Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν θα είναι απλά μεγαλύτερες...

Όλα θα είναι τόσο, μα τόσο καλύτερα!

Στα πλαίσια του πτυχίου μου είχα ασχοληθεί με το θέμα και έμαθα αρκετά για αυτές που αγνοούσα...!

Ελεγαν για 100Μbps και οταν εμεις παιζουμε με 8αρες αυτη θα ειναι σουπερ.

Γιατι οταν ο οτε προσφερει 48Mbps δεν ειναι τοσο αυτο ειναι γνωστο αλλα με οπτικες ινες οσο πληρωνεις τοσο θα περνεις.:up:

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισης πρεπει να πουμε πως σε ενα δυκτιο οπτικων ινων οι απωλειες ειναι κατα πολυ μικροτερες απο οτι στο χαλκοκαλωδιο,δηλαδη οταν θα πληρωνω μια γραμμη για 100 Mbps θα εχω καθαρη ταχυτητα 100Mbps. Τωρα στην Ελλαδα για αρχη σκεφτονται μαλλον να φτανει η οπτικη ινα μεχρι το καφαο και απο εκει και περα μεχρι το σπιτι σου θα συνδεεσαι με χαλκοκαλωδιο.:)
Γιάννης::google:

Επισης πρεπει να πουμε πως σε ενα δυκτιο οπτικων ινων οι απωλειες ειναι κατα πολυ μικροτερες απο οτι στο χαλκοκαλωδιο,δηλαδη οταν θα πληρωνω μια γραμμη για 100 Mbps θα εχω καθαρη ταχυτητα 100Mbps. Τωρα στην Ελλαδα για αρχη σκεφτονται μαλλον να φτανει η οπτικη ινα μεχρι το καφαο και απο εκει και περα μεχρι το σπιτι σου θα συνδεεσαι με χαλκοκαλωδιο.:)

Γιάννη, θα είναι έτσι, αλλά σκέψου πόσο λιγότερο θα χάνεις..!;)

Προσωπικά αγοράζω από τον ΟΤΕ 2Mpbs. Και έχω 1.7mbps στην καλύτερη..! Σκέψου αυτό να γινει 1.9mbps. Και σκέψου σε μεγαλύτερες ταχύτητες πόσο θα είναι το κέρδος.

Είναι σίγουρα πάρα πολύ καλό.. Αλλά θέλει δουλεία και λεφτά για να γίνει. Γιατί πρέπει να αλλάξουμε μετά πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν το ρεύμα σήμερα, να προσαρμοστούν στο φως.;)

Και βέβαια, οι απώλειες που έχουμε τώρα υπό την μορφή θερμότητας από την αντίσταση δεν θα υπάρχουν στις οπτικές ίνες. Θα υπάρχει ένα μικρό μέρος της ενέργειας που θα χαθεί, αλλά είναι πάρα πολύ μικρό.:rolleyes:

Είναι σίγουρα θετικές οι προοπτικές αλλά έχουμε μέλλον. Οι οπτικές ίνες είναι πολύ ευαίσθητες και δύσκολες στην διαχείριση. Ένα τέντωμα και πάει. Και η επισκευή είναι μεγάλη ιστορία. Μεγάλο το κόστος εγκατάστασης (θα μειωθεί βέβαια κάπως αν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο) και το κόστος του εξοπλισμού φυσικά. Η διαφορά στην απόδοση ενδιαφέρει όσους πραγματικά την χρειάζονται (και ειναι διατεθειμένοι να την πληρώσουν). Αυτοί όμως ήδη πληρώνουν ευθείες data και έχουν εξασφαλισμένο bandwidth.

Σε χώρες όπως η Σουηδία (που τα καλώδια δεν κρέμονται από τα μπαλκόνια, ούτε σκάβοντας ένα συνεργείο ΔΕΚΟ καταστρέφει τα δίκτυα των άλλων) είναι αλλιώς.

Read The F...ing Manual First

Γιάννη, θα είναι έτσι, αλλά σκέψου πόσο λιγότερο θα χάνεις..!;)

Προσωπικά αγοράζω από τον ΟΤΕ 2Mpbs. Και έχω 1.7mbps στην καλύτερη..! Σκέψου αυτό να γινει 1.9mbps. Και σκέψου σε μεγαλύτερες ταχύτητες πόσο θα είναι το κέρδος.

rolleyes:

Συμφωνω Αλεξανδρε,αλλα το κακο συμφωνα με τα σχεδια του οτε ειναι οτι το FTH

θα αργησουμε να το δουμε γιατι οπως λεω και παραπανω η ινα θα φτανει μεχρι το καφαο της γειτονιας σου και απο εκει και περα το χαλκοκαλωδιο θα παιρνει σειρα μεχρι τη μπριζα στο σπιτι σου.Σκεψου μονο οτι ο ΟΤΕ θελει να προωθησει το VDSL

το οποιο και δουλευει με τα χαλκοκαλωδια και το οποιο θα προσφερει ταχυτητες θεωρητικα μεχρι 100Mbps,πραγμα που σημαινει απωλειες και παλι απωλειες.Αποψη μου ειναι οτι μαλλον θα αργησουμε να δουμε τις καθαρες γραμμες των οπτικων ινων μεχρι το σπιτι.:)

Γιάννης::google:

Συμφωνω Αλεξανδρε,αλλα το κακο συμφωνα με τα σχεδια του οτε ειναι οτι το FTH

θα αργησουμε να το δουμε γιατι οπως λεω και παραπανω η ινα θα φτανει μεχρι το καφαο της γειτονιας σου και απο εκει και περα το χαλκοκαλωδιο θα παιρνει σειρα μεχρι τη μπριζα στο σπιτι σου.Σκεψου μονο οτι ο ΟΤΕ θελει να προωθησει το VDSL

το οποιο και δουλευει με τα χαλκοκαλωδια και το οποιο θα προσφερει ταχυτητες θεωρητικα μεχρι 100Mbps,πραγμα που σημαινει απωλειες και παλι απωλειες.Αποψη μου ειναι οτι μαλλον θα αργησουμε να δουμε τις καθαρες γραμμες των οπτικων ινων μεχρι το σπιτι.:)

Σίγουρα θα αργήσουμε.. Υπάρχει μια μεγάλη και έκδηλη αδράνεια για τέτοιου είδους αναβαθμίσεις. Απαιτεί και μεγάλο κόστος για την τοποθέτηση, για την συντήρηση, για την επιδιόρθωση. Επίσης και εκ νέου εξοπλισμός για να γίνει η μετάβαση.. Αλλά μακάρι να το δούμε...:rolleyes:

άτιμη κατανάλωση μπαταρίας; :p

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

για βιντεοκληση κυριως αλλα εχω παντα μαζι μου και τον φορτιστη αυτοκινητου αλλιως δυσκολα τα πραγματα
[sIGPIC][/sIGPIC]

άτιμη κατανάλωση μπαταρίας; :p

Όχι, απλά σχεδόν ποτέ δεν μπαίνω από το κινητό στο ίντερνετ και τις ελάχιστες φορές που το κάνω φροντίζω να είναι μέσω wifi.

Επίσης δεν μου αρέσουν για πολλούς λόγους οι βιντεοκλήσεις... :)

γεια σας... ηθελα να μαθω αν γινετε να αλλαξω την καμερα σε ενα κινητο τηλ. απο 3.2 ΜΡ π.χ σε με αλλη των 5ΜΡ... αν κανει η καμερα και το φλεξ λογικα θα εχει προβλημα το κινητο τη να κανει τα επιπλεον πιξελ οποτε αν γινετε να μονταρεις το κινητο ετσι ωστε να μην υπαρχει προβλημα.... ευχαριστω

Για γρήγορο ίντερνετ εγώ προσωπικά..Αν και Νίκαια,πιάνουμε και Edge.

Βιντεοκλήσεις κάνω πολύυυ σπάνια.

My life was unending,unchanging midnight.

It must,by necessity,always be midnight for me.

So how was it possible that the sun was rising now,

in the middle of my midnight?

Αν δεν υποστηρίζεται στο firmware δεν αλλάζει, το πιθανότερο είναι να μην αναγνωρίζεται καν.

Για αρχή πες μας τι κινητό είναι τι κάμερα φοράει και από ποιό κινητό θες να του βάλεις τα 5mp

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Πολύ δύσκολο μου φαίνεται.Πρέπει να χωρέσει και σαν hardware και να την αναγνωρίσει το software της συσκευής.Δεν νομίζω να γίνεται σε κανένα κινητό αυτό

Κατ αρχήν για απλές τηλεφωνικές κλήσεις,και μετά για internet και videocalls,έχω το κινητό μόνιμα καρφωμένο σε 3G κάτι τι οποίο προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα κλήσεων σε σχέση με το 2G.

Κατ αρχήν για απλές τηλεφωνικές κλήσεις,και μετά για internet και videocalls,έχω το κινητό μόνιμα καρφωμένο σε 3G κάτι τι οποίο προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα κλήσεων σε σχέση με το 2G.

Για απλές τηλεφωνικές κλήσεις αυτό που κάνεις πιστεύω ότι είναι λάθος. Η απλή κλήση λειτουργεί μόνο σε 2G. Όπως και η βιντεοκλήση λειτουργεί μόνο σε 3G και όχι 3,5G. Στις περισσότερες περιοχές που δοκίμασα το 2G σήμα είναι πιο ισχυρό από το 3G. Φυσικά με 2G έχεις και καλύτερη αυτονομία από την στιγμή που έχεις καλύτερο σήμα.

Για απλές τηλεφωνικές κλήσεις αυτό που κάνεις πιστεύω ότι είναι λάθος. Η απλή κλήση λειτουργεί μόνο σε 2G. Όπως και η βιντεοκλήση λειτουργεί μόνο σε 3G και όχι 3,5G. Στις περισσότερες περιοχές που δοκίμασα το 2G σήμα είναι πιο ισχυρό από το 3G. Φυσικά με 2G έχεις και καλύτερη αυτονομία από την στιγμή που έχεις καλύτερο σήμα.

Μπορείς να κάνεις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω 3G,στις περιοχές που κινούμαι έχω πολύ καλό σήμα 3G γι αυτό και το έχω μόνιμα σε 3G,γλιτώνεις το congestion που εμφανίζουν τα cells του 2G σε ώρες αιχμής και η ποιότητα είναι σαφώς καλύτερη.Επίσης δεν κάνει συνεχή handovers 2G-3G οπότε η κατανάλωση είναι πάνω κάτω η ίδια.

Απ' οτι ηξερα παλια μπορω να στειλω mms απο το κινητο βαζοντας ως παραληπτη καποια διευθυνση email.

Μπορω να κανω και το αντιθετο? Να στειλω δηλαδη mms απο email η καποια σελιδα δωρεαν?

το ebuddy νομιζω πως δουλευει και απο wlan.

εγω χρησιμοποιω το Nimbuzz που υποστηριζει και skype και videoκλησεις msn.

οι χρεωσεις μεσω gprs ποσω μικρες ειναι?

δηλαδη αν το αφηνω ανοιχτο για περιστασιακα μηνυματα που μου ερχονται? ποσα MB την ωρα περιπου?(ενταξει σχετικη ερωτηση αλλα περιπου!)

εβαλα προσφατα το i20 της cosmote. to messenger myview θα χρησιμοποιει το MBytes του προγραμματος η θα εχει διαφορετικες χρεωσεις wap?

• 2 weeks later...

Τίς προάλλες δέχτηκα κλήση από το νούμερο +3061888. δεν το σήκωσα γιατί φοβήθηκα μην χρεωθώ με παράξενη χρέωση.

Έχω κινητό wind. μπορεί να μου πει κάποιος τι νούμερο ήταν αυτό? από που προέρχεται?

Eιμαι αρκετα ασχετος απο κινητη. Ποια λυση ειναι η πιο προτεινομενη και λειτουργική / ευχρηστη για πάνω απο ενα νουμερα στην ιδια συσκευή ? Πχ αν υπαρχει κληση ή sms σε καποιο απο τα νουμερα (μαλλον για δυο νουμερα το πολυ λεμε) να προβαλεται αμεσα (ενεργοποιειται αυτοματα?) και να μην χρειαζεται να κανεις ελεγχο απενεργοποιωντας το ενα νουμερο και ενεργοποιωντας το αλλο για να δεις αν ειχες κλήση ή sms.

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned