Jump to content

Ποια είναι τα καλύτερα ακουστικά-«ψείρες»;

saroy1982
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελικα ενας φιλος μου παρηγγειλε και ειχα την ευκαιρια να ακουσω τα Soundmagic PL30 γυρω στα 15 λεπτα.

Σαν πρωτη εντυπωση μου φανηκαν πολυ καλα, βασικα δεν το περιμενα να ακουσω τοσο καθαρο και ισσοροπημενο ηχο λογω της τιμης τους. Τα πριμα ειναι καλα αλλα σε πολυ υψηλες συχνοτητες ακουσα sibilance (ισως δεν εχουν στρωσει ακομα και δεν δοκιμασα και ολα τα tips). Τα μεσαια ειναι το δυνατο τους σημειο, οι κιθαρες ακουγονται αψογα και υπαρχει αρκετος "αερας" λογω του ανοιχτου τυπου (μια τρυπουλα στο πισω μερος του ακουστικου για να μην "μπουκωνει" ο ηχος, μεγαλωνει το soundstage αλλα μικραινει την απομονωση) και τα μεσαια του μου θυμισαν τα westone 3. To μπασο το περιμενα πιο βαθυ αλλα ειναι αρκετα ελεγχομενο, βασικα δεν καταλαβα διαφορα απο το διακοπτακι του μπασου, μαλλον θα ηθελα περισσοτερο χρονο να συνηθισω τον ηχο.

Γενικα πολυ καλες εντυπωσεις με το κυριαρχο στοιχειο τους ειναι η ισσοροπια, επισης το fit ειναι αψογο αλλα η απομονωση θορυβου ειναι μετρια.

Σαν μετρο συγκρισης θα χρησιμοποιησω τα westone 3 (αν τα westone 3 επερναν σε ολα δεκαρια), και θα βαλω στην συγκριση τα ακουστικα της apple (αυτα που δινει ενα ipod, iphone).

Πριμα: PL30->5.5 apple->2.5

Xωρις sibilance ισως να προσθετα μια μοναδα, της apple απλα ακουγονται τραγικα σε υψηλες εντασεις.

Πριμα-μεσαια διαχωρισμος οργανων: PL30->5 apple->2 (τα westone απλα δεν παιζονται εδω)

Μεσαια: PL30->7 apple->3

Aρκετος αερας και ακουγονται πιο "μπροστα" απο τις υπολοιπες συχνοτητες, πχ στο κομματι live hotel california στα westone ακουω κ το μπασο στο κοιλο της κιθαρας οταν παιζουν τις χορδες, στο pl30 δεν ακουγεται τοσο καλα.

Μπασο: PL30->5 apple->0

WOW τοσο καιρο τα ακουστικα της apple δεν εχουν καθολου μπασο:X:X!!! Στα PL30 δεν υπαρχει αρκετη ποσοτητα μπασου και μοιαζει ψευτικο, αν και ακουγονται αρκετα βαθια η ποσοτητα ειναι αυτη που λειπει, το καλο ειναι οτι δεν καλυπτει τις υπολοιπες συχνοτητες που το προτιμω απο τα να εχει πολυ μπασο. Πιστευω μετα απο καψιμο το μπασο θα βελτιωθει. Αν πιεσω τα ακουστικα της apple στα αυτια μου τοτε θα τους εβαζα 1 :lol:

Fit/απομονωση: PL30->9/5 apple->1/0

Παρα πολυ καλο fit αλλα μετρια απομονωση, βασικα ξεχνας οτι φορας ακουστικα με τα PL30, στα apple περπαταω και πεφτουν.

Αυτες ειναι οι πρωτες εντυπωσεις για τα pl30 με πραγματικα πολυ καλη τιμη για την αποδοση που εχουν. Τωρα μενει να ακουσω και τα CX300 II για να βγαλω πιο καλα συμπερασματα σε τι κλαση βρισκονται. Πιστευω βεβαια να βελτιωθει ο ηχος κανα 15% μετα απο καψιμο και καταλληλο fit. Οσον αφορα την ενταση τους ακουγονται δυνατα σε 2 σκαλες (7/10) μετα την μεση σε ενα iphone, τα westone 3 ακουγονται πιο δυνατα και δεν χρειαζεται να ανεβασω την ενταση πανω απο 6/10, επισης το hiss ειναι ελαχιστο το ιδιο οπως και στα westone 3, αλλα εξαρταται και το μεσο αναπαραγωγης.

Letv x800 + Neutron + Westone W30:music:

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@Godfavor777 και εγώ τα παρήγγειλα από ebay.. από κίνα. Μάλιστα τα βρήκα σε μαύρο χρώμα γύρω στα 28 ευρώ! Πολύ θετικά τα σχόλιά σου για ακουστικά σε αυτή τη τιμή.

Ελπίζω μέσα στη βδομάδα να έχω και εγώ τα δικά μου! Ο φίλος σου από που τα παρήγγειλε? Αν τα παρήγγειλε από ebay, μετά από πόσες μέρες τα είχε?

Ναι μου αρεσαν πολυ, και ο φιλος μου απο ebay τα πηρε σε ασπρα, νομιζω του εκαναν μια εβδομαδα με 10 μερες δεν ειμαι σιγουρος θα τον ρωτησω.

symfwnw apolyta me to filo mou godfavor opou synanththikame kai akousa mousikh apo ta westone 3!!!!! TA APOLYTA HXEIA IN EAR PHONES!!!

apo vdomada tha parageilw ta phonak audeo PFE 122 kai tha parathesw eikones kai entypwseis

Προς τα πίσω??? Ούτε Βήμα!!!!! Ούτε καν για να Πάρεις Φόρα!!!!! :up:

Λοιπον επειδη οσο πιο πολυ διαβαζω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι θελω να μου προτεινετε εσεις οι γνωστες του αθληματος ακουστικα για το κινητο οχι πανω απο 50 ευρω με καλη εφαρμογη, ποιοτητα ηχου κτλ...

Ακουω προτασεις!!!

Tελικα μετα απο ψαξιμο ειμαι αναμεσα στα Sennheiser CX 300-II και Sennheiser CX 400-II ποια ειναι καλυτερα;

Y/Γ Yπαρχει καποιο καταστημα στη θεσσαλονικη η τουλαχιστον μεσω ιντερνετ να τα παραγγειλω αλλα απο καπου αξιοπιστα;

Kανεις; :rolleyes:

Να τα παραγγειλω απο εδω http://store.apple.com/uk/product/TU413ZM/A;

Kανεις; :rolleyes:

Δεν χρειαζεται να επαναλαμβανεσαι.Μολις δει την ερωτηση σου καποιος που ξερει θα σου δωσει απαντηση.Απο τα CX 300 στο 5800 ειμαι ικανοποιημενος,οσο για συγκριση με τα CX 400 κανε μια αναζητηση,εχει δωθει απαντηση παλιοτερα.Οσο για την Θεσσαλονικη που ρωτησες δεν ειμαι σιγουρος αν θα μπορουσε να υπαρξει πιο αξιοπιστο καταστημα:http://www.nakas.gr/

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

• 2 weeks later...
Ναι μου αρεσαν πολυ, και ο φιλος μου απο ebay τα πηρε σε ασπρα, νομιζω του εκαναν μια εβδομαδα με 10 μερες δεν ειμαι σιγουρος θα τον ρωτησω.

Όταν είχες δοκιμάσει τα ακουστικά του φίλου σου.. πόσες ώρες μουσική είχε ακούσει περίπου πριν τα χρησιμοποιήσεις? Δεν πας να τα ξαναδείς τώρα που λογικά θα έχουν στρώσει? ;)

Εμένα σήμερα μου ήρθαν. Πρώτη εντύπωση μόλις τα έβαλα να ακούσω μουσική.. αδιάφορα. Πού είναι το μπάσο??? Επίσης κάτι ακούγεται σαν χσσσ.. Ο ήχος μου φαίνεται πιο άδειος σε σχέση με αυτά που είχα. Είχα κάτι ακουστικά της sony που είναι με αντάπτορα για κινητά τηλέφωνα. Έχουν περισσότερο μπάσο από το pl30 και πιο γεμάτο. Γύρισα και το διακοπτάκι, δεν κατάλαβα τίποτα..

Τα άφησα τα ακουστικά να παίζουν μόνα τους με την ένταση στο τέρμα.. και μετά από ώρα που πήγα να τα ξαναδοκιμάσω μου φάνηκε σαν να βελτιώθηκε η κατάσταση.

Βασικά πόσες ώρες μουσικής χρειάζονται για να στρώσουν? Στο manual δεν γράφει. Επίσης για να στρώσουν μήπως είναι καλύτερο η ένταση να είναι στο τέρμα?

Godfavor777 αν μπορείς δοκίμασε πάλι τα ακουστικά του φίλου σου να δεις αν βελτιώθηκε το μπάσο! :)

λοιπόν ήρθαν επιτέλους τα ακουστικά τα οποία είναι απίστευτα στο ήχο και υπερβολικά άνετα στο αυτί!!!θα παραθέσω σε λιγάκι εικόνες και σαφέστερες παρατηρήσεις!!!
Προς τα πίσω??? Ούτε Βήμα!!!!! Ούτε καν για να Πάρεις Φόρα!!!!! :up:

Για τα westone 3 λες? Πόσο τα πήρες?

Εγώ πήρα τα soundmagic pl30 αλλά περιμένω να στρώσουν.. Πάντως από χθες μέχρι σήμερα είδα βελτίωση!!!

Τα δοκιμασα τα PL30 4-5 μερες αφου του ειχαν ερθει απο το ebay, οποτε υποθετω οτι ειχαν κατα ενα μερος λιγο στρωσει, τελευταια φορα που συναντηθηκαμε μου ειχε πει οτι ο ηχος ειναι πιο "γεματος", εγω που τα ειχα δοκιμασει το μπασο ηταν παρον απλα ελειπε η ποσοτητα οπως εγραψα σε προηγουμενα post. Οταν τον δω θα τα ξαναδοκιμασω.

To καλυτερο στρωσιμο γινεται με pink noise: http://www.mediacollege.com/audio/noise/files/pink-noise.mp3 και να τα αφησεις τα ακουστικα κανα 24ωρο σε σχετικα μεγαλη ενταση οχι τερμα, αυτο ισοδυναμει με περιπου 100 ωρες μουσικης.

Επισης ειχα αναφερει οτι κατα ενα μεγαλο μερος στην ποιοτητα του ηχου παιζει η τοποθετηση των tips (μαξιλαρακια) στο αυτι, εγω προσωπικα ακουω πολυ καλυτερη λεπτομερεια και διαυγεια ηχου οσο τα ακουστικα μου τα τοποθετω πιο βαθια, οποτε δοκιμασε ολα τα tips και βρες αυτο που εχει το καλυτερο "κουμπωμα" και ειναι πιο ισσοροπημενο (πχ αν βρεις ενα που να σου βγαζει πολυ μπασο μπορει να εχει επιπτωση στα πριμα κλπ).

Αφου στρωσουν και βρεις τα tips γραψε μας τις εντυπωσεις σου και συγκρινε τα με τα προηγουμενα ακουστικα σου;)

Επισης ποια συσκευη αναπαραγωγης χρησιμοποιησες γιατι εγω που τα δοκιμασα απο το iphone το hiss ηταν ελαχιστο.

ΥΓ. Hackfree αν διαβαζεις ακομα αυτο το forum τελικα πως σου φαινεται ο ηχος με τα image χ10 και τι διαφορες ειδες απο την πρωτη φορα που τα ακουσες?

ΥΓ.2 Α μην ξεχνατε να μετατρεπετε την μουσικη σας σε ΑΑC και οχι MP3 η ποιοτητα ειναι διπλασια στο ιδιο bitrate, προσωπικα τα μετετρεπω σε 256ΑAC VBR (variable bit rate) απο itunes εχουν την καλυτερη αποδοση σε σχεση με το μεγεθος του αρχειου. Eπισης το χρησιμοποιουν αρκετες συσκευες, απο wikipedia: AAC is also the standard audio format for Sony's PlayStation 3 and is supported by Sony's Playstation Portable, latest generation of Sony Walkman, Walkman Phones from Sony Ericsson, Nseries Phones from Nokia, Android based phones, Nintendo's Wii (with the Photo Channel 1.1 update installed for Wii consoles purchased before late 2007), the Nintendo DSi, and the MPEG-4 video standard.

Κατέβασα το pink noise, θα το βάλω να παίξει..

Αυτό με τα tips όντως ισχύει.. αλλά για να πω την αλήθεια από όλα αυτά που είχε η συσκευασία δεν δοκίμασα κανένα ακόμα. Έχω τα tips που είχαν ήδη τα ακουστικά, τα οποία είναι σχεδόν ίδια με αυτά που έχω στα παλιά μου ακουστικά αλλά στα pl30 κάθεται διαφορετικά στο αυτί.

Πάντως πραγματικά είναι πάρα πολύ άνετα. Δεν καταλαβαίνεις οτι τα φοράς. Γυρνάς το κεφάλι από δω κι από κει και δεν φεύγουν καθόλου από την θέση τους!! Επίσης και η απομόνωση μου φάνηκε εξίσου καλή! Είχα βγει χθες το απόγευμα έξω και είχα την ένταση στην μέση περίπου.. ελάχιστα πιο πάνω και δεν άκουγα θορύβους κλπ από έξω!

Χρησιμοποιώ το nokia N81. Στην αρχή μου φάνηκε οτι είχε αρκετό hiss αλλά από την επόμενη μέρα είχε φτιάξει. Πραγματικά βλέπω βελτίωση παρόλο που δεν τα έχω βάλει να παίζουν μουσική πάρα πολλές ώρες. Οπότε θα δοκιμάσω και αυτό με το pink noise ώστε να στρώσουν πιο γρήγορα!

ΥΓ.2 Α μην ξεχνατε να μετατρεπετε την μουσικη σας σε ΑΑC και οχι MP3 η ποιοτητα ειναι διπλασια στο ιδιο bitrate, προσωπικα τα μετετρεπω σε 256ΑAC VBR (variable bit rate) απο itunes εχουν την καλυτερη αποδοση σε σχεση με το μεγεθος του αρχειου. Eπισης το χρησιμοποιουν αρκετες συσκευες, απο wikipedia: AAC is also the standard audio format for Sony's PlayStation 3 and is supported by Sony's Playstation Portable, latest generation of Sony Walkman, Walkman Phones from Sony Ericsson, Nseries Phones from Nokia, Android based phones, Nintendo's Wii (with the Photo Channel 1.1 update installed for Wii consoles purchased before late 2007), the Nintendo DSi, and the MPEG-4 video standard.

ναι αλλα καποιος με τετοια ακοιυστικα θα θελει cd quality. ειδικα καποιος με westone 3 :p. αυτος ειναι και ο λογος που δεν επενδυω σε τοσο ακριβα ακουστικα. 1) χρηματα 2) lossy

Basically, if you want true CD quality from the files on your iPod or music server, you must use WAV or AIF encoding or FLAC, ALC, or WMA Lossless.

Both MP3 and AAC introduce fairly large changes in the measured spectra, even at the highest rate of 320kbps. There seems little point in spending large sums of money on superbly specified audio equipment if you are going to play sonically compromised, lossy-compressed music on it.

If you want the maximum number of files on your iPod, therefore, you take less of a quality hit if you use AAC encoding than if you use MP3. But "CD quality"? Yeah, right!

http://www.stereophile.com/features/308mp3cd/index1.html

Δεν ηξερα οτι το ΑΑC εχει τετοια διαφορα απο το CD, το review ομως δεν λεει την ποιοτητα εγγραφης σε VBR, που αν η μουσικη απαιτει πολυ bitrate αυξανεται αυτοματα. Oυτε εγω εχω την δυνατοτητα να γραφω ολα τα CD μου σε lossless. Δεν εχει νοημα εξαλλου γιατι ενα CD πιανει 300MB. Παντως η διαφορα 320MP3 σε 256-320AAC VBR ειναι αρκετα μεγαλη για αυτο το επισημαινω αφου τα 320MP3 κομματια τα ακουω μουντα σε σχεση με τα AAC (οχι ολα).

Eξαλλου την μεγαλυτερη δουλεια την κανει το ιδιο το ακουστικο για το πως θα αποδωθει η μουσικη και αναλογα το ακουστικο αν θα "συγχωρει" τις κακες εγγραφες (πχ τα westone 3 θελω οπωσδηποτε 256kbpsMP3 και ανω, αν και μερικες εγγραφες ειναι κακες και απο τα ιδια τα studio ηχογραφησης οποτε εκει δεν μπορεις να κανεις τιποτα), θα δω αν το iphone υποστηριζει καμια αλλη μορφη κωδικοποιησης στα ιδια ΜΒ και θα το συγκρινω.

EDIT: Συγκρινα το Walking Away του Craig David απο CD σε 320ΑAC (δεν το ειχα μετατρεψει σε VBR). Η μονη διαφορα που καταλαβα ηταν με δυσκολια στα φωνητικα και στο CD ηταν ελαχιστα πιο καθαρα, δεν καταλαβα κατι αλλο. (Με δυσκολια εννοω οτι ειχα την προδιαθεση οτι τωρα ακουω απο CD τωρα απο ΑΑC οποτε δεν ειναι ευκολο να εισαι αντικειμενικος, πιο σωστο θα ηταν να μου εβαζε ενας αλλος την μουσικη)

Επισης ελαχιστα πιο καθαρα (αλλα σε μεγαλο συνοστισμο μουσικων οργανων) ηταν το Smells like teen spirit (320ΑΑC και αυτο). Αν ηταν VBR ισως να μην υπηρχε ουτε και αυτο.

Mε αλλα ακουστικα ισως να εχεις αλλα αποτελεσματα, παντως τα westone 3 ειναι ιδιαιτερα ευαισθητα στο bitrate, οποτε ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με το αποτελεσμα. Παντως οι εξωτερικοι ηχοι του περιβαλλοντος εχουν μεγαλυτερο αντικτυπο ακομα και οταν περπατας η ανοιγεις το σαγονι.

Nα ρωτησω...ο πιο κλασικος τροπος βλαβης των ακουστικων "ψειρες" ποιος ειναι?? γιατι χαλασαν τα καλα μου ακουστικα (το ενα) και ζητημα να ειχα ακουσει 20 ωρες μουσικη :(
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το σημείο επαφής του στερεοφωνικού βύσματος των 3.5 mm ΜΕ το καλώδιο που περικλύει τους δύο ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟΥΣ αγωγούς για το στερεοφωνικό σήμα. Εκεί ΣΥΝΗΘΩΣ κάποιος απο τους δύο αγωγούς, μετά απο πολλά σπασίματα του καλωδίου, απότομα τραβήγματα κ.τ.λ, χάνει την επαφή του με το βύσμα με αποτέλεσμα να ακούς μόνο απο το αριστερό ή μόνο απο το δεξί ακουστικό του ζεύγους.

Το παραπάνω συμβαίνει ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ σε ακουστικά με "μονοκόμματο" βύσμα παρά σε όσα έχουν βύσμα L σχήματος, και αυτό γιατί στα "σπασίματα" ασκείται πολύ μεγαλύτερη "τάση" στο σημείο επαφής καλωδίου-βύσματος.

καταλαβα.εκει εχω κανει πατεντα,κοβωντας ενα καλαμακι στην μεση..και με σελοτειπ το εχω κανει ισιο.

επισης τα ακουστικα αυτα που εχω το καλωδιο περναει μεσα απο σχοινι και δεν σπαει ευκολα.αλλα σημερα που τα δοκιμασα με τον υπολογιστη..με μεγαλη μου χαρα παιζανε κανονικα...και το προβλημα ειναι στον ανταπτορα του hands free του κινητου (sony ericsson).

το δοκιμασα και με αλλα ακουστικα..και το προβλημα παραμενει.

εχω τα sennheiser mxl 51 και τα θεωρω πολυ ποιοτικα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορεί να μην κάνουν καλή επαφή τα σιδεράκια του αντάπτορα με την συσκευή. Κλασικό βύσμα των SE...

• 3 weeks later...

Οχι μονο αυτο, παιζει να εχουν φθαρει υπερβολικα.

Το δικο μου ουτε φορτιζει αν δεν το βαλεις σε ορισμενη γωνια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γειά σας σχεδόν στης αρχές του χρόνου ειχα αγοράσει τα philips she9500 πολύ καλά ακουστικά δεν έχω κανενα παράπωνο αλλά το τελευαίο καιρό κάτι έχει γίνει και το ένα ακουστικό πρέπει να το βάλω ανάποδα δηλ. απο την πίσω πλευρά για να ακούσο κανονικά αμα το βάλω κανονικά είναι σαν να έχω βάλει ανάποδα το ακουστικό ακουω δηλ πολύ λίγο σαν να έχει γυρίσει το ηχειο ανάποδα. Και τελεικά είπα να τα αλλάξω και μιας και έμεινα ικανοποιημένος απο αυτα να πάρω τα she9600 που λογικά θα ειναι καλύτερα απο αυτα που ειχα τι γνωρίζετε γι αυτά τα ακουστικά αν θέλετε να μου προτεινετε και κάποια άλλα θέλω να ειναι σαν αυτά στην εφαρμογή στο αυτί εννοώ.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S !!! ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

;)

Γεια σας!!Θα ηθελα βοηθεια πανω σε κατι που ψαχνω!Εδω και 1 χρονο εχω τα MDR-E888LP της sony!Απιστευτα ακουστικα με ενα μονο μειονεκτημα...Εχω αγορασει την εκδοση με το κοντο καλωδιο(30 cm) και ψαχνω καποιο εξαρτημα ωστε να μεγαλωσει το μηκος τους...καποια προεκταση καλωδιου η κατι τετοιο τελος παντων!!!οποιος εχει κατι στα υποψιν(καποιο link η προιον) ας το ποσταρει αν μπορει...thanx προκαταβολικα!!!