Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

συνάδελφος μου έφερε ένα tablet του (e-star Beauty HD Quad-Core) στο οποίο έβαλε κωδικό τον οποίο δεν θυμάται. Το tablet τρέχει Android 4.4 KitKat, το είχε συνδέσει με Google Account αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει (ή δεν βλέπω) η δυνατότητα επαναφοράς στην κλειδωμένη αρχική οθόνη. Επειδή το tablet είναι καινούργιο, χωρίς να έχει κάτι το αξιόλογο να σωθεί, προσπάθησα να του κάνω hard reset αλλά μάταια. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με Android, χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Τι ακριβώς κάνει το καλιμπράρισμα που είπατε παραπάνω?

Επίσης το κινητό μου έχει μια επιλογή Proximity Sensor calibration, τι ειναι ακριβως? αξίζει να το κάνω?

Τέλος, ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος τελικά για να φορτίσεις το smartphone σου ?

Που το έμαθες αυτό?

Στο Google?

Λοιπόν να σε πληροφορήσω ότι στα κινητά όταν λέμε 0% η μπαταρία δεν σημαίνει ότι είναι και 0 volt.

Και επίσης ότι το 100% + ένα μισάωρο που έγραψε κάποιος φίλος παραπάνω είναι απόλυτα σωστό αν θέλεις να έχεις την απόλυτη αυτονομία του όποιου κινητού αντικειμένου χρησιμοποιεί μπαταρία... :cool:

Μιλάμε για καλιμπράρισμα το οποίο δεν χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα και είναι ο απόλυτα φυσιολογικός τρόπος για να ανανεωθούν τα battery stats του κινητού πριν από οποιαδήποτε σκέψη αλλαγής της μπαταρίας

Υ.Γ

Είμαι ηλεκτρονικός 35 χρόνια , δεν λέω ότι μου κατέβει :)

ε άμα είσαι 35 χρόνια ηλεκτρονικός οκ τότε...( μου θύμησες κάτι ταξιτζήδες 65+ που κάνουν την μαμακία και λένε με ύφος " ξέρεις πόσα χρόνια οδηγάω εγώ??)

επειδή λοιπόν δεν έχω χρόνο να εξηγώ τα αυτονόητα , πήγαινε γράψε αυτά στο τόπικ με την μπαταρία και περίμενε κάποιον πιο υπομονετικό να σου απαντήσει...

ε άμα είσαι 35 χρόνια ηλεκτρονικός οκ τότε...( μου θύμησες κάτι ταξιτζήδες 65+ που κάνουν την μαμακία και λένε με ύφος " ξέρεις πόσα χρόνια οδηγάω εγώ??)

επειδή λοιπόν δεν έχω χρόνο να εξηγώ τα αυτονόητα , πήγαινε γράψε αυτά στο τόπικ με την μπαταρία και περίμενε κάποιον πιο υπομονετικό να σου απαντήσει...

Θα μπορούσες να δώσεις link για το topic αυτό;

:)

Για επισκευές: http://servicekiniton.gr/.

Θα μπορούσες να δώσεις link για το topic αυτό;

:)

σορρυ έχεις δίκιο..:)

θα σου δώσω ένα από αυτά που αφορούν την συσκευή μου, αλλά με μια απλή αναζήτηση εκτιμώ ότι θα βρεις και άλλα ανάλογα στο φόρουμ

Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας με το Google Nexus 5 (by LG) :)

σορρυ έχεις δίκιο..:)

θα σου δώσω ένα από αυτά που αφορούν την συσκευή μου, αλλά με μια απλή αναζήτηση εκτιμώ ότι θα βρεις και άλλα ανάλογα στο φόρουμ

Μπαταρία: Οι εμπειρίες σας με το Google Nexus 5 (by LG) :)

Οκ ευχαριστώ. Νόμιζα πως υπάρχει οδηγός γενικά για τις μπαταρίες.

Οπότε και ο Avadonmod θα βρει απάντηση σε αυτό που ρωτάει.

άντε επειδή έχω τις καλές μου σήμερα παραθέτω δύο λινκ ...ένα από έγκριτο site τεχνολογίας και ένα από battery university

http://gizmodo.com/how-to-take-care-of-your-smartphone-battery-the-right-w-513217256

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

ενδεικτικά για όποιον δεν θέλει να το διαβάσει όλο...

You may vaguely recall hearing something about rechargeable batteries and the "memory effect." You know, that if you don't "teach" your rechargeable batteries their full potential by taking them from totally full to totally empty, they'll "forget" part of their capacity. Well forget all that. Right now. It does not apply to your phone.

Battery memory is a real thing, but it applies to nickel-based batteries; your trusty sidekick (literal Sidekick or otherwise) doubtlessly has a lithium-ion battery, and it needs to be treated a little differently. Specifically, it should be topped off whenever you get the chance.

To get the most out of a lithium-ion battery, you should try to keep it north of 50 percent as much as possible. For the most part, going from all the way full to all the way empty won't help; in fact, it'll do a little damage if you do it too often.

So if you're really particular about optimizing your battery's life, you should try to go from around 40 percent to around 80 percent in one go, and then back down whenever possible. A bunch of tiny charges throughout the day is your second best bet, and going from zero to 100 and then 100 to zero on a regular basis will put the most strain on your lithium-ion battery.

And when lithium-ion batteries get too low—like, literally zero percent—they get seriously unstable, and dangerous to charge. To prevent explosion-type disasters when you go to charge one that's been sitting around for a month or two, lithium-ion batteries have built-in self-destruct circuits that will disable (read: destroy) the battery for good, if it reaches rock bottom. And sure, that'll save you from a face full of battery-acid, but it'll also leave you short one battery.

...avoiding particularly egregious torture like letting your phone discharge from full to zero every single day

καλό διάβασμα...:)

p.s: δυστυχώς εγώ δεν είμαι ηλεκτρονικός...διαβάζω καλά και πολύ όμως και κοιτάω να ενημερώνομαι ενδελεχώς για τις εξελίξεις της τεχνολογίας! :)

Πολύ σωστά και γνωστά όλα σε μένα και συμφωνώ.

Δεν είπα εγώ να πηγάινει το κινητό κάθε φορά στο 0%

Είπα τον φυσικό τρόπο για ανανέωση των battery stats του κινητού.

Επίσης αν το τηλέφωνο είναι ''πειραγμένο'' (custom roms) κ.λ.π ενδέχεται όλα τα προβλήματα να είναι από εκεί.

Να πω εν τάχει τι θα έκανα εγώ:

1) Aυτό που λέω παραπάνω (φόρτιση από 0% σε 100% κλειστό)

αν δεν ''έπιανε'' αυτό:

2)Αλλαγή μπαταρίας

αν δεν ''έπιανε'' και αυτό:

3)Service

Δεν έχω να πω κάτι άλλο επί του θέματος :)

IP cam / κάμερα παρακολούθησης

Έχει ξανατεθει το θέμα, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Θέλω να μετατρέψω ένα κινητό σε κάμερα παρακολούθησης, ώστε να να αρχίζει να καταγραφεί με την κίνηση. Κατέβασα αυτή την εφαρμογή και είναι αυτό που ψάχνω, καταγράφει με την κίνηση, ρυθμίζεται η ευαισθησία στην κίνηση, ποιότητα εικόνας, σβήσιμο οθόνης κλπ.. Επίσης μπορείς να παρακολουθείς από το browser την εικόνα, να τραβάς βίντεο/φοτο κατά το δοκούν κ.α. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορείς να παρακολουθείς από συσκευή που δεν είναι στο τοπικό δίκτυο, αλλά γενικά από ίντερνετ, όπως επίσης και αν θα αντέξει η μπαταρία στη μέρα ή θα πρέπει να είναι συνεχώς στην πρίζα και αν θα αντέξει η μπαταρία σε μόνιμη φόρτιση...

Και αν τελικά αξίζει να έχεις ένα κινητό για αυτή τη δουλειά...

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Στο IFTTT μπορώ να φτιάξω ό,τι Recipe θέλω ή έχω περιορισμούς; δοκίμασα να κάνω ένα νέο Recipe και στο IF μου έχει μια λίστα με διάφορα αλλά όχι τις δικές μου εφαρμογές.

Θέλω για παράδειγμα να του πω: Όταν ανοίγω το Sygic, ενεργοποίησε το GPS", μπορώ να το κάνω;

Έχουμε κάτι για αυτό; :ninja:

Έχει ξανατεθει το θέμα, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Θέλω να μετατρέψω ένα κινητό σε κάμερα παρακολούθησης, ώστε να να αρχίζει να καταγραφεί με την κίνηση. Κατέβασα αυτή την εφαρμογή και είναι αυτό που ψάχνω, καταγράφει με την κίνηση, ρυθμίζεται η ευαισθησία στην κίνηση, ποιότητα εικόνας, σβήσιμο οθόνης κλπ.. Επίσης μπορείς να παρακολουθείς από το browser την εικόνα, να τραβάς βίντεο/φοτο κατά το δοκούν κ.α. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορείς να παρακολουθείς από συσκευή που δεν είναι στο τοπικό δίκτυο, αλλά γενικά από ίντερνετ, όπως επίσης και αν θα αντέξει η μπαταρία στη μέρα ή θα πρέπει να είναι συνεχώς στην πρίζα και αν θα αντέξει η μπαταρία σε μόνιμη φόρτιση...

Και αν τελικά αξίζει να έχεις ένα κινητό για αυτή τη δουλειά...

Για αυτή τη δουλειά (σε μόνιμη βάση) υπάρχουν τα dvr, το κινητό κάποια στιγμή -λογικά- θα κολλήσει/σβήσει/χαλάσει...

Αυτές οι εφαρμογές είναι χρήσιμες μόνο όταν πρόκειται να λείψεις από το σπίτι λίγες μέρες και θέλεις να έχεις μια επιπλέον ασφάλεια. Προσωπικά χρησιμοποιώ την warden cam η οποία δουλεύει πολύ καλά (και από άλλο δίκτυο). Εννοείται ότι το κινητό-κάμερα είναι μόνιμα στην πρίζα και στο δικό σου κινητό έχεις την εφαρμογή να τρέχει συνεχώς στο παρασκήνιο, ώστε να έρθει ειδοποίηση αν ανιχνευτεί κάποια κίνηση.

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Έχουμε κάτι για αυτό; :ninja:

Δοκίμασε το AutomateIt

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Καλησπέρα, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς κάνει το greenify και αν πιστεύετε πως βοηθάει ως προς την καλύτερη λειτουργία του κινητού? το έχω κατεβάσει αλλά δεν το χω πειράξει καθόλου. Επίσης, αν τη συσκευή μου την κάνω root, αλλά δεν πειράξω τίποτα, τότε δεν επιρεάζεται καθόλου η συσκευή σωστά? πρακτικά δεν θα είναι σαν να μην την εχω κάνει root όσο δεν πειράζω τίποτα?

Μάλλον δεν ξέρεις τι είναι το root...

Oπότε καλύτερα να την αφήσεις όπως είναι :)

Καλησπέρα, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς κάνει το greenify και αν πιστεύετε πως βοηθάει ως προς την καλύτερη λειτουργία του κινητού? το έχω κατεβάσει αλλά δεν το χω πειράξει καθόλου. Επίσης, αν τη συσκευή μου την κάνω root, αλλά δεν πειράξω τίποτα, τότε δεν επιρεάζεται καθόλου η συσκευή σωστά? πρακτικά δεν θα είναι σαν να μην την εχω κάνει root όσο δεν πειράζω τίποτα?

Greenify αν θες να διαβάσεις

Καλησπέρα. Υπάρχει τρόπος να βλέπουμε το lifetimer, σε συσκευή με Android; Συγκεκριμένα σε LG, με 4.4.2.
Huawei Nova 5T

Πάντως για να επιστρέψω στο θέμα με τις μπαταρίες, το calibration στην μπαταρία του Note 10.1 μου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Προσπάθησα να την λιγώσω για να τελειώσει εντελώς και να σβήσει μόνο του, έσβησε, στο καπάκι προσπάθησα πάλι να το ανοίξω, άνοιξε κανονικά και δούλεψε κανά 10λεπτο, ξαναέσβησε, το ξανάνοιξα και έδειχνε 15% (:blink:), ξαναέκλεισε, τώρα το ξανάνοιξα και δείχνει πάλι 1%... Άντε να δούμε..

Καλησπέρα. Έχω πάρει της γυναίκας μου αυτό το κινητό και από την πρώτη μέρα έχει ένα πρόβλημα.Όταν παίρνει τηλέφωνο εμφανίζετε αχνά ένα λουκέτο που δείχνει ότι είναι κλειδωμένο την ώρα που μιλάει και για να το κλείσει πρέπει να πατήσει δυο φορές για να ανοίξει και αυτό την δυσκολεύει ειδικά όταν κλείνει η οθόνη πρέπει να πατήσει το home buton ή το κουμπί ενεργοποίησης και μετά δυο φορές το λουκέτο και μετά να κάνει τερματισμό τις κλήσης.Μήπως ξέρει κάποιος αν φεύγει το λουκέτο και γιατί δεν γίνεται με την οθόνη αυτό που κάνουν άλλες συσκευές μόλις τραβήξεις το κινητό από το αυτί να ενεργοποιείτε η οθόνη.
Xiaomi Redmi Note 7

Είχα ένα Samsung παλιά, μη Android, που κλειδωνε έτσι ότι και να έκανες... Τώρα με android αυτά είναι παραμετροποιησιμα, αν δεν έχει στις ρυθμίσεις να αλλάζεις lockscreen, ταπετσαρία, τρόπο κλειδώματος κλπ, τότε κατέβασε άλλο launcher

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Είχα ένα Samsung παλιά, μη Android, που κλειδωνε έτσι ότι και να έκανες... Τώρα με android αυτά είναι παραμετροποιησιμα, αν δεν έχει στις ρυθμίσεις να αλλάζεις lockscreen, ταπετσαρία, τρόπο κλειδώματος κλπ, τότε κατέβασε άλλο launcher

Το κάνει μόνο όταν κάνει κλήσεις,Μπήκα στις ρυθμίσεις για τις κλήσεις και δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση εκεί. Android 4.4.2 φοράει.

Xiaomi Redmi Note 7

Το κάνει μόνο όταν κάνει κλήσεις,Μπήκα στις ρυθμίσεις για τις κλήσεις και δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση εκεί. Android 4.4.2 φοράει.

Το είχα δει αυτό στο Samsung της κουνιάδας μου, δεν μπόρεσα να βρω και 'γω λύση! Δοκίμασε αν θες εναν άλλο dialer για παράδειγμα

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.modoohut.dialer

Για να μου λυθεί και μένα η απορία αν λύνεται ετσι! :p

Το είχα δει αυτό στο Samsung της κουνιάδας μου, δεν μπόρεσα να βρω και 'γω λύση! Δοκίμασε αν θες εναν άλλο dialer για παράδειγμα

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.modoohut.dialer

Για να μου λυθεί και μένα η απορία αν λύνεται ετσι! :p

Το δοκίμασα αλλά δεν κάνει τίποτα ανοίγει στην αρχή ο dialer και μετά σε ξανά βάζει στην λειτουργία την αρχική.:mad::mad::mad:

Xiaomi Redmi Note 7

Δοκίμασε και αυτό:

http://www.easybytez.com/ncp1q1lm6ry9

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned