Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chr1s_86 (23 Ιούλ. 2004 , 03:15)

Τι κάνει ακριβώς; Χρησιμοποιεί άλλου τύπου αρχειά από τα άλλα κινητά;

Όχι. Δε σε αφήνει να στείλεις αρχεία τα οποία έχουν επεκτάσεις όπως jpeg και sis. (Αυτό απ' ότι ξέρω συμβαίνει μόνο στα τελευταία της κινητά που βασίζονται στην πλατφόρμα Series 60.) Βέβαια, με έναν FileManager αλλάζεις τις επεκτάσεις και στέλνεις τα αρχεία κανονικά.

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Από όσο θυμάμαι, πάντα η nokia ήταν η πρώτη που εφάρμοζε κλειδώματα και τέτοια. πχ δεν μπορούσες να στείλεις με irda κτλ κτλ

Ti na peis? Afou den katalaivainoun oi xazes etaireies (anexairetws kai oi 3+1) poious prepei na prosexoun ti na peis? Den katalavainoun oti oi syndromhtes kartwn feugoun kai erxontai alla oi symvolaiou dykolotera? Tosa polla eispratoun apo tous syndromhtes kartas kai tous prosexoun toso poly? Afou oi perissoteroi an valoun kai karta (th mikroterh) mia fora ton xrono... Alla na sas pw ti symvainei: Emeis plhrwnoume gia na kanoun se autous prosfores...

Egw pistevw oti shmasia den exei h hlikia alla oi anagkes epikoinwnias. Dhladh ta kinhta prepei na agorazontai (apo olous mikrous, megalous) mono otan yparxei pragmatikh anagkh. Dystyxws sth shmerinh Ellada oi perissoteroi exoun ta kinhta gia na ta deixnoun. Auto apodeiknyetai apo tis polles syndeseis kartas pou deixnoun oti ligoi theloun to kinhto gia na epikoinwnoun pragmatika (afou an exoun kartes den symferoun oo klhseis). Einai fysiko epishs ena paidaki 9-10 etwn na mhn xreiazetai kinhto afou me poion tha epikoinwnhsei pou den mporei na epikoinwnhsei apo to spiti tou.

Ευχαριστω πολυ :)

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

Ξερετε αν υπαρχει κανενας τροπος να σπασουν αυτα τα κλειδωματα?Για το gx30 αναφερομαι...αν οχι και τα 2 εστω καποιο απο αυτα?

ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND

(CS RULES)

SONY ERICSSON T630....................... γιατί απλά όταν το πήρα ήταν κατά την γνώμη μου κορυφή στην κατηγορία του......

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος zirico3 (22 Ιούλ. 2004 , 18:06)

o tropos den alazei alla to meson!

Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά θα ήθελα να προσθέσω το έξεις:

Ότι το μέσον αλλάζει , και καμία φορά γίνετε πιο επικίνδυνο

Πόσο ευχαριστημένοι είστε από τη χρήση του i-mode, την ταχύτητα, την ευελιξία, την πρακτική αξία και τις χρεώσεις του;

Για εμένα υπάρχουν δύο ειδών μηνυμάτων. 1) Αυτά που είναι πραγματική επικοινωνία και θέλεις να πεις κάτι με δύο λέξεις σε κάποιον. 2) Αυτά που χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από τους τσαμπατζίδες που σε αναγκάζουν να απαντήσεις ή να ακολουθήσει ένας φάβλος κύκλος πάρε δώσε για να πεις κάτι που θα έλεγες με ένα λεπτό τηλεφωνικής ομιλίας και πολύ μικρότερο κόστος.

Δυστυχώς έχω παρατηρήσει οτι οι περισσότεροι σήμερα ανήκουν στην δευτερη κατηγορία οι οποίοι θα κάνουν και τις αναπάντητες τους και θα σου τα κάνουν τσουρέκια.

Οι προσφορές των μηνυμάτων αυτώς θα απευθυνθουν σε αυτά τα άτομα, οι οποίοι θα κάνουν την ζωή τών άλλων ακόμα ποιο δύσκολη και θα ανεβάσουν την κίνηση....

Δηλαδή η Voda βγάζει προσφορά 1000 μηνύματα να καταναλωθούν σε ένα μήνά; Μας δουλευουν; Ποιος θα στείλει 33 μηνύματα την ημέρα; Και εννοώ μηνύματα ουσίας και όχι να σπάζουν @ρχίδ**

Πάντως για το αρχικό ερώτημα αν η στάση των εταιρειών είναι προκλητική απένατι στα συμβόλαια θα πω πως ΟΧΙ ίσα ίσα το αντίθετο όπου οι χρεώσεις ομιλίας στην καρτοκινητή είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ!!!

Και απλός δελεάζουν τον κόσμος με την φθηνή χρέωση των μηνυμάτων ώστε να τα αγοράζουν και να τους τα πάρουν αργότερα και από τις χρεώσεις φωνής.

Less is more...

eLeKtriK EyE μηπως θα μπορουσες να μου δωσεις link με καποιο απο τα προγραμματα αυτα; Κοιταξα google για το smidi αλλα δεν το βρηκα...

Ευχαριστω :)

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

οι ελληνες δεν γνωριζουν το κινητο τους γιατι πιο σωστες πληροφοριες θα βρεις σε ενα φορουμ παρα σε πολλα υποκαταστηματα εταιριων η cc

εχω και προσωπικη εμπειρια επ αυτου

WWW.MSBOYCOTT.COM

Δεν έχω πρόβλημα αν το παιδί μπορεί να ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ το κινητό του στο σχεδόν πλήρες των δυνατοτήτων του. Δυστυχώς όμως, ελάχιστοι νέοι γνωρίζουν παραπάνω από το 1/10 από αυτά που μπορούν να κάνοτν τα κινητά τους. Και χρησιμοποιούν ένα Ρ900 ενώ τους κάνει και ένα V525. Και αυτό είναι απλά σπατάλη χρημάτων.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος zirico3 (22 Ιούλ. 2004 , 10:06)

kalhspera kai apo mena,na sas pw thn gnomh mou!Nomizw oti to thema den einai toso aplo!diladi mayro h aspro!Kai fisika den mporoume na krinoume apo tous eaytous mas!Eimai 22 alla otan phgena dhmotiko ta kinita pou kykloforousan den xorousan kan mesa sthn tsanta mou!Twra ta paidia einai poly pio exsikiomena sthn texnologia,opws emeis xseroume polla perisotera apo tous paterades mas kai tous deixnoume tis kainourgies leitourgies ton kiniton etsi kai ta nea paidia tha mas tis deixnoun ayrio methayrio!Otan phgena sto dhmotiko epaiza me tous bolous kai o enas thn "elege" ston allo epeidh eixe pio polous,o tropos den alazei alla to meson!Poses fores den malwsate gia ena spanio aytokolino Manini (an legonte etsi den thimame) twra anti na ta kolane sta album ta katebazoun themes kai wallpaper!twra to thema ana enas gonios prepei na parei h oxi sto paidi tou kinito,ayto exsartate apo ton idio,kata poso gnorizei ton xarakthra tou paidiou tou kai kata poso orimo einai gia na kanei mia logikh xrhsh tou kinitou kai na to antimetopisei me ton propon tropo!twra poia omws ta paidia orimazoun poly pio grigora (den einai panta kalo ayto) kai etsi poly pio grigora exoun thn anagkh enos kinitou thlefonou!

Θα συμφωνήσω απόλυτα φίλε μου. Τα είπες πολύ καλά και επίσης θέλω να προσθέσω μερικά ακόμα.

Καταρχήν θα πρέπει να κοιτάξουμε την εξέλιξη της ανθρωπότητας από την αρχή. Ξεκίνασαμε να ζούμε σε σπηλιές και σιγά σιγά εξελιχθήκαμε σε αυτό που ήμαστε σήμερα.

Κάθε γεννιά στα σχολεία έχει να μάθει ακόμα περισσότερα από τους προγόνους του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Τα ίδια λέγανε και οι γονείς μας οτι στην ηλικίας μας ΔΕΝ είχαν τηλεόραση και ραδιόφωνο. Τι πάει να πει αυτό οτι δεν θα πρέπει να έχουμε τηλεόραση και εμείς; Τι να μείνουμε απομονωμένοι από την τεχνολογία.

Λογικό είναι να βλέπουμε και τα κινητά που χρησιμοποιηούν οι πιτσιρικάδες σήμερα με κακό μάτι επειδή δεν τα είχαμε εμείς μικροί.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ. Εμείς οι μεγαλύτεροι δεν τα είχαμε τα κινητά στο δημοτικό ή το γυμνάσιο όχι επειδή δεν μας τα αγοράζανε οι γονείς μας αλλά ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ. Ελπίζω να μπορείτε να το καταλάβαιτε αυτό.

Εγώ είμαι υπέρ το κινητών στα παιδιά επειδή μαθαίνουν την τεχνολογία καλύτερα, και να οι γονείς τους τους αγοράσουν και smartphone ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, γιατι θα άργότερα ίσως να γίνουν ακόμα καλύτεροι στην πληροφορική, γιατι θα μπορούνε να πληρώνουνε τους λογαριασμούς τους onine και να μην στήνονται στις ουρές όπως οι γονείς τους και να προκαλούνε κυκλωφορικά κομφούζια κτλ, γιατι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες με την τεχνολογία. Γιατι σήμερα και αυριο ότι δουλειά και να κάνεις θα πρέπει να έίσαι μπασμένος στην τεχνολογία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τώρα αυτό με την ραδιενέργεια των κινητώ στα παιδίά, ίσως να συμφωνήσω οτι είναι ποιο επιρεπείς από τους μεγαλύτερους, αλλά αναλοφίστηκε κανένας από αυτούς τους π@π@ρες που γράφουν όλα αυτά τα άθρα η σχέση του πιτσιρικά με το κινητό σε σύγκριση με τον μεγλύτερο.

Εγώ λόγο δουλειά μιλάω σχεδόν 30-40 ώρες τον μήνα χαλαρά (με bluetooth) αλλά ο πιτσιρικάς ίσως να μην μιλήσει πάνω από 5 λεπτά το μήνα άρα καμια ραδιενέργεια στον εγγέφαλο. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ένα κινητό σήμερα είναι organizer, έχει παιχνίδια, κρατάει σημειώσεις, τραβάει φωτογραφίες και βίντεο, παίζει mp3, ακούς ραδιόφωνο κτλ. Και εμένα στην εποχή μου πολύ είχαν κασετόφωνα και ραδιόφωνα ποια η διαφορά;

Μου φαίνεται όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι τις περισσότερες φορές μιλάνε αέρα για εντυπωσιασμό χωρίς να έχουν κάνει κάποια έρευνα ουσίας.

Και να σας πω κάτι αυτό ο πιστιρικάς που κατηγορούμε, αργότερα που θα οδηγεί ίσως να καταξιωθεί να βάλει και ένα bluetooth ακουστικό. Γιατι 99/100 "ώριμους" που βλέπω να οδηγούν, το ένα χέρι στο λεβιέ, το άλλο στο κινητό και το τιμόνι ελευθερο.

Η κοινωνία για να αλλάξει από τις σημερικνές χωλέρες, χρειάζεται άτομα ενημερωμένα στα ΠΑΝΤΑ και λόγο του όγκου της πληροφορίας πρέπει να ξεκινόύν από μικροί. Δεν λέω οτι τα κινητά θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι αλλιώς χαθήκαμε...

Το ανηψάκι μου στα 2 του χρόνια ήξερε να βγάζει τα CD από το στερεοφωνικό και να τα βάζει στο Laptop μου και να παίζει μουσική. Σήμερα είναι 5 ετών και ξέρει να χειρίζεται το P900 μου σχετικά καλά. Δεν κάνω πλάκα.

Οχι δεν παίρνει τηλέφωνα, αλλά το σκαλίζει μια χαρά, ζωγραφίζει στο jotter, παίζει κανα παιχνίδι κτλ. Από πιτσιρικά όμως η μάνα του ΄τον "κακομάθαινε" και του αγόραζε παιχνιδάκια που ακονίζανε το μυαλο αντί να του φτιάξει μια μπάλα από κουρελούδες για να την κλοτσάει......

Less is more...

Σε κάποια σημεία σύμφωνο μαζί σου T-mobile

Αλλά

Τι πάει να πει αυτό οτι δεν θα πρέπει να έχουμε τηλεόραση και εμείς; Τι να μείνουμε απομονωμένοι από την τεχνολογία.

Όχι, δεν εννοούμε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς κανένας δεν ξέρει τι προκαλεί το κινητό στο άνθρωπο, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε . Για αυτό θα ήταν καλλίτερο για όλους μας να το χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο και να αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε όσο τον δυνατόν αργότερα.

Εγώ είμαι υπέρ το κινητών στα παιδιά επειδή μαθαίνουν την τεχνολογία καλύτερα, και να οι γονείς τους τους αγοράσουν και smartphone ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, γιατι θα άργότερα ίσως να γίνουν ακόμα καλύτεροι στην πληροφορική, γιατι θα μπορούνε να πληρώνουνε τους λογαριασμούς τους onine και να μην στήνονται στις ουρές όπως οι γονείς τους και να προκαλούνε κυκλωφορικά κομφούζια κτλ, γιατι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες με την τεχνολογία. Γιατι σήμερα και αυριο ότι δουλειά και να κάνεις θα πρέπει να έίσαι μπασμένος στην τεχνολογία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αν ένα παιδί θα έχει από μικρό smart phone δεν σημαίνει ότι ξέρει καλλίτερα την τεχνολογία .Υπάρχουν πόλοι τρόποι κανείς να μάθει την τεχνολογία και σίγουρα η αγορά ενός smartphone δεν ειναι ο καλλίτερος τρόπος για να μάθεις την τεχνολογία

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lemanis (17 Ιούλ. 2004 , 12:31)

με συγχωρείς παλικάρι μου αλλά δεν αντέχω, θα ρωτήσω:

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΕΚΔΡΟΜΗ???

αφού πηγαίνετε και παίζετε με τα κινητά, δεν θα μπορούσατε να κάτσετε και σπίτι να το κάνετε???

δεν θα το παίξω μεγάλος και σοφός, αλλά νομίζω ότι μια εκδρομή η μια έξοδος σε αυτή την ηλικία είναι η καλύτερη ευκαιρία για να κάνεις παρέα, να κάνεις πλάκα, να φλερτάρεις, να πιεις ένα καφέ, πράγματα δηλαδή που φέρνουν τους ανθρώπους ΚΟΝΤΑ.

για το θέμα τώρα, έχει ψιλοχαθεί η μπάλα νομίζω με τα κινητά σε μικρές ηλικίες. Δεν αναφέρομαι σε θέματα υγείας, καθώς τα κινητά είναι σχετικά πρόσφατο προϊόν ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ξέρεις όμως τι είναι να προσπαθείς να διδάξεις παιδιά 10-15 ετών και την ώρα που δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου να χτυπάνε τα κινητά τους και να είσαι υποχρεωμένος πριν το μάθημα να παρακαλέσεις να κλείσουν τα κινητά??? Ξέρεις τι είναι παιδιά αυτής της ηλικίας να "την λένε" το ένα στο άλλο με άσχημο τρόπο γιατί έχουν ΑΚΡΙΒΌΤΕΡΟ κινητό??? Εγώ το λέω παρακμή. Παρακμή των γονέων τους. Που δεν κατάφεραν να βρουν χρόνο και διάθεση να δώσουν άλλα ερεθίσματα στα παιδιά τους, να τα ωθήσουν σε πιο δημιουργικές ασχολίες. Και ναι, είναι καλό ένα πιτσιρίκι να είναι μέσα στην τεχνολογία. Πολύ θα χαρώ με ένα παιδί 13 χρονών που γράφει κώδικα σε VisualC... Kαι επαναλαμβάνω: το κινητό σε τέτοιες ηλικίες δεν είναι πρόοδος. Είναι αξεσουάρ μόδας, προβολής και μέσο αποξένωσης... Μακάρι σαν γονιός να μην αποτύχω έτσι στα δικά μου παιδιά :(

Σπύρος

Ισως το καλύτερο επιχείρημα που έχω διαβάσει... ;)

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος T-mobile (24 Ιούλ. 2004 , 07:47)

Για εμένα υπάρχουν δύο ειδών μηνυμάτων. 1) Αυτά που είναι πραγματική επικοινωνία και θέλεις να πεις κάτι με δύο λέξεις σε κάποιον. 2) Αυτά που χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από τους τσαμπατζίδες που σε αναγκάζουν να απαντήσεις ή να ακολουθήσει ένας φάβλος κύκλος πάρε δώσε για να πεις κάτι που θα έλεγες με ένα λεπτό τηλεφωνικής ομιλίας και πολύ μικρότερο κόστος.

Δυστυχώς έχω παρατηρήσει οτι οι περισσότεροι σήμερα ανήκουν στην δευτερη κατηγορία οι οποίοι θα κάνουν και τις αναπάντητες τους και θα σου τα κάνουν τσουρέκια.

Οι προσφορές των μηνυμάτων αυτώς θα απευθυνθουν σε αυτά τα άτομα, οι οποίοι θα κάνουν την ζωή τών άλλων ακόμα ποιο δύσκολη και θα ανεβάσουν την κίνηση....

Δηλαδή η Voda βγάζει προσφορά 1000 μηνύματα να καταναλωθούν σε ένα μήνά; Μας δουλευουν; Ποιος θα στείλει 33 μηνύματα την ημέρα; Και εννοώ μηνύματα ουσίας και όχι να σπάζουν @ρχίδ**

Πάντως για το αρχικό ερώτημα αν η στάση των εταιρειών είναι προκλητική απένατι στα συμβόλαια θα πω πως ΟΧΙ ίσα ίσα το αντίθετο όπου οι χρεώσεις ομιλίας στην καρτοκινητή είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ!!!

Και απλός δελεάζουν τον κόσμος με την φθηνή χρέωση των μηνυμάτων ώστε να τα αγοράζουν και να τους τα πάρουν αργότερα και από τις χρεώσεις φωνής.

Tha symfonhsw mazi sou oti oi prosfores autes apeuthinontai kata kyrio logo stous spasar@id@es. Alla thelw na sou pw oti oi xrewseis sta symvolaia einai xeiroteres apo ta kartokinhta an skefteis oti se exoun demeno. Epishs apo tus syndromhtes symvolaiou tha ta paroun pali (siga mhn milhsei kaneis apo to kartokinhto tou)

Το παρακάτω αρθρο υπαρχει στο site της ΕΡΤ.

''Προσοχή! Το κινητό σας μπορεί να λειτουργήσει και ως αλεξικέραυνο. Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι κάτοχοι κινητών θα πρέπει να μένετε μακριά από καταιγίδες, διότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του κινητού είναι έξοχοι αγωγοί του ηλεκτρισμού. Η είδηση που ακολουθεί φανερώνει του λόγου το αληθές. Κεραυνός που προκλήθηκε από κινητό τραυμάτισε 15 παραθεριστές, πάνω στο Σινικό Τείχος. Το συμβάν σημειώθηκε σε ένα τμήμα του τείχους στο Τζουγιονγκουάν, σε απόσταση 50 χλμ από το Πεκίνο, όταν το κινητό που χρησιμοποιούσε ένας τουρίστας, λειτούργησε ως αλεξικέραυνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Κινεζική Ημερησία. Οι δεκατέσσερις Κινέζοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπως και ο Σλοβένος, που νοσηλεύεται στο σινο-ιαπωνικό νοσοκομείο της Φιλίας. Οι υπηρεσίες Ασφαλείας κάλεσαν τους χρήστες κινητών να μην τηλεφωνούν κατά τη διάρκεια βροχής.

Απαγορεύεται το κινητό

Ο καθηγητής ατμοσφαιρικών μελετών στο Παν/μιο του Πεκίνου, Λιού ΣουΧούα προειδοποίησε να μην χρησιμοποιούνται κινητά τηλέφωνα κοντά σε μηχανήματα με γκάζι κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

Μετά το συμβάν αυτό, οι αρχές του Τζουγιονγκουάν αμέσως έσπευσαν να αναρτήσουν πινακίδες, με τις οποίες ζητούν από τους παραθεριστές να κλείνουν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια καταιγίδας. ''

Εγγραφείτε στο κανάλι μου για χρήσιμες συμβουλές για γυμναστική, fitness, διατροφή και εύκολες απολαυστικές και υγιεινές συνταγές!

http://www.youtube.com/irinifitness

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned