Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

φαντάζομαι σε όλους :D πρέπει να πας μέσα στις ρυθμίσεις στις άδειες και να βάλεις αυτόματη έναρξη στην εφαρμογή της ώρας που θέλεις και πλέον ανανεώνεται κανονικά

Ευχαριστώ πολύ!

σφαιρα μου φαινεται.Σε 5 sec κλειδωνει μεσα στο σπιτι εμενα χωρις να εχω πειραξει τιποτα με gps fix apps και τετοια.

Και σε ''device only'' mode.

μεσα στο σπιτι φανταζομαι με ιντερνετ ( data ) ετσι ;

από gps πως πάει ; γιατί το σκέφτομαι για αγορά

Σε εξωτερικό χώρο εντός πόλεως στη χειρότερη σε 15 sec χωρίς data

μεσα στο σπιτι φανταζομαι με ιντερνετ ( data ) ετσι ;

Σε ''device only'' mode,δηλαδη χωρις να χρησιμοποιει κεραιες και wifi για βοηθεια.

Τα data δεν τα χρησιμοποιει ετσι κι αλλιως για τον εντοπισμο.

Το υποστηριζει ο 625 αλλα οχι ο κερνελ. Ξερει καποιος αν υπαρχει μοντα για αυτο?

Ειναι απο τα πραγματα που μου λειπουν στο τηλεφωνο.

Επισης ενα αλλο που εχω προσεξει αν το εχει προσεξει κανεις, εναι οτι οταν παω να παιξω netflix πολλες φορες στην αρχη κανει ενα τριξιμο απο το ηχειο για 0,2 δευτερολεπτα πριν ξεκινησει η ταινια. Και το κανει και σε τυχαιες στιγμες (ενω το ηχειο δεν ειναι ενεργο θεωρητικα πχ σε αναμονη. Ακουγεται λιγο σα στατικος ηχος). Ξερει κανεις τι ειναι? Εχω αρχισει να πιστευω οτι μας παρακολοθουν οι κινεζοι. :lol:

For the record, κι εμένα κάνει που και που κάτι ανεπαίσθητα τέτοια άκυρα :lol:

Το SoC υποστηριζει αλλα η συσκευη οχι.Θελει συγκεκριμενη σχεδιαση για να αντεξει το εξτρα ρευμα και την εξτρα θερμοτητα,την οποια δεν εχει.

Δεν υπαρχει μοντα γι αυτο.

Και να ενεργοποιητο στο kernel θα εκαιγε πραγματα στη συσκευη,απο το usb port μεχρι το τηλεφωνο το ιδιο.

Εγώ πάντως παιδιά σε 4Χ (το 5ιντσο αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία) που κυκλοφορεί επίσης αυτή η φήμη που περιγράφεις (ότι υποστηρίζει μεν το SoC αλλά όχι ο πυρήνας και η πλακέτα) το φορτίζω με φορτιστή αυτοκινήτου certified QC 2.0 και το usb αμπεροβολτόμετρο που έχω μου δείχνει 9V τάση. Πράγμα που σημαίνει ότι το αναγνωρίζει ο φορτιστής σαν συσκευή με δυνατότητα quick charge. Σε άλλες -παλιότερες- συσκευές που έχω δοκιμάσει να φορτίσω με τον συγκεκριμένο φορτιστή η τάση είναι σταθερά στα ~5V. Δεν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από αυτό; Επίσης σε διάφορες πηγές και στο en.miui.com αρκετοί είναι κατηγορηματικοί ως προς το ότι υποστηρίζεται το QC από τα xiaomi απλά η εταιρεία δεν το "διατυμπανίζει" γιατί δεν πληρώνει τα ανάλογα δικαιώματα του QC στην Qualcomm.

Edited by theo1973

Εγώ πάντως παιδιά σε 4Χ (το 5ιντσο αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία) που κυκλοφορεί επίσης αυτή η φήμη που περιγράφεις (ότι υποστηρίζει μεν το SoC αλλά όχι ο πυρήνας και η πλακέτα) το φορτίζω με φορτιστή αυτοκινήτου certified QC 2.0 και το usb αμπεροβολτόμετρο που έχω μου δείχνει 9V τάση. Πράγμα που σημαίνει ότι το αναγνωρίζει ο φορτιστής σαν συσκευή με δυνατότητα quick charge. Σε άλλες -παλιότερες- συσκευές που έχω δοκιμάσει να φορτίσω με τον συγκεκριμένο φορτιστή η τάση είναι σταθερά στα ~5V. Δεν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από αυτό; Επίσης σε διάφορες πηγές και στο en.miui.com αρκετοί είναι κατηγορηματικοί ως προς το ότι υποστηρίζεται το QC από τα xiaomi απλά η εταιρεία δεν το "διατυμπανίζει" γιατί δεν πληρώνει τα ανάλογα δικαιώματα του QC στην Qualcomm.

Έχεις δει διαφορά στο χρόνο φόρτισης? Επίσης, τι παίζει με τη θερμοκρασία που πιάνει η μπαταρία κατά τη φόρτιση? Αυξάνει?

ΥΓ. Ποιος είναι ο φορτιστής σου, αν επιτρέπεται?

Χθες το βράδυ το παρέλαβα, πολύ ωραίο γενικά αλλά κατευθείαν ήρθε το μεγάλο ξενέρωμα. Είναι δυνατόν να μη μπορώ να να απεγκαταστήσω εφαρμογές της Google (drive, hangouts, photos, music)? Ούτε έστω απενεργοποίηση? Επίσης αυτή η χαζομάρα με το καιρό στην μπάρα ειδοποιήσεων μπορεί να φύγει?

Ακόμα και στο Motorola moto e που έχει vanilla Android μπορώ να απενεργοποιήσω hangouts και λοιπές αηδίες.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk

Edited by LotusEater

Χθες το βράδυ το παρέλαβα, πολύ ωραίο γενικά αλλά κατευθείαν ήρθε το μεγάλο ξενέρωμα. Είναι δυνατόν να μη μπορώ να να απεγκαταστήσω εφαρμογές της Google (drive, hangouts, photos, music)? Ούτε έστω απενεργοποίηση? Επίσης αυτή η χαζομάρα με το καιρό στην μπάρα ειδοποιήσεων μπορεί να φύγει?

Ακόμα και στο Motorola moto e που έχει vanilla Android μπορώ να απενεργοποιήσω hangouts και λοιπές αηδίες.

Root βαζεις και το system app remover (root) και μπορεις να τα βγαλεις για παντα ακομα και επαναφορα να κανεις δεν θα υπαρχουν αυτα που δεν θελεις.

Τελικα επισημα nougat πηρατε;

Root βαζεις και το system app remover (root) και μπορεις να τα βγαλεις για παντα ακομα και επαναφορα να κανεις δεν θα υπαρχουν αυτα που δεν θελεις.

Τελικα επισημα nougat πηρατε;

Θέλω να βλέπω cosmote tv go που δεν παίζει σε ροοτ συσκευές. Επίσης κάποιες εφαρμογές τραπεζών έχω την εντύπωση πως δε δουλεύουν σε ροοτ αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Θέλω να βλέπω cosmote tv go που δεν παίζει σε ροοτ συσκευές. Επίσης κάποιες εφαρμογές τραπεζών έχω την εντύπωση πως δε δουλεύουν σε ροοτ αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Κανε root βγαλε τις χαζομαρες που δεν θελεις και βγαλε το root ;)

Σωστός. Θα το δοκιμάσω

Μπες στην εφαρμογη καιρου και στις ρυθμισεις εχει επιλογη για τις ειδοποιησεις επισης στις ρυθμισεις,εγκατεστημενες εφαρμογες πατα στην εφαρμογη που θελεις εχει επιλογη κατω για ενεργοποιηση η απεγκατασταση

:ninja:

Iσως τα βλεπει τα 9 ως υποστηριζομενα αλλα δεν τα περναει μεσα.Αυτο που εγραψα δεν ειναι φημη,το ιδιο εγινε και στο redmi note 3 οπου με custom kernel ενεργοποιηθηκε to QC αλλα αργοτερα καηκαν usb ports και τηλεφωνα σε αρκετους.

Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ μεγαλο το ρισκο και δεν αξιζει,δεν παιζουν με τα ρευματα.Μια στις χιλιες να γινει οντως υπερθερμανση και αλλη μια στις χιλιες να παρει κανα φωκο το τηλεφωνο,μην καψει και κανα σπιτι! (λεμε τωρα,αλλα μην το αποκλειουμε και 100%..!)

Παντως θελει ενεργοποιηση απο το Kernel για να δεχθει quick charge,δεν θα το ρισκαρε η xiaomi να δωσει την συσκευη με ενεργοποιημενο το QC αν το τηλεφωνο δεν το υποστηριζει.

Σκεψου ποσοι σαν εσενα θα δοκιμαζαν να το φορτισουν με QC και θα το καταστρεφανε μετα.Και ποσοι το χουν κανει ηδη και δεν εχει αναφερθει ουτε επιτυχια στο QC αλλα ουτε και καταστροφη συσκευης.

Αρα ειναι απενεργοποιημενο και μεσω της λογικης..

Edited by azuli

Έχεις δει διαφορά στο χρόνο φόρτισης? Επίσης, τι παίζει με τη θερμοκρασία που πιάνει η μπαταρία κατά τη φόρτιση? Αυξάνει?

ΥΓ. Ποιος είναι ο φορτιστής σου, αν επιτρέπεται?

Φορτίζει πιο γρήγορα. Όχι συγκλονιστικά πιο γρήγορα αλλά γρήγορα. Η θερμοκρασία που ανεβάζει είναι περίπου ίδια με όταν χρησιμοποιώ απλό φορτιστή 2 Αmpere. Μέχρι 42-43C το πολύ μέσα στο αυτοκίνητο τώρα καλοκαίρι με ζέστη (γενικά παρατηρώ ότι δεν είναι και πολύ "δροσερός" και ο snapdragon). Αυτός είναι:

http://microcenter.gr/index.php?route=product/product&product_id=14078

Iσως τα βλεπει τα 9 ως υποστηριζομενα αλλα δεν τα περναει μεσα.Αυτο που εγραψα δεν ειναι φημη,το ιδιο εγινε και στο redmi note 3 οπου με custom kernel ενεργοποιηθηκε to QC αλλα αργοτερα καηκαν usb ports και τηλεφωνα σε αρκετους.

Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ μεγαλο το ρισκο και δεν αξιζει,δεν παιζουν με τα ρευματα.Μια στις χιλιες να γινει οντως υπερθερμανση και αλλη μια στις χιλιες να παρει κανα φωκο το τηλεφωνο,μην καψει και κανα σπιτι! (λεμε τωρα,αλλα μην το αποκλειουμε και 100%..!)

Παντως θελει ενεργοποιηση απο το Kernel για να δεχθει quick charge,δεν θα το ρισκαρε η xiaomi να δωσει την συσκευη με ενεργοποιημενο το QC αν το τηλεφωνο δεν το υποστηριζει.

Σκεψου ποσοι σαν εσενα θα δοκιμαζαν να το φορτισουν με QC και θα το καταστρεφανε μετα.Και ποσοι το χουν κανει ηδη και δεν εχει αναφερθει ουτε επιτυχια στο QC αλλα ουτε και καταστροφη συσκευης.

Αρα ειναι απενεργοποιημενο και μεσω της λογικης..

9V φτάνουν σίγουρα μέχρι το τηλέφωνο. Το USB βολτόμετρο που χρησιμοποιών είναι "hardware", δεν μετράω με application. Τώρα υποθέτω ότι στη συνέχεια το κύκλωμα φόρτισης του τηλεφώνου τα ρίχνει "εσωτερικά" στα 5V. Επίσης τελικά το γινόμενο Volt X Ampere (τα Watt στα οποία φορτίζει) είναι περίπου σταθερό είτε συνδέω τον quick charge είτε απλό φορτιστή 2 Ampere. Ναι μεν ανεβάζει δηλαδή 9V αυτός αλλά η ένταση πέφτει στα 1+κάτι Ampere ενώ ο απλός που δίνει 5V δίνει ρεύμα ~1,7-1,9Α. Τελικά με γύρω στα 9-10 Watt ισχύ φορτίζει σε κάθε περίπτωση.

ρε παιδιά μόνο το Google maps συχνά είτε με ενεργή διαδρομή είτε χωρίς ενώ ο δρόμος είναι ευθεία εμπρός ο κερσορας στρίβει δεξιά ή αριστερά και προχωράει στραβά για λίγο μετά ισιώνει. θέμα πυξίδας δεν είναι. είναι καλιμπραρισμενη μια χαρά. μόνο στο gmaps το κάνει σε κανένα άλλο πρόγραμμα GPS.

τι δι@ολο συμβαίνει; 8d0086e17c823d0306f151eead971a66.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Φορτίζει πιο γρήγορα. Όχι συγκλονιστικά πιο γρήγορα αλλά γρήγορα. Η θερμοκρασία που ανεβάζει είναι περίπου ίδια με όταν χρησιμοποιώ απλό φορτιστή 2 Αmpere. Μέχρι 42-43C το πολύ μέσα στο αυτοκίνητο τώρα καλοκαίρι με ζέστη (γενικά παρατηρώ ότι δεν είναι και πολύ "δροσερός" και ο snapdragon). Αυτός είναι:

9V φτάνουν σίγουρα μέχρι το τηλέφωνο. Το USB βολτόμετρο που χρησιμοποιών είναι "hardware", δεν μετράω με application. Τώρα υποθέτω ότι στη συνέχεια το κύκλωμα φόρτισης του τηλεφώνου τα ρίχνει "εσωτερικά" στα 5V. Επίσης τελικά το γινόμενο Volt X Ampere (τα Watt στα οποία φορτίζει) είναι περίπου σταθερό είτε συνδέω τον quick charge είτε απλό φορτιστή 2 Ampere. Ναι μεν ανεβάζει δηλαδή 9V αυτός αλλά η ένταση πέφτει στα 1+κάτι Ampere ενώ ο απλός που δίνει 5V δίνει ρεύμα ~1,7-1,9Α. Τελικά με γύρω στα 9-10 Watt ισχύ φορτίζει σε κάθε περίπτωση.

Τι καλώδιο χρησιμοποιείς? Γιατί αυτό που δείχνει η εικόνα του φορτιστή είναι type-c, άρα υποθέτω χρησιμοποιείς άλλο. Παίζει μεγάλο ρόλο το καλώδιο στο πόσο ρεύμα εν τέλει θα "περνάει" στο τηλέφωνο.

Nαι ισχυει.Τσεκαρε και δω ενα αποσπασμα απο εκτεταμενο test με φορτιστη QC 3.0 :

''So, after charging up my phone again using a QC 3.0 certified charger I can confirm that the Redmi 4X does support QC 2.0 and QC 3.0.

Quick details:

In QC 2.0 mode it uses 9V, with QC 3.0 something around 6.20v.

The hvdcp_opti daemon is available and running (implying there is supporting circuitry onboard), it's the one that takes care of handling communication with the charger.

In MIUI 8.5+ the charging icon also changes to a quick charging one (i.e. has a circle around it) when a QC charger is connected.

In this particular charging session went as follows:

Started with 2% of battery charge, drawing 1.92A@6.27v.

30 minutes in, the phone was drawing 1.52A@6.26v, battery charge was around 20%.

1 hour in, it was drawing the same power 1.52A@6.27v, charge was around 39%.

1 hour and 47 minutes in, still the same power profile, charge was around 76%.

Around 2 hours in, when charge was around 80% the second phase of charging began. Voltage remained the same, current drawn was less than an amp. The only measure I have around this time is at 2h32min, 0.36A.

2 hours and 44 minutes in, the phone was drawing 0.07A at the same voltage.

100% of battery charge was reached at around 2h50min.

During the session battery temperature never went past 42ºC. It started at ~30ºC, took 30 minutes to reach ~40ºC and then remained between 41ºC-42ºC (after all, QC 3.0 is supposed to take temperature into account and draw power accordingly). When the second charging stage began the temperature started to decrease, by the time it was at 100% charge the phone was at ~33ºC. The room temperature was rather high ranging 25-29ºC, maybe in a colder environment it would be possible to draw more power.

As a remark, it is interesting to see how throughout the whole charge the phone itself limited the current to less than 2A at all moments, something that's quite safe. Maybe it was because of the internal circuitry, or maybe just to be conservative.''

Oποτε αν ειδες οτι φορτισε λιγο γρηγοροτερα ισως αυτο οφειλοταν στην θερμοκρασια που ειχε ο χωρος εκεινη τη στιγμη.Συμφωνα με τα παραπανω το τηλεφωνο (το SoC βασικα) αυξομειωνει την ταση που δεχεται συμφωνα με την θερμοκρασια περιβαλλοντος ωστε να μην αναπτυχθει ποτε επικινδυνη θερμοκρασια στο τηλεφωνο.

Ισως φορτιζει τελικα λιγο πιο γρηγορα αλλα απο την στιγμη που δεν ξερουμε αν τα κυκλωματα του τηλεφωνου το αντεχουν ειναι ρισκο.

Edited by azuli

Τι καλώδιο χρησιμοποιείς? Γιατί αυτό που δείχνει η εικόνα του φορτιστή είναι type-c, άρα υποθέτω χρησιμοποιείς άλλο. Παίζει μεγάλο ρόλο το καλώδιο στο πόσο ρεύμα εν τέλει θα "περνάει" στο τηλέφωνο.

Δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι type C αυτό που δείχνει η φωτό πάντως από αυτό το μαγαζί που έδωσα τον αγόρασα και είχε micro usb καλώδιο μέσα. Με αυτό που είχε φορτίζω. Εδώ ένα τόπικ που συζητείται το θέμα: http://en.miui.com/thread-105602-1-1.html

Στο σκρουτζ το mytel που πουλάει το redmi note 4 (global) version είναι αυτό με την 800?

λογικά ναι αλλά γιατί υπάρχει και σαν 4x απο αλλους πάλι στο skroutz?

Ξερετε η μαμα μπορουσε να βαλει ταχυφορτιστη αν ηταν συμβατο δε κοστιζει τιποτα σε αυτους μη κανετε πειραματα γιατι θα τα κλαιτε και μετα φταίει η ξιαομι άσε που αν κοιμαστε τα βράδια βαλτετο στη φορτιση και μετα μεεεεεεεεχρι να ξεφορτισει εχετε χρονο μπόλικο εκτος αν μονιμα ειστε με το κινητο ανα χείρας εξαρτηση δηλαδη. 11+ωρες οθονη πιανει τι ζητατε; Να ειμαστε και λογικοι. :X
LG G2. +huawei p9 lite +samsung e590+motorola moto g2.Sony xa2 ultra

Με το θέμα εγγύησης παίζει κάτι αν κανείς root βγάλεις και μετά βγάλεις και το root access?

ρε παιδιά μόνο το Google maps συχνά είτε με ενεργή διαδρομή είτε χωρίς ενώ ο δρόμος είναι ευθεία εμπρός ο κερσορας στρίβει δεξιά ή αριστερά και προχωράει στραβά για λίγο μετά ισιώνει. θέμα πυξίδας δεν είναι. είναι καλιμπραρισμενη μια χαρά. μόνο στο gmaps το κάνει σε κανένα άλλο πρόγραμμα GPS.

τι δι@ολο συμβαίνει; 8d0086e17c823d0306f151eead971a66.jpg

κανένας άλλος με θέμα παρόμοιο στο gmaps?

Έλα ντε...με τους παλιοΚινέζους, είχα καλομάθει στο καθαρό LineageOS και τώρα η Miui μου φαίνεται φορτωμένη!

Πάντως, αν θες να απενεργοποιήσεις εφαρμογές υπάρχει τρόπος, είχε βγάλει πριν λίγες μέρες ο Dr.Android έναν οδηγό που δεν χρειάζεται root, ενώ με μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων οι εφαρμογές επανέρχονται ώστε δεν τίθεται θέμα εγγύησης, κλπ.

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)