Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγοράζεις το Chromecast και πιθανόν να χρειαστείς την δωρεάν τρομερή εφαρμογή LocalCast. Αυτό για ταινίες. Για τα υπόλοιπα, πατάς το ανάλογο "κουμπί" και το περιεχόμενο στην τηλεόραση σου. Φυσικά θα είναι συνδεδεμένο στο WiFi σου.

Τόσο απλό.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Αγοράζεις το Chromecast και πιθανόν να χρειαστείς την δωρεάν τρομερή εφαρμογή LocalCast. Αυτό για ταινίες. Για τα υπόλοιπα, πατάς το ανάλογο "κουμπί" και το περιεχόμενο στην τηλεόραση σου. Φυσικά θα είναι συνδεδεμένο στο WiFi σου.

Τόσο απλό.

από Ελλάδα το πήρες;η τίποτα eBay?

Στάλθηκε από το ZP952 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω το πρώτο που κυκλοφόρησε και το είχα αγοράσει από Ελλάδα. Λίγα ευρώ ακριβότερο αλλά ήταν αγορά που δεν μετάνιωσα ποτέ. Από τις καλύτερες που έχω κάνει. Τώρα, υπάρχει το Chromecast 2 και Chromecast ultra που παίζει 4κ.

Καλησπέρα. Έχω το Sony Xperia M dual και, μετά την αναβάθμιση που του έκανα σε android 4.3, παρατηρώ το εξής: όταν είναι σβηστή η οθόνη και πατάω το πλαϊνό κουμπί για να δω π.χ. την ώρα, η οθόνη ξανασβήνει μετά από 30 δευτερόλεπτα. Πριν την αναβάθμιση έσβηνε σε περίπου 10 δευτερόλεπτα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει όπως πριν;

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Καλησπέρα. Έχω το Sony Xperia M dual και, μετά την αναβάθμιση που του έκανα σε android 4.3, παρατηρώ το εξής: όταν είναι σβηστή η οθόνη και πατάω το πλαϊνό κουμπί για να δω π.χ. την ώρα, η οθόνη ξανασβήνει μετά από 30 δευτερόλεπτα. Πριν την αναβάθμιση έσβηνε σε περίπου 10 δευτερόλεπτα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει όπως πριν;

Δες στις ρυθμίσεις μήπως έχει κάποια επιλογή για απενεργοποίηση οθόνης μετά από απουσία δραστηριότητας. Μια λύση είναι να πατάς το κουμπί και δεύτερη φορά για να κλείσει.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Δεν έχω βρει κάτι στις ρυθμίσεις. Έχεις δίκιο, αυτό με το κουμπί θα κάνω. Απλά μου κάνει εντύπωση που τώρα σβήνει μετά από 30 δευτερόλεπτα.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Εχω πρόβλημα με το HUAWEI Y320-U30....

( να αναφέρω ότι εδώ και ένα χρόνο έχω εγκαταστήσει και λειτουργώ το link2sd )

Ξαφνικά χάθηκαν όλες οι εφαρμογές και στην αρχή σκέφτηκα ότι τα έπαιξε η κάρτα sd αλλά δεν νομίζω ότι φταίει.

Κάνω αλλαγές στα settings, αλλάζω εικονίδια, αποθηκεύω τηλέφωνα γενικά ότι και να κάνω, μολις κανω reboot όλα επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση. Ακόμη και οι κλήσεις στο ιστορικό έχουν μπλοκάρει.

Εχω δοκιμάσει να επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, να ξαναπεράσω stock rom που κατέβασα αλλά τίποτα. Έχει μουλαρώσει.

Επίσης προσπαθώ να συνδεθώ μεσω adb και τα καταφέρνω αλλά από όσο καταλαβαίνω, όχι σαν root. Aυτό μόνο όταν bootάρει κανονικά το σύστημα και όχι μέσω recovery αφού όταν ενεργοποιώ το μενού του προγραμματιστή και την επιλογή Εντοπισμος σφαλμάτων USB αυτό δεν αποθηκεύεται (στο επόμενο boot δεν υπάρχει)

Έχεται καμμία ιδέα?

Edited by leopap
επιπλεον πληροφοριες

https://arstechnica.com/gadgets/2017/05/googles-fuchsia-smartphone-os-dumps-linux-has-a-wild-new-ui/ Το άρθρο είναι σοβαρό και μιλά πως η Google έχει καταλάβει ότι δεν τραβάει πλέον με το android και την java και εργάζεστε πάνω σε νέο Os βασισμένο στη γλώσσα Dart που ένας τρόπος να τρέξει είναι και το compile με JavaScript.Το είχα αναφέρει πως είναι φούσκα το android και κάποιαμερα τα επόμενα χρόνια θα σκάσει. Edited by Billys00

Εδώ και μερικές μέρες δε μπορώ να στείλω μέσω του messenger φωτο από τη συλλογή φωτογραφιών μου.

Δλδ όταν πατώ στο κουμπί της φωτο στο messenger μου εμφανίζει "φόρτωση πολυμέσων....." και.......τπτ.Εναλλακτικά πάω από τις φωτο και πατώντας την κοινή χρήση στέλνω την φωτο όπου θέλω απλά για λόγους συντομίας θα προτιμούσα την πρώτη λύση.

Τι μπορεί να έχει συμβεί;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στάλθηκε από το JY-S3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εδώ και μερικές μέρες δε μπορώ να στείλω μέσω του messenger φωτο από τη συλλογή φωτογραφιών μου.

Είναι "γενική απορία του android" αυτό?:blink:

Έλεος :dizzy:

Είναι "γενική απορία του android" αυτό?:blink:

Έλεος :dizzy:

Αν δεν κάνω λάθος το messenger είναι εφαρμογή του android.

Απλά υπάρχουν 2 threads πιο εξειδικευμένα που μπορείς να ρωτήσεις όπως το γενικές απορίες εφαρμογών και το εφαρμογές social networking. Πάντως η απάντηση του φίλου ήταν εντελώς άκομψη.

Τι έχει συμβεί δε μπορώ να ξέρω αλλά στη θέση σου θα έκανα ένα καθάρισμα cache της εφαρμογής του messenger.

Δοκίμασε αυτό και πες μας. Δε θα χάσεις τίποτα.

Καλησπερα.

Εχω στα χερια μου ενα μεταχειρισμενο samsung galaxy s7 edge. To προβλημα που μου παρουσιασε ηταν το εξη: προσπαθησα να μπω σε δικτυο wi-fi. Ως εκ τουτου πηγα στις ρυθμισεις->συνδεσεις και πατησα το wi-fi και μου εβγαλε η εφαρμογη ρυθμισεις διακοπτεται επαννειλημμενα με αποτελεσμα να μην μπορω να βρω δικτυο. Δοκιμασα και με τον συντομο τροπο πατωντας το σημα του wi fi απο τις συντομευσεις στο πανω μερος της οθονης και μου εβφαλε το ιδιο μηνυμα.

Ξερει καποιος γιατι συμβαινει αυτο??

Υπαρχει λυση?

Καλησπερα. Εδω κ 3-4 μερες εχω ενα θεμα με την εφαρμογη. Οταν μπαινω σε αλλη σελιδα να διαβασω καποια ειδηση, με το που φορτωσει η σελιδα με ξαναπεταει εξω στο facebook. Οταν μπαινω απ το chrome δεν το κανει. Το ξανακανα εγκατασταση κ κανει το ιδιο.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι έχει συμβεί δε μπορώ να ξέρω αλλά στη θέση σου θα έκανα ένα καθάρισμα cache της εφαρμογής του messenger.

Δοκίμασε αυτό και πες μας. Δε θα χάσεις τίποτα.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά έχω κάνει και καθαρισμό της cache αλλά και των δεδομένων της εφαρμογής αλλά τπτ.Επίσης δοκίμασα να κάνω και απεγκατάσταση και εγκατασταση εκ νέου αλλά τπτ πάλι.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά έχω κάνει και καθαρισμό της cache αλλά και των δεδομένων της εφαρμογής αλλά τπτ.Επίσης δοκίμασα να κάνω και απεγκατάσταση και εγκατασταση εκ νέου αλλά τπτ πάλι.

Από άλλες εφαρμογές μπορείς να στείλεις φώτο? πχ από Viber. Επίσης δοκίμασε κάποια παλαιότερη έκδοση του messenger.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Στριμαρω ταινιες στο κινητο και θελω να τις βλεπω στην τηλεοραση εκεινη τη στιγμη. Ειναι εφικτο αυτο με ενα chromecast η miracast; Υπαρχει καποιος περιορισμος; Με οποιοδηποτε android κινητο μπορω να το κανω, αν γινεται, ή υπαρχουν συσκευες που δεν γινεται;
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Υπάρχει τρόπος να αναβαθμίσω σε νεότερη έκδοση Android, εάν δεν την έχει δώσει ο κατασκευαστής; Κι αν ναι, αξίζει;

Έχω την 5. (Lollipop)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Υπάρχει τρόπος να αναβαθμίσω σε νεότερη έκδοση Android, εάν δεν την έχει δώσει ο κατασκευαστής; Κι αν ναι, αξίζει;

Έχω την 5. (Lollipop)

Υπάρχει τροπος να πας σε νεώτερη έκδοση αν για τη συσκευή σου έχει βγει custom ROM που στηρίζεται σε νεώτερη έκδοση Android​. Τώρα για το αν αξίζει ή όχι, εξαρτάται από τη ρομ και το τι θες εσύ. Αν η ρομ είναι χωρίς bugs ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς τη συσκευή για καθημερινή χρήση χωρίς προβλήματα, αξιζει. Συνήθως όμως όλο και κάποια bugs θα έχουν. Αν έχεις βαρεθεί τη συσκευή και θες κάποια ανανέωση, επίσης αξίζει. Αν η συσκευή λειτουργεί χωρίς προβλήματα όπως είναι τώρα, μείνε εκεί.

Sent from my TbooK 16 Pro(E6C1) using Tapatalk

Υπάρχει τροπος να πας σε νεώτερη έκδοση αν για τη συσκευή σου έχει βγει custom ROM που στηρίζεται σε νεώτερη έκδοση Android​. Τώρα για το αν αξίζει ή όχι, εξαρτάται από τη ρομ και το τι θες εσύ. Αν η ρομ είναι χωρίς bugs ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς τη συσκευή για καθημερινή χρήση χωρίς προβλήματα, αξιζει. Συνήθως όμως όλο και κάποια bugs θα έχουν. Αν έχεις βαρεθεί τη συσκευή και θες κάποια ανανέωση, επίσης αξίζει. Αν η συσκευή λειτουργεί χωρίς προβλήματα όπως είναι τώρα, μείνε εκεί.

Εξαρτάται τα bugs. Αν δεν ενοχλούν, τότε δεν σε νοιάζει.

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

παιδια εχω ενα p7 mini και μου εχει κολησει στην οθονη που λεει fasboot@rescue mode και απο κατω fhone locked οτι και να κανω επανερχεται

στην ιδια οθονη το συνδεω στον υπολογιστη δεν το αναγνωριζει.Υπαρχει σωτηρια η το πεταω!

HONOR 3C H30-T00

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Άρα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το symbian από ό,τι καταλαβαίνω (με custom rom κλπ). Από όσο ξέρω δεν υπάρχουν custom rom, μόνο κάποιες αναφορές για root... Άρα νεότερες εκδόσεις τις ξεχνάμε... Γενικά είναι οκ, αλλά αν οι εκδόσεις 6 και 7 θεωρούνται πιο ασφαλείς για ιούς κλπ, ή πιο ελαφριές/γρήγορες/βελτιστοποιημένες για απόδοση και πόρους, τότε θα άξιζε τον κόπο... Οπότε μένουμε με Lollipop...

----- προσθήκη μηνύματος 81 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εξαρτάται τα bugs. Αν δεν ενοχλούν, τότε δεν σε νοιάζει.

Sent from my m1 note using Tapatalk

Σε θέμα λειτουργικού νομίζω είναι οκ γενικά, αλλά αυτός ο Firefox είναι που κρασάρει ασταμάτητα και δεν εμφανίζει σωστά τις σελίδες... Αυτό όμως είναι θέμα εφαρμογής και μόνο υποθέτω...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned