Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μικρό, αλλά to the point. Thanks! :)

Μια μικρή σημείωση για το 3):

Από ICS και μετά πρέπει από το settings -> apps να σου δίνει επιλογή το ίδιο το android να μεταφέρεις κάτι στην SD, ακόμα και χωρίς root.

Αυτό ισχύει από την 2.2 και μετά για όσες εφαρμογές το υποστηρίζουν .όμως υπάρχει ένα θέμα με τις νεες συσκευές που έχουν δεύτερη μεγάλη εσωτερική μνήμη.π.χ. galaxy. σε αυτές τις συσκευές οι εφαρμογές πάνε στην εσωτερική ενσωματωμένη μνήμη των 16gb και χωρίς root δε μπορούν να πάνε στην εξωτερική κάρτα μνήμης που βάζει ο χρήστης.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=343110

Edited by bbbb

Μια μικρή σημείωση για το 3):

Από ICS και μετά πρέπει από το settings -> apps να σου δίνει επιλογή το ίδιο το android να μεταφέρεις κάτι στην SD, ακόμα και χωρίς root.

Δεν έχω την ICS στη συσκευή μου.... Galaxy S Advance η συσκευή...

Huawei Nova 5T

Αυτό ισχύει από την 2.2 και μετά για όσες εφαρμογές το υποστηρίζουν .όμως υπάρχει ένα θέμα με τις νεες συσκευές που έχουν δεύτερη μεγάλη εσωτερική μνήμη.π.χ. galaxy. σε αυτές τις συσκευές οι εφαρμογές πάνε στην εσωτερική ενσωματωμένη μνήμη των 16gb και χωρίς root δε μπορούν να πάνε στην εξωτερική κάρτα μνήμης που βάζει ο χρήστης.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=343110

Γι' αυτό μ' αρέσει το Nexus... όλη η μνήμη είναι ένα και το αυτό. Γράφεις όπου θέλεις, ότι θέλεις, μέχρι την τελευταία...εχμ, λάθος διαφήμιση :)

Τι ειναι η ετοιμοτητα κυψελης που τρωει ολη την μπαταρια στο sony tipo του σντρα μου;
Φιλικά, Κατερίνα

Τι ειναι η ετοιμοτητα κυψελης που τρωει ολη την μπαταρια στο sony tipo του σντρα μου;
η κεραία για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. λογικό είναι, αν δεν κάνει κάτι άλλο περα απο τηλέφωνα και sms. ή ίντερνετ μέσω του δικτύου κινητής Edited by gerstavros2

Καλησπέρα! Καινούρια μέρα, καινούριες απορίες.. Κατεβάζω εφαρμογές μόνο από το Play Store, προς το παρόν.. Θα χρειαστεί να εγκταστήσω κάποιο Anti - virus?
Huawei Nova 5T

Καλησπέρα! Καινούρια μέρα, καινούριες απορίες.. Κατεβάζω εφαρμογές μόνο από το Play Store, προς το παρόν.. Θα χρειαστεί να εγκταστήσω κάποιο Anti - virus?

Νομίζω πως ποτέ δεν θα χρειαστεί anrivirus

όχι. με τίποτα. κι όσο για εφαρμογές, αν χρειαστεί να κατεβάσεις από αλλού, ρώτα εδώ στο φόρουμ πρώτα;)

η κεραία για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. λογικό είναι, αν δεν κάνει κάτι άλλο περα απο τηλέφωνα και sms. ή ίντερνετ μέσω του δικτύου κινητής

Οχι δεν το χρησιμοποιει πολυ. Διαλεξα gsm δυκτιο μονο, το φορτιζω κσι θα δουμε.

Φιλικά, Κατερίνα

Νομίζω πως ποτέ δεν θα χρειαστεί anrivirus

όχι. με τίποτα. κι όσο για εφαρμογές, αν χρειαστεί να κατεβάσεις από αλλού, ρώτα εδώ στο φόρουμ πρώτα;)

Σας ευχαριστώ και τους 2!

@gerstavros, δε θα διστάσω καθόλου. :p

Huawei Nova 5T

Μετα απι φορτιση σε δυομιση ωρες εχει πεσει 2% και η μπαταρια ειναι ετοιμοτητα κυψελης 28% και οθονη 26% χωρις καθολου μα καθολου χρηση. Σημα εχουμε πολυ καλο. Ειναι φυσιολογικες οι τιμες;

Φιλικά, Κατερίνα

Μετα απι φορτιση σε δυομιση ωρες εχει πεσει 2% και η μπαταρια ειναι ετοιμοτητα κυψελης 28% και οθονη 26% χωρις καθολου μα καθολου χρηση. Σημα εχουμε πολυ καλο. Ειναι φυσιολογικες οι τιμες;

φυσιολογικό είναι

παιδια...στις υπηρεσιες σημερα μου ανοιξε ενα tts service...τι ειναι αυτο?

και ανοιξαν και αυτοματα κατι υπηρεσιες που δεν ανοιγαν μονες τους...δηλαδη ειχα 80mb ελευθερη μνημη και ειχα τοτε 60..το πρωι ειχαν φυγει αυτες και ειχα 120 ελευθερα..τι παιζει?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

παιδια...στις υπηρεσιες σημερα μου ανοιξε ενα tts service...τι ειναι αυτο?

και ανοιξαν και αυτοματα κατι υπηρεσιες που δεν ανοιγαν μονες τους...δηλαδη ειχα 80mb ελευθερη μνημη και ειχα τοτε 60..το πρωι ειχαν φυγει αυτες και ειχα 120 ελευθερα..τι παιζει?

Text to speech. Εφαρμογή για να μιλάει η συσκευή αυτά που βλέπει (κυρίως βοήθημα για τυφλούς). Απενεργοποίησέ το από την προσβασιμότητα (νομίζω).

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Δεν έχει να κάνει με το πόσο το χρησιμοποιεί. Ακόμα κι όταν το κινητό είναι σε κατάσταση αναμονής ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνεί με τις κεραίες εξού και η κατανάλωση που αναφέρεις πιο κάτω. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Text to speech. Εφαρμογή για να μιλάει η συσκευή αυτά που βλέπει (κυρίως βοήθημα για τυφλούς). Απενεργοποίησέ το από την προσβασιμότητα (νομίζω).

δεν με ενοχλει να υπαρχει απλα δεν ηξερα τι ηταν...αυτο με τις αλλες υπηρεσιες πως εξηγειτε?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Αν μου κλέψουν το κινητό και εγώ έχω ενεργούς τους συγχρονισμους όλους επαφές, ημερολόγιό κλπ αν τότε πάω μέσω της ιστοσελίδας του gmail και αλλάξω κωδικό θα σώσω τα δεδομένα μου μην τα δει ο κλέφτης η όχι?

Ότι έχει συγχρονιστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή θα μπορεί να το δει. Με το πρώτο restart, θα του ζητήσει το νέο password άρα ούτε αυτά θα μπορεί να δει από εκεί και έπειτα.

Δεν έχει να κάνει με το πόσο το χρησιμοποιεί. Ακόμα κι όταν το κινητό είναι σε κατάσταση αναμονής ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνεί με τις κεραίες εξού και η κατανάλωση που αναφέρεις πιο κάτω. :)

Σε ευχαριστω. Παραξενευτηκα γιατι στο δικο μου δεν μου το βγαζει ποτε. Δεν ξερω αν ειναι διαφορα icecream & gingerbread.

Φιλικά, Κατερίνα

Αν μου κλέψουν το κινητό και εγώ έχω ενεργούς τους συγχρονισμους όλους επαφές, ημερολόγιό κλπ αν τότε πάω μέσω της ιστοσελίδας του gmail και αλλάξω κωδικό θα σώσω τα δεδομένα μου μην τα δει ο κλέφτης η όχι?

Ναι αν αλλάξεις τον κωδικό στο κινητό σταματάει τους συγχρονισμούς και ζητεί τον καινούριο κωδικό. Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις και τα προγράμματα εξ αποστάσεως διαχείρισης της συσκευής.

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Κι άλλη απορία. :p Χτες πήγα να κάνω κάποια τραγούδια copy - paste, αλλά σταματούσε περίπου στα μισά, εμφανίζοντας ένα popup μήνυμα, που έλεγε ότι παρουσιάστηκε ένα απροσδόκητο σφάλμα... Αυτό με 2 διαφορετικές κάρτες sd... Και με Bluetooth, αλλά και μέσω usb. Και μέσω Kies, αλλά και με την επιλογή Mass Storage. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;.. :worry: Edited by mr_47
Huawei Nova 5T

Σαν αρχάριος και μελλοντικός χρήστης smartphone με android έχω μερικές απορίες. Υπάρχει περίπτωση ένα android smartphone να κολλήσει ιο ή κάποιο πρόγραμμα το οποίο να με χρεώνει και να παίρνει προσωπικά μου αρχεία χωρίς να το γνωρίζω? Επίσης υπάρχει περίπτωση να μου κλέψουν τους κωδικούς, τα αρχεία ή να μου βάλουν στην συσκευή κακόβουλο πρόγραμμα μέσω bluetooth αν το έχω ανοιχτό? Αν ναι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σαν τα αντιβιοτικά των υπολογιστών που να προστατεύει την συσκευή από τέτοια προγράμματα? Edited by Mpasketmbolistas

Όπως και στους υπολογιστές, το βασικότερο είναι να είσαι ο ίδιος προσεκτικός και να χρησιμοποιείς λίγη κοινή λογική.

Αφού όλες οι εφαρμογές σου δείχνουν τι άδειες ζητάνε πριν εγκατασταθούν, θα είναι παράλογο να εγκαταστήσεις για παράδειγμα μια εφαρμογή ανάγνωσης εγγράφων που ζητάει άδεια να κάνει κλήσεις. Ανεξάρτητα από τα δικαιώματα, θα πρέπει και να προσέχεις από που κατεβάζεις εφαρμογές, αλλά και τις κριτικές άλλων για αυτές.

Ειδικά για το bluetooth έχουν προκύψει κάποια μικροκενά ασφάλειας, αλλά θεωρείται σχετικά ασφαλές. Βέβαια δεν υπάρχει λόγος να το έχεις συνέχεια ανοιχτό, μπορείς να το ανοίγεις μόνο όταν το χρειάζεσαι.

Antimalware / Antispyware υπάρχουν, αλλά δε σε προστατεύουν από τα πάντα και καλό είναι να μη στηρίζεσαι μόνο σε αυτά για την ασφάλειά σου.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned