Jump to content

Νεο κινητο με εμφαση στην καμερα και το clean λειτουργικο

OSFP7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε.

300-350ε και μπορω να φτασω τα 400ε αν κατι αξιζει πολυ

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε.

5.5"

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος;

Ελλαδα, με τοπικη εγγυηση και ας ειναι καταστηματος

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα)

Μαλλον οχι, το 3G μου αρκει αν εκει δε χρειαζεται η 800αρα λοιπον, οχι

5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc?

Δε χρειαζομαι τιποτα απο αυτα, αλλα θεωρειται ευπροσδεκτο bonus το radio και κατα δευτερο λογο το dual sim

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα;

οχι, παντα παιζω με αγγλικο menu anyway

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono.

Με ενδιαφερει αρκετα να ειναι AMOLED, ο ηχος ψιλοαδιαφορος

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια.

Καμερα > Ταχυτητα > Αυτονομια > Gaming

βασικα το gaming δε με ενδιαφερει καθολου, θελω ομως να ρολαρει καλα στα menu και καλη καμερα

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη.

Nexus 5X

Για να δωσω μια εμφαση, θελω κυριως πολυ καλη καμερα και καλο ρολαρισμα στο λειτουργικο (προς stock android δηλαδη) και μετα μου αρεσουν πολυ οι amoled οθονες.

Δυστυχως απο προσωπικο ψαξιμο εχω δει οτι τις καλυτερες καμερες τις εχουν τα samsung τα οποια εχουν και amoled αλλα εχουν και το touchwiz :(

Μετα σε amoled και κοντα σε stock android υπαρχουν τα OpO , αλλα εκει χανουμε στην καμερα αφενος, και αφετερου δε μπορω να βρω σε καλη τιμη ενα OpO 3t με εγγυηση πχ γιατι η εταιρεια το κατηργησε.

Να προσθεσω επισης οτι οταν λεω καλη καμερα, δε με ενδιαφερει η νεα μοδα με τις διπλες καμερες για ευρυγωνιους φακους, ασπρομαυρους αισθητηρες, bokeh και αλλες τετοιες ποζεριες, θελω απλα να τραβαει καλα στο Auto με HDR οσο γινεται και σε δυσκολοτερες συνθηκες για να μη κουβαλαω point n shoot, αυτο ειναι ολο, και εχω ψιλοκαλομαθει με το Nexus.

Αν θες amoled + 5,5 ιντσες οθονη + καμερα επιπεδου nexus τοτε ισως πρεπει να ανεβεις στα 450 ευρω και να δεις το s7 edge

Αν κανεις εκπτωση στην οθονη μπορεις να δεις το mi5s. Κατωτερη μεν η στοκ καμερα στις νυχτερινες απο το nexus (δες εδω δειγματα που εχω βγαλει Mi5s samples )αλλα εχει βγει port της google camera με το hdr+ που δουλευει στο mi5s κανονικα. Δεδομενου οτι φοραει τον ιδιο αισθητηρα με το pixel, πρεπει να κανει παπαδες με το λογισμικο της. Δουλευει ακομα και σε LOS/AOSP οποτε θα εχεις και το clean λειτουργικο σου.

Δυστυχως οταν εδωσα το κινητο δεν ειχε βγει το port οποτε δεν προλαβα να το δοκιμασω. Δες εδω τη συζητηση για το hdr+ στο mi5s

Τελος αν ειναι αδιαπραγματευτο η 5,5 ιντσων amoled οθονη και στοκ μαμα λειτουργικο δες το moto z https://www.skroutz.gr/s/9970342/Lenovo-Moto-Z-32GB.html . Νομιζω οτι δεν εχει 64bit libraries οποτε ενδεχεται να μην δουλευει στη μαμα rom η google camera. Ο λογος που δεν το προτεινα αμεσως ειναι οτι σε αυτονομια υποφερει αρκετα.

Edited by Antretng

Ποζεριές τα έξτρα χαρακτηριστικά στις κάμερες; Ποιος το λέει αυτό;

Στάλθηκε από την ταμπλέτα μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ι need a six month vacation, twice a year.

Ποζεριές τα έξτρα χαρακτηριστικά στις κάμερες; Ποιος το λέει αυτό;

Στάλθηκε από την ταμπλέτα μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

προσωπικη αποψη, μη θιγεσαι. Εννοω οτι δε με ενδιαφερουν τα πολλα πολλα μπλιμπλικια και ουτε ειμαι instagram-ακιας

θελω απλα να ειναι αρκετα καλη στο Auto ωστε να μη χρειαζεται να κουβαλαω point n shoot.

Βασικα κατι bokeh effect, b/w ή light trail που βρισκεις πχ στη χαβάη εχουν πολυ ενδιαφερον. Δεν ειναι μονο για instagram, μπορει να δωσουν τελειως αλλη οπτικη στη φωτογραφια σου. Βεβαια εγω σου προτεινα καθαρα με βαση οτι ζητησες. Δηλαδη μονο τη τελικη ποιοτητα και οχι τα modes.

Με αυτά που ζητάς είτε ανεβαίνεις στο budget και πας στο s7 που προτείνει και το παιδί πάνω, είτε κάνεις υποχωρήσεις σε οθόνη, είτε αγοράζεις από έξω.

Προσωπικά, ανάλογα Με το πόσα τελικά θα ξοδέψεις, νομίζω το huawei p9 και το LG g6 αξίζουν σε αυτά τα χρήματα. Αν βρεις και το mate 9 στην προσφορά των 400€, είσαι καλυμμένος απόλυτα νομίζω.

Από εκεί και πέρα κοιτάς από Κίνα το 1+3t

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Βασικα κατι bokeh effect, b/w ή light trail που βρισκεις πχ στη χαβάη εχουν πολυ ενδιαφερον. Δεν ειναι μονο για instagram, μπορει να δωσουν τελειως αλλη οπτικη στη φωτογραφια σου. Βεβαια εγω σου προτεινα καθαρα με βαση οτι ζητησες. Δηλαδη μονο τη τελικη ποιοτητα και οχι τα modes.

Απλα δε βλεπω τη φωτογραφια σαν τεχνη, θελω καλη φωτογραφικη απλα για αποθανατιση στιγμων, οποτε δε με νοιαζουν ολα αυτα αλλα πιο πολυ να μπορει να βγει καλο αποτελεσμα ακομα και σε μετριες συνθηκες και οχι ενα ματσο θορυβος.

Η προταση σου για το Mi5s ηταν πολυ καλη, ωστοσο φοβαμαι λιγο να μπλεξω με περασμα αλλων roms, bugs crashes κλπ. Παλιοτερα θα το εκανα, αλλα τωρα λογω δουλειας δεν εχω το χρονο να ψαχνομαι και πολυ online για να το κραταω σε καλο επιπεδο με νεοτερες εκδοσεις της rom, να λυνω τα bugs κλπ

Βασικα μπορεις να εισαι απλα σε global stable rom που εχει κανονικα updates και εισαι οκ. Αλλα καθε αλλο παρα στοκ android θα ειναι ετσι.

Υπ οψην το mi5s και 1+3t απο κινα δεν εχουν την B20.Αμα εχεις Wind ειδικα το 4G με το κυαλι θα το ψαχνεις.Με τις αλλες θα εισαι ενταξει.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Έχουμε θέμα

Θέλεις amoled και αυτά σχεδόν αποκλειστικά Samsung τα έχουν (της καλές έστω) ναι αλλά αν πας Samsung αντίο clean os και καλός ήρθες μπάχαλο και προβλήματα

Στοκ android, amoled και καλή κάμερα... Moto z http://www.skroutz.gr/s/9970342/Lenovo-Moto-Z-32GB.html

Βασικα ειναι το μονο που πληρει ολες τις προυποθεσεις, αν και πιστευω οτι στις νυχτερινες θα ειναι λιγο κατωτερο απο το nexus 5x που εχει ο φιλος. Αλλα ενδεχεται να δωσει χρηματα και για το modular για την μπαταρια αφου αυτη που εχει τωρα ειναι πολυ μικρη.

το moto Z force θα ηταν ιδανικο ισως ε? Γιατι δεν υπαρχει πουθενα....?

Γιατί το βγάλανε μόνο για την Αμερική... Δυστυχώς.

αν βρω τροπο να ξεπερασω το θεμα της μπαταριας, με κανενα moto mod πχ και επειδη ουτως η αλλως δεν ειμαι συνηθισμενος και σε κανενα τερας μπαταριας (nexus 5x), η φωτογραφικη του Moto Z που κινειται συγκριτικα με κινητα της κατηγοριας? (galaxy s7, huawei p10, nexus κλπ)

Ειδα οτι υπαρχει και το Moto Z play με καλυτερη μπαταρια, και 1080p amoled που δε με πειραζει, αλλα δυστυχως χειροτερο chipset και ram. Εχει ομως καλυτερη φωτογραφικη ή ειναι απλα παραπανω megapixel χωρις ουσια?

Οι play ειναι συνηθως οικονομικοτερες εκδοσεις. Δεν εχει amoled οθονη, εχει κατωτερο επεξεργαστη και κατωτερη καμερα.

Οσον αφορα το moto z θα λεγα οτι κινειται στα επιπεδα του mi5s (εννοω την μαμα καμερα). Σε μπαταρια να το περιμενεις λιγο κατωτερο απο το nexus (εννοω οταν ηταν καινουργια η μπαταρια του).

Οι play ειναι συνηθως οικονομικοτερες εκδοσεις. Δεν εχει amoled οθονη, εχει κατωτερο επεξεργαστη και κατωτερη καμερα.

στο gsmarena για amoled τη δινει...και λογω 1080p, 3510 μπαταρια παει πολυ καλα σε αυτονομια.

Και την καμερα τη δινει 16mp (vs 13) και με phase detection AF που δεν εχει το Ζ οποτε λεω μηπως ειναι καλυτερη.

Αλλα snap 625 και 3gb ram :/

Νομιζα οτι ηταν lcd, δεν ειχα προσεξει οτι ηταν amoled.

Η ποιοτητα της καμερας δεν παει με τα mp αλλα με τον αισθητηρα, φακο και ois. Ειναι καλη καμερουλα του moto z play αλλα περισσοτερο κοντα στα επιπεδα του honor 8 παρα του nexus 5x.

Συμφωνω οτι τα mp δεν παιζουν πολυ ρολο, απλα ειπα μηπως λογω phase detection AF ειναι και νεοτερος/καλυτερος ο αισθητηρας του Play.

Αποκει και περα, τα 3gb ram με προβληματιζουν στο play και οχι τοσο ο 625 cpu

Βασικα η καμερα θα επρεπε να σε απασχολει που το βαλεις πρωτο σε πρωτεραιοτητα. Οχι η ram ;) Σε καμερα θα πεσεις αρκετα σε σχεση με nexus.

Ειδα σημερα αυτο :

Google HDR+ ported to OP3

Αυτο πρακτικα σημαινει οτι μπορω να παρω ενα μεταχειρησμενο OP3 που ειναι ηδη σχεδον stock android και σφαιρατο γενικα και με amoled, και θα παρει εγγυημενα το Oreo, και να του περασω την camera app των nexus/pixel (χωρις να χρειαστει να αλλαζω roms κλπ, μονο ενα root) και να εκμεταλευτω το HDR+ για να βγαζω αψογες photo και σε μετριο/χαμηλο φωτισμο που ηταν η αδυναμια του κινητου?

Γιατι αν ειναι ετσι, παιζουμε μπαλα προς τα εκει...

Οχι ακριβως. Οντως δουλευει (το εχω βαλει και στο redmi note 4 snapdragon) αλλα ειναι optimized για τον αισθητηρα του pixel. Δηλαδη οι ταχυτητες κλειστρου που επιλεγει καθως και το noise reduction που κανει ειναι προσαρμοσμενα για τη καμερα του pixel. Οπότε μπορει μεν να βελτιωνει αλλα οχι οσο βελτίωνε στο nexus σου. Επιπλεον το pixel εχει και εξαιρετικο αισθητηρα.

Ειδα σημερα αυτο :

Google HDR+ ported to OP3

Αυτο πρακτικα σημαινει οτι μπορω να παρω ενα μεταχειρησμενο OP3 που ειναι ηδη σχεδον stock android και σφαιρατο γενικα και με amoled, και θα παρει εγγυημενα το Oreo, και να του περασω την camera app των nexus/pixel (χωρις να χρειαστει να αλλαζω roms κλπ, μονο ενα root) και να εκμεταλευτω το HDR+ για να βγαζω αψογες photo και σε μετριο/χαμηλο φωτισμο που ηταν η αδυναμια του κινητου?

Γιατι αν ειναι ετσι, παιζουμε μπαλα προς τα εκει...

την κατεβασα στο op3T και εχει τρομερη βελτιωση στις χαμηλου φωτισμου ληψεις σε σχεση με την "μαμα" εφαρμογη...