Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

προγραμματιστης ειμαι και δεν ξερω κανενα exfat, δεν υπαρχει exfat, fat32 τα φορμαρω παντα τα στικακια μου για να παιζουν παντα και παντου

Πλάκα μας κάνεις ε?:blink:

Έχω 4 στικάκια OTG σε exfat και δουλεύουν άψογα και σε recovery ακόμα...

Παίρνω nandroid backup φλασάρω μοντάκια κ.λ.π

Και έχω LG g2 :cool:

αληθεια, δεν το ξερα, δεν μου χρειαζονται κιολας μεγαλα αρχεια, με μικρα παιζω 1-2gb Edited by zxr

Δεν χρειάζεται πιστεύω να τονίσω με πιο γλαφυρό τρόπο ότι η αντιπαράθεση σταματάει εδώ μιας και η διαγραφή των post σας το δηλώνει ξεκάθαρα.

Ευχαριστώ :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Καλημέρα! Πέρασα μια βόλτα από public για να δω κάτι για tablet. Παρατήρησα ότι κανένα tablet δε διάβαζε το στικακι μου που είναι exfat. Και είχα περασει ταινίες διαφόρων αναλύσεων. Ενώ το κινητό μου που είναι βέβαια ροοτ το διαβαζει κανονικά.... Φταίει άραγε ότι δεν ήταν ροοτ τα tablet και διάβασαν μονο fat32;

τελικα ομως τι ισχυει? :lol:

οντως πρεπει να ειναι root για να διαβασει exfat ή απλα τα συγκεκριμενα που δοκιμασα, ναι μεν υποστηριζουν usbotg αλλα οχι exfat?

Όσοι ειστε root παιδιά βάζετε αυτο https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.stickmount και διαβάζει τα πάντα!! Επειδή αλλάζω συχνά συσκευές βλέπω γενικότερα οτι fat32 διαβάζουν όλες αλλά επειδή δεν παλεύεται το θεμα με full hd ταινίες έχω βρει την υγειά μου με τη παραπάνω εφαρμογή!!

Όσοι ειστε root παιδιά βάζετε αυτο https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.stickmount και διαβάζει τα πάντα!! Επειδή αλλάζω συχνά συσκευές βλέπω γενικότερα οτι fat32 διαβάζουν όλες αλλά επειδή δεν παλεύεται το θεμα με full hd ταινίες έχω βρει την υγειά μου με τη παραπάνω εφαρμογή!!

δεν χρειάζονται επιπλέον προγράμματα !(ουτε ροοτ χρειάζεται!) es Explorer (εξερεύνηση).διαβαζει fat32,exfat,ntfs(το ενεργοποιείς απο τις ρυθμίσεις)

δεν χρειάζονται επιπλέον προγράμματα !(ουτε ροοτ χρειάζεται!) es Explorer (εξερεύνηση).διαβαζει fat32,exfat,ntfs(το ενεργοποιείς απο τις ρυθμίσεις)

Πραγματικα ο Es explorer ειναι πολυ καλος!! Στο δικο μου LG G2 με τη βοηθεια του Es explorer διαβαζω κανονικα εξωτερικο σκληρο 1ΤΒ σε NTFS και USB 3.0!! Δεν ξερω βεβαια αν παιζει ρολο που εχω στο G2 custom rom....

Πραγματικα ο Es explorer ειναι πολυ καλος!! Στο δικο μου LG G2 με τη βοηθεια του Es explorer διαβαζω κανονικα εξωτερικο σκληρο 1ΤΒ σε NTFS και USB 3.0!! Δεν ξερω βεβαια αν παιζει ρολο που εχω στο G2 custom rom....

οχι απαραίτητα...(εκτος εαν εχεις custom kernel με υποστήριξη για ntfs )

καλησπέρα σε όλοι την ομάδα ..ήθελα να ρωτήσω εδώ κάποιους που ξέρουν ..στο οντότυ να έχουμε εμπιστοσύνη ??γιατί νομίζω ότι λέει βλακίες καταρχήν με ένα ψάξιμο στο ίντερνετ θα δείτε ότι κάθε φορα και αλλά μετρήματα για την ίδια συσκευή .... και μιλάμε πάντα για μεγάλες απολκήσεις .. επίσης εδώ θα πρέπει να πω ότι έχω ένα κινητό της BITmore εκεί λοιπόν λέει προδιαγραφές για κάμερα 8mp ..και όντως το untutu τόσο την έκανε ...έκανα λοιπόν μια αναβάθμιση σε λολιποπ από τη ρομ της ίδιας της εταιρίας (αυτή μου την έστειλαν με ημεηλ ) και παρατήρησα λοιπόν μετά από μια μέτρηση πάλι του untutu του η κάμερα έγινε 13mp .... βέβαια η κάμερα μια κινεζική χάλια είναι ..φαντάσου ότι τα σαμσούνγκ με 5 μπ και είναι πολύ καλύτερα .... οπότε λέω μήπως διαβάζει κάποια log του λειτουργικού και αναλόγως γράφει?? που εκεί ο κάθε ένας κατασκευαστής μπορεί να γράφει ότι θέλει... πολύ θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κάποιος να μας πει ....

καλησπέρα σε όλοι την ομάδα ..ήθελα να ρωτήσω εδώ κάποιους που ξέρουν ..στο οντότυ να έχουμε εμπιστοσύνη ??γιατί νομίζω ότι λέει βλακίες καταρχήν με ένα ψάξιμο στο ίντερνετ θα δείτε ότι κάθε φορα και αλλά μετρήματα για την ίδια συσκευή .... και μιλάμε πάντα για μεγάλες απολκήσεις .. επίσης εδώ θα πρέπει να πω ότι έχω ένα κινητό της BITmore εκεί λοιπόν λέει προδιαγραφές για κάμερα 8mp ..και όντως το untutu τόσο την έκανε ...έκανα λοιπόν μια αναβάθμιση σε λολιποπ από τη ρομ της ίδιας της εταιρίας (αυτή μου την έστειλαν με ημεηλ ) και παρατήρησα λοιπόν μετά από μια μέτρηση πάλι του untutu του η κάμερα έγινε 13mp .... βέβαια η κάμερα μια κινεζική χάλια είναι ..φαντάσου ότι τα σαμσούνγκ με 5 μπ και είναι πολύ καλύτερα .... οπότε λέω μήπως διαβάζει κάποια log του λειτουργικού και αναλόγως γράφει?? που εκεί ο κάθε ένας κατασκευαστής μπορεί να γράφει ότι θέλει... πολύ θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κάποιος να μας πει ....

Την ποιότητα της φωτογραφίας την καθορίζει η ποιότητα του φακού και όχι τα mp. Αυτά απλώς υποδηλώνουν τις διαστάσεις της εικόνας αν ας πούμε εκτυπωθεί. Δεν υπάρχει δηλαδή τίποτα το περίεργο που το samsung αν και έχει 5mp βγάζει καλύτερες φωτό από το bitmore που έχει 8 ή 13mp. Το samsung έχει προφανώς ακριβότερο φακό και βγάζει καλύτερες, το bitmore έχει περισσότερα mp και προφανώς βγάζει μεγαλύτερες. Τώρα στην περίπτωσή σου που από 8 πήγε στα 13 μήπως με την αναβάθμιση προστέθηκε και κάποιο λογισμικό που κάνει κάτι σαν "resize" την φωτό και από 8mp την πάει στα 13? Καθόλου απίθανο και δεν ξέρω αν αυτό είναι το λεγόμενο interpolation που είναι συνήθης πρακτική των κινέζικων εταιρειών.

Interpolation (sometimes called resampling) is an imaging method to increase (or decrease) the number of pixels in a digital image. Some digital cameras use interpolation to produce a larger image than the sensor captured or to create digital zoom.

http://www.dpreview.com/glossary/digital-imaging/interpolation

Edited by Villis
Προσθήκη παράθεσης

Δεν μπορώ να βρώ που υπάρχει αυτή η ρύθμιση αν μπορείς Alex γίνε πιο συγκεκριμένος.

οχι απαραίτητα...(εκτος εαν εχεις custom kernel με υποστήριξη για ntfs )

Σωστός ο alex222800

Εγώ έχω custom rom και δεν μπορώ να εκμεταλευτώ πλήρως NTFS :mad: (δεν έχω custom kernel)

Ενώ eXfat τα παίζει κανονικά

Βρήκα τελικά αυτό που μου βλέπει το NTFS αλλά μόνο read...

Δεν με πειράζει όμως διότι έχω 4 στικάκια OTG eXfat , σύνολο 112 giga :blink:

Φτάνουν νομίζω... :lol::lol::lol:

Edited by tsiv

παιδια εχει τυχει σε κανεναν να σταματαει η μουσικη καθως παιζει οποιοδηποτε προγραμα με mp3?

το εχο συναντησει σε 2 sony διαφορετικα μοντελα ως τωρα.

εχει αναφερθει πουθενα στο forum?

Δεν μπορώ να βρώ που υπάρχει αυτή η ρύθμιση αν μπορείς Alex γίνε πιο συγκεκριμένος.

ρυθμίσεις ..ρυθμίσεις εμφανίσης ...usb in the message.

Την ποιότητα της φωτογραφίας την καθορίζει η ποιότητα του φακού και όχι τα mp. Αυτά απλώς υποδηλώνουν τις διαστάσεις της εικόνας αν ας πούμε εκτυπωθεί. Δεν υπάρχει δηλαδή τίποτα το περίεργο που το samsung αν και έχει 5mp βγάζει καλύτερες φωτό από το bitmore που έχει 8 ή 13mp. Το samsung έχει προφανώς ακριβότερο φακό και βγάζει καλύτερες, το bitmore έχει περισσότερα mp και προφανώς βγάζει μεγαλύτερες. Τώρα στην περίπτωσή σου που από 8 πήγε στα 13 μήπως με την αναβάθμιση προστέθηκε και κάποιο λογισμικό που κάνει κάτι σαν "resize" την φωτό και από 8mp την πάει στα 13? Καθόλου απίθανο και δεν ξέρω αν αυτό είναι το λεγόμενο interpolation που είναι συνήθης πρακτική των κινέζικων εταιρειών.

Interpolation (sometimes called resampling) is an imaging method to increase (or decrease) the number of pixels in a digital image. Some digital cameras use interpolation to produce a larger image than the sensor captured or to create digital zoom.

http://www.dpreview.com/glossary/digital-imaging/interpolation

Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από τέτοιου είδους εφαρμογές (benchmark) και ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πάντως με βάση τον τρόπο που γίνονται οι μετρήσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να μη ταυτίζονται ακριβώς τα αποτελέσματα. Βέβαια ούτε μεγάλες αποκλίσεις πρέπει να υπάρχουν άλλα εδώ είναι σχετικό τι θεωρεί κάνεις μεγάλη απόκλιση. Κατά τη γνώμη μου μεγάλη είναι αν είναι πάνω από (τουλάχιστον) 10%.

Edited by Villis
Προσθήκη παράθεσης

ρυθμίσεις ..ρυθμίσεις εμφανίσης ...usb in the message.

Είχα φάει τον κόσμο να βρω που είναι η ρύθμιση NTFS και έλεγα δεν μπορεί κάπου θα είναι και δεν την βλέπω. :-)

Τελικά το "USB plug-in message" ήταν επιλεγμένο.

Το ωραίο είναι πριν μερικές μέρες ειχα δοκιμάσει να συνδέσω ένα usb 2.0 500GB

σκληρό και δεν τον αναγνώρισε καθόλου.

Έχοντας και άλλον ένα usb 3.0 1TB, θεώρησα ότι δεν άξίζει καν να δοκιμάσω

Ε λοιπόν σήμερα μ' αυτά που διάβασα από εσάς τον δοκίμασα και περιέργως τον αναγνώρισε. :-)

Βέβαια μου βγάζει το μήνυμα: "εκκαθάριση χώρου αποθήκευσης συσκευής USB"

Υποθέτω επειδή ο δίσκος χρησιμοποιήται απο media player και περιέχει αρχεία που το καθένα είναι μεγαλύτερο από 10 Gbyte

Πάντως ο Es explorer είναι και για μένα ένα από τα καλύτερα προγράμματα του Android

Alex ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Είχα φάει τον κόσμο να βρω που είναι η ρύθμιση NTFS και έλεγα δεν μπορεί κάπου θα είναι και δεν την βλέπω. :-)

Τελικά το "USB plug-in message" ήταν επιλεγμένο.

Το ωραίο είναι πριν μερικές μέρες ειχα δοκιμάσει να συνδέσω ένα usb 2.0 500GB

σκληρό και δεν τον αναγνώρισε καθόλου.

Έχοντας και άλλον ένα usb 3.0 1TB, θεώρησα ότι δεν άξίζει καν να δοκιμάσω

Ε λοιπόν σήμερα μ' αυτά που διάβασα από εσάς τον δοκίμασα και περιέργως τον αναγνώρισε. :-)

Βέβαια μου βγάζει το μήνυμα: "εκκαθάριση χώρου αποθήκευσης συσκευής USB"

Υποθέτω επειδή ο δίσκος χρησιμοποιήται απο media player και περιέχει αρχεία που το καθένα είναι μεγαλύτερο από 10 Gbyte

Πάντως ο Es explorer είναι και για μένα ένα από τα καλύτερα προγράμματα του Android

Alex ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

εκκαθάριση χώρου αποθήκευσης συσκευής USB ....επειδή ειναι ntfs

Πριν βιαστειτε να πειτε να ρωτησω στο αντιστοιχο νημα για το κινητο, λεω εξαρχης οτι το προβλημα μου εχει τυχει με διαφορες συσκευες, και δεν λεω οτι κατ'αναγκη ειναι θεμα android, αλλα σιγουρα δεν ειναι και προβλημα μιας συσκευης μονο.

Το προβλημα;

Δυσκολια ή αδυναμια συνδεσης, με public wifis.

Κυριως σε καφετεριες, εστιατορια κλπ.

Και παλι πριν πειτε οτι 'μπουκωσε', θα σας πω οτι παντα διπλα μου τυχαινει καποιος αλλος να συνδεεται! Αρα τι; 'Μπουκωσε' για μενα, και για τον διπλανο οχι;

Δεν το καταλαβα αυτο.

Πως μερικες συσκευες βρισκουν το δικτυο, αλλα μενουν παντα σε ενα αεναο 'handshaking' (obtaining ip, αλλα δεν συνδεονται, και παλι απο την αρχη), και αλλες συνδεονται με την μια, ποτε δεν το καταλαβα.

Μπορει καποιος να μου πει τι φταιει, και αν μπορει να γινει κατι;

Δεν μπορει η γκαντεμια να χτυπαει μονο τις δικες μου συσκευες...

Νιωθω παντα και 'ριγμενος', ολοι να συνδεονται, κι εγω μια ζωη στην απεξω...whatever device i use.

Αυτό μου έχει τύχει και εμένα αλλά και σε φίλους. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που συνδέεσαι σε κάποιο wifi αυτό αποθηκεύεται στη συσκευή σου και όταν μαζευτούν πολλά τότε για κάποιο λόγο δεν συνδέεται η συσκευή σε άλλα. Το έλυσα διαγράφοντας τα αποθηκευμένα που είχα (από μέρη που δεν θα ξαναεπισκευθώ ή που δεν επισκέπτομαι συχνά). Για να τα βρεις ενεργοποίησε το wifi, πήγαινε να δεις τα διαθέσιμα δίκτυα και όσα λένε "εκτός εμβέλειας" είναι αυτά που έχεις συνδεθεί στο παρελθόν. Βρες ποια δεν χρειάζεσαι και διέγραψέ τα (παρατεταμένο πάτημα και επιλογή "forget network" ή "να μην γίνει απομνημόνευση").

Παιδες υπαρχει καποια εφαρμογη ή τροπος να δω ποσες ωρες εχει λειτουργισει το κινητο?

Zooper widget

Το βγαζεις σε widgetακι στην αρχικη σου οθονη και σου γραφει.

1) κατεβασε το zooper widget και κανε εγκατασταση

2) πηγενε εκει που έχει τα widgets η συσκευή για τις αρχικές οθόνες σου και βρες τα διαφορα μεγέθη των zooper και διάλεξε και βάλε οποίο θες σε μια από τις αρχικές σου.

3) όταν το βάλεις στην οθόνη θα σου γράφει μέσα αλλάξτε το μέγεθος η πατήστε για να ξεκινήσετε. Πάτα εκει.

4) παρά πάνω πάνω που λέει αδειο.

5) πατα σχέδιο widget

6) μετά πατάς πάνω δεξιά που έχει ένα +

7) μετά πας πλούσιο κείμενο

8) μετά Περιεχόμενα η περιεχομενο κειμενου το λεει.

9) πας σύστημα

10) και τέλος βρες αυτό που λέει Χρόνος από την τελευταία εκκίνηση . αυτό ηταν. Δεν πατάς κάπου αποθήκευση. Απλά βγαίνεις και το αποθηκεύει μόνο του και σου το δείχνει μπροστά.

Εγώ έχω το zooper widget pro. Αν και νομίζω ότι αυτό υπάρχει και στην free έκδοση.

Edited by lek88

Γίνεται και πιο απλά, πας ρυθμίσεις τηλεφώνου -> Μπαταρία και πάνω στο γράφημα αναγράφεται ο χρόνος που είναι ανοιχτό από την τελευταία φορά που το έκλεισες. Αν δεν το γράφει εκεί πάτα πάνω στο phone idle θα σε πάει σε άλλη οθόνη που λέει time on: πχ 3 μέρες 5 ώρες 10 λεπτά.

Τουλάχιστον αυτό γίνεται στο android 4.0 που έχω. Σϊγουρα θα γίνεται και στις άλλες εκδόσεις με ίδιο ή παρόμοιο τρόπο.

Γίνεται και πιο απλά, πας ρυθμίσεις τηλεφώνου -> Μπαταρία και πάνω στο γράφημα αναγράφεται ο χρόνος που είναι ανοιχτό από την τελευταία φορά που το έκλεισες. Αν δεν το γράφει εκεί πάτα πάνω στο phone idle θα σε πάει σε άλλη οθόνη που λέει time on: πχ 3 μέρες 5 ώρες 10 λεπτά.

Τουλάχιστον αυτό γίνεται στο android 4.0 που έχω. Σϊγουρα θα γίνεται και στις άλλες εκδόσεις με ίδιο ή παρόμοιο τρόπο.

Σωστά είχα ξεχάσει να του το πω αυτό!!! Σε όλες τις εκδωσεις υπάρχει αλλά μπορεί να θέλει να το βλέπει στην αρχική του οθόνη χωρίς να μπαίνει εκεί.

Είναι σχετικά εύκολη η διαδικασία και θα την κάνει μόνο 1 φορα.

Παιδες υπαρχει καποια εφαρμογη ή τροπος να δω ποσες ωρες εχει λειτουργισει το κινητο?

Απ' ότι καταλαβαίνω εγώ θέλει να μάθει συνολικό χρόνο από τότε που φτιάχθηκε η συσκευή...:confused:

Ας το διευκρινήσει...

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned