Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ευχαριστώ για την απάντηση

αυτό λέει "Improved Launcher (Widget)"

δηλαδή το widget είναι μόνο για να ανοίγεις το app ή σου δείχνει κι εκεί με κάποιο τρόπο τα μηνύματά σου, κλπ ?

Να σου πω την αληθεια τωρα που το ειπες το τσεκαρα να δω τι βγαζει, γιατι μεχρι τωρα απλα το εβλεπα σαν επιλογη στα "γραφικα στοιχεια". Αλλα δεν κανει αυτο που θες, απλα το βαζει σαν συντομευση για να μπεις στην εφαρμογη.. αρα δεν κανει.

εδώ και λιγες μέρες μπηκα στον κοσμο του android. εχω το ideos x5 και είμαι απολυτα ευχαριστημένος.

θέλω να ρωτησω το εξης : πως γίνετε να σταματησω το φορτωμα διάφορων εφαρμογών?

δηλαδη εμενα δεν με ενδιαφέρει το facebook και το gmail. μου τρώνε τσαμπα μνημη. πάω στις εφαρμογές,τα σταματάω αλλα

μετά απο λίγο τα ξαναβλέπω ενεργά! πρεπει να περάσω κάποιο πρόγραμμα που θα ελεγχει τις εφαρμογές?

μπορει κάποιος να βοηθήσει?

Πέλαγο να ζήσω δε θα βρω

σε ψυχή ψαριού κορμί γατίσιο

κάθε βράδυ βγαίνω να πνιγώ

πότε άστρα πότε άκρη της αβύσσου

εδώ και λιγες μέρες μπηκα στον κοσμο του android. εχω το ideos x5 και είμαι απολυτα ευχαριστημένος.

θέλω να ρωτησω το εξης : πως γίνετε να σταματησω το φορτωμα διάφορων εφαρμογών?

δηλαδη εμενα δεν με ενδιαφέρει το facebook και το gmail. μου τρώνε τσαμπα μνημη. πάω στις εφαρμογές,τα σταματάω αλλα

μετά απο λίγο τα ξαναβλέπω ενεργά! πρεπει να περάσω κάποιο πρόγραμμα που θα ελεγχει τις εφαρμογές?

μπορει κάποιος να βοηθήσει?

δυστυχώς αυτό που ζητάς θέλει να είσαι root και από τι κατάλαβα δεν είσαι :)

Ή θα γίνεις root(γι'αυτό θα απευθυνθείς στο αντίστοιχο νήμα της συσκευής σου) και θα σου εξηγήσω πως, εύκολο είναι πραγματικά(το να τις σταματήσεις)

Ή εναλλακτικά σταμάτα να ασχολείσαι να κλείνεις τις εφαρμογές, στο λειτουργικό του Android δεν παίζει ρόλο πόσες εφαρμογές και πόση μνήμη έχει το κινητό (τουλάχιστον θεωρητικά) και αυτές που λες συγκεκριμένα απλά θα ανοίγουν πάντα.

Οπότε τις μαμίσιες εφαρμογές απλά άστες

Για περισσότερες πληροφορίες σου προτείνω να διαβάσεις εδώ, ένα εξαιρετικό άρθρο.

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Γεια χαρά.

(Σόρρυ που άνοιξα νέο θέμα για το ΙΔΙΟ αυτό θέμα, εδώ)...

Πήρα χθες το T-Mobile HTC HD2 Leo, με... Android ρομ πάνω. (Δεν το πολυ-ήθελα, δεν είμαι ιδιαίτερος φαν του Android).

Τέλος πάντων... Έχω "ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ" μου!!!!!

Τι να κάνω; Υπάρχει κάποιο User Guide, κάποιο manual που να 'ναι ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ κινητά Android "πανομοιότυπο", για να δω μπας και το καταλάβω;...

Τα κυριότερα που μ' ενδιαφέρουν είναι:

1. Απαιτούμενες ρυθμίσεις για ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ μπαταρίας.

2. Ρυθμίσεις για να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ την αυτόματη σύνδεση (3G κτλ.), την ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ στο ίντερνετ, κτλ. (Πως είχα π.χ. ένα DATA-KILLER στα WinMo και απενεργοποιούσε τα ΠΑΝΤΑ;)

3. Ελληνικό πληκτρολόγιο; ΕΧΩ ελληνικά μενού, αλλά... για SMS;

Ευχαριστώ.

Βγαλε το Αndroid και μεινε μονο με τα wm

Χαχαχα... Οκ, ΠΩΣ το κάνω αυτό;;;; Δεν ξέρω να φλασάρω (ακόμα) το HTC HD2!

Γεια χαρά.

(Σόρρυ που άνοιξα νέο θέμα για το ΙΔΙΟ αυτό θέμα, εδώ)...

Πήρα χθες το T-Mobile HTC HD2 Leo, με... Android ρομ πάνω. (Δεν το πολυ-ήθελα, δεν είμαι ιδιαίτερος φαν του Android).

Τέλος πάντων... Έχω "ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ" μου!!!!!

Τι να κάνω; Υπάρχει κάποιο User Guide, κάποιο manual που να 'ναι ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ κινητά Android "πανομοιότυπο", για να δω μπας και το καταλάβω;...

Τα κυριότερα που μ' ενδιαφέρουν είναι:

1. Απαιτούμενες ρυθμίσεις για ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ μπαταρίας.

2. Ρυθμίσεις για να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ την αυτόματη σύνδεση (3G κτλ.), την ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ στο ίντερνετ, κτλ. (Πως είχα π.χ. ένα DATA-KILLER στα WinMo και απενεργοποιούσε τα ΠΑΝΤΑ;)

3. Ελληνικό πληκτρολόγιο; ΕΧΩ ελληνικά μενού, αλλά... για SMS;

Ευχαριστώ.

Μπορείς για αρχή να ρίξεις μια ματιά στην ορολογία του Android που έχω στην υπογραφή μου για να πάρεις μια γεύση

1.Χρήσιμες πληροφορίες για την μπαταρία εδώ, αγνόησε αυτά που λέει για το setcpu και όλους τους κωδικους(πχ #*12534#)

2. μπορείς να κατεβάσεις κάποιο apn on/off από μαρκετ, αλλά υπάρχει ρύθμιση στο τηλέφωνο, settings --> wifi --> mobile internet

3. Κατέβασε το multiling keyboard από μαρκετ, πολύ καλό αλλά χωρίς λεξικό

To multiling έχει πλέον plugins με λεξικό για πολλές γλώσσες,μεταξύ των οποίων και ελληνικά.Για sms 160 χαρακτήρων βάλε το handset sms ή το gosms pro.Πάντως το android δωστου λίγο χρόνο μέχρι να το μάθεις.ψάξε στο μάρκετ για εφαρμογές που πιθανόν να σε ενδιαφέρουν.ειδικά στο θέμα του browsing το android είναι αιώνες μπροστά από τα wm.Eνα άλλο χρήσιμο πρόγραμμα είναι το titanium backup.Οταν θα βάλεις windows και θελήσεις να έχεις android στην sd,θα μπορείς με το titanium backup να επαναφέρεις στην android sd rom,όλες τις εφαρμογές που θα έχεις βάλει στην android nand rom μαζί με τις ρυθμίσεις που θα έχεις κάνει σε αυτές, και έτσι δε θα χρειαστεί να τα κάνεις όλα από την αρχή. Edited by bbbb

4__ ρε παιδια κατεβασα opera mobile αλλα δεν παιζει flash τι γινεται?το εχω ενεργοποιησει απο τις ρυθμισεις

Ποιο κινητο εχεις? Δεν υποστηριζουν ολοι οι επεξεργαστες Flash

Αν το δικο σου εχει εναν απο αυτους, τοτε ΔΕ θα εχεις flash.

Ποιο κινητο εχεις? Δεν υποστηριζουν ολοι οι επεξεργαστες Flash

Αν το δικο σου εχει εναν απο αυτους, τοτε ΔΕ θα εχεις flash.

το desire s εχω

Περιεργο, το υποστηριζει.

Την εφαρμογη Flash 10.3 την εχεις κανει εγκατασταση απο το market?

εγω απλα κατεβασα τον οπεραmobile οπως και τον dolphin hd.ολοι εκτος απο τον οπερα παιζουν τα διαφημιστικα banners .γιατι να κατεβασω την εφαρμογη που λες αφου μονο ο οπερα μου το κανει αυτο?

Aν θες να έχεις flashplayer κατεβάζεις τον flashplayer. Τόσο απλά... Για τον dolphin ξέρω ότι ενσωματώνει μόνος του κάποιο είδος flash...
Τhe end of an era...

Και οι παλαιότερες εκδόσεις υποστηρίζουν ελληνικά... Βέβαια υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις (πχ αγορά συσκευής κλειδωμένης σε κάποιο δίκτυο του εξωτερικού) όπου δεν έχει ελληνικά... Αλλά γενικότερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα :)
Τhe end of an era...

Και οι παλαιότερες εκδόσεις υποστηρίζουν ελληνικά... Βέβαια υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις (πχ αγορά συσκευής κλειδωμένης σε κάποιο δίκτυο του εξωτερικού) όπου δεν έχει ελληνικά... Αλλά γενικότερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα :)

Έχω ΝΟΚΙΑ (Ε52) και θέλω να μεταφέρω τις επαφές μου π.χ. στο ΖΤΕ blade (froyo). Πως γίνεται?

Έχω ΝΟΚΙΑ (Ε52) και θέλω να μεταφέρω τις επαφές μου π.χ. στο ΖΤΕ blade (froyo). Πως γίνεται?

ΕΛΑ, ΝΤΕ;;; Κι εγώ στο δικό μου το αμερικάνικο HD2, πως στο καλό θα τις περάσω;;;

(Τις πέρασα μέσω sycronise απ' το ΟΜΝΙΑ στο Outlook... αλλά τώρα, τι κάνω; )

http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/transfer-contacts-between-outlook-and-google-gmail-HA010222048.aspx εξαγωγή από outlook στο gmail και μετά συγχρονισμό του gmail από το κινητό.

http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/transfer-contacts-between-outlook-and-google-gmail-HA010222048.aspx εξαγωγή από outlook στο gmail και μετά συγχρονισμό του gmail από το κινητό.

Λαμπρά... ΤΑ έκανα ό,τι έλεγε το άρθρο και ως αποτέλεσμα είχα ΑΥΤΟ:

http://img829.imageshack.us/img829/7577/nowwhat.jpg

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι έχω ελληνικούς (κανονικότατα) χαρακτήρες και στις επαφές του ΟΜΝΙΑ απ' το οποίο πέρασα τις επαφές στο Outlook... και φυσικά και στο Outlook μια χαρά ελληνικά φαίνονται τα ονόματα.

ΓΙΑΤΙ βγήκαν... σε κυριλλικό αλφάβητο;;;

Φαντάζομαι ότι και η αποστολή με Bluetooth στο νέο κινητό βοηθάει... Επίσης για συγχρονισμό outlook-gmail, δείτε κι αυτό ;)
Τhe end of an era...

Φαντάζομαι ότι και η αποστολή με Bluetooth στο νέο κινητό βοηθάει... Επίσης για συγχρονισμό outlook-gmail, δείτε κι αυτό ;)

Αυτό το άρθρο είδα, φίλε μου... Και μου βγήκαν οι επαφές (στο Gmail) στα... ρώσσικα!

(Τέλος πάντων... Αν ήθελα Αndroid κινητό, θ' αγόραζα Android μοντέλο, όχι HD2. Θα τσεκάρω τα άρθρα και θα φλασάρω απόψε μια "Omega" να τελειώνουμε!)

Εμένα οι υπενθυμίσεις (δεν το έκανα για τις επαφές) μου βγήκαν στα κινέζικα!!!

Το ίδιο λέμε, απλά σε μένα... "ρώσικα μιλούσαν"! Σε 'σένα, κινέζικα!

Έκανα BACKUP στο LG p990 2X με Clockwork Recovery μέσα από το Rom manager. τα αρχεία που βρήκα είναι στην μορφή που έχω στην PHOTO ??? και αν μπορώ να αντιγράψω τα αρχεία στο PC, να αδειασω το φάκελο (για να μην πιάνουν χώρο), και όταν τα χρειαστώ να κάνω RESTORE να τα αντιγράψω στο φάκελο όπου τα πήρα...! η πρέπει να είναι πάντα στο φάκελο τα αρχεία μετά το BACKUP.

http://s7.directupload.net/images/110524/arukzt8s.png

284285df2da60877fb17f4243f5013c1.gif

Έκανα BACKUP στο LG p990 2X με Clockwork Recovery μέσα από το Rom manager. τα αρχεία που βρήκα είναι στην μορφή που έχω στην PHOTO ??? και αν μπορώ να αντιγράψω τα αρχεία στο PC, να αδειασω το φάκελο (για να μην πιάνουν χώρο), και όταν τα χρειαστώ να κάνω RESTORE να τα αντιγράψω στο φάκελο όπου τα πήρα...! η πρέπει να είναι πάντα στο φάκελο τα αρχεία μετά το BACKUP.

Θα πάρεις όλο τον φάκελο, έτσι όπως είναι στην εσωτερική.

Μια ερώτηση μόνο, τα αρχεία είναι έτσι χύμα; δεν ήταν σε ένα αρχείο .img;

Edited by saliez

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned