Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι θέμα καταναλωτή και μόνο νομίζω, και το πόσο έχει μυαλό στο κεφάλι του. Όταν έχεις κάτι που σε καλύπτει, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις (αυτή η νοοτροπία υπάρχει και απέναντι στις γυναίκες από αρκετούς από μας δυστυχώς:)). Το να παρακολουθείς την τεχνολογία δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ ωραίο να ξέρεις τι γίνεται γύρω σου και τι δυνατότητες έχεις συνέχεια. Το να αγοράζεις όμως κάθε λίγο και λιγάκι ό,τι πιο καινούριο είναι μικρόβιο και αρρώστια. Κάνεις κακό και στην τσέπη σου και στον εαυτό σου. Και βέβαια δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω. Κι εγώ άρρωστος είμαι αλλά, προσπαθώ να συγκρατούμαι και να μην με πιάνουν κορόιδο οι εταιρίες. Κάνει/Κάνουν κακό στην τσέπη μου και τη νοημοσύνη μου. Σαφώς και είμαι υπέρ του να βγάζουν ποιοτικά μοντέλα, με προσωπικότητα και να έχουν να δείξουν κάτι. Αυτό που κάνει η Nokia, αλλά και η Samsung είναι απαράδεκτο.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όπως πολύ σωστά παρατήρησες, τα πάντα είναι θέμα marketing.

 

Στον τομέα της παραγωγής προϊόντων κινητής τηλεφωνίας, οι εταιρείες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η τεχνολογία απαξιώνεται πολύ γρήγορα, και προσπαθούν οι ίδιες να "απαξιώσουν"τα προϊόντα που βγάζουν, όσο ποιό γρήγορα γίνεται!

Είναι συμφερότερο από το να το κάνουν αυτό οι ανταγωνιστές τους...

 

Συγγνώμη αγαπητοί συνάδελφοι που αποκαλύπτω τα επαγγελματικά μας μυστικά, αλλά για την ενημέρωση των myphoners, θα την κάνω την θυσία...

;)

Link to comment
Share on other sites

To marketing σε συνδιασμο με την μανια υπερκαταναλλωτισμου που διακρινει τους περισσοτερους, δημιουργουν ευφορο εδαφος για τοσε και ακομα περισσοτερες κινησεις παραγωγης ολο και περισσοτερων μοντελων.

Πλεον οι περισσοτεροι και ειδικα οι νεοι εχουν μπει σε μια ατυπη κουρσα με αντιπαλο-τα παντα- και οτιδηποτε νεο οχι απλως τους γυαλιζει, αλλα μαλιστα τους "φωναζει"

"Πρεπει να με αγορααααααασειιιιιιιις....."....

Ουτως η αλλως μην ξεχναμε οτι ζουμε στην εποχη του "ΤΙ ΕΧΕΙΣ" και οχι του "ΤΙ-ΠΟΙΟΣ-ΕΙΣΑΙ"...

Link to comment
Share on other sites

ειναι τοσοι οι χρηστες κινητων τηλεφωνων και τοσο λιγοι οι διαβασμενοι που ειναι η καλυτερη ευκαιρια για τις εταιριες να βγαλουν ευκολα λεφτα. τι αλλο θελουν απο το να πουλανε ευκολα οποιοδηποτε κινητο σε αδαεις καταναλωτες. πολλοι π.χ. παιρνουν ενα κινητο γιατι εχει τα ταδε χαρακτηριστικα και δε ξερουν καν οτι το ακριβως προηγουμενο μοντελο εχει τα ιδια χαρακτηριστικα σε μικροτερη τιμη. επισης εκμεταλλευονται την αναγκη και τον εθισμο μας στα κινητα, κατι που ισχυει για ολους ανεξαιρετως.

σωστα ολα αυτα αλλα υπαρχει κι ενα επιπλεον φρουτο αυτο των καμουφλαρισμενων υποτιθεμενων <<νεων>> μοντελων που ξεγελουν ολοφανερα οι εταιριες :lol: ειδικα τους αδαεις βλεπε S.E. Z400-500-600 :!: ;)

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μου πεί κάποιος επειδή θέλω να περάσω mp3 ως ήχους κλήσης σε ποιό format θα πρέπει να τα μετατρέψω έτσι ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή ποιότητα,απο αυτά που υποστηρίζει η συσκευή μου (Nokia 6230i)?
Link to comment
Share on other sites

Φίλε cybervibe, καλύτερα να θέσεις το ερώτημά σου στο επισημασμένο θέμα του 6230i στο Nokia ser 40 forum, το οποίο θα βρεις εδώ:

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=56987

Link to comment
Share on other sites

Αμαν ποια ρε tn97! Μην δεις καποιο καλο θεμα... Αμεσως να το βαλεις στα δικα σου λημερια!!!!!! :D :P

 

Η nokia μεταξυ μας, δεν το κανει "ακριβως" ετσι. Η νοκια σε πολλα i της εχει προσθεσει καινουργια χαρακτηριτικα. 2 πολυ καλα παραδειγματα ειναι τα 3510 και ενα 6χχχ (δεν θυμαμαι, αλλα στην i εκδοση εχει καμερα εσωτερικη). Η νοκια χρησιμοποιει τις ιδιες πλακετες σε διαφορες συσκευες, η δημιουργει αλλες με παρομοια χαρακτηριστικα. Για παραδειγμα τα 3650 και 3660, που ενω ειχαν διαφορετικες τιμες (και αν δεν κανω λαθος πανω απο 50ε) η μονη διαφορα ηταν το πληκτρολογιο της! Βεβαια, η νοκια και η σαμσουνγκ δεν ειναι οι μονες που εχουν λερωμενη την φωλια τουες, αλλα και οι siemens (cx70 - cx70i, c35 -c35i αν και εδω γινοταν η αναβαθμηση) αλλα και η se με το τ68 αν δεν κανω λαθος. Και φυσικα ΟΛΑ αυτα ειναι θεμα marketing, αφου σε πολλες περιπτωσεις δεν εχουμε παρα καμια διαφορα. Αυτο δειχει ποσο αφορα τον κοσμακι το ποια χαρακτηριστικα εχει το κινητο του... Τελικα μονο την εμφανιση κοιταμε... Μα πραγματικα ΤΟΣΟ δυσκολο ειναι να βγει ενα ρεπορταζ που να δειχνει ολα αυτα που κανουν τον πελατη να ειναι θυμα της κινητης τηλεφωνιας (και σε πολλα αλλα, αλλα εδω ειναι αυτο το θεμα της σελιδας μας!) μπας και γινει το θαυμα και ξυπνησουμε?

Link to comment
Share on other sites

Αμα

 

1) Εχει στα κινητα της καινοτομιες οπως το sl45

2) Βγαζει αναβαθμησεις που μεσω software να μπορει να χτυπαει τα αντιστοιχα μοντελα αλλων εταιρειων (c35i)

3) Αμα κρατησει την καταπληκτηκη εξυπηρετηση της (at least at greece!)

4) Αμα μαθει πως πρεπει να κουμπωνει το πισω καπακι (cx65...)

5) Κανει εξυπνες κινησεις στο marketing

6) Δινει δωρο με τα κινητα της ενα ψυγειο :D

7) Διατιρεισει τις χαμηλες τιμες και την ποιοτητα των υλικων

 

... Η benq θα παει 2η για πλακα!!!

 

Υ.Σ Απο οτι εμαθα η benq θα αρχισει να χρησιμοποιει το benq-siemens απο οκτωβριο. Οποτε αυτο μπορει να σημαινει οτι τα 75 αρια μεχρι Οκτωβρη να ειναι τα τελευταια με σκετο το siemens πανω απο την οθονη <=> οτι θα γινουν συλλεκτικα. Βεβαια αυτα ειναι σκεψεις ενως 15αχρονου οποτε μην περνετε ορκο... Παντως εγω θα παρω ενα, ως το τελευταιο μη-μεταλαγμενο :P

Link to comment
Share on other sites

Εμένα από την άλλη -πείτε με μονομερή και κολλημένο- δεν μου είναι κατανοητό πώς μια εταιρία με τα πιο value for money κινητα (όχι απαραίτητα όμως και τα πιο hi-tech) κατάφερε να είναι με ζημιές και να ψάχνει αγοραστή... Η σειρά 65 πιστεύω πως έκανε τις περισσότερες πωλήσεις σε σύγκριση με το παρελθόν, αλλά...

Το SX1 την έκαψε. Πολλά λεφτά για εξέλιξη, πολλά λεφτά για πνευματικά δικαιώματα στη Nokia, πολλά λεφτά για υποστήριξη service καθώς βγήκε πολύ ζημιάρικο.. Δε θέλει και πολύ.. Δεν βγάζει και πολλά μοντέλα για να μπαλώσουν τις όποιες ζημιές

Link to comment
Share on other sites

:mad: αλλη μια διαπιστωση ειναι οτι στο ολο παιχνιδι παιζει κι ο καταποντισμος της μεταπωλητικης αξιας των συσκευων :mad: οταν η ταδε εταιρια βγαλει το <<βελτιωμενο>> i της με τιμη αρκετων ευρω κατω του μοντελου που αντικαθιστα σημαινει για το μοντελο που αντικαθισταται αξια <<γεια σας!>> :cry: :mad: :mad:

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

Link to comment
Share on other sites

Πάντως φίλε Άγγελε θα με ενδιέφερε να μάθω τι είδους συσκευές κυκλοφορούν (ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν) στο εμπόριο και ποιά πρωτόκολλα υποστηρίζουν (HAVi, UPnP κλπ)

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

ενα σημειο των ανεξελεγκτων hitech καιρων που ζουμε ειναι η δημιουργια κινητων με σχεδον απεριοριστες δυνατοτητες που ολο και επεκτεινονται :!: [πλησιαζουμε στο κινητο που θα ψηνει και καφε :lol: ]πιστευεται οτι ενα κινητο θα γινει πολυεργαλειο και θα παρακαμψει αλλες συσκευες?[φωτογραφικη μηχανη,βιντεοκαμερα,mp3 player κ.λ.π.]η θα αντιμετωπισει προβληματα μια τετοια χρηση στο μελλον και για ποιους λογους? :cool:

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστευω οτι υπάρχει συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας. Όποιος νομίζει οτι οι εταιρείες δίνουν σιγά σιγά στον καταναλωτή καινούργια πράγματα είναι πραγματικά γελασμένοι. Ο ανθρωπος συνεχίζει να εξελίσεται όσο υπάρχει. Και τα κινητά τηλέφωνα πάντα θα εξελίσονται. Και η εξέλιξη θέλει χρόνο, ορίμανση και δοκιμασία.

 

Παρόλο την εξέλιξη, το marketing είναι πάρα πολύ απαραίτητο για να μπορεί να επιβιώσει μια εταιρεία. Οι παραπλήσιες συσκευές καμια φορά είναι αναγκέες για να καλύψουν διαφορετικό κοινό. Γιατι πολλοι είναι αυτοί που θα έβρισκαν από άποψη δυνατοτήτων δύο κινητά υποψήφια προς απόκτηση, αλλά το ένα να έχει ποιο προσελκιστικό σχέδιο για αυτούς από κάποιο άλλο. Υπάρχουν τόσα πολλά γούστα εκεί έξω που θα πρέπει να τα καλύψεις όλα.

 

Τώρα στο θέμα για το αν κάποιος θα πρέπει να αλλάζει το κινητό του κάθε φορά που βγαίνει κάποιο καινούργιο, συγνώμη αλλά κανείς δεν υποχρεώνει κάνεναν να το κάνει. Αν κάποιοι έχουν αρρώστια να αλλάζουν τα κινητά τους κάθε φορά που θα βγει μια "i" έκδοση, κάνουν κακό του κεφαλιού τους και δεν θα πρέπει να κατηγορούμε τις εταιρείες για αυτό.

Σίγουρα μια βελτίωση ενός μοντέλου δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή με μικρό κόστος (λόγο μικρού κόστους εξέληξης) να αποκτήσει ένα καλό κινητό.

 

Αν αυτός που έχει το Νοκια 6630 και πήγε τρέχοντας να αγοράσει το 6680 και σε λίγο θα τρέξει πάλι για το Ν70 χωρίς να κάνει χρήση 3G αλλά μόνο και μόνο για να καλύψει τα κενά που έχει στην κοινονικοπολιτική του ζωή, τότε καλά που υπάρχει και αυτός για να ταίζει τις εταιρείες.

 

Αλλιώς εγώ θέλω και συμφωνώ με τον βομβαρδισμό των καινούργιων μοντέλων γιατι θέλω ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχω ανάγκη για μια καινούργια συσκευή και ΟΧΙ να την αλλάξω για πλάκα, να μπορώ να έχω στην διάθεση μου μια μεγάλη γκάμα για να επιλέξω το καλύτερο για εμένα.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα ότι το κινητό "πολυεργαλείο" περισσότερο υποκαθιστά τις υπόλοιπες συσκευές, παρά τις αντικαθιστά. Είναι αυτό που οι αγγλοσάξωνες λένε "jack of all trades and a master of none". εγώ θεωρώ πρωτίστως το κινητό συσκευή επικοινωνίας. Όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας, και τα χρησιμιοποιώ π.χ. άν βρεθώ κάπου χωρίς την ψηφιακή φωτογραφική μου και θέλω να τραβήξω κάτι οπωσδήποτε.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα ότι το κινητό "πολυεργαλείο" περισσότερο υποκαθιστά τις υπόλοιπες συσκευές, παρά τις αντικαθιστά. Είναι αυτό που οι αγγλοσάξωνες λένε "jack of all trades and a master of none". εγώ θεωρώ πρωτίστως το κινητό συσκευή επικοινωνίας. Όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας, και τα χρησιμιοποιώ π.χ. άν βρεθώ κάπου χωρίς την ψηφιακή φωτογραφική μου και θέλω να τραβήξω κάτι οπωσδήποτε.

συμφωνω :!: αρκετα σωστη αντιληψη ;)

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

Link to comment
Share on other sites

Κάτι σαν το παρακάτω λέτε; :lol:

No thanks :p

τον σταυρο δεν ειδα :D κι απο χρωμα κατι σε κοκκινο? :lol: :lol:

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

Link to comment
Share on other sites

kali fasi einai gia otan pas stin fisi!
Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:
Link to comment
Share on other sites

nai na bgaloun kai kinhto-anoixthri konservas

kinhto-krurafaki

kinhto-koutala....

pantou kai panta me to kinhto!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

H texnologia den exei th dynamh na se xeiragoghsei,na soy epivallei to ti tha agoraseis.Soy prosferei plhthos proionton oste na epilekseis ekeino poy na se ikanopoiei sto megisto.Den se anagkazei na allazeis syskeyh kathe xrono.

 

O idios o katanaloths apofasizei na parei kati kainoyrio,th xronikh stigmh poy krinei ekeinos sosto.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά εαν θέλω μια συσκευή ΤΩΡΑ και έπεται το i μοντέλο, θα την αγοράσω και όχι δεν θα τρέξω να αγοράσω το i μοντέλο. Διότι με τα σημερινά δεδομένα, δηλ. τις συσκευές που υπαρχουν ΣΗΜΕΡΑ διαθέσιμες στην αγορά, η συσκευή που επιλέγω είναι αυτή που θεωρώ οτι ικανοποιεί σχεδόν πλήρως τις ανάγκες μου. π.χ. Αγόρασα το 6600 το Νοέμβριο του 2003, σχεδόν μόλις βγήκε (απο Dubai διότι στην Κύπρο ήταν €150 ακριβότερο). Βγήκαν αρκετά smartphones απο τότε, τοσο 2.5 G (GPRS, EDGE) όσο και 3G. Το επόμενο μου κινητό θα είναι 3G αλλά όταν ο παροχέας μου (Cytamobile-Vodafone) θα προσφέρει ικανοποιητικές 3G υπηρεσίες

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

nai na bgaloun kai kinhto-anoixthri konservas

kinhto-krurafaki

kinhto-koutala....

pantou kai panta me to kinhto!

και καφετιερα απαραιτητως :!: :lol:

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

Link to comment
Share on other sites

Είμαι περίεργος να δώ από τον τηλεφωνικό σας κατάλογο από το σύνολο των αριθμών κινητών που έχετε σε ποιές εταιρίες ανήκουν!!

Εγώ έχω σύνολο 128 κινητά τα οποία είναι:

60 κινητά Cosmote 46,87%

40 κινητά Vodafone 31,25%

18 κινητά ΤΙΜ 14,06%

10 κινητά Q-Telecom 7,81%

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα, αλλά δεν είναι διαξιφισμός. Έτσι, μεταφέρεται στους Τεχν. Προβληματισμούς.
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...