Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα στην παρέα. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι δεν μου έρχεται ειδοποίηση για τα μεηλ μου όταν βρίσκομαι με δεδομένα κινητού, παρά μόνο όταν ανοίγω το wifi. Αν θέλω να δω τα μεηλ μου θα πρεπει να τα ανοίξω και να κάνω το update χειροκινητα τραβωντας την οθόνη προς τα κάτω. Συμβαίνει μόνο σε μένα ή και σε άλλους? Και αν ΝΑΙ, υπάρχει καμμία λύση?

καλησπέρα στην παρέα. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι δεν μου έρχεται ειδοποίηση για τα μεηλ μου όταν βρίσκομαι με δεδομένα κινητού, παρά μόνο όταν ανοίγω το wifi. Αν θέλω να δω τα μεηλ μου θα πρεπει να τα ανοίξω και να κάνω το update χειροκινητα τραβωντας την οθόνη προς τα κάτω. Συμβαίνει μόνο σε μένα ή και σε άλλους? Και αν ΝΑΙ, υπάρχει καμμία λύση?

Ρυθμίσεις -> Συγχρονισμός και ξετσέκαρε το "Μόνο WiFi"

Phone History: Nokia 3330, SE T310, SE K700i, SE w800i, SE w850i, SE G900, SE C510, ZTE Blade, SE Xperia Neo V, LG 4X HD, Huawei Honor 6, Samsung Galaxy S6, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy A8 Dual (2018), Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Ρυθμίσεις -> Συγχρονισμός και ξετσέκαρε το "Μόνο WiFi"

Ευχαριστώ, θα το δοκιμασω ! Είχες δίκιο το είχα ενεργό το "Moνο WiFi". Η Επόμενη ερώτησή μου είναι, εφόσον το έχω ξετσεκάρει, δεν θα μου κατεβάζει με το συγχρονισμό και μεγάλα αρχεία που ήθελα (και αυτος ηταν ο λόγος που το είχα τσεκαρισμένο) να κατεβαίνουν μόνο όταν το Wifi είναι ενεργό ?

Ευχαριστώ, θα το δοκιμασω ! Είχες δίκιο το είχα ενεργό το "Moνο WiFi". Η Επόμενη ερώτησή μου είναι, εφόσον το έχω ξετσεκάρει, δεν θα μου κατεβάζει με το συγχρονισμό και μεγάλα αρχεία που ήθελα (και αυτος ηταν ο λόγος που το είχα τσεκαρισμένο) να κατεβαίνουν μόνο όταν το Wifi είναι ενεργό ?
Τσέκαρε αυτοc38f881d2d72b314d068f17879cfcdf7.jpg

Καλησπέρα

υπάρχει κάποια πρόταση για όσο το δυνατόν σταθερότερη AOSP rom είτε android 7 είτε 8;

Ευχαριστώ

https://lineageos.org

Καλησπέρα

υπάρχει κάποια πρόταση για όσο το δυνατόν σταθερότερη AOSP rom είτε android 7 είτε 8;

Ευχαριστώ

Εγώ χρησιμοποιώ AOSP Extended (Oreo) εδώ και καιρό. Μπορώ να πω ότι τώρα πια έχει ωριμάσει και είναι μια χαρά, δεν παρατηρώ προβλήματα και έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες customization. Σε Nougat δεν το συζητώ, ήταν (όπως και όλες πρακτικά) εντελώς απροβλημάτιστη. Εδώ και λίγες μέρες έβαλα και Franco kernel, και νομίζω ότι έχει βελτιωθεί η μπαταρία.

είμαι ακόμα στην 9.2.2 και μετά από μέρες πρέπει να πώ ότι κάνει καλύτερη διαχείριση μνήμης..

1.5 διαθέσιμο δεν είχα δεί ποτε..

Εσείς που έχετε dev όταν σκάει email και γράφει απάντηση ή διαγραφή, μπορείτε να κάνετε διαγραφή; ή μόνο εγώ δεν μπορώ;

Ένα ακόμα ερώτημα από dev σε stable μπορώ το ίδιο εύκολα;

Και εγώ το ίδιο θέμα έχω, δεν το διαγράφει.

Από dev σε stable πρέπει να flashαρεις μέσω miflash, δεν γίνεται μέσω του updater.

From the middle of nowhere to the center of everywhere.. through my Redmi Note 4

Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

Και εγώ το ίδιο θέμα έχω, δεν το διαγράφει.

Από dev σε stable πρέπει να flashαρεις μέσω miflash, δεν γίνεται μέσω του updater.

From the middle of nowhere to the center of everywhere.. through my Redmi Note 4

Φυσικά και γίνεται μέσω του updater.

Φιλικά.Γιώργος.

Φυσικά και γίνεται μέσω του updater.
@anna2 η offcial dev εχει καλυτερο βιντεο απο την global stable;ή ειναι ακριβως τα ιδια;(εννοω αυτο το προβλημα που χει ο φακος οταν γραφεις βιντεο σε χαμηλο φωτισμο που χανει fps το βιντεο)

Sent from my NX551J using Tapatalk

Σε 7 δουλευα την ResurrectionRemix χωρις κανενα προβλημα. Σε 8 θα πρότεινα Cardinal ή RR που έχω τώρα. Όλες σχεδόν οι oreo έχουν τα ψιλοθεματακια τους, διάβασε τυχόν bugs για καθεμία πρίν βρεθείς προ εκπλήξεως, αλλά μη φανταστεις τραγικά bugs. Ανανεώνονται συνεχώς έτσι κ αλλιώς, οπότε λύνονται σιγά σιγά. Απ'οτι διαβαζω το μεγαλυτερο θεμα που έχουν οι περισσότερες είναι με κλήσεις μέσω bt, δεν χρησιμοποιώ προσωπικά κ δεν με ενδιαφέρει.

Εγώ χρησιμοποιώ AOSP Extended (Oreo) εδώ και καιρό. Μπορώ να πω ότι τώρα πια έχει ωριμάσει και είναι μια χαρά, δεν παρατηρώ προβλήματα και έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες customization. Σε Nougat δεν το συζητώ, ήταν (όπως και όλες πρακτικά) εντελώς απροβλημάτιστη. Εδώ και λίγες μέρες έβαλα και Franco kernel, και νομίζω ότι έχει βελτιωθεί η μπαταρία.

Σας ευχαριστώ όλους:), το τηλ είναι της δουλειάς οπότε θα μείνω με την RR Nougat. Δεν θέλω να έχω χαζοπροβληματάκια.

και εγω ετσι ηξερα αλλα τα παιδια εδω στο φορουμ μου ειπαν οτι και απο dev σε stable γινεται εαν το αρχειο της stable το βαλεις στην καρτα μνημης και μεσω updater παλι το κανεις.ας το επιβεβαιωσει καποιος

και εγω ετσι ηξερα αλλα τα παιδια εδω στο φορουμ μου ειπαν οτι και απο dev σε stable γινεται εαν το αρχειο της stable το βαλεις στην καρτα μνημης και μεσω updater παλι το κανεις.ας το επιβεβαιωσει καποιος

ναι μπορεις να την περασεις με το updeter, θα to κανεις μετονομασια σε update.zip κοιτα εδω http://en.miui.com/a-233.html και http://en.miui.com/a-232.html

Υπαρχουν και περιπτωσεις απο dev σε stable λογου οτι η dev ειναι πιο μπροστα σε αναβαθμισεις , αν η μια απο την αλλη εχουν μεγαλο χρονικο διαστημα στις ανανεωσεις να μην μπορει να γυρισει πισω. τις πιο πολλες φορες την παιρνει

σήμερα δεν εχουμε update στην dev;

Οχι, μετά της 26 έχει update πάλι λόγω εορτών κινέζικης πρωτοχρονιάς :p

miui forum notice

@anna2 η offcial dev εχει καλυτερο βιντεο απο την global stable;ή ειναι ακριβως τα ιδια;(εννοω αυτο το προβλημα που χει ο φακος οταν γραφεις βιντεο σε χαμηλο φωτισμο που χανει fps το βιντεο)

Δυστυχώς δεν γνωρίζω.

Βίντεο δεν τραβάω ποτέ.

Και οι φωτό που τραβάω είναι καρτελάκια με κωδικούς από ρούτερ και σειριακούς windows (λόγω δουλειάς)

Επίσης χρησιμοποιώ dev από mi-globe.com η οποία βασίζεται σε China dev.

Φιλικά.Γιώργος.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω.

Βίντεο δεν τραβάω ποτέ.

Και οι φωτό που τραβάω είναι καρτελάκια με κωδικούς από ρούτερ και σειριακούς windows (λόγω δουλειάς)

Επίσης χρησιμοποιώ dev από mi-globe.com η οποία βασίζεται σε China dev.

Ευχαριστω anna2.

Παιδιά καποιος με official dev μπορει να τσεκαρει το βιντεο με την "μαμα" καμερα σε χαμηλο φωτισμό αν χανει frames;Χαμηλο φωτισμο εννοω εστω σ ενα δωματιο.... όχι σε εξωτερικο χωρο.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Ευχαριστω anna2.

Παιδιά καποιος με official dev μπορει να τσεκαρει το βιντεο με την "μαμα" καμερα σε χαμηλο φωτισμό αν χανει frames;Χαμηλο φωτισμο εννοω εστω σ ενα δωματιο.... όχι σε εξωτερικο χωρο.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

σιγουρα χανει,ειναι περιορισμος hardware.Δες το πρωτο ποστ για να βελτιωσεις την φαση.

Καλησπέρα. Έσπασε το - φτηνό - tempered glass του αλί και παραδόξως δεν βγαίνει αλλά έχει μείνει κολλημένο πάνω στην οθόνη. Φοβάμαι μην την σπάσω. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το αφαιρέσω;

σιγουρα χανει,ειναι περιορισμος hardware.Δες το πρωτο ποστ για να βελτιωσεις την φαση.
@azuli να σαι καλα φιλε μου...πιστευα οτι ηταν θεμα software αλλα απ οτι μου επιβεβαιωσες ειναι θέμα hardware cameras.Σ ευχαριστω για την απαντηση!

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω αποφασίσει να αγοράσω το συγκεκριμένο κινητό, στην έκδοση με τα 4gb RAM, και 64gb ROM.

Το έχω βρει στο banggood (https://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Note-4-Global-Edition-5_5-inch-4GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-625-Octa-core-4G-Smartphone-p-1148122.html?rmmds=search&cur_warehouse=HK), αλλά βλέπω ότι και στο skroutz οι τιμές είναι παρόμοιες (https://www.skroutz.gr/s/10864021/Xiaomi-Redmi-Note-4-Snapdragon-4GB-64GB.html#). Θέλω να πιστεύω ότι κοιτάζω τη σωστή έκδοση του κινητού, τόσο στο banggood όσο και στο skroutz (?)

Από εκεί και πέρα, έχω μερικές απορίες, που είμαι 99.9% σίγουρος ότι κάπου θα έχουν απατηθεί σκόρπια σε αυτό το thread, αλλά είναι ψιλοαδύνατον να το ψάξω ολόκληρο.

1) Το κινητό έχει notification LED? (Λίγο ζαζή η πρώτη ερώτηση, αλλά έτυχε να πάρει πριν λίγες μέρες ένα φίλος ένα samsung που δεν είχε, και έπαθα πλάκα, διότι το θεωρούσα ως "στάνταρ" feature)

2) Επειδή το χρησιμοποιώ ως dual-sim< μπορώ να κάνω εναλλαγή ανάμεσα στις 2 sim, για το ποια θα έχει δεδομένα και ποια όχι? Ή μήπως χρειάζεται κάθε φορά να ανοίγω το κινητό, και να βγάζω τις 2 sim και να τις ξαναβάζω στις αντίθετες θέσεις από ότι ήταν πριν?

3) Έχει ραδιόφωνο FM?

4) Πόσο καλό είναι το GPS του; Κλειδώνει γρήγορα; Είναι αξιόπιστο; Το GPS είναι ένα feature που χρησιμοποιώ συχνά, και με ενδιαφέρει πολύ

5) Στα specs του κινητού βλέπω ότι υποστηρίζει wifi a/b/g/n, δηλαδή υποστηρίζει και wifi στα 5ghz ("wifi a"). Το έχει δοκιμάσει κάποιος για να το επιβεβαιώσει;

6) Βλέπω οδηγούς για rootάρισμα στο πρώτο-πρώτο ποστ αυτού του thread - δεν τους διάβασα, αφού ακόμα δεν έχω την συσκευή, απλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι μετά το rootάρισμα, οι εφαρμογές των τραπεζών θα παίζουν σωστά. Επίσης, αν rootάρω το κινητό, ποια είναι τελικά η πιο bug-free έκδοση, με καλύτερη αυτονομία;

7) Η κάμερα δεν με ενδιαφέρει πολύ, αλλά ένα φίλος με παλιότερο μοντέλο xiaomi χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που λέγεται open camera, και μου λέει ότι η κάμερα είναι βελτιωμένη. Είδα ότι κάτι αντίστοιχο για αυτή τη συσκευή, και μάλιστα υπάρχει και μια άλλη εφαρογή της google - Ποια από τις δύο αξίζει περισσότερο;

8) Επειδή έχω 2 sim, με ενδιαφέρει η δυντότητα να έχω 2 ξεχωριστούς/παράλληλους λογαριασμούς στο viber, έναν για την κάθε κάρτα. Δίνει η xiaomi αυτή τη δυνατότητα; Έχω δει σε samsung ότι υπάρχει αυτό "out-of-the-box από την samsung, και αναρωτιέμαι μήπως τυχόν ένα κάνει κάτι αντίστοιχο και η xiaomi

Ευχαριστώ, και συγνώμη αν σας κούρασα με τις πολλές (και πιθανότητα ήδη απαντημένες ερωτήσεις μου)

Edited by enteacher04

Καλησπέρα. Έσπασε το - φτηνό - tempered glass του αλί και παραδόξως δεν βγαίνει αλλά έχει μείνει κολλημένο πάνω στην οθόνη. Φοβάμαι μην την σπάσω. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το αφαιρέσω;

Θα πρότεινα να προσπαθήσεις με λίγες σταγόνες οινόπνευμα στο σημείου που έχει μείνει κολλημένο τζαμάκι, μπας και αποδυναμώσει την κόλλα και με κάτι πλαστικό (μία πιστωτική καρτα πχ) να δοκιμάσεις να το αφαιρέσεις. Αν υπάρχει φόβος να περάσει τπτ στο κινητό εκεί που θα ρίξεις τις σταγόνες (ακουστικό πχ), καλύτερα να το κάνεις με κλειστό κινητό ώστε σε περίπτωση που περάσει να το αφήσεις λίγο να στεγνώσει πριν το ανάψεις.

Θέλω να πιστεύω ότι κοιτάζω τη σωστή έκδοση του κινητού, τόσο στο banggood όσο και στο skroutz (?)

1) Το κινητό έχει notification LED? (Λίγο ζαζή η πρώτη ερώτηση, αλλά έτυχε να πάρει πριν λίγες μέρες ένα φίλος ένα samsung που δεν είχε, και έπαθα πλάκα, διότι το θεωρούσα ως "στάνταρ" feature)

2) Επειδή το χρησιμοποιώ ως dual-sim< μπορώ να κάνω εναλλαγή ανάμεσα στις 2 sim, για το ποια θα έχει δεδομένα και ποια όχι? Ή μήπως χρειάζεται κάθε φορά να ανοίγω το κινητό, και να βγάζω τις 2 sim και να τις ξαναβάζω στις αντίθετες θέσεις από ότι ήταν πριν?

3) Έχει ραδιόφωνο FM?

4) Πόσο καλό είναι το GPS του; Κλειδώνει γρήγορα; Είναι αξιόπιστο; Το GPS είναι ένα feature που χρησιμοποιώ συχνά, και με ενδιαφέρει πολύ

5) Στα specs του κινητού βλέπω ότι υποστηρίζει wifi a/b/g/n, δηλαδή υποστηρίζει και wifi στα 5ghz ("wifi a"). Το έχει δοκιμάσει κάποιος για να το επιβεβαιώσει;

6) Βλέπω οδηγούς για rootάρισμα στο πρώτο-πρώτο ποστ αυτού του thread - δεν τους διάβασα, αφού ακόμα δεν έχω την συσκευή, απλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι μετά το rootάρισμα, οι εφαρμογές των τραπεζών θα παίζουν σωστά. Επίσης, αν rootάρω το κινητό, ποια είναι τελικά η πιο bug-free έκδοση, με καλύτερη αυτονομία;

7) Η κάμερα δεν με ενδιαφέρει πολύ, αλλά ένα φίλος με παλιότερο μοντέλο xiaomi χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που λέγεται open camera, και μου λέει ότι η κάμερα είναι βελτιωμένη. Είδα ότι κάτι αντίστοιχο για αυτή τη συσκευή, και μάλιστα υπάρχει και μια άλλη εφαρογή της google - Ποια από τις δύο αξίζει περισσότερο;

8) Επειδή έχω 2 sim, με ενδιαφέρει η δυντότητα να έχω 2 ξεχωριστούς/παράλληλους λογαριασμούς στο viber, έναν για την κάθε κάρτα. Δίνει η xiaomi αυτή τη δυνατότητα; Έχω δει σε samsung ότι υπάρχει αυτό "out-of-the-box από την samsung, και αναρωτιέμαι μήπως τυχόν ένα κάνει κάτι αντίστοιχο και η xiaomi

1)Ναι

2)Ναι

3)Ναι, δεν θυμάμαι αν έχει εφαρμογή στη stock miui για fm radio, σε aosp που είμαι παίζει κανονικά.

4)Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά μέχρι τώρα, αλλά όποτε το χρειάστηκα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, γρήγορο κλείδωμα και δεν παρατήρησα κανένα lagaρισμα.

5) Δεν έχω δοκιμάσει σε 5Ghz, θεωρητικά γιατί να μην δουλεύει?

6) Δουλεύω εφαρμογές της πειραιώς και της εθνικης χωρίς κανένα πρόβλημα με root και custom rom. Το rootαρισμα δεν προϋποθέτει και την αλλαγή rom, μπορείς να έχεις root και σε stock rom. Αν παρόλ'αυτά θες να βάλεις μια custom rom δες εδώ τι προσφέρει η καθεμία και αναλόγως δοκιμάζεις. Σε nougat έχω δοκιμάσει την RR και την προτείνω ανεπιφύλακτα, κανένα bug όσο την είχα. Σε oreo, RR έχω εδώ και αρκετές μέρες χωρίς κανένα σημαντικό bug για τη χρήση μου. Όλες οι oreo έχουν ψιλοθεματάκια προς το παρών και ανανεώνονται μέρα με τη μέρα. Άλλες που δοκίμασα και μου άρεσαν ήταν η Cardinal Aosp και η Omnirom, σε αρχικές εκδόσεις βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βελτιωθεί. Για αυτονομία μπορείς να παίξεις και με αλλαγή kernel, είχα δοκιμάσει τον velvet που έδινε λίγο παραπάνω sot σε nougat rr, ρίχνοντας λίγο τη max συχνότητα της cpu (χωρίς αισθητό lag, παρα μόνο σε βαριά games). Παίζουν κ άλλοι βέβαια, δοκιμάζεις και κρίνεις.

7) Το opencamera είναι app που δουλεύει και στο redmi note μια χαρα, το κατεβάζεις απ'το playstore. Υπάρχει και googlecamera app που βελτιώνει κατά πολύ την ποιότητα της φωτογραφικής και δίνει επίσης portrait mode το οποίο θέλει root για να ενεργοποιήσεις κάποιες επιλογές ωστέ να τρέχει το app.

8) Γίνεται και αυτό από το stock λογισμικό out of the box (δεν θυμάμαι πως ονομάζεται το feature :p ).

Στα λινκ που δίνεις, νομίζω πως είναι οι ίδιες συσκευές, δεν είδα μόνο στο λινκ του skroutz να γράφει για την b20 μπάντα που είναι μια διαφορά σ'αυτές τις συσκευές. Αυτά, αν έγραψα κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος, δεν χρησιμοποιώ dual sim, ούτε miui

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω αποφασίσει να αγοράσω το συγκεκριμένο κινητό, στην έκδοση με τα 4gb RAM, και 64gb ROM.

Το έχω βρει στο banggood (https://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Note-4-Global-Edition-5_5-inch-4GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-625-Octa-core-4G-Smartphone-p-1148122.html?rmmds=search&cur_warehouse=HK), αλλά βλέπω ότι και στο skroutz οι τιμές είναι παρόμοιες (https://www.skroutz.gr/s/10864021/Xiaomi-Redmi-Note-4-Snapdragon-4GB-64GB.html#). Θέλω να πιστεύω ότι κοιτάζω τη σωστή έκδοση του κινητού, τόσο στο banggood όσο και στο skroutz (?)

Από εκεί και πέρα, έχω μερικές απορίες, που είμαι 99.9% σίγουρος ότι κάπου θα έχουν απατηθεί σκόρπια σε αυτό το thread, αλλά είναι ψιλοαδύνατον να το ψάξω ολόκληρο.

3) Έχει ραδιόφωνο FM?

Ευχαριστώ, και συγνώμη αν σας κούρασα με τις πολλές (και πιθανότητα ήδη απαντημένες ερωτήσεις μου)

Τα link δεν ανοίγουν. Σε γενικές γραμμές αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι το "global version".

NAI στα 1,2,3,4 και 8.

Δεν έχω δοκιμάσει το 5.

Google camera στο 7, απλά θέλει root πρώτα.

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)