Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ας το ξεκινήσουμε από δω πρώτα και αν συνεχίσεις να έχεις απορίες εδώ είμαστε! :)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Αντιγραφω απο σημερινο δημοσιευμα:

Ενοποιούνται τα Android 2.x και 3.x

Η Google ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, η οποία θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του κατακερματισμού που παρατηρείται σήμερα με τις εκδόσεις 2.x και 3.x.

Με άλλα λόγια, το Android 2.4 (Ice Cream Sandwich) θα είναι κοινό σε smartphones και tablets. Ως γνωστόν, αυτή τη στιγμή τα κινητά τρέχουν σε περιβάλλον Android 2.x, ενώ τα tablets σε Android 3.0.

Η Google ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία του Android 3.1, το οποίο βελτιώνει στα σημεία την έκδοση 3.0. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά την προσθήκη USB host, κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε δυνατότητα χρήσης εξωτερικού πληκτρολογίου, mouse κλπ.

----

Δηλαδη εγω που θελω μες το καλοκαιρι να παρω κινητο με android, τι να περιμενω; εκδοση 2.4 ή εκδοση 3?

Πως γινεται, ανακοινωνουν μεν συγκλιση, αλλα απο την αλλη ανακοινωνουν και 2.4 και 3 εκδοση? Εχω μπερδευτει.

Την εκδοση 3 την θελω, με ενδιαφερει η συνδεση εξαρτηματων με usb, και δεν θελω να παρω κινητο το καλοκαιρι που μετα να μην δεχεται την εκδοση 3.

Γεια χαρά!

Ψάχνω εφαρμογές chat για Facebook και MSN οι οποίες θα είναι ασφαλείς με τους κωδικούς και δεν θα υπάρχει πρόβλημα spyware κυρίως για το msn.

Για το facebook διάβασα πιο πριν ότι από τα καλύτερα είναι το GoChat

Για το msn είδα πως έχει αναφερθεί το msk talk το οποίο δεν υπάρχει πια. Το έχει αντικαταστήσει κάποιο Epinephrine αλλά απ’ ότι είδα είναι επί πληρωμή. Έχετε να προτείνετε κάτι καλό που να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε άφοβα??

PS: Για το e-buddy δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια από πλευράς ασφάλειας…

Ebuddy χρησιμοποιώ κάπου 6 χρόνια και ήμουν πάντα ευχαριστημένος. Επίσης καλά αλλά paid είναι τα IM+ Pro και BeejiveIM. (χρησιμοποιώ το ΙΜ+ Pro)

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

To 3 αφορά μόνο τα tablets και όχι τα κινητά τηλέφωνα. Το 2.4 θα είναι η σύγκλιση του 3 με το 2.3 ;)
Τhe end of an era...

To 3 αφορά μόνο τα tablets και όχι τα κινητά τηλέφωνα. Το 2.4 θα είναι η σύγκλιση του 3 με το 2.3 ;)

δεν θα ερθει 3.0 στα κινητα?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

δεν θα ερθει 3.0 στα κινητα?

Ενα μηνυμα πανω απο το δικο σου:happy:

η 3.1 θα ειναι η συγκλιση!και θα αφορα ΚΑΙ τα κινητα!γιαυτο ρωταει ο φιλος παραπανω(κι εγω τωρα),εαν παρουμε τωρα τωρα 2.3 θα αναβαθμιστει σε 3.1 τοτε(λεει το τριτο τριμηνο 2011η google)?η να παρουμε μια και καλη κινητο με 3.1 οταν βγουνε?

Edited by Villis

η 3.1 θα ειναι η συγκλιση!και θα αφορα ΚΑΙ τα κινητα!γιαυτο ρωταει ο φιλος παραπανω(κι εγω τωρα),εαν παρουμε τωρα τωρα 2.3 θα αναβαθμιστει σε 3.1 τοτε(λεει το τριτο τριμηνο 2011η google)?η να παρουμε μια και καλη κινητο με 3.1 οταν βγουνε?

Η 3.1 ειναι update της 3.0.

Επισημα, ουτε η 3.0 ουτε η 3.1 θα ερθει στα κινητα.

Aκριβώς!

Αν δείτε το κείμενο που έκανε παράθεση ο φίλος παραπάνω, το 2.4 θα είναι η σύγκλιση. Με το νούμερο γενικά υπάρχει ένα θέμα γιατί όλο αλλάζει, αλλά η 3.1 σίγουρα θα είναι tablet only έκδοση ;)

Τhe end of an era...

Ενα μηνυμα πανω απο το δικο σου:happy:

ναι το ειδα αλλα μου εμεινε απορια...δηλαδη μετα απο 2.4 θα δουμε 3.1 η 3αρα???

δεν καταλαβα:O

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Πάντως από την στιγμή που η google παίζει με ξεχωριστό λειτουργικό για τα tablets, πρέπει να κάνει κάτι με τα ονόματα... Θα χαθεί πολύς κόσμος... :lol:

H 3.1 είναι η αναβάθμιση της 3 που ήδη υπάρχει και η 2.4 θα είναι η ένωση 3-3.1 με 2.3.

μας τα εκαναν τσουρεκια με τους αριθμους. συγνωμη κιολας :mad:

Εχουμε χασει το κουβαρι οπως καταλαβα...τοσος κοσμος εδω, κι ολοι αναρωτιωμαστε τι εννοει η google.

Ειπαμε να βαλει ταξη, αλλα αμα ακομη και απο τις ανακοινωσεις τις μπερδεμα προκυπτει τι να πω!

Καταρχας αργουμε ακομα για την ενοποιηση των κινητων με τις ταμπλετες. Γιατι σκατε απο τωρα με ονοματα και αριθμους? Οταν ερθει η ωρα, θα μαθουμε αναλυτικες πληροφοριες.

Οσο για το 2.4 που λετε, δεν ξερω κατα ποσο η Google θα γυρισει πισω το version number των Tablets (απο 3.0-3.1 σε 2.4). Ισως δουμε καποιο νεο αριθμο. Τελος παντων, με το καλο να ερθει και ας το βαφτισουν οπως θελουν:D

Kαλημερα, εχω 2 ερωτησεις αν ξερεις καποιος 8α του ημουν υποχρεος

1. Πως μπορουμε να κανουμε defrag (space&data) στην SDcard που βρισκεται το android ?
    Eχω βρει αυτο απο το μαρκετ, αλλά αμφιβαλω αν κανει δουλεια πανω στη καρτα
  2. Πως μπορουμε να βαλουμε γραμματοσειρες μεσα χωρις το CWM (σε μορφη .zip)? oπως πχ στα Windows(ακα παρε-βαλε)

Edited by zarras1
Ευχαριστω το Θεο και την ομαδα του Myphone.gr που συμπεριελαβαν την επιλογη "Ignore user" στο cp... Priceless!!! :happy:

Kαλημερα, εχω 2 ερωτησεις αν ξερεις καποιος 8α του ημουν υποχρεος

1. Πως μπορουμε να κανουμε defrag (space&data) στην SDcard που βρισκεται το android ?
    Eχω βρει αυτο απο το μαρκετ, αλλά αμφιβαλω αν κανει δουλεια πανω στη καρτα
  2. Πως μπορουμε να βαλουμε γραμματοσειρες μεσα χωρις το CWM (σε μορφη .zip)? oπως πχ στα Windows(ακα παρε-βαλε)

Φίλε μου, defrag σε κάρτα μνήμης να μην κάνεις ποτέ. Άλλη η τεχνολογία του σκληρού δίσκου κι άλλη της κάρτας μνήμης. Όσο περισσότερες φορές κάνεις defrag την κάρτα μνήμης τόσο μικρότερη διάρκεια ζωής θα έχει, να το ξέρεις. :cool:

παιδιά υπάρχει κάποιος ελληνικός οδηγός για το πως να βάλεις custom rom σε Xperia x10.

κοίταξα στο forum αλλα μονο για root υπάρχει οδηγός.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Εχω παρει το Sony Ericsson Xperia X10 mini με android 2.1 πριν 2 μηνες.Πριν λιγο μου ηρθε ειδοποιηση στο κινητο για ενημερωση λογισμικου.Τι χρειαζεται να κανω τωρα για να μη χασω και τις επαφες και τις φωτογραφιες απο το κινητο;Το συνδεω στο PC για ενημερωση πρεπει να κρατησω αντιγραφα ασφαλειας και αν ναι πως γινεται αυτο;Eυχαριστω

Εχω παρει το Sony Ericsson Xperia X10 mini με android 2.1 πριν 2 μηνες.Πριν λιγο μου ηρθε ειδοποιηση στο κινητο για ενημερωση λογισμικου.Τι χρειαζεται να κανω τωρα για να μη χασω και τις επαφες και τις φωτογραφιες απο το κινητο;Το συνδεω στο PC για ενημερωση πρεπει να κρατησω αντιγραφα ασφαλειας και αν ναι πως γινεται αυτο;Eυχαριστω

Στον τηλεφωνικό κατάλογο πήγαινε στις ρυθμίσεις κάνε εξαγωγή του καταλόγου στην κάρτα SD. Καλού κακού μπορείς να κάνεις και συγχρονισμό με το outlook ή με το Gmail. Τις φωτογραφίες μπορείς να τις αντιγράψεις στον υπολογιστή σου, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν χάνονται. Η αναβάθμιση δε σου σβήνει την SD. :cool:

Στον τηλεφωνικό κατάλογο πήγαινε στις ρυθμίσεις κάνε εξαγωγή του καταλόγου στην κάρτα SD. Καλού κακού μπορείς να κάνεις και συγχρονισμό με το outlook ή με το Gmail. Τις φωτογραφίες μπορείς να τις αντιγράψεις στον υπολογιστή σου, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν χάνονται. Η αναβάθμιση δε σου σβήνει την SD. :cool:

Αλλες ρυθμισεις δεν χανονται με την ενημερωση μονο επαφες και φωτογραφιες να κρατησω;Το συνδεω με το καλωδιο στο PC η γινεται ενημερωση και μεσω Wi-Fi;

παιδιά υπάρχει κάποιος ελληνικός οδηγός για το πως να βάλεις custom rom σε Xperia x10.

κοίταξα στο forum αλλα μονο για root υπάρχει οδηγός.

Στο forum.xda-developers.com στο νημα για το x10i στο καθε θεμα που αφορα custom ROM ο δημιουργος αναφερει αναλυτικα βημα βημα τον τροπο εγκαταστασης αυτης.

Δυστυχώς δε θα μπορούσα να δώσω τώρα πάνω από 200 ευρώ σε vodafone ή πλαίσιο... άραγε υπάρχει κάτι καλό μέχρι αυτή τη τιμή? Δε βρίσκω κάτι άλλο, ίσως το wildfire αλλά παίρνω διάφορες γνώμες και δεν θα θελα να έχει χειρότερη οθόνη απο το lg arena..

Δες και το IDEOS X5 εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=300837 αλλα το εχει μονο η wind με 199 ευρω.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Πρόσφατα μου δημιουργήθηκε μία απορία που θα είχε ενδιαφέρον να την συζητήσουμε.

Σχευτείτε το εξής σενάριο:

Έχουμε αγοράσει μία ολοκαίνουρια Android συσκευή και η πρώτη εκκίνηση και ενεργοποίηση (σύνδεση στο Google Account) γίνεται στην Ελλάδα.

Συνεπώς, η Google αναγνώρισε ότι είμαστε στην Ελλάδα και είμαστε συνδρομητές σε συγκεκριμένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. πχ Ελλάδα <-> Vodafone

Οπότε στο Android Market εμφανίζεται η συσκευή μας ως Vodafone Συσκευή ΧΧΧ. πχ Vodafone Samsung Galaxy GT-I9000.

Τι θα συμβεί αν μετακομίσω σε άλλη χώρα, πχ Αγγλία και βάλω μία κάρτα SIM συμβολαίου Αγγλικής εταιρίας; πχ 3 ή Vodafone UK

Χρειάζεται ειδική διαδικασία;

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned