Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

χρησιμοποιει καποιος το phone link ; προσπαθω να κανω κληση απο desktop στο οποιο εχω συνδεδεμενα blueetooth ακουστικα. ολα δουλευουνα κανονικα αλλα δεν μπορω με τιποτα να διαχειρηστω τη κληση στο pc.κανω τη κληση απο το phone link αλλα τη στελενει στο κινιτο, και οταν παταω στο κινιτο να τη στειλει στο pc ,το κουμπι του bluettoth με το ονομνα του pc μου κανει μια προσπαθεια να τη στειλει και ξαναγυρναει στο κινιτο. μοτ εχει σπασει τα νευρα 2 μερες εχω δοικιμασει τα παντα.

τα ακουστικα ειναι κατι QCY T13. οταν τα αποσυνδεσω και και αφησω τα ηχεια του pc και το μικροφωνο της καμερας δουλευουνβ ολα κανονικα.

Edited by adok13
adok13

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους

Αλλάζω απο Poco F1 σε Redmi Note 11 Pro + και ψάχνω τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο ώστε να μεταφέρω τα δεδομένα (όσα ειναι εκτός SD) απο τη μια συσκευή στην άλλη.

Υπάρχει κάποια λειτουργεία στις συσκευές ή κάποια εφαρμογή που να μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη ;

εως 15GB δωρεαν μεσα απο τον λογαριασμο που εχουμε απο την παλια συσκευη, μετα στην νεα

google one   https://one.google.com/about

https://www.youtube.com/watch?v=NforgNfwsnw

Aγόρασα ένα usb c to 3.5 mm για να συνδεω ακουστικά . Σε κινητό Gome U7 αndroid 7 ,  λειτουργει.  Σε πιο πρόσφατα κινητά δεν παιζει  .  Ο ανταπτορας είναι ο παρακάτω. Υπάρχει καμία λύση  ;

https://m.aliexpress.com/item/4000384725991.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.4d1ayo0Tyo0Tbb&algo_pvid=03381961-4cae-4383-a434-4e1214771d64&algo_exp_id=03381961-4cae-4383-a434-4e1214771d64-1&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"10000001574581771"}&pdp_npi=2%40dis!EUR!3.0!1.56!!!!!%40212272e216738796738023182d0685!10000001574581771!sea&curPageLogUid=Q45tGEVGPJ77&gatewayAdapt=Pc2Msite

Edited by chriskan22

my tv boxes:X96 MAX X3 4/32, BEELINK KM2 , XIAOMI MI STICK 4K

7 ώρες πριν, ilka71 said:

ξέρουμε πότε θα υποστηρίξει ο google assistant ελληνικά;

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ανακοίνωση αλλά κατά τη γνώμη μου πότε. Δεν θα γίνει γίνει κεντρικά, αν γίνει, αλλά από την Google στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται..... Αυτό στο λέω με επιφύλαξη γιατί το έχω διαβάσει στο παρελθόν αλλά δεν θυμάμαι που. 

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ανακοίνωση αλλά κατά τη γνώμη μου πότε. Δεν θα γίνει γίνει κεντρικά, αν γίνει, αλλά από την Google στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται..... Αυτό στο λέω με επιφύλαξη γιατί το έχω διαβάσει στο παρελθόν αλλά δεν θυμάμαι που. 
Ποια Google στην Ελλάδα;
Δεν υπάρχει ξεχωριστό τμήμα ανάπτυξης για την Ελλάδα μόνο.
Πού το άκουσες αυτό;;

Sent from my LE2123 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

2 ώρες πριν, junglist said:

Ποια Google στην Ελλάδα;
Δεν υπάρχει ξεχωριστό τμήμα ανάπτυξης για την Ελλάδα μόνο.
Πού το άκουσες αυτό;;

Για αυτό έγραψα ότι το λέω με κάθε επιφύλαξη. Έτσι είχα διαβάσει. Δεν το διασταύρωσα γιατί μου φάνηκε λογικό να υπάρχει τμήμα ανάπτυξης στην Ελλάδα, δεν το βρήκα παράλογο, πως ήταν τα αυτοκίνητα που κατέγραφαν δρόμους για το Street view. Αν γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. 

Edited by vastegial_74
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Πως γινεται, απο android 11, το κινητο να αναβαθμισει σε android 13;

Android 12 δεν υπηρξε ποτε;

Ή βρισκει την τελευταια εκδοση και την εγκαθιστα, κι ας ειχες πχ και android 8;

Edited by karib

Για αυτό έγραψα ότι το λέω με κάθε επιφύλαξη. Έτσι είχα διαβάσει. Δεν το διασταύρωσα γιατί μου φάνηκε λογικό να υπάρχει τμήμα ανάπτυξης στην Ελλάδα, δεν το βρήκα παράλογο, πως ήταν τα αυτοκίνητα που κατέγραφαν δρόμους για το Street view. Αν γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. 

Και επειδή υπήρχαν αυτοκίνητα που κατεγραφαν για τους χάρτες, ξαφνικά βγήκε υπόνοια οτι υπάρχει και τμήμα ανάπτυξης;
Τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα αμάξια δεν φτιάχτηκαν εδώ. Τα εξαρτήματα ήρθαν απέξω.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

καλημέρα ήθελα να ρωτήσω η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο ενσύρματα ακουστικά? Σε bluetooth redmi buds 3 lite δεν φαίνεται να δουλεύει. Ακούγεται μόνο ο ήχος της εισερχόμενης που έχουν τα ακουστικά. Android 12 σε moto g32

Screenshot_20230126-110910.thumb.png.a730c996631da034d84e7cf168a8052d.png

Edited by kmpatra

Έχω πρόβλημα σε miui 13 με android 12 σε ένα Redmi Note 10 5g. Οταν έχω εφαρμογές στο Παρασκήνιο και θέλω να πάω σε άλλη εφαρμογή, ηπροηγούμενη κλείνει αμέσως ή κάνει ανανέωση Πώς μπορώ να το σταματήσω αυτό, ποια ρύθμιση είναι;

Edited by Teo010

Στο παιχνίδι World Blitz του Messenger, όταν μου δείχνει ότι κάποιος φίλος έπαιξε, μόλις πατάω για να παίξω μου βγάζει συνέχεια το unavailable και δεν ανοίγει το παιχνίδι. Ενώ παλιά έβγαζε το παιχνίδι και έπαιζα απευθείας. Αναγκάστηκα να το βάλω στη κεντρική οθόνη και να το ανοίγω από κει. Είναι θέμα του Messenger ή του συγκεκριμένου παιχνιδιού; Ξέρει κανείς; Πάντως 2-3 φορές που ενημερώθηκε το Messenger δεν διορθώθηκε. 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

• 2 weeks later...

Στην εφαρμογή gpay έχω τρεις κάρτες περασμένες. Όλα ήταν κανονικά μέχρι το update στην 14.0.2 που έκανα προχθές. Από τότε χρεώνει μόνο την πρώτη κάρτα και όλες τις υπόλοιπες τις χρεώνει επίσης στην πρώτη κάρτα. Δηλαδή δεν χρεώνεται καμία άλλη κάρτα παρά μόνο η πρώτη. Χτυπάω δηλαδή την κάρτα της alpha και τα χρεώνει στην κάρτα της εθνικής. Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος αυτό;
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

ΥΓ 1 έχω σβήσει όλες τις κάρτες και τις έχω περάσει Ξανά από την αρχή και το πρόβλημα πάλι υπάρχει.
ΥΓ 2 η συσκευή μου είναι η xiaomi 12 Τ

Στάλθηκε από το 22071212AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το 14.0.2 σε τι αντιστοιχεί? Εκδοση gpay? Η τελευταία που εχω εγώ σε android 12 έχει αριθμο 2.167.... με τελευταία ενημέρωση Δεκέμβρη. Πριν δυο-τρεις μέρες η τελευταία συναλλαγή χρέωνε κανονικά την κάρτα που επέλεγες

Edited by kmpatra

Δεν ξέρω αν το σωστό θέμα να πω τι  ανακάλυψα μόλις σήμερα.οταν ανοίγω τον chrome χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο,βγάζει το παιχνιδάκι με τον δεινόσαυρο.

Tcl 20 5g

• 2 weeks later...
On 12/2/2023 at 1:29 ΜΜ, spy14 said:

Δεν ξέρω αν το σωστό θέμα να πω τι  ανακάλυψα μόλις σήμερα.οταν ανοίγω τον chrome χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο,βγάζει το παιχνιδάκι με τον δεινόσαυρο.

Εγώ το έβλεπα όταν έσβηνα όλες τις καρτέλες αλλά δεν ήξερα ότι ήταν παιχνίδι. Τώρα που το δοκίμασα και το πάτησα άρχισε να τρέχει. Αν έχεις καρτέλες όμως σε βγάζει στην τελευταία που ήσουν όπως πχ το myphone. Πρέπει να είναι κενό από καρτέλες για να το βγάλει. 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

52 minutes ago, evris2013 said:

Εγώ το έβλεπα όταν έσβηνα όλες τις καρτέλες αλλά δεν ήξερα ότι ήταν παιχνίδι. Τώρα που το δοκίμασα και το πάτησα άρχισε να τρέχει. Αν έχεις καρτέλες όμως σε βγάζει στην τελευταία που ήσουν όπως πχ το myphone. Πρέπει να είναι κενό από καρτέλες για να το βγάλει. 

Ναι έτσι ακριβώς 

Tcl 20 5g

Καλημέρα, Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να αντιγράψω τα Google map shortcuts από κινητό σε κινητό? Το phone copy της Huawei δεν τα μετέφερε (από huawei σε huawei).

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να δω,ποια εφαρμογή διεγραψα τελευταία?
Μολις τελείωσα την κλήση μου, εβαλα το τηλ στην τσέπη πριν το κλειδώσω. Οπως το κράταγα στη τσέπη πατησα παρατεταμένα μια εφαρμογή ημερολογίου και την διεγραψα (αυτη και το widget της) και δεν μορω να θυμηθώ ποια είναι. 
Μεταξυ μας και μην βγει παραέξω και γινω ρόμπα για τα καμώματα μου

Edit: τελικά τα εκανε όλα αυτά, η εφαρμογή (smooth calendar), μετα το update της. Διέγραψε το widget κ αλλαξε τις ρυθμίσεις της.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

• 2 weeks later...

Θέλω τις γνώμες σας, τι θεωρείτε πιό ασφαλές; Ένα τηλέφωνο πού έχει πιά σταματήσει να ενημερώνεται από την εταιρεία από το 2021 (xiaomi) , ή μήπως είναι πιό ασφαλές να ξεκλειδώσουμε bootloader και να περάσουμε custom rom με τα τελευταία paches ασφαλείας;;; Χωρίς να είναι Root

Πάντα μιλάω για ασφαλές τηλ. με τραπεζικές εφαρμογές και τα ρέστα...

Γιά να ακούσω τις απόψεις σας!!

Edited by geotzia

Θέλω τις γνώμες σας, τι θεωρείτε πιό ασφαλές; Ένα τηλέφωνο πού έχει πιά σταματήσει να ενημερώνεται από την εταιρεία από το 2021 (xiaomi) , ή μήπως είναι πιό ασφαλές να ξεκλειδώσουμε bootloader και να περάσουμε custom rom με τα τελευταία paches ασφαλείας;;; Χωρίς να είναι Root
Πάντα μιλάω για ασφαλές τηλ. με τραπεζικές εφαρμογές και τα ρέστα...
Γιά να ακούσω τις απόψεις σας!!
Εννοείται custom rom με τελευταία patches.Πέρα από τα security patches,σα λογισμικό η custom rom είναι πολύ πιο ασφαλές απο τη μαμά rom (ειδικά miui) καθώς οι προεγκατεστημένες εφαρμογές κλέβουν δεδομένα.Τώρα με τον bootloader δε παίζει κανένα απολύτως ρόλο στην ασφάλεια των δεδομένων,παρά μόνο αν σου κλέψουν το κινητό και το έχουν στα χέρια τους (μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σου αν περάσουν μεσω PC μια custom recovery) Αν και αυτό δεν είμαι βέβαιος αν το πετυχαίνουν αν το έχεις encrypted.Προσωπικά είμαι με custom roms απο το 2010 (Εποχές Samsung Galaxy S).

• 5 weeks later...

Γεια σας,

η αναρτηση αφορα το 'Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G", δοκιμασα διαφορες εφαρμογες σχετικες με τη φορτιση της μπαταριας και κυριως αυτες με ειδοποιηση ή alarm οταν αδειασει ή γεμισει αντιστοιχως και σε συγκεκριμενα ποσοστα.

Καμια απο οσες δοκιμασα δε μου δουλεψε οπως ελεγε, δηλαδη ουτε ειδοποιησεις, ειτε ακουστικες ειτε αναδυομενο παραθυρο κλπ!
Ασχοληθηκα πολυ ωρα με τις ρυθμισεις τους για να σιγουρευτω οτι ειναι οπως πρεπει αλλα και παλι δε καταφερα τιποτε.

Ναι μεν δειχνουν αυτα που πρεπει οταν τρεχεις την εφαρμογη αλλα απο ειδοποιησεις τιποτε!

Χαιρετισμους

Χριστόφορος