Bayern7 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Μου φαίνεται ότι μπερδεύεστε μερικοί. Ο όρος bokeh effect προϋπήρχε από αυτή την artificial (κατά κύριο λόγο) ταρζανιά που βλέπουμε στα τελευταία κινητά. Και είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούν να προσομοιώσουν οι κινητοκάμερες μέσω software κυρίως. Και έχει σχέση με το διάφραγμα. Όσο μεγαλύτερο το διάφραγμα (aperture) τόσο μεγαλύτερο το θόλωμα. Φυσικά εξαρτάται και από την εστιακή απόσταση. Και φυσικά υπακούει στους νόμους της φυσικής. Κάτι που δεν κάνουν οι φωτογραφίες των κινητών εφαρμόζοντας το τεχνητό θόλωμα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Θα γράψετε κι άλλα χαριτωμένα!? Πάμε ένα-ένα... bokeh: είναι η ποιότητα του θολώματος στα ανεστιάστα. Οτιδήποτε εκτός εστίασης είναι bokeh, και το χωρίζουμε σε καλό/ωραίο ή κακό/άσχημο... πάμε τώρα στη φωτό με το λέλουδο (λεγέται συγκρίσεις καμερών το topic όποτε σταματήστε να πετάγεστε δεν με νοιάζει το ένα και δεν με νοιάζει το άλλο, τουλάχιστον να μάθουν 5 πράγματα κάποιοι): Είναι πάρα πολύ δύσκολο από μια 2D φωτό να καταλάβεις το βάθος και την απόσταση τόσο κοντινών αντικειμένων, πόσο μάλλον όταν είναι en face... Φαίνεται να είναι φυσικά τα out of focus σημεία... Εστίαση στα πέταλα με τις σταγόνες, που είναι στην ίδια ευθεία με το φύλλο δεξιά, που είναι στην ίδια ευθεία με το φύλλο πάνω αριστερά, που είναι στην ίδια ευθεία με το μπουμπούκι κάτω... Τα πέταλα αριστερά χωρίς τις σταγόνες είναι πιο κοντά σε μας (το λέλουδο έχει κλίση προς τα δεξιά και άρα τα πέταλα αυτά είναι πιο ψηλά από τα πέταλα με τις σταγόνες) και άρα σωστά out of focus. Αν είναι software blur, είναι πολύ πετυχημένο... Επίσης μπορείς πολύ εύκολα να δεις καλό bokeh από κινητό... πχ η φωτό μου με τη μέλισσα λίγο πίσω ή ή ή ή είναι θέμα εστιακής απόστασης και απόστασης του background. μην μιλήσουμε για συσκευές με μεγαλύτερους αισθητήρες όπως το 808 και το 1020... είναι πολύ ενδιαφερούσα η συνέχιση της συζήτησης πάνω στο θέμα, όποτε παρακαλώ να συνεχιστεί... :thanks: :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Μάλλον άλλη φωτογραφία κοιτάς γιατί πραγματικά δεν έχει κάψει τίποτα, μάλλον τρολαρεις εδώ φαίνονται στο τέρμα ζουμ οι άνθρωποι μέσα στο supermarket Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk δεν εχει καψει τιποτα ειπες? οριστε το crop pe23 by foxy4270, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fredometrios Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 παιδες επειδη αυτον τον καιρο λογω δουλειας δεν πολυμπαινω τωρα ειδα τον χαμο που εγινε γυρω απο την φωτογραφια. Κοιταξτε ενα απλο ταπ εκανα εκει που οντως ειναι Infocus.Το λουλουδι ειναι γυρισμενο προς τα εμενα στην ουσια και εγω ημουν προς τα δεξια του και κοντα του δεξια οποτε γιαυτο εγινε φοκους εκει αν δειτε και το κλαδακι διπλα που ειναι ακριβως στο ιδιο μηκος.το αριστερα του μερος ειναι πιο κοντα στην καμερα και γιαυτο εγινε out focus δεν ειναι στο ιδιο μηκος με τα αλλα.Τωρα bokeh σαν τον prime 1.8 Που εχω στην A65 δεν προκειτε να βγει απο το κινητο. Πχ αλλο ενα με v30 εδω ευκολο μιας και το backround ειναι μακρυα. IMG_20180310_180711 by kkk1881, on Flickr Και ενα με 1020 WP_20150913_12_41_08_Raw by kkk1881, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Θα γράψετε κι άλλα χαριτωμένα!? Πάμε ένα-ένα... bokeh: είναι η ποιότητα του θολώματος στα ανεστιάστα. Οτιδήποτε εκτός εστίασης είναι bokeh, και το χωρίζουμε σε καλό/ωραίο ή κακό/άσχημο... πάμε τώρα στη φωτό με το λέλουδο (λεγέται συγκρίσεις καμερών το topic όποτε σταματήστε να πετάγεστε δεν με νοιάζει το ένα και δεν με νοιάζει το άλλο, τουλάχιστον να μάθουν 5 πράγματα κάποιοι): Είναι πάρα πολύ δύσκολο από μια 2D φωτό να καταλάβεις το βάθος και την απόσταση τόσο κοντινών αντικειμένων, πόσο μάλλον όταν είναι en face... Φαίνεται να είναι φυσικά τα out of focus σημεία... Εστίαση στα πέταλα με τις σταγόνες, που είναι στην ίδια ευθεία με το φύλλο δεξιά, που είναι στην ίδια ευθεία με το φύλλο πάνω αριστερά, που είναι στην ίδια ευθεία με το μπουμπούκι κάτω... Τα πέταλα αριστερά χωρίς τις σταγόνες είναι πιο κοντά σε μας (το λέλουδο έχει κλίση προς τα δεξιά και άρα τα πέταλα αυτά είναι πιο ψηλά από τα πέταλα με τις σταγόνες) και άρα σωστά out of focus. Αν είναι software blur, είναι πολύ πετυχημένο... είναι πολύ ενδιαφερούσα η συνέχιση της συζήτησης πάνω στο θέμα, όποτε παρακαλώ να συνεχιστεί... :thanks: Σίγουρα είναι δύσκολο να καταλάβεις με ακρίβεια το βάθος. Όμως το φύλλο πάνω αριστερά είναι ξεκάθαρα πίσω από το μπουμπούκι με τις σταγόνες και το δεξί φύλλο. Ο μίσχος του αριστερού φύλλου έχει κλίση προς τα πάνω και λίγο πίσω, ενώ ο μίσχος του δεξιού έχει κλίση μπροστά, οπότε είναι αδύνατον να είναι στο ίδιο επίπεδο. Μάλιστα το πίσω μέρος του μπουμπουκιού υπερκαλύπτει και το αριστερό φύλλο. [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xostel77 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Κουβέντα γίνεται αλίμονο. Έχω δει κι εγώ συγκριτικά μεταξύ U11 και S8, και αυτό που κάνει διάφορα είναι κυρίως το πολύ επιθετικό NR της Samsung. Το U11 μου άρεσε πολύ στην απόδοση προσώπων. Από εκεί και πέρα, πάντα κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις. Για να μιλάμε όμως για σύγκριση, πρέπει να τα έχεις δίπλα δίπλα. Αν δε δω λοιπόν 950 vs S8 σε Flickr ή κάπου τέλος πάντων με πλήρη ανάλυση, δε μπορώ να συμπεράνω ότι το 950 είναι καλύτερο. Συν αυτού, ξέρω καλά ότι και το soft ware της Ms στον τομέα έχει αρκετά θέματα. Τέλος, για εμένα δεν υπάρχει το τέλειο, υπάρχει αυτό που σου κάνει. Προσωπικά για παράδειγμα επέλεξα το S7 (και μετά θα συνεχίσω με s9-10) γιατί έχοντας παιδάκι παίρνω πολύ καλές λήψεις λόγω του μηδενικού shutter lag. Έτσι παρά τα οποία αρνητικά στοιχεία, overall για μένα το S7 είχε καλύτερη κάμερα από της ίδιας εποχής το 950, γιατί το τελευταίο στο Auto έδινε ορισμένες φορές τραγικά αποτελέσματα (σχεδόν πάντα λάθος white balance). Στάλθηκε από το S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εχω κανει εγω ενα 950 xl vs note 8 λιγο πρόχειρο αλλα βγαίνουν καποια συμπεράσματα... Το 950 xl το εχω δοκιμάσει με πολλα νεα τηλέφωνα και αν εξαιρέσουμε το οτι καμια φορα χάνει το wb, ειναι παντα καλύτερο. Σε ημερήσιες δεν το φτάνει κανένα τηλεφωνο και σε βραδυνές ειναι εξαιρετικό αν ξερεις να το κανεις να εστιάσει. Εχω βγάλει πραγματικά πολλες φωτογραφίες με αυτο το τηλεφωνο (το εχω πάρει 3 φορές:lol:) και το 99% ηταν υπέροχες. Πρώτα 950 xl μετά Note 8 WP_20171115_13_00_06_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr 20171115_130909 by Nikos Manousakis, on Flickr WP_20171115_13_00_34_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr 20171115_130945 by Nikos Manousakis, on Flickr WP_20171115_13_00_21_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr 20171115_130931 by Nikos Manousakis, on Flickr WP_20171115_13_03_00_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr 20171115_131200 by Nikos Manousakis, on Flickr Μανουσάκης Νίκος Xiaomi Mi 9T Pro http://www.monsterfish-greekfans.gr/forum http://www.facebook.com/nikos.manousakismariastavroulaki?ref=tn_tnmn http://www.youtube.com/user/xostel77?feature=mhee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 δεν εχει καψει τιποτα ειπες? οριστε το crop pe23 by foxy4270, on Flickr κακη διαχειριση φωτεινων πηγων...εκαψε πισω τα παντα. Δειγμα μικρου dynamic range κλασσικα δημιουργεις κλιμα επειδη κατι δεν το γουσταρεις, αντι να εισαι αντικειμενικος..Εκτος απο την κολωνα, τα φωτα φαινονται καμμενα, που φωτα ειναι, δε γινεται να βλεπεις το εσωτερικο της λαμπας σε τετοιο πλανο. Τελικα εκαψε τα παντα ή μονο ενα μερος του πλανου που ηταν τερμα φωτισμενο? μονο σου δειχνεις τις αντιφασεις σου.. Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
droper_05 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 παιδες επειδη αυτον τον καιρο λογω δουλειας δεν πολυμπαινω τωρα ειδα τον χαμο που εγινε γυρω απο την φωτογραφια. Κοιταξτε ενα απλο ταπ εκανα εκει που οντως ειναι Infocus.Το λουλουδι ειναι γυρισμενο προς τα εμενα στην ουσια και εγω ημουν προς τα δεξια του και κοντα του δεξια οποτε γιαυτο εγινε φοκους εκει αν δειτε και το κλαδακι διπλα που ειναι ακριβως στο ιδιο μηκος.το αριστερα του μερος ειναι πιο κοντα στην καμερα και γιαυτο εγινε out focus δεν ειναι στο ιδιο μηκος με τα αλλα.Τωρα bokeh σαν τον prime 1.8 Που εχω στην A65 δεν προκειτε να βγει απο το κινητο. Πχ αλλο ενα με v30 εδω ευκολο μιας και το backround ειναι μακρυα. IMG_20180310_180711 by kkk1881, on Flickr Και ενα με 1020 WP_20150913_12_41_08_Raw by kkk1881, on Flickr A ρε 1020 αθανατο.Θα μεινει σε συλλογη μαζι με Ν82,Ν8,808 .Αυτη την κιτρινιλα να μην εβγαζε που και που.Ειδικα σε κατι τετοια κοντινα με το pureview σε χαμηλη αναλυση και λιγο ζουμ εκανε θαυματα και το 808. Dhamher_00 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Εχω κανει εγω ενα 950 xl vs note 8 λιγο πρόχειρο αλλα βγαίνουν καποια συμπεράσματα... Το 950 xl το εχω δοκιμάσει με πολλα νεα τηλέφωνα και αν εξαιρέσουμε το οτι καμια φορα χάνει το wb, ειναι παντα καλύτερο. Σε ημερήσιες δεν το φτάνει κανένα τηλεφωνο και σε βραδυνές ειναι εξαιρετικό αν ξερεις να το κανεις να εστιάσει. Εχω βγάλει πραγματικά πολλες φωτογραφίες με αυτο το τηλεφωνο (το εχω πάρει 3 φορές:lol:) και το 99% ηταν υπέροχες. Πρώτα 950 xl μετά Note 8 θα προτιμούσα κάτι ενδιάμεσο και από τα 2. Το ένα επιθετικό στο sharpness (περισσότερο από όσο θα έπρεπε) και το άλλο δείχνει λίγο προς το blur. Λες και έχει ένα πέπλο. Φαίνεται καλύτερα στην τελευταία φωτογραφία στο ηχείο της Sony. Πάντως φοβερά και τα δύο. ----- προσθήκη μηνύματος 81 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- παιδες επειδη αυτον τον καιρο λογω δουλειας δεν πολυμπαινω τωρα ειδα τον χαμο που εγινε γυρω απο την φωτογραφια. Κοιταξτε ενα απλο ταπ εκανα εκει που οντως ειναι Infocus.Το λουλουδι ειναι γυρισμενο προς τα εμενα στην ουσια και εγω ημουν προς τα δεξια του και κοντα του δεξια οποτε γιαυτο εγινε φοκους εκει αν δειτε και το κλαδακι διπλα που ειναι ακριβως στο ιδιο μηκος.το αριστερα του μερος ειναι πιο κοντα στην καμερα και γιαυτο εγινε out focus δεν ειναι στο ιδιο μηκος με τα αλλα.Τωρα bokeh σαν τον prime 1.8 Που εχω στην A65 δεν προκειτε να βγει απο το κινητο. Πχ αλλο ενα με v30 εδω ευκολο μιας και το backround ειναι μακρυα. Πολύ μου άρεσαν και οι δύο :) [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Σίγουρα είναι δύσκολο να καταλάβεις με ακρίβεια το βάθος. Όμως το φύλλο πάνω αριστερά είναι ξεκάθαρα πίσω από το μπουμπούκι με τις σταγόνες και το δεξί φύλλο. Ο μίσχος του αριστερού φύλλου έχει κλίση προς τα πάνω και λίγο πίσω, ενώ ο μίσχος του δεξιού έχει κλίση μπροστά, οπότε είναι αδύνατον να είναι στο ίδιο επίπεδο. Μάλιστα το πίσω μέρος του μπουμπουκιού υπερκαλύπτει και το αριστερό φύλλο. Αν ο καθένας ονομάζει αντικείμενα όπως θέλει, δεν θα βγει άκρη... Μπουμπούκι με σταγόνες δεν βλέπω και ούτε μίλησα κάπου γι αυτό... Πάμε άλλη μία. Τα πέταλα με τις σταγόνες που είναι in focus είναι στην ίδια ευθεία με το φύλλο δεξιά όποτε είναι και τα δύο νεταρισμένα... Μάλιστα αν δεις το δεξί φύλλο προς το κάτω που διπλώνει, χάνει το νετάρισμα... Τα πέταλα αριστερά χωρίς σταγόνες είναι πιο μπροστά από το αριστερό φύλλο και από τα πέταλα με τις σταγόνες και από το δεξί φύλλο, όποτε είναι out of focus... Το αριστερό φύλλο είναι (σχεδόν γιατί αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, δεν είναι το ίδιο sharp) στην ίδια ευθεία με τα πέταλα με τις σταγόνες και το δεξί φύλλο, όποτε είναι in focus (σχεδόν πάλι)... Πιστεύεις ότι bokeh μπορούμε να δούμε από κινητά? Input οι υπόλοιποι παρακαλώ... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Αν ο καθένας ονομάζει αντικείμενα όπως θέλει, δεν θα βγει άκρη... Μπουμπούκι με σταγόνες δεν βλέπω και ούτε μίλησα κάπου γι αυτό... Πάμε άλλη μία. Τα πέταλα με τις σταγόνες που είναι in focus είναι στην ίδια ευθεία με το φύλλο δεξιά όποτε είναι και τα δύο νεταρισμένα... Μάλιστα αν δεις το δεξί φύλλο προς το κάτω που διπλώνει, χάνει το νετάρισμα... Τα πέταλα αριστερά χωρίς σταγόνες είναι πιο μπροστά από το αριστερό φύλλο και από τα πέταλα με τις σταγόνες και από το δεξί φύλλο, όποτε είναι out of focus... Το αριστερό φύλλο είναι (σχεδόν γιατί αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, δεν είναι το ίδιο sharp) στην ίδια ευθεία με τα πέταλα με τις σταγόνες και το δεξί φύλλο, όποτε είναι in focus (σχεδόν πάλι)... Πιστεύεις ότι bokeh μπορούμε να δούμε από κινητά? Input οι υπόλοιποι παρακαλώ... Bοkeh από κινητά ίσως όχι. Αλλά στυλάκι και υφάκι άνευ λόγου από χρήστες σίγουρα. [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vag74 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 κλασσικα δημιουργεις κλιμα επειδη κατι δεν το γουσταρεις, αντι να εισαι αντικειμενικος..Εκτος απο την κολωνα, τα φωτα φαινονται καμμενα, που φωτα ειναι, δε γινεται να βλεπεις το εσωτερικο της λαμπας σε τετοιο πλανο. Τελικα εκαψε τα παντα ή μονο ενα μερος του πλανου που ηταν τερμα φωτισμενο? μονο σου δειχνεις τις αντιφασεις σου..Αυτη ήταν και η τελευταία φωτογραφία που έβαλα μέχρι να αποχωρήσει αυτός ο τύπος από το myphone διαγράφω το νήμα από τα αγαπημένα. Καλή συνέχεια με υγεία Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 20, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 (edited) Εγώ πάλι αυτο που καταλαβαίνω είναι οτι αν δεν έχει εφέ "κρυσταλλακια-κυκλακια" δεν είναι bokeh αλλα απλο θόλωμα του background. Άμα θέλετε ρίξτε μια ματιά και εδώ http://blog.creativelive.com/bokeh-effect-tutorial/ Edit: Σε ενα σημείο γράφει "The true definition of bokeh isn’t just a blurred background, but blurred lights. Naturally, that means you have to find a light source" Edited March 20, 2018 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Α Πιστεύεις ότι bokeh μπορούμε να δούμε από κινητά? Input οι υπόλοιποι παρακαλώ... ναι εχω βγαλει εγω με το htc u11... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Bοkeh από κινητά ίσως όχι. Αλλά στυλάκι και υφάκι άνευ λόγου από χρήστες σίγουρα. Αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να δεις καλό bokeh απο κινητό, κάνεις απλά λάθος... Μην το παίρνεις προσωπικά! Αλλά δεν μπορώ να γράφονται ανακρίβειες από χρήστες που έγιναν γνώστες βλέποντας 5-10 reviews (δεν το λέω για σένα προσωπικά, είναι γενική παρατήρηση)... Όπως επίσης δεν μπορώ να μην ακολουθούνται βασικοί κανόνες στον γραπτό λόγο... Καταλαβαίνεις φαντάζομαι αν το ποτήρι ο ένας το λέει ποτήρι και ο άλλος κυπελάκι, μπολάκι κλπ, δεν θα βγει άκρη και θα χαθεί εύκολα το νόημα και για τους υπόλοιπους τρίτους χρήστες... Εγώ πάλι αυτο που καταλαβαίνω είναι οτι αν δεν έχει εφέ "κρυσταλλακια-κυκλακια" δεν είναι bokeh αλλα απλο θόλωμα του background. Άμα θέλετε ρίξτε μια ματιά και εδώ http://blog.creativelive.com/bokeh-effect-tutorial/ Edit: Στην εισαγωγή γράφει: "The true definition of bokeh isn’t just a blurred background, but blurred lights. Naturally, that means you have to find a light source" Παρατήρηση: Δεν έγραψα τι καταλαβαίνω! Έγραψα τι είναι... Τα φωτάκια είναι ο λόγος που έγινε mainstream ο όρος... The term comes from the Japanese word boke, which means "blur" or "haze"... Δεν σηκώνει συζήτηση ο όρος, ούτε παρερμηνείες... Είναι αυτός και ας γίνει αποδεκτός για να πάμε παραπέρα... Disclaimer: Δεν είναι υφάκι προς εσένα, αλλά πρέπει να θεσπίσουμε τους όρους της φωτογραφίας (την Α-Β δηλαδή) σε ένα τοπικ που λέγεται "Συγκρίσεις καμερών...", όπου υποδεικνύει μια χ γνώση επί της φωτογραφίας... Γενικά, μην αντιδράτε αμέσως όταν κάποιος είναι απόλυτος όταν γράφει κάτι... Υπάρχουν δύο τρόποι να γράψω αυτά που είπα. Ο pc όπου θα χαϊδέψω αυτιά και στο τέλος δεν θα μείνει κάτι... Ο μη pc όπου θα γραφτούν πράγματα όπως πρέπει χωρίς να σηκώνουν παρερμηνείες ώστε να μάθει και κάποιος κάτι! Το κάποιος να μην γνωρίζει κάτι, είναι απόλυτα αποδεκτό και κατανοητό! Το να μην γνωρίζει και να παίζει πως γνωρίζει όχι! και σε αυτή τη περίπτωση έρχεται σε 2η μοίρα το να μην παρεξηγηθεί κάποιος και θιχτεί για το τίποτα... σορρυ για το σεντόνι πάλι... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να δεις καλό bokeh απο κινητό, κάνεις απλά λάθος... Μην το παίρνεις προσωπικά! Αλλά δεν μπορώ να γράφονται ανακρίβειες από χρήστες που έγιναν γνώστες βλέποντας 5-10 reviews (δεν το λέω για σένα προσωπικά, είναι γενική παρατήρηση)... Όπως επίσης δεν μπορώ να μην ακολουθούνται βασικοί κανόνες στον γραπτό λόγο... Καταλαβαίνεις φαντάζομαι αν το ποτήρι ο ένας το λέει ποτήρι και ο άλλος κυπελάκι, μπολάκι κλπ, δεν θα βγει άκρη και θα χαθεί εύκολα το νόημα και για τους υπόλοιπους τρίτους χρήστες... Παρατήρηση: Δεν έγραψα τι καταλαβαίνω! Έγραψα τι είναι... Τα φωτάκια είναι ο λόγος που έγινε mainstream ο όρος... The term comes from the Japanese word boke, which means "blur" or "haze"... Δεν σηκώνει συζήτηση ο όρος, ούτε παρερμηνείες... Είναι αυτός και ας γίνει αποδεκτός για να πάμε παραπέρα... Disclaimer: Δεν είναι υφάκι προς εσένα, αλλά πρέπει να θεσπίσουμε τους όρους της φωτογραφίας (την Α-Β δηλαδή) σε ένα τοπικ που λέγεται "Συγκρίσεις καμερών...", όπου υποδεικνύει μια χ γνώση επί της φωτογραφίας... Γενικά, μην αντιδράτε αμέσως όταν κάποιος είναι απόλυτος όταν γράφει κάτι... Υπάρχουν δύο τρόποι να γράψω αυτά που είπα. Ο pc όπου θα χαϊδέψω αυτιά και στο τέλος δεν θα μείνει κάτι... Ο μη pc όπου θα γραφτούν πράγματα όπως πρέπει χωρίς να σηκώνουν παρερμηνείες ώστε να μάθει και κάποιος κάτι! Το κάποιος να μην γνωρίζει κάτι, είναι απόλυτα αποδεκτό και κατανοητό! Το να μην γνωρίζει και να παίζει πως γνωρίζει όχι! και σε αυτή τη περίπτωση έρχεται σε 2η μοίρα το να μην παρεξηγηθεί κάποιος και θιχτεί για το τίποτα... σορρυ για το σεντόνι πάλι... Δεν σε προσέβαλε κανείς, ούτε είχε ύφος κανείς. Άραξε και πες αυτό που θες να πεις χωρίς υφάκι και στυλάκι. Εγώ αντιδράω στο ύφος χιλίων καρδιναλίων του ελάτε να σας δείξω ο μαμάτος που δεν ξέρετε τίποτα. Και πάμε άλλη μία γιατί είστε και χαζούλια και δεν τα πιάνετε. Έτσι ήταν τα ποστ σου. Να λες την άποψη σου χωρίς εξυπνάδες. Και είσαι και λάθος σε αυτό που σου υπέδειξε ο Αντρέας. Δεν σου είπε τι σημαίνει ο όρος bokeh, αλλά τι είναι το φαινόμενο. Εσύ τώρα μένεις στο τι σημαίνει η λέξη bokeh και όχι στο τι είναι. Το σκέτο blur είναι artificial. Απομίμηση του πραγματικού φαινομένου. Τα φωτάκια δεν είναι ο λόγος που έγινε mainstream ο όρος όπως έγραψες. Είναι ακριβώς το οπτικό αποτέλεσμα όταν υπάρχει πραγματικό bokeh. [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Δίνω τον ορισμό του... Η φράση "το σκέτο blur είναι artificial", δεν βγάζει νόημα... elaborate αν θες... εκτός αν έχεις κολλήσει στο software blur... Γιατί εγώ δεν μίλησα γι αυτό... Αλλά για το φυσικό blur που προκύπτει όταν ανάμεσα στο point of focus και σε όλα τα υπόλοιπα... Πραγματικό bokeh χωρίς φωτάκια δεν υπάρχει? :lol: Δηλαδή bokeh χωρίς σφαιρίδια από φωτεινές πηγές (highlights) δεν υφίσταται? Ή είναι απλά ένα φαινόμενο (τα φωτάκια) που παρατηρείται όταν υπάρχει καλό bokeh? Βλέπεις τι ωραία που δεν δίνω σημασία σε αυτά που δεν χρειάζεται να δώσω? Το "πάμε άλλη μία γιατί είστε και χαζούλια και δεν τα πιάνετε." είναι δικό σου δημιούργημα... Το ξαναέγραψα πιο λεπτομερώς και απομονωμένο μήπως υπήρξε κάποια παρανόηση μέσα στο σεντόνι. Σταματά να κυνηγάς δράκους... Ούτε εξυπνάδες γράφτηκαν! Ήμουν απόλυτος σε αυτά που γράφτηκαν για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρανοήσεις. Που και πάλι δεν τα κατάφερα... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dihnekis300 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 ναι εχω βγαλει εγω με το htc u11...Εγώ πιστεύω πως έχεις βγάλει και με το 950 και με το Mi5s. Μόνο αυτά βγάζουν βασικά. Και το ΟΡ5, ενώ το ΟP5t όχι. Στάλθηκε από το SM-A320FL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 αυτη τη φωτο εννοουσα για bokeh ειναι με το htc u11 u11_bokeh by foxy4270, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Εγώ πιστεύω πως έχεις βγάλει και με το 950 και με το Mi5s. Μόνο αυτά βγάζουν βασικά. Και το ΟΡ5, ενώ το ΟP5t όχι. Στάλθηκε από το SM-A320FL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Αυτά καλό είναι να μην γράφονται!!! Γιατί δηλαδή το 5 ναι και το 5t όχι? :blink: :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 20, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 (edited) Πωπω ρε παιδιά μια μέρα να μην φαγωθουμε δεν γίνεται :lol: Παλια πάντως είχα την ίδια άποψη με αυτό που γράφεις αλλά με τον καιρό κατάλαβα αυτό που σου εγραψα με το οποίο συμφωνει και το άρθρο (link) που εβαλα παραπανω. Από την άλλη επειδή δεν είμαι επαγγελματιας φωτογράφος δεν θα το συνεχισω. Αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι αξίζει ένταση. Η ουσία ήταν αν η φωτογραφία είχε artificial ή φυσικό blur. Κατά τα άλλα χαίρομαι να ανταλλάζουμε απόψεις και να μαθαίνουμε μέσα από τον διάλογο. :) Αλλά δεν χρειαζονται μηνύματα που χαρακτηρίζουν τα γραφόμενα των άλλων "αστεια" κλπ Edited March 20, 2018 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kok1980 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Δίνω τον ορισμό του... Η φράση "το σκέτο blur είναι artificial", δεν βγάζει νόημα... elaborate αν θες... εκτός αν έχεις κολλήσει στο software blur... Γιατί εγώ δεν μίλησα γι αυτό... Αλλά για το φυσικό blur που προκύπτει όταν ανάμεσα στο point of focus και σε όλα τα υπόλοιπα... Πραγματικό bokeh χωρίς φωτάκια δεν υπάρχει? :lol: Δηλαδή bokeh χωρίς σφαιρίδια από φωτεινές πηγές (highlights) δεν υφίσταται? Ή είναι απλά ένα φαινόμενο (τα φωτάκια) που παρατηρείται όταν υπάρχει καλό bokeh? Βλέπεις τι ωραία που δεν δίνω σημασία σε αυτά που δεν χρειάζεται να δώσω? Το "πάμε άλλη μία γιατί είστε και χαζούλια και δεν τα πιάνετε." είναι δικό σου δημιούργημα... Το ξαναέγραψα πιο λεπτομερώς και απομονωμένο μήπως υπήρξε κάποια παρανόηση μέσα στο σεντόνι. Σταματά να κυνηγάς δράκους... Ούτε εξυπνάδες γράφτηκαν! Ήμουν απόλυτος σε αυτά που γράφτηκαν για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρανοήσεις. Που και πάλι δεν τα κατάφερα... Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Βλέπω ότι πάρα πολλά παιδιά έχουνε μπερδέψει την έννοια του bokeh και το Πώς ακριβώς λειτουργεί... Και εσείς που υποστηρίζεται σε ένα φυσικό θόλωμα φακού ότι μπορούνε να υπάρχουν λάθη θέλω λίγο να μου το εξηγήσετε πώς γίνεται... Σε αυτό το θόλωμα φακού ή bokeh, πείτε το όπως θέλετε το ίδιο πράγμα είναι στο κάτω-κάτω,στην παρακάτω φωτογραφία από ένα LG G5 SE το οποίο είναι απόλυτα φυσικό, πείτε μου υπάρχουν λάθη; Monster Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
than0s7 Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Pixel 2 XL για να αλλάξουμε λίγο κλίμα :D 2018-03-20_11-50-36 by Thanos Kag, on Flickr 2018-03-20_11-49-52 by Thanos Kag, on Flickr 2018-03-20_11-49-29 by Thanos Kag, on Flickr 2018-03-20_11-45-31 by Thanos Kag, on Flickr 2018-03-20_11-44-59 by Thanos Kag, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rufous Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Αυτά καλό είναι να μην γράφονται!!! Γιατί δηλαδή το 5 ναι και το 5t όχι? :blink: Ειρωνικά το λέει... "Never make anyone a priority in your life when you're only an option in theirs..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2018 Και εσείς που υποστηρίζεται σε ένα φυσικό θόλωμα φακού ότι μπορούνε να υπάρχουν λάθη θέλω λίγο να μου το εξηγήσετε πώς γίνεται... Σε αυτό το θόλωμα φακού ή bokeh, πείτε το όπως θέλετε το ίδιο πράγμα είναι στο κάτω-κάτω,στην παρακάτω φωτογραφία από ένα LG G5 SE το οποίο είναι απόλυτα φυσικό, πείτε μου υπάρχουν λάθη; Monster Αν εννοείς "λάθη" στο τι είναι in focus, δεν υπάρχουν λάθη επειδή απλά δεν γίνεται να υπάρξουν... Λάθη στο καδράρισμα (compοsition) είναι άλλη ιστορία... Ειρωνικά το λέει... φιου... emoticons παίδες... :rtfm: Παλια πάντως είχα την ίδια άποψη με αυτό που γράφεις αλλά με τον καιρό κατάλαβα αυτό που σου εγραψα με το οποίο συμφωνει και το άρθρο (link) που εβαλα παραπανω. Αυτό σου λέω... Δεν πρόκειται περι απόψεως δικής μου... Αλλά ξαναρωτάω, πραγματικό bokeh χωρίς φωτάκια δεν υπάρχει? Δηλαδή bokeh χωρίς σφαιρίδια από φωτεινές πηγές (highlights) δεν υφίσταται? Ή είναι απλά ένα φαινόμενο (τα φωτάκια) που παρατηρείται όταν υπάρχει καλό bokeh???????? Εδώ είναι το ζουμί... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts