θήκη της SIEMENS...άλλο πράγμα...ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΕΛΟΣ... ;)

Νοέμβρης 1999, σκέτη συσκευή (Ποτέ δεν έιχα συμβόλαιο, δεν με βόλευε, βολεύει), αρκετές δεκάδες χιλιάδες παραπάνω... :worry: :whistle:

Τέσπα "συμβιβάστηκα" με τον διάδοχό του... :p

Nokia 7110. ισως το καλυτερο τηλεφονο που ειχα ποτε. Βεβαια μπορει να μην εκανε οτι κανει το σημερινο μου 6600 αλλα ητανε πανεμορφο και προτοποριακο. Nokia φερε μου πισω εκεινο το απιστευτο ροδακι. Ροδακι με Symbian τωρα!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EWS (10 Μάρ. 2004 , 23:58)

Nokia 7110. ισως το καλυτερο τηλεφονο που ειχα ποτε. Βεβαια μπορει να μην εκανε οτι κανει το σημερινο μου 6600 αλλα ητανε πανεμορφο και προτοποριακο. Nokia φερε μου πισω εκεινο το απιστευτο ροδακι. Ροδακι με Symbian τωρα!!!

...καλώς τον !...

Πουλάκι μου, με το 7110, που κρυβόσουνα... :p :lol: ;) :)

Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο καθηγητής δεν θα πρέπει να ενοχλεί τους μαθητές με τα κινητά, έτσι ώστε να έχουν κάτι να ασχολούνται και να μην ενοχλούν τους άλλους που (ενδεχομένως) να θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Αν είναι λοιπόν στην δόνηση το κινητό και δεν τσιρίζει, άστους...

Εγώ όταν πήγαινα σχολείο (αρχαίοι χρόνοι) δεν είχα φυσικά κινητό. Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο σε κάτι μαθήματα όπως τα θρησκευτικά...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

από αυτά που είχα κατα καιρούς...

Τ29

http://www.advanceddevice.com/aboutphone/Ericsson/b_ericssont29.gif

οχι ενα , αλλα πολλα ειναι τα κινητα που κατα καιρους περασαν απο τα χερια μου και εμειναν για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα ωστε να θεωρηθουν με βαση τα δικα μου κριτηρια σαν κινητα που θα ηθελα να εχω δικα μου ακομα και σημερα .

Μερικα απο αυτα τα εχω , και ελπιζω συντομα να αποκτησω και τα υπολοιπα .

Εχουμε και λεμε λοιπον .

Απο το κορυφαιο και απιστευτο (ακομα δεν εχω καταλαβει πολλα πραγματα για αυτο) S-25 στο επισης καταπληκτικο S-35 .

Φυσικα ακολουθησε και η επομενη γενια και με τους 2 "εκπροσωπους" της .

Αυτα δεν ειναι αλλα απο τα S-45 , Sl-45 (το οποιο φυσικα και εγινε SL-45i)

Το S-45 καταφερα να το "καψω" και το Sl-45 καποιος καταφερε να το χασει ενω του το εμπιστευθηκα :( :( :(

Το 7110 οσο και αν φαινεται παραξενο ειναι και αυτο μεσα στα κινητα που ακομα και σημερα θα ηθελα να εχω .

Ειδικα με την sim για free WAP over CSD που ειχα και ηταν η αιτια που παρεδωσε το πνευμα με περισσοτερες απο 650 ωρες χρησης σε κληση δεδομενων :)

Και αυτο που ακομα και σημερα δουλευει χωρις κανενα προβλημα και εχει απιστευτη αναμονη ειναι το t39m της "σκετης" ακομα τοτε Ericsson .

Αν και ποτε δεν θεωρησα υπεθυνη αυτη για την υπαρξη του αφου ηταν απλα σχεδιασμενο και εξελιγμενο απο την Flextronics για λογαριασμο της Ericsson .

Παντως απο ολα αυτα , αυτο που μενει παντα στην καρδια μου ειναι το S-45 και ειδικα στο πολυ ομορφο κατα την γνωμη μου μπλε χρωμα .

Btw , το Sl-45 δεν θεωρειται ακριβως σειρα 45 μιας και ηταν ετοιμο με σκοπο να βγει σαν SL-35i και απλα το "ξεχασαν" γιατι ταιριαζε καλυτερα με την επομενη γενια :)

Wirelessly posted (Nokia 7650: Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Ginete apostolh efarmogwn apo pc se kinhto mesw irda? Exw to MA-620 USB INFRARED ADAPTER

technoholic maniac reviewer

nai. otan tha ginei i syndesi steile to arxeio apo to pc kai tha emfanistei san eiserxomeno mynhma. diabase to kai tha ksekinisei tin egkatastasi. meta min ksehaseis na sviseis to mynhma giati sou troei ton ligo kai polytimo hwro pou eheis sti mnimi sou..

mporeis epishs na egkatastiseis tis efarmoges .sis hwris na steileis tos arxeio htrisimopoiwntas to pcsuite.

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Wirelessly posted (Nokia 7650: Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από thaner

nai. otan tha ginei i syndesi steile to arxeio apo to pc kai tha emfanistei san eiserxomeno mynhma. diabase to kai tha ksekinisei tin egkatastasi. meta min ksehaseis na sviseis to mynhma giati sou troei ton ligo kai polytimo hwro pou eheis sti mnimi sou..

mporeis epishs na egkatastiseis tis efarmoges .sis hwris na steileis tos arxeio htrisimopoiwntas to pcsuite.

Wraia! Ebala sth usb ypodoxh tis iperythres,kai ekane aytomata otan anoiksa to pc,anagnwrish neou hardware! egkatesthsa ta drivers! twra pws stelnw apo to pc sto kinhto? pou na paw?

technoholic maniac reviewer

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned