klaount Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 δεν είμαι τόσο καλός γνώστης με όλα αυτά που αναφέρεις, οπότε σταματώ το θέμα εδώ. πάντως θεωρώ πολύ άτιμο από τη μεριά της androit να μου ζητάει την άδεια για να με παρακολουθεί συνεχώς. Έχεις δίκιο, το τίμιο θα ήταν να μην σου την ζητάει. Πάντως αφού είσαι αμαθής, αγγλικά δεν γνωρίζεις όπως είπες, και πάνω απ' όλα δεν θέλεις να σε παρακολουθούν (περίεργο πράμα να το λένε αυτό πάντα οι αμαθείς... αστειεύομαι δεν είναι καθόλου περίεργο), δεν σου κάνουν τα smartphones. Όχι μόνο τα android αλλά κανένα. Είτε κάτσε διάβασε 5 πράγματα σωστά, είτε μείνε μακριά, όλα δικά σου δε γίνεται ρε μεγάλε. Παράθεση Get dropbox! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariodj Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Υ.Γ. 2: Αν θες να μην σε παρακολουθει κανενας (μεσω του κινητου σου) παρε ενα κινητο με 20 € . Ουτε internet ουτε εφαρμογες , τιποτα. Κλησεις και μνμτα μονο. Sory αλλά ποιος σου είπε οτι με ένα απλο κινητό ''αν θέλουν'' δεν σε παρακολουθουν...??? το σήμα ''απο κολόνα σε κολόνα'' δείχνει το στίγμα σου...!!! και ποιος είσαι εσύ - εγώ - ο άλλος, που θα σε παρακολουθουν ??? απλά ΧΕΣΤΙΚΑΝ...!!! εκτός αν θες να παράνομης. Αυτά, τα άλλα όλα ειναι άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε.....συμφωνώ μαζί σου fotaras85...!!;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tolisfar Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Εχω απορια ο Μαζιωτης τι κινητό και τι λειτουργικο ειχε;πως κατέβαζε εφαρμογές ;απο 1mobile? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xalaros Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Εχω απορια ο Μαζιωτης τι κινητό και τι λειτουργικο ειχε;πως κατέβαζε εφαρμογές ;απο 1mobile? Έλα μου ντε.... τα τζιμάνια της ΓΑΔΑ σε απόλυτη συνεργασία με τους Γκούγκληδες :lol: Ωρέ που πάμε ωρέ... που πάμε :lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakos Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 (edited) Φιλε μου καλε,καλε μου φιλε γεια σου! :D Καταρχας καλως ηρθες στον υπεροχο κοσμο του android! Να αρχισουμε απο τα permissions. Tα Permissions ειναι οι "αδειες" που ζηταει η καθε εφαρμογη ωστε να κανει τον σκοπο της , δηλαδη αυτον για τον οποιο φτιαχτηκε. Ας θεσω ενα παραδειγμα. Εγκαθιστας την εφαρμογη quickpic (ειναι για προβολη/διαχειρηση φωτογραφιων,) στο κινητο σου. Σου ζηταει την αδεια να εχει προσβαση στις φωτογραφιες/βιντεο που εχεις αποθηκευμενα στο κινητο σου. Λογικο δεν ειναι? Για να σου δειξει τις φωτογραφιες σου και τα βιντεο σου πρεπει να της δωσεις την αδεια να τα βλεπει αυτα τα αρχεια. Αλλο παραδειγμα. Μια εφαρμογη μηνυματων , ας πουμε για χαρην της κουβεντας την handcent sms. Ειναι για να βλεπεις τα μνμτα σου (sms) ,να στελνεις μνμτα ,εχει πιο ωραιο και παραμετροποιησημο περιβαλλον κτλ. Πας να την εγκαταστησεις. Σου ζηταει προσβαση στα μνμτα σου μεταξυ αλλων. Λογικο δεν ειναι? Πως αλλιως θα βλεπει τα μνμτα σου? Φευγοντας απο τα παραδειγματα,οι αδειες ειναι αυτα που ζητανε οι εφαρμογες για να δουλεψουν οπως τις προγραμματισαν αυτοι που τις εφτιαξαν. Κατι που δεν γνωριζεις οπως διαπιστωσα,ειναι οτι ολες (μα ολες) οι εφαρμογες που ηδη ειναι εγκατεστημενες στη συσκευη σου εχουν ηδη αποκτησει τα permissions που θελουν. Δηλαδη. Πηγαινε ρυθμισεις -> διαχειρηση εφαρμογων , επελεξε μια τυχαια και πηγαινε κατω κατω. Θα δεις οτι θα λεει "αυτη η εφαρμογη εχει προσβαση στα ακολουθα:" και απο κατω εχει τις κατηγοριες στις οποιες εχει ηδη προσβαση. Το έκανα και διαπίστωσα με φρίκη πως ο περιηγητής Chrome, έχει δικαίωμα να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο, όποτε θέλει δίχως την έγκριση μου. Παμε στο root. Root ειναι αυτο που λεμε στη γλωσσα μας "το εσπασα" . Εσπασα το ps3 για να παιζει πειρατικα παιχνιδια ,εσπασα το iphone,εσπασα το android κινητο μου,εσπασα το ταδε μηχανημα και παει λεγοντας. Το σπασιμο στα iphone λεγεται jailbreak , το σπασιμο των android κινητων λεγεται root. Μια αντιστοιχια με τα windows σε υπολογιστες. Στα windows εχουμε τον/ους user και τον administrator. Οι users (απλοι χρηστες δηλαδη) εχουν καποιους περιορισμους , πχ δεν μπορουν να εγκαταστησουν προγραμματα η να αλλαξουν βασικες ρυθμισεις του υπολογιστη. Ο administrator δεν εχει περιορισμους στο τι μπορει να κανει. Πολυ χοντρικα αυτα. Κατι αντιστοιχο παιζει και στο android/root. Τωρα που δεν εχεις root δεν μπορεις να διαγραψεις μια προεγκατεστημενη εφαρμογη απο την συσκευη σου,για να σου δωσω εναν περιορισμο που εχεις τωρα. Αν κανεις root ειναι σαν να γινεσαι administrator και απο εκει και περα μπορεις να κανεις πολλα εξτρα πραγματακια που δεν θα μπορουσες να τα κανεις αλλιως. Καλη ωρα οπως ειπε ο φιλος πιο πανω , μπορεις να αφαιρεσεις καποια (η ολα) permissions απο τις εφαρμογες. Προσεξε ομως. Στο παραδειγμα του handcent sms. Πας και αφαιρεις την προσβαση που εχει στα μνμτα σου. Ε αμα πας να την δουλεψεις μετα,πολυ απλα δεν θα δουλευει! Γιατι η εφαρμογη ειναι για μνμτα,αρα αμα δεν εχει προσβαση στα μνμτα δεν θα δουλεψει. Παμε παρακατω , στο android και στην κακια google. Θυμασαι τα παλια nokia με symbian λειτουργικο? Το symbian ειναι της nokia. Τα windows ειναι της microsoft. Το ios ειναι της apple. Το android ειναι της.... καμιας εταιριας! Το android ειναι δωρεαν λειτουργικο. Βασιζεται στο linux (= εναλλακτικο δωρεαν λειτουργικο για υπολογιστες,δεν πωλειται απο καμια εταιρια). Η κακια google λοιπον πηρε το linux ,εβαλε τα τζιμανια τους προγραμματιστες της να το παραμετροποιησουν και να το αλλαξουν καπως και να το βγαλουν ως λειτουργικο για τα κινητα,το αλλαξε και ονομασια και εγενετο android! :D:D Που θελω να καταληξω? Οτι το android (ως λειτουργικο συστημα) δεν ανηκει σε καμια εταιρια. Εστησε λοιπον η google το android ,γλυκαθηκαν οι κατασκευαστες κινητων ,αρχισαν να το βαζουν στα κινητα τους και αυτο ηταν. Γι'αυτο λοιπον υπαρχει και ολοκληρη κοινοτητα (top user χρηστων και developers) που ειναι φορα παρτιδα στο ιντερνετ και του αλλαζουν τα φωτα του android και βγαζουν χιλιες δυο διαφορετικες εκδοσεις του android και μπορεις εσυ ανετα και απλα να πας να κατεβασεις μια εκδοση κ να την περασεις στη συσκευη σου. Συνεχιζουμε. Ολες οι εφαρμογες που βλεπεις στο google play ΔΕΝ ειναι της google. Η google αντε να εχει καμια 30αρια εφαρμογες ολες κ ολες εκει μεσα. Ολες οι υπολοιπες ειναι ανθρωπων που εκατσαν ασχοληθηκαν με προγραμματισμο για android και βγαλανε τις εφαρμογες τους εκει για να τις κατεβαζουμε ολοι εμεις οι χρηστες. Και εσυ μπορεις να φτιαξεις εφαρμογη , και εγω και ολοι μας. Ξεστραβωσου , μαθε , διαβασε και ξεκινα να φτιαχνεις εφαρμογες. Ο καθε ενας που γραφει μια εφαρμογη "υποχρεωνεται" απο την google να σου λεει και ποιες αδειες ζηταει αυτη η εφαρμογη. Σκεψου τωρα. Ερχομαι εγω κ βγαζω μια εφαρμογη η οποια μολις την ανοιγεις απλα σου γραφει στην οθονη "γεια σου φιλε" . Αυτο και τιποτα αλλο. Το λογικο ποιο ειναι? Να μην ζηταει κανενα permission. Το υποπτο θα ηταν να ζηταγε αυτη η εφαρμογη permissions για τις εικονες/βιντεο , ολα τα αρχεια σου , προσβαση στο ιντερνετ , προσβαση στις επαφες,στα μνμτα,στο ημερολογιο σου και οπου μπορεις να φαντασεις. Δεν θα ηταν περιεργο? Πως το βλεπεις? Γιατι τα λεω αυτα? Γιατι εγω προσωπικα το οτι σου δειχνει τα permissions τα βλεπω και ως δικλειδα ασφαλειας. Εννοω οτι οταν παω να βαλω μια εφαρμογη που δεν κανει κ τιποτα το ιδιαιτερο και δω να μου ζηταει ενα καρο permissions ,ε , την κανω με ελαφρα πηδηματακια. Τελευταια παραγραφος και κλεινω. :p Ειπες θα κοιταξεις αλλο λειτουργικο και εταιρια. Πολυ ωραια. Ερωτηση. Οι αλλες εταιριες ειναι πιο αθωες απο την google? Ολες εταιριες ειναι με σκοπο το κερδος. Ολες. Ας πουμε πχ την apple. Παιρνεις το iphone. Κομπλε. Το ανοιγεις και πας να βαλεις μια εφαρμογη για τα μνμτα ας πουμε. Μια χαρα,δε σου ζηταει αδειες και permissions,ολα κομπλε. Για να δουλεψει ομως δεν χρειαζεται να εχει προσβαση στα μνμτα? Το οτι δεν σου ζηταει να δωσεις εσυ αδεια δεν σημαινει οτι δεν εχει και προσβαση. Φανταζομαι υπολογιστη με windows θα εχεις. Πας και βαζεις τον vlc player πχ να δεις ενα βιντεο που τραβηξες στις διακοπες σου με το κινητο και το αποθηκευσες και στον υπολογιστη σου. Ε το vlc player εκεινη την ωρα δεν εχει προσβαση στα αποθηκευμενα βιντεο σου? Μια χαρα προσβαση εχει. Απλα δεν στο λεει,χα! ;) Τα συμπερασματα δικα σου. Υ.Γ. : Ολα τα παραπανω γραφτηκαν με καποια επιφυλαξη (πολυ περισσοτερο η παραγραφος για τα λειτουργικα συστηματα) και στο κινητο. Οποτε σε περιπτωση που γραφω μπαρουφες , please , με ρεγουλα οι ντοματες παιδια! :D Υ.Γ. 2: Αν θες να μην σε παρακολουθει κανενας (μεσω του κινητου σου) παρε ενα κινητο με 20 € . Ουτε internet ουτε εφαρμογες , τιποτα. Κλησεις και μνμτα μονο. Φίλε fotaras85, κατ αρχήν, σ ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πολύ για όλο το κατεβατό που κάθισες και έγραψες. Είναι αλήθεια, πως τα παραδείγματα σου είναι εύστοχα και εύκολα δίνουν στον << συνομιλητή>> σου, να καταλάβει αυτό που θέλεις να εξηγήσεις. Δεν είμαι κανένας παράξενος και ούτε πιστεύω πως δε μας έχουν ήδη φακελωμένους. Με ενοχλεί όμως, που ζητάνε την άδεια μου, ώστε ότι και να συμβεί αργότερα να είναι καλυμμένοι. Επίσης έχω <<έξυπνο τηλέφωνο>> από την αρχή που βγήκανε, αρχής γενομένης από το αείμνηστο siemens sx1 μετά otek s100 στη συνέχεια htc s310 και τώρα HTC Touch Cruise 09 με windows 6.1. Προφανώς, κατάλαβες πως δε κυνηγώ την τελευταία λέξη της τεχνολογίας , όμως έχω μια επαφή με το αντικείμενο. Σε όλες τις συσκευές που αναφέρω παραπάνω, ποτέ δε χρειάστηκε για να βάλω μια εφαρμογή, η διαδικασία με τα δικαιώματα που απαιτούνε τώρα. Και μάλιστα αναφέρομαι σε σοβαρές εφαρμογές. Τώρα με το androit και για την πιο απλή εφαρμογή, ζητάει πρόσβαση σε πολλά πράγματα και δε καταλαβαίνω γιατί σε εσάς φαίνεται φυσιολογικό? Εντάξει! δε γνωρίζω πολλά πράγματα , όμως, γιατί? για παράδειγμα για να βάλω την εφαρμογή Δημοφιλή Ήχοι, ringtones δηλαδή, μου ζητάει πρόσβαση στα παρακάτω. (κάνω αντιγραφή και επικόλληση για να μη τα γράφω) 1) Επαφές/Ημερολόγιο Χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα από: ημερολόγιο, στοιχεία επαφών 2) Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία Χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα από: τα αρχεία της συσκευής σας, όπως εικόνες, βίντεο ή ήχο, τις εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης της συσκευής 3) Πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi Επιτρέπει στην εφαρμογή την προβολή πληροφοριών σχετικά με τα δίκτυα Wi-Fi, όπως εάν το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο και τα ονόματα των συνδεδεμένων συσκευών Wi-Fi. 4) Αναγνωριστικό συσκευής και πληροφορίες κλήσεων Επιτρέπει στην εφαρμογή να προσδιορίζει τον αριθμό τηλεφώνου και τα αναγνωριστικά συσκευών, εάν μια κλήση είναι ενεργή, καθώς και τον απομακρυσμένο αριθμό που συνδέεται από μια κλήση. Ζητάει πρόσβαση, αν είναι δυνατόν, ακόμη και στα στικάκια η τους εξωτερικούς δίσκους που πιθανόν συνδέσω στο tablet μου. Ακόμη αναρωτιέμαι τι να κάνει η εφαρμογή αυτή με τη σύνδεση Wi-Fi , τα βίντεο τις εικόνες μου, τους ήχους μου κ.α. Δες τι ζητάει ένα ξυπνητήρι που δεν είναι δωρεάν και δεν υποστηρίζει και ελληνικά! Gentle Alarm Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών Επιτρέπει στην εφαρμογή να βλέπει ένα ή περισσότερα από: πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα στη συσκευή, τις εφαρμογές που εκτελούνται, το ιστορικό περιήγησης και τους σελιδοδείκτες Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία Χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα από: τα αρχεία της συσκευής σας, όπως εικόνες, βίντεο ή ήχο, τις εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης της συσκευής Αναγνωριστικό συσκευής και πληροφορίες κλήσεων Επιτρέπει στην εφαρμογή να προσδιορίζει τον αριθμό τηλεφώνου και τα αναγνωριστικά συσκευών, εάν μια κλήση είναι ενεργή, καθώς και τον απομακρυσμένο αριθμό που συνδέεται από μια κλήση. έγραψες. Κατι που δεν γνωριζεις οπως διαπιστωσα,ειναι οτι ολες (μα ολες) οι εφαρμογες που ηδη ειναι εγκατεστημενες στη συσκευη σου εχουν ηδη αποκτησει τα permissions που θελουν. Δηλαδη. Πηγαινε ρυθμισεις -> διαχειρηση εφαρμογων , επελεξε μια τυχαια και πηγαινε κατω κατω. Θα δεις οτι θα λεει "αυτη η εφαρμογη εχει προσβαση στα ακολουθα:" και απο κατω εχει τις κατηγοριες στις οποιες εχει ηδη προσβαση. Το έκανα και διαπίστωσα με φρίκη πως ο περιηγητής Chrome, έχει δικαίωμα να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο, όποτε θέλει δίχως την έγκριση μου. Αν όλα αυτά είναι φυσιολογικά, τότε μάλλον έχω πρόβλημα. Edited August 13, 2014 by kakos Παράθεση Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Φίλε fotaras85, κατ αρχήν, σ ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πολύ για όλο το κατεβατό που κάθισες και έγραψες. Είναι αλήθεια, πως τα παραδείγματα σου είναι εύστοχα και εύκολα δίνουν στον << συνομιλητή>> σου, να καταλάβει αυτό που θέλεις να εξηγήσεις. Δεν είμαι κανένας παράξενος και ούτε πιστεύω πως δε μας έχουν ήδη φακελωμένους. Με ενοχλεί όμως, που ζητάνε την άδεια μου, ώστε ότι και να συμβεί αργότερα να είναι καλυμμένοι. Επίσης έχω <<έξυπνο τηλέφωνο>> από την αρχή που βγήκανε, αρχής γενομένης από το αείμνηστο siemens sx1 μετά otek s100 στη συνέχεια htc s310 και τώρα HTC Touch Cruise 09 με windows 6.1. Προφανώς, κατάλαβες πως δε κυνηγώ την τελευταία λέξη της τεχνολογίας , όμως έχω μια επαφή με το αντικείμενο. Σε όλες τις συσκευές που αναφέρω παραπάνω, ποτέ δε χρειάστηκε για να βάλω μια εφαρμογή, η διαδικασία με τα δικαιώματα που απαιτούνε τώρα. Και μάλιστα αναφέρομαι σε σοβαρές εφαρμογές. Τώρα με το androit και για την πιο απλή εφαρμογή, ζητάει πρόσβαση σε πολλά πράγματα και δε καταλαβαίνω γιατί σε εσάς φαίνεται φυσιολογικό? Εντάξει! δε γνωρίζω πολλά πράγματα , όμως, γιατί? για παράδειγμα για να βάλω την εφαρμογή Δημοφιλή Ήχοι, ringtones δηλαδή, μου ζητάει πρόσβαση στα παρακάτω. (κάνω αντιγραφή και επικόλληση για να μη τα γράφω) 1) Επαφές/Ημερολόγιο Χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα από: ημερολόγιο, στοιχεία επαφών 2) Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία Χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα από: τα αρχεία της συσκευής σας, όπως εικόνες, βίντεο ή ήχο, τις εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης της συσκευής 3) Πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi Επιτρέπει στην εφαρμογή την προβολή πληροφοριών σχετικά με τα δίκτυα Wi-Fi, όπως εάν το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο και τα ονόματα των συνδεδεμένων συσκευών Wi-Fi. 4) Αναγνωριστικό συσκευής και πληροφορίες κλήσεων Επιτρέπει στην εφαρμογή να προσδιορίζει τον αριθμό τηλεφώνου και τα αναγνωριστικά συσκευών, εάν μια κλήση είναι ενεργή, καθώς και τον απομακρυσμένο αριθμό που συνδέεται από μια κλήση. Ζητάει πρόσβαση, αν είναι δυνατόν, ακόμη και στα στικάκια η τους εξωτερικούς δίσκους που πιθανόν συνδέσω στο tablet μου. Ακόμη αναρωτιέμαι τι να κάνει η εφαρμογή αυτή με τη σύνδεση Wi-Fi , τα βίντεο τις εικόνες μου, τους ήχους μου κ.α. Δες τι ζητάει ένα ξυπνητήρι που δεν είναι δωρεάν και δεν υποστηρίζει και ελληνικά! Gentle Alarm Ιστορικό συσκευής και εφαρμογών Επιτρέπει στην εφαρμογή να βλέπει ένα ή περισσότερα από: πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα στη συσκευή, τις εφαρμογές που εκτελούνται, το ιστορικό περιήγησης και τους σελιδοδείκτες Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία Χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα από: τα αρχεία της συσκευής σας, όπως εικόνες, βίντεο ή ήχο, τις εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης της συσκευής Αναγνωριστικό συσκευής και πληροφορίες κλήσεων Επιτρέπει στην εφαρμογή να προσδιορίζει τον αριθμό τηλεφώνου και τα αναγνωριστικά συσκευών, εάν μια κλήση είναι ενεργή, καθώς και τον απομακρυσμένο αριθμό που συνδέεται από μια κλήση. έγραψες. Κατι που δεν γνωριζεις οπως διαπιστωσα,ειναι οτι ολες (μα ολες) οι εφαρμογες που ηδη ειναι εγκατεστημενες στη συσκευη σου εχουν ηδη αποκτησει τα permissions που θελουν. Δηλαδη. Πηγαινε ρυθμισεις -> διαχειρηση εφαρμογων , επελεξε μια τυχαια και πηγαινε κατω κατω. Θα δεις οτι θα λεει "αυτη η εφαρμογη εχει προσβαση στα ακολουθα:" και απο κατω εχει τις κατηγοριες στις οποιες εχει ηδη προσβαση. Το έκανα και διαπίστωσα με φρίκη πως ο περιηγητής Chrome, έχει δικαίωμα να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο, όποτε θέλει δίχως την έγκριση μου. Αν όλα αυτά είναι φυσιολογικά, τότε μάλλον έχω πρόβλημα. βασικα δεν ειναι ετσι. το περμισσιον αυτο υπαρχει αν χρειαστει να ανεβασεις φωτο μεσω του chrome. Χρειαζεται προσβαση στην καμερα, δεν μπορει να την παρει ετσι ;) και αυτο συμβαινει σε ολα τα λειτουργικα. Απλα στο android μπορεις να τα ελεγχεις κιολας. Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakos Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 (edited) βασικα δεν ειναι ετσι. το περμισσιον αυτο υπαρχει αν χρειαστει να ανεβασεις φωτο μεσω του chrome. Χρειαζεται προσβαση στην καμερα, δεν μπορει να την παρει ετσι ;) και αυτο συμβαινει σε ολα τα λειτουργικα. Απλα στο android μπορεις να τα ελεγχεις κιολας. καλημέρα, πες μου πως μπορώ να πάρω εικόνα την οθόνη του tablet? ώστε να το ανεβάσω για να το διαβάσετε. ας το έβγαλα φωτογραφία. Edited August 13, 2014 by kakos Παράθεση Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Να σαι καλά φίλε μου! Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Συνήθως volume down + power Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sofos_5 Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 (edited) Τώρα με το androit και για την πιο απλή εφαρμογή, ζητάει πρόσβαση σε πολλά πράγματα και δε καταλαβαίνω γιατί σε εσάς φαίνεται φυσιολογικό? Εντάξει! δε γνωρίζω πολλά πράγματα , όμως, γιατί? για παράδειγμα για να βάλω την εφαρμογή Δημοφιλή Ήχοι, ringtones δηλαδή, μου ζητάει πρόσβαση στα παρακάτω. (κάνω αντιγραφή και επικόλληση για να μη τα γράφω) 1) Επαφές/Ημερολόγιο Χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα από: ημερολόγιο, στοιχεία επαφών 2) Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία Χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα από: τα αρχεία της συσκευής σας, όπως εικόνες, βίντεο ή ήχο, τις εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης της συσκευής 3) Πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi Επιτρέπει στην εφαρμογή την προβολή πληροφοριών σχετικά με τα δίκτυα Wi-Fi, όπως εάν το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο και τα ονόματα των συνδεδεμένων συσκευών Wi-Fi. 4) Αναγνωριστικό συσκευής και πληροφορίες κλήσεων Επιτρέπει στην εφαρμογή να προσδιορίζει τον αριθμό τηλεφώνου και τα αναγνωριστικά συσκευών, εάν μια κλήση είναι ενεργή, καθώς και τον απομακρυσμένο αριθμό που συνδέεται από μια κλήση. Ζητάει πρόσβαση, αν είναι δυνατόν, ακόμη και στα στικάκια η τους εξωτερικούς δίσκους που πιθανόν συνδέσω στο tablet μου. Ακόμη αναρωτιέμαι τι να κάνει η εφαρμογή αυτή με τη σύνδεση Wi-Fi , τα βίντεο τις εικόνες μου, τους ήχους μου κ.α. Δες τι ζητάει ένα ξυπνητήρι που δεν είναι δωρεάν και δεν υποστηρίζει και ελληνικά! Gentle Alarmκτλ Αγαπητέ @kakos, καταρχήν κατανοώ εν μέρη τη δυσανασχέτηση σου, κατά δεύτερον όμως παρατηρώ όπως σωστά προαναφέρθηκε την άγνοια σου όσον αφορά το εν λόγω λογισμικό. Και όταν υπάρχει άγνοια δεν είναι καλό να βγάζουμε συμπεράσματα. Θα σου απαντήσω γενικά για 2,3 πράγματα και έπειτα επάνω στα παραδείγματα σου. Για αρχή το λογισμικό λέγεται Android και όχι Androit. Βασικό. Όσον αφορά τη περιγραφή της κάθε άδειας.. η κάθε περιγραφή αναλύει τη κύρια χρήση της διεργασίας που χρησιμοποιεί η άδεια, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη διεργασία για τον ίδιο λόγο. π.χ. χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα σου τί καταλαβαίνω εγώ.. 1)Επαφές/Ημερολόγιο Το να μπορείς να θέσεις έναν ήχο κλήσης μέσα από την ίδια την εφαρμογή σε μία συγκεκριμένη επαφή σου ή σε ένα συμβαν στο ημερολόγιο σου χρειάζεται τη συγκεκριμένη άδεια. Από τις φωτογραφίες της εφαρμογής στο Playstore καταλαβαίνεις πως θα υπάρχει η συγκεκριμένη άδεια. 2)Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία Σου δίνει τη δυνατότητα για widget η εφαρμογή (ότι να'ναι αλλά τέλοσπάντων..) στο οποίο widget απ' ότι βλέπω και υποθέτω μπορείς να βάλεις ότι φωτογραφία θέλεις, την οποία όταν πας να διαλέξεις θα σου δώσει επιλογή για να χρησιμοποιήσεις είτε κάποιον explorer είτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα φωτογραφιών. 3)Πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi Εάν συνδεθείς με Wifi πολύ πιθανόν να εμφανιστούν διαφημίσεις μέσα στην εφαρμογή, θέλει να ξέρει πότε θα συνδεθείς για να στις ανανεώσει. 4)Αναγνωριστικό συσκευής και πληροφορίες κλήσεων Στη συγκεκριμένη περίπτωση μία εφαρμογή μπορεί να χρειαστεί τη συγκεκριμένη άδεια ώστε όταν σε πάρει μία επαφή σου τηλέφωνο στην οποία έχεις θέσει ήχο κλήσης ξεχωριστό μέσα από αυτή την εφαρμογή να μπορεί να δει ποιός σε καλεί ώστε να θέσει τον ανάλογο ήχο. Ταρααααα! Επίσης όσον αφορά το Gentle Alarm αν είχες αφιερώσει λίγο χρόνο να διαβάσεις τη περιγραφή του θα έβλεπες πως γράφει αναλυτικά τους λόγους για τη κάθε άδεια. PERMISSIONS: * RECEIVE_BOOT_COMPLETED: So it can activate an alarm after you reboot the phone. After reboot, all alarms of all apps are cancelled by default. * WAKE_LOCK: So the phone can stay on while playing an alarm or while displaying the night display. * DISABLE_KEYGUARD: When the alarm rings, you don't have to unlock the phone to be able to turn the alarm off. * VIBRATE: obvious * WRITE_SETTINGS: It adjusts some system settings such as airplane mode, silent mode, etc. * WRITE_EXTERNAL_STORAGE: It logs some data on your SD card. * READ_PHONE_STATE: So it can turn off the alarm when the phone rings and prevent an alarm from ringing while you are talking on the phone. * READ_LOGS: So you can send me debug data (if you choose to) * INTERNET: So that I can display ads (trial version only). Also, if the app crashes, it offers to send me a debug report directly to my servers. The app will politely ask you if you want to send that data or not. If you do, it needs an internet connection. If not, it doesn't but I still need the permission in the app because you may want to send the debug data. Τέλος κάτι πολύ βασικό που ξέχασα να αναφέρω.. τις ίδιες άδειες που σου δηλώνει πως ζητάει η άλφα,χ,ψ εφαρμογή στο λογισμικό Android, σε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό η ίδια εφαρμογή χρησιμοποιεί τις ίδιες ακριβώς άδειες απλά χωρίς να σε ενημερώνει. Μπορείς να το ψάξεις, θα βρεις ότι ισχύει. Η τεχνολογία προχωράει ευτυχώς ή δυστυχώς και σίγουρα δεν είναι το μέρος να το συζητήσουμε. Απλά αναφορικά να σε ενημερώσω πως αν κάποιος dev οποιασδήποτε συσκευής/λογισμικού κλπ θελήσει να σε παρακολουθήσει και έχει τις γνώσεις μπορεί να το κάνει και δεν θα το καταλάβεις όσο έμπειρος και αν είσαι.. εκτός και αν κάτσεις να ψάξεις και αναλύσεις τα πακέτα δεδομένων που φεύγουν απ'τη συσκευή σου όταν είσαι στο ίντερνετ, τον όγκο τους και τη διεύθυνση στην οποία πηγαίνουν κλπ κλπ Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται να είσαι προσεκτικός όσον αφορά τα Permissions, απλά είναι λάθος να το συγκρίνεις με άλλα λογισμικά για αυτό το λόγο, όταν το Android τουλάχιστον σε ενημερώνει. Πιθανές λύσεις? i) Root και εφαρμογή η οποία κόβει ότι permissions θέλεις εσυ (κάτι που μπορεί να προκαλέσει και υπολειτουργία της εκάστοτε εφαρμογής). ii) Με το μάτι.. αν βλέπεις πως δεν δικαιολογούνται τα permissions γι'αυτα που κάνει η εφαρμογή δεν τη περνάς. Ελπίζω να σε κάλυψα και να μην χρειαστεί να το συνεχίσουμε με τέτοια σεντόνια συζήτησης. Άλλωστε μία γενική ιδέα σου έδωσε και ο σωστός @fotaras85. ;) Και περισσότερες πληροφορίες γενικότερα σχετικά με Android - Root κλπ θα βρείτε στο θέμα Ορολογία του Android ! Edited August 14, 2014 by Sofos_5 Παράθεση Samsung - Πλήρης Οδηγός (Odin, Root, CWM, TWRP, Kernels, F.A.Q.) [ROM][JB.4.1.2][18/10][XW-MS1/LSZ/LSW- Added] Deodexed Stock Samsung Roms Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTheGreek99 Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Δεν το ήξερα ότι έπαιζε με uninstall Παίζει μέχρι την επόμενη επανεκκίνηση, μετά θα στο ξαναζητήσει, εγώ τα έχω και τα 2 και κάνω την δουλειά μου. Παράθεση Νίκος Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official). - 001 με την όπισθεν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kyanopogon Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Εχει στα υποψη του κανεις καμια εφαρμογη καλη για αποθηκευση κωδικων; Όχι απαραίτητα free απλά με ενδιαφέρει να είναι σχετικά δοκιμασμένη και αξιόπιστη για κωδικούς παντός τυπου mail μέχρι και κάρτες. Χρησιμοποιώ το Lastpass. Πολύ βολικό και συμπληρώνει και τα κενά στον Chrome αυτόματα όταν θες να μπεις σε φόρουμ κλπ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skatzivas Δημ. August 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2014 Όσοι ανησυχούν για τα δικαιώματα δείτε τι έγραψα στο θεμα του cm11. Εγώ από τότε που έβαλα cyanogen δεν την αλλάζω. Κυρίως γιατί είναι τρομερά χρηστική αλλά κυρίως για μπαίνω εκεί που λέει απόρρητο και έχω κόψει τα πάντα σχεδόν από εφαρμογές. Εδώ το Facebook είχε πρόσβαση σε όλα. Μέχρι και τα SMS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Constandinos Δημ. August 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2014 Χαίρετε, Έχω ένα κινητό τηλέφωνο με λογισμικό Android 1.2 (Jelly Bean) . Η εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου μου έχει εξαντληθεί και γι αυτό έχω τοποθετήσει εξωτερική κάρτα μνήμης. Όταν όμως προσπαθώ να κατεβάσω διάφορες εφαρμογές από το Play Store μου εμφανίζει μήνυμα ότι η μνήμη του κινητού μου έχει εξαντληθεί. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε οι εφαρμογές που κατεβάζω να αποθηκεύονται στην εξωτερική κάρτα μνήμης και όχι στην μνήμη του κινητού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Καλό καλοκαίρι σε όλους! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2014 Μετέφερε πρώτα κάποιες εγκατεστημενες... Πας ρυθμίσεις εφαρμογές, επιλέγεις οποία θες, και πατάς μεταφορά στην κάρτα... Και μετά κατεβάζεις το app2sd για να κάνεις μαζική μεταφορά Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2014 επειδη ακρη δεν βγαζω.... Σε κινητα thl πως παει στην sd οποια εφαρμογη θελω? εχει μονο επιλογη move to internal storage, Οχι sd. και οποια freakin εφαρμογη και αν δοκιμασα τις μεταφερει σε αυτο. Σε διαφορα thread των κινητων thl λυση δεν εχει βρεθει. ευχαριστω.... Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skatzivas Δημ. August 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2014 Ερώτηση. Ένας φίλος έχει ένα Samsung galaxy s5 Live demo unit από την δουλειά του . Το πήρα στα χέρια μου και παρατήρησα ότι σε σχέση με το κανονικό είναι ακριβώς ίδιο. Έχει μέχρι και υποδοχή σιμ. Με wifi δουλεύει κανονικά. Δεν βάλαμε σιμ. Ξέρει κανείς είναι ντεμο και δεν δουλεύει σαν τηλέφωνο ; Αν ναι είναι θέμα λογισμικού; δηλαδή με ρουτ κ άλλη ρομ θα γίνει κανονικό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sofos_5 Δημ. August 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2014 Ερώτηση. Ένας φίλος έχει ένα Samsung galaxy s5 Live demo unit από την δουλειά του . Το πήρα στα χέρια μου και παρατήρησα ότι σε σχέση με το κανονικό είναι ακριβώς ίδιο. Έχει μέχρι και υποδοχή σιμ. Με wifi δουλεύει κανονικά. Δεν βάλαμε σιμ. Ξέρει κανείς είναι ντεμο και δεν δουλεύει σαν τηλέφωνο ; Αν ναι είναι θέμα λογισμικού; δηλαδή με ρουτ κ άλλη ρομ θα γίνει κανονικό; Απ'όσο γνωρίζω όχι γιατί δεν έχει hardware κεραία οπότε ότι και να του περάσετε δεν πρόκειται να έχει σήμα. Παράθεση Samsung - Πλήρης Οδηγός (Odin, Root, CWM, TWRP, Kernels, F.A.Q.) [ROM][JB.4.1.2][18/10][XW-MS1/LSZ/LSW- Added] Deodexed Stock Samsung Roms Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. August 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2014 Ερώτηση. Ένας φίλος έχει ένα Samsung galaxy s5 Live demo unit από την δουλειά του . Το πήρα στα χέρια μου και παρατήρησα ότι σε σχέση με το κανονικό είναι ακριβώς ίδιο. Έχει μέχρι και υποδοχή σιμ. Με wifi δουλεύει κανονικά. Δεν βάλαμε σιμ. Ξέρει κανείς είναι ντεμο και δεν δουλεύει σαν τηλέφωνο ; Αν ναι είναι θέμα λογισμικού; δηλαδή με ρουτ κ άλλη ρομ θα γίνει κανονικό; τα demo δεν μπορουν να δουλεψουν σαν τηλεφωνα νομιζω και δεν αλλαζει με software Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. August 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2014 τα demo δεν μπορουν να δουλεψουν σαν τηλεφωνα νομιζω και δεν αλλαζει με software Δηλαδή αν φλασάρει κάποια επίσημη ή custom rom δεν θα δουλέψει; Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2014 Δηλαδή αν φλασάρει κάποια επίσημη ή custom rom δεν θα δουλέψει; οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω, δεν εχει κεραια. Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. August 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2014 teotsi δεν το πρόσεξα, ευχαριστώ για την επισήμανση. Τότε μόνο ως mini tablet θα το έχει ο φίλος δυστυχώς. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. August 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2014 Μιας και το θυμήθηκα... Θελω να το τρέξω στο zte v967s... Με την πρώτη ευκαιρία το δοκιμάζω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tyel Δημ. August 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2014 Εγώ νομίζω πως δουλεύουν κανονικα, Τα demo τα δίνουν οι εταιρείας για επίδειξη στους πελατες, στα μαγαζιά, και μετά από 6 μήνες τα μαγαζιά τα επιστρέφουν πίσω η' τα αγοράζουν στην μισή τιμή. Βέβαια αν βάλεις μια SIM Θα σου λύθει η απορία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mormer Δημ. August 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2014 Καλησπέρα παιδιά.....μηπως ξερει καποιος κανένα καλο site η καποια καλη εφαρμογή για να βλέπω live αγώνες?? Ευχαριστώ!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts