Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν έχει καθόλου παράξενα. Κι εγώ ήμουν χρόνια σε Symbian και πλέον από δω και πέρα μόνο Android. Ίσως σε δυσκολέψει λίγο το root και να μάθεις τις ωρολογίες και κάποια πιο εξειδικευμένα πράματα αλλά μετά θα βρεις την υγειά σου. Θα σε εντυπωσιάσει η ταχύτητα σε οτιδήποτε κάνεις (σε σχέση με το Symbian) και η δυνατότητα να μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θέλεις χωρίς περιορισμούς όπως ας πούμε overclock στον επεξεργαστή, να χρησιμοποιείς άλλη εφαρμογή για μνηύματα, να αφαιρείς ό,τι δε θεωρείς απαραίτητο και με λίγα λόγια χάρη στις εφαρμογές του Android Market θα το κάνις σαν μικρό PC.

Όλα είναι απλά, εύκολα και γρήγορα.

Δεν θα αντιμετωπισεις κανένα πρόβλημα, εκτός ίσως από το συγχρονισμό με outlook.

Αν όμως έχεις ήδη gmail (αν πάρεις android και δεν έχεις λογαριασμό gmail, θα σου πρότεινα να φτιάξεις και να έχεις αυτόν σαν κύριο λογαριασμό) θα ξέρεις ήδη ότι το outlook δεν σου χρειάζεται πλέον:D

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδες,με καλυψατε. :)

Δεν ξέρω αν ρωτάω στο κατάλληλο topic αλλά μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κάνω rooted την συσκευή μου???Έχω το Xperia Mini X10...
Nokia 3510i - Nokia 3250 - Samsung D500 - Sony Ericsson W850 - Sony Ericsson K850i - Sony Ericsson W902 - iPhone 3G - Sony Ericsson x10 Mini - iPhone 4S - iPhone 5s

Δεν ξέρω αν ρωτάω στο κατάλληλο topic αλλά μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κάνω rooted την συσκευή μου???Έχω το Xperia Mini X10...

δεν εχει γινει ακομη root στο mini

Ειναι ωραιο το xperia mini; Γιατι σκεφτομαι να το παρω....

Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καμια εφαρμογη τυπου μσν. Γιατι το χειριζομαι πολυ το μσν και ειναι κατι που αναζητω αλλα δεν εχω βρει στο ιντερνετ εφαρμογη....

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Ειναι ωραιο το xperia mini; Γιατι σκεφτομαι να το παρω....

Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν εχει καμια εφαρμογη τυπου μσν. Γιατι το χειριζομαι πολυ το μσν και ειναι κατι που αναζητω αλλα δεν εχω βρει στο ιντερνετ εφαρμογη....

Έχει, και όχι μόνο μία.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Α μαλιστα. Ειναι δλδ τυπου μσν εφαρμογη ή το μσν; Δλδ θα μπορω να χρησιμοποιησω τον hotmail λογαριασμο μου κανονικα οπως και στο πισι ή το κινητο μου;
Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Α μαλιστα. Ειναι δλδ τυπου μσν εφαρμογη ή το μσν; Δλδ θα μπορω να χρησιμοποιησω τον hotmail λογαριασμο μου κανονικα οπως και στο πισι ή το κινητο μου;

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές, άλλες μόνο για μσν, άλλες υποστηρίζουν ταυτόχρονα και μσν και fb και gtalk και πολλά ακόμα.

Αυτές οι εφαρμογές είναι κοινές για όλα τα κινητά με android. Φυσικά δεν τις έχω δοκιμάσει όλες, αυτή που έχω εγώ το ebuddy , φτιάχνεις ένα χαζολογαρισμό στο ebuddy και μετά μπαίνεις στο πρόγραμμα και βάζεις τους κωδικούς σου σε όποιους messangers θέλεις (υποστηρίζει πολλούς). Μετά σου εμφανίζει όλους τους χρήστες μαζί, σε μια ενιαία λίστα με διαφορετικό σημαδάκι, ανάλογα αν είναι από μσν, από yahoo messanger ,fb κλπ κλπ...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Δηλαδη μπορω να εχω και 2 λογαριασμους μσν ανοιχτους παραλληλα;;; Κατι που εχω στο λαπτοπ και με εχει βολεψει απιστευτα!!!

Δηλαδη μπορω να εχω και 2 λογαριασμους μσν ανοιχτους παραλληλα;;; Κατι που εχω στο λαπτοπ και με εχει βολεψει απιστευτα!!!

Παράλληλα??

Με την ίδια εφαρμογή δεν νομίζω. Μπορείς όμως να εγκαταστήσεις 2 εφαρμογές του είδους (διαφορετικές εφαρμογές εννοώ) και τότε σίγουρα γίνεται χωρίς πρόβλημα.:)

Αν όμως θα είσαι όλη μέρα στο μσν, θα αποκτήσεις πολύ στενές σχέσεις με το φορτιστή σου.

Παράλληλα??

Με την ίδια εφαρμογή δεν νομίζω. Μπορείς όμως να εγκαταστήσεις 2 εφαρμογές του είδους (διαφορετικές εφαρμογές εννοώ) και τότε σίγουρα γίνεται χωρίς πρόβλημα.:)

Αν όμως θα είσαι όλη μέρα στο μσν, θα αποκτήσεις πολύ στενές σχέσεις με το φορτιστή σου.

Την εχω ηδη :lol::lol: Ευχαριστω πολυ παντως, γιατι ειμαι σε αναζητηση νεας συσκευης και αυτη που εχω βαλει στο ματι εχει android, και αν δεν ειχε msn θα την εβγαζα απο το μυαλο μου!!!

Υπαρχει καποιου ειδος "γλωσσαρι" σχετικα με το τι σημαινουν..

rom

root

Διαφορές μεταξυ 2.1 και 2.2 (τι ειναι software version??)

Διαφορές μεταξυ Wibdget με applications (και που τα βρισκουμε.. ειναι τελικα κανονικά free ή... "free"??)

και γενικα οτι χρηστικο know how για καποιον εντελως ασχετο με android.

Μετα απο πολλα χρονια στο symbian σκευτομαι να παρω το Desire.

Λογο παντελους ελλειψης χρονου θα εκτιμουσα αν υπηρχαν καποια συμαζεμενα link ή 1-2 post που να εξηγουν τα βασικα του android απλα και κατανοητα!

Thank you!

:cool:

Υπαρχει καποιου ειδος "γλωσσαρι" σχετικα με το τι σημαινουν..

rom

root

Διαφορές μεταξυ 2.1 και 2.2 (τι ειναι software version??)

Διαφορές μεταξυ Wibdget με applications (και που τα βρισκουμε.. ειναι τελικα κανονικά free ή... "free"??)

και γενικα οτι χρηστικο know how για καποιον εντελως ασχετο με android.

Βρήκα μόνο ορισμένες πολύ εκτενείς οδηγίες και περιγραφές για πιο εξειδικευμένες λέξεις που αφορούν το android και δε νομίζω να σε βοηθήσουν.

Θα προσπαθήσω να σε διαφωτίσω εγώ με απλά και κατανοητά λόγια.

1) ROM είναι η έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείς τροποποιημένη με διάφορες λειτουργίες ανάλογα με τον δημιουργό της. Υπάρχουν οι Stock ROMS, δηλαδή οι επίσημες, αυτές που φτιάχνουν οι εταιρείες και οι επίσημοι developpers της Google και στη συνέχεια τις προσαρμόζουν σε κάποιο συγκεκριμένο τηλέφωνο. Και οι Custom ROMS, τις οποίες μπορεί να δημιουργήσει ο οποιοσδήποτε (συνήθως έμπειροι Developpers) και να τις διακινήσουν στον κόσμο.

2) Όταν κάποιος λέει ότι έκανε το κινητό του rooted εννοεί ότι απέκτησε δικαιώματα root user και πλέον μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε θελήσει στο κινητό του. Πιο συγκεκριμένα είναι ορισμένες χρήσιμες εφαρμογές που χρειάζονται δικαιώματα root για να λειτουργήσουν.

3) Για τα χαρακτηριστικά κάθε έκδοσης δες εδώ. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι διαφορετικά πράγματα. Η 2.2 είναι αναβάθμιση της 2.1.

4) Applications = εφαρμογές. Τις κατεβάζεις από το Android Market ή από διάφορα site στο Internet. Άλλες είναι paid και άλλες free. Βέβαια μπορείς να τις βρεις όλες δωρεάν (πειρατεία).

5) Widgets είναι κάποιου είδους εφαρμογούλες που προσαρμόζονται στην αρχική οθόνη του κινητού οι οποίες διευκολύνουν κάποιες λειτουργίες ή παρέχουν άμεση πρόσβαση σε κάποια εφαρμογή. Για παράδειγμα υπάρχουν widgets που δείχνουν την ώρα, τον καιρό σε μία ή περισσότερες πόλεις.

Edited by MaXAiRO

spacer.png

Βρήκα μόνο ορισμένες πολύ εκτενείς οδηγίες και περιγραφές για πιο εξειδικευμένες λέξεις που αφορούν το android και δε νομίζω να σε βοηθήσουν.

Θα προσπαθήσω να σε διαφωτίσω εγώ με απλά και κατανοητά λόγια.

1) ROM είναι η έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείς τροποποιημένη με διάφορες λειτουργίες ανάλογα με τον δημιουργό της. Υπάρχουν οι Stock ROMS, δηλαδή οι επίσημες, αυτές που φτιάχνουν οι εταιρείες και οι επίσημοι developpers της Google και στη συνέχεια τις προσαρμόζουν σε κάποιο συγκεκριμένο τηλέφωνο. Και οι Custom ROMS, τις οποίες μπορεί να δημιουργήσει ο οποιοσδήποτε (συνήθως έμπειροι Developpers) και να τις διακινήσουν στον κόσμο.

2) Όταν κάποιος λέει ότι έκανε το κινητό του rooted εννοεί ότι απέκτησε δικαιώματα root user και πλέον μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε θελήσει στο κινητό του. Πιο συγκεκριμένα είναι ορισμένες χρήσιμες εφαρμογές που χρειάζονται δικαιώματα root για να λειτουργήσουν.

3) Για τα χαρακτηριστικά κάθε έκδοσης δες εδώ. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι διαφορετικά πράγματα. Η 2.2 είναι αναβάθμιση της 2.1.

4) Applications = εφαρμογές. Τις κατεβάζεις από το Android Market ή από διάφορα site στο Internet. Άλλες είναι paid και άλλες free. Βέβαια μπορείς να τις βρεις όλες δωρεάν (πειρατεία).

5) Widgets είναι κάποιου είδους εφαρμογούλες που προσαρμόζονται στην αρχική οθόνη του κινητού οι οποίες διευκολύνουν κάποιες λειτουργίες ή παρέχουν άμεση πρόσβαση σε κάποια εφαρμογή. Για παράδειγμα υπάρχουν widgets που δείχνουν την ώρα, τον καιρό σε μία ή περισσότερες πόλεις.

Να συμπληρωσω μονο, σχετικα με το ρουτ οτι ακυρωνει την εγγυηση γιατι θεωρειται ως επεμβαση στο λειτουργικο.

Παντως, κανοντας το μπορεις να κανεις διαφορα πραγματα (που ομως δεν ενδιαφερουν το μεσο χρηστη).

Οσο για τις εκδοσεις λειτουργικου (2.1 , 2.2 κλπ) φαντασου οτι ειναι σαν τα windows xp , vista κλπ. Δηλαδη καινουριες εκδοσεις του ιδιου λειτουργικου συστηματος

Να συμπληρωσω μονο, σχετικα με το ρουτ οτι ακυρωνει την εγγυηση γιατι θεωρειται ως επεμβαση στο λειτουργικο.

Περνάς clean stock ROM και έχεις εγγύηση.

Οσο για τις εκδοσεις λειτουργικου (2.1 , 2.2 κλπ) φαντασου οτι ειναι σαν τα windows xp , vista κλπ. Δηλαδη καινουριες εκδοσεις του ιδιου λειτουργικου συστηματος

Σωστή παρομοίωση.

spacer.png

Περνάς clean stock ROM και έχεις εγγύηση.

Αν μπορεσεις. Γιατι αν ενα ωραιο πρωι η συσκευη σου δεν ανοιγει καν, τοτε την κανεις μπιμπελο. :p

Ευχαριστω παρα πολυ και τους 2 σας εισασταν κατατοπιστικοτατοι!:cool:

2-3 πραγματακια θελω να ρωτησω ακομα..

1. αν κρατησω πχ την εργοστασιακη ROM που θα εχει το desire τι μειονεκτιματα θα εχω σε συγκριση με μια αλλη ROM?

2. Υπαρχει καποια ROM που να θεωρειτε η καλυτερη ή καθε ROM δεινει βαρυτητα σε διαφορετικα πραγματα οποτε αναλογα με τα ενδιαφεροντα του καθενος επιλεγει την καταλληλη!

3. Ποιες ειναι οι πιο χρησιμες εφαρμογες που αν δεν γινει rooted η συσκευη δεν θα μπορει να βαλει καποιος?

4. Το root το κανεις για να βαλεις δωρεαν (πειρατικα) εφαρμογες που κανονικα ειναι επι πληρωμη ή χρησιμευει γενικοτερα??

Ευχαριστω

Είπα να θέσω ένα ερώτημα εδώ μπας και ξέρει κανείς να με καθοδηγήσει...

'Εχω εταιρικό λογαριασμό με cosmote και δεν μου επιτρέπεται από την εταιρεία μου δεν δικαιολογούν χρέωση και για ιντερνετ οπότε έχω μείνει με το wifi...υπάρχει τρόπος να βάλω μόνος μου internet εννοώ να βάλω ξεχωριστά από τον λογαριασμό που έχω, internet σύνδεση; Κάπου εδώ μέσα είχα δει κάτι σχετικό με σύνδεση Q αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ....αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει...

Αντώνης

Ευχαριστω παρα πολυ και τους 2 σας εισασταν κατατοπιστικοτατοι!:cool:

2-3 πραγματακια θελω να ρωτησω ακομα..

1. αν κρατησω πχ την εργοστασιακη ROM που θα εχει το desire τι μειονεκτιματα θα εχω σε συγκριση με μια αλλη ROM?

2. Υπαρχει καποια ROM που να θεωρειτε η καλυτερη ή καθε ROM δεινει βαρυτητα σε διαφορετικα πραγματα οποτε αναλογα με τα ενδιαφεροντα του καθενος επιλεγει την καταλληλη!

3. Ποιες ειναι οι πιο χρησιμες εφαρμογες που αν δεν γινει rooted η συσκευη δεν θα μπορει να βαλει καποιος?

4. Το root το κανεις για να βαλεις δωρεαν (πειρατικα) εφαρμογες που κανονικα ειναι επι πληρωμη ή χρησιμευει γενικοτερα??

Ευχαριστω

1) Αν το θες για βαριές δουλειές το κινητό δε θα έχεις τη δυνατότητα για overclock, να βγάλεις ένα σωρό άχρηστες stock εφαρμογές και να αποκτήσεις περισσότερεο ελεύθερο χώρο στη μνήμη του τηλεφώνου με αποτέλεσμα να νευριάζεις συχνά.

2) Υπάρχουν πολλές ROMs αλλά η καλύτερη θεωρεείται από πολλούς η Cyanogenmod 5 (σε λίγο θα βγει και 6 για το Desire).

3) Root explorer - είναι file manager αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να πειράξεις ό,τι θες όπως ας πούμε να κάνεις απεγκατάσταση stock applcations.

Market Enabler - σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις και τις free και τις Paid εφαρμογές στο market.

Overclock - συγχρονίζεις τον επεξεργαστή σε όσα Mhz θες για περισσότερη ταχύτητα. Είναι κι άλλες πολλές που χρειάζονται δικαιώματα super user.

4) Όχι, πειρατικές μπορείς να βάλεις και χωρίς να έχεις root.

spacer.png

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου μου ελυσες πολλες απορειες με 2 απλα ποστ!

Προφανως αρχικα θα κρατησω τις εργοστασιακες ρυθμίσεις και στην συνέχεια θα ασχοληθω με custom ROM... κατσε να συνηθισω και το touch screen.. σε BB storm που εχω δοκιμασει δεν την παλεψα καθολου!:lol:

Παιδιά μία ερώτηση και από εμένα.

Δυνατότητα να αποθηκεύεις τα SMS σε διάφορους φακέλους, που έχεις δημιουργήσει εσύ, υπάρχει όπως υπάρχει στα windows;

Επίσης τρόπος μεταφοράς των μηνυμάτων από λειτουργικό windows σε androit υπάρχει;

Μπορεί να σας φαίνεται χαζό αλλά λόγω δουλειάς έχω εκατοντάδες SMS ταξινομημένα σε δεκάδες υποφακέλους από τα οποία πρέπει ανά πάσα στιγμή να μπορώ να βρώ κάποια συγκεκριμένα και να τα προωθώ με SMS.

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:

Γίνεται να βγάλω screenshot χωρίς να κάνω root τη συσκευή μου (εξαιρώ το γνωστό τρόπο μέσω σύνδεσης με το pc,εννοώ κατευθείαν από τη συσκευή με χρήση προγράμματος) ;

Γίνεται να βγάλω screenshot χωρίς να κάνω root τη συσκευή μου (εξαιρώ το γνωστό τρόπο μέσω σύνδεσης με το pc,εννοώ κατευθείαν από τη συσκευή με χρήση προγράμματος) ;

οχι, μονο μεσω adb

Για να δουλέψω την συσκευή μου android θέλω να συγχρονίσω τις επαφές και ημερολόγιο του Outlook με Gmail και Google calendar αντίστοιχα, τα οποία μου είναι απαραίτητα.

Συγχρόνισα καλά τις επαφές μου, αλλά για το ημερολόγιο έχω το εξής πρόβλημα:

Έχω κάνει εξαγωγή σε csv το ημερολόγιό μου απο το outlook, κάνω εισαγωγή στο Google calendar, και οι καταχωρήσεις του ημερολογίου μου εμφανίζονται έτσι:

招险衙派� 蒙� 招先庞派�

σαν κινέζικα (είναι πράγματι κινέζικα, στην αναζήτηση στο google μου βγήκαν κινέζικα sites).

Οπότε, ή θα πρέπει να μάθω κινέζικα :wacko: ή ελπίζω (για πιο σύντομη λύση) να έχει τύχει και σε κάποιον άλλον και να με διαφωτίσει..., διότι ψάχνω αλλά δεν βρίσκω τίποτα.

Ευχαριστώ.

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Mήπως να τα περνούσες μέσω wm με την διαδικασία που περιγράφεται εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3093035#post3093035

και μετά να τα συγχρονίσεις στο android;

Χρησιμοποίησε το Google calendar sync: http://www.google.com/support/calendar/bin/answer.py?hl=en&answer=98563

To χρησιμοποιώ καιρό τώρα χωρίς προβλήματα.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned